Új hozzászólás Aktív témák
-
föccer
nagyúr
válasz
marec1122 #4097 üzenetére
Ha nincs rajta (tényleg nincs), akkor a már említett hd sentinelel nézz rá, hogy mit ír a SMART-ban. Ha ott semmi kirívóan nagy hibát nem ír (szerintem írni fog), akkor lemez menü, teljes felölet teszt. Vigyázz, mert ezzel teljes adatvesztés lesz a lemezen, így csak akkor futtasd, ha tényleg nincs rajta semmi fontos adat.
üdv, föccer
-
föccer
nagyúr
válasz
marec1122 #4095 üzenetére
És mi a pontos hiba? Esetleg HD sentinel-el a SMART bejegyzésekben lehet kutakodni. Lehet, hogy a meghajtó a halálán van, és ezért ad hibát. Egyébként újraindít után ugyanaz a hibajelenség? Fontos adatok vannak rajta, vagy nem lenne nagy gond ha formatálás történne a lemezen?
üdv, föccer
-
marec1122
senior tag
sziasztok!
a windows merevlemez-problémát észlelt..
ezen hibán segít/segíthet a formázás?válaszokat előre is köszönöm.
-
glutamin
őstag
Sziasztok!
Vettem egy 2T-os samsung sata vinyót, de nem tudok rá win xp-t installálni. PArticiót még tud a telepítőlepez létrehozni, de megformázni már nem tudja.
Erre milyen megoldást tudnátok? Létezik valami külső progi, driver, akárni amit ilyenkor be lehetne adni telepítés közben?
-
Zeck
aktív tag
még az előzőhöz annyi kérdés hogy ebből mire lehet következtetni?
-
Zeck
aktív tag
Sziasztok!
Létezik az, hogy úgy hal meg az alaplap, hogy a merevlemez tűnik sérültnek?
Ugyanis olyan problémám van, hogy win7 elkezdett mindenféle furcsaságot csinálni, ezért vissza akartam ghostolni de a program sérültnek látta a vinyót (seagate SATA 7200.10 500GB). Win7-et és xp-t is próbáltam rátenni de semelyik nem sikerült. Win fájlok másolása utáni újrainditásnál mindkettő megállt.
Ezután hdd regeneratorral próbáltam javitani de több 100 hibás sector után az is lehalt.
A gépbe beleraktam egy régi ATA-s vinyót de a win telepités hasonló körülmények között megáll.Most beraktam a seagatemet egy másik gépbe és a jelek szerint semmi baja nincs. hd tune és hdd regenerator sem jelez hibát,
Az a kérdésem, hogy milyen programmal érdemes még esetleg megvizsgálni és mi a teendő akkor ha csak az én gépembe nem müködik?
-
vammil
tag
sziasztok
Az lenne a kérdésem felétek hogy a Samsung HD161GJ és a HD161HJ között van e különbség?
Ha igen akkor mi?
Köszi a válaszokat előre is. -
pynyo
csendes tag
Sziasztok!
Van egy hatalmas problémám.Az egyik merevlemezemen frissítettem firmwaret de nem úgy sikerült ahogy az a nagy könyvbe meg van írva.Újraindulás után sajnos már nem ismerte fel a bios se a windows se semmi,és azóta se tudok mit csinálni vele.A szóban forgó HDD egy Maxtor DiamondMax 23 STM3320418AS 320GB persze tele adattal.A kérdésem a következő lenne javítható e a HDD vagy csak adatmentés lehetséges vagy egyik se?Többhelyre írtam már az elmúlt napokba de választ nem kaptam még sehonnan se. -
ati888
senior tag
"Érvénytelen lemezcsomagon nincs megengedve ez a művelet"
És most is egyfolytában pörög.
-
ati888
senior tag
Folyt: Egy másik vinyó ugyanazon a porton tökéletesen működik.
A rossz vinyó felpörög és pörög egyfolytában, a win 7 felismeri, újraindít de nem látja utána.
ati
-
ati888
senior tag
Hello!
Windowx7 alatt van 2 db merevlemez a gépemen, egy 250-esen a windows, mellette egy 1 Tb-oson az adatok. Eddig működtek rendesen, de ma bekapcsolás után indul a win7, működik is rendesen, de a másik vinyót nem látja. Kivettem, megcseréltem a kábeleiket, így is elindult rendesen, a win7 felismerte mindkettőt, el is indult, de ugyanúgy csak a C: meghajtót látja.
A lemezkezelő is csak C:-t lát a másik érvénytelen és betűjele sincs, nem is tudok hozzárendelni.
Ötlet valakinek? Kuka?
ati
-
bori122
csendes tag
üdv! egy hp laptopra raktam fel xpt, és mivel a telepítő nem látta a merevlemezt, kikapcsoltam a biosban a sata native modot, de ha telepítés után visszakapcsolom, akkor kékhalált kapok xp töltés elején. hogy tudom megoldani a problémát xp újratelepítés nélkül?
-
szunyog199
tag
Hali!
Mitől lehet az, hogy egy SATA-ás vinyót a BIOS nem lát? A vinyón Kubuntu van, az be is jön rajta, de újra akarom formázni ,és a telepítő kiírja, hogy nem talál merevlemezt. A vinyó típusa Maxtor diamondmax plus 9. Köszi a segítséget.
-
Zoza24
senior tag
kíváncsi volnék mit tippeltek...
van egy terrás satás wd vinyóm amit egy 754es amd deszkához csatlakoztattam,de még a bios sem ismeri fel,hogyan tudnék rá egy xp-t vagy win7et felteni...a lap honalpján van hozzá sata driver de azt vhogy nem tudtam használni...tipp?
-
Frenky12
csendes tag
válasz
Fortissimus #4060 üzenetére
Szia én azt mondom ha van garid akkor minden féle képen gariztasd le mert ez nem normális ami van vele a Hdd Sentinel meg szerintem egy nagyon rossz progi nem valós eredményt mutat én szerintem probáld még meg a Hdd Regenerátort hátha az észhez tériti
-
Frenky12
csendes tag
Sziasztok
Lenne nekem is egy problémám van nekem egy Seagete 80gb sata 2 vinyom vettem hozzá egy külső házat adattárolásra de mikor be tettem pörög meg minden de mikor formázni szeretném akkor nem engedi ntsc be csak valami xfatba meg formázta meg stb másolni is tudtam rá de ujbol csaklakoztatva ki irja a rendszer használatra kész de sehol nem jelzi ki csak egy program Hdd Regenerátor elinditottam volt rajta bad sector meg csinálta de semmi ha be teszem megy pörög minden de semmi nem lássa csak a Hdd regenerátor szóval mit tegyek vele vagy Kuka?
Segitséget előre is köszi -
asdfg0
csendes tag
Sziaztok! Nagy gondom lenne ! A számítógépemben van egy Sata-s 160 gigás Samsung vinyó,,,ez 2 felé volt osztva .. 2 80 gigásra.. és van egy 80 gigás IDE-s samsung vinyóm... meg ezen az ide kábelen egy DVD meghajtó.. újratelepítettem a gépet... és az IDE-re tettem a rendszert.. (elbasztam) és azóta nem hajlandó elindulni....
-
Zola71
csendes tag
Sziasztok !
A segítségeteket kérem nem indul a windows 7 automatikusan mindig ki kell válasszam hogy miröl induljon
-
Ma elhalálozott egy merevlemezem, nevezetesen Samsung HM160HI.
Eddig tartott...
Még 2008 decemberében vásároltam, az akkori notimba, de sajnos az 2009 májusára meghalt. 3 év gari volt a lemezre, így - ismét sajnos - típusazonos cserét kaptam, ami 2009. május 20-tól máig ment...2 nappal ezelőtt be-beakadt a vincsi (sorozatot néztem róla) és az addigi szektorhiba 35-re, majd másnap 57-re duzzadt, és a notim nem akarta olvasni a rajta lévő tartalmat.
Mindegyik újabb csatlakoztatáskor kérte a formázást, így ennek eleget téve, ma délutánig volt egy üres, szektorhibás köhögő vinyóm.Ma azonban az újabb csatlakoztatáskor már nem is érzékeli a gépem (másik gép sem) a merevlemezt, az csak alig hallhatóan kattog, de nem pörög fel...
Sajnos a 3 év garival is kitörölhetem a hátsóm, mert a kereskedő, akitől vettem, felszámolás alatt van, így a Samsungnak írtam, talán segít valamiben...
-
brd
nagyúr
-
Béna_Béla
csendes tag
Sziasztok!
A problémám az, hogy semmit sem értek.
Laptopra telepítenék chipset drivert. A telepítésénél (Chipset_nVidia_WIN7_32_1546) két összetevőt lehet telepíteni. Sajnos egyiket sem chipset-nek hívják.Az egyik az "NVIDIA SMU illesztőprogram" (ez 652K), a másik az "NVIDIA tároló illesztőprogram" (ez 13461 K). Mindkettő ki van pipálva, hogy telepíthetem/telepítsem.
Telepítés közben az "SMU illesztőprogram-összetevők telepítése" rész után kapok egy figyelmeztető üzenetet a telepítőtől, hogy:
"Az NVIDIA IDE szoftver-illesztőprogrammal kapcsolatos információk
-----------------------------------------------------------------
Az NVIDIA IDE szoftver-illesztőprogram a Windowsban található ATA illesztőprogramokat olyan illesztőprogramokra cseréli, amelyek nForce2/nForce3/nForce4 alapú asztali számítógépekhez vannak optimalizálva.
az NVIDIA IDE szoftver-illesztőprogram növeli a tároló alrendszer szűk keresztmetszetét, így a processzor és más rendszerszintű hardverek termelékenyebben és hatékonyabban működhetnek.
Az NVIDIA IDE szoftver-illesztőprogram telepítése szükséges az NVIDIA RAID megoldás használatához. Ha az NVIDIA RAID megoldást egy ÚJ Windows operációs rendszerre telepíti, az NVIDIA RAID telepítésének lehetővé tételéhez készítenie kell egy olyan hajlékonylemezt, amely tartalmazza az NVIDIA IDE illesztőprogramokat.
Az NVIDIA IDE szoftver-illesztőprogram a legtöbb esetben nem szükséges az operációs rendszer megfelelő működéséhez."Na innentől teljes a zürzavar számomra.
Nekem SATA-s HDD-m van. Lehet, hogy jó lenne hozzá egy "tároló illesztőprogram", viszont a figyelmeztetésben már "IDE szoftver-illesztőprogram"-ot írnak, majd "ATA illesztőprogramokat" említenek. Ezek azért nem teljesen azonos jelentésű kifejezések. Most akkor ez az illesztő a már elavult IDE és ATA (későbbi nevén PATA) eszközökhöz kell, vagy az ATA-t tágan értelmezve a SATA is ATA és akkor nekem is kell?
Aztán furcsa, hogy azt írja "asztali számítógépekhez vannak optimalizálva". Akkor vajon miért van egy laptop chipset driver telepítőben?
Továbbá RAID-et is emleget. Feltételezem, hogy laptopoknál amúgy sem elterjedt a RAID, de én biztosan nem fogom használni.Akkor most egy egy HDD-s SATA-s laptopnál származik hasznom belőle, ha telepítem ezt a valamit?
-
El Kebir
őstag
válasz
Fortissimus #4060 üzenetére
próbáltad már a lemezkezelésben újraparticionálni?
-
Fortissimus
őstag
van egy SAMSUNG F3 1TB SATA2-es hdd-m es valami gaz van vele.
egyszer csak nem tudtam semmire sem kattintani, miutan ujrainditottam a rendszert, csinalt a d meghajton egy konzisztencia vizsgalatot aminek erdemenye keppen a kb 900gb-os particiobol 81gb-os lett es ami megmaradt adat is hasznalhatatlan lett.(szerencsere foleg filmek, jatekok voltak). probaltam formatalni, de ugyanugy 81gb os maradt.(TC-ben, hd sentinel 77gb-osnak latja)
a c meghajton van a rendszer azzal nem tortent semmi, mukodik hiba nelkul.
hd sentinel szerint semmi baja...hogyan tudnam visszaallitani az eredeti allapotot, vagy inkabb gariztassam?
otletek? -
Diablo18
senior tag
nekem vipre vírus vadászom van
az tökéletes nem fogja a gépet
semmi gond nincs vele
ha nincs fent akkor is ugyan ezt csináljaezzel foglalkozom 3 napja
de nem jövök rá mi lehet -
Diablo18
senior tag
-----------------------------------------------------------------------
CrystalDiskMark 3.0.1 (C) 2007-2010 hiyohiyo
Crystal Dew World : http://crystalmark.info/
-----------------------------------------------------------------------
* MB/s = 1,000,000 byte/s [SATA/300 = 300,000,000 byte/s]Sequential Read : 129.342 MB/s
Sequential Write : 129.199 MB/s
Random Read 512KB : 44.671 MB/s
Random Write 512KB : 62.706 MB/s
Random Read 4KB (QD=1) : 0.541 MB/s [ 132.1 IOPS]
Random Write 4KB (QD=1) : 1.103 MB/s [ 269.3 IOPS]
Random Read 4KB (QD=32) : 0.980 MB/s [ 239.3 IOPS]
Random Write 4KB (QD=32) : 0.974 MB/s [ 237.8 IOPS]Test : 1000 MB [C: 29.3% (11.4/39.0 GB)] (x5)
Date : 2011/04/05 12:07:19
OS : Windows 7 Ultimate Edition [6.1 Build 7600] (x86)itt van a hddm adatai
így nagyon jó
de ha pl iso filet másolok rajta v bármi mást 37 megánál többel nem hajlandó másolni
de 1 ide hdd az rendesen 57-60 megával másol
ddr3 as rendszer phenom 2 proci van alatta
és lassan tölt be progikat lassú az egész gép
-
brd
nagyúr
válasz
coyote55 #4053 üzenetére
Elvileg (szerintem gyakorlatilag is) az AHCI a leggyorsabb, de egyesek szerint mérhetetlen a különbség. Ebben az üzemmódban mindenesetre elérhető az NCQ és a hotswap is. A Legacy és a Native úgy működik, hogy IDE (P-ATA) vezérlőnek látszódik a S-ATA vezérlő, tehát pl. az XP külön driver nélkül is képes települni így. Abban különböznek mégis egymástól, hogy a Legacy mód a még régebbi OS-ekhez (Pl. Win98) biztosít olyan módon támogatást, hogy a vezérlő által használt IRQ-t nem osztja meg más eszközökkel.
Tehát a legkompatibilisebbtől a leggyorsabbig a sorrend: Legacy, Native, AHCI.katsi: A legrosszabb esetben másik gépben kell S-ATA1-esre állítani a HDD-t, ha nincsen a HDD-n erre külön jumper, ill. automatikus módban nem indul el vele a gép, de valószínűleg enélkül is működni fog.
-
katsi
tag
Sziasztok!
Van egy ASUS A7V600-as alaplapom még a békebeli Barton maggal rendelkező AthlonXP-s időkből. Nos, ezen a lapon SATA 1-es vezérlő van, ha vásárolok egy SATA 3-as merevlemezt, akkor fogom tudni használni az új jövevényt?
Mindenképpen ilyen vinyót akarok venni, ugyanis gépfejlesztés előtt állok és előre gondolkodom. -
coyote55
őstag
Sziasztok!
Valaki pár szóban "konyhanyelven" elmagyarázná, mi a különbség az " ACHI; Natív IDE; Legacy IDE" üzemmódok között? Főleg sebességbeli eltérések érdekelnek. PATA cucc nincs a gépemben a vezérlő is le van tiltva.
A SATA vezérlőm üzemmódjai ezek (+ a RAID, de az tudom, mi fán terem).
Köszönöm! -
Diablo18
senior tag
a hdd m wd caviar blue sata 2
500 gb37 k a max írási sebbesége
és ha másolgatok valamit
pl hdd n belül
mást nem igazán tudok csinálni
98% ban le köti a másolás a hdd t
mint a régi p3-4 esek kb::Smár cseréltem sata vezértlőt a win 7 alatt 2011 es amd t
raktam fel
mert amd a lapoma hdd sentinel 100 % osnak írja ki
a teszt programokban
130 mb al másolde ha rendes adatot másolok akkor lassú mint a dög
-
Pókmalac
csendes tag
Sajnos nekem felmerült egy újabb problémám. Mivel laikus vagyok ezért könnyű megvezetni. Nos időszerű volt lecserélni a régi gépet és rendeltem egy használtat, de teljesen újszerű, szakboltból garanciával. Mivel nem nagyon használom, totál meg fog felelni gondoltam. Na most nem kaptam alaplapi telepítő cd-t, és akitől szereztem bele egy jó kis vga-t az azt mondta, hogy lehet bepaliztak. Ma írtam nekik, hogy mi a szitu, de semmi válasz. És konkrétan nem tudom nagyon semmire használni a gépet, mert sok minden nincsen feltelepítve ami kellene.Ez a típus: Fujitsu FSC Esprimo E5730. Low profileos gép. A honlapon a fujinak nem találtam megfelelő illesztő programot. Ok okozat ként a régi gépről akartam lementeni a dolgokat és akkor ütött be a korábbi hdd probléma, de az megoldódott. Segíteni tudna valaki? Vagy legalább abban, hogy tényleg átvertek vele? Köszi előre is
-
Diablo18
senior tag
most át váltottam win xp re de itt sem jobb a helyzet
még achit sem tudok telepíteni :S -
Diablo18
senior tag
már biost is frissítettem de semmi változás
valami teljesen korlátozza a hdd t -
Diablo18
senior tag
Valaki ha tud segítsen
van 1 újonnan vett asus m4a79xtd evo lapom
WD caviar blue sata 2 500 gb os hdd-mwin 7 32 bit
már fel telepítettem az achi drivert
be álíottam biosban az achités így is csak 20 megát tol át másodpercenként
a min 100 helyettsegítsetek mi lehet a rossz
a hdd ra minden tesztelő progi 100 ot ad -
Marlie
csendes tag
válasz
Pókmalac #4045 üzenetére
Nézd nem írtad meg, hogy az F8 nyomogatásával kipróbáltad e a csökkentett módot, vagy a legutolsó helyes konfigurációt, s ha igen mi történt, miért nem sikerült belépni így a windowsba. Azt sem említetted, hogy a SATA vinyon milyen rendszer van, milyen vírusirtót, hogyan tettél fel, ill. milyen kódot kér, vagyis mit ír ki, és mikor kéri. A "patás" vinyón (gondolom, ha nem sata akkor ide, vagyis régi széles kábeles) milyen op van? Milyen alaplapod van és a biosban be tudtad e állítani, hogy a "patásról" bootoljon? Ugyanis a kódot a satás vinyó kérni, nem más vinyó, vagy a számítógép, így aztán nehezen tudjuk kideríteni, hogy mi az igazi gond.
-
Pókmalac
csendes tag
Igen, köszi ebből tanultam. A vicc, hogy mindig a rendszer és a progik külön partíción voltak
Most azt akarom kipróbálni, hogy beteszem egy másik gépbe a vinyót, egy olyanba amire most készülök rendszert tenni és a gép eredetiére ráteszem a rendszert amit meg beletettem hagyom és remélem, hogy a folyamat végén amikor megvan a rendszer a gépen akkor a betett vinyót felismeri kód kérése nélkül. Remélem bejön, mert ha nem akkor sajna csak egy út van hátra
-
Marlie
csendes tag
válasz
Pókmalac #4042 üzenetére
Az F8-al nem azt változtathatod, hogy melyik vinyóról bootoljon, hanem amelyikről indul, azt hogyan tegye. De ha már F8, csökkentett móddal, vagy legutolsó helyes konfiggal próbáltad már? A bootolást a biosban tudod átállítani. Remélem esetedből okulva c meghajtónak csinálsz mindig külön particiót, hogy ha beüt a krah, egy format megoldjon mindent és ne vesszen semmi fontos, mert az másik partición van. Más kérdés hogy nekem most a másik szált el a win 7-el nem az amin van az op.
-
Marlie
csendes tag
Sziasztok!
Samsung HD103SJ 1000GB/7200RPM/32M vinyóm "köré" új gép épült. SSD extrával. Így win 7 64 bit sp1 hun op-val indítottam egy próbát a hdd-n, ismerkedve mindennel, biosban ACHI móddal. Minden tökéletesen működött, így megformáztam az ssd-t és rátettem a rendszert. Ismét minden faja, csak láttam, hogy az eredetileg ketté osztott hdd-ből lecsípett egy részt az első telepítés során a rendszernek. Így hát töröltem azt a particiót és azt is amin volt a próba windows. Így megkaptam az eredeti 600 GB-os szeletet. Nem volt más hátra mint ezt is megformázni, viszont a win 7 felajánlott egy új filerenszer az ntfs mellett, ami emlékeim szerint elvileg exFAT lehetett. Gondoltam kipróbálom és arra formázom. Viszont az újraindítás után a vinyó elkezdett kattogni és sem a bios, sem az op nem látta többé, csak kattog minduntalan. Ide, Achi és raid modban sem, valamint a bios alapbeállításának betöltése sem segített.Mi tévő legyek, hogy vissza kapjam a hdd-t az ssd-m mellé?
-
-
Pókmalac
csendes tag
Helló!
Na szóval lenne egy elég húzós problémám, illetve nekem az
Tettem fel egy vírus irtót egy gépre, szépen dolgozott majd kérte indítsam újra. Megtettem és azóta jelszót kér a bejelentkezésnél, miközben nem volt beállítva. És mivel vannak rajta filmek meg dolgok jó lenne legalább lementeni. Van egy régi gépem, azon patás vinyó van. Arra gondolom a satásat nem lehet betenni, de az új gépbe be lehetne tenni a patásat és arra átmenteni a dolgokat. Ez működhet? Gondolom biosban be kell állítani az elsődleges bootolásnál a patásat. Mind a két gépre ugyanaz a rendszer lett téve. Előre is köszi a segítséget! -
brd
nagyúr
válasz
CAPARSO #4038 üzenetére
Valószínűleg ez: gamer edition. Az ilyesmi *edition feliratok a legtöbbször 2 dolgot szoktak jelenteni (akár egyszerre is):
- olyan valaki nyúlt bele egy eredeti telepítőbe, aki csak azt hiszi magáról, hogy jót csinál(t);
- volt olyan kedves, és némi spyware-t is elhelyezett a telepítőben, "just for fun".De persze az is elképzelhető, hogy a háttértároló-vezérlő környékén van a probléma, úgy mint: kábelezés, maga a vezérlő rossz, vagy a driver rossz.
-
CAPARSO
csendes tag
sziasztok
valaki tudna nekem segiteni.
tgnap feltettük a Windows 7 gamer edition x64 et és nem érzékeli a DVD meghajtót. ha esetleg érzékeli is akkor nem lehet semmit beollvastatni mert megfagy.mi lehet a probléma??
-
marcmesz
csendes tag
Hali!
Vettem egy Hitachi 500GB SATA vinyót (HDS721050CLA362), felismeri, particionáltam, win7et felraktam ( nagyon hosszú ideig tartott..) majd a rendszerben való másolgatások közben vettem észre hogy a sebesség rettenetesen LASSÚ! 2MB/sec az adatáramlás, ez röhelyes, a netről gyorsabban töltök! :S Help pls?! Köszi, Marci. -
Tomi7887
aktív tag
Sziasztok, nem súlyos a problémám, illetve nem is probléma de rendszeresen visszatérő.. IDE gépembe kellene mindig betennem egy sata-s vinyót, amin egyébként rendszer van.
Ti hogyan oldjátok meg? Láttam átalakítókat, de érdekelne az is, ha esetleg lenne olyan rack amibe beleteszem a sata-s vinyót és megy a pata-n? Van ilyen? Köszi a választ!
-
brd
nagyúr
- Nincs, ill. azt szokták sokan S-ATA 2 és 3 kábelnek hívni, amelyen van egy pöcök,:
amit be kell nyomni a (kevésbé durva
) szétcsatlakoztatáshoz, de maga a kábel elektronikailag ugyanaz, csak így nehezebben csúszik szét. Ez a "sima" kábel:
- Fizikailag nincs, de ha olyan S-ATA csatlakozó van az alaplapon, ami tudja rögzíteni a "pöckös" kábelt, akkor majdnem 100%, hogy legalább S-ATA 2-es a vezérlő (ez fordítva nem igaz). Az alábbi képen a piros a pöcköt nem rögzítő, a fekete a pöcköt rögzítő csatlakozó:
.
+1: Elvileg van visszafelé kompatibilitás, azaz újabb HDD is tud S-ATA 1-ként működni (fordítva nyilván nem probléma), de sokszor a jumper-es, esetleg a HDD-gyártó által adott software-s megoldás (letölthető egy kis program tőle, amivel beállítható S-ATA 1-re) a 100%-os eredményt hozó.
csokad: Rákeresel a vezérlő típusára (pl. az Everesttel, vagy AIDA64-gyel tudod megnézni) valamelyik nagyobb keresővel, és esetleg melléírod még azt is, hogy driver.
-
degu
senior tag
Eddig csak ATA-s hw-vel dolgoztam.Most SATA cuccokat kell installalnom
A kerdeseim:
-Van -e kulon SATA1 es SATA2-3 adatkabel?
-Az alaplapi SATA csatirol honnan lehet tudni,hogy SATA 1,vagy2,vagy 3 ? Van kulonbseg?
a vezerlo tudja kezelni mindharmat? / ABIT KN9 Ultra lap,de a manualban nem talaltam erre infot/ -
rovalac
csendes tag
sziasztok! az alaplapom MSI 7379 4.vr...azt szeretném tudni,hogy az alaplap látja-e a sata300-at ha valaki tut segíten előre is kösz
-
csokad
senior tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám, semmilyen program sem jelzi ki a HDD-m hőmérsékletét. Próbáltam HDD Sentinel, HDD Thermometer, Everest Ultimate, HWMonitor de semmi, valahol kérdőjel valahol abszolút semmi. Mitől lehet ez? Előre is köszi a segítséget. -
Bari
Modder
Sziasztok
Információra lenne szükségem, szeretnék vásárolni egy új satás winyót, egy WD1002FAEX néztem ki, ez sata3-as, az alaplapom egy gigabyte GA-7N400 Pro2 ezen SIL3112A vezérlő van, a neten nem találtam róla konkrét infót, hogy ez sata1 vagy sata2 de gyanítom hogy sima sata1 lesz, de hirdetésben olvastam már sata2-t is, jelenleg egy samsung sata2-es winyó van rajta, nincs átjumperolva sata1-re de működik lassan 2 éve.
A kérdésem, hogy sata3-as winyó működhet e normálisan ezen a vezérlőn? kezdek a 250-esen nem elférni, így kellene nagyobb winyó, de ha lúd legyen kövér alapon már egy sata3-asat vennék, mert nyár végén-ősszel gépfejlesztés is lesz, a winyó vásárlást viszont előrehoznám.Előre is köszönöm az információt.
-
qantum
senior tag
Sziasztok !
Tudtok egy jó, egyszerű klón programot, ami mindent átmásol ? -
brd
nagyúr
válasz
Marshall-air #4023 üzenetére
Az alaplap drivere is rendesen telepítve van? Ha igen, akkor valószínűleg csak az alaplapcsere lesz megoldás (gondolom, S-ATA kábelt, és a HDD-nél tápkábelt cseréltél már).
-
Marshall-air
csendes tag
a biosom még a boltban frissítve lett. és ennek a lapomnak most 1.4 a legfrissebb biosa, és az is van rajta.
ha eg lebutítom sata 1 re mr próbáltam tehát a 1,5 Gb /s re akkor sikerült partíciót csinálnom, egy 50 gigásat meg a többit egybe, az 50 gigát formáztam, a többi formázásánál ismét hibakódot kaptam
de ha sataII 3Gb /s es a lap és ugyanez a winyó akkor vigye nekem a 3Gb/ s et a pénzemért, vagy a boltos ismét cserélni fog nekem alaplapot....
érdekessége a dolognak az hogy 2 hét alatt a 4. alaplap a gépemben, és nem véletlen cserélték vissza, hanem mert az eladók sem okosabbak nálam sajnos.én már mindenre előre gondolok, mindent aprólékosan elmondok, és ha lehet inkább beviszem a gépet aztán ha nem jó már az ő saruk engem nem érdekel. csak most a vinyót máshol vettem, és annak nincs baja úgyhogy velük nemtudok mit kezdeni, meg amúgyis kell a etrrás vinyó, nem mondok le róla...
sztem lassan már vér fog folyni a boltban
-
brd
nagyúr
válasz
Marshall-air #4015 üzenetére
Szerencsére nagy nehezen már a M$ is eljutott oda, hogy floppy a vista óta nem kell ehhez a művelethez (mondjuk előtte is lehetett integrálni a telepítőbe a drivert), be lehet adni bármilyen hot-plug képes, vagy cserélhető eszközről (pendrive, S-ATA HDD, optikai lemez) a drivert.
A problémára pedig: frissíts esetleg BIOS-t, és/vagy próbáld meg a HDD-t SATA1-es módra jumperelni.
-
HofiZoli
senior tag
válasz
Marshall-air #4019 üzenetére
Köszi, de 2-t vettem már-és raktam is bele, de most egy 3. lenne a cél amit csak rendszerre használok. Ami most haldoklik, egy nagyon régi(6 éves) ata vinyó. Na ehelyett szeretnék egy tuti tippet az említett márkák közül.
-
HofiZoli
senior tag
Sziasztok!
Nem egészen ebbe a témába vág, de sata és vinyó, gondoltam megpróbálom
Tanácsotokat szeretném kérni, hogy rendszervinyónak melyiket ajánlanátok az alábbiak közül:
WD
Seagate
Hitachi
Csak a rendszer lenne, tehát nem torrentre kellene, és max 500 GB méretűt gondoltam.
Az alaplapom egy Asrock A785GXH, sata II-t támogatja.Válaszokat köszi, és elnézést ha rossz helyre írtam
-
Marshall-air
csendes tag
válasz
apropéter #4011 üzenetére
ha win7 ed van akkor jobb gomb a sajátgép ikonon-- ott a kezelő--- lemezkezelő--- és ha ott látja akkor betűjelett kell neki adni, jobb gomb a vinyóra és lesz valami betűjel hpzzásaása dolog aztán mennie kell. ha inicializálni kell és nem engedi akkor megszívtad mint én
-
Marshall-air
csendes tag
Sziasztok, nemtudom hogy a legjobb helyre írok-e igazából csak kérdéseket olvasok, válaszokat nem nagyon.
a következő a felállás, ma vettem 1 TB os wd caviar green 3,5 es 7200 as 64mb cach es winyót (wd10ears)
sata2 3Gb/s
beteszem a másik 160 as sata-s mellé, a win7 alatt nem lehet inicializálni i/o eszközhiba miatt, de látja a gép a vinyót.
egyedüli vinyóként biosban win7 lemezzel sem lehet particionálni illetve formázni.
xp + jumperrel is erelődtem de semmi.. a lemez nem elérhető, de látja hogy van.
visszavittem tesztelték és a vinyó jó.
alaplap gond lesz...
alaplap kb 2 hetes, asrock n68c-s ucc sata2 3Gb/sec es.jah és csak utána lettem figyelmes hogy a wd vinyó nem raides, aminek nem tinaljdonítottam nagy jelentőséget, mert nem lesz több vinyó a gépben, csak míg átmásolom a dolgaim.
így most tegnap óta keresgélek olvasok, fordítok ez meg itt a végső elkeseredésem.
hotpluggal is próbálkoztam non raidben csak simán win alól mennie kéne lemezzel de nem megy ugyenezeken a hibákon alapulvavan még egy hot swap nevű dolog meg a win7 telepítése raiddel, de ahhoz meg floppy meghajtó kellene, a terrás korszakban az ember (leagábbis én) meg már mosolyog az ilyesmin. szóval alaplap lemezről kellene bootolni ez megy is, egy kis hibával kezd kiírja hogy 0 sectort érzékel a winyón de folytatja, a raid installation guide hoz kellene...
szóval ez az egy lehetőség ami még nyitott, de nemtudom megoldaná e a problémát,
vagy az alaplappal egyáltalán nem kompatibilis?sürgősen várnék választ, ide, vagy az a-mailemre, nagyon hálás lennék érte
inflames88@citromail.hu
-
mikerowave
csendes tag
Sziasztok! Olyan problémám van, hogy a 250Gb-os Samsung SATA vinyó mellé vettem egy 320 Gb-os WD SATA merevlemezt, és az eszközkezelő látja is, de a sajátgépben vagy a commanderben nem jelenik meg meghajtóként. A BIOS beállításokat végignyálaztam, de semmi változás. Ha valakinek volt már hasonló gondja vagy van tapasztalat ebben légyszi segítsen! Előre is köszi!!
-
sensejke
aktív tag
Nem ide akartam!
-
Dante Igrema
csendes tag
Sziasztok, segítséget kérnék.
Pár napja a gépemben tönkrement az IDE-s vinyóm, amiben csak IDE-csatlakozó van alapból, SATA nincs.
Ajánlották, hogy váltsam ki egy PCI-os SATA kártyával és SATA-s vinyóval, beruháztam rá és most szenvedek vele.
Arra akarom a windows-t telepíteni, mert nincs most keretem még egy IDE-s vinyóra és az XP nem ismeri fel.
Nlite-tal már a telepítőbe a RAID-vezérlőt és a SATA drivert már beleintegrálam, de változatlan. Az UBUNTU linux-ot feltudtam telepíteni, a BIOS-ban lehet látni a merevlemezt, de az istenért se akaródzik az XP-nek látszani.
(WD Green 500-as vinyó és egy Gembird által gyártott VIA-s PCI SATA vezérlőkártya.)
A segítséget előre is köszönöm. -
apropéter
csendes tag
Hello!
Vettem egy uj HDD-t formázva is van, de mikor itthon benyomtam a gépet jelzi a hddt hogy használatra kész de a commanderbe mégse jelzi hogy ottvan, mit tegyek!!!
Válaszokat várok! Előre is Köszi!
-
perryke
csendes tag
Segítséget kérnék:
van egy SATA II(3gb/s) winyóm hozzá egy alap amibe csak SATA II(3gb/s) megy bele.
akarok venni egy új alapot amibe csak SATA III(6gb/s) megy bele és vennék is hozzá ilyen winyót SATA III(6gb/s). Kérdésem a következő:
valahogy át tudom menteni a dolgokat róla? főleg a windows kéne mert nem eredeti és én nemtudom megcsinálni a törtet :Svagy régebbiről szeretnék bootolni
Lehetséges ez valahogy? Ha igen, Hogyan?
Köszönöm a segítséget előre is!
-
zoli58
tag
Sentinel szerint rendben van. Mivel belátható időn belül új gépet akarok összerakni, ezt ilyenformán már nem akarom foltozgatni. Gyanítom én is, hogy valami inkompatibilitás lehet az ok, talán az, hogy az új SAm az SATA2, a Seagate-et nem tudom, de utánanézek.
Köszi és B.U.É.K.! -
Petyyyyy
addikt
HD sentinelig el sem jutottam vele. Az első vinyóról feláll az xp és semmi jelét nem látja a samsungnak =/ A bios frissítés meg nagyon meredek. Nagyon alul van támogatva az alapom - Mercury pvt800x-p. Megpróbálom egy másik satás alapon észreveszi-e a windóz...jobb nem jut eszembe, míg nemtudok biost frissíteni. Ha felismeri, megpróbálom az LBA-t. Köszi a választ!
-
brd
nagyúr
A HDSentinel mit mond rá? Nincsen szerinted valami probléma vele (pl. hibás sector)?
Matt-new: Valószínűleg a kártya (vagy alaplap, ha integrált a vezérlő) BIOS-a nem ismeri a 48 bites LBA-t, ezért fagy bele. Keress frissebb BIOS-t, vagy, ha ragaszkodsz az alaplaphoz, akkor vegyél olyan S-ATA vezérlőt bele, ami ismeri a 48 bit-es LBA-t.
-
Petyyyyy
addikt
Sziasztok!
Sata problémám támadt ma délután. Az alapom sata 1-es, az új vinyó (samsung HD753LJ) viszont sata 2. Gondoltam így is hasít majd, csak lassabb lesz. Viszont egyáltalán nem ez történt. Ahogy rátolom a sata kábelt is egyszerűen nem pörög =/ sata kábel nélkül, csak táp csattal viszont pörög.
XP sem találja pedíg sp3 van...gondoltam rá, hogy jumperelni kéne de csak 4 tű van rajta szóval várom a lelkes tippeket, segítséget. Előre is köszi. -
zoli58
tag
Sziasztok! A következő probléma megoldását keresem, amire évek óta nem jöttem rá . Adott egy őskövület P4 konfiguráció (sis 655tx-es alaplap, Samsung 120 GB Sata, Seagate 250Gb Sata, stb.) Mindkét HDD-n gyakorlatilag ugyanaz a rendszer van feltelepítve (XP SP3) Egymástól függetlenül történt a telepítés, úgy, hogy a másik HDD ki volt húzva addig. A Samsung-gal semmi gond, legalább 4 éve megy hibátlanul, abszolút stabil, soha egy lefagyás. Ha a Sam-ról megy a rendszer, a Seagate is rendesen működik. Ha megfordítom, és a Seagate-ről bootolok, akkor teljesen szabálytalan időközönként, eseményhez nem köthetően egyszerűen megfagy a gép, csak a reset segít. Van, amikor ez órák múlva következik be, van, amikor 1 perc után. Azt gondoltam, hogy ez egy kényes cucc, és kész, a dolgot elintéztem annyiva, hogy a Sam-et használtam rendszerként. De most le akarom cserélni őket egy nagyobbra, vettem egy 1T-s Sam-et. Erre feltettem a rendszert, és ugyanaz a probléma, mint a Seagate-tel. MInden más ugyanaz a gépen, és a szofverek is ugyanazok, csak a HDD a különbség.
Találkoztatok már ilyennel? Mi lehet az oka? És hogy lehet kiküszöbölni?
KÖszi előre is! -
Matt-new
csendes tag
WD EARS 1TB SATA vinyót a gép indításkor típusát felismeri, de a méretéhez már nem ír semmit, és megakad az indulás. A merevlemezt másik gépben formáztunk és 2x500MBra partícionáltuk, ott működött, másolni is lehetett rá.
gép:
Epox 8RDA3+, AMD 2500, 2x256DDR1 RAM
win XP
SATA:Slilcon Image v1.0.0.28 (2003.04.01)Mit tegyek? Esetleg rossz BIOSbeállítás?
Egy korábban rátett SAMSUNG 80GB SATA jól pörög benne.
Köszi
Matt -
FruchT
tag
Sziasztok !
A segítségeteket kérem az alábbi problémában (nem egyszerű)
Adott a következő cucc :
Gigabyte EP43-UD3L
WD Green 1TB (1éves)
WD Green 2TB (új)
WD Black 500GB (új - rendszervinyónak használva. Egy WD 160Gb-ot cseréltem le vele)
Op.rendszer : Win7 X64Tünet :
Minden szép és jó, meghajtók tuti frankón működnek. A gépet nem szoktam teljesen lekapcsolni csak "sleep" módba rakom a dolgom végeztével. Azt hiszem hogy S3 standby mód. Amikor minden kussol csak a memóriák vannak feszültség alatt (tárolja az utolsó lementett "képet"). Na már most : Kb. 5 ébresztésből 2szer az történik hogy a rendszer vinyón kívül az összes többi volt, nincs. Se az 1TB nem látszik se a 2TB. De olyannyira nem hogy még a lemezkezelőben sincsenek se az eszközkezelőben, az Everest se tudja olvasni a hőszenzorokat így mindkettő 0-án áll.Mintha ott se lennének. Gondoltam hogy biztos nem pörögtek fel vagy valami de úgy tűnik hogy nagyon is élnek mivel fogom :1. lehetőség : újraindítom a gépet (sima restart tehát a táp-ot le sem veszem,nem hallom hogy felpörögne a két vinyó, pedig azt hallanom kéne tehát ebből gondolom hogy elméletben aktívak) és boot-olás után minden tuti frankó.
2. lehetőség: újból sleep mód , ébresztés majd láss csodát, minden jó.
Az op.rendszer AHCI módban telepítve, IDE mód kikapcsolva. Azt nem tudom hogy pontoson mikor kezdte el csinálni (bios frissítés után, vagy esetleg AHCI-re váltáskor) de én ilyet még nem láttam.Akkor is csinálta amikor csak WD 160Gb (rendszer) és WD 1TB volt bent. Akkor az 1TB nem látszódott sehol. Az 500-as és a 2TB egy táp vonalon van, az 1TB külön. Kábelezés jó.
Bocs ha egy kicsit tömény de újoncként csak ez miatt regisztráltam mert tanácstalan vagyok.
Köszönöm !
-
lumpywenson
csendes tag
Helloka mindenkinek. Kis segitséget kérnék. Behalt a vinyomnak az elektronikája, és hol tudnám megcsináltani vagy megycsinálni? 500GB Seaget-Maxtor 3,5" 7200 16MB SATAII stm3500418as .Valaszaitokat köszönöm elöre is Ati.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Gitáros topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Futás, futópályák
- Gumi és felni topik
- YouTube
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3367, 91% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3410, 94% Akkumulátor
- Számlás!Windows 10 Pro 11 Pro,Windows 10 Home 11 Home, Office 2016,2019,2021 ,Vírusirtok,Mac
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3512
- Új, Garanciális (1-3ÉV) Gamer PC-Számítógép, néve szóló számlával! I5 14400F / RTX 5060 / 32GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest