- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Milyen notebookot vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kompakt MSI alaplap érkezett Ryzenek alá
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen videókártyát?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
Új hozzászólás Aktív témák
-
nRu3
addikt
sajnos a lapod nem ismerem igy nem tudom látlanba a bios képét, de egy main oldalt ahol a nyelvet és idt szokás beálitani az asus lapokban csak nem különbözik a tied, és megjeleniti milyen cd-rom floppy és viny van csatlakoztatva.
ha van a laphoz kötve hdd az akkor kiírja milyen tipus méret
[Szerkesztve] -
wegener
tag
Sziasztok.
Lenne egy kis gondom: win kontra sata vinyo (Western Digital).
Állítólag benne van a vinyo, de a cégen kívül ezt még senki nem látta.
Szóval akár hogyan próbálkozom, a vége mindig az, hogy a win telepítő
nem hajlandó elindulni, mert nincs a gépben vincseszter.
Beteszem az alaplaphoz (Asus p5rd2-vm alaplap) kapott CD.
Elindul, megcsináltat velem két flopyt, jön a free dos
(ezzel nem sokat tudok kezdeni), berakom a win telepítőt,
újraindítom a gépet, F6, amikor kéri berakom a flopykat,
majd jön a nincs vincseszter.
Lécci ha valakinek ismerős a dolog, segítsen.
Kösz előre is.
Ui.: próbálkoztam sp2-es és korábbi winnel is. -
CounterBoci
senior tag
Hi.
A winyó hőmérséklet szenzora pontosan mit mér, vagyis milyen alkatrészt meg hol? Mert sokkal melegebb ha megfogom a winyót, mint amit szoftveresen jelez (42fok átlagosan). -
pg012345
senior tag
HELP!!!
az lenne a kérdésem kérésem hogy van az abit an7 alaplapom megy egy maxtor 160GB os sata winyóm de nem tudom rá feltenni a wint mert a biosban nincs benne kijelezve azt hallottam valami progi kell hozzá nem? és valaki azt be tudná linkelni? meg azt se ártana leírni hogy hogyan használjam kösz -
mr_ricsi
veterán
válasz
Hun'reeth #789 üzenetére
''Kipróbáltam a maxtor kis progijával a Maxblast4 -el (bootcd-s verzióval)''
A Powermaxszel! (A Maxblast egy particionáló-formázó progi.)
''és az alaptesztnél a Buffer r/w nál kiakadt.''
cache hibaPfúú, az milyen ritka.
''Ami végülis nem hiba de erre a problémára még rátett, hogy kiderült az alaplapom nem kezeli a 16MB-os vinyókat hiába van sata I -es módban''
Nem a SATA2Maxtor vs. NF4 hibába futottál bele? Erre a Maxtor küld patchet a DM10-DM11-es vinyóihoz, ha valaki ír nekik mailt. -
mr_ricsi
veterán
''Telepítésnél attól függetlenül meg kell majd nyomnom az F6-ot''
Nem. (Simán továbbengedheted, és simán felismeri a vinyót)
''és a (telepítőbe beleintegrált SATA vezérlőkből)''
Az alaplapod NF4-es. Az Nvidiás F6 driverek közül csakis az alaplapodhoz valót integráld a telepítőkészletbe, másik NVidiást semmiképp!!!
Ugyanis a telepítő automatikusan választ, de mindig a dátum szerint legfrissebb verziót, és nem veszi figyelembe a chipkészletet! Tehát az NF3-hoz lazán az NF4SLI drivert használja, ha az a legújabb Nforceos, amiből választhat.
Az nvidia honlapjáról választhatsz a chipkészletedhez valót, vagy -ha neves az alaplapod gyártója- akkor használhatod az alaplapi cd-n lévőt is.
Más márkájú drivert (Via-Intel-Sis-ATI) viszont nyugodtan integrálhatsz a telepítőkészletbe az NF mellé, így a bénázó haveroknak is fogsz tudni segíteni alkalomadtán. -
Hun'reeth
őstag
válasz
mr_ricsi #777 üzenetére
Itt arra gondoltam, hogy képtelen volt leformázni a vinyót.
Na amúgy kiderült a turpisság a probléma több részből állt:
A vinyó nem volt jó. Illetve időnként ment (de nem nálam) amikor épp eszébe jutott máskor meg nem. Kicsit úgy viselkedett mint az épp elhalálozó vinyók.Havernál (K8N Neo 2 Plat.) egyszer ment egyszer nem. Kipróbáltam a maxtor kis progijával a Maxblast4 -el (bootcd-s verzióval) és az alaptesztnél a Buffer r/w nál kiakadt. A szervízben is kiderült, hogy valami hibája van tehát ez volt az alap.
Ami végülis nem hiba de erre a problémára még rátett, hogy kiderült az alaplapom nem kezeli a 16MB-os vinyókat hiába van sata I -es módban. Lehet, hogy bios függő a dolog nem tudom. Be is írom az NF8-as topicba, hogy ne próbálkozzanak vele. -
Bzzz
senior tag
Igen mind a kettő korrekt volt, értettem és köszönöm mind2őtöknek !!!
már csak 1 dolgot mondjatok meg légyszives: Ha beleintegrálom a SATA vezérlöt a win-be. Telepítésnél attól függetlenül meg kell majd nyomnom az F6-ot és a (telepítőbe beleintegrált SATA vezérlőkből) ki kell választanom az alaplapomnak megfelelőt majd leokézni és mehet tovább a telepítés.. .vagy mivel integrálva van, nem kell F6 és ugyanúgy megy tovább a telepítés mint sima SATA Winyónál???
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
''Ez van, régi elmaradott vacak Microsoft termék''
Miért lenne az?
Ha nem Mo-n élnénk, ahol minden férfiember úgy érzi, hogy jól ért a focihoz és a számítógéphez, akkor ilyen esetben kihívnának egy szakembert, aki minden szükséges dologgal fel lennék szerelkezve, és fél óra alatt megoldanám a problémát.
A M$ nem irigy, hagyja, hogy másnak is csurranjon az infobizniszből. -
-
Bzzz
senior tag
És pendrive- val nem lehet a floppy lemezt kiiktatni???
A szerkesztésedbe utólag olvasva ezek szerint nem lehet
Ha beleintegrálom, ahogyan a linkbe van a telepítésnél akkor is meg kell nyomni majd az F6-ot vagy bedig akkor már automatikusan megoldja a telepítő a SATA drivert problémát ...
[Szerkesztve] -
Bzzz
senior tag
válasz
mr_ricsi #778 üzenetére
Most reggel tüzetessebben átnéztem a házat és kiderült 8centis- tehát nem téma...
A ventillátorok -ha jól emlékszem 12V-osak- hogyha az áramkábelre dugom rá akkor a pirossal kell érintkeznie vagy a sárgával (a fekete ugyebár a föld). Egyszerűbben: a piros vagy a sárga kábel a 12V?? -
-
KrAt
veterán
Srácok! Help me!!
Most vettem egy SATAII vinyót, amire szeretnék XP-t rakni. Ellenben nincs floppy meghajtóm.. Meg lehet oldani anélkül, vagy neki se álljak anélkül? Pendive, vagy driver cd, vagy nemtom..
Viszont most is benne van a gépemben, mert van egy 20-as pata is. Ha esetleg így lehet variálni vele, akkor úgy is jó
Előre is köszi: Atesz
mod: amit eddig csináltam: win telepítő felismerte, de miután másolt rá, azt írta, nem tudja betölteni az op rendszertDe látta, és másolt rá..
mod2: fixboot és fixmbr-t próbáltam
[Szerkesztve] -
Bzzz
senior tag
Háát éppen ez az.Hogy az egyik fórumban azt tanácsolják hűtsem mert 45C felett már probléma lehet, most meg itt azt írjátok ne vegyek.Most tényleg nem tudom mi van. Én csak annyit szeretném hogy sokáig működjön és az adatok ne vesszenek el róla...most hogyha ezért hűteni kell akkor hűtöm, ha nem akkor hagyom...csak döntsük el végre hogy 45C körül mit célszerű tenni!
-
tothbe
addikt
Te Bzzz, kezdelek komolyan nem érteni. Már 3 fórumban vetetted fel ezt és szinte mindenhol ugyanazt válaszolják, hogy nem kell hüteni, max. rakjál elé egy házventit, ha még nincs elötte, de ennél a höfoknál még az sem lényeges.
De most már lassan azt mondom, hogy ha ennyire ragaszkodsz a vinyóhütöhöz, akkor vegyél egyet, és kész. -
Csabeeweb
tag
-
Bzzz
senior tag
Sziasztok! Vettem 1 SATÁS winyót és nagyon meleg.
Ezért akarok venni HDD hűtőt. Milyet ajánlotok?
''HDD cooler csapágyas 2 ventilátor alu'' ezt találtam 1 ezresért, szerintetek megéri??
Az alu az alumínium akart lenni, mert csak rövidítve volt írva és nem volt hozzá kép? -
Hun'reeth
őstag
válasz
mr_ricsi #734 üzenetére
Nekem is olyasmi a bajom mint vcsabesz-nek (#733) csak engem nem zavarna ha menne a vinyó de nem megy.
Egy normális működő rendszer mellé betettem egy új maxtor SataII-es vinyót. (sata I-re jumperelve)
Az első furcsaság az volt, hogy amikor partícionálni akartam elsőre meg sem találta a telepítő a vinyót aztán sikerült észrevennie.
Partícionálás ok.
Elkezdtem formázni és a legvégén a win. nem tudta befejezni a formázás-t üzenettel elszállt. Akár gyorsformázás akár rendes. Nem baj talán már kicsit régi a win. A cégben gond nélkül leformáztam.
Otthon win elindlása fél óra. winyóhoz nyúlni nem lehet.
A rendszer üresjárata 97%-os cpu terheltséget okoz. Minden iszonyúan lassú.
Az alaplapi cd-n lévő sata driver nem megy fel device not found felkiáltással.
Újraraktam a wint. Semmi változás. Nforce driver fent van. -
demagóg
aktív tag
Ha én mennék be a boltba (nekem nem kell, mert nagy tételben használom) akkor azt mondanám, hogy PATA-SATA táp átalakítót kérek vinyóhoz. Vagy kérek PATA táp Y-t. Vagy kérek Pata-PATA/floppy táp y-t. Ennyi is elég, hogy a boltos megértse. De HDD tervezésekor, gyártásakor már konkrétabban kell fogalmazni. Különben óriási balhé lehet a hibásan berendelt, feleslegessé váló alkatrészből. De ettől még nem zavar, hogy a közönség milyen néven illeti. Csak jeleztem, hogy hivatalosan mi a neve.
-
Hequila
őstag
Ha én itt a helyi számtech.boltokba bemegyek, és azt mondom, hogy:
''kérek egy négypinpóverkonektor tu tizenötpinsorosatapóverkonektor konvertert'', először hülyén néznek majd rám, majd azt kérik, hogy írjam le papírra, majd utánanéznek (volt már rá példa, hogy nem értették mit is akarok, és leírtam nekik papírra).
Szerintem a molex elnevezést több fórumon is használják. De ez már nem lényeges. -
demagóg
aktív tag
válasz
mr_ricsi #747 üzenetére
A link nálam nem megy.
Minden szabványleírásban...
Egy szabvány van, melyet a t13 munkacsoport dolgoz ki (t13.org). Nem hivatkozik Molexre sem, mert szabvány ilyet nem tehet. Különben is a kezdetekkor az AMP csatlakozóját vették alapul. Annak méreteit vették át. A Molex jóval később lépett erre a területre. A design guide már más tészta, de nem ez volt az eredeti kérdés. -
demagóg
aktív tag
15-pin Serial ATA power connector a rendes neve szabvány szerint.
Az IDE-s vinyóknál Molex csatlakozó volt...
Nem, a Molex egy gyártó. A szabvány szerint ''4-pin power connector'' a becsületes neve. Csak itt PH körben terjedt el ez az elnevezés. Hasonló, mint amikor a sétálómagnóra általában mondjuk, hogy walkman. Pedig ez csak a Sony márkaneve. -
mr_ricsi
veterán
válasz
Halihólaci #736 üzenetére
''miért nem volt meg a teljes sebesség a vinyóimról''
Mert a Windows az egy ilyen. -
Hequila
őstag
Egy kicsit nem ide tartozik;
Mi a neve annak a csatlakozónak, amin keresztül a SATA vinyók kapják a 5 illetve 12 voltot? Az IDE-s vinyóknál Molex csatlakozó volt, a SATA-nal hogyan hívják? -
Tangerine
senior tag
válasz
dvdbackuper #739 üzenetére
Hmm. Passz. Nem tűnik túl minőségi alaplapnak (vagy csak még én nem hallottam ezt a márkát
)
Ha gagyi az alaplap, akkor bármi lehet. Amúgy is, csak akkor kisebb az esélye.
Na majd a nálam okosabbak. Nincs egyéb ötletem sajnos. -
Tangerine
senior tag
válasz
dvdbackuper #737 üzenetére
Ha Sil 3112-es SATA vezérlő van az alaplapodon, akkor ez lehet egy megoldás.
A BIOS Integrated Peripherals menüpontban található 1 ehhez hasonló sor: ''EXT-P2P's Discard Time'' ''30 us'' értékkel. Na ezt kell átállítani/írni ''1ms''-re.
Én is a napokban futottam bele a problémába, és azóta is szívok vele, mert egy csomó cuccom tönkrement miatta.
Csak egy tipp volt, lehet nálad más a hiba (pl. RAM) -
dvdbackuper
őstag
Na hali!!
Nekem 1 nagyon nagy problémám lenne!! Van 1 samsung SATA II-es vinyóm 80 GB. SATA I-ben használom. 3 partíció van rajta. AZ a gond, hogy amikor ma reggel bekapcsoltam, azt írta ki, hogy a BOOT.INI fájl nem található. OK. GHOST elő -> rendszer 5 perc alatt fenn. Progik felrak, reset. Win tölt -> kék halál. Gép ujraindít, kék halál. Mikor újra akarom rakni a rendszert, akkor bios látja, windows telepítő látja, de amikor ellenőrzi a vinyót, kék halál. A vinyón NTFS fájlrendszer van. A C: -re sikerült WIN98-at tenni, de az nem látja többi partíciót. Miért nem megy fel az XP?
Telepítettem XP-t ATA-s vinyóra, szépen felment, de amikor windowsban rádugom a SATA II-es vinyót, kék halált ad be.
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
válasz
Halihólaci #732 üzenetére
''hogy ez mitől lehetett?''
Teljesen normális funkciója az XP-nek, úgy hívják, hogy Plug&Play. -
mr_ricsi
veterán
válasz
vcsabesz #733 üzenetére
''Hol találok Nforce3-as laphoz Sata drivert?''
[link]
''nekem is úgy kezeli az Abit Nf8-V lapom a 250 gigás Samsung Sata2-es vinyót, mint egy pendrive-ot. Vagy nem a Sata driver lehet a probléma?''
Ez nem probléma. A SATA2 vinyó menet közben cserélhető, ezért jelenik meg az eltávolítás ikon.
Kikapcsolása: Jobb egérgomb az eltávolítás ikonjára, ''Hardver eltávolítása'', majd alul kivenni a pipát a ''Leválasztás/kiadás ikonjának megjelenítése a tálcán'' elől. -
vcsabesz
tag
Hol találok Nforce3-as laphoz Sata drivert? Az a problémám, hogy nekem is úgy kezeli az Abit Nf8-V lapom a 250 gigás Samsung Sata2-es vinyót, mint egy pendrive-ot. Vagy nem a Sata driver lehet a probléma?
-
mr_ricsi
veterán
válasz
Halihólaci #730 üzenetére
''Csak a vinyókat cseréltem fel''
Akkor újradetektálta őket. (Valószínű, hogy a helyükön is megjavultak volna, ha eltávolítod az eszközkezelőből az idevezérlőket és a vinyókat, majd újraindítod a gépet.) -
mr_ricsi
veterán
válasz
Halihólaci #726 üzenetére
''Hát ez van, vlszínüleg vmelyik kábel nem volt jól a helyén? Vagy csak ez a számítástechnika?''
A kábelek mindkét végét kihúztad, vagy a vinyókat cserélted fel: amelyik eddig a SATA0-n volt, az a SATA1-re került, és forditva? -
Sirandrish
legenda
válasz
Halihólaci #726 üzenetére
Én erre csak annyit szoktam mondani hogy Billy utjai kifürkészhetetlenek...vagy azt hogy kevés a ram
mindenesetre örülök hogy sikerült helyre hozni. -
Sirandrish
legenda
válasz
Halihólaci #724 üzenetére
igazán nincs mit...
-
Halihólaci
tag
Most döbb, kicseréltem a két kábelt, EGYMÁSSAL, bootolás beállít, vinyó másol, 35000-37000 kb/ sec...
Hát ez van, vlszínüleg vmelyik kábel nem volt jól a helyén?
Vagy csak ez a számítástechnika?
Most oda-vissza jó!
Köszi a tippeket! -
Egon
nagyúr
válasz
Halihólaci #724 üzenetére
[link]
Szedd le ezt, elvileg van benne vinyóteszt. -
Halihólaci
tag
válasz
Sirandrish #723 üzenetére
Köszi, tesztet nem találtam, az enyém csak memória sebességet mér, ha végzek a munkámmal, marad a kábelcserélgetés...
-
Sirandrish
legenda
válasz
Halihólaci #719 üzenetére
hát ha a kábel nem is rossz akkor próbáld meg egy másik gépbe a vinyokat...egyesével.
-
Egon
nagyúr
válasz
Halihólaci #721 üzenetére
Semmi gond, azért van a fórum, hogy segítsünk!
-
Egon
nagyúr
válasz
Halihólaci #719 üzenetére
Elsőként a kábelek cseréjével próbálkoznék, illetve valami vinyó-sebességteszttel (régebben a Sysoft Sandra progiban volt egy viszonylag normális benchmark, újabban nem néztem ilyeneket), meg kellene állapítani, hogy csak az egyik, vagy mindkét vinyó szarakszik-e.
-
Halihólaci
tag
válasz
Sirandrish #718 üzenetére
Pont ennyivel másol dvd-ről, ez kicsit gáz, ha van vmi tipp, nagy örömmel fogadnám!
Egyébként miben keressem a hibát, a két vinyó azonos, biosban lehet-kell vmit állítani? -
Sirandrish
legenda
válasz
Halihólaci #717 üzenetére
hát az elég lassu...még ha dvd-röl másolna ennyivel az is lassu lenne...
-
Halihólaci
tag
Szakmai segítség kellene, Asus P4P800 E de luxe alaplapom van, hozzá 2 db WD Caviar SE 160 Gb SATA II-es winyó, ha fájlokat másolok, az átviteli sebesség 3000 kb/ s
körül van, mit tegyek? -
breezer55
csendes tag
Kössz a segitséget!!!
Amit a 3ik ponmtban montál sztem nekem olyanra van dugva és a bioszban is engedélyezve van mert a windoz kiirja hogy van egy ilyen vinyó csatlakoztatva csak a sajtgépben nem látom.
[Szerkesztve] -
Docci
senior tag
válasz
breezer55 #711 üzenetére
1. kölcsönkérsz 1 floppy meghajtót....
2. a win xp cd-be integrálod (beleteszed) a driver-t (nlite)
3. A legkönnyebb és leggyorsabb megoldás pedig az, hogy olyan csatira dugod a vinyot ami natívan támogatja a sata meghajtókat. (ebből neked 4 db van, ha jó az adatlapod) Tehát ha van üresen 1 akkor oda kell dugni és máris megy, ha engedélyezve van a biosban... -
breezer55
csendes tag
Plz Help!!!
Nem rég vettem egy 300GB-os Maxtor SATA II-es vinyót és nem tudom sehogyan sem felismertetni windozzal. Láttam előző hsz-ekből hogy a flopyt amit adtak az alaplaphoz azt kéne használni amikor windozt teszem fel ezzel csak az problémám hogy nem jó a flopy meghajtóm és az lennea kérdésem hogy valhogyan máshopgy nem lehet felismertetni winfosal vagy uj flopy meghajtót kel vennem mindenképp???
[Szerkesztve] -
Prozac
aktív tag
Több megoldás lehet számodra, részben alaplap függő.
Nekem egy Abit alaplapom van és ő tud olyat hogy rendes ATA wincsinek mutatja a SATA wincsit.
Ha nem SATA-ról bootolsz akkor az XP-nek driver nem kell hozzá külön.
Ha egyedüli SATA wincsire települnél, akkor kell a driver. A telepítő CD bootolásának elején kiírja hogy plusz driverel betöltéséhez nyomj F6-ot.
Kicsit még várni kiell, ne aggódj, ha lassan jön. Ott megadod neki a driver lemezt. és mehet a játék... -
lyzzard
aktív tag
Sziasztok!
Ma vettem egy 80 GB-s SATA-s maxtor vinyót.
Az a gondom hogy működő rendszer alatt az XP látja driverrel, elméletileg az alaplapom is látja de bootolási eszközként nem tudja használni, az XP telepítője sem látja.
Légyszi segítsetek! -
Prozac
aktív tag
Attól függ mekkora fájlt másolsz
Ha a wincsi pufferméretén belül vagy akkor lehet gyors.
Minél nagyobb mértékben léped át ezt az értéket annál jobban veszíted el az elektronika által adott plussz sebességet, mert a wincsi fizikai sebessége fogja meghatározni az adatátvitel sebességét. -
mr_ricsi
veterán
válasz
Sirandrish #702 üzenetére
Akkor sem értem.
A kiinduló hsz-ban(#696) -amire én reagáltam- ez van:
''Azért akarok mindenképpen SATA II-es HDD-t, mert egy alaplapcsere esetén mindenképpen kiszeretném használni a SATA II nyújtotta sebességet''
Itt PATA vinyóról szó nem esik -
mr_ricsi
veterán
válasz
Sirandrish #700 üzenetére
Két sata2-es jóval gyorsabban másolna két sata1-esnél? Nem hinném.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, bontatlan Kingston IRONKEY Vault Privacy 50 8GB 3.2 USB biztonsági pendrive - 1 hét próbagarival
- Új 512GB WD SN5000S Gen4 x4/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Western Digital Purple 4TB HA520 - WD43PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Több Db újszerű 2280 2242 2230 NVME SSD 0-11 Nap 100/100%
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged