- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
tothbe
addikt
válasz
Jimmike #1698 üzenetére
Én egy wd 16mega cache-es vinyót javasolnék 200-asban.
Ütközni pedig nem fognak, hacsak nem teszel mindkettöre windows-t de akkor két egyforma csatolójú vinyó is ütközhet. Meg bios-ban figyelj, hogy a sata boot megfelelően legyen beállítva, attól függően, hogy hol van az oprendszer (Ehhez egyébként a sata-t javaslom, a 60-ast inkább adatnak vagy hordozhatónak kéne tovább használni a másik mellett). Telepítéskor pedig ne legyen rádugva a régi vinyó semmiképpen, és legyen megfelelő sata driver-ed floppy-n. -
tothbe
addikt
válasz
mr_ricsi #1697 üzenetére
igazad van, de ennyire nem kívántam belemenni a témába, lévén, hogy én sem vagyok nagy tuningolós. Csak a veszélyekre akartam felhívni a figyelmüket, mert sokan csak azt látják, mennyire jó a tuning, de a majdani károkat nem lehet előre látni, hiszen nem biztos, hogy megússza pl. adatvesztéssel(ami egy otthoni gépnél pl. még túlélhető), lehet, hogy olyan hardver is károsodik, aminek látszólag semmi köze a tuninghoz és közben mégis van, csak nem tud róla.
-
Jimmike
tag
Szevasztok!
A közel jövőben szeretnék vásárolni egy kb. 200GB-os SATA-s vinyót.
Első kérdésem, hogy szerintetek milyet vegyek?
A második arra irányulna, hogy a mostani hdd-m (egy 60 GB-os ide csatlakozós lassan 4 éves Excelstore) ütközne-e valamilyen szinten az új csodával? Ha igen használhatom rack-ként?
Egyébként nincs baja a vinyómnak, csak annyi, hogy kicsi.
Előre is köszönöm! -
mr_ricsi
veterán
''Az a baj, hogy automatikusan húzza a sata vezérlöt is a procival''
Ha szabvány 400FSB-t használ, akkor nem a SATA vezérlője hibázhat, hanem maga a túlhajtott proci.
És javasolnám, hogy kezd el érdeklődni a VGA-ja iránt is, hogy netán az nem kapott-e egy kis tuningot. ;-) -
mr_ricsi
veterán
válasz
Gézengúz #1694 üzenetére
''hiszen tökmindegy, hogy egy 2500+-os jár benne 3200+-ként vagy egy 3200+-os 2500+-ként''
Remélem, ezt te sem gondolod komolyan!
A procid 2500+, ezt gyárilag 1833 MHz-en tesztelték és 1,65V-on. Ha csak annyit teszel, hogy a gyári freki mellett 1,6V-ra csökkented a core feszt, az már húzás!
Ha gyári core fesz mellett 1866MHz-re növeled a proci frekijét, már az is húzás.
És egy gyárilag 2500+-os procinak nem kötelező 3200+-osként tökéletesen működni, még ha növeled a corefeszét, akkor sem. Ha csökkented, akkor meg mégúgyse'.
(És ha neked egyszerűbb több oldalnyi terjedelemben vitatkozni, mint hogy a biosban visszarakj mindent gyári értékekre, és kipróbáld, akkor sok sikert kívánok neked a további hibakereséshez!)
[Szerkesztve] -
-
Gézengúz
addikt
Szia..... Na idefigyelj........ez húzás és mégsem az...hiszen tökmindegy, hogy egy 2500+-os jár benne 3200+-ként vagy egy 3200+-os 2500+-ként hiszen a 2 között csupán annyi a különbség....166x11 vagy 200x11.........és ha a memók 400-sok márpedig azok.....akkor alapfeszen én tulajdonképpen nem is csináltam húzást............szabványos órajeleket használok.......ez egy nvidiás lap..........Mint írtam Abit Nf7-s.............
Kábelt akartam cserélni de nehogymár...tényleg 700 Ft.?????Darabja???ilyen piros izzé........
De előbb utóbb az lesz mert más hibaokot nem találok...........
Mindenkinek Jó éjt
sziasztok............ -
smokk.
tag
Üdv.
Tanácsot szeretnék kérni.A hitachi 7K160 SATA2 szerintetek van olyan gyors mint a T7K250 SATA2.A 7K160-ban csak egy tányér van,meg a datasheet szerint is gyorsabb elvileg..kiváncsi vagyok a véleményetekre. -
tothbe
addikt
neked is ugyanaz a problémád, amit itt megválaszoltam az elöbb: [link]
Ne húzzatok procit, ha nem értetek hozzá és nem vagytok tisztában a veszélyekkel.
A vincsiden lévö adatoknak vszleg löttek, remélhetöleg a vinyó még menthetö egy teljes újraparticionálásssal, de szigorúan alapfesz mellett. -
tothbe
addikt
válasz
Gézengúz #1682 üzenetére
Az a baj, hogy automatikusan húzza a sata vezérlöt is a procival és ha ezt nem tudod kikapcsolni, akkor a kábel sem megoldás, kénytelen leszel ilyenkor visszaállni alapfeszre.
Nézd át a bios-t hátha lehet benne állitani, hogy a sata-ra fix alapértékeket tartsa húzás mellett is. -
tothbe
addikt
válasz
_MaSTeRFoXX_ #1679 üzenetére
kicsit nézz még körül, mert egy jó kábel sokat segit. Bár én is azt a pirosat használom, amit a laphoz adtak és semmi gondom vele.
-
akoiR
csendes tag
Sziasztok,
adott egy ABIT IS7 alaplap ATA rendszerwinchester winxp. és működik még kb 1 éve 1 HITACHI 80GB SATA winchester is minden gond nélkül. de azt tapasztaltam, hogy ha húzom a celeron 2,4 es processzort, a rendszer nem látja a SATA winchestert. első kérdésem, hogy ez miért lehet. most mégis megpróbáltam újra húzni a processzort, nem is látszódik a SATA. így visszaállítottam a BIOSban a proci frekvenciát, de a SATA-t az xp mostantól nem látja. bootoláskor kiírja a rendzszer, hogy ott a SATA winchester, de a win már nem látja. ill a lemezkezelő megjeleníti, de egy kis piros behajtani tilos táblát tesz rá:
ez látszik a lemezkezelőben:
Lemez 1
Dinamikus
Kapcsolat nélkül
(és a kis behajtani tilos jel)
jobb klikk tulajdonságokra: minden rendben
tanácstalan vagyok, fizikailag semmit nem állítottam, és most nem áll vissza a rendszerem. frissítettem BIOS-t, kivettem az alaplapi elemet, állítgattam BIOS-t oda-vissza, ürítettem a cmos-t, de semmi.
segítsetek! -
smokk.
tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem.Nem igazán értek a sata hdd-k hez,és nem tudom h a tápellátást h kell megoldani nekik.Elég a tipikus régi tápcsatival adni neki áramot,vagy a satással kell vagy mindkettővel?Hogy van ez?
Üdv. -
szpepus
csendes tag
Sziasztok...
A sata-s vinyom egy ideje kitalálta, hogy nem szeretne gyorsan irni...róla másolni lehet kb 20-30 megaval, de irni rá kb 3-5 megaval képes....
Udma-nak érzékeli, driver fent van, szóval sztem ezek se lehetnek problémák...
Lehet, hogy volt róla szó már korábban, de aki otthonosan mozog itt, biztosan könynebben előszedi a megoldást, mint én, aki aligalig jár ide...
köszi -
Gézengúz
addikt
Szia...
Szal ez egy Nf7-s és naná hogy húzva van benne egy 2500+@3200+-ra ez okozná a hibát??? Normálisan mint a gyári 200x11-en működik de kevesebb 1.6 volttal...........
Lassan 3 éve így müxik....és a rarokon kívül más problémám nincs vele........a lap bírja a 200-as fsb-t a memóriák 400Mhz-en mennek persze 400-sok.....és ugyanez lenne a helyzet ha nem 2500+ hanem 3200+ lenne benne...ezenkívül húzva nem volt.........akkor tippelhetek a kábelokra???
Előre is Thx........... -
G4bi89
senior tag
Vettem egy Hitachi 250gb-os Sata2-es vinyót csak az van a gépbe és a windows telepítő csak 130gb-nek látja
Mit csináljak??
Ui.: BIOS-t is updateteltem de az se segített
Az xp az mezei 2002-es xp nem SP2-es ez lehet baj?? -
_MaSTeRFoXX_
csendes tag
Sziasztok!
Nálatok már nem fordult elő a SATA-s vinóknál, hogy üzemközben csippan a vinyó, majd leáll, és újra felpörög??.....Februárban ugyanez volt a baj, miután elveszett 40giga adatom rájöttem hogy x@r a sata kábel.... Ok kicseréltem a másikra amit adtak még az alaplap mellé. A hiba eltünt, tökéletesen ment. Egy hónapja megint szórakozni kezdett. Gyorsan adatmentés. Elrohan a PC boltba, vesz ócsó 500Ft-os kábelt, összerak, működik...A múlt hétvégén megint elkezdett szórakozni. Megmozgatom a kábelt, aztán bírja vagy 10 percig. Aztán megint elkezdi... A végén dühömben kiszedtem a kábelt, Megnézem a csatlakozót, és láthatólag el van görbülve a műanyag, mert olyan xär anyagból van csinálva, hogy pont a érintkezőknél görbül olyan irányban, hogy még véletlen se adjon normális kontaktot. Ma körbejártam a PC-s boltokat, egy helyen találtam az 500Ftos verziótól különb, vmi gembird neonosat, de ahogy megnéztem ugyanolyan kivitelű a csati, ezért nem vettem meg. Egy másik boltban elmeséltem a történetet és mondta a csávó hogy az első generációs sata-n volt ez a probléma, hogy az alaplapon és a vinyó csatlakozójánál nincs olyan műanyag keret ami erősen beszorítaná a csatlakozót. Mondta hogy a 90°-os jobban bírná de az nincs nekik....
Ez ellen mit lehet tenni?
Most visszaraktam az eredeti kábelt, amivel legelsőnek volt gond, most bírja egy fél napja...(kopp-kopp....)
A végén ha felmérgel, kiszedem az alaplapot a gépből, forrasztok rá valami ipari csatlakozót, ugyanezt eljátszom a vinyónál, meg gyártok hozzá egy 7 eres kábelt...
(Az alaplap egy ASUS P4P800E deluxe , a vinyó meg egy SATA I-es 200as Seagate) -
Gézengúz
addikt
Sziasztok!
Esetleg valaki meg tudná mondani mitől lesznek crc.hibák a vinyókon???
Értem ezt amikor rarolok ki mondjuk 60 darab 50 megás rart...Ha vinyón belül csinálom ok....Ha ezt már másik satás winyóra végzem akkor...crc hibákat hoz....
Szerintetek is cseréljem le a sata kábeljeimet???
Előre is Thx...
Jóccakát mindenkinek...........
[Szerkesztve] -
bukipapa
csendes tag
Sziasztok!!
A következő problémám
van egy Abit KV85 alaplapom.
Vettem egy Seagate 250 Gb sata2 winyót.
A bios nem látja, de a windows nem!
Elvittem egy haverhoz ott egyből fölismerte és lehetett vele dolgozni
Az enyém miért nem látja
Mit kellene csinálnom? -
Sziasztok!!
Problémám a következő: van egy asus p4p800 e-deluxe lapom.
Vettem egy sata winyót.
A bios látja, de a windows nem!
Van egy felkiáltójel a ''Promise FastTrak 378 (tm) controller'' nél az eszközkezelőben. De mikor ezt a letöltött driverrel (inf file) frissiteni akarom azt irja ki a winfos:
''Hardvert nem lehet elindítani''
Szerintetek mi a teendő? -
tothbe
addikt
válasz
KáZsé Mestör #1663 üzenetére
mert nem telepitetted fel a sata driver-t. Tedd fel és normálisan fog menni.
-
KáZsé Mestör
tag
Hali!
Bocs,de nem akarom mind a 2000akárhányszáz hozzászólást elolvasni,ezért írok!
Szal 1 db winyó van a gépembe,1 hete raktam bele,sata-s,de lassú,mint a ....!A bioszba be van állítva rendesen,h ultra dma6-os,meg smart-os,meg minden,de a windóz xp pio-ra állítja mindig,így csak 2mega/sec-cel másol,meg minden,akad a winamp másolás közbe,stb!Kérlek,segítsetek! -
joci2000
senior tag
Jah a váltószámok miatt van ez. Sajnos az 1000-essel számolnak, így nagyobbnak hírdetik az összes winyót a ténylegesnél
Az 1000 és 1024 közötti különbség ami nincs a winyón. azaz (320*1024^3)-(320*1000^3)= ami kb. tényleges 22 Gbyte.
Mod: Hát ezt jól megválaszolták előttem már
[Szerkesztve] -
kezdő
senior tag
THX!
Most már látja a lemezkezelő!!!
Még annyi lenne a kérdésem hogy nagy gáz ha feltettem a RAID drivert is? Telepítettem a Sata-t kérdezte kell e a RAID nemtudtam mi az (vagyis tudom de hogy a drivere mire jó) és az is felment.
Mondjuk csak meg akarom formázni a vinyót rátenni a régiekről az adatokat és akkor a régiek kapnak 1-1 formatot + új rendszert, gondolom akkor uninstallálódik a raid driver is.
Szóval ha majd új rendszer lesz akkor felismeri majd újra a sata-t vagy megint kell majd a driver?
(na meg persze az adatok megmaradnak gondolom...ugye???)
Különben az a váltószámok miatt van hogy csak 300GB körülinek látja a win és nem 320nak?
A régi 80-as vinyóim is karcsúbbak 4-5GB-al mint kéne.
erre van megoldás? -
tothbe
addikt
a sata1 az fontos, általában az elején installnál sok alaplap csak sata1-en kezeli jól a vinyókat.(A tiéd meg ráadásul csak sata1-es lap, tehát ott kötelezö a jumperelés).
Utnáa még akár vinyó bedugása nélkül is föltelepited a SATA vezérlö driver-t az alaplapi cd-röl, de ne a raid-et, hanem a sima SATA driver-t.
Restart után bios-ban ellenörzöd, hogy kell-e engedélyezni a sata vinyókat, mert némelyik bios-ban lehet tiltani öket, és ott a default az tiltás.
Utána kikapcs, feldugod a vinyót és jöhet a lemezkezelö. -
kezdő
senior tag
Alapból SATA1-re volt állítva úgyamléxem de mindjárt megnézem.
A lemezkezelő viszont nem látja
Kérhetném hogy valaki 0-ról magyarázza el hogy kell életrekeltenem a vinyómat egy már működő XP segítségével???
(ha nem lesz más megoldás akkor lehúzom a mostani 2 pata vinyót és felteszek 1 wint sata-ra de ezt csak végsősoron mert háttértárként szeretném használni és nem akarok rajta semmi telepített dolgot...) -
szesz
tag
Hali!
Mar az NV8 topikban irtam rola, de ide is beirnam sata vinyos szivasomat, hatha valaki tud segiteni. Idezem sajat magam, mert nem szeretnem ujra leirni a tortenteket. (Akit az egesz szivas erdekel ''Abit NV8 tapasztalatok #435-os hozzaszolas'')
''A szivasom targya most a sata2 vinyo....
Mikor megvettem a gepet szepen felismerte az alaplap a vinyot, a vindoz kb 10x-re ment fel, de ez betudhato a memoriagondoknak. Allandoan belafagyott valahol az install, majd utanna a mukodo vindoz is fagyott, de teljesen rendszertelenul.
...
Na es itt kezdodott a sata2 kalvaria...
Az addig jol mukodo vinyo egyszer csak behulyult. Kezdodott azzal, hogy ujra install kozben megin megfagyott a vindoz, kek halallal, vagy csak egyszeruen csontra fagyott. Az erdekes az volt, hogy volt hogy 2x csinalta vegig az installt, ugy hogy nem kellett semmit sem allitanom kozben, megis elindult a full vindoz install magatol...
3x-i nekifutasra az install elejen a particionalaskor egyszer csak hirtelen az addigi 15G-s C particio lett a D jelu es particionalatlan, es a 65Gs D jelu pedig a C particio. Egyszeruen a vindoz install ugy gondolta igy neki jobb. Mondom rohadj meg, oke, proba keppen menjen igy fel a vindoz, meglatjuk.
A vindoz fel is ment fagyi nelkul (!!) felraktam minden drivert stb, majd jott a nyomtatos szivas ujra (Allandoan az volt a baja, hogy nem latja az USB001 nyomtato portot). Kivetelesen azt is sikerult megoldanom (nem tudom hogy), de a tesztoldal nyomtatasa kozben megfagyott a gep. Oke, mar nem is csodalkoztam, reboot. Es itt jott a hidegzuhany, aszondja ez a szemet allat, hogy no system dist partition. Mi van??? Beszarok gondoltam, most ujra mehet fel a vindoz, mert ez a f*** visszacserelte a particiokat es most a c-rol akar bootolni, amin nincs semmi. Szal reboot, meg minden, de egyszer csak azt mondja a bios, hogy nyema sata2 vinyo, nem latja. Itt tartok....
Mar atraktam masik vezerlore, meg minden, de nem latja igy sem. Cegnel egy Intel alaplap siman latja a vinyot, havernal egy Asus K8V delux (asszem) meg ugy latja csak ha visszajumperoltam 1.5GPS-re, gondolom ez a sata1 mod. Oke kicsit letorten, de azert pozitivan haza a vinyoval, mondnom majd otthon en is jumperolok, anyamnak sata1-kent is jo lesz. Gondolm kitalaltatok, hogy nagy szart latja igy is a vinyot. Jumperrel sem hajlando felismerni az NV8.
Ilyenkor mi van??''
Meg annyi adalek, hogy havarom Samsung sata2 vinyojat sem latja a gep, hiaba rakom at masik csatlakozora.
Meghalt volna a sata vezerlo az alaplapon egy vindoz installtol?
Udv,
Sz -
tothbe
addikt
mondjuk legelöször is jumper-eld át a vinyót SATA 1-re.
Utána menj be windows-ba és nyomj egy jobb click-et a Sajátgépen, majd válaszd a kezelés menüpontot.
A bejövö alkalmazásban keresd ki a lemezkezelöt és kattints rá.
A jobb oldali ablakban ott lesznek a vinyóid és a sata vinyó is, teljesen particionálatlanul.
Azon nyomsz egy jobb click-et és kiválasztod a Partició készitését majd az elsödleges particiót, utána ntfs-re megformáztatod vele és mire végez(100%-ig jut a formázás és kiirja hogy üzemkész), bezárhatod és használhatod a vinyót. -
kezdő
senior tag
Hi!
Plz help!
Adott egy működő XP SP2-es rendszer egy sima IDE vinyón, mellette még1 sima IDE vinyó.
Most vettem egy Serial ATA 2-es 320GB-os vinyót. Az alaplapom csak a SATA1-et ismeri de ez nem gond úgy tudom. Be is kötöttem a tápot meg magát a SATA kábelt is.
A rendszer felismeri hogy be van dugva mert eszközkezelőben látom de használni nem tudom és a sajátgépben sincs.
Leszedtem az alaplapom (Abit NF7-S) honlapjáról a SATA drivert telepítettem is de semmi változás.
Kaptam anno a lap mellé 1 floopyt is azt is betettem bootoláskor és F4-et nyomtam és kijött valami RAID-os cucc. Ott volt 1 olyan hogy mélyformázás de ha rányomok nemcsinál semmit csak lefagy.
PLZ valaki mondja el hogy tudom használatba venni az új vinyóm?! -
mr_ricsi
veterán
Szerintem az alaplap szirénázik valami hőmérséklet vagy tápfesz miatt. A HDD-s jelenség csak valami járulékos dolog, nem függ össze a hibával.
''Ezután kihúztam a kábeleket, majd vissza, és újra működik.''
Próbáld meg, hogy csak a gép tápját áramtalanítod 1-2 percre. Ha ezután már látja a vinyót, akkor biztosabb, hogy nem azzal függ össze a probléma. -
Mauzes
addikt
Üdv!
Van egy Western Digital 3200YS vinyóm. Már kétszer is előfordult, hogy gépezés közben kékfény, gép újraindul, majd nem ismeri fel a merevlemezt (disk boot failure). Ezután kihúztam a kábeleket, majd vissza, és újra működik.
Ez minek a hibája lehet? Én a sata-kábelre gyanakszom, de a biztonság kedvéért megkérdem, mert kicsit azért aggódom, hogy az alaplap vagy a vinyó (esetleg a táp) szarakodik. Ha van hasonló tapasztalat, vagy csak ötlet, légyszíves osszátok meg velem!
Köszi! -
tothbe
addikt
inkább maradjunk annál, hogy
P-ATA: 66,100, de max 133 Mbit/sec
S-ATA: 150MBit/sec
S-ATA2: parasztvakitás, mondjuk 151Mbit/sec, ha ábrázolni akarom a többihez képest.
Plusz különbség még a SATA javára a hot-swap lehetösége és a vékonyabb kábelek, amik mellett jobb a ház szellözése pl
A pata javára pedig az, hogy sokkal kevésbé macerás rá a windows-t telepiteni pl. mert nem kell hozzá külön driverezgetni, bár ez az előny elmúlni látszik, de még megvan. -
válasz
Spacemarine #1642 üzenetére
a csatoló felület, és az átviteli sebesség:
IDE: 100MB/s
SATA1: 150MB/s
SATA2: 300MB/s -
Spacemarine
csendes tag
mi a különbség sata és ata közöt? Bocs a hülye kérdésért...
-
tothbe
addikt
válasz
PredatorNo1 #1640 üzenetére
vszleg vagy sata driver nincs fenn vagy nem jó van fenn, kábel nem 80 eres pl. a rack-hez, vagy ha a sata mindig lassú, lehet az udma mód beállitás is rossz.
-
PredatorNo1
aktív tag
SZiasztok !!
Olyan problémám lenne hogy vettem egy Samsung 250 es SATA2 es vinyót, meg van 1 mobile rackem , amiben 1 sima 80 as vinyó van de abba mindegyis, bármilyen vinyót rakok bele........a lényeg hogy a másolás nagyon lassan halad MAX : 3600kbytes / sec
illetve közben semmit nem tudok csinálni a zene, videó, kurzor mozgás....minden szaggat közben a procitt 99% ban kihasználja a '' rendszer üresjárási folyamata'' pedig a procim nem egy régi darab.... nem értem mi lehet a probléma /virusom nincs..
Várokk ötleteket..thx -
Wapetya
tag
Hali! Következő a gondom: van egy sata 1-es 200 gb-os maxtor vinyóm, és irreálisan lassú. Nforce4-es rendszerem van.Azt veszem észre, hogy igencsak leterheli a gépet a vinyóműveleteknél. Minden dma-ra van állitva és azon is megy, szerintem nem ez a gond. De néha az eszközkezelőnél sárga felkiáltójel van az usb háttértárnál ,holott nincs is usb vinyóm. Ha eltávolitom az eszközt az eszközkezelőben, és restartolok, utána mindig jó egy ideig,aztán újra jön a felkiáltójel. Mi lehet ez? Nagyon lelassitja a rendszert ez a dolog, dvd irásnál is ugrál a buffer folyamatosan, 4xesen irok a vinyorol az fél óra rendszeresen, negyed óra alatt meg kéne lennie és mellette semmit nem lehet csinálni,teljesen leterheli a rendszert. Mi a teendő?
-
Tütüm
aktív tag
Létezik SATA-s csatlakozóról ATA-ra átalakító?Csak mert P5B-s alaplapom van azon meg egy IDE csatlakozó van,a többi SATA,viszont 2 ATA-s winyóm meg egy DVD íróm van a rendszeren,és nem szeretném lecserélni a nemrég vett vinyókat. Tök hüyle vagyok a merevlemez témához szóval nyugodtan lehet szájbarágósan
-
CrusherW
tag
Áhh bocsánat esik szét a klaviatúrám, már úton van az új, de addig ezzel szenvedek, egy sor 10 perc
az 10 akart lenni elnézést
és megnézem amit modntál3,
ezzel nem áthatok a gépemnek? -
mr_ricsi
veterán
válasz
CrusherW #1628 üzenetére
''miért lehet az hogy a gépet bekapcsolom és mindig ska !2.! -ra ismeri fel a vinyót a gép''
Menj be a biosba, keresd az Advanced BIOS Features-t, ahol a ''Delay For HDD (Secs):''-hez állíts be pl. 9-et. Legközelebbi bekapcsoláskor kiderül, hogy működik-e. Amennyiben igen, akkor kezd el csökkenteni az értékét addig, amíg még üzembiztosan elsőre felismeri a vinyót.
''Maxtor Dimondmax plus 40 250GB méretű HDD-m''
Mi ez a 40-es? Ilyenről még nem hallottam. -
mr_ricsi
veterán
''A SATA biztos hogy csatlakoztatható menet közben, illetve lehúzható?''
Igen. El kell távolítani az XP-ből, mint egy pendriveot, aztán először mindig a tápcsatit húzni ki, majd a SATA kábelt. Csatlakoztatáskor először a SATA kábelt, aztán a tápkábelt.
De ha nem az újfajta SATA tápkábelt használod, hanem a régi Molexet, akkor inkább ne kísértsd a sorsot.
(Tulajdonképpen ugyanazt írtam, mint LeC, csak 9-szer nagyobb terjedelemben...) -
CrusherW
tag
Nah áve!
Sok topicon átívelő és nem mellesleg globális problémám van melyre remélem itt tudnak a szakik választ adni. Van ABIT AN8 SLI lapom és egy masterként magányosan használt Maxtor Dimondmax plus 40 250GB méretű HDD-m. Először az azonnali kérdéseknál próbáltam megtudni hogy miért lehet az hogy a gépet bekapcsolom és mindig ska !2.! -ra ismeri fel a vinyót a gép, soe 3.ra sose 1.-re mindig msáodikra, tehát újraidnítom bootolásnál mikor detecting hdd van, és akkor meg van. Innen átküldtek egy azonnali alaplapos krédésekhez, ahol asszondták hogy ez egy ''normális'' probléma, és a 250/3500gb -diamondmax 10eseknél gyakran előfordul és egy firmware update kell neki linkeltek is de külföldis honlap és míszídzselni kell a matxtor nak és akkor ha értik a törzsi angolomat akkor se biztos hogy segítenek vagy válaszolnak. Tehát ha esetleg valaki talált már megoldást arra hogy firmaware update nlkül vagy annak legegyszerűbb beszezrése hogy működik, vagy hogy mi lehet a baj pontosabban
thx előre is -
lúzer
veterán
Gyors kérdés:
A SATA biztos hogy csatlakoztatható menet közben, illetve lehúzható?
Vagy azért ne kísérletezzek? -
lenarpo
csendes tag
Sziasztok!
Picit fentebb kérdeztem hogy láthatnám mint a 160Gb-ot aWD winyon.....
Szoval egy ASUS A8N delux alaplapban van benne. Egy nagyon stabil rendszerröl van szo, csak hiába az SP2 nem látok belöle csak 131GB-ot!
Ha tudtok okosat szivesen venném....
Köszi -
6y
csendes tag
Bocsi, tényleg láma voltan, a BIOS-ban ki volt kapcsolva a két SATA HDD... Nem tudom, ez hogy történt, de ez volt. Miután bekapcsoltam őket, egy nagyságrenddel javult a teljesítmény, most 46 MB/s áltagos Transfer Rate-et ír a HD Tune.
Ami most zavar, hogy a HD Tune szerint az UDMA5 aktív a SATA HDD-ken, pedig az UDMA6 is támogatott. A BIOS-ban először az UDMA automatikus felismerése volt beállítva, ezt módosítottam UDMA6-ra, de a HD Tune továbbra is UDMA5-öt ír.
Üdv.:
6y -
mrmatyi
tag
üdv!
azt szeretném kérdezni,hogy a
Western Digital 160GB SATA II 7200RPM 16MB Raid Edition-nál jelenleg van modernebb,
gyorsabb vinyó a WD-k között, ha a raptorokat nem nézzük?
az a helyzet egy ASUS P4P800SE típusú alaplapba kéne, és a jövőre is gondolnom kell!
lehetőleg maradjanak a jelenlegi adatok:160GB-nál nem nagyobb,16MB-tól nem rosszabb,stb.
....már jártam úgy,hogy a gépbe raktam egy hardvert,és kiderült róla,hogy van attól jobb is!
köszi! -
lenarpo
csendes tag
Tudnátok egy valszinű már retro kérdésben segíteni??!!
Sata WD-160GB winyóm van de az Xp 131 GB nak látja. SP2 fenn van=nem segitett
Elöre is köszi... -
lenarpo
csendes tag
helloka!
-
6y
csendes tag
Sziasztok!
Van egy gépem ASUS P4P800 alaplappal, van benne egy 80 GByte-os IDE-s Maxtor HDD és kettő 200 GByte-os Seagate SATA HDD. Azt vettem észre, hogy egyik pillanatról a másikra mindkét SATA-s vincseszter eszméletlenül lelassult. Nézem a paramétereket HD Tune-nal, a az IDE-s vinyó 40MB/s körüli sebességeket produkál, a két villámgyors SATA pedig 2,8 és 2,9 MB/sec-nél nem megy feljebb.
A SATA-s vinyóknál a Supported UDMA Mode 6 (Ultra ATA/133), az Active UDMA Mod 7 (Ultra ATA/512)....
Valaki megfejtené, hogy mit látok? Nem rémlik, hogy én tuningoltam volna UDMA 7-re a beállításokat...Ja, és persze, hogyan állíthatnám vissza az elvárható sebességet?
Előre is köszi!
aty -
(Bundás)
addikt
Ha egy alaplap gyárilag 2 darab SATA merevlemezt támogat, akkor nem lehet megoldani valahogy, hogy négy menjen benne?
CH5R South Bridge:
-2 x UltraDMA 100/66/33
-2 x Serial ATA, RAID 0,1 function
Promise 20378 RAID controller:
-1 x UltraDMA 133 support two hard drives
-2 x Serial ATA
-RAID 0, RAID 1, RAID 0+1, Multiple RAID
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Ingatlanos topic!
- Apple MacBook
- Kuponkunyeráló
- Linux Mint
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Crucial 240GB SSD eladó
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest