Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Primőr
aktív tag
hallo!
nekem a sata vinyón két tápdugó van. Melyiket használjam, a laposat, vagy a régi fajtát? -
kano
nagyúr
Érdekes, hogy a vadi új WD 2500KS-em tegnap nagyon furcsákat csinált. Egy 100%-os proci foglaltság utáni reset nem tetszett neki, ugyanis ''Lemezolvasási hiba'' jelszóval nem volt hajlandó elindulni az oprendszer róla. Nagy nehezen sikerült újra életet lehelnem bele de miért csinálta ezt? Lehet, hogy a WinXP csinálta és pont rossz helyen sérült a FAT tábla mikor munka közben reseteltem? Átnéztem a Western Digital Data LifeGuard Diagnostics progival és semmi baja szerinte(nincs BAD sector).
Nem fogok neki örülni, ha ezt gyakran csinálja. Ja és a szenvedések közben volt egy olyan akciója, hogy fel sem ismerte a BIOS.
-
odrobinam
csendes tag
Hali!
Van egy Western Digital 2500js vinyom!
Sata II, de nekem régi az alaplapom(Soltek SL.KT880E-GR) ez csak Sata I vinyókat ismer fel, tehát jumper-eltem, hogy sata I vinyóként fusson!
Particionizálás közben azt irja ki hogy ''Bad System file name, File 9''
aztán ezt irja: ''Too many errors found,process halted''
Először csinálok egy 120gb os particiot majd a másik 120 gb os particiorja ki ezt!
Ha kisebb darabokba darabolom akkor pedig jó!
Ha egybe csinálom a particiot akkor is jó!
Mit tudok vele csinálni?Mit csináljak?
Kép :
[link]
[link][L] -
Primőr
aktív tag
sziasztok!
vettem sata 2-es vinyót, és bedugtam a sima tápcsatijába a csatlakozót. Viszont van ott még más csatlakozó is, talán az is tápcsatlakozó? Miért van kettő? Vagy mindegy, melyiket használom? -
D@ni88
addikt
-
D@ni88
addikt
hali nemrég vettem egy samsnung 400gbos 16mb cache-el felszerelt vinyót.
és megvétele után nemsokkal elkezdtett kattogni néha néha... hát jólvan kicsit belassul a gép aztán ólvan megy tovább, de mostanában egyre sűrűbben csinálja, sőőőt, mostmár sokszor explorer megnyitásakor is, néha befagy a gép, sőt néha kékhalál miatt újraindul... és mit modjak azelőtt soha nem volt kékhalálom, néha csak PIO módban képes elindulni. aztán átdugom másik sata helyre, aztán ott meg kúrva lassú, kb 500-1000körül másol
aztán visszadugom a fenti satába, aztán egy ideig működik a dolog.
ilyenkor mi a szar a lap vagy a vinyó -
Kenobi
csendes tag
Üdv!
Hátha tudtok segíteni. Vettem egy 250 gigás SATA-s Maxtor vinyót az Abit NF7-S2 alaplapomhoz. Átmásoltam rá a régi vinyóimról a cuccokat majd meglepve tapasztaltam, hogy a régi file-okból egy-egy használhatatlan lett. Sőt ma töltöttem le FTPről és egy két tömörített fájl kicsomagolásnál CRC hibásnak mutatkozott, újraletöltés után jók voltak. Mi lehet a gubanc, mitől ír néha ''hibásan'' a vinyó. Egyébként SI-3112 a drivere és UDMA6-ban van. Valami ötlet? -
dany27
őstag
hello
egy olyan kérdésem lenne hogy van egy maxtor 160as sata2es vinyóm! és azt szertném tudni h mikor van sata1 és mikor 2es módban mert ami rajta van ábra azt nem értem! mer alapban volt rajta egy jumper akkor akkor van 1esbe ha rajta van vagy akkor ha nincsen??
előre is köszi! -
Elysium
csendes tag
válasz
tibikbk
üzenetére
disk read error-t kaptam eddig! aztan haverom gepen futattuk a check disk-et, de meg egyszer tortent a dolog es ugy tunnik, hogy a sata kabelem volt a hibas! hulyen raktam vissza es megtort a kabel es haza vaghata a vinyot! a lenyeg hogy a check disket mar ujra futattam, de szeretnek meg par progit vegig futatni rajta! ja es persze a kabelt is kicsereltem azota es olyan helyre raktam a vinyot a hazban ahol van eleg hely arra hogy ne torjon a kabel megint!
-
Elysium
csendes tag
sziasztok!
a vinyom rendetlenkedik es mar futattam rajta a HD Tune-t, de sajna nem tudom, hogy az javitja-e a hibakat vagy csak keresi oket?!
a lenyeg a lenyegben, hogy nagyon megkoszonnem ha a forumban kapnek par program nevet, ami chekolja es meg is javitja a vinyot!
elore is koszonom
[Szerkesztve] -
tibikbk
aktív tag
-
tkazmer
addikt
Hello
Van egy maxtor 80gb-os Sata hdd-m, viszont sajnos nem tudom róla, hogy jó e vagy sem. A kérdésem, hogyha beleteszem a gépembe, akkor tud e ott komoly problémát okozni, ha rossz? Külső sérülés nem látszik rajta, egy ilyen műanyag tokban volt, amikor kaptam. -
Incubus
tag
ON!
A gépemben van egy 80Gb és 160GB WD pata. Most akartam beletenni egy 36GB WD sata-t. A Biosban csak egyszer látta és azóta sem. Ha rákötöm, akkor eltünnek a pata vinyók is, de a sata-t sem látja. Ezenkívűl van egy sata-s Sony cdrw\dvd kombó. Ha nincs rádugva a 36os sata, ezt látja a gép, működik rendesen. Az alaplapom Abit-IC7-MAX3. Várom a segítségeteket. A 36ost szeretném endstervinyónak használni.
Üdv RG -
Integrale
veterán
UFF! Hatalmas kérdésem lenne! speedfannal nézem a hőmérsékletet (szinte mindíg) írja is a vinyóét egészen addig amíg nem másol vagy tölt vagy ilyesmi. ilyenkor se SMART se hőfök, semmi.
A vinyó egy Hitachi HDS728080PLA380 80G SATA2
alaplap ABIT NF7 s v2.0 + (hogy rendszer mehessen rá silicom image 3112 ,enélkül sehogysem ment rá windows) mi lehet ennek az oka, hogy nem ír semmit ha dolgozik?Meg mégyegy kérdés: mért morog a vinyó amikor tölt? az 5 éves maxtorom nem morog ennyire mint a S2 Hitachi!(csak másoláskor töltéskor)
előrre is köszönöm!!
[Szerkesztve] -
-
janshy
csendes tag
helló! segítséget szeretnék kérni tőletek: apám gépébe vettünk egy Samsung SATAII-es 200gb os vinyót. beraktam, hogy felrakjam az xp-t. minden jól ment már létre is hoztam 1 partíciót és formáztam. huszon v.hány %nál volt amikor v.miért elment a házba az áram
nemtom miért lehetett de megtörtént . visszakapcsoltam az automatát és újra elkezdtem volna telepíteni. de. mikor elkezdett bootolni a cdről azt írtaki hogy: hiányzó NLRTD (vagy NRLTD? nemtom
) fájl és azóta nem tudok mihez kezdenni. mit jelent ez? mit csinálhatok? kérlek segítsetek mert hogyha a fater megtudja... köszi 
-
tothbe
addikt
válasz
Szasza G.
üzenetére
ez lehet:
1. táp (tól kicsi a cuccokhoz, vagy vacak)
2. vinyókábel (kontaktos, nincs megigazitva vagy tönkrement)
3. akár windows hiba is.
A 2.-at a legkönnyebb és legolcsóbb kizárni másik kábellel.
Az 1-t egy másik nagyobb esetleg márkásabb táppal tudod szürni, vagy hogy lehúzol egy-két dolgot a tápról, és akkor is csinálja-e.
a 3.-hoz meg reinstall javasolt, azt hagyd a végére. -
zsetonka
csendes tag

-
Szasza G.
csendes tag
Hali Mindenkinek ! A gépem Spontán leállásokkal szórakoztat.
Bekapcsolás után 5-10 perccel mindig megáll egyszer (több óra használat után már nem szokott, de azért megesik az is) Újraindítás után még 1-2-szer benyög valamit ezek közül, hogy:
- Lemezolvasási hiba történt újraindítás Ctrl+Alt+Del.
- DISK BOOT FAILURE, INSERT SÍSTEM DISK AND PRESS ENTER
Ezek után legtöbbször már nem fagy ki (Legtöbbször
) A kérdésem, hogy ez winyó para lenne ?
Ui: CPU,GPU,Ram hőfokok rendben 40-50°, a Chipset szokott még kézzel érezhetően meleg lenni /azt nem tudom mérni/, de most vettem egy Coolert, ami csak őt hűti, de így is megmaradtak a kiFagyások.
-
retipapa
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Seagate SATA2-es vinyót (de SATA1-ként használom az alaplap csak ezt tudja). Egyedül ez a vinyó volt a gépben és feltelepítettem a Windows Vista-t. Ezt akarom rendszer lemezként használni a jövőben és először minden működött is rendesen.
Aztán primary slaveként visszakötöttem a korábbi PATA vinyót is, amin még ott van a korábbi Windows XP-is.
Ekkor a Win XP-vel hajlandó elindulni a gép és az intézőben látom a SATA vinyót H: meghajtóként.
Próbáltam a BIOS-ban az On-Chip SATA opciót autora és manuálra állítani, a SATA vinyót primary master és slave, valamint secondary master és slave-ként beállítani, változtatni a boot sorrendet, de semmi nem jött be: vagy a Vista indul, de akkor nem látom a PATA vinyót, vagy a PATA indul XP-vel, de akkor legalább látom a SATA vinyót is.
A cél az volna, hogy a SATA rendszerlemez Vista-val, a PATA lemez adatlemezként és 2 DVD olvasó/író egyszerre menjen a gépben.
Akinek van ötlete, segítsen legyen szíves. Előre is kösz. -
7Heads Drago
veterán
Hi
Van egy wd5000ys tipusu vinyóm egy gigabyte ds4 lapban.
Túl közel raktam egymáshoz őket és egy kicsit melegedett(kb 40C).
Kivettem a házból és ki takaritottam a házat és miután visszaraktam nem ugyanarra a sata csatira raktam(valószinűleg) vissza!
Azóta vagy látja bootoláskor vagy nem, de winbe nem jelenik meg! Altalában attól függ melyik sata csatira dugom rá. Az egyik csatin a neve helyett azt irja ki hogy: BZBZBZBZBZBZBZBZ
Win telepitő lemezzel látta de ismeretlen particiónak tüntette fel és mikor törölni akartam a particiót lefagyott!
Következő inditáskor meg se jelent a telepitő menűben.
Van másik két samsung sata vinyóm is (200 gb, 120 gb), és egyikkel sincs semilyen baj.
Épp csak az összes filmem, és cd képem volt rajta.... De abból már nem kapok vissza semmit se. -
Culram
csendes tag
Sziastok!
Nekem olyan problémám lenne hogy van egy xp-m + sata vinyó. Na most ha a rendszerre rádugok egy másik satatát, akkor elsőre mindenszépen klaffol, dolgozok vele, olvasom-írom. De mikor már lehúzzuk a rendszerről a másik satat, akkor a rendszer összeomlik és kész. Nem indul a windows és csak a reinstall segít. Nem szeretnék minden adat cipelésnél instllálni mert nem hasznos idő töktés.
Valakinek esetleg ötlete, segítsége, stb.
Előre is köszönöm. -
Redreamer
tag
Szevasztok!
Problémába ütköztem tudom hogy rengetegszer kérdezték már, meg utána is olvastam a fórumokban, de megint win xp telepítése Samsung SP1614C-ra.
A probléma pedig az, hogy már 2 Cd-Rommal 2 Xp Cd-vel próbáltam de mindeggyik Cd bootolna, csak utána jön a hibaüzenet hogy lemezolvasási hiba (pedig mindkettőt látja másik gép). Merre lehet tovább haladni? Előre is köszönöm a válaszokat! -
Zsolt888
csendes tag
Üdv!
Kaptam egy wd 800-as winyót, amin angol xp volt.Betettem a gépembe,formáztam feltettem az xp-t , vissza adtam a winyót de nem ismeri fel a haver gépe a winyót. Nem csinál semmit.
Visszahozta nekem, de az én gépem sem látja. Bios sem. Valami ötlet?
[Szerkesztve] -
pschio
őstag
meg tudja valaki mondani hogy miért van az hogy a gépemben vagy 3 sata vinyó az alaplapon 4 port van (abit ax8 v2.0) namost mar az előző vinyóimnal is megfigyeltem hogyha 2 egymás alattira dugom rá akkor csak az egyiket ismeri fel. ez miért van? valami be kéne állítanom?
-
Battleaxe
tag
az mért lehet hogy formázás után ujrainditom a gépet eltünik a meghajto és megint ujra kell formázni k b 20 giga adatom elveszett igy

-
virkir
veterán
Láma kérdés jön

A SATA vinyókon ugye ott a normál molex csatlakozó, lehet gond abból ha azzal használom és nem a SATA tápcsatlakozóval? -
joker55
tag
Most már felismeri,semmi gond, particionálva is van, még a windowst is újra raktam

Viszont most nagyobb problémám van...mióta megvan a 250 gigás SAMSUNG SATA2es wincsi a SATA1es mellett, ha próbálok ráírni(akár letölteni belső hálóról, akár csak áthelyezni, vagy másolni), előbb vagy utóbb minden megáll és bead egy kék képernyőt az alábbi szöveggel:
''A rendszer problémát talált és a Windows a számítógép károsodásának megelőzése érdekében leállt.
DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
...
Technikai információ:
***STOP: 0x000000D1 (0x00000030, 0x00000007, 0x00000000, 0xF83669A0)
***viamraid.sys -Address F83669A0 base at F835C000, Datestamp 4063e304''
Valaki tud segíteni?
Köszi -
Mateosz
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap működés közben egyszer csak újraindult a gépem.. és bootoláskor ezt írta ki:
'' ide channel 4 master hard disk s.m.a.r.t. status bad. Warning: immediate back up your data and replace your hard disk drive. A failure may be imminent.''
Szóval most mentsem le az adatokat és vigyem vissza a boltba a vinyóm, vagy tegyek fel vmi új drivert-progit? Egy samsung sata 250 GB-s vinyóról van szó, 1 év 5 hónapos, és ugyebár 3 év garija van.
Elvileg még be tudok vele bootolni, mert ha F1-et nyomnék, akkor gondolom felállna a winXP, de féltem az adataim...
Volt már vkinek ilyenja? Mi a teendő?
Előre is köszönöm! -
cirkus
aktív tag
Miért van az,hogy a rendszer külső hozzáadott hardverként érzékeli a WD satás vinyót, mint ha egy pendrivot csatlakoztattam volna a gépre ? (és így mindig megjelenik a hardver leválasztása ikon a tálcán)

Mit tudok tenni, hogy ne úgy jelenjen meg ? -
Panky
tag
Emberek segítsetek!!!
Vettem egy SataII-es 320GB-os WD vinyót. beraktam a gépbe két másik PATA-s vinyó mellé Bios is, eszközkezelő is felismerte, bementem a Sajátkép>Kezelés-be ott írta hogy nincs inicializálva, akkor azt megcsináltam, és a formázásnál a végén azt írja ki hogy nem tudta befejezni a formázást. Ezt írja, ha sajátképból formázom, ha a kezelésnél, akkor szimplán befagyott az egész gép.
Mi lehet a baj? -
joker55
tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy a tegnap vett Samsung SATA2 250GB vinyót nem ismeri fel a gépem. Már van benne egy 200as Maxtor, SATA1-es.
Írták a Samsungos leírásban, hogy lehetnek problémák, és akkor át kell jumperelni 1,5GB-esre a SATA2es HDD-t. Igy is kipróbáltam,de nem megy.
Szerintetek mi lehet a probléma?
Köszi -
Remington
őstag
sziasztok
van egy 250-es sata2-es samsungom amivel a problémám h egyfolytában seekel! általában szagatottan csinálja de néha elhalkul egy időre. máshol azt mondták h pauzáljam le a bios képernyőnél is és ha ott is csinálja akkor a vinyóval van baj ha nem akkor a windowsomban. nos ott nem csinálja de a wint meg tegnap tettem újra és már első bekapcsolásnál csinálta ! amúgy a vinyó vadi új
mi lehet a baja? -
ywy
csendes tag
sziasztok!
Van egy olyan problémám hogy magic partitionnal 8.0 probáltam meg uj particiot scinalni.
Ez egy 60 gb vinyó ketté akartam ossztani de az egy ik fel eltünt.Az xp telepitövel magprobaltam vissza hozni de nem ment.Nem tom mit csinaljak.Magic partitionnal 8.0-val
biztos meg lehetne oldani de nem vágom ./már bánom hogy belekeztem igy /
pls segitsetek elöre is köszi
-
Riddick77
tag
Szevasztok ! Help kéne! Vettem egy uj notit! Egy amd s csoda ,dual core -al. Minden franko rajta,viszont van két usb s külsö keretem,amivel ata vinyokat tudok rárakni. Viszont az uj notival az usb -n keresztüli másolás nagyon lassú 8-10 mb max! a Régi notimnál ez majdnem 20 mega /s volt! Valaki tudna helpet adni ,hogy mit leht tenni?? A legujjabb bios-t már bele raktam de semm változás.
Ja,a notiban sata a hd,amit usb rálövök az meg pata! De,nem tudom hogy ez számitana e,mert valahogy az usb buszon nem pörög a dolog a ,hd testben sem. Help...
-
Gamedavid
csendes tag
Kéne egy kis segítség. Van egy 150GB-os Raptorom és most vettem egy 400GB-os WD-t és egyáltalán nem ismeri fel. Nem bootol a gép ha rá van dugva. Se XP se Linux telepítő nem ismeri fel, még a BIOS se. Kérlek segítsetek!!!!

-
LeC
addikt
Kéne egy kis segítség:
Szval lenne egy WD4000YR hdd és ABIT IC7 párosítás.
Nos ha rádugom a vinyót, a bios nem látja, vagy 2 percig probálja detectálni, de nem találja. Viszont CMOS reset után a bios látja, de ilyenkor ugye kiirja indulásnál hogy:
CMOS Checksum Error - Defaults Loaded
És ugye nyomjak f1-et hogy tovább menjek, vagy del-t hogy beállitsam.
Sajnos ha a biosba belépek, és mentem a változásokat, akkor utána a vinyót megint nem látja indulásnál
Más sata vinyó tökéletesen megy, ez a wd is megy simán más lapban, csak itt lehet vmi gubanc.
Vinyón volt egy jumper, már kipróbáltam minden állást, de nem segített.
A lapon a legfrissebb bios van. Lehet nem szereti az az ic7-es ICH5R sata vezérlőjét a vinyó?
Hát teljesen tanácstalan vagyok, esetleg vkinek vmi ötlet? -
tothbe
addikt
válasz
malcolm007
üzenetére
Te, ez a lap nem is tud sata2-t, csak sata1-et. A hitachi-nál viszont nem jumper-es az állitás, hanem szoftveres, ehhez az egyik olyan gépben, ahol ment, Feature tool-lal át kell nyomni Sata1-re.
-
malcolm007
csendes tag
sziasztok. Most vettem egy Hitachi SATA II 320 GB-os vinyót és a Asus A7N8X Deluxe alaplapom nem akarja felismerni. Se a bios alatt se xp alatt nem látszik. Próbáltam már a floppys F6-os módszert xp telepítésnél, frissítettem bios-t és semmi. A vinyó biztos hogy műkszik mert más gépben kipróbáltam. Túl nagy lenne a 320 GB az alaplapnak?
Ja és a biosban egyetlen sata állíthatósáhot találtam, ami állítja hogy satáról vagy scsi-ról bootoljon, de ez sem ér semmit. Tehát ha valaki tudja mit kell bekapcsolni a phoenix biosban a satához szóljon pls.
[Szerkesztve] -
tothbe
addikt
válasz
branermester
üzenetére
Keress rá
-ban az EnableBigLBA szóra. -
Gabesz1313
csendes tag
nekem látja a biosban a sata vinyót de amikor telepíteném a windowst akkor viszont már nem, mert amikor lehúzom a vinyót ugyanazt csinálja mint amikor rajta van és még a partícionálásig se jut el pedig floppyval megcsinálom a sata drivert és be is nyomom f6al. hogy tudnám megcsinálni hogy teljesen jó legyen az egész
Előre is kössz minden segitségért
[Szerkesztve] -
branermester
csendes tag
sziasztok,en mar irtam korabban hogy enm ismeri fel a 400 samsung hardomat a gepem,az alaplapom gigabyte k8nf9 -es en sata1 kezel csak hogy tudom megcsinalni hogy mennyen a hard teljes kapacitasa mert most csak 136gb tudok hasznalni.
Mar probaltam SP2 vel cd vel mindennel mas gepbe is volt de nem akarnal fel ismerni a tobbi reszet ijenkor mit csinaljak,kell neki vlm progi vagy jumper modositas -
jerry311
nagyúr
válasz
Terveydeksi
üzenetére
Nincs mit, a megoldás saját ötleted volt ha jól olvastam.

[Szerkesztve] -
Gabesz1313
csendes tag
igen mindkét gép igen mindig ugyanott a driver meg az ami az alaplaphoz tartozik
kidobja a kék ablakot hogy a rendszer hibát észlelt ezér leállította a folyamatot de ha az segít pontosan megnézem h mit ír ki tudjátok az ilyen szokásos nagy kék alapon
[Szerkesztve] -
tothbe
addikt
válasz
Gabesz1313
üzenetére
pedig a sata driver floppy a megoldás. Próbáld meg nem a raid-est floppy-ra tenni, hanem a sima sata-t.
-
jerry311
nagyúr
válasz
Gabesz1313
üzenetére
Mindkét gép? Mindig ugyanott? Memtest volt már? Netről szedtél friss drivert SATA-hoz?
-
jerry311
nagyúr
válasz
Terveydeksi
üzenetére
Ha minden engedélyezve van ami SATA-val kapcsolatos, akkor ennek illene működnie.
Az alaplap chipsetjéhez tartozik a SATA vezérlő vagy külön eszköz? -
Terveydeksi
csendes tag
-
Gabesz1313
csendes tag
hellosztok! nos igaz még csak 14 éves vagyok de mondhatom értek a számítógépekhez. De most találkoztam elöször SATA vinyóval és problémám van vele összeraktam a zsír új gépet meg minden és amikor elindítom hogy bootoljon az xp lemezröl akkor be is bootol meg minden elkezdi telepíteni és 1szer csak kidob kék képernyöt és hibát észlel tudjátok a szokásos hiba hogy a nem tom mi hibát észlelt és ezér leáll és nem tudok se partícionálni se semmit szóval tanácsot szeretnék kérni hogy mit tegyek (ha valaki azt mondaná hogy csináljak floppyt az alaplapi CD-röl és próbáljam meg f6 al benyomni azt már próbáltam de semmi eredménye nem lett a vége ugyanaz lett)
Fontos lenne mivel 2 ilyen gépet hétföre meg kéne csináljak. Előre is nagyon kössz minden segítséget -
Gabi[mf]
aktív tag
olvasok itt olyanokat is hogy vmit a bioszban kell átállítani, hogy sata legyen a boot hdd, de mit és hol pontosan?
-
Gabi[mf]
aktív tag
rájöttem hogy a mászter bút rekord a nem jó
-
-
Gabi[mf]
aktív tag
csá all
azt írja ki hogy: INT13/02h READ ERROR (ax=0101, DL=80)
windóz winter edition (sp2) installnál az első újraindításnál írja ezt ki, a lap nforce 4 ultra, a vinyó seagate 80gb sata150 8mb. -
jerry311
nagyúr
válasz
Terveydeksi
üzenetére
Amiket eddig is írtam/írunk, ebben a sorrendben:
1 - vinyó tápkábel jó? Felpörög a gép indulásakor?
2 - vinyó adatkábel jó? Másik kábellel?
3 - SATA vezérlő engedélyezve van?
4 - BIOS-ban megfelelően van detektálva a vinyó? -
jerry311
nagyúr
válasz
Terveydeksi
üzenetére
Amíg a BIOS nem látja addig a lemezkezelő sem fogja.

-
jerry311
nagyúr
válasz
Terveydeksi
üzenetére
BIOS beállításokban nézd meg, hogy engedélyezve van-e?
SP1 vagy SP2 ajánlott XP-ből.
XP-ben a ''Lemezkezelőben'' látod? (Sajátgép -(jobb klikk)-> Kezelés -(bal klikk)-> Bal oldali oszlopban ''Lemezkezelés''.
Ha itt látszik, akkor már tudod formatálni és utána látszik majd az ''Intézőben'' is. -
rlazol
veterán
válasz
Terveydeksi
üzenetére
''sajnos nem volt időm átolvasni a topicot''-pedig nem kéne sokat visszaolvasnod.....
mit lrtesz az alatt, h ''nem látja a gépem''? a BIOS megtalálja és az XP-ben nem látod, vagy már a BIOS se látja?
Ha a BIOS se látja, akkor lehet, h engedélyezned kell a BIOSba, ha ott látja, akkor driver vagy az elsődleegs partíció hiánya. -
Terveydeksi
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy 160 GB-os SATA-s winchestert, de valamiért nem látja a gépem. Tudtok segíteni? Még sosem volt SATA-s merevlemezem, most is az egész rendszer egy normál vinyóról üzemel, emellé szerettem volna betenni a 160gb-os ''tárhelyet''. Az alaplapom ASUS K84N-E Deluxe, ha ez segít valamit. Sajnos nem volt időm átolvasni a topic-ot, vagy jobban utánaolvasni a dolgoknak, ezért fordultam hozzátok segítségért.
Előre is köszönöm!
Üdv,
terveydeksi -
jerry311
nagyúr
-
mr_ricsi
veterán
válasz
jerry311
üzenetére
''Azé műszakilag otthon vagyok annyira, hogy a WD40 nem kontakt spray''
Rá van írva a dobozára, hogy ''javít az elektromos érintkezések minőségén''.
''Lehet a NYÁK és a belső elektronika közti csatlakozóval volt a gond?''
Nem valószínű, mert az vagy a SMART-ban, vagy már bootkor a biosképernyőn látszana valami rendkívüli.
Új hozzászólás Aktív témák
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen notebookot vegyek?
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- AliExpress tapasztalatok
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Arc Raiders
- Villanyszerelés
- Meggyi001: Több tucat Eiffel torony??? ... Igen, gyere mutatom, hogy hol...
- További aktív témák...
- Western Digital WD Blue 3.5 4TB 5400rpm 64MB SATA3 (WD40EZRZ) 100/100
- WD My Passport 5TB ÚJ, BONTATLAN gyári dobozában
- 2 db 1TB 3,5 HDD 100/100%
- WD Black SN770M 2TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 5150-4850 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 EVO PLUS M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/ 5.0 X2 - Új - 7250-6300 MBs - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3370,94% Akkumulátor
- iPhone 13 128GB Starlight- 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3436
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Honor Magic 7 Pro 512 Gb - AI Pro kamera, 6,8 120 Hz LTPO OLED, Snapdragon 8 Elite,3 hó gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

.

nemtom miért lehetett de megtörtént . visszakapcsoltam az automatát és újra elkezdtem volna telepíteni. de. mikor elkezdett bootolni a cdről azt írtaki hogy: hiányzó NLRTD (vagy NRLTD? nemtom
Bekapcsolás után 5-10 perccel mindig megáll egyszer (több óra használat után már nem szokott, de azért megesik az is) Újraindítás után még 1-2-szer benyög valamit ezek közül, hogy:
) A kérdésem, hogy ez winyó para lenne ?

)