- CES 2025: A Zenbook és Vivobook notebookszériákról sem feledkezett meg az ASUS
- CES 2025: Feltekeri kijelzőjét a Lenovo ThinkBookja
- CES 2025: Már az idegenek is 4K-s, 240 Hz-es QD-OLED monitorral nyomulnak
- CES 2025: Kevesebb só is elég
- CES 2025: 750 Hz-es gaming monitorral hívta fel magára a figyelmet a Koorui
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Projektor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Bluetooth hangszórók
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
válasz novi68 #54299 üzenetére
Én a több dimming zóna, szignifikánsan magasabb kontraszt, és nagyobb fényerő miatt az "XG9505"-öt választanám.
Az "XH9505" a jelenlegi áron egyszerűen nem rendelkezik elég jó ár/érték aránnyal. Egyszerűen drága.
A 320 ezer forint sem kevés pénz egy 55 colos televízióért, de sokkal arányosabb.
A két tévé egyébként nagyon hasonló tudású, felszereltségű; teljes mértékben egy kategóriába tartoznak. Ezért is jobb vétel szvsz a tavalyi modell.
"Aquila non captat muscas."
-
novi68
tag
Sziasztok,úgy alakult,hogy tv-t kell vennem,mert a jó öreg Pana plazmámat a villám hazavágta.... Most ott tartok,hogy nagyjából leszűkítettem a választást a Sony 55-ös képátlójú tévéire,viszont gondban vagyok a választással.... A kiszemelt a KD 55 XG9505/XH9505... Olvastam néhány tesztet,de nem tudom eldönteni,melyiket érdemes venni,hisz a réginek állítólag nagyobb a kontrasztja meg egyebek,viszont az újabbnak több feature jutott... Az egyik kb 320,a másik 400 ezer ft Megér ennyit,ill. ad ennyi pluszt az idei modell? Köszönöm!
My name is White. Lumia White....
-
Piftuka
veterán
válasz headhunter #54296 üzenetére
Minden Android frissítésnek van előnye.
Esetemben a legutóbbi például olyannyira belassította a tévé működését, hogy azóta sokkal több időm jut olvasásra, és a bekapcsolásokat követően mindig van időm lefőzni egy kávét a film előtt...
-
headhunter
addikt
válasz mano42 #54283 üzenetére
"...Előnyök és fejlesztések...
- Megold egy hálózati problémát, melyet a rendszeridő helytelen beállítása okozott
- Javítja a LED-villogási problémát az AG8 modellek esetén, és javítja a rendszer teljesítménytKorábbi előnyök és fejlesztések...
A következő előnyöket és fejlesztéseket tartalmazza ez a frissítés..."
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bővebb lista elérhető a "javításokról"?[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz Csandi #54290 üzenetére
A fotókat hálás köszönettel veszem én is! (Fentebb már beszéltünk erről, hogy a "kb. amit látok" fotóknak van értelme.)
Viszont ha jól értem, nincsen redőnyöd... Azért az nem teljesen "dark room" ám.
Nálam, ha becsukom a tévés szoba ajtaját, és lehúzom a redőnyt, akkor "pitch black".
Az egyetlen fényforrás a SONY tévé előlapján a bekapcsolást jelző LED..."Aquila non captat muscas."
-
-
törölt tag
válasz Piftuka #54286 üzenetére
Nem is tudtam, hogy volt ilyen sötétszoba MM-ban. Én ilyen hifis boltokban láttam külön hangtermet hangfalaknak meg fejhallgatóknak, de az más színvonal azért (már a bolt).
Én mondjuk simán kérnék kölcsön vagy bérelnék szerintem olyan fúrót, amivel fel lehet tenni. Bár emlékszem még shanghai-ban amikor meghozták a fali konzolt, akkor a csávó fel is tette, aki kihozta, mondta hogy ha nem ő teszi fel, nincs rá garancia. Valahol reménykedtem benne, hogy itthon is van ilyesmi, de ezek szerint nem nagyon.
Mondjuk én nem akarok 55-nél nagyobb tévét. eleve az XG85-ös szériában a 65 képe gyengébb az 55-nél, másrészt meg alig férne el szépen. Majd inkább közelebb ülök Úgyis bőven sok PPI az a 4K egy ekkora képernyőre.
-
Piftuka
veterán
válasz Csandi #54287 üzenetére
Amikor már éppen válaszolnék Derron fórumtársunknak, hogy ha a QuantumTVs bemutató miatt még nem is, de amikor meglátok ilyen jó minőségű bemutatókat, akkor megnyugszom, hogy nem lesz itt probléma a blooming, és lesz kellő mennyiségű fekete szint is...
És akkor leírod ezt...
-
Derron
aktív tag
-
Csandi
őstag
válasz Derron #54285 üzenetére
Ilyen TV-m van. Netflix Dolby Vision filmeknél, ideális beállítás mellett Dolby Vision sötét módban, este/éjjel a felirat közül igencsak bevilágosodik a felirat körül (hogyh amúgy sötét jelenet van), de ennyi negatívumot elfogadok ebben a TV-ben a tengernyi pozitívuma mellett. Ha valaki ez nagyon zavar, ott az LG CX
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz #16820480 #54284 üzenetére
Régen, amikor még volt elsötétített "házimozi szoba" a Media Markt-ban, akkor ezt is jó volt tesztelni. (Kár, hogy erre manapság már nem adnak!)
Azóta marad az eladótér. A lényeget megtudom ebből is. Azért kellő rutinom van már ahhoz, hogy a helyén tudjam kezelni, bármit látok. Azt is, hogy ott a boltban, az adott kontraszt, és fekete szint mellett, mit várhatok teljesen elsötétített szobában.
A falraszereléssel az a probléma, hogy gyönyörű új a festés a falon. Nem akarom "szétrombolni".
Rádásul a fal vastag, tömör tégla; nagyon mélyen kellene beültetni a tartó-tipliket. És maga a fúrás is kritikus, mert ezek a régi téglák repednek, széttörhetnek.Nekem megfelelő fúróm, szerszámom nincsen ehhez. (Az elmúlt hónapok, és évek tapasztalatai alapján pedig elegem lett a "mesteremberekből".)
És fentieknek megfelelően a bútorzatot is úgy rendeztük el, az egész lakberendezés a TV asztalos megoldásnak megfelelően lett kivitelezve.
Azért - bár egy ideje mindig a min. 80 colban gondolkodtam - a 75 colos képátló is remek lesz. Legalább lesz hová fejleszteni 5-6 év múlva. Jöhet a 100 colos tévé, vagy a 120 colos Hisense lézer tévé.
Az előny pedig az, hogy az árakat elnézve... 85, vagy 82 colos, nekem megfelelő tévé soha nem lesz fél millió forint alatti áron. (Q60-as 82 colos Samsung, vagy hasonló kaliber kikerülne ennyiből, de annál a szintnél viszont jobb képminőséget keresek.)
Szóval akkor inkább maradok a 75 colos készüléknél.
[ Szerkesztve ]
-
Derron
aktív tag
[link] Ezen a videón egyáltalán nem tűnik annyira durvának az XH90 nél a fehér szövegek körüli bevilágosítás. 6:25 nél teljesen korrekt a fehér szöveg körül a fekete háttér. Én úgy gondolom, hogy sok esetben a kamera erősíti fel ezt a hatást. Persze meg kell nézni a tévét élőben.
-
törölt tag
válasz Piftuka #54277 üzenetére
De ilyen boltokban (MM) le lehet ezt egyáltalán tesztelni rendesen? Ott elég díszkivilágítás van, szóval ha neked pont a feketék számítanak, arra nem annyira ideális.
Miért ellenzed ennyire amúgy a falra szerelést? Én most kimondottan oda akarom majd tenni az új lakásban a tévét, mert úgy felszabadul egy csomó hely alatta a komódon, ahol elfér így a PS4 és a DAC rendesen.
Még egy korábbi lakásban volt falon a tévé, az teljesen jó volt úgy, bár fun fact, hogy falra szerelve kisebbnek tűnik a mérete valamiért. 50" először akkorának tűnt, amikor meghozták, aztán feltette a csávó a falra és mintha már csak 43-as lett volna -
mano42
aktív tag
Új firmware E és F tévékre. 6.6.575. [link]
Nagyon érdekes hét ez, frissítést kapott a laptop biosom, a chromebook, a porszívó, a router és a telefonom is. Tulajdonképpen ezért néztem meg a Sony oldalát is és erre tessék, most a tv is. És még csak szombat van. Micsoda hét!
[ Szerkesztve ]
-
-
kufirc
tag
Milyen web böngészőt javasoltok telepíteni sony 65xf9005 tv-re ???
Valami olyan kéne ami nincs tele reklámokkal és nem túl nehéz felinstallálni . Rengeteg tuttorial videót találtam a youtube-on de csak olyat telepítenék amit már valaki közületek kipróbált és stabil.
Nem szeretném legyilkolni a tv-t .
A válaszokat előre is köszi . -
Piftuka
veterán
válasz #16820480 #54246 üzenetére
"Elvileg most lehet menni boltba meg tesztelni (bár nem tudom nálad ez mit takar pontosan, hogy ott ülsz órákat egy tévészalonban és próbálgatod az USB-n vitt klipeket a tévéken?)"
Pontosan így van. Azzal a különbséggel, hogy nem csak "klipeket", hanem uniformity, contrast, black level, háttérvilágítás, grádiens, stb. tesztek is a csomag részét képezik.
Így azért szinte minden lényegeset meg lehet tudni az adott készülékről már ott az üzletben.
Egyébként közben kivágtam egy nagy kartonból 75 és 85 colos (a Displaywars adatok alapján) tévék méretet, és nagyon jó arra a célra, hogy otthon, a tévé jelenlegi, vagy majdani helyéhez, a jelenlegi tévéhez "hozzámérve" meg tudjam állapítani, mekkora tévé kell legyen az utód.
Ez alapján a 75 colos sanszosabb, mert azt lehetne korrekt módon, tetszetősen elhelyezni a jelenlegi berendezési tárgyak környezetében.
A falra felférne még 100-120 colos is, de nem akarom falra szerelni.
Ráadásul közben találtam jó fotót, ami az 85XH9505, 85XH9005 és 75HX9005 valódi méreteit tartalmazza.
Látható, hogy ezek még jó pár centivel nagyobbak, mint amit a Displaywars táblázata alapján kivágtam. Ez eléggé tanulságos.
Szóval sanszos, hogy 75 col lesz a megfelelő méret. Annyiban is jobb, hogy árban jó eséllyel fog a maximális keret alá menni, mint a 85 colos prémium LCD-k bármelyike.
Már csak a konkrét típus kérdéses...
-
vlevi
nagyúr
[link]
Jön a Google TV okostévé rendszer a Sony tévékre -
szaszapi
őstag
Az A8G tulajok Latin America régióra két firmware-t kaptak. Ha jól értelmezem, akkor nem pie, de pie menübeállítás vagy kinézet kaphattak.
-
AL
addikt
Szia. Korábban már több gyártónál volt hasonló probléma, mert nincs rendesen körbetömítve a panel. Volt aki látta, hogy mászik benne a bogár. Mindenképpen jelentsd be garanciális hibának. Valószínűleg már nem lesz ilyen kijelző és egy cserekészüléket ajánlanak majd. Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
vlevi
nagyúr
A francba.
Ma vettem észre valami piszokfoltot a kijelzőn.
De nem piszokfolt
[kép]
Jópár pixel, egy csoportban.
Sony XE8505, vettem rá kiterjesztett garanciát. Szerintetek ezzel érdemes garancia ügyben próbálkozni? -
kufirc
tag
sziasztok
van e valakinek tapasztalata az új firmware frissítéssel (XF9005) ?????
mi a számottevő változás ???
a sony oldalán nem sok az infó
[link] -
gabor9991
őstag
válasz Héliosz #54233 üzenetére
39900-ert a központi szalon adott a mediamarktban vásárolt xf9005-re 5 év gyári garanciát + balesetre is kiterjesztve.
Ez nem biztosítóval közötti szerződés hanem a gyári jótállás kiterjesztése 5 évre.
A mediamarktban egy biztosító köt veled szerződést a saját feltételei alapján.
Olvasd el mindkettő feltételeit és döntsd el melyiket érdemes neked megkötni. -
hyperspace
őstag
válasz royal63 #54236 üzenetére
Hát MM garancia esetén a vételár kb 90%-át kapod meg, Sonynál először cserét ajánlanak, ha nem tudják megjavítani. Aztán azt nem kötelező elfogadni, és utána azt hiszem levásárolható utalványt kapsz. Hogy milyen összeggel, azt nem tudom.
Sonynál baleseti biztosítás nem tudom, hogy benne van-e, ha jól emlékszem nincs. MMnél van.ha azt mondom neked van igazad, nekem van igazam... :)
-
ozzy711
őstag
Van egy XF90 (65 )és egy XH90 (85) típusú is. Mivel méretbeli különbségek is vannak kissé nehéz összehasonlítani őket.
Tv adásokat nézve az sd felskálázás ami egyértelműen más algoritmus alapján működik, de mint írtam nem tudnám megmondani melyik a "jobb".
Full hd felskálázás kb. ugyanolyan ( főleg "Epic Drama"-t, illetve az Rtl Klubon szoktam néhány műsort nézni napi rendszerességgel, valamint focit a digi sport csatornákon. Ezek a csatornák kb. egyformák ( mozgás, színvilág ).
A fényerő talán gyengébb, de így is 16-ost találtam optimálisnak az 50-es skálán. Az xf-en ugyanez 10-es körül volt.
Kontraszt nem sokkal gyengébb az XH-n alátámasztva az Rtings tesztet. Pl. a koncerteken a sötét jelenetek sötét szobában gyönyörűek ezen is.
Ahogy fentebb írtam, a 24 p lejátszásnál motionflow alapnál is teljesen élvezhetően folyamatos a lejátszás pc-ről. A 4k hdr csúcs fényerő gyengébb az XH-n de az XF-nél sem hagytam fullon ( ahogy a tv beállítja ), hanem visszavettem kb. 30-ra, mert már zavarta a retinám.
Hdr-ben kb. így egál: az XH full fényerő (50) az XF 30-35 körül tudja ugyanazt. Persze hozzátartozik, hogy a nagyobb kijelzőn miatt sántíthat ez az összehasonlítás.A ld szerintem rendben van ( nem tudom hány zónás a 85-ös ), még talán egy fokkal kevésbé zavaró a blooming, mint az XF-en.
Egyébként ez filmnézés közben egyik tv-n sem zavar, mert a filmeket szinkronnal nézem, a sötét jeleneteknél pedig nem zavaró ez a jelenség (számomra ). -
törölt tag
válasz Piftuka #54230 üzenetére
A plazmának a megfelelője az OLED lenne manapság, és ahelyett, hogy adott képméretet hoznának le egyre olcsóbban, inkább egyre nő a képátló, tartva, vagy akár feljebb tornázva az árakat. Ha beérnéd egy 50" OLED tévével, akkor elég jó képminőséget kaphatnál most is már gondolom, arányaiban a kései plazma árszintjéhez közel.
Mondjuk nehéz ezt megítélni, mert azóta van egy rakás fejlettebb képfeldolgozó, meg technológia, amit szintúgy ki kell fizetni.Elvileg most lehet menni boltba meg tesztelni (bár nem tudom nálad ez mit takar pontosan, hogy ott ülsz órákat egy tévészalonban és próbálgatod az USB-n vitt klipeket a tévéken?). A 14 napos visszaküldést meg kb pont erre találták ki. Azt én is ellenzem (nem tudom már melyik topikban volt is erről vita), hogy valaki berendel egyszerre 4-5 tévét (vagy akármit) úgy, hogy tudja előre, hogy mindet visszaküldi, vagy max egyet megtart majd. Viszont ha felállítasz egy sorrendet, hogy neked ez kell, és szeretnéd kipróbálni, akkor nem hinném, hogy visszaélés lenne, hogy megveszed, és ha tetszik, akkor megtartod, ha nem akkor visszaküldöd.
-
ozzy711
őstag
válasz Celtis #54240 üzenetére
Kb. én is így látom. Pont az sd tartalomnál látok különbséget, de igazából egyiket sem mondanám "jobbnak", inkább más. A mozgás szerintem folyamatosabb az xh-n. A 24 p-s filmek siklanak, mint kés a vajban ( jó egy kicsit túloztam, de érzékelhető a különbség, elsőre furcsa is volt, azt hittem bekapcsolva maradt valamilyen képjavítós a másikhoz képest).
-
Piftuka
veterán
válasz butch3r #54222 üzenetére
"Local Dimming" zóna...
Röviden: a tévé háttérvilágításának LED fényei sorokba, és oszlopba vannak rendezve a tévé paneljének hátterében.
Ezáltal egy képzeletbeli rácshálót alkotnak. Az érintett "FALD" ("Full Area", tehát a teljes panelterületet érintő) megvilágítással rendelkező készülékben a rácsháló bizonyos oszlopai és sorai mögött kapcsolja csak be az elektronika a világítást egy-egy LED csoportban. Ott, ahol éppen szükséges a fényforrás a képtartalom megjelenítéséhez.
Ezzel eléri, hogy a többi (be nem kapcsolt LED-ekkel fedett) területen a készülék valódi fekete színt produkáljon.
Pl. amikor a kamera egy sötét, fénytől elzárt pincét mutat, ahol a kép jobb felső sarkában hirtelen felgyullad a pincevilágítás... a tévé közepe, de még inkább a bal oldala és alja felé elméletben tökéletes feketét láthatsz.
Minél több ilyen LED-sor, avagy "oszlop-sor keresztmetszet, tehát zóna van, amit külön vezérel a tévé, annál jobb a végeredmény. (Hiszen az LCD technológia, és a fény nem 100%-ban tökéletes kiszűrése miatt a zónák határain bevilágítás, avagy "át-világítás" tapasztalható. Ezt hívják "blooming" jelenségnek.)
Képekkel illusztrálva: Hogyan működik a local dimming?"Aquila non captat muscas."
-
royal63
tag
válasz hyperspace #54234 üzenetére
Érdekes, nekem itt azt tanácsolták, hogy a Sony központi szalonban vegyek +3 év kiterjesztett garanciát , ne a boltban +3 év biztosítást!
( A Sony szalonban 1 éven belül megtehetem)
Akkor most mi van? -
Héliosz
tag
válasz hyperspace #54234 üzenetére
Az vilagos, csupan arra lennek kivancsi, hogy amit linken kuldtem jotallas, az mit takar? Mert ilyen kedvezmenyes aron akkor lehet inkabb ezt vennem, mint a mediasat.
Ha lebeszélünk egy üzletet, kérlek legyen Benned annyi, hogy állod a szavad. Nem nagy dolog. :)
-
Héliosz
tag
Sziasztok!
Media marktban vasarolt Sony tv melle ajanlatos kozvetlenul a Sonynal vasarolni garanciat?
A Sony kozponti szerviz honlapjan latok egy ilyet, ez vonatkozik tv-re is?
Koszi!
Ha lebeszélünk egy üzletet, kérlek legyen Benned annyi, hogy állod a szavad. Nem nagy dolog. :)
-
Piftuka
veterán
válasz nightshadow #54221 üzenetére
Plusz elvileg az új firmware használatával az XH90 képes a 4K tartalmak 120 Hz-es lejátszására a HDMI 2.1 porton keresztül.
Cserébe (a "wide viewing angle" réteg miatt) gyengébb a kontrasztja."Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz #16820480 #54218 üzenetére
Persze, ez is jogos észrevétel.
Azóta növekedett a jellemző képátlója a tévéknek, és az árfolyam is változott.
Ám abban igaza van a plazma tévé tulajdonosoknak, hogy a technológia utolsó éveiben arányaiban sokkal olcsóbb volt a "prémium képminőség", mint most. Legalábbis, akinek a jó kontraszt, fluid mozgásmegjelenítés, és a remek feketeszint számított.
A tévévásárlás kapcsán azért vagyok gondban, mert van ez a francos COVID helyzet. Ha nem volna, akkor már az összes érintett tévét alaposan leteszteltem volna legalább az áruházban.
Szeretek előzetesen tájékozódni, aztán megtartani a döntésem eredményét. Tehát most is szeretném elkerülni, hogy esetleg vissza kell vigyem a tévét a MM-ba, vagy Euronics-ba. Ha egy mód van rá.
"Tesztelés" céljára pedig soha nem használnám az elállási jogot. Az nem volna korrekt senkivel szemben."Aquila non captat muscas."
-
ozzy711
őstag
Érdekes ez az "utimate" meg "extreme" processzor ( egyébként az xf-ben ilyen van ). Mivel nálam mindkét típus jelen van, a hétköznapi használat során kb. semmi különbséget nem látok az "extreme" és a "sima" processzoros képminőség között.
Az sd. tv adásoknál ( igen, sajnos ilyen is sok van még és szoktam nézni ) valahogy "élethűbb" a kép ( ha lehet ilyet mondani sd adásról ).
A Fald zóna nem tudom, hogy kevesebb-e, de egyáltalán nem erősebb a blooming, sőt fentebb írtam, hogy valamiképp máshogy halványít az xh mint az xf, ezáltal kevésbé zavaró.Magánvéleményem az, hogy ezeknek a processzor megnevezéseknek a hátterében van egy nagy adag marketing is ( ettől még lehet valós különbség is persze ).
A fentiek természetesen szubjektív véleményem, kéretik figyelembe venni.[ Szerkesztve ]
-
nightshadow
veterán
válasz Piftuka #54210 üzenetére
"És változatlanul azt mondom, hogy ha a SONY nem gondolja meg magát, akkor akár a 9-es sorozatát végképp le is butíthatja, vagy ki is vonultathatja a piacról, mert felesleges belé a "FALD".
Az elmúlt 3 évben ebben stagnálás van a Sonynál a 95-ös sorozatnál. 55"-ös méretben az XF90, XG95, XH95 48 zónás.
-
junior11
veterán
Tudtommal az X1 Ultimate proci az XH-ban van.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
butch3r
senior tag
kerestem a topicban és google-ben de nem lettem okosabb így ha amúgy evidens, bocsi.
mi az az ld zóna? -
TCr
veterán
válasz butch3r #54219 üzenetére
Ami biztos, hogy az XH-nak sokkal kisebb az input lag-ja (emlékeim szerint 10 ms alatti) és HDMI 2.1 csatolóval rendelkezik. Amolyan "gamer tévé".
Hogy kontraszt és a FALD zónák száma miben tér el, ezt passzolom."fél perces ébredezési sebesség"
Ez csak a hidegindításra jellemző, standby-ból nem fél perc az, hanem csak pár mp.
[ Szerkesztve ]
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
butch3r
senior tag
sziasztok
segítsetek kérlek, mi a különbség az xf90 és xh90 között.
amit látok az az android verziója...
[link]de nyilván van más is.
illetve az összefoglalóban írt fél perces ébredezési sebesség, lassú rendszer még releváns?
-
törölt tag
válasz Piftuka #54210 üzenetére
Azért azt is nézd meg, hogy az akkor plazmák mekkorák voltak egy 75-85"-os tévéhez képest (méretben a fele?), mennyi volt 10-15 éve a forint árfolyama a dollárhoz képest (közel fele is volt). Amikor 120-150 ezer volt egy csúcskategóriás telefon például, akkor arányaiban kb annyival volt több pénz egy 250 ezres tévé, mint most a 3-400 ezres telefonokhoz képest az ilyen 5-6-700 ezres tévék.
Amúgy meg ha kinéztél 1-2 modellt, akkor megrendeled a legszimpatikusabbat netről, teszteled, és ha nem tudod megszokni, 2 héten belül vissza tudod küldeni.
-
Csandi
őstag
válasz Iparmágnás #54211 üzenetére
Külső SSD-ről esetleg megtudod próbálni?
-
Piftuka
veterán
válasz Celtis #54204 üzenetére
A kamera felerősíti a blooming hatást, de az ilyen videók azért éppen kiválóak arra, hogy megbízható tesztelők véleményét hallhassuk az adott tévékről.
Ahogyan Vincent Teoh is mondta: "32 zones, is 32 zones, is 32 zones". Tehát "nincsenek csodák".
Az XH9005 kivétel nélkül rengeteg kritikát kapott a blooming miatt, ez pedig tény. A SONY ilyen szempontból a "Z" sorozattal alkotott igazán nagyot, de hát annak az árából egy kisebb nyaralót lehet venni a Tiszánál.
Megkockáztatom, nem véletlen, hogy a Panasonic nem invesztált egy fillért sem a DX900 óta a "FALD" háttérvilágításba. Hozzátéve, hogy mondjuk ők megtehették volna, mert az egy egészen kiváló, csodálatos tévé volt, 512 világítási zónával - már akkor -, és ha azt vitték volna tovább, talán piacvezetőek lehetnének a technológiában.
-
ozzy711
őstag
válasz Iparmágnás #54211 üzenetére
Akkor a szokásos tanács: a gyári beállítások visszaállítása. ( ha még nem tetted meg ).
-
Piftuka
veterán
válasz ginola #54200 üzenetére
A felvételen a "Pitch Black - 33 évente sötétség" című filmből láthatóak részletek.
Ám ezer másik film is megfelelő a célra. Olyan, ahol sok a sötétben játszódó jelenet, és kevés fényforrás látható az adott jeleneten.
FOMO elmondja, hogy azért választotta most kifejezetten ezt, mert a film egyes részei tényleg teljes sötétségben játszódnak, az ominózus jelenetnél pedig a sötét űrhajóbelsőt világítja meg az amúgy sivatagos, több nap fényének árjában úszó bolygó.
-
Piftuka
veterán
válasz gellei #54199 üzenetére
Mit szeretnél róla tudni? A WE és WF6xx sorozatból a VA paneles példányok az igazán jók. Ez egy IPS paneles változat.
Korrekt, megbízható Full HD tévé amúgy, szerintem bőven jobb képminőséggel, mint amit 1-2 éve ebben a kategóriában (bármelyik gyártó palettájáról) meg tudsz vásárolni.
Milyen célra vásárolnád? Milyen elvárásokkal?
-
Piftuka
veterán
válasz nightshadow #54197 üzenetére
Ezek szerint hasonló dilemmában vagy, mint én.
Engem mondjuk a szűk betekintési szög nem zavar. Ha egy fokkal jobb, mint a "SONY Z9D"-nek, akkor az már számomra tökéletes.
A probléma az, hogy tényleg baromi drágák a tévék. Sokszor mondtam, most is mondom, hogy a prémium (képminőségű) tévéknek kellene a max. 250.000 forint körüli árkategóriákban mozogniuk. (Az egykori plazma tévék tulajdonosai is mindig ezt hozzák fel érvként arra, hogy miért és milyen irányba változott - rosszul - a televíziók piaca.)
A hátamon feláll a szőr, hogy az általam vágyott ~75-80 col körüli méret miatt fél millióra kellett emelnem a keretet.
Én is várok, hátha beesik egy jó akció még. Az OLED-et sem vetettem el, bár - főleg - a beégés, a tinting, a near black flashing (és hogy állítólag nagyítóval kell keresni a pixelhiba nélküli példányokat a piacon) egyelőre meglehetős visszatartó erő.
Ám ha a blooming a gyakorlatban ennyire zavaró, akkor azt tényleg nem tudnám megszokni. Akkor inkább rizikó, de tökéletes fekete és kontraszt.
Persze ebbe még a Panasonic GZW-942 is belefér, az Edge LED háttérvilágításával. Ha hozza a W809c szintjét, akkor megjöttünk. (Ám jelenleg az a legdrágább.)
Sajnos FALD-os tévéket (Pana DX900, SONY FX9005, Samu korábbi Q8, Q9-ek) eddig csak világos környezetben volt alkalmam alaposabban letesztelni! Így muszáj vagyok az internetes review-erekre, és a fórumos beszámolókra hagyatkozni.
Ha lehetne kapni Samsung 75Q90R-t, és beleférne a megadott keretbe, már most azonnal venném is meg. Annál tényleg nem érzékelhető a blooming.
A "black crushing" pedig engem nem érdekel. A lényeg a jó fekete szint és kontraszt.
És változatlanul azt mondom, hogy ha a SONY nem gondolja meg magát, akkor akár a 9-es sorozatát végképp le is butíthatja, vagy ki is vonultathatja a piacról, mert felesleges belé a "FALD".
Amikor a konkurencia jövőre még jobban ráfekszik (a jelenleg elérhető információk szerint) a Mini LED háttérvilágítás implementációjára, akkor a világ legjobb képfeldolgozó processzora és algoritmusa mellett sem lehet ilyen ~30-40-60 zónás háttérvilágítással "megváltani a világot".
Jó dolog a "FALD" rendszer az LCD-knél, de a titka a minél több zóna.
-
ozzy711
őstag
válasz Iparmágnás #54208 üzenetére
Teszteld le a HDD sentinellel vagy hasonló progival.
-
Iparmágnás
tag
Sziasztok!
XH90 (65), másfél hónapja vettem, teljesen jól ment eddig 2 TB-os külső vinyóról a filmlejátszás, de mai napon a 4k-s tartalmak elkezdtek akadni. (1080p-s anyagok jól mennek a TV-n. )
Formáztam a vinyót is, más lejátszóval is próbáltam. A külső HDD, egy WD Elements 2,5". Valakinek volt már ilyennel tapasztalata?
Elképzelhető, hogy a külső vinyó megadta magát, ~1 hónap után? Másolási sebesség minimálisan visszaesett, ezt látom a PC-n. Garancia van még rá MM-ben vettem, érdemes még valamit próbálni, vagy vigyem vissza?
Ha utóbbi milyen indokkal kérjek cserét, mert alapvetően ellátja a funkcióját, de nálam nem teljesen.
-
pityu8
tag
Megérkezett az XG90-hez (meg még kb. 120 típushoz a [Firmware-frissítés a v6.6575 verzióhoz] A TV nem találja, de pendrivról működik. Javították pl. a hibás dátum miatti internet kapcsolat hibát. Részletek a linken.
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Mindent a StreamSharkról!
- Jönnek a Horizon Zero Dawn és a Helldivers mozifilmek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Külpolitika
- Politika
- Projektor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- Logitech G733 Vezeték Nélküli LILA Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Turtle Beach Stealth 600 GEN 2 PlayStation /// Újszerű // Számla + Garancia
- Pioneer Kuro PDP LX608D plazma tv
- HyperX Cloud Stinger 2 core gamer fejhallgató // Új // Számla + Garancia
- SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless /// Újszerű // Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest