-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Airness23
csendes tag
Sziasztok!
nemrég vetten egy 43W807C Sonyt. használ valaki ilyen típushoz Samsung aktív szemüveget, működik vele? A Sony sajátja nemcsak hogy horror áron van, de jelenleg nem is lehet kapni. MM eladói szerint tökéletesen kompatibilis vele a Samué.
A másik kérdés, hogy ha 3D filmet keresek neten, milyet töltsek, mire figyeljek? A half-ok helyett 3D bluray isokat nézzek? Köszönöm előre is, ha valaki megosztja a tapasztalatait. -
stewe780
őstag
válasz
blakey #28994 üzenetére
Mindent ki/be és különböző lehetőségeiben álligatok a kép menüpont alatt, de ez sajnos nem változik. Ez az akadás benne van. Az élő TV műsorban meg tök folyamatos. Nektek tényleg ugyanolyan folyamatos a tv és egy tv felvétel visszajátszása?? Komolyan, egyre jobban úgy érzem kifogtam egy hibás darabot. Egyébként hasonló akadást tapasztalok a filmek alatt. Nekem egyszerűen mindent így játszik, egy kicsit akadozón. Kérem nézzétek meg még páran, és véleményezzétek. Egyszerűen nem tudom, hogy visszavigyem vagy mit csináljak.
-
stewe780
őstag
[link]
Kb. a feléig az élő tv adás felvétel mellett, majd a felénél átváltok visszajátszásra. Elég sokat veszít a minőségéből a felvétel során és a youtube konvertálás miatt, de azért egyértelműen látszik így is, hogy az élő tv adáson rendesen folyik a felirat, a visszajátszáson meg folyamatosan akadozó a mozgás. Elvileg egy az egyben rögzíti a digitális jelfolyamot, tehát ugyanaz megy az élő adás nézésekor, mint ha pen drive-ról nézem vissza, mégis visszajátszva akadozik. Nem tudom, hogy ez ilyen, vagy csak az enyém hibás. Szerintetek? -
stewe780
őstag
77MB/sec-el írom, olvasás az elvileg magasabb, bár az igazat megvallva, azt nem néztem. (Sandisk Ultra)
blakey, Tegla80: Normál gyári képbeállítások. Tv és a visszajátszás esetében is gyári visszaállítást adtam neki a kép menüben. Megpróbálom felvenni, ha sikerül belinkelem.
-
Janaboy
veterán
Kicsit felcseszett az android.
A bongeszoben nem akart semmilyen oldal megnyitni, nem akarta bevinni az oldal nevet. Vagyis bevitte, de olyan mintha meg egy enterre vart volna, amit nem tudtam mire velni.
Aztan rtl most telepites:
Es explorer nem latta az apkt, egy masik nem latta a pendrivot a 3. Vmi x-file ilyesmi vegre mukodott.Program feltelepitve, de indito ikon sehol (hova a picsuba teszi azokat amugy?).
Ugyhogy elegge kalandos volt
Arrol mar nem is beszelek h jelenitette meg az rtl most progit
-
-
blakey
titán
válasz
stewe780 #28984 üzenetére
Szinte biztos, hogy a beállítások nem egyeznek, nálam tökéletesen megegyezik a felvétel az élőben látott műsorral de a beállítások is ugyanazok. Látatlanba nem tudjuk megmondani, hogy vidd-e vissza vagy sem, azt sem látjuk, hogy milyen beállítások mellett produkálja.
-
stewe780
őstag
válasz
hegylako01 #28950 üzenetére
akkor ha optikai jönne be, akkor is tudok a tv-n csatornát váltani?
-
stewe780
őstag
válasz
varmi2 #28939 üzenetére
Megvan a 128-as pen drive. Kipróbáltam a felvételt. Az én tv-mben még az is lehet, hogy valami nem 100-as. Ugyanazt tapasztalom, mint a mozi filmeknél. Tehát van egy teljesen folyamatos kép a tv-ben. Mondjuk az M1 vagy a hirtv-n az alsó futó felirat csík jó teszt erre. Az a csík tök tisztán, folyamatosan úgymond folyik a képernyőn. Felveszem, visszajátszom, és akadozik. Eltűnt az a folyamatosság, ami az élő adásban volt. Lehet, hogy valami hibás ebben a tv-ben? Valaki kipróbálná a fentieket, hogy ő is ugyanezt tapasztalja?
Panaszkodtam már az akadásról, a mozi filmeknél ugyanezt az akadást tapasztalom, a tv élő adása meg tök folyamatos. Vissza vigyem? Gariztassam, vagy ez ilyen, ezt tudja? Kicsit tanácstalan vagyok.szerk: a Motionflow-ot álligatom, de nem segít, az a futó felirat felvételről visszajátszva akadozik és kész.
-
-
-
Khaosz55
addikt
A KLD55W808C-t a következő paraméterek alapján állítottam be. Ez egy youtube video amivel bekalibrálták a 805C-t. [link]
90-es kontrasztot kicsinek erősnek tartom.Most teszteltem. Full sötétben a háló szobában. SW 7. rész media playerrel.
Mozgásmegjelenítés és részletesség elég jó azzal nincs gondom. A feketét éreztem felhősnek, de raktam ki teljesen fekete, kék és zöld képet és nem láttam sehol felhőket. Ágyból nézem és a falon meg van döntve 5-6 fokban a TV. Szerintem inkább betekintési szög miatt kicsit másmilyen a fekete, mert ahogy a látott "felhő" felé mozdítottam a fejemet el is tűnt.Mondom elégedett vagyok vele. Feketében azért elmarad rendesen a plazmától (55VT60), de ez van. Jó hogy ezt vettem VA panellal LG IPS volt még porondon, de annak a feketéje nagyon rossz. Lehet ezt teszem a nappaliba a hálóba meg megy megy a plazma mert sötét helyen az jobban érzi magát.
-
Khaosz55
addikt
válasz
headhunter #28968 üzenetére
Csak 3D nincs a 755. Ami nem is kell nekem pl. Én azért vettem a 808-at mert olcsóbb volt mint a MM-ben lévő 755. A 808 meg fekete színű kerete van nekem ez tetszett.
-
DUB Inc.
aktív tag
válasz
dragonborn #28976 üzenetére
Nekem nagyon tetszett az 55XD8005, de inkább a tavalyi modellt vettem meg a panel és a képfrissítés miatt.
-
dragonborn
tag
Győrben nem kaptam 55XD8005,csak Szombathelyen van 350 ert.véletlen kilyukadtam a sony központ oldalán itt meg csak 300e volt.meg is rendeltem 😀Persze nem azt hanem a 55XD8505-öt 351e-ért 😀remélem jobban járok vele
-
jenco73
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani nekem 43ˇ" méretben egy jó tévét remek képminőséggel?
Smart funkciók és 4k nem lényeges a képminőség igen.
Tv adások és filmnézés a fő szempontok. -
Ladislaoca
tag
A segítségeteket szeretném kérni.
Sony KDL43W805C készülékemre feltelepült a legújabb frissítés, és azóta olyat művel a tévém, hogy bekapcsolás után az info gombra és a guide gombra nem mindig reagál. Pár perc után viszont igen.
Vagy ha be is jön azonnal a guide, akkor a navigálógombokkal csak oldalirányban enged navigálni, 1-2 perc múlva viszont már fel és le is.
Olyan is volt, hogy teljesen be is fagyott a tévém.
Mit lehet ilyenkor tenni? -
BBéci
legenda
válasz
PrinceHerceg #28971 üzenetére
Arról tutira nem a UPC tehet.
-
blakey
titán
válasz
headhunter #28968 üzenetére
Most már egyre több helyen vannak bemutató, kiállított darabok, egyre kevesebb a bontatlan termék, így már figyelmesebbnek kell lenni. Aki most akar ilyen tv-t venni akkor ne gondolkodjon sokáig, most már tényleg elfogynak.
-
headhunter
addikt
Addig "tököltök" a 3D és nem 3D között, elfogy a 809C vagy nem lesz ilyen olcsó...
55W755C ugyanannyi vagy többe kerül mint az 55W809C, akkor melyiket is érdemes megvenni?!
-
blakey
titán
válasz
PrinceHerceg #28964 üzenetére
Több oka lehet ha valakinél nem jó, én végigjártam, hogy miként és mivel érhetem el a legjobb minőséget, kábelek, csatlakozók, megfelelő bejövő jelszint, stb. Szóval nálam nagyon jó a kábeles UPC. Ha nálad nem akkor itt az ideje rendbe tenni, mert alapesetben, jó kábelekkel és csatlakozókkal az egyik legjobb ha nem a legjobb minőséget nyújtó szolgáltató. A Durect meg egy cég, hiába kezdődik UPC-vel.
-
air
nagyúr
válasz
PrinceHerceg #28964 üzenetére
Mihez képest?
-
DUB Inc.
aktív tag
Arra gondoltam, hogy az One-Flick távvezérlő érintős részére kellene "ragasztani" valamilyen fóliát, hogy ne kopjon, fényesedjen ki. Valaki próbálkozott már ilyesmivel? Ha igen, akkor mit lenne érdemes rátenni, ami nyomtalanul el is távolítható?
-
blakey
titán
válasz
PrinceHerceg #28957 üzenetére
Directen lehet, kábelen nem az.
-
varmi2
nagyúr
Valamiért nem indul el a mytv telenor. 2x letöröltem, és újratelepítettem, 2x újraindítottam a tv-t semmi. Elkezd tölteni, majd kilép.
Másnál megy? -
varmi2
nagyúr
Mindketten jól döntöttetek!
-
Joshi
titán
-
törölt tag
Á, csak kérdeztem!
Egy jó 55-ös FHD tévét akarok venni, a kisebbik (40') Sony helyett, mellé.
Nagyon csábít a 4K, de a sok Demo filmen kívül nem nagyon tudnám kihasználni. Jól gondolom?
Van sok 1080, meg BlueRay filmem külső merevlemezen, azt akarom nézni, meg a UPC Direct Full előfizetésemet. -
varmi2
nagyúr
válasz
stewe780 #28938 üzenetére
Mindkettőnek meg vannak az előnyei, és a hátrányai. De tv-nél jobb a VA, mint az ips. Mert jobb a kontrasztja, és jobb a feketéje. Van hátránya is. Kisebb a betekintési szöge, mint az ips-nek. De egy tv-t szemből nézel vagy kicsit oldalról, nem teljsen oldalról. Tehát nem 120fok vagy még nagyobb szögben. De a sonykban elég jó va panel van, és va panel és va panel között is nagy különbségek vannak. Nem mindegy, hogy ki gyártja, és mennyiért. A sony legjobbakból vesz.
Úgy mondom ezt, hogy monitorom az ips. Tehát van ips is itthon. -
stewe780
őstag
válasz
varmi2 #28932 üzenetére
Kicsit olvasgatok a VA vs. IPS témában, és most a VA az itt a fórumon mintha előny lenne. Viszont az internet egyéb bugyraiban hátrányként hozzák fel. Az enyém is VA paneles, de most elbizonytalanodtam. Tulajdonképen az IPS mindenben jobb, kivéve a fekete visszaadásban? Hogy is van ez?
-
junior11
veterán
válasz
dragonborn #28936 üzenetére
Az X800D nem az EU piacra szánt modell. Nálunk X8005 van helyette. [link]
Az említett X8509C jó választás lehet, ha kell a 4K, VA paneles, tavalyi modell, az idei XD85 széria IPS. Ha elég a fullhd felbontás, ott van a sokszor ajánlott W755/756C, W80xC széria.
-
dragonborn
tag
válasz
dragonborn #28935 üzenetére
És azt sem értem hogy 49X800D tv-t miért nem lehet sehol kapni Magyarországon és Bécsben sem.vagy más neve van?
-
Gaben360
senior tag
A W809C az ips vagy VA paneles?
-
headhunter
addikt
Régi ár: 299.990 FtAkciós ár: 239.900 Ft . [link] -
dh66e
veterán
válasz
dragonborn #28924 üzenetére
-
dragonborn
tag
Sehol nem kapok 55x8509 tv-t...valaki esetleg?vagy más opcio?XD8005?XD8505?a lényeg 4K HDR.holnap pontot tennék a végére
-
Khaosz55
addikt
Kiimportáltam USB-re a műsor adást. Aztán megszerkesztettem Sony editor 1.12-vel. Elmentettem ugyan arra az USB-re. Aztán be akartam importálni, de azt írja, hogy sikertelen importálás.
USB FAT32-re formázva.
Ez mitől lehet? -
light0416
tag
Sziasztok!
Most fekete pénteken vettem egy Sony W805C TV-t és észre vettem, hogy RTL alatt ilyen halk sípolás halható közelről, amely szerintem a hangszóróból jön, viszont ha átkapcsolom másik adásra akkor semmi sincs. Ez lehet azért van mert rossz minőségű analóg RTL van, vagy esetleg érdemes lenne már kicserélni az elég idős kábelt amin jön az adás? Valamint ha valaki tudna adni egy jó képi beállítást, azt is elfogadnám, köszi!
-
Ragnar95
félisten
Sziasztok!
Legutóbbi frissítés (PKG3.533.108EUA) óta az 55W809C készülékem nem ismeri fel a felvételhez használt külső HDD-t, próbáltam a TV-vel újraformázni, illetve másik pendrive-al is próbáltam, de már formázáskor hibát ír a rendszer és a HDD-n lévő felvett videókat sem játssza le a TV.
"A rendszer nem ismeri fel az USB porthoz csatlakoztatott HDD eszközt, ellenőrizze a csatlkozást." hibaüzenetet kapom. Természetesen a megfelelő portba van dugva a HDD és a szoftverfrissítésen kívül más nem változott a TV-n.
Másnál is jelentkezett ez a hiba?
Sony-t hívtam, azon kívül nem tudtak mit mondani, hogy állítsam vissza gyári beállításokra a TV-t. Ha ezt megtenném, van lehetőség backup készítésére, hogy ne vesszenek el a telepített appok? Csatornalistát külön lehet exportálni emlékeim szerint. -
-
Khaosz55
addikt
válasz
norrberth #28910 üzenetére
Csinálnék képe de ha egy sötét képet kimerevítek a media lejátszóval akkor berak egy info fliratot. Gondolom tök fekete képet kéne kimerevítenem. Youtube vagy hogy, mert ha youtubot kimerevítek akkor sem lesz teljesen fekete a kép.
Most frissítettem a rendszert, lehet hülyeség de mintha jobb lenne.
-
Khaosz55
addikt
Ja és hogy kell a csatornalistát szerkeszteni? Kedvenceket megtaláltam de én sorba akarom rakni...
Még 1: a távirányító hangját sem tudom kikapcsolni.
[ Módosította: radi8tor ]
-
Khaosz55
addikt
Sziasztok mik az ideális képbeállítások KLD 55W808c esetében.
Elég foltos a feket meg világos. Sötét szobába van.. -
Mate
nagyúr
-
DirtyFREE
tag
Srácok talán láma kérdés,de ha Mediacard-ot akarok használni külföldön magyar UPC előfizetéssel akkor is kelleni fog egy tányér,hogy foghassam az adásokat jól sejtem?
-
stewe780
őstag
BBéci, ArGab:
Szerintem akkor Digi lesz. Vonzó még a MindigTV is, de akárhogy nézem drágább.hegylako01: "Amig "sima" kábel tv-t kaptam a Digitól és nem húzták be az optikai kábelt"
Erre azért akkor majd figyelek, hogy koax jöjjön be és ne optikai.Mate én 43w805c-t vettem, de az pont egy tízessel már túllövi a költségvetést.
Végül is nem kaptam senkitől választ, hogy mennyi egy óra tv felvétel, esetleg ha ebben adnátok valami támpontot, nagyon megköszönném. Jelenleg leadtam egy rendelést egy 128-as pen drive-ra, és ha 10 órát rá tudok venni, nekem már jó, csak nem vagyok biztos benne, hogy 10 óra ráfér HD-ben. Szóval van valakinek tapasztalata benne?
-
Mate
nagyúr
150-170K körül Androidos sony tv, 43-50 közötti mérettel mi jöhet szóba?
43W755C/756C-n kívül más szóba jöhet?
-
ArGab
őstag
válasz
stewe780 #28895 üzenetére
Ez annyit jelent a Diginél, hogy te papíron analógra fizetsz elő, digitálisra csak akkor ha boxot is kérsz. Előbbi esetben ha digitális adásra jelentesz be hibát fizetni kell a kiszállásért. Erre megoldás lehet, ha gond esetén analóg hibára panaszkodsz és a szerelővel megbeszéled a valós gondot.
De ezt leszámítva más probléma nincsen, a pár kódolt csatornát leszámítva a többi simán fogható bármilyen DVB-C eszközzel box és kártya nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T590 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest