- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- BIOS frissítés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Raspberry Pi
- Kompakt vízhűtés
- Néha instabil lehet az NVIDIA GeForce RTX 5080 Founders Edition VGA
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
mr_ricsi
veterán
''A samsung oldalán van a progi.HUTIL néven''
A HUTIL és az SHUTIL két külön progi. A HUTIL honlapján fel vannak sorolva, hogy melyik Samsung vinyókhoz jó. Ami itt nincs feltüntetve, azt az SHUTILlal kell tesztelni.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
zso73
veterán
-
dilipok
veterán
Hát ennek nem örülök. de hát ezek szerint ez van. és mivel nem tom reprodukálni a hibát, ezért úgy érzem marad is. Majd ha már olyan lesz hogy mindig csinálja kicseréltetem. Bár amúgy meg elviselhető ez...
PSN ID/BF3/4: dilipok, Xbox Live ID: csatamaj0m, Battletag: dilipok#1621
-
Robotos
csendes tag
Hi! Nekem van egy nagy gondom. Vettem egy 250GB sata2 sam vinyót, felraktam rá az sp2 win-t, de nagyon lassan boot-ol! Bios-ban scsi a first boot device, win telepítésnél a legújabb vezérlőt raktam fel floppy-ról. A sima vinyómmal 40mp alatt felálla a rendszer, a sata2-vel meg 3-4 perc! Mit csinálok rosszul?? Vagy az a7n8x-e deluxe lapom régi, és nem kezeli rendesen a sata vinyókat?? Pls help!!!
-
zso73
veterán
válasz
metaldog #486 üzenetére
Talán melegedés,vagy kontakt hiba a kábelen.Eléggé könnyem kimozdulós a SATA kábel.
Alaplapod tipusa? Esetleg a bioszban engedélyezni kell a SATA /util,rom....nem emlékszem pontosan./dolgot.NF7 esetében a bioszban,a SATA be alatt van egy ilyen funkció."A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
zso73
veterán
válasz
#41133696 #485 üzenetére
A samsung oldalán van a progi.HUTIL néven.Nekem is Seagate winyó van az idén mellette.Nekem 36 az érték.A rendszerem az IDE winyón van,így nincs gon! De a SATA-ra telepítve sem volt gondom.
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
metaldog
aktív tag
Hi nekem van egy 250-es maxtor sata vinyóm és az a gond hogy néha elkez akadozni és akkor minden prigi akadozik meg filmek is és csak akkor javul meg ha újraindítom. Ha újraindítom akkor megjelenik aegy kis felirat hogy alt+f4-re mef nemtudom mire beléphetek a sata sutupba, ennek mindig meg kell jelennie nemtudom jól installáltam-e a dolgokat de csak jó ha működik. Meg az is ott áll hogy Primary chanel-en nincs semmi a Secondary chanelen van a vinyó. A rendes setupban nekem first boot-nak van a sata beállítva nemtudom helyes-e. De ha ezek közül valami nem jó akkor kérlek segíts. Meg hogy néha miért kezd el akadni a gép meg miért jönnek be lassabban a progik mint az 120-as régi vinyómon.
-
törölt tag
Mi az az SHutil, és honnan lehet leszedni?
A másik érdekes jelenség, ha bent van a gépemben mellette a Primary masteren vagy Primary Slaven, a Seagate-m aminél 0-ás az az érték amivel itt a gond van, akkor baromira lassan jön be a windows- holott az alaplapnak természetesen bevan adva, hogy SATA-ról bootoljon, ha nincs benne akkor gyorsan bebootol általában... -
zso73
veterán
válasz
#41133696 #481 üzenetére
Az én Samsungom is pont ezzel az érékkel van! Szerintem semmi baja! Ez talán azt jelenti,hogy a sérült szektorok vannak a winyón.És ezeket a részeket pótolta a szoft része a drájvnak az erre fenntartott részéből./SAját logika./ De az enyém is ennyi.Szerintem normális érték.Ha nem hiszed töltsd le a SHutilt,és nézesd meg vele a winyód!
"A mosoly olyan, mint egy ablakban felgyúló fény, amellyel a lélek jelzi, hogy a szív otthon van."
-
törölt tag
Az alábbi képeket az everst-ről készítettem. A Samsung 200GB-os SATA II-es HDD-ről az everest a SMART érzékelőnél a HDD 3 napos korában kb 3 napja ezt mutatta:
Ma még ez a vinyó nincs egy hetes, holnap lesz...
és ma így néz ki az everest szerint:
A Reallocated sector countnak 0nak kellene lennie. állítólag..
Ez pontosan mit jelent ? mármint a reallocated sector ? Ezzel kilehet garban cseréltetni?
A 120GB-os Seagate-nél ez az érték nulla is... tehát oké, pedig az már több mint 2 éves
http://img108.imageshack.us/img108/7397/hd021kg8su.jpg
http://img45.imageshack.us/img45/2180/pro0qd.jpg
[Szerkesztve] -
TeeJay
félisten
a BURST speed nem egyenlő az írási sebességgel
ez csak egy adat hogy milyen gyorsan tudja küldeni a vinyó az adatokat.
gondolom a 8-16mega cache-ből tud ilyen gyorsan másolni de az csak villanásnyi ideig van ilyen szinten
az olvasási görbének higyj meg a végén kiírja hogy Average Read : xyz megabájt/secMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
DonnieBrasco
tag
Köszi a választ! Sajna...
1. - próbáltam, semmi
2. -BIOSban első helyre tettem (mivel ez az egy winyó volt csak bekötve egyáltalán...), olyan opció hogy Virus warning az egész BIOSban nincs
Telepítő CD-ről indítottam, lecsekkoltam (minden OK), megformáztam vele...
Mi az a konzolos mód?
A windows install tökéletesen felmásolja, a hiba mindig az első reboot után jelentkezik kizárólag
DBNaon jó konfigom van, ráment a gatyám is
-
dilipok
veterán
hali. Gépem az adatlapon. Problémám a következő: Ha hosszabb ideig nincs bekapcsolva a gép (1 nap pl) akkor beindítás után mikor bejön a RAID post screen akkor magas hangon elkezd zizegni vmi a gépben. Erősen gyanakszom a SATA vinyókra. 1-2 restart vagy 1-2 perc megoldja a problémát. Reprodukálni nem igazán sikerül a problémát. Tehát akármennyire is dolgoztatom a vincsiket nem ad ilyen hangot. Néha játék közben hallani csak ezt akkor is csak kevesebb mint fél másodpercre. Van vki aki látott/hallott/tapasztalt már vmi hasonlót?
PSN ID/BF3/4: dilipok, Xbox Live ID: csatamaj0m, Battletag: dilipok#1621
-
zso73
veterán
válasz
Anthony001 #48 üzenetére
Milyen lap? SATA 2 dzsamper jó helyen van? Melyik csatira van dugva?/sata 1,2/ SATA a bioszban engedélyezve van????
-
metaldog
aktív tag
Hi nekem van egy 250-es maxtor sata vinyóm és az a gond hogy néha elkez akadozni és akkor minden prigi akadozik meg filmek is és csak akkor javul meg ha újraindítom. Ha újraindítom akkor megjelenik aegy kis felirat hogy alt+f4-re mef nemtudom mire beléphetek a sata sutupba, ennek mindig meg kell jelennie nemtudom jól installáltam-e a dolgokat de csak jó ha működik. Meg az is ott áll hogy Primary chanel-en nincs semmi a Secondary chanelen van a vinyó. A rendes setupban nekem first boot-nak van a sata beállítva nemtudom helyes-e. De ha ezek közül valami nem jó akkor kérlek segíts. Meg hogy néha miért kezd el akadni a gép meg miért jönnek be lassabban a progik mint az 120-as régi vinyómon.
-
+Bence+
tag
válasz
DonnieBrasco #470 üzenetére
Ami gond lehet:
1. SATA 1-re jumperelni a vinyot, ha nem tudja SATA2-t az alaplap
2. BIOS-ban elso helyen legyen a vinyo, virus warning vagy mi legyen kikapcsolva, esetleg try boot from other devices legyen bekapcsolva
Esetleg probald meg telepito CD-t elinditani es J-vel konzolos modba hozni. Itt latszodik, tett-e mar fel valamit Win. Usd be: FIXMBR, azutan meg FIXBOOT. Hatha.Felhasználói hiba: Kérem cserélje ki a felhasználót és nyomjon le egy gombot!
-
DonnieBrasco
tag
válasz
Anubis86 #461 üzenetére
Szia!
TOTÁL ugyanez a bajom, wadonat SATA2-es Maxtor 250 GB-S DiamondMax, felmegy a WinXP első másolása, majd reboot után: operating system could not be started (loaded?) és semmi magyarázat.
MINDENT kipróbáltam, csak ez az egy winyó volt bekötve, a Maxtor saját legújabb driverjei külön floppyról, a maxtor saját CD-jável formáztam a winyót... és egyszerűen nem. Se WinXP-vel, se WinXP64-el, sehogy. Az alaplap ASUS A8N-SLI.
Neked megoldódott végül? Valaki bármilyen tippet?
DBNaon jó konfigom van, ráment a gatyám is
-
TeeJay
félisten
válasz
metaldog #467 üzenetére
szerintem szerezz be win xp sp2 telepítőt az már egyből sp2 javítással rakja fel a wint és kezeli a 48bites címzést.
azthiszem.
sima win xp még nem
de amúgy nem kellene win majd sp2 sp2 szarozás hanem csak simán win xp majd sp2
az sp1-et tartalmazza már az sp2 isMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
metaldog
aktív tag
Hello én nemrégen vagyis 2 hete vettem egy 250-es maxtor sata-s vinyót és az agondom hogy mikor először felraktam rá a windowst utána sp1-et éa sp2-t akkor fagyogatott a gép de a régi 120-as vinyómnál ilyen nem volt. Most másodszor felraktamrá újból mindent most megy minden csak az a bajom hogy a programok lassan indulnak el pl a mozilla-t elindíto kb 10 másodpercig gondolkodik mí elindul. Meg akármit telepítek ott is várni kell míg elindul a telepítő pedig 512 ramom van de ilyenek mondom a 120-as vinyónál nem voltak.Mi lehet a gond? Segítsen valaki.
-
TeeJay
félisten
ezt honnan vetted hogy 150megával kéne írnia?
ez egy hülyeség meg mindenki hülyeséget hall valakitől.
már csomó helyen hallottam ezt a baromságot hogy ''vegyél SATA 2 vinyót mert az 300megával olvas meg ír a SATA 1 meg csak 150megával''.
hát ultra brutál LOL
a ma kapható leggyorsabb 7200-as SATA vinyó sem tud még 80megát se olvasni másodpercenként és ha tud azt is csak a tányér elején tudja.
átlagban úgy 45-55megával olvasnak írnak tippre.
úgyhogy tessék elfelejteni ezt a SATA 2 gyorsabb mint a SATA 1 dolgot.
amit kiadott a HDTach teljesen normális értékek egy vinyónak ilyet kell produkálni.Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Cicero
őstag
Hello. Lefuttattam a HDTach 3.0.1.0-át és az írási sebességre ezt dobta ki: [link] Maxtor DiamondMAX Plus 9 (120 GB, 8 MB chace) vinyóm van. Elvileg ennek ~150MB/s -el kéne írnia, vagy én értelmezem félre? További adatok:
-Average read: 48.8 MB/s
-Random access: 13.9ms
Egymást követő olvasási sebesség: [link]
[Szerkesztve] -
Tanya-
tag
válasz
Anubis86 #461 üzenetére
Szia, nekem is ez volt, csak egy 160as seagate el, nálam ugy sikerült, hogy feltettem rá ubuntu linuxot, majd windoz telepitövel ujraformáztam az egészet s akkor ment. Biztos véletlenek közjátéka hogy igy sikerült, de igy legalább sikerült. Elötte vagy 15x probáltam rá feltenni a winfost, de mindig ugyan az a hiba volt. Formáztam telepitövel, particio magic kel, de az nem segitett, de mikor megérezte a linux szagot winfos barátom, akkor egyböl tudta a dolgát.
[Szerkesztve] -
Anubis86
csendes tag
Először is köszi a választ.
Másodszor pedig, ki van kapcsolva a vírusvédelem BIOS-ban, de még mindig zgyanaz a problem amit írtam. A mezei kis 40 gigás maxtoromra (nem SATA-s) felmegy a Windows.
Használtam floppy-t (nvidia cd segítségével csináltam SATA-RAID lemezt vagy mit), átjumpereltem a nagy vinyót 1,5gb-esre, hátha az a gond (tudom, hogy az alaplap támogatja a 3gb-est) de nem megy... Valakinek még valami ötlete van?
PATA vinyó ki volt húzva, csak a SATA volt bedugva install alatt...
[Szerkesztve] -
TeeJay
félisten
tudja valaki mikor fognak jönni az új merőleges aadtrögzítés technikát alkalmazó vinyók?
mert már úgy vennék 200-300gigás 1 tányéros vinyót
halk hűvös vinyó és bazinagy tárhelyMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
XaraX
addikt
válasz
Anubis86 #455 üzenetére
Állítsd a biosban a pata winyot elsődlegesre,és menni fog.
Vagy pedig amig a wint telepíted,addig a pata winyo ne legyen bekötve.
Ha mindkettő rá van dugva az alaplapra,akkor a pata winyora fogja az xp felrakni a boot fájlokat(azon hozza létre a kis 8 mb prticiót),ezért nem indul,ha a sata van beállítva elsödlegesnek.
Tehát legjobb,ha lekötöd a patát a telepítés idejére,mert ha nem,akkor csak úgy lesz müködö wined,ha mindkét winyo a gépedben van. -
Norbo03
őstag
válasz
Anubis86 #455 üzenetére
A Biosban az Advanced BIOS Features-nél ki van kapcsolva a Virus warning? Mert ez azt állitja h virusvédelem legyen a boot virusok ellen tehát hétköznapi virusok ellen nem fog védeni de ha ugy érzi h vlmi megpróbál befészkelni a Boot szektorba akkor nem enged se oprendzser felrakni se be bootolni hisz ugy az oprendszer amit telepitessz beakar férkőzni a boot szetorba lehet h csak ennyi gondja van ha be van kapcsolva ez a funkció a BIOS-ban akkor kapcsold ki. az pedig természetes h kirakja a jelet az óramellé ugy mint apen drive-nál mert az őúj sata vinyónál v már egy ugynevezett hot plug funkció ami ugye pen driveknél is van ami lehetővé teszi h menetközbe el távolitsd ha zavar akkor rejtsd el az óra mellől a fájlokat és kész.
-
Anubis86
csendes tag
Jah, az lemaradt, hogy nekem is megjelent a hardver biztonságos eltávolítása ikon a SATA-s vinyó miatt.
-
Anubis86
csendes tag
Hello!
Olvasgattam a fórumot, de nem sikerült rájönnöm a megoldásra.
Tehát:
Vettem egy 250GB-os Samsung SATA vinyót, windows felismeri, bios is, windows install is. Alaplapom Asus A8N SLI. Van egy 40 GB-os maxtorom, jelenleg azon van a Windows, de szeretném felrakni a SATA-s Samsungra. Kiveszsem a maxtort (rack-ben van) és elindítom a Windows telepítőt. Felmásolja a telepítő a file-okat, aztán ugye újraindul a gép, és ahelyett, hogy a telepítés folytatódna, csak annyit ír ki, hogy hiba a rendszer indításakor. BIOS-ban beállítottam, hogy a SATA-s Samsungról bootoljon először. Nem tudom mi lehet a gáz. Pls segítsetek.
Köszi -
Robaj
addikt
Most vettem egy Samsung SATA vinyót, és megjelent a hardver biztonságos eltávolítás ikon a jobb alsó sarokban (XP SP2), ami kiba zavar.
Nem lehet eltüntetni valahogyan?
Vagy szokjam meg? -
-
Dilo
csendes tag
Igen, kézmeleg estleg kicsit melegebb, de semmiféleképp se forró.
Ne tévesszen meg, a bugyuta "nick" nevem! Köszi!
-
Dilo
csendes tag
Köszi a válaszokat!
Rátéve a kezem langyos, több programmal is néztem mindeggyikel ugyan annyi: 48 C
Hard Drive Inspector: 50 C -fok nál riszt hogy túl meleg, már csak ezért is gondolom hogy a 48 C sok.
Esetleg valaki még ezzel kapcsolatba?Ne tévesszen meg, a bugyuta "nick" nevem! Köszi!
-
zso73
veterán
Samsung winyókhoz van olyan progi, ami átteszi az egész rendszert az új winyóra? Seatools tudja ezt,de sajnos nem jó a Samsunghoz!
-
Burege@r
csendes tag
Erre csak annyit tudnék mondani, hogy üzemi hőmérséklet. Mint említettem nekem is 51°C-on ment a vinyóm (persze huzamosabb használat után és addig amíg alá nem tettem egy házventit). Mondjuk az enyém az Maxtor, ami tudniillik jobban melegszik, mint a többi.
Szerelj rá egy ventit! -
Dilo
csendes tag
434-es hozzászólas????
Ne tévesszen meg, a bugyuta "nick" nevem! Köszi!
-
Skype2006
csendes tag
hali.A vinyom sata samsung 250gb 7200 8mb.Az alaplapom asus p4v8x-x.Anyit már elértem hogy egy abit alaplapet inteles raktam rá.Föl is ment rá az xp de ha nincs melet más vinxo amin xp akkor nem látja a biosba is a ides vinyo van elöl.Hol kell ezt belitani hogy a bios a stas legyeb elööl???
.
Elöre is kösz
[Szerkesztve] -
Nimda
addikt
válasz
CounterBoci #441 üzenetére
Szerintem ide ird a problémádat: [link]
-
CounterBoci
senior tag
Hi
Van egy sata, meg egy ide winyóm, eddig az ide-sen volt a win, azt ki akarom venni a gépből és felraktam a satasra.
De.
Az összes config.sys io.sys stb.. fájl az idésen van, nem a satáson az oprenszer particióján???????? Így nem tom eltávolítani azt a winyót. Hogy lehetne ezt megoldani? -
Skype2006
csendes tag
Hali megint én.Kenne a sata floppi akinek van irjon.nagy
gyon kenne!!
[Szerkesztve] -
Skype2006
csendes tag
hali megint én.Az mért van hogy a sajátgép látja a vinyot a biosz meg nem??samsung 250gb vinyo.Segitsetek.
-
Skype2006
csendes tag
Hali.Van valakinek sata flopyja??nagyon kenne
-
Dilo
csendes tag
Szevasztok!
Az lenne a problémám hogy az új
Western Digital 250GB 16mb cash Sata II ez egy 12cm-es venti mögött van, alul-felül eltud menni a levegő és mégis alapból 48 C-fok-os .
Szerintem ez nagyon gáz! Előtte egy 160-as Samsung Pata-m volt az még a 30-at se érte el.
Miért lehet ez?Ne tévesszen meg, a bugyuta "nick" nevem! Köszi!
-
Norbo03
őstag
válasz
Burege@r #431 üzenetére
A sebességével azért is lehet gond mert már töredezett. A Patas vinyókkal sosincs annyi szívás mint a Satákkal mert a Sata vinyók sokkal érzékennyebbek az átviteli zajokra. Jah meg sok gondja lehet, lehet h egy virus fogja meg a másolásba, vagy nem tom sajna. De sztem szedd le a legujabb drivert a Sata vinyóhoz hátha csak az a baj. Jah meg a Sata-s vinyók nem szeretik az FSB emelést. De modom naon sok baja lehet. Sztem csinálj egy scandiks-et meg egy defragot meg át is ellenőrizheted a vinyót pl HD Tune-nnal meg rakd flé a legujabb drivert. Vagy lehet h csak egy szerüen a winfos a sz*r. De turd át a totyikot hátha volt már vlkinek ilyen gondja. Sajnálom h nem tok segiteni. Ezt a másolási problémára irtam.
[Szerkesztve] -
Burege@r
csendes tag
A másik problémát, majdnem elfelejtettem leírni. A sebessége hagy kívánnivalót maga után. Most az átlag (ha a 40 gigás Maxtorról másolok erre) kb.: 14 Mb az alaplaphoz kapott driverrel. Ha fölteszek egy újabb drivert, akkor pedig csak 2,5 Mb! Mit tudtok javasolni?
A Linux telepítését pedig ne is említsem! A PATA-s vinyómmal nincs ennyi szívás, mint ezzel a sz***al! -
Burege@r
csendes tag
Üdv.
Van egy 160 Gb-os SATA-s Maxtor vinyóm ASUS A7N8X-E laphoz kötve 20Gb és 135Gb-os partíciókkal.Alapból nagyon melegedett (51°C), de egy házventit a vinyó alá barkácsoltam és így nem megy föntebb 27°C-nál. Na de nem is ezzel van a problémám, hanem azzal, hogy néha, ha bekapcsolom a gépet és megnyitom a sajátgépet ,akkor csak egy pamacs jön elő és nem talál meg semmit. Se az optikai meghajtókat, se magát a vinyót, se a scannert, semmit! Persze nem a sajátgépben szoktam ügyködni, de ez nagyon idegesít és az is, hogy ilyenkor semmilyen fájlböngésző nem működik. Ezen azt értem, hogyha pl.: a Winamp lejátszólistájához egy könyvtárat akarok adni, akkor az lefagy. A Total Commander persze lát mindent és működik is normálisan. Ezt nem értem.
Újratelepítés már megvolt, LLF is, de nem segített. A csatlakozókat is mozgattam már, de hiába. Ez a probléma elég rendszertelenül szokott jelentkezni (már 3 hete nem volt).
Ha valaki tudja rá a megoldást, kérem segítsen. THX!
Ja és Win XP SP1 van fönn. -
-
Rossi
addikt
Srácok help. 200 Gb Maxtor vinyó, jó másfél éve műxik, egyik partíción van az XP. Néha a gép leáll, nem is lehet bekapcsolni egy ideig, a biztonsági napló pedig hibát jelez: ''disk''. mi lehet ez?
"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."
-
lacko22
aktív tag
Sziasztok azt szeretném kérdezni hogy vettem egy Sata II es vinyót és csak atató 133 nak látja a gépem. Ennek nem nagyobbnak kéne lennie?
Igaz via kt600 as az alaplapom de a sata az sata nem? -
salieri.
őstag
sziasztok ! vinyo vasarlas elott allok es egy olyan kerdesem lenne hogy mit erdemes venni vegyek sima ata 133 vinyot vagy sata II? A gép amibe kerulne az adataimnál..köszöm elore is a valaszokat
-
dokar
addikt
Nekem lemezolvasási sebességmérőre lenne szükségem. Tudtok vmi jót?
extra - SEXRay
-
Sullivan
aktív tag
2x250 samsung sata 2, nvraid0-ban 20-25 mb-al másol önmagára nforce4ben míg nfroce3ban 40-50 volt ez az érték! És más lemezműveletek is lassabbak, mitől lehet ez ???
drivereket próbálgattam
-
KisBundi
őstag
Van egy Seagate ST380817AS 80 gígás SATA150 vinyóm. Nekem egy kicsit lassúnak tűnik. Mivel tudnám a sebességét lemérni?
-
_MaSTeRFoXX_
csendes tag
SZiasztok!
Én csak meg szertném osztani a tapasztalataimat:
Adott 200-as SATA-s Seagate. Ment szépen 10 hónapon keresztül hiba nélkül. Egyszer csak fagyogatott, Lemez olvasási hiba satöbbi. (Újra particionál, formáz, de utána is fagyott) Már keresztet vetettem rá míg azt tanácsolták hogy dugjam át más portba, meg cseréljek kábelt. Nem hittem de elszántam magamat rá: Átdugtam, kábel csere és semmi hiba! Később visszadugtam a Sata_01-be és azóta se fagy! (LEKOPOGOM- 3 hete van így).Valszínűleg érintkezési hiba+ azért a csati konstrukciós hibjára gyanakszom, IGEN valljuk be, a 80-as IDE kábel csati masszívabb konstrukció
. (Kis hő (30°), 10 hónap, ezalatt símán meglágyulhat 1 picit a műanyag).
Ezt csak ezért gondoltam ide írni, mert sokáig szívatott, meg eléggé különös hiba . Tehát ezt is meg lehet próbálni.....
Üdv
MaSTeRFoXX
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest