- CES 2025: A Zenbook és Vivobook notebookszériákról sem feledkezett meg az ASUS
- CES 2025: Feltekeri kijelzőjét a Lenovo ThinkBookja
- CES 2025: Már az idegenek is 4K-s, 240 Hz-es QD-OLED monitorral nyomulnak
- CES 2025: Kevesebb só is elég
- CES 2025: 750 Hz-es gaming monitorral hívta fel magára a figyelmet a Koorui
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Projektor topic
- OLED TV topic
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
winery
aktív tag
Aki rendelet xh90 valamelyikét azoktól kérdezném ,hogy [vertical banding] jelenséget mennyire tapasztalatok? Én nagyon érzékeny vagyok rá sajnos, remélem nem jellemző az 55 modellre , mert külföldi fórumokon a 65 re van pár sajnos .
-
axlfsi
veterán
Fiúk, lányok!
Ennél van újabb fw? Automatikus kereséssel nem talál újabbat,... HA van újabb, akkor azt biztonságos kézzel felrakni?
120hz-et nem lát még a Series X, ezért (is) gondolom, hogy ez még nem az, amiről manapság sokat van szó (...ahol ugyan van 120, csak éppen "nem túl szép").Szerk.: Ja, igen, a TV: 55XH9096
[ Szerkesztve ]
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
Celtis
veterán
válasz Albigator #55392 üzenetére
1. Feltételezem a TV fejhallgató kimenetére van dugva a hangfal.
Sajnos sokat nem tudsz csinálni. A TV kikapcsolás után is "dolgozik". Feltételezhetően árammal látja el majd kikapcsolja a fejhallgató kimenet áramkörét is, ahol ilyenkor egy-egy tüske megy ki.
Megoldás lehet, hogy a TV-t mély kikapcoslásba viszed (korábban írt erről itt valaki), így biztos nem csinál semmit kikapcsolva, viszont a bekapcsolás jóval lassabb lesz, 1-2perc.használhatsz még master-slave elosztót, ami automatikusan áramtalanítja a hangfalat, ha a TV ki van kapcsolva, de csak reménykedhtesz benne, hogy a TV standby "ébredései" nem triggerelik az elosztót. Ilyenkor ugyanis 10-15W fogyasztás jelenik meg.
Esetleg kiválthatod a csatlakozást HDMI-ARC audio extractorral.
-
-
Albigator
őstag
55xh9096
Nem tudom valaki tapasztalt-e már hasonlót:
1
Van egy állandó hibám, nem jöttem még rá mitől lehet. Genius SP-HF1250B 2.0-ás aktív hangfal van a tv-hez dugva. Tulajdonképpen egy konnektorról mennek csak elosztóval. Na már most biztos mindenkinek ismerős az mikor mondjuk gépre dugott hangfalszett, a gép bekapcsolásánál/leállításánál ilyen fura pattogó hangot ad. Egy másik 5.1-es hangfalszett is ezt csinálja nálam amivel nincs gondom pc-vel.
Viszont Tv-re dugott SP-HF1250B 2.0 nem csinálta még ezt nálam másik Samu tv-vel, a 55xh9096 pedig igen. Ami viszont bosszantó h NEM be/kikapcsolásnál hanem mikor a tv-t kikapcsolom akkor egy idő elteltével folyamatosan ezt csinálja...Szóval mintha ki és bekapcsolna a tv állandóan a háttérben fekete képernyő mellett.
Ugye ha áramtalanítóm a 2.0-ás hangfalszettet (hosszabbítóból kihúz, vagy a hangfal hátulján főkapcsolóval lelövöm) akkor szabadulok meg az állandó "pattogástól".2
Másik hiba, ami most jött elő eddig egyszer:
Képernyőkiterjesztéssel ment a Sony tv-n (4K 120 Hz) és 2 monitoron tartalom (1440p és 1080p 144Hz) , a tv-n bezártam az ablakot, maradt egy sima "asztal" ugye de csak úgy simán átkapcsoltam a tv funkcióra anélkül h beszüntettem volna a kiterjesztést win-en belül (a 2 monitoron kellett még a tartalom). Szépen ment is a tv adás egy darabig, míg egyszercsak lefagyott a tv sípolt egyet folyamatosan és újból indult végül...
Android tud furcsaságokat produkálni, ez is az volt?[ Szerkesztve ]
-
Technoman
őstag
Megy vissza a 65"-os HX9096-os ára,
Úgy érzem, hogy az elkövetkező napok/hetek akcióiban ez a TV még kiemelkedő szerepet fog kapni, legalább is remélem, egy ilyen volna tervbe véve) -
newmoonlight
senior tag
válasz sting2 #55388 üzenetére
Ezt 1,5M Ft-ért árulták egy Sony mintaboltban, de nem volt nagy tolongás, ezért kaptam 200e kedvezményt. Egyébként 52" kifejezetten nagynak számított akkoriban. (Egy 29"-os CRT-s Sony Trinitront váltott le, ami szintén működik még ma is.) A képe teljesen korrekt mai szemmel nézve is.
“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
sting2
addikt
válasz newmoonlight #55377 üzenetére
Júj, az milyen fincsi kis kijelző volt.
A 42X2000 nagyon akciósan volt 750K, a Metal Gear 4 olyan jól nézett ki rajta, hogy olyan haverom is nyomta vele nálam, akinek szintén megvolt, szintén király tévén - Pana 50PV500 de valahogy az X2000 csinált vele egy plusz csodát..Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation
-
Gigicuci
senior tag
Szia!
SDR felkonvertálás elképesztő szuper, a legjobb amit láttam idáig! A mozgás kikapcsolt MotionFlow és huncutságok mellett is tökéletes. Gyönyörű mély feketéket tudtam belőle kihozni a topicban korábban linkelt beállítással A blooming élőben egyáltalán nem zavaró, a feliratoknál sem fehéredik ki (ellentétben anyumék Q82R-vel).
A menüje (pedig féltem tőle rendesen) a legjobb: villámgyors és jól használható.
Egyetlen hátránya, hogy nálam a vártnál jobban tükröződik, ezt fényerővel csak részben tudja kompenzálni. Nagyon korrekt kis TV, szerintem bőven megéri a 250-et. -
törölt tag
Eddig meg. Mondjuk nem volt még hasonló kaliberű tévém, szóval ez nem sokat mond. HDR nagyon fura, egyelőre inkább zavaró, mint jó, illetve a tévé rendszere elég korlátozott egy Shield TV-hez képest sajna (SMB megosztás jobban kellene, mint a HDR).
De amúgy kellemesen gyors rajta az Android, egész jól kezelhető az egész (4-5 éves webOS tévéről váltva annál sokkal jobb), szép a képe, monitornak is teljesen jó (4K60 4:4:4). -
vonSux
őstag
“Ready for PlayStation 5” Végül is egyelőre a konzol se tudja a vrr-t, szóval legalább konstans kamuzott a Sony. Nem látom, hogy a közeljövőben nagy szükségem lenne a 4k/120hz-re, de ha nem fog hibátlanul futni a panelen, visszaküldöm. Mert ez egyelőre simán a vásárlók megtévesztése. Gyenge processzor..my ass
-
NYPD
aktív tag
Sziasztok.
Van egy Sony KD55XF7596 tv-m, ami egy ideje a következőt produkálja, általában random időpontokban:
PC van rákötve HDMI-vel, HDMI 3 csatlakozóra (HDMI 2-esen egyáltalán nem érzékeli, a bemenetválaszóban szürke az opció, mintha nem lenne rákötve semmi.). A számítógép bekapcsolásakor az alaplap logója megjelenik, viszont a Windows ahogy betölt, elveszik a jel, és a TV-n csak az az üzenet fogad, hogy nincs jel. A felbontás 3840 x 2160 60Hz-en, a TV képbeállítása játék módban van. Ha ilyenkor kikapcsolom a TV-t, kihúzom a kábelt, majd átdugom egy másik megjelenítőbe, ott van kép, minden ok. Általában segíteni szokott, ha ilyenkor ezután visszadugom a TV-be, néha felismeri és ad képet, van, amikor ez sem segít. Próbáltam már úgy is, hogy a TV-t a hálózatból is kihúztam, majd vissza és így gép újraindít, de ez sem vezetett eredményre.. Próbáltam másik videokártyával és másik kábellel is, no luck.
Oké, mivel garanciális, akkor hívjuk fel a Sony egyik szerződött szervizét. Ott felvázoltam a tényállást, mire arra a megoldásra jutott az úriember a telefon másik végén, hogy egyeztetett az informatikusokkal, és a felbontásnál nincs valami jól beállítva.
Hát, ezt így megmondom őszintén nem tudom hova tenni. Nem gondolom, hogy a kettőnek köze lehetne egymáshoz ilyen szinten főleg úgy, hogy van, amikor hiba nélkül bekapcsolom a gépet, egyből van kép, minden f**za, napokig, aztán egyszer csak elszáll. Kérdezte a szerelő, hogy tudtam-e tesztelni mással, mondtam, hogy igen, laptoppal, az se volt jó. Azt mondja az ember, hogy az nem jó, playstation vagy DVD lejátszóval kellene, mert ez egy TV és nem monitor, nem kötelező a PC-vel hibátlanul kommunikálnia, de utána néz, mit lehet tenni. Na itt dobtam le a hajamat. Holnap hívok egy másik szervizt, mert ezt egy kicsit erősnek éreztem, így estére.
Találkoztatok már esetleg ilyennel, vagy van valami ötlet, hogy mitől lehet, és miért próbál ilyen baromságokkal etetni az ember, hogy egy 200 ezres TV-nek nem kötelező HDMI-kapcsolatot létesíteni egy olyan eszközzel, ami ugyanazt a 4k 60Hz-et eteti vele, mint pl egy ki***szott playstation?
Köszönöm..
-
newmoonlight
senior tag
Fólia nem jöhetett szóba, mert (a hangszórók miatt) perforált (és nagyon széles) a káva.
Deck: 14 éves és köszöni szépen, tök jól van. (Pedig derekasan kiszolgált két Playstation generációt.)
“Míg az ENIAC számológép 19 ezer vákuumcsővel van felszerelve és 30 tonnás, a jövőben a kompjútereknek talán ezer cső is elég lesz, és az is lehet, hogy nem lesznek nehezebbek másfél tonnánál.” (Popular Mechanics magazin, 1949.)
-
syler123
veterán
Fekete, ezüst témára visszatérve. Nekem tetszik az ezüst, tegnap este óta nyüstölöm, ha nem istentelen sok fény jut a tv-re, fel sem tűnő, hogy szürke, sötétben meg végképp semmi eltérés.
[ Szerkesztve ]
-
Deck
titán
Az igen.. De a garinak annyi ilyenkor
Akinek XH90 van megvan elégedve vele? Vélemények, tapasztalatok? Előre is köszönöm annak aki ír pár sort
(rtings, stb teszteket látom de valós használati vélemények érdekelnek)PS5
-
vlevi
nagyúr
Én festéxóróval nem biztos, hogy nekimennék, de egy karbon csíkot azt tennék rá.
De csak akkor, ha fényes a szürke keret, és becsillog TV, vagy film nézése közben. -
newmoonlight
senior tag
Látom, visszatérő probléma a fekete kontra ezüst káva. Valószínűleg istenkáromlás, amit mondok, de én a 2006-ban (1,3 MFt-ért!) vásárolt ezüst kávás KDL-52X2000 tv-met úgy fújtam át fekete selyemfényű spray-vel, mint a pinty.
-
Polacheck
HÁZIGAZDA
Sziasztok,
Van egy kd49xf7596 tv-m és a talpat a tv-hez rögzítő csavarokat elhagytam valahol. Készülök eladni a tv-t és nyilván kellene hozzá. Van ötletetek, hogy honnan tudnám kideríteni, hogy mik a méretei a csavaroknak? Ebay-en találtam, de 15 gbp-t em akarok fizetni érte, ráadásu két hét amíg ideér, ami nem opció. Sony ügyfélszolgálat nem válaszol a megkeresésemre, kicsit elakadtam.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
less qq more pewpew!
-
-
-
Deck
titán
Szürke keretes amit rendeltem a MM-tól.. Kár, hogy nem fekete. Nem tudom mennyire tudnám megszokni.. Másnak hasonló probléma?
PS5
-
Technoman
őstag
válasz axlfsi #55365 üzenetére
cca. 4 napja hívtam fel a Kecskeméti u.-i Sony szalont. egy nagyon normális emberrel sikerült beszélnem. Amit megtudtam (mert én sem voltam ezekkel tisztában)
- Maradt a vásárlástól számított egy év szerződéskötés
- Máshol vásárolt hivatalos típusra is köthető (én az akkori KD-55XH9077 láz miatt hívtam fel őket, arra lehetett kötni)
- Kivették a baleseti biztosítást (A Sony Mo. szerint, nagyon sokan visszaéltek vele)
- A fenti modellre a kiterjesztett gar cca 30K-t mondott (itt nekem csak az nem érthető, hogy ez most az ő, lényegesen magasabb áraival kalkulálva van-e kalkulálva)
- Ha nem az adott helyen veszed a TV-t vagy nem a vásárlás pillanatában kötöd a szerződést, nem kell utólagosan bemutatnod a produktumot (ez ugyebár a többi, más, vásárolható értsd Biztosítós) garnál nem így müxik, főleg az utóbbi esetében)
- On-line is köthető, ebben az esetben számla és egy hátlapi fotó kell, az adatokkal.Ha biztosra akarsz menni, hívd fel őket.
Deck
És mennyivel is leszel egy ilyen esetben előrébb?
Nyersz uszkve 10K-t (ugy e -1 év), de vesztesz cca 50-100K-t, mert vége lesz a BF/jézuskás akcióknak.
Viszont ismerve a magyar törvényhozást, nehogy azt hidd, hogy ezeket -a médiában már nyáron megszellőztetett infókat- Mo. már 2-án betartatja + nem beszélve arról, hogy mivel változik a szabály, a Sonynak is új ÁSZF-t kell készíteni és lehet, hogy pár napig/hétig ez a szolg sem lesz elérhető.[ Szerkesztve ]
-
DonDennis
senior tag
Elvileg megy a 4k 120hz a sony x90h tv-ken legalább is xbox series x-el.
[ Szerkesztve ]
"Why would I sit down? I'm always on my feet." - Dominick Cruz / "I can't read, can't write, can't do math... but I can compete" - Julian Edelman
-
Joshi
titán
válasz Albigator #55358 üzenetére
"Valaki írta nekem nem olyan rég h RGB-n érdemes hagyni mert VGA azzal dolgozik úgyis, amúgy meg konvertálnia kell feleslegesen."
Tévénél biztosan tudod RGB-re állítani? Szerintem nem, mert pont azért fejlesztették ki ezt a tömörítési eljárást, hogy az Adobe RGB színek mellett fényértékek is legyenek. Ugyanis az YCbCr fényértékeket is tartalmaz, mert a tévének arra is szüksége van. Az YCbCr után lévő 4:2:2/4:4:4 a mintavételezés minőségét jelöli.Aztán lehet hogy ez csak a filmekre igaz Game módban működik az RGB. Az biztos hogy a Blu-ray és UHD Blu-ray filmek YCbCr-ben vannak.
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz #16820480 #55359 üzenetére
Más mindenkihez szólva:
Egy érdekes dolgot véltem felfedezni. Ugye korábban felraktam (feleslegesen) a legfrisseb NV dirvert amivel még nincs tapasztalatom: 457.30.
NV vezérlőpultban 4K 120 Hz belőve alapbeállítással ( RGB és 8 Bit) és Fifáztam. 60. perc környékén kétszer is DirectX hibát dobott a game, ok-ra kattintva ki is dobott. Nem tudtam h driver gond vagy a 120 Hz a baja.
Így visszaraktam a régi drivert (456.71) ami már jól bevált korábban azzal nem szabad gondnak lenni. Erre hang csesződött utána, nem akart megszólalni a tv-n (azaz a Digitális hang HDMI-re nem ment át) sokadik újból indítás és bekapcsolás után talán most jó (2.0-ás aktív hangfal van rákötve egyébként)..Na a lényeg észrevettem azt is h NV vezérlőpultban belőtt 120 Hz gépház alatt megnézve csak 119.88Hz.
Ti átállítottátok 120 Hz-re vagy hagytátok az alap 119.88 Hz-en?
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz #16820480 #55357 üzenetére
Na végre a frissítés után lett 4K 120 Hz-em!! (Persze miután javított formátum Dolby Vison-ról, sima Javítottra raktam)
Valaki írta nekem nem olyan rég h RGB-n érdemes hagyni mert VGA azzal dolgozik úgyis, amúgy meg konvertálnia kell feleslegesen.És ezt menet közben lehet állítani melyik kell éppen? Gamer vagy éppen "filmezős" kell nekem?
[ Szerkesztve ]
-
-
Celtis
veterán
válasz runner 125 #55354 üzenetére
Ezek évekkel ezelőtti posztok, nem lehet közük a te esetedhez. Lehet,hogy a következő upgrade javítja.
-
Albigator
őstag
válasz Willhunting #55353 üzenetére
6.0152.0033EUA
Akkor frissítek onnan amit linkeltél..[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz Celtis #55316 üzenetére
Ha nem oldódik meg, akkor nem tudok mit csinálni. Rakom mindig standby-ba aztán ennyi.
Egyébként nem újkeletű a probléma, egy halom külföldi forumbejegyzést találtam ezzel kapcsolatban.. de megoldást ott sem. [link] , [link] , [link]
Egy topikban írták, h be kell ruházni egy HDMI CEC-less adapterre, ami elviekben fizikailag blokkolja a CEC jeleket az eszközről.. tehát ez megoldhatja a kikapcsolt állapotú médialejátszó jelblokkolását.
(Egyébként ezért gyűlölöm a droid-ot. Folyamat toldozni, foltozni kell, h stabilan, megbízhatóan működjön..)"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Csandi
őstag
válasz Albigator #55346 üzenetére
Valahol átlehet nyomni a TV-n a HDMI-t, hogy advanced legyen, ne standard. Firmwaret meg nézd meg, hogy talál-e újabbat, az a szám amit leírtál nem tudom honnan jött, de full nem így van jelezve a firmware. 6.0384 -nek kell lennie, az a legfrisebb.
Ja már linkelték is. Na hát annak fel kell rakva lennie, anélkül persze, hogy nincs 120hz, az hozta el[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz ozzy711 #55344 üzenetére
Nekem ez van fennt: 20.01.01.037.
És legfrissebb VGA driver... Én nincs PC-nél 1680X1050-nél nagyobb felbontás.
Annak van jelentősége h mire lett konfigurálva a HDMI bemenet? "játék" izé nem tudom mik voltak, "egyéb"
HDMI3-an próbálgattam én is most az előbb HDMI 4-en de ugyan az a helyzet...#55345) Csandi
Ez is meg volt már. Csak amit fentebb linkeltek azt nem raktam fel. TV szerint a legfrisebb van.[ Szerkesztve ]
-
Csandi
őstag
válasz ozzy711 #55344 üzenetére
Lehet, hogy neki nincs még lefrissítve. Erre nem is gondoltam.
Albigator: Akkor viszont menj be a TV menüjébe a távirányítón a help gombbal, ott pedig megtalálod, hogy hol kell manuálisan rákeresni újabb firmware-re. Elkezded, kb 15p alatt megcsinalja, közben nem tudod használni, és utána próbáld meg.
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
Srácok! Az megvan, hogy a MM kategorikusan kijelenti Sony TV vásárláskor, már nem lehet a Sony-tól egy éven belül, további 3 év garit venni, hanem csak ott és nála, az eladónál tudtam volna? Kulturáltan és csendben megjegyeztem, hogy én másképp tudom, de most azért elbizonytalanodtam és holnap felhívom a Sony-t ez ügyben.
Pár napja még itt is arról beszéltünk, hogy a Sony-tól kell ezt venni, a termék vásárlása után, de még egy éven belül... Hogy van ez most? MM eladó szopatna? ennyire azért csak nem kell neki az a jutalék, hogy félrevezetne is érte! Vagy igen? ...pff, érdekes!
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz ozzy711 #55337 üzenetére
De ezzel a TV-vel 4K felbontáson?
Nekem így néznek ki megjelenítők PC módban:
1440p 144 Hz moncsi ---------1080p 144 Hz moncsi -------- XH9096 1680X1050-en
Valamiért az a baj h nem monitorként kezeli hanem tv-ként? "HDMI-HDTV" Vagy fogalmam sincs...(#55339) Willhunting
Nem még, csak a tv-n csekkoltam a frissítést de ott naprakész volt. Ez az a firmware amivel gondok voltak?[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz nismoka #55331 üzenetére
Egyéni felbontásra gondolsz? Azt még nem próbáltam. De figyelmeztet is h az garivesztéssel jár blablabla...
(#55332) sheratan
Lehúztam. VGA dirvert is leszedtem DDU-val majd fel a legfrisebbet. Addig is csak a Sony TV volt rajta.
De max 60 Hz-et enged akármelyik YCbCr-vel.(#55333) Celtis
Persze igen. De már be tudok állítani YCbCr422-nél és YCbCr420-nél is 10 vagy 12 bitet..
YCbCr444-nél csak 8 bit-et.Szóval a lényeg sehogy sem tudok 4K-n 60 Hz-nél nagyobbat beállítani neki, nem ad olyan lehetőséget.
"PC felbontásnál" pedig csak gagyi alacsony felbontások vannak csak, nem úgy mint a monitornál...De ez nem lehet h mégis csak igaz?
"HDMI™ jel: 3840x2160p (24,25,30,50,60 Hz), 1080p (30,50,60,100,120 Hz)
Csak azzal az új Firmwarrel tud többet amit nem adtak ki / visszavontak?
Nekem a 4K 100 Hz is elég lenne, azt hittem h tudja legalább...
[ Szerkesztve ]
-
Deck
titán
-
Albigator
őstag
TV szoftvere még csak: 20.01.01.037.
De a 120 Hz elvileg nem lesz jó. Erről volt szó a topikan a napokban. Én a sima 100 Hz-nek is örülnék de
YCbCr422-nél
YCbCr420-nél
YCbCr444-nélis csak 60 Hz van. "PC" felbontásnál pedig 1680X1050 a legnagyobb... Mikor a monitorokra váltok ott be tudom a állítani a maxmimálisat amit a monitor tud (1440p pl)
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz Willhunting #55117 üzenetére
Nincs PC-n 4K felbontás.
Viszont YCbCr422-ön van 12 bit-es beállítási lehetőség...(#55323) Joshi
Akármilyen YCbCr-t állítok be a PC résznél nincs 4K.. Csak 1680X1050 a legnagyobb ami fura.
[ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
Na Hali!
Megérkezett a HDMI 2.1-es kábel, egész pontosan egy ilyen :
CLUB3D HDMI 2.1 Ultra High Speed HDMI 4K120Hz, 8K60Hz az XH9096-hoz.
Tudom h nincs 4K 120 Hz, de nem 4K 100 Hz kéne legyen?
Ugyanúgy csak 4K 60 Hz-et tudok beállítani, mint az "ócska" 2.0-ás HDMI vagy éppen DP-HDMI adapterrel.
RTX 3080 tudja, tv tudja, kábel tudja elvileg de mégsem jó. Tv-n a HDMI Bemenetet javítottra raktam (HDMI 3-as port). De csak FHD felbontáson van 100 vagy 120 Hz...Nem tudom hol a hiba, de csak playstation 5-el lehetséges majd
120 Hz helyett100 Hz-et elérni?
Vagy mikor 100 Hz-es ez a tv egyáltalán?Tv szoftvere: 20.01.01.037.
Ja és 10 bitet továbbra sem tudok beálltani sehogy sem...
Szerk.: Csak most nézem meg a tv specifikációját:
"VIDEOJEL-TÁMOGATÁS
HDMI™ jel: 4096x2160p (24,50,60 Hz), 3840x2160p (24,25,30,50,60 Hz), 1080p (30,50,60,100,120 Hz), 1080/24p, 1080i (50,60 Hz), 720p (30,50,60 Hz), 720/24p, 576p, 480p"Ez komoly?
[ Szerkesztve ]
-
Totatti(Hun)
tag
Nem Kecskeméten volt mert velem is ezt játszották. Ugyanezzel a szöveggel jöttek,De én rá értem és végig hallgattam először az LG pólós urat majd a Samsung pólós urat bemutattatam velük a portékáikat. És vettem egy Sony75" XH 9005 tvt.A régi Sony mellé (helyett) Holnap hozzák!
Áldás Békesség Az Úr Legyen Veletek
-
Hoqspok
tag
Sziasztok !
[SONY KD-55XG95 TV távirányító Google play ] gombot lehet valami másra át programozni ? ( mondjuk HBO go ra szeretném )
[ Szerkesztve ]
-
Celtis
veterán
válasz runner 125 #55309 üzenetére
Őszintén szólva én azon csodálkozom, hogy eddig működött.
Nekem amlogix boxaim vannak Coreelec rendszerrel. A TV távirányítóval vezérelve. A soundbar és a box távirányítója talán meg sincs, annyira nincs szükség rá. A box még csak standby-ba sincs kapcsolva. Viszont leáll a lejátszás, ha kikapcsolom a TV-t vagy más bemenetre váltok. Cserébe a TV bekapcsolásakor nem kell várni a bootra.
A standby amúgy nem jó neked? Power off-ból mivel tudod bekapcsolni a boxot? Gondolom olyankor az app sem éri el. Mire jó egyáltalán a power off?
-
Duppy
kezdő
Amugy a pali kozben vadul beszelt le rola,hogy szar az oprendszer,a sony tularazott,es hogy rengeteget hoznak vissza belole....
Mondtam,hogy az ara akcioval tok jo es faldos tv. Annyira azert nem rossz...
De hogy csak a samu vagy lg. A sonyban lg panel van es miert fizetnek tobbet ha az lg olcsobb eleve.
Meg,hogy az android virusos tud lenni de a samu tizenje nem.
Kb 10perces monologot adott le,hogy egy masik nem faldos samura rabeszeljen.... nem ertem komolyan.
Ennyire ki van nekik adva,vagy tenyleg ennyire kozutalatnak orvend a sony?!?!
Mar szinte elvette a kedvem a vasarlastol,pedig orultem mint kutya afarkanak,hogy ott van elottem a tv es tuti megvan. Raadasul jovo hetfon.
Fura. Ekkora energiat belerakni a lebeszelesbe.....
Nem ertem. -
axlfsi
veterán
HA valaki bármilyen okból kifolyólag (pl a 4k@120hz mizéria, stb) nem venné át mégsem a megrendelését (XH9077 v. XH9096), amit a napokban teljesítene a cég (MM vagy eMag), az keressen meg bátran, mert én átvenném.
(mintha már lett volna arról szó, hogy meggolntola magát valaki emiatt...)Köszönöm a figyelmet!
-
axlfsi
veterán
válasz Piftuka #55304 üzenetére
"... Amikor Te rendelted (gondolom szombaton), akkor már csak "6-10 napon belül/1 hónapon belül rendelkezésre áll" státuszban volt elérhető ez a tévé a webáruházban. ..."
Csak érdekességképpen írom, hogy amikor én rendeltem meg, a BF napok első perceiben, pénteken hajnali 0:10 peckor, már akkor is ezt a státuszt kapta a rendelésem... Elvileg volt pár nappal előtte is kínálatban 250-ért; szerintem már akkor lefgyotak a készletek. Azért remélem tudnak majd rendelni, ahogy írtad is, mert ez egy új modell (XH9077), habár érdekes, hogy a webhsop kínálatába mégsem helyezték vissza, azóta sem (eredeti áron sem).#55308Wilymor
Köszi! ... nem örülök, de bizakodom.#55290Willhunting
Egyelőre marad, ... pláne, hogy a XH9077 megrendelésem vagy teljesül, vagy nem˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
runner 125
nagyúr
válasz Celtis #55297 üzenetére
Koszi.
De ez a poén, h ha kikapcsolom (Power off) a medialejatszot (Zidoo Z10, Android) akkor is küld jelet a hdmi kábeljen a soundbarnak. Előtte ezzel nem volt gond, csak miután frissült a Zidoo firmware-je.. Ha kilottem power off-ba és visszaraktam a tv-t a tv adására ugyanúgy megjött a tv hangja a soundbaron. Most meg süket az egész.
Ki kell huznom a soundbarbol a medialejatszo hdmi-jet, csak akkor nem zavar be a tv és a soundbar kapcsolataba.. vagy folyamatosan bekapcsolva kell hagynom a háttérben a mediaplayert, de akkor is jó marad a rendszer ha a mediaplayert csak standby modba rakom a menujebol, tehát csak altatom..
De nyilván előtte minden működött úgy is, h kilottem power off-ba a mediaplayert...Nincs mód downgrade-re.. próbáltam már sajna.
Atnezem a Zidoo menüjét este, de délelőtt nem találtam benne erre vonatkozót sajna.
Nem, a tv taviranyitoval csak a soundbar-t mukodtettem előtte is. Hangerőt, illetve automatikusan lelőtte, bekapcsolta a soundbart a tv amikor nyilván a tv-t is ki/bekapcsoltam. Ez már nekem elegendő volt. A medialejatszo felületet a telon levő app-pal tudom vezérelni."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
-
Piftuka
veterán
"Azt irta a visszaigazolo emilben,hogy 1honapon belul all rendelkezesre a keszulek.
A boltban azt mondta az elado,,hogy nrm biztos,hogy megkapom,mert utanvettel rendeltem es az hatrebb soroljak mert aki kifizette elore annak elobb viszik. Es a keszlet veges....
A vevoszolin azt mondtak,hogy szerintuk meglesz.
Ez tenyleg igy megy???"Nyilván. Nincsen ebben semmi furcsa, hiszen azt kell előbb kiszolgálni, aki már kifizette.
Amikor Te rendelted (gondolom szombaton), akkor már csak "6-10 napon belül/1 hónapon belül rendelkezésre áll" státuszban volt elérhető ez a tévé a webáruházban.
És az már a második listázás volt, mert a "BF Napok" első napján elfogyott, egy ideig nem volt készleten, majd ismét belistázták a fent említett módon,, majd vasárnap délutánra teljesen kifogyott a készletről.Ezért is érdemes előre fizetni. Azért a Media Markt nem egy "Sufni-sefter 2000 Kft", amely kapcsán attól kellene tartanod, hogy lelép a pénzeddel.
Azt egyébként szinte kizártnak tartom, hogy ne tudnának belőle elegendőt rendelni az importőrtől. Ez egy tök új modell a SONY palettáján; mindössze fél éve van piacon.
Általában az adott évi modelleket még min. a következő év közepéig tudja szállítani a gyártó, és az importőr.
Ami rendelhető, azt szállítják is. A Media Markt webáruház kínálata online frissül. Ha valami elfogy, vagy bármilyen okból nem rendelhető, azt azonnal leveszik a kínálatból.
Lásd: Media Markt webáruház - SONY 55XH9077 - "A termék webáruházunkban jelenleg nem kapható!"
Filmek, és zenei CD-k esetében pl. gyakran "sztenderd" az 1 hónapos rendelkezésre állás. Azokból nem szoktak óriási készletet tartani.
Sokszor rendeltem már tőlük ilyen terméket. Úgy ~2-3 hét, maximum 1 hónap alatt mindig megérkezett.
"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz #16820480 #55177 üzenetére
Értelek. És valóban... a 65 colos iiYAMA, amire gondoltam, kifutott már a piacról.
Viszont azért ezek közül még a legkisebb is kiváló darab: 4K Monitorok 40 col +, 120 Hz+
Csupa VA, vagy MVA panel, szóval a képminőségre nem lehet panasz, és azért már a képátló is baráti, játéknál az élmény pedig (konzollal is) sokkal jobb. A célhardver mindig jobb, mint a "hibrid" megoldások.
Persze ha valakinek tévére is szüksége van, akkor valóban nincsen alternatíva.
"Aquila non captat muscas."
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bundle topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Linux kezdőknek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Mikrotik routerek
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Beats Studio3 wireless fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Pioneer Kuro PDP LX608D plazma tv
- LG NanoCell 55NANO756QC 4k Smart Tv!55"/HDR10 pro/Game Optimizer/ALLM/Garancia!
- 2 hónapos Philips OLED TV (718-as modell)
- Logitech G733 Vezeték Nélküli LILA Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest