- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- E-book olvasók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós kamerák
- Projektor topic
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
karmaresz
senior tag
válasz Airness23 #57351 üzenetére
Ahogy Wellin9 is írta. Ha Sony féle LED technológiában akarod idén a legjobbat és nincs a tévével szemben elhelyezett súrlófény -ez a nagyobb betekintési szöget biztosító réteg okán tud vetni szivárványos mintákat-, akkor az XH95 nyújtja a legtöbbet. Sajnos nekem csak MM-ban volt lehetőségem megnézni és az messze van a tökéletes tesztelési környezettől.
Annyit azonban én is hozzátennék, hogy az XH90 is szuper és a valamivel gyengébb teljesítmény nem jelenti azt, hogy ne biztosítana remek kontrasztot és jó feketéket, továbbá este HDR-ben is bőven elegendő a maximális fényerő. Egy-egy filmnél még így is letekerem, mert konkrétan vakít. Mi nagyon meg vagyunk elégedve vele akkor is, mikor mozizunk.
Ami fontos, hogy nem kell sajnálni rá az időt és minden forráshoz kell egy jó alap képbeállítás, majd azt finomhangolni az egyéni ízlés szerint. Nekem XH90-hez ez bizonyult a legjobb kiindulási pontnak: [link]
Szóval nyugodtan vehetsz XH90-et elsősorban filmnézésre is, ha beleférnek minimális kompromisszumok.[ Szerkesztve ]
Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
Celtis
veterán
Itt összehasonlíthatod, akár a q80t-vel is.
A XH95 jobb klasszikus TV-s és filmnézésre, az XH90 pedig játékra.Nagyon jó készülék a q80t is, de én tartanék a mozgás problémáktól. Látom megtaláltad az avforums topikját, ahol 50 oldalon át vesézik a problémát, többek között egy emailt is idéznek, amiben a samsung képviselet elismeri, hogy valóban van valami és vizsgálódnak.
Azt is fenntartással kell fogadni, ha egyesek szerint nincs ilyen gond. Amikor a KS7000 akadozás problémájával küzdöttem, akkor is megannyian esküdtek, hogy az ő tv-jük jó, pedig egészen biztosan tervezési hiba volt. A készülék csere után derült ki, hogy a mikroszakadások, amikkel annyira nem is foglalkoztam, is elmúltak.Ha teheted próbáld ki a kiszemelt készülékeket, sport vagy alul futó feliratos hírcsatornán az összes mozgásjavító kikapcsolásával.
-
Wellin9
tag
Gyakorlatilag mindenben jobb, a 95-ös a 90-él, [link] Az egyetlen lényeges különbség a 90 javára, persze az ár mellett, hogy játékra alkalmasabb [ Hdmi 2.1 ( ami persze, pillanatnyilag távol áll a tökéletestől), kisebb input lag ]. Ez persze nem azt jelenti ,hogy a 90 rossz lenne, véleményem szerint egy átlag felhasználó, ha nem keresi a különbségeket, egyedül talán a HDR tartalmaknál fog találni nagyobb eltérést, de az is a tartalomtól függ. Ha nincs konzol és tervben sincs, és belefér anyagilag, akkor 95-öt szokták inkább ajánlani.
-
karmaresz
senior tag
válasz Airness23 #57327 üzenetére
Ha klasszikus tévézés a cél, akkor én inkább az XH95-ös modellt preferálnám, amennyiben belefér a költségvetésedbe. Egy hónapja jóval kellemesebb volt az ára az akkori 430e Ft-os szinten.
Nekem a mostanra kikupálódott Android TV és ezzel együtt a Kodi volt a fő érv a Q80T és az XH90 közötti döntésemnél, de számomra fontos volt a PS5-tel való kompatibilitás, illetve ennek várható jövőbeli fejlődése is. De a Sony még mindig csak ígéri az ALLM és a VRR funkciókat, úgyhogy kellett egyfajta bizalom is a gyártó felé, hogy ezek valamikor 2021 folyamán belekerülnek.
Ha mégis e kettő között döntenél, ez az összevetés talán segít: [link]
Ugyanitt meg tudod nézni az XH95-öt (X950H)-t is.Once, I thought I was wrong but I was mistaken
-
Celtis
veterán
válasz Airness23 #57327 üzenetére
Amiben feltétlenül jobb a Sony, az a mozgás. Amellett, hogy ez egy általános vélekedés, a q80t-nél panaszkodnak a tv adások mikroszakadozására, míg a Sonynál folyamatos a kép.
Nekem volt korábban samsung tv-m és ott is jelen volt ez a probléma.Filmeknél már nem hiszem, hogy lenne ebben lényegi különbség. A q80t csúcs fényereje is nagyobb.
-
csibuk666
csendes tag
válasz Airness23 #29828 üzenetére
Üdv,
Végül megvettem, eddig pozitívak a tapasztalatok, bár nem sok időm volt vele foglalkozni.
Sokkal jobb a kép mint vártam, az SD adások sem gáz, bár külső STB-m vanAmi eddig negatív:
- távirányító gombkiosztás szerintem logikátlan (Netflix gomb pl minek, mennyit kellett ezért fizetniük)
- Smart mirroring funkciót telefonokkal eddig nem igazán sikerült összehozni3D szemüvegben mit javasoltok? Van valami kompatibilitási megkötés?
köszi
Cs -
törölt tag
válasz Airness23 #29828 üzenetére
Lehet hogy nekem is csak a szemüveg furcsa elsőre. Az lg passzív szemüvegek jó nagyok voltak, ez meg olyan pont jó kategória. Én is samsungot vettem hozzá, amikor először bekapcsoltam kiírta a tv hogy szemüveg csatlakoztatva, azóta szerintem automatikusan működik, szemüveg beállításokat nem találtam sehol.
A 3d beállítások nálad is így néz ki:
Nincs olyan lehetőség hogy 2d -ből 3d -be!?
Ha osztott képes filmet nézek akkor át tudom állítani és jó a 3d, viszont a youtubeos videóknál nem jön be, csak homályos képet látok, nem vált át a szemüveg, vagy nem tudom...
Amúgy szuper a tv, a Kodi is jó nagyon, a tv streameket még nem sikerült beállítani benne, kellene valami pvr add on hozzá!?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- Ukrajnai háború
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Yettel topik
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- E-book olvasók
- Politika
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest