- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chaser
legenda
Egyébként az engem is érdekelne, hogy a sata tápcsati mellé mért kell még a hagyományos is? Anélkül nem menne elég nafta a vinyónak vagy mi?
-
tothbe elég tapasztal pc, de legfőképp vinyó téren, szval amit ő mond abban 1000%-ig biztos lehetsz.
Áram nélkül nem fog a vinyó elindulni, ezért rá kell kötni a tépcsatit!
Itt ez a kép:
Amint látod a hosszabbik a SATA tápcsati, a rövidebbik pedig a SATA adatkábel. De a sata vinyókon még szokott lenne MOLEX tápcsati csatlakozó is :
Amibe ilyen tápkábelt dughatsz:
De némelyik SATA vinyoknál ezt a molex tápcsati helyet letakarják egy kis kupakkal, amit egyszerüen ki lehet szedni.
Viszont ha mégse lenne rajta ilyen molex csatlakozás és a tápodon sincs SATA tápkábel, akkor még mindig tudsz venni SATA tápcsati ---> ATA tápcsati átalakítót [link] bármelyik pc boltban. -
Kimura
csendes tag
persze persze, csk elmonmdanád mit dugok rá a vinyóra, annyira én sem vagyok hülye, és sem ma kezdtem gépeket szerelni, mivel a vinyón 2 dolog van: a satás bemenet, és egy másik uolyan bemenet, ami kb egy centivel hosszabb, a tápon meg nincs olyan. akkor most mit dugjak rá, ha nem tudod megmondani akkor meg megérdemled, h verd még egy kicsit a fejed a falba, ha meg megtudod, akkor meg elnéző vagyok az előbbi kioktatásért
-
nem hiszem hogy márkához kéne kötni amugy idáig is csak maxtor winyom volt gar meg nicns rá a winyo meg nem full halott csak elektronika szar , amit helyett megprobálok egy újat szerezni. Dolgoztam pc boltba és hidd el kb tök mindegy milyen márkát veszel kb ua olyan arányban szoktak meghibásodni és valszeg a 50 % user hiba pl én nálam hogy elégett a winyo én voltam a fasz menetközbe bebaszva akartam rádugni egy dvd írót a gépbe erre zárlatos lett
[Szerkesztve] -
tothbe
addikt
na jólvanmostmár, kioktató leszek, de igyekszem nem túl durván (csak ez már fájt):
Amit az alaplapra dugsz táp, az a pci express foglalathoz ad tápot a videókártyának.
A sata kábel amit bedugsz a vinyó és az alaplap közé, az adatot visz át az alaplap és a vincseszter között.
És ha nem adsz áramot a vincseszterednek a tápból, akkor megérdemled, hogy ne is müködjön. -
tothbe
addikt
-
eddig én is azt hittem de ez tuti elektronika figy ha két winyo közül az egyik müxik csak az elektronikát cserélem le akkor másik mi máásért kezdene el kattogni amugy meg ahogy felmelegszik a winyo akko kezd el kattogni de akkor sem kattog hanem kikapcsol a winyo
olyan mintha érinkezés hibás lenne a kábel és egy pillanatra lekapcosl minnél tovább használom annál többet csinálja (szerintem ahogy melegszik) leaglábbis ez tünik nekem logikusnak mivel az elején minden jól müxik .....
mindegy most kereshetek másik elektronikát -
Kimura
csendes tag
a tápot az alaplapra kell rádugni neke, másfajta csatlakozó nincs, így a sata a kábelen kapja az áramot, de amikor a gép beindul, akkor se érzem h olvasná vagy bármi
ui: nekem is kattogott a vinyóm, azonnal ments le minden adatot, mert nagyon hamar tönkre fog menni, a fej megy tönkre ilyenkor -
szoval elégettem egy 160gbs maxtort elektronika le
van egy másik elktronikám az volt a baj a másik winyoval hogy kattog (kattogás alattt a winyo kikapcsol és újra indul és nem random hanem rendszeressen ettől persze fagy awin) gondoltam mechanikai hiba, átraktam az én winyomra és ua azt cisnálja ua abban az időben ....
vajon mi lehet a gond ez tuti elektronika de vajon mi lehet és miért csinálja valahogy lehet ezt orvosolni? -
hanso
tag
Sziasztok!
lenne 1 kis problémám:alaplap giga ds4,2 db sata vinyó (1.maxtor rendzser,2.wd egyebek)
esemény:
1.gép szétszed(kábelrendezés céljából)
2.gép összerak
3.bios minden szép és jó(mind2 vinyó látszódik
4.xp lemezkezelés (dinamikus,látja de nem aktív)
5.próbálom újra aktívvá tenni(jobb egér..stb,parancssorból is select->online...stb.)
6.sehogy nem akar aktívvá válni,a lemezkezelőben azt írta ki,hogy ''logikai lemezkezelő''
a hiba pedig ,hogy nem fejeződött be(de nem törtébnik semmi,tehát nincs minek befejeződni)
7.na mondom fehér ember vinyó holnap vissza
8.uccsó próba:alapértelmezetté tettem a lemezkezelőben-->majd egyből vissza dinamikussá
9.minden műxik,ójra partíció-->fprmázás
A problémám az,hogy közel 60 Gb anyagom volt a vinyón és nagyon nem szeretném ezt esetleg minden gépszétszedéskor eljátszani
(mostanában akarok 1-2 ventit utólag(meg farigcsálni a házon szellőzőket,szal szét kell szednem majd)
A kérdésem azhogy Ki mit tanácsolna,mit lehet ilyenkor tenni,hogy aktív legyen a cucc?máskor ha ilyen van, had legyek okosabb.
választ köszönöm
üdv -
Kimura
csendes tag
van egy abit nv8 alpalapom, vettem hozzá egy satás vinyót, és nem ismeri fel, már a bootolásnál sem írja ki az eszközök közé.
az vinyóba csak az L alakú dugót kell rakni? az alplapra rá van kötve a 12voltos csati
biosban mit lehet állítani? -
Chaser
legenda
Nah tehát, lehet hogy kezeli a parmagic a sata vinyót, de azután már biztos nem hogy a ghost kinyírta a partáblát
/aki nem hiszi próbálja ki:I)/ Már mondtam: Felraktam a wint meg a progikat, ghsotolni akartam, restart--pcdos mode--fagyás.Bootolni már utána nem tudott róla.Ez volt pár napja is, csak akkor nem tudtam hogy a ghost a mókamester
Ezek után ha dos alól vagy az én gépemről ráeresztettem a parmagicet, csak egy nagy sárga sávot látott, amit BAD-nak írt ki, és semmit nem tudott vele kezdeni. A szervizes srác az Acronis nevű progival tette rendbe. Ghost version:2003.775. eddig nem volt vele gondom, igaz csak pata vinyóknál használtam, most használtam először sata vinyónál, hát ez lett belőle
Thx a help-et
-
tothbe
addikt
-
Necc
addikt
Én 1x találkoztam olyannal, hogy egy hipermarketes ''moslék'' gépre feltelepítettek pc-dos -t, persze rögtön felszántottam a vinyót, új partíciók, win98, és újraindítás után a partíciók visszaáltak a PC-DOS -osra, mintha semmit se csináltam volna
Ezt többször is megismételtem, míg én is ki nem kapcsoltam az áramot, majd vissza és ekkor már nem tért vissza ez a múzeális op.rendszer kísérteni
2-3 évvel később amikor rendszerinfót tanultam, az oföm mondta, hogy reset után a memóriában megmarad(hat)nak az adatok, és ezzel a módszerrel elvileg a pcdos visszaírhatja magát. Vírust is írtak ilyen módszerrel.
Dupla off: ebből is látszik, hogy mennyire g*cik a hipermarketek, mert az elégtelen, silány minőségű gép mellé felraknak egy totál használhatatlan op.rendszer féleséget és a géppel a hozzá nem értők abszolút semmit se tudnak kezdeni csak úgy ha hívnak egy szakembert aki jó drágán ''használhatóvá'' teszik a gépet. -
Chaser
legenda
Az nem jó. ghost csinált egy virual driveot, az ott marad és mindig bekavar. Particionáló tábla behalt, ma bevittem boltba megcsinálták valami progival, itthon rátoltam a wint drivereket mindent. Ghostolni akartam..hát ezek szerint kinyírta megint..múltkor is ugyanez volt, csak nem tudtam mért. Mondták a boltban hogy parmagic csak IDE vinyóhoz jó, valszeg a ghost is, és bekavart megint.
-
Chaser
legenda
Üdv
SATA vinyóhoz tud valaki particionáló programot? Parmagic-kel nme megy, valami olyan kéne amivel le lehet dúrni a partíciós táblát, mert valszeg a 2003-as ghost hazavágta.
-
dDiego
aktív tag
Eladó 2db seagate sata vinyó.
[link]
[Szerkesztve] -
shagy
tag
nem vagyok egészen tisztában a sata winyókkal... az érdekel, h milyen tápcsatlakozója van egy sata winyónak? mert láttam olyat, aminek olyan van, mint az átlag ide winyónak, de olyat is, amin mintha más lenne... mi az amit mostanában kaphatok? létezik valami átalakító a tápra h sata tápcsatlakozó legyen?
-
tripi.
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Egy Maxtor Calypso SATA merevlemezt szeretnék telepíteni (6Y120MOSTD), de a következő történik: Rádugom a vezetékeket, bekapcsolom a gépet, és bootoláskor, felsorolja az összes HDD-t, de amikor a SATA-hoz ér, amit third master-nak lát, akkor kb 1-2 perces gondolkodás után a köv üzenet jön:
''Thirg master hard disk error
Press F1 to resume''
Ha F1-et nyomok, akkor elindul a gép, és az uj hardver telepítése is, uj hardverként érzékeli az intel(R)82801 EB Ultra ATA storage controllert, de kb 10 másodperc mulva ujraindul a gép és az előző procedúra megismétlődik, egészen addig, míg le nem húzom a SATA vinyót az alaplapról. Ja, és jön a kérdés, hogy tájékoztatom e a Microsoftot a súlyos hibáról, ami miatt összeomlott a rendszer.
Az alaplap ASUS P4P800SE, a BIOS-ban engedélyezve van a S-ATA.
Légyszi segítsetek, ha tudtok. Előre is köszi! -
mr_ricsi
veterán
''elvileg ezthaszálom''
De te az NForce driverrel együtt telepítetted, amikor felrakja pl. a NVidia hardveres tűzfalat is, ami szintén nincs az alaplapodon. (Nem véletlen, hogy ha telepíted, akkor a LAN része ~24MB-ot pakol a gépedre, míg az általam linkelt driver kb. 1,5mega.) -
mr_ricsi
veterán
''és ehhez a hálókarihoz létezik külön driver?''
Nem, az Nforce 5.11-et lehet használni.
Az Eszközkezelőben ráállsz az Ismeretlen eszközre, jobb klikk, Tulajdonságok, Illesztőprogram, Frissítés..., majd megadod a driver elérési útját, ami alapértelmezésben ez:
c:\NVIDIA\nForceWin2KXP\5.11\Ethernet\ -
bazza
tag
30e k/sec nemdurva kicsit? ez elvileg sata I-re van jumperolva és a lap nem is kezeli a II-t.
nah mindegy, berakom slavebe a patát aztán átrakom a cuccaimat. -
bazza
tag
nos, jelenleg a satáról írók.
gond nélkül felment rá minden cumóm dvdről, szal most virulok
jah meg 30.000k/seccel másoltam át c-ről d-re a Photoshopot (500mega) ez durva!!!
viszont a fontosabb cuccok a patán vannak. ha átrakom azt slave-be (azon is van windows és nem akarom letörölni) akkor nyugodtan bootolhatok a satáról nem kavar be? -
bazza
tag
Nem szórakozni a bénaságomon!
Egyébként rájöttem: minden vezérlőt sikerült feltenni, és minden okés HA ''''KIKAPCSOLOM'''' a gépet és utána be. HA viszont ''''ÚJRAINDÍTOM'''' tehát resetelek, akkor nem bootol. ha nem bootol és lekapcsolom az áramot, majd újra power on, és bekapcs, akkor megint minden oké.
látott már vki ilyen? LOL
szal kikapcs=>bekapcs ok, akárhányszor próbáltam, restartolásnál viszont nem bootol.
Megoldást vki?
(és a hálókártyát is sikerült feltenni szal valszeg minden okés) -
mr_ricsi
veterán
Psszt, még nem szólok neki, mert lehet, hogy valami forradalmi dolog kerekedik ki belőle, de én úgy tudom, hogy az általa felrakni eröltetett NForce3 gigabites LAN driver nem használható az alaplapján lévő ICplus IP101-es 10/100-as LAN vezérlőhöz.
De olyan rohamléptekkel halad -már csak újraindítás után nem működik-, hogy szerintem holnap délre működésre fogja bírni!
(Fogadásokat nálam lehet kötni privátban.)
Tehát psszt..! -
bazza
tag
valaki le tudná írni, hogy mit tegyek miután rendesen bebootol, hogy restart után is ugyanígy bebootoljon? egyáltalán mi változik meg ami miatt másodjára már nem jön be? hisz nem csinálok semmitse!
-
bazza
tag
bármit csinálok, az első rendes boot után akármit teszek nem képes újra bootolni.
-
bazza
tag
ez kész vicc...
pata=>hálókaridriver=>sata=>boot ok
mondom nah most teszteljük: az ég világon nem változtattam semmit, erre rebootolok, és van boot? NINCS! -
bazza
tag
ez tetszik. mivel nem bootolt, megint felülírtam a netdrivert. bootolt
viszont ha installálni akarom packból a satára ugyan ezt a drivert, akkor telepítés közben resteli a gépet, és megint nem bootol.
valaki érti ezt? -
bazza
tag
most az van, hogy van win a satán, csak nem bootol rendesen. patáról átmásoltam az 5.11-es packból az idevezérlőnek meg a raidvezérlőnek a driverét, és utána simán bootolt a sata. viszont utána már megint szarakodott mivel feltettem rá a hálókártyát meg a videokarit és megint nem bootolt. most bemásoltam az 5.11es hálókaridrivert és megint bootolt, viszont egy reset után megint nem. érdekes...
-
bazza
tag
válasz
mr_ricsi #1436 üzenetére
nem ez azon floppyk egyike amiken nforce3as driver van. összedobtam egy telepítőt nliet-al 5.11es driverrel, még floppyzgatás előtt, de ugyanez volt. fagyott, és max odáig jutottam, hogy a telepítő windows fájlokat másol a lemezre, és ott 1 és 15% között vhol megáll és ennyi. aztán reboot. olastam pár helyen, hogy nforce4es driverrel (6.7) nem tart sokáig a bootolás. mert mikor nforce4es floppyval próbáltam flement gond nélkül az xp, majd nagy nehezen bebootolt, felraktam a gyári alaplapi driverpackot és onnantól se boot se semmi...
[Szerkesztve] -
bazza
tag
normális driverrel a nem akar feltelepülni a win, nem a lapba való driverrel meg bootolni nem akar...ezt adja vki össze
-
bazza
tag
töröltem a satát, újra elindítottam a win telepítést, beadtam neki az 5.11-es driverfloppyt (raidtool ugye nem kell bele?) és fagyogat az xp telepíét úgy mint azelőtt...szal énmár nemtom mit csináljak.
esetleg az xp szar? SP2-es magyar xp. (nembóti)
[Szerkesztve] -
bazza
tag
sőőt a pata szinte haldoklik alatta...
-
bazza
tag
viszont 5.11el pata=>sata másolásnál fagyogat
-
bazza
tag
-
bazza
tag
mindenképpen megoldani... egyébként 5.11 installnál resetel a gépem, és utána csak winreinstall segített. ezt eljátszottam kérszer és utána hanyagoltam ezt a drivert.
most már feladtam egy időre. azt mondja meg vki, hogy pata - sata másolás speednek mekkorának kéne lennie? nekem nagyobb fájloknál csak 8000k körüli. -
Yooha
aktív tag
Sziasztok!
Az a problemam, hogy az altalam jelenleg hasznalt laptop (ami faterom jopareves FuSi-e) egyszer csak elkezdett nagyon kerregni mikozben lefagyott. Ujrainditottam, de nem tudott bootolni sem. Nagy nehezen ujraindult csokkentett modban, utana pedig mar siman is. De nem tudom meddig fog meg mukodni. Elkepzelheto hogy a vinyo halodik benne? A helyzet az hogy par hetig kulfoldon vagyok es eleg nagy ervagas lenne ha laptop nelkul maradnek.
Lehetseges-e hogy a lefagyasnak koze van barmikepp ahhoz, hogy epp skype-on hivtak amikor tortent? -
bazza
tag
bár ha belegondolok, mindent megoldottam, csak a bootot nem. lehet hogy a bioszfrissítés megoldaniá?
-
bazza
tag
nem is érdekel az egész...rárakom a patára a rendszert a sata meg marad tároló eszköz.
-
bazza
tag
felmásoltam párcuccost, meg felülírtam néhány drivert, erre csak annyi változás lett, hogy feketeképernyő nincs, csak a win csík megy napoik, majd reset....
-
bazza
tag
esetleg ha patáról átmásolnák fájlokat a satára... itt kicserélhetem a drivert pölö?
-
bazza
tag
nagy nehezen bejött rajta a win, felnyomtam a gyári chipset drivert de rebootnál ugyanúgy csak fekete képernyő és a hosszas várakozás...
-
bazza
tag
jelenlei helyzet: gond nélkül felrakta az nforce3/4 driver floppyval(semmi akadás, a többi driverrel ellentétben) viszont telepítés után nem hajlandó bebootolni csak fekete képernyő van (még xp bootlogo sincs) ... pata nincs és nem is volt bedugva.
szal most akkor mit csináljak? -
bazza
tag
nah ugyan ez volt gyári driverrel, floppy nélkül... aztán nforce3/4 driverrel már nem akadt meg sehol. viszont arra kiváncsi vagyok, hogy ha sikerül a telepítés akkor rendesen bebootol-e a sata (pata ki van húzva)
ha nem ez lenne akkor mit tegyek? -
adam3
aktív tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Vegyünk egy ABIT NF7-S alaplapot, ami SATaI-es vinyókat támogat. A többi alkatrész most nem fontos. 2 évig folyamatosan működött minden, majd egy vinyó csere után hirtelen teljesen instabillá vált a redszer.A probléma, hogy mindig máskor kiáll kékhalállal. A vinyó annyit változott, hogy SataII-es lett. Azért vettem ezt, mert azt mondták, hogyha átállítom a dolgokat a hátulján, akkor menni fog SATAI-ben, mert lefele kompatibilisek. Most akkor mit tegyek, és miért jelentkezik ez a probléma?
-
bazza
tag
kiakaszt én mindjárt resetelem....
-
bazza
tag
már vagy tíz perce 9%nál áll egy bizonyos fájlnál... lol
a hdd led meg izzik mint a fene
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Proxmox VE
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Milyen házat vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ingatlanos topic!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest