- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Az instabil gazdasági helyzet miatt nő a PlayStation 5 ára
- ASUS notebook topic
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen videókártyát?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
Új hozzászólás Aktív témák
-
nyesix
senior tag
hi azt mi okzohatja, hogy az újonnan rakott windózba a sata 2-es
wd1600js vincsimhez a jobb alsó sarokban megjelenik egy usb eltávolítását jelző ikon
eltávolítani persze ne lehet -
donhere
tag
van egy satás (1) alaplap samsung 250Gb S2 vinyo van rákötve és ha be van egy IDE-s vinyó már nem tud boot olni a satásrol! még a bios sem látja!
MI LEHET A GOND? -
törölt tag
-
Amoonre
tag
Ja és még egy kérés ha lehet akkor emailban válaszoljon (tanyopet@freemail.hu)
-
Amoonre
tag
Egy nagyon fontos kérdésem lenne. Van egy Asroc alaplapom, azon van 2 SATA és 4 IDE kivezetés :Minden kivezetésre lehet meghajtót kötni? és ha lehet akkor hogyan???
NAGYON FONTOS LENNE!!!!!!!!!!! -
-
gbela
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, h az új alaplapok tudják már kezelni alapból a sata vinyókat és felmegy rá az xp simán vagy még mindíg csak ezért kell kislemezmeghajtót venni a gépbe h sata drivert fel tudjam rakni? Haver mondta h rakjak neki össze egy gépet de mostanában nem követtem nagyon az eseményeket, de remélem van ebben vmi fejlődés -
törölt tag
Abból egyébként mit lehet érzkelni, hogy SATA2-es vinyóm van? Mert gyakorlatban nem érzek semmit egy ATA133-ashoz, de még egy ATA100-ashoz képest sem.
-
Robinruud
csendes tag
sikerült megoldanom.
Partition magic programot használtam ha valakinek hasonló problémája lenne ezt lehet használni. -
Robinruud
csendes tag
HY!
Van egy 250-es sata vinyóm és windows is van már rajta csak az a probléma h kb 150-et lát.Ugy tudom h valami progi kell ahoz h lássam a többit.Tudnátok segíteni.
Multkor már megcsinálta nekem egy srác csak virusos lettem.Szükségem van az adatokra ami rajta van tehát formatálás meg miegymás nem lenne tul jó.
Előre is köszi. -
Usumbara
csendes tag
Kössz a segítséget!
-
lazydog
addikt
A vinyódhoz SATA tápcsatlakozó kell, ebből általában egy darab szokott a tápon lenni. Ha nem lenne, akkor tápcsatlakozó átalakítót kell venned.
A SATA jelkábel egy vékony lapos kábel, a két végén egyforma műanyag csatlakozóval. Ebből legalább egy darabot kaptál az alaplapoddal.
Jumperelni nem kell, a BIOS-ban a boot-sorrendet úgy kell beállítani, hogy a SATA megelőzze az ATA vinyót. -
Sonor
tag
Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy most vettem egy gigabyte p965-ds4 lapot meg hozzá egy samsung 250gb 7200 8mb sata2 vinyót és még soha nem használtam sata-s meghajtókat ezért segítségre lenne szügségem. A vinyóhoz nem adtak semmilyen kábelt sem szóval az lenne a kérdésem hogy milyen kábeleket kell használnom, hogyan kell jumperolni (amit most használok az egy régi 20gb-os vinyó amit majd a rackbe akarok tenni és az új vinyót szeretném használni) és mit kel beállítani a biosban hogy lássa a gép.
Köszönöm szépen előre is. -
EventHorizon
csendes tag
Eddig ment normálisan, se a SIL 3112 újratelepítése se a BIOS refresh nem oldotta meg a problémát.
-
nRu3
addikt
válasz
EventHorizon #1774 üzenetére
De eddig normálisan ment és történt valami, vagy mostantol szeretnéd használni a vinyot?
-
EventHorizon
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 160 Gb-s Maxtor SATA-s vinyóm ami tárolóként van használva. A gondom az, hogy windows töltés közben a gép újraindul, ha a SATA levan húzva akkor minden oké. Az alaplapom Abit NF7-S V2.0 legfrisebb BIOS-al. A gyári SILICON IMAGE 3112-es driver van rajta mivel a 3114-est nem akarja engedni... Pls help! -
tothbe
addikt
válasz
mndenfoglalt #1771 üzenetére
na akkor tedd a következöt:
Ne dugd rá a sata vinyót, hanem boot-olj be csak a pata vinyóról magában.
Utána töltsd le innen a megfelelö drivert(én a másodikat javaslom): [link] SiI3x12 32-bit Windows SATARAID Driver 1.0.56.1
Utána, restart, majd ha minden oké továbbra is, akkor már felnyomhatod a sata vinyót és elvben müködni fog. -
mndenfoglalt
csendes tag
Most került fel a SP2 és az eredmény ugyan az ;(;(
Felismeri az IDE-ket utánna a SATA-t és mikor tölteni kéne a windows-t FEKETEK KÉPERNYŐ -
mndenfoglalt
csendes tag
Az a helyzet hogy mindent kirobáltam (a SP2 most van folyamatban), de eddig semmi változás!!!
A BIOSomban a SATA-rol sajna szót sem említ
Olyan vanAID OR SCSI CARD BOOT :két választási lehetőséggel 1.RAID, 2.SCSI CARD
A FIRST BOOT DRIVICE(vagy valami hasonlo, az elsődleges ahonnan bootoljon):HDD-0 -tól
HDD-3 -ig vannak lehetőségek,meg persze a CS floppy stb.!!!
A wincsit egyébként már megformáztam (teljesen új volt) a RAIDos vezérlő segítségével
(hasonlít a BIOShoz de csak a SATA-rol van szó benne, pontosabban arrol hogy itt lehetne
beállitani azt hogy ha SZERVERT akarnék a 2 wincsin(SATA) ugyanaz legyen és ha az egyiknek baja van a másikról fut tovább a szerver)!!!
Esetleg ha valakinek erről több dolog jutna az eszébe(netalán ilyen van neki is)
a vezérlő chipset SILICON IMAGE SIL 3112A CONTROLLER CHIPSET!!!!
És az alaplap ASUS A7N8X-E!!!
ÉS KÖSZI MINDENKINEK AKI PROBÁL SEGÍTENI!!!!!!!!! -
tothbe
addikt
töröld le a particiót róla az xp telepitövel. Utána tegyél rá te particiót, szintén ott és hagyd, hogy megformázza. Utána már menni fog.
(Vszleg sata2-ként használták és úgy fomázták meg. Ez utána sata1-en gyakran nem müködik, és nem is látszik.És ez mindenkinek szól, ha lehet, érdemes a sata2-t tudó lapok és vinyók esetén is a particiók létrehozása, formázás, de akár a komplett xp telepités idejére sata1-ben használni a vinyót. Utána késöbb átteheted sata2-re, csak ezek alatt legyen inkább sata1-ben, utána 99%-ban müködik mindenhol a vinyó) -
nRu3
addikt
válasz
mndenfoglalt #1766 üzenetére
a biosban a sata vinyó másodlagos ,harmadlagos meghajtonak van állitva? illetve a 2sata csatlakozo közül a 2.ra csatlakoztasd.
-
nRu3
addikt
válasz
mndenfoglalt #1764 üzenetére
Az új vinyót csak tároloként akarod használni ?
-
mndenfoglalt
csendes tag
Sziasztok.
Én most regteltem firssen mert már nem tudtam hogy mit csináljak,
ezért most mindenki segítségét kérném.
Nagy gondom van, mégpedig az, hogy most vettem 1 Samsung 160Gb/7200rpm/8Mb SATA-s
winyót és beleraktam a gépembe a másik 2 IDE-s wincsi mellé(80Gb/80Gb Samsung-Seagate
ATA133)hogy majd szépen átpakolom a dolgaimat a SATA-ra!DE SAJNOS A GÉPEM EZT NEM IGY GONDOLTA!!!Annyit csinál hogy szépen, mint eddig felismer mindent, továbblép felismeri a SATA-s vinyót is de utána mikor bootolna be a windows a bootlogo helyett egy fekete képernyő fogad és látom, hogy a gépem nem dolgozik semmit
Nem tom mit tegyek?!?!?!?!?!
Már nagycsomó mindent kipróbáltam, BIOS-ban amit lehet megnéztem, az alaplapon engedélyezve van a SATA....stb.
SEGÍTSEN AKI TUD MERT ÉN MÁR KIFOGYTAM AZ ÖTLETEKBŐL
Konfigom:ASUS A7N8X-E Deluxe alaplap, AthlonXP 2000+ proci, ASUS ATI RADEON 9600,
Samsung 160Gb SATA, 80Gb Samsung ATA133, 80Gb Seagate ATA133....
SEGÍTSÉGETEKET ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!!!
Gabi. -
atenza
senior tag
Sziasztok! Bocs h. olyat kérdezek amit már biztos sokan megtettek, de nincs időm visszaolvasni, ugyanis nem tudom feltelepíteni az XP-t Sata2-es vinyóra! A8N-Sli lapom van, és az a fura h. a lap látja a vinyót, mivel az xp telepítő részében ki tudom választani a particiót, de mituán rámegyek, másol fájlokat, és jön az első újraindítás, elmegy addig ahol kiírja h. nyomjon meg egy gombot az Xp telepítés elindításához, itt ugye nem nyúlok hozzá, jön kb az 5 pötty és kiírja h. hiba a rendszer betöltésében, és itt megáll. Az alaplap CD-vel csináltam bootfloppyt ami ha jól tom pont ahhoz kellene h. felismerje az xp is a vinyót betölöttem telepítés közben f6-al és így is ugyanaz...Légyszi segítsetek mer ez így nem állapot!
-
Asdd2
csendes tag
Sata I-re rakatm én is vinyót8 SataII), de minden egyes belépésnél megkeresi az ide vezérlőt, majd kiírja, hogy nemehez a win hez készült és hibássan fog működni, de tökéletessen látom.
a másik vinyóim idések és ezek mellé lenne!
Köszi előre! (alaplap: i865pe készlettel van) -
Ulof
csendes tag
Sikerült odáig eljutnom, hogy az xp(sp2) telepítésnél felismeri a 200gb vinyómat. Kiírja: C meghajtó ismeretlen fájlformátum. Ezt törölni , installálni nem tudom. Help me!!!
[Szerkesztve] -
Usumbara
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy kis problémám. A minap vettem egy Seagate B. 7200.10 SATA II 320 Gb-os winyót. A jelenlegi windóz (xp sp2) felismeri megformázza és ivállóan kezeli, semmi gond vele de!!!!!
amikor az új vinyóra akarok windózt telepíteni a telepítő csak egy kb 131000 Mb-os meghajtónak ismeri fel és ezzel ki is nyírja az addigi partíciókat. Már nagyon sokmindent kipróbáltam de eddig semmit nem segített.
Mi lehet a baj?
Kössz! -
Ulof
csendes tag
Sziasztok !
Segítségre lenne szükségem: kaptam egy 200Gb Maxtor Sata II vinyót, melyet már állítólag kipróbálták és használták. Nekem sajna sehogy sem megy. Bios felismeri, xp(sp2) telepítő már nem akar működni-partició létrehozása elött leáll. Az alaplapom sata I-es a vinyót vissza jumpereltem szintén sata I-be. Mi lehet a probléma? (samsung sata I 160gb tökéletesen megy!!!!!!)
Köszi a segítséget
[Szerkesztve] -
Travelos
őstag
az a gondom, hogy egy 250GB-os WD vinyó (1 db partíció) használatakor windows telepítés után van egy kis ikon a tálcán, hogy biztonságos eltávolítás, pedig ugye ez egy rendszervinyó, és nem lehet eltávolítani.
hogy lehet azt kikapcsolni? -
XtNz
tag
az lenne a kerdesem h sata1-es alaplapi vezerlovel muxik e a sata2-es vinyo, tehat kompatibilis e visszafele?
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
''Merhogy nem mindig ugyanazt az IP-t kapom a dhcptöl adsl esetén ugyebár.''
És ez hogy függ össze a korábban leírt problémáddal? ''minden oké, minden látja, csak épp ip-t nem kap''
A gép bekapcsolásakor a LAN próbál egy DHCP szervert találni, de mivel az ADSLbridge-hez kapcsolódik, nem kap IPcímet. Ezért az XP kioszt neki egy ''légből kapottat''. Nálad -szerintem- ez nem történt meg, tehát valami windows hiba áll a háttérben. (Amikor a win bootot akarjuk gyorsítani, kézzel szoktunk 192.168.x.x címet beállítani, így nem húzza az időt a DHCP keresgéléssel. De kapcsolódáskor az ADSL DHCP-vel tökéletesen működik.) -
mr_ricsi
veterán
''a legújabb Nvidia Nforce drivert töltsem le''
A chipsetedhez való legújabbat töltötted le, ugye? Mert pl. az NF4sli 7.15-ös drivere helyett nem használhatod az NF4-430 8.22-es driverét, hiába újabb.
''nem lehet olvasni valamilyen hardverhiba miatt a megadott rendszerlemezt''
Ekkor be kellene menni a biosba, és újraállítani a bootsorrendet: csak a SATA legyen benne, a PATA ne. -
Andie
őstag
válasz
mr_ricsi #1746 üzenetére
-> ''Állíts be neki kézzel egyet''
Hát jó, de a DHCP nem fog örülni neki, illetve x idő után nem fog felengedni.
-> ''A MAC minden hálózati eszköz egyedi azonosítója, tehát a világon nincs 2 egyforma (elvileg). Vagyis az eleve fix.''
Világos. Egész pontosan azt kell beállitani manuálisan, fixre, ami az alaplapra rá van irva a LAN mellé. Mer valami ilyesmit irtak az msi fórumán, hogy egy idő után ''elfárad'' valami a lapban, és bootkor nem osztja ki a mac-addresst a lan csatolónak... De ez már magas nekem, meg bele is untam, beraktam 2 ethernet kártyát, azt annyi.
Ja, újabb érdekesség : anno mikor ezzel küzdöttem (január körül), vettem 2 db 3Com ethernet kártyát, merhogy aszontátok itt, azok a legjobbak. Betettem, és a procim 10 fokkal magasabb hőmérsékleten járt. Bármelyiket tettem be. Mind az idle, mind a 100% terhelt állapot (mérés szerint - alaplapi mérő + speedfan) 10 fokkal többet mutatott.
Ha a régi Realtek-eket teszem be, akkor ok. (ja, persze minden friss driver fent, stb)
Na ezis egy mágikus talány... -
Agostino
addikt
Üdv.
Ugyanmár, kösz, hogy írtál. : ) A gond az, hogy már minden lehetséges megoldást végigzongoráztam, átkötettem, letiltottam ideraktam, odaraktam, megátkoztam de semmi sem segített eddig. Délben kezdtem foglalkozni az egésszel, feladom mára, és dunsztom sincsen mihez kezdjek. A fórumok mint mondtam tele vannak leírásokkal, egyetlenegy szalmaszál van amibe még tudok kapaszkodni, az egy moddolt windows telepítő lemez amit nekem kell összeraknom, szóval.... -
mr_ricsi
veterán
válasz
IRON STORM #1731 üzenetére
''mr_ricsi kollega is igy járhatott szerintem''
Hát naná! Eleve eszembe sem jutott, hogy Maxtor DiamodMax tulajon kívül más Diamond tulaj boldogtalan is boldogtalan lehet. -
Andie
őstag
válasz
Agostino #1740 üzenetére
Tudom, előrébb nemvagy a beugatásomtól, csak megjegyzem : ez az a tipusú hiba, amitől a Nagy Zöld Alaplap szelleme mentsen meg mindenkit.
segiteni sajna nemtok, nekem hálistennek elsöre benyalta a gyártó által adott alaplapi drivereket a kislemezről (miután felraktam elöször a wint úgy, hogy nem tettem be a kislemezt, csak épp minden crc hibás volt, meg le le fagyott
), és minden faja azóta is...
Esetleg próbáld meg a gyártó oldaláról letölteni az eredeti driverpacket, és az készit a kislemezedre egy új eredetivel megegyezö drivercsomagot...
Ugyanilyen hiba van nekem az MSI K7N2 delta2 alaplapommal : ecceren egyik napról a másikra ''meghalt'' az onboard lan. Illetve nem halt meg, mert láccólag minden oké, minden látja, csak épp ip-t nem kap. Rákerestem msi fórumokon, más is küzd vele, egy tipp: állitsam biosban fixre a MAC addresst (vagy ilyesmi), csak épp nem engedi a bios.
Azóta van 2 hálókártyám...
Node sok sikert! -
mr_ricsi
veterán
válasz
Shepard #1738 üzenetére
''Ezek szerint nem volt azért annyira komoly a gond.''
A másik gépen valószínűleg nincs az SP2 telepítve. (Pl. ezért nem használunk 120GB-osnál nagyobb vinyót hurcolászás céljára.)
''tudtok valami módszert, hogy ne veszítsek el közel 130Gb-nyi anyagot''
Persze, hurcolászós vinyón nem tárolunk pótolhatatlan adatokat.(Egy ilyen célra használt vinyó nagyságrendileg nagyobb eséllyel hibásodik meg.) -
Agostino
addikt
Hmm...külföldi fórumokat elnézegetve többeknek is van ilyen bajuk, szóval legalább nem vagyok egyedül a bajommal. Túl egyszerű lenne az élet ha minden működne...
-
Agostino
addikt
Üdv.
Segítsetek pls, lassan a hajam tépem. Kimásolom floppyra a SATAhoz szükséges fileokat, be a windows telepítőlezeme, uccu neki. Bejön a telepítőablak, lefuttatja a keresést, aztan más eszközök nemtom lényeg, hogy jön az F6os rész. Lenyomom, nem jön semmi elő, kicsit lamentál a gép aztan megy tovább, majd felhozza kis idő múlva, hogy nyomjam le a T-t, adjam meg a drivert. Fel is ismeri amiket bemásoltam a floppyra, kiválasztom, hogy nekem az XPs kell, szuper, tetszik neki mehet. Következő fázis a particionálás. Megcsináltam ahogy nekem tetszik, kiválasztom hova menjen a win, majd fogad ez az ablak : [link], hogy nem találja a si3112r.sys filet, holott ott van a floppyn, rámásoltam elöbb még tetszett is neki. Nyomok ESCet, tudván,hogy nem old meg semmit dehát evvan, és szépen minden filere kiírja, hogy nincsen meg, pár darab a teljesség igénye nélkül :SiWinAcc.sys, SilSupp.cpl, Si3112.cat. Amikor kimulattam magam, hogy nincsen meg semmi ami kellene, felmásolta a fileokat a vinyóra. Restart, XP Logo állapotsávval, majd ez a csinos kis ablak : [link]. Innen most aztan fogalmam sincsen hogy tovább.
Majd elfelejtettem : kedveskedett nekem egy ilyennel is: Hiányzó NTDLR. Asszem az lett írva rossz driver, vagy bootsorrend, de driver az a gyári lemezről jött, bootsorrendet meg hogy piszkáltam-e...passz.
[Szerkesztve] -
Shepard
tag
Lefutott a program és úgy látom, szinte minden megvan és le is játszható. Ezek szerint nem volt azért annyira komoly a gond. Mostmár csak sok helyet kell találnom a kimásolásra. Nomeg remélem mindezután a formázás is sikerül majdan.
Köszönök szépen mindennemű segítséget! -
Shepard
tag
Azt írja, hogy nincs telepítve az alkalmazás.
Viszont a lemez tulajdonságainál már néztem a köteteket és ott nem lehet megnézni sem a méretet, sem semmi paramétert arról. Jó hír, hogy letöltöttem a get data back-et és most éppen fut. Eddig elég sok ismerős fájl nevét láttam viszont, bár ez még a leírás szerint nem jelenti azt, hogy épségben meg is vannak. Viszont jól olvastam azt, hogy ezzel a progival - ha nem veszed meg teljesben - nem lehet majd kimenteni a dolgokat? -
Andie
őstag
válasz
Shepard #1729 üzenetére
Nem feltétlen halott ez a cucc, lehet csak összeba...ta a particiós táblát, az MBR-t, vagy a file-rendszer leiró táblát a másik gép/oprendszer/driver. Egy újraparticionálás, mélyformázás jó eséllyel segit.
De ha az adataid nagyon fontosak, és mindenképpen vissza akarod nyerni, javaslom a Kürt előtt még kérd ki Jancsi [link] véleményét, segitségét. Ha valaki, ő tud segiteni.
Sok sikert! -
Dudu67
tag
válasz
IRON STORM #1731 üzenetére
Látod jó az ''öreg'' a háznál.
Persze tudok a diamond sorozatról csak mivel kissé szenvedek a hibától beszűkült a gondolkodásom.
Valszeg az volt a gond, hogy az MSI K8N Diamond topicban póbálkoztam először választ kapni és mivel már kissé nyűgös lettem és idegbeteg, miután topikról, topikra küldtek azzal a felkiáltássa, hogy majd ''itt-meg itt'' ,elkerülte figyelmemet, hogy már rég nem ott vagyok, úgyhogy mégegyszer bocs attól, akit esetleg félrevezettem.
[Szerkesztve] -
Dudu67
tag
válasz
Shepard #1729 üzenetére
Több eset lehetséges.
1.Meghalt fizikailag a merevlemez---> kuka vagy Kürt kft horroráron visszahozzák az adatokat de nem garantálják, hogy sikeres.
2. Elektronika pusztult el------>szerezni kell egy tök ugyanolyan elektronikát-----> csere-----> adatmentés másik winyóra(ha maga az adatállomány nem sérült)----->ez a vinyó kuka(miután visszaraktad a használható elektronikát a saját vinyóra)
Kérdés mennyire fontosak az adatok és tudsz-e másik elektronikát szerezni a cuccoshoz.
3. A 2. pont végrehajtása után ha másképp nem megy,próbálkozz a GetDataback progival, a próbaverzióval megtudod nézni elvileg, hogy mi van rajta, aztán már lehet okoskodni a teljes verzió felé, ha úgy látod, hogy érdemes vele foglalkozni, mivel az adatállományt csak az állítja vissza, de az is csak akkor, ha még nem volt az adatvesztés után adat(újabb) felrakva az adathordozóra. MSN -en tudok esetleg segíteni menet közben is a progi használatával kapcsolatban.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Shepard
tag
Üdv minenkinek!
Előre is bocsánatot szeretnék kérni, hogy gondom nem Sata vinyóval kapcsolatos, de ez volt a problémámhoz legközelebb álló topic, úgyhogy itt kérek segítséget.
Egy 160Gb-os Maxtor vinyóról lene szó, amit Rack-ként használok. A történet úgy kezdődik, hogy másolni akartam más gépére, de az elsőnek nem ismerte fel a meghajtót, így a hardvereszközöknél frissítettem. A gép meg sem kérdezte, hogy újraakarom-e indítani, csak szimplán felismerte az új meghajtót. Viszont elég falsul sikerült neki, mert szinte csak a gyökérkönyvtárban tudtam tevékenykedni. Mappákat megnyitni, másolni, törölni nem engedett, mert a lemez nem volt elérhető. Legalábbis ezt írta ki hibaüzenetként. Szerintem itt halt meg a vinyóm. Küldtem még egy frissítést a hardvereszközöknél, de hiába, már fel sem ismerte. Itt felhagytam a próbálkozással, ám mikor hazahoztam a merevlemezt, már itthon sem tudott róla semmit megnyitni. A vinyót megnéztem, a hardereszközöknél felismeri, viszont sajátgépben ha meg akarom nyitni a következő üzenetet kapom: a fájl vagy a könyvtár sérült, vagy nem olvasható. Ráadásul valami - számomra ismeretlen - RAW fájlrendszert használ. Próbálkoztam itthon is a hardvereszközök újrafelismertetésével, a vinyó eltávolításával, majd frissítéssel, hibakereséssel, visszaállítási pont betöltésével de mindhiába, a lemez olvashatatlan maradt. Szóval kérdésem a következő lenne: tudtok valami módszert, hogy ne veszítsek el közel 130Gb-nyi anyagot, vagy már csak a formázással próbálkozhatok?
Válaszaitokat előre is köszönöm.
[Szerkesztve] -
Dudu67
tag
válasz
mr_ricsi #1726 üzenetére
Bocsi igazad van, úgy kezdtem a hsz-t :Eddig egy boldog Diamond tulajdonos voltam, elfeledkeztem arról, hogy ami nekem tök természetes és értelemszerű, az másnak nem biztos, hogy ugyanúgy beugrik én természetesnek vettem, hogy csak az MSI adott ki Diamond lapot holott ezt nem kötelessége senkinek tudnia.
Úgyhogy mégegyszer elnézést ezért a kis malőrért.
Egyébként a laphoz kapott gyári floppyról kapta meg a drivert, mind a kettőt, csak egy másik fórumon megsúgták, hogy a legújabb Nvidia Nforce drivert töltsem le és abból kiszedve a szükséges drivereket (frissítve a floppyt) menni fog a dolog.
Ez így is történt, most már újraindul telepítés közben, meg mindig a lap, addig a pillanatig, amíg csak SATA winyó van benne.
Rádugom a PATA winyót és érkezik a következő hibajelenség:
Elindítom, bootolás helyett azt írja ki fekete (hála az égnek nem kék) képernyőre szó szerint, hogy nem lehet olvasni valamilyen hardverhiba miatt a megadott rendszerlemezt, vegyem fel a kapcsolatot a gyártóval.(ezt magyarul írja, betű szerint így ahogy én leírtam)
PATA winyó lehúz, hibajelenség zéró, minden kifogástalanul műkszi megint.A megoldás : csak SATA winyó használata, hacsak nincs valami ötlet valaki tarsolyában mert kicsit azért húzós lenne most az összes vinyómat lecserélni
Mindent köszi, ha van valami ötlet, azért még várom.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
mr_ricsi
veterán
''Ha elolvastad a lapom MSI K8N Diamond ''
Továbbra sem látom, hol írtad ezt korábban.
De ha NVidia, akkor vagy nem az alaplapod chipsetéhez való drivert használod, vagy csak a RAID drivert adod be neki az F6-nál, a SATÁt nem. (Pedig ott van mindkettő mögött, hogy ''required''.) -
JoHnni
senior tag
Üdv!
Vettem egy maxtor 160gb Sata2-es vinyót. és hát rettentes hangja van, én azt olvastam róla , hogy halk, erre amikor dolgozik a vinyó, kopogó hangja van, mindenkinél ezt csinálja? -
Dudu67
tag
Eddig egy boldog Diamond tulajdonos voltam, de úgy néz ki, ez most változik.
A problémám az, hogy a lap SATA1-2 csatijára Raid-be (RAID 0)kötöttem 2 db WD 80GB SATA2 HDD-t azzal a felkiáltással, hogy azon lesz az op.rendszer.
A lap szépen fel is ismerte a raid konfigot telepítés el is indult, de akármit teszek, az újraindítás nem sikerül .Azt írja ki az install, hogy számítógép újraindítása>de nem történik semmi, csak áll ezen a képernyőn. Manuálisan (reset gombbal)az újraindítás megy, folytatódik a telepítés rendesen, de minden újraindítást manuálisan kell elvégezni.
Ha sima IDE winchesterre telepítek, ez a probléma nincs, minden működik.
Ez volt az első rész.
Miután feltelepítettem az oprendszert (csak SATA a gépben, az újraindítási probléma áll), bekötök egy IDE winyót nem hajlandó SATA RAID-ről Bootolni.(Ide vinyón nincs oprendszer)
Raid konfigban be van állítva, hogy bootolhat a raidről a gép.
Boot sorrendben SATA RAID az első!
Gyári NVIDIA RAID vezérlőt használom.
Ilyenkor mi van!!!!?????
Ez valami alaplap probléma, vagy beállításbeli (BIOS?), vagy SATA vinyó, vagy RAID?
Segítsen valaki PLEASE!!!!!!!!
[Szerkesztve] -
Jointer
csendes tag
köszi a segítséget! Sp2 van fent, és az enable.. -t már próbáltam. Hátha a GetDataBack segít majd.
Ja még valami, ez a GetDataBack csak a fájlokat állítja vissza, vagy a tárterületet is visszakapom? Mert ugye most van 137gb, amit lát a winXP sp2-vel.
[Szerkesztve] -
Jointer
csendes tag
Hali! Segítsetek ha tudtok! Leformáztam egy 200gb-os lemezt 137gb-osra. Vissza tudom valahogy varázsolni az elvesztett részt? (próbáltam már: partition magic8, maxtor segédprogik)
előre is köszi! -
CWorm
aktív tag
válasz
Jimmike #1706 üzenetére
Najó, nem új, régi, csak én ezt nem tudtam, de most meggugliztam.
Akkori mint az én deszkám, alapból annak is sata driver kell... Bocs, aszittem újabb a P4, nem követem nyomon nagyon ezt a témát, főleg az intelt nem, mivel amd-s vagyok
Szal tényleg, ahhoz a laphoz is akkor még driver kell, de ugye az újabbakhoz nem?
-
vaguny
tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni az alábbiak megoldásához:
Egy 40GB-os IDE HDD mellé, szereztem egy 160GB SATAII vinyót.
Az IDE lehúzását követően felraktam a SATAII-re winXP SP2-t. Ment minden jól és gyorsan, szépen indult a rendszer, egészen addig amíg az IDE-s HDD vissza nem csatlakoztattam.
Ha csatlakoztatva van a régi vinyó, akkor a boot csak az XP bejelentkező képernyőig jut (csíkozás-csíkozás...), és semmi nem történik. Még annyit fűznék hozzá, hogy a régi vinyón is rendszer van és a régi rendszer az bootol a SATAII mellett, csak fordítva nem működik a dolog.
Segítségeteket előre is köszi!
[Szerkesztve] -
CWorm
aktív tag
Hali, én úgy tudom, hogy az újabb alaplapok már automatikusan ''felismertetik'' a windows-zal a satás vinyókat, szóval nem kell semmilyen külön driver hozzá installkor. Vagy rosszul tudom? Régebben mintha már én is telepítettem volna úgy xp-t, hogy driver nélkül satára, persze új alaplappal...
Szerk.: persze a P4-es is újnak számít már satás-driver viszonylatban, szal szerintem azzal is mennie kell, nem?
[Szerkesztve] -
-
tothbe
addikt
válasz
Jimmike #1702 üzenetére
nos, mire én az otthoniba sata-t tettem, már szivtam eleget a tanuláshoz.
A floppy az fog kelleni a sata driver-hez, vagy beleinstallálod a windows-ba, de az a macerásabb és 1000 ft-ért már kapsz floppy meghajtót. A driver-t megtalálod az alaplaphoz kapott cd-n is akár, de az asus-tól is letöltheted az újabbat(csak azt ne felejtsd el ki is tömöriteni).
A bios-ban az enyémnél nem kellett semmit állitani, meg neked sem kell, mert úgyis sata marad majd a boot.
A particionálást meg a formázást meg majd megcsinálja az xp telepitö ne aggódj.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motoros topic
- LEGO klub
- ZEN.com
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- További aktív témák...
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- Western Digital Elements 750GB HDD alig használt!
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- Crucial P3 Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS B450 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 Ti 11GB ASUS GT 301 FSP 700W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest