Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- RAM topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Infernusz
csendes tag
Sziasztok! Egy Sony 40HX750 képminősége mennyire van pariban egy SONY KDL50W755CBAEP tévével? Köszi előre is.
-
Rapid
aktív tag
válasz
hegylako01 #27085 üzenetére
Köszi!
Miben kapok kevesebbet, vagy rosszabb minőséget a másik kettővel?
Rapid
-
blakey
titán
SONY KDL50W755CBAEP- tavalyi, ajánlott modell, minden szempontból jó vétel.
SONY KDL-49WD757SAEP - idei modell, kevés tapasztalat, de az előző androidos modellnél gyengébb képminőséggel rendelkezik, ráadásul kisebb.
SONY KDL-48WD650BAEP - idei modell, alacsonyabb kategória, nincs interpoláció (csak 50/60Hz-es), gyengébb a képminősége az előzőekhez képest valamint ez még kisebb.
-
Rapid
aktív tag
Uraim! Az idő rövidsége miatt nincs módom mindent elovasni, ezért kérdezem, hogy milyen tapasztalatotok van az alábbi típusokkal, mire kell figyelni ezekél?
SONY KDL50W755CBAEP Android Smart LED
SONY KDL-49WD757SAEP Smart LED
SONY KDL-48WD650BAEP LED
Köszönettel:
Rapid -
blakey
titán
Igen, arra a bemenetre egy beállítás kell, de ugye mindegyik eszköznek más lehet a kimeneti szintere ezért illik úgy beállítani, hogy azonosak legyenek, ha ez nem működik (pl. STB esetén) akkor a TV-nél a HDMI feketeszint automatikus legyen (alapból az), YT-nál is beállíthatod, én minden (bemeneten) beállítottam, YT-nál is.
-
-
Safranek
aktív tag
MM Veszprém nyitás okt 20
50w755 - 169.990 -
-
blakey
titán
válasz
Petykó78 #27072 üzenetére
Igen, a fehéregyensúly minden bemeneten "beállítodik", minden mást külön-külön kell állítani. Régen volt olyan opció a Sonynál, hogy ki lehetett választani, hogy Összes bemenetre vagy Külön-külön legyen érvényes a kalibráció, ez az androidnál már nincs, mondjuk nekem hiányzik, mert akkor csak 1X kéne beállítani, de már megszoktam.
-
headhunter
addikt
FTP Wi-Fi teszt... (5 GHz, 6-8m távolság, 38cm-es fal, Fiber Power 240, Connect Box)
Sony Bravia KDL-43W807C ---> Zidoo X6 Pro = 20-22MByte/sec
Zidoo X6 Pro ---> Sony Bravia KDL-43W807C = 10-11MByte/sec
-
Petykó78
tag
Sziasztok!
809C típusú tévénél nem lehet minden bemenetre egyedi képbeállításokat menteni, vagy simán csak én vagyok a béna? -
Jaa oksi, ugy ertettem, mintha lenne meg sony topik mashol a neten es szivesen olvastam volna.
Amugy szerintem ez amit itt olvasol, nem megfelelo minta a tv-k meghibasodasara, mert nyilvan 99% azt irja csak be, mikor elromlott a tv, nem nagyon irogatnak be olyasmit emberek, hogy mar fel eve jol mukodik a tv-m, mert az termeszetes valahol.
Emiatt itt javareszt hibakkal fog az ember talalkozni. Masik dolog, hogy rengeteg bravia fogy. Anno meseltek a kozpontisok, hogy akcioban napi 10-15 tv-t visz el az mpl es akkor mennyit visznek el a vevok az uzletbol es mennyit szallitanak ok maguk ki? Es ez csak egy sony szalon. Az olvasgatas es telefonalgatas, nezelodes alapjan az is biztos, hogy a media markt/edigital is iszonyat mennyisegu braviat ad el. Nyilvan az is igaz, hogy mennyi elromlik, amit nem irnak be ide.
-
rekop
senior tag
A TV (755c) széleinél van egy vékony sötét "csík", legibkább oldalt és alul látszik. Nemrég vettem észre, mikor indítottam egy LCD tesztes YouTube videót,
Egy kép róla: [link]
Ez oké így, vagy felkeressem a szervizt? -
Joshi
titán
válasz
Tegla80 #27059 üzenetére
Már rég nem az.
Oké hogy a ZD9 Backlight Master Drive új technológiát alkalmaz ezáltal sokkal jobb lehet a homogenitása a kijelzőnek, de azért egy OLED-et nehéz ebben verni. A csillagos égboltos tesztnél is sokkal gyengébb a ZD9 mint az OLED. Talán akkor lehet érdekes a Sony Backlight Master Drive-ja, ha átültetik az olcsóbb szegmensbe. Amikor ez bekövetkezik, akkor egy kis kompromisszummal lehet venni nagyon jó TV-ket.
ui.: egyébként a Sony fórumot olvasva, elég sok W75 tulaj viszi vissza a készülékét különböző problémákkal. Ennyit a témáról.
(#27060) dh66e a Philips nevet is valami kínai gyártó használja ha jól tudom?
-
krx21
nagyúr
Az hogy kinek mennyit ér az jó kérdés... Nézd jelen pillanatban ez a legkomolyabb HDR lcd tv: Rekord szegmens számban és fényerőben... Ha az input lag-ja jobb lenne és mondjuk 1M-ben megállna én elgondolkodnék rajta...
A HDR teljesítménye brutális, mindig levesz a lábambról, mikor látom... -
Joshi
titán
válasz
junior11 #27051 üzenetére
Most így videóról nem tűnt brutál jónak, persze csalóka mert a video nem adja vissza azt amit a szem lát. Az mindenképpen pozitív, hogy TV adásokon végig zongorázott. Most pl a DVB-C Digi is brutál jó minőséget produkál, nem olyan rég még összetört a kép rengeteg probléma volt.
A jelminőség 100% a jelerősség pedig 99%.
De most komolyan a szakértőktől kérdezem, ér ez a TV közel másfél millát mondjuk egy tavalyi 65X8509C TV-hez képest? Tényleg ennyivel jobb? -
Joshi
titán
válasz
headhunter #27048 üzenetére
Nekem már ez volt fönt, de sok hozadéka nincs.
Előnyök és továbbfejlesztések:
Támogatja a HbbTV funkcionalitást (a KD-85X9505B készüléken)
Kijavítja a néhány műholdas csatorna esetében jelentkező HDD-felvételi hibát
Fontos biztonsági frissítéseket biztosít tv-készülékéhezKorlátozások: kizárólag az Európában forgalmazott tévékhez használható. Nem minden modell kapható minden országban
-
junior11
veterán
Egy kis német youtube teszt a ZD9-ről [link]
-
dh66e
veterán
válasz
headhunter #27048 üzenetére
Nekem meg a tévé be van dobozolva így nehézkes frissíteni,de köszi hogy szóltál.
-
headhunter
addikt
Nálam tiltva az automatikus szoftverletöltés így csak most láttam, van "újabb" firmware...
Ezek az információk a következő TV-modellekre vonatkoznak:
KD-85X9505B
KD-79X9005B
KD-70X8505B
KD-75S9005B
KD-65S9005B
KD-65X9005B / X8505B / X9505B
KD-55X9005B / X8505B
KD-49X8505B
KDL-65W955B
KDL-60W605B / W855B
KDL-55W955B / W829B /W828B / W817B / W815B / W805B
KDL-50W805B / W815B / W817B / W828B / W829B / W706B / W705B
KDL-48W585B / W605B / W705C
KDL-42W705B / W706B / W805B / W815B / W817B / W828B / W829B
KDL-40W605B / W705C
KDL-32W705B / W706B / W705C -
daniel2121
őstag
Sziasztok Az miért van hogy a megosztott mappákban a képeket nem tudja megjeleníteni a tv laptopról, a filmek mennek szépen.
-
blakey
titán
válasz
berzerker83 #27039 üzenetére
Ez hiba, szerviz, zargasd őket.
-
berzerker83
csendes tag
A káva felső részén erősebbnek tűnik a világítás. Mintha két részen fényesebb lenne, két fényívet vettem ki, képen jelöltem is (nem fotó, én dobtam össze, de kb ilyen). Teljes képernyős adásnál nem feltünő, mostanában, hogy alapvetően sötétben játszódó filmeket néztem ekkor szúrtam ki, vmint csatornaváltáskor, vagy amikor fekete a képernyő, feketére vált, akkor látszik. Szemből is egészen kivehető, viszont én kb 10-15 fokkal balról nézem a tv-t, onnan erősebb, ugyanígy a másik oldalról nézve viszont gyengébb. Fényerőt visszavéve pivit jobb lett, de zavaró.
[kép1]
[kép2]#27038) PrinceHerceg
Akkor érdemes rákérdeznem, köszi az infót! -
PrinceHerceg
őstag
válasz
berzerker83 #27036 üzenetére
Sajna technológiai velejáró, de szerencsére ha durva a helyzet, a szervíz sem rest!
Erről jut eszembe nekem már a második - cserélt - TV lett felhős... lehet itt az ideje plazmát vagy OLED-et venni?
-
IG55
senior tag
A felhősödés, ködösödés jelenség mit jelent, hogy figyelhető meg?
-
berzerker83
csendes tag
Sziasztok!
Az edge led készülékek világítási problémája, a ködösödés mennyire garanciális probléma? Lehet ezzel zargatni a kereskedőt, vagy ezzel együtt kell élni? Válaszokat előre is köszönöm! -
kets520
tag
Üdv na most hívott a szervíz kész a tv-m tesztelik majd küldik remélem így már pár évet elmegy bár látom másnak is volt/van ez. A piros ledes probléma
-
PiciDikenz
aktív tag
Helló,
a 43W809C-m egyszer már volt cserélve, mert teljesen behalt a panel. A cseredarab amit kaptam egyetlen helyen felhősödött, de ott mondjuk eléggé, de azt mondtam, hogy oké, ezt még kibírom. Viszont pár napja észrevettem, hogy újabb helyeken is kezd látszódni a bevilágítás, így már kicsit azért húzom a számat.
Van valami beállítási lehetőség, ami nem megy túlságosan a képminőség rovására, de cserébe kevésbé lesz ez a hatás megfigyelhető, vagy hívjam fel a szervizt szerintetek? Foglalkoztan egyáltalán ilyen problémával? (Az eredeti folt elég erős, sötét jeleneteknél még látszik is akkor is, ha kép van megjelenítve ott, szóval nemcsak a teljesen fekete vágóképeknél, vagy ilyesmi...)
-
Messss
csendes tag
Sziasztok!
Elmesélem én is a sztorimat a szervizzel.
A júniusban vásárolt tv-m (50W755C) egyik nap fogta magát és kikapcsolt, az alsó hiba led pirosan villogott.
Kis pihenő után a tv bekapcsolt, majd pár óra elteltével újra ki. Ezt játszotta egyfolytában.
Múlt héten pénteken bevittem a tv-t a miskolci szervízbe, ahol átvették és ígérték, hogy ezen a héten visszajeleznek, ha kiderül a tv hibája.
Nemsokkal ezelőtt hívtak is (kedd), hogy sajnos LCD hibás a készülék, javítani nem tudják. A Sony ilyenkor felajánlja, hogy küld egy új készüléket, ugyanezt a típust, vagy ha már ezt nem gyártják, akkor ettől eggyel újabb, jobb készüléket.Szóval nekem abszolút pozitív tapasztalatom van a szervizzel kapcsolatban is.
-
TwentySix
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis szakmai tanacsra lenne szuksegem, van egy sony Bravia Xd85 tv-m es muholdvevo vasarlason torom a fejem. A tv parameterei szerint tudja a DVB-S es a BVB-S2 szabvanyt. Ez tulajdonkeppen azt jelenti, hogy a muholdvevo tanyertol (lnb-tol) jovo kabelt kozvetlen ra lehet csatlakoztatni, es nem kell kulon belteri?
Egy twin LNB-gondolkozok, 2 muhold vetelevel, egy antennakabellel.....
Koszi elore is -
daniel2121
őstag
Alakul már a megosztás, a plex-vel nem bírtam feltettem a serviio-t. Az miért van hogy a fotókat betallózzom és a tv a mappát látja de indításkor kiírja hogy a kiválasztott kiszolgálón nem található médiatartalom. Digitális fényképezővel készített fotók.
-
RedHarlow
aktív tag
Sziasztok! Mi a véleményetek a Sony Bravia KDL-43W755C TV-ről? Milyen beállításokat ajánlanátok, hogy a maximumot hozzuk ki a TV-ből? Illetve az megoldható, hogy kábellel csatlakoztassuk a TV-t a netre de úgy, hogy valahogy a számítógépen lévő adatokat elérjük/streameljük?
-
krx21
nagyúr
válasz
daniel2121 #27023 üzenetére
Pláne, ha nincs messze, én a kábelt ajánlom, az a tuti... (persze ha megoldható)
-
krx21
nagyúr
válasz
daniel2121 #27021 üzenetére
Milyen messze van a router? Nem zavarhatja valami?
-
krx21
nagyúr
válasz
daniel2121 #27019 üzenetére
Miért nem kéne? Vagy mit jelent, hogy eldobja? A kapcsolat megszakad, ha nem szakadna meg lenne, vagy 10-15 watt a készenléti fogyasztás...
-
SipiBcs
őstag
válasz
daniel2121 #27016 üzenetére
Keresd a piros video ikont.
-
daniel2121
őstag
válasz
hegylako01 #26985 üzenetére
Helo a lejátszót hol találom a tv-én?
-
Rogiii
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Van egy 43W755C típusú tv-m, azt hol lehet beállítani, ha kikapcsolom a tv-t, akkor a rácsatlakoztatott külső hdd-t is lekapcsolja?
Hiába kapcsolom ki a tv-t a hdd pörög tovább, gondolom a pvr funkció miatt, de azt nem használjuk.
Sehol sem találom hol lehet ezt beállítani. -
Morris
veterán
válasz
hegylako01 #27012 üzenetére
Már felvettük a kapcsolatot
-
Morris
veterán
válasz
hegylako01 #27007 üzenetére
Jó lenne ha ki tudnék fogni egyet jó áron...
-
Morris
veterán
Valaki írt nekem priviben a "nincs eseményinformáció-val kapcsolatban.
Véletlenül kitöröltem az üzit, így inkább itt válaszolok.
A mai napig fennáll a probléma.
A digi nem foglalkozik vele, csak akkor ha van boxom is. De mivel nincs így tesznek rá.
Amúgy szerintem ez a tévé hibája. Nem kéri le, vagy ritkán kéri le az információt a központtól. Sztem emiatt van. Box-nál ilyen gondom korábban nem volt. -
#TOTTI
őstag
Sípol a TV-m tápegysége, mi a leggyorsabb garanciális elintézési mód? Cipeljem el kompletten szervizbe?
-
junior11
veterán
Sony KD-65ZD9 review (hdtvtest.co.uk) [link]
-
marlboromen
aktív tag
válasz
Morris #27004 üzenetére
ha visszaigazolták neki, akkor meg kell kapnia, és ugye jelenleg is rendelhető. Szombat estefelé amikor én rendeltem még volt raktárkészleten 1-3 napra kaptam visszaigazolást a szállításról.
Remélem jó lesz, még sosem vettem tévét "vakon". Egy kilenc éves samu plazmát cserélek.
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Házimozi belépő szinten
- Trollok komolyan
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Anime filmek és sorozatok
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Akvarisztika
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Új és újszerű 13"-14" Gamer, ultrabook, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 12GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest