- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Steam Deck
- Hobby elektronika
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Hővezető paszták
- Miért fontos a regisztráció előtt elolvasni a feltételeket
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
HellGreg
őstag
válasz
woodstock323 #3699 üzenetére
Pontosan milyen átalakítót használsz? (típus)
-
woodstock323
tag
Sziasztok!
most vettem egy WD 320Gb 7200rpm 16Mb sata vinyót és olyan bajom van h alaplapom még nagyon régi nincs is sata csati rajt de vettem egy ide to sata átalakítót amivel elvileg mükszik!! Namost én ezt rádugtam gépre átalakítót is stb de mégsem ismeri fel még a bios sem....nemtom mit kéne tennem lehet valami jumperelés de nemtom hova kell mert ezen vinyón nincs ilyen ábra
Szóval ha valaki tudna pls segítsen nagyon fontos lenne!!!!
ui.: alaplap: Asus A7N8X----nem deluxe!
-
HellGreg
őstag
Sziasztok,
én nem tudom, mi lehet a gond, de nekem úgy tűnik, mintha az egyik vincseszterem, időnként kikapcsolná magát, aztán amikor használni kezdem, vissza bekapcsol, miközben fut a rendszer. normális dolog ez? klattyogó hangok jönnek időnként a házból.
eddig nem csinálta, csak mióta beszereltem egy új tápot meg vga-t. mindkettő az aláírásomban látható. volt esetleg valakinek hasonló gondja? -
flatron11
csendes tag
Nagyon nagy problémám van.Vettem egy 1TB-os vinyót sata2-be és hozzá egy sata2-es Pioneer DVD írót.Nem tudok rá semmit se telepíteni.Amikor telepítem a vistát akkor a telepítő újraindítja a gépet és utána nem bootol.De ha XP-t telepítek akkor is ugyan ezt csinálja.
A gép tipusa:
Asrock Conroe 945PL-Glan
2,5GB ram
1TB vinyó
Pioneer DVD író
450W Stability Power táp
Inno Vision Geforce 7300GT 512MB -
sanzi007
csendes tag
válasz
zoltanoerik #3691 üzenetére
Hali!
Szerintem formázd le a merevlemezt!
Start->Vezérlőpult-> Felügyeleti eszközök->Számítógép-kezelés
Bal oldalon keresd a Lemezkezelés -t, majd formázd le a merevlemezt
(itt a partíciókat is be tudod állítani) !
Csak óvatosan! -
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Adott egy Samsung 320Gb-os Sata II-es vinyó. Mikor megvettem akkor erre tettem fel az Xp-t. Most alaplapot cseréltem, és újra akarom telepíteni. Beraktam a telepítőlemezt, a win közölte, hogy az első partíción neki kevés a hely, töröljem azt a partíciót. Naná hogy kevés, mert rajta van az előző xp. Töröltem azt a partíciót. Nem kellett volna... Ugye ott felszabadult 20Gb hely, na mondom akkor ide mehet fel. De nem! Xp közölte, hogy ezt a partíciót nem tudja használni. Ha törlöm, és létrehozom, detto ugyanott vagyok.
Próbáltam menteni a helyzetet: Hirens Boot cd, Partition Magic. Nem indul el /se a régebbi kiadás se az új/, valószínűleg azért mert a dvd író is sata. Sakk-matt.
Beletettem egy másik gépbe a sata samsungot, mondom akkor kiírok róla minden cuccot. Hoppá! Egybe látja a 320Gb-ot és üresnek! /Eredetileg 3 partíció volt rajta, tehát a másik kettőnek ott kell lenni, a windows telepítő/xp meg vista/ látja is őket!
Szóval most mit csináljak? Legalább az adatokat ki kéne róla menteni!/Az Xp sp3 integrált, de próbáltam sp2-vel is, meg Vistával is, de egyik se megy fel!/
-
sss
őstag
Hi,
van egy régi gépem nf7-s lap egy ide vinyóval. Beleraktam a gépbe egy sata vinyót, h adatokat mentsek át róla(wd3200aaks). Bios látja, de miután elindul az xp az már nem akarja felismerni a sata vinyót. Mit kéne állítani, h működjön? -
zoltanoerik
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Samsung HD502HI SATA-s merevlemezt, de nme jelenik meg a Sajátgépben, viszont az eszközkezelő látja. Mi a teendő hogy használatba vehessem a winchestert? Nincs az alaplapomhoz telepítőlemez, a floppy-s dolog beválhat??? Segítség!!! Email: zoltanoerik@gmail.com NAGYON FONTOS LENNE!!! -
zoltanoerik
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Samsung HD502HI SATA-s merevlemezt, de nme jelenik meg a Sajátgépben, viszont az eszközkezelő látja. Mi a teendő hogy használatba vehessem a winchestert? Segítség!!! Email: zoltanoerik@gmail.com NAGYON FONTOS LENNE!!! -
L.azlo
csendes tag
Hello!
Remélem jó helyre irok, ugyanis már nem vagyok benne biztos, hogy tényleg a HDD-vel van a gond a gépemben, mindenestre felvázolnám a problémám, előre is köszönöm a segitséget.
Az egyik ismerősöm Acer Aspire 5670 tipusú laptopja van nálam, ami nem bootolt be (talán a "helyezzen be másik lemezt" üzenetet irta ki, már emlékszem). Először egy XP telepitőlemezzel próbálkoztam, amivel odáig jutottam el, hogy kiválasszam a particiót, amire telepiteni szerettem volna. Egy Hitachi Travelstar 80 GB-os SATA-s vinyó volt ekkor a gépben. 2felé volt particionálva, egyik particiót sem tudta formázni a telepitő. Próbáltam még Vista-val és és Win7-tel is, mindegyik látta a 2 particiót viszont egyik sem tudta formázni. Beraktam egy Ubuntu live cd-t is, amivel végigfuttattam egy Memóriatesztet (nem talált hibát) és egy Lemezellenőrzést is, ami viszont számomra érthetetlen - de feltételezem - hibaüzeneteket adott ki (tele volt az egész error szóval). Akkor már meg sem próbáltam Ubuntut tenni a gépre, még egy merevlemez helyreállitó programmal próbálkoztam, ami talált egy csomó bad sectort, de valami évekig tartott volna mire kijavitotta volna az összeset, ezért 1 nap után leállitottam.
Tegnap vettem egy Samsung HM160HI tipusú winchestert a gépbe. Nos, XP telepitő mintha látná a HDD-t, de a partíció kiválasztásakor a következő üzenet látszódik: "A telepítő nem éri el ezt a lemezt." Próbáltam már úgyis, hogy a chipset drivereket beleintegráltam az XP telepitőbe, ugyanezt a hibát kaptam. Windows 7 szintén látja a winchestert, viszont particionálni, formázni ott sem tudom. Ott valami olyasmit irt, hogy a merevlemez driver lehetséges, hogy nem töltődött be a BIOS-ba rendesen. A BIOS egyébként látja a Samsung vinyót is és látta a Hitachi-t is. Ubuntu telepitő a következő hibaüzenettel állt le: "input output error during read on /dev/sda".
Mégis mi lehet a gond?
Pánikhangulat van rajtam, mert ha most mégsem kellett volna új vinyót vennem... :S:S::SMég egyszer nagyon köszi a segitséget!!
-
törölt tag
XP, Vista és Win 7 alatt is ott a Lemezkezelő, ami képes rá. Persze ha az egy partíción szét vannak szórva az adatok, akkor kissé nehezen megoldható.
Ha van egy másik vinyó, amire lementhetsz minden adatot, akkor tedd meg, utána meg inkább rakd újra a Win-t, és annak a telepítőjében partícionálj.
-
csacsu
tag
hali mindenkinek.
olyan problémám van hogy ílyet még nem is hallottam pedig már sok éve nyomom...bármilyen dvd írot rakom a gépbe nem ismeri fel az üres lemezeket.se cd-t se dvd-t se dual layert..eddig nem volt semmi bajom annyit változoot a gép hogy xp helyett vista ultimate64-bit van fent..
ha valaki sejti hogy mi a baj akkor megköszönném ha segítene -
pcdboy
csendes tag
Akkor hogytudnám megcsinálni?
-
pcdboy
csendes tag
Sziasztok lehet voltmár ez a kérdés de azt szeretném megkérdezni hogy a gépemet hogy tudnám két meghajtóra elosztai c és d meghajtóra a BIOS -ban?
mert nekem úgyvolt régen de letöröltem a d meghajtót hogycsak egy legyen mostmeg rájöttem hogy jobb lenne megint kettő
-
xil
csendes tag
Sziasztok.
Olyan gondom van hogy akármilyen játékot rakok fel kép filebe van h 1 óráig is rakja pl a 5-6-7 gigás játékokat.
2 giga ramom van vista ultimate 64bit a winchester pedig samsung 160gigas 7200 satas.
Előre is köszönöm. -
SPC3RUN
tag
SOS!! SEGÍTSETEK!!!
Üdv!
Vettem ma innen apróról, egy Seagate Barracuda 7200.8 SATA NCQ 300831 vinyót
300gb-os, 2 vinyóm van egy samsung 200gbos meg ez, a samsungról megy minden,
beraktam a seagate-t rádugtam a sata_1 alaplapi foglalatba(samsung ugye a sata_a-n van..)
adtam neki tápot, elindul de a gép nem ismeri fel, csak az everest...
sajátgépbe bemegyek és csaka samsungot mutatja.
mit lehet tenni? -
epidemic
tag
Kiegészítés...
Letöltöttem a gyártó honlapjáról egy teszt programot a SeaTool-t. Az én winyómat képes tesztelni de a haverét nem! El sem kezdi, kiírja hogy a teszt nem lehetséges.
-
epidemic
tag
Sziasztok!
Sűrgős segítség kellene!
Haver itt hagyta a Maxtor 160Gb SATA winyóját, hogy írjak ki neki róla ezt-azt. Nekem egy alap ATA-s Seagate HDD-m van. Bekötöttem a SATA-t, feltelepítettem az alaplaphoz adott RAID illesztőprogramot majd újraindítottam. A rendszer partícióját (F) nem látta az XP de a másikat (G) igen, tervszerűen. Telepítettem fel egy DVD író programot (CDBurnXP) ami kérte a .NET frissítését is. Megcsináltam, de újraindítás után csinált egy scandisc-et és mire betöltött az XP a haver winyójáról eltűntek a mappák, mindkét partícióról! Az adatok rajta voltak, foglalták a helyet is csak egyszerűen nem látszottak. Szerencsére GetDataBack-el le sikerült mentettem őket. Megpróbáltam a 2.(G) partícióját formázni de nem lehet, nem sikerül befejezni. Próbáltam TotalCommanderből, Intézőből, Partition Magic-el, boot lemezről, de semmi! Mostanra viszont már a rendszer (F) partíciója is elérhetetlen. Látszanak a partíciók, de formázatlannak látja őket az XP és formázni sem lehet! Viszont a GetDataBack-el a rendszer (F) partícióját is le tudtam menteni! Ilyenkor mi van??? -
Spirit
őstag
Na sikerült, félig-meddig. A biosban ahol a vinyót felismeri, ott ki kell kapcsolni az IDE access-t, ekkor nem ismeri fel, 0mb-osnak látja.Ekkor ha bejön a win, akkor már sata2-esnek írja. Ekkor csak adatvinyóként volt használva.Megpróbáltam feltenni rá a windows-t, fel is ismerte a telepítő, megpartícionáltam, megformáztam, elkezdte a telepítést, de mikor újraindít, után megint cd-ről akar telepíteni, és nem folytatja a telepítést. A bios-ban nem lehet megadni ilyenkor,hogy erről a vinyóról boot-oljon, mert a bios egyátalán nem is látja sata módban. Alaplapom egy 4 éves MSI K8n SLI platinum. Ezzel lehet valamit kezdeni? F6-al nem adtam be telepítőt, mert nincs floppy-m, de moddolt Win-t használok, amiben alapból van egy csomó sata vezérlő, ezért is ismerte fel, és tudtam formázni.
-
Spirit
őstag
Adott egy Sata2-es vinyó,pontosabban 2db, és egy sata2-es alaplap. Supported-ra mindenhol Sata2-t kapok,de a vinyóteszteknél mindenhol az van,hogy Sata1(udma6) az aktív. Hol lehet ezen állítani?
-
gozika
csendes tag
Hello sziasztok ! Van eggy ASUS A8N5X tipusú alaplapom most kaptam kipróbálásra a srácnál tökéletesen működik patás vinyával hozzámkerült nekem nincs Patás csak S-ATA vinyóm ! Szétkapom a gépet h teszteljem a lapot első gond rádugom a satás cuccot bioszban látszik beis bootolt de mihelyst felállt a rendszer leis fagyott ! Na mindeggy gondoltam újrarakom a windowst Telepítő be bioszban beállítom h Cd ről bootol beis bootol másolja a fájlokat felmásolta utánna kellene bejönni a Partícs menünek meg h elfogadom a szerződés feltételeit nade semmi ! bal fölső sarokban villog a kurzor és ennyi spontán kikapcs gombot röviden megnyomva kikapcsol ! Beraktam másik gépembe a winyát elindítom rendszer betölt Királyság még jó h nem jutottam el a formázásig ! Visszarakom a másik lapra elindul bioszban látszik a winya ! Előjön a rendszerválasztó menü elindítom csökkentett módban mert másképp nem indult elkezd tölteni hallom h olvas a vinyóról egyszer abbahagyja és ennyi ! Másik gépben tökéletesen műxik a winyó sé az oprendzser is stabil és ép ! A Kapott alaplap ASUS A8N5X az enyém ASUS A8N4 SLI !
A saját lapon frankón megy a rendszer felismeri a winyát de a kapott lapon csak bioszban ismeri fel Bootolás után már hallot ! Telepítést nem engedi sem XP-t sem Vistát ! Utóbbinál hibaüzenet !
nekem úgy tünik mintha megállna az adatolvasás a bootolás folyamán de van mikor betölt a windows de leis fagy akár egy sima F5 frissítéstől !
Mi lehet a gond mindenki segítségét nagyon köszönöm !!
-
audi100td
nagyúr
válasz
ez_meg_emaz #3671 üzenetére
Az nem hiba, a Seagate-nél folyton pörög ez az érték, nincs ezzel a vinyóval semmi baj.
-
peti800
tag
Sziasztok, sürgős segítség kéne. Van egy 40Gb-s Maxter vinyóm, és a windóz csak 9600Mb-t mutat. Ha particionáló programmal szeretném formázni, akkor is csak 9600Mb-t enged. Hogyan tudnám akkor kihasználni a maradék 30gb-t is, ill úgy leformázni, hogy lássam mind a 40Gb-s. Előre is kösz a válaszokat.
-
bubaakuka
csendes tag
most vettem alaplapot (asus p5lk 1600) és lg winyót,van két vinyóm,de 1iket se ismeri fel szal nme tok telepíteni sem xp-t, bios update megvolt aki tud vmit pls pm me
-
ez_meg_emaz
őstag
Hi.
Másnak is ennyi hibát ír a hdd sentinel? Legalábbis annak akinek seagate-je van. A samusung vinyoimnál ez az érték 0, de legalábbis <10 és nem 83-25 millio
Hibás a fej vagy a mechanika vagy mi? Amugy konkrét hibákat nem vettem észre. Fallout3 fagyogat ki csak de szerintem nincs köze ehhez, mert a többi game hibátlanul megy, bár mással most alig játszok az is igaz. -
Skodry
aktív tag
Tudnátok mondani egy listát ahol írják ,hogy s462 s754 ...elviszi az 1tb sata2 őt?
Felismeri? -
Amacs
aktív tag
Pont ez érdekelne engem is. A mai napomat ezzel a témával töltöttem el, de sehol nem találok meggyőző tippet win reinstall nélkül. Vistához van valami regedites buhera, de az xp-m rendszerleírójában nem találtam.
-
krystman
őstag
Hello!
Windows XP alatt szeretném használni az AHCI-t. Letöltöttem drivert is hozzá, de nem tudom miként tudnám működésre bírni. Ehez kellene segítség, ha tudnátok esetleg. XP újra rakni ezért nem akarnám.
Köszi.
-
audi100td
nagyúr
válasz
rob.solney #3664 üzenetére
Hát, adatmentéssel foglalkozó cégek lehet, hogy visszatudják menteni, de az elég drága szokott lenni.
-
rob.solney
csendes tag
válasz
audi100td #3663 üzenetére
köszi szépen a gyors segítséget, még annyit hadd kérdezzek, hogy egy ilyen hibajelenségnél, van-e bármi módom, hogy az adatokat visszaszerezzem?? Akár más winyókból alkatrészcserével, vagy hasonló; 122GB-nyi személyes hanganyagom van a vinyón, amit sok-sok év alatt gyűjtöttem össze...de gondolom nem kell ecsetelni a helyzetet :S
-
audi100td
nagyúr
válasz
rob.solney #3662 üzenetére
Ez a gond, sürgősen cseréld le, mert ki fogja nyírni a többi vinyót is, ha peched van még a vga-t vagy alaplapot is.
Mindenképp kérj tanácsot az új táp megvásárlása előtt: [link]
-
audi100td
nagyúr
válasz
rob.solney #3660 üzenetére
Szia,
szerintem 99% hogy táphiba, milyen tápegységet használsz?
-
rob.solney
csendes tag
Sziasztok,
Szeretném kérni a segítségeteket... az idei évben a 3. winyóm szállt el, SATAII-es, 2 Samsung, 1 Seagate, minden esetben a HD Sentinel fejolvasó egység hibát írt ki (Fdisk is lefagy alatta)...aztán a következő újraindítás után már nem reagált a vinyó, mostmár olyan szinten van a dolog, hogy az előző vinyóm még vissza se ért a szervízből, de már az új is szétment...mi lehet a gond a géppel (???)...elég kicsi esélyt látok rá, hogy mind a 3 esetben ugyanaz a hiba történjen, ráadásul van még 1 régi IDE-s Seagate-m, 2004 óta használom és annak viszont semmi baja...
Nem tudom, h hasznos infó-e, de mindegyik winyón van külön hűtés szerelve...csak nem megfáznak?? :-))Op.rendszereim, amiket használtam: WinXP SP3 x86, Win7 Bulit 7057 x64, a programok amiket használok, azok évek óta ugyanazok, max. 1-2 esetben rakok fel frissített verziót...
Lehet, h HD Sentinel miatt van az egész, kb. január óta használom...vagy alaplap (ASUS P5Q-Pro), esetleg memória (4x1GB GEIL Ultra 1066MHz) probléma??Esetleg ha lenne valaki Gödöllő közelében, vagy Pesten, aki vállalná, h ránéz a gépemre, azt honorálnám...
Köszi a segítséget...
-
szimcsi
senior tag
Sziasztok.
Nekem egy Seagate barracuda 7200.8-asom van, 250 gigás.
Pár hete hangosabb lett a gépem a megszokottnál, ma valamennyire kiporoltam a gépet, a procihűtőt stb. Talán egy lehelletnyit halkult, de szerintem még mindig nem olyan mint korábban volt. A vinyó kicsit hangosnak tűnik, lehet hogy azt is meg kéne takarítani, vagy azt nem szokták, nem mérvadó? A ventije pöröghet nagyon, vagy mi? Onnan is gondolom, hogy lehetne halkabb, mert kb minden héten van egyszer olyan, hogy teljesen elcsendesedik a gépem pár percre, de aztán megint rákezd. köszönöm, üdv. -
sti10p
senior tag
Nemrég vettem egy WD 320GB-os winyót és mióta beraktam tompa búgásra lettem figyelmes, ez ilyen lassan erősödő és halkuló búgás 6 másodpercenként. Leszedtem a többit hogy megnézzem mi búg és ha lehúzom ezt a vinyót akkor nincs búgás.
Szal valószíbű hogy a tápom vagy a vinyó miatt van és hogy a vinyó bug ami elég idegesítő! Tapasztalt már valaki hasonlót és most mit csináljak? -
válasz
Sancii. #3653 üzenetére
az ahci (link) mód kell neked, ami nem csak gyorsabb picivel az ide módnál, hanem kezel néhány olyan funkciót, ami ide módban nem áll rendelkezésre! (ncq, hot swap...stb)
a vista alapban tartalmazza az ahci módhoz szükséges illesztőt, de az xp nem, így xp telepítésekor vagy beleintegrálod a telepítőbe a szükséges illesztőt, vagy a telepítés során külön beadagolod azt - például floppy lemezről! esetedben ich10r illesztő kell - a szükséges illesztőt megtalálod az alaplap telepítő cd lemezén, a floppy lemez elkészítésének a módja pedig leírásra került, az alaplap kezelési útmutatójában.
a raid lényege; link -
Sancii.
csendes tag
Helló!
Meg tudná mondani valaki, hogy mi a különbség a RAID, IDE, AHCI módok között? ASUS P5Q-m van és az 500 gigás Seagate (32mb), ami SATA2-es, csak IDE módban hajlandó bootolni. Úgy hallottam, hogy IDE módban a leglassabb, és ha már van egy ilyen cuccom, ami menne gyorsabban is, akkor nem akarok szenvedni. BIOS frissítés megoldhatja a dolgot? -
nova001
senior tag
hali
van egy régi abit alaplapom sg-71 és vettem bele egy silicon image pci sata karit meg egy sata vinyot...na most nem akar rá a win felmenni mert a telepítő a hardver kiépités vizsgálata alat megfagy és nem megy tovább....ha kikitöm a vinyot akkor pata vinyo alol megy :S:S megoldás mi lehet erre ? :S -
polarx
tag
Hello mindenki!
Vettem ma egy samsung F1 Raid edition 320 gigás vinyót. Beraktam gépbe ( gigabyte alaplap neforce 350 es lapkakészlet ) és nem látta , de emelett rendkívül belassul és a windows sem tölött be. Biosban beállítás külön satás dologra csak a Raid menupontnál volt, de ott, gondolom nem kéne álítani ha nem akarom raidbe használni. Mellette van egy Pata vinyó. Mi lehet a gond?
-
ha van rá lehetőség, akkor ide csatolásúra kell cserélni a sata csatolású írót!
minden más megoldás (sata -> ide átalakító, pci -> sata port, usb csatolású külső ház) kétséges kimenetelű eredményt hozhat ezeknél a régebbi szériás alaplapoknál, ráadásul sok hibalehetőséget tartogathat - még ha működne is... -
Yulo
csendes tag
Sziasztok! Van egy nagy problémánk. Asus K8N alaplapon egy sansung sata winyó, meg egy ide-s dvd olvasó van. Szeretném satás sony Rw-dl-es írót csatlakoztatni. A gép igy nem indul el, ha rá van kötve a sata dvdíró. Amint lehúzom róla szépen bootol. A táp 450-es ennek birnia kellene. Tudtok segíteni? Mi lehet a baj?
A segítséget előre is köszi!
e-mailben ide irhattok: szlp@freemail.hu -
Balage21
tag
Nah ez érdekes.HDSentinel: Teljesítmény 100%, Kondíció 100%.Viszont elindítom az Ön tesztet, 30 másodperc múlva ezt írja: Sikertelen az olvasó egység hibája miatt.És kattan is egyet mint amikor fagy.Úgy érzem ebből gari lesz, viszont a tápom megússza.
-
Balage21
tag
Hali!Lenne egy kérdésem.Adott egy Samsung HD501LJ (500GB) SATA2 winyó.Egyszer csak gondol egyet kb. 10-15perc után és elkezd kattogni és lefagy az egész rendszerem.Ilyenkor kikapcsolom, utána be és működik rendesen.Tehát ha rendesen leállítom a wint akkor utána indítva 10perc után elkezd kattogni.Ha ez után kinyomom egyből majd visszakapcsolom akkor utána jó.Valakinek volt már hasonló esete?Már gyanakszok hogy a táp lehet, de azt nem akarom elhinni...
-
bubu18
csendes tag
Hello!
Lenne néhány kérdésem:
ASUS P4P800-VM alaplapom van. Integrált SATA vezérlő van rajta.
Jelenleg egy PATA hdd-vel megy... Ezt szeretném lecserélni és helyette egy új sata hddt használni. (Csak ez az egy lenne a gépben.)Nyugodtan megvehetem a satásat?
(Hallottam hogy nem mindig működik jól rendszerlemezként a sata. Ha ez tényleg így van, szokott lenni rá megoldás?)Nagyon sok helyen már sata2es hddket látok. (Alaplap mivel nem friss darab, gondolom még nem sata2es.)
Ezzel menni fog a gép? -
Elisha_
tag
Váltottam Win7 7022 32 bit-ről Win7 7048 32 bit-re. A telepítés első újraindításánál megállt a gép amikor a bios felismeri a merevlemezt és nem ment tovább. A megoldás, hogy a hdd ahci-ről vissza lett rakva ide módba. Utána a win felment gond nélkül de azóta sem tudom a merevlemezt ahci módban használni. Próbáltam visszatenni a Win7 7022-est, volt bios reset de semmi. Ha ahci van beállítva csak a hdd lehúzásával tudtam belépni újra a bios-ba. Elvileg nem lehet köze a win telepítéshez de előtte működött.
Valakinek ötlete? -
ROLI22
tag
hi!
vkinek van vmi ötlete h mitől lehet az h a gép random módon lefagy, majd amikor újraindítom akkor (igaz nem mindig) PIO-ba rakja a SATA vezérlő az adatátvitel módját? illetve ha D (SATA)-ről telepítenék vmit C (IDE)-re, akkor is lefagy szinte mindig install közben
ezt csinálja az új 500 gigás WD Caviar Black-kel is,de a most kicserélt Maxtorral is régebben
körítés: Asus A8N SLI, Corsair TX 750,XP SP2
előre is kösz
-
Tidus
addikt
Sziasztok! Kérdésem, Biosban A SATA TYPE menüben IDE- re van állítva, mi a külömbség ha AHCI-ra, v. RAID-ra állítom?
-
sasi81
csendes tag
Szeva!!!
Szal az volna a problémám h van 1 asus a8n-e lap 2db wd500aaks (ill maxtor 200gb azon volt a op) hdd mepróbáltam raid-be kötni a múltkor de egynapos szerencsétlenkedés után feladtam mivel hiába sikerült nagynehezen rátenni a renszert nem akart bootolni, na mindegy.
Jött az ötlet h legalább az egyik wd-re rakni a renszert mivel majdnem 2x olyan gyors.
A windowsnak nem tűnt olyan jó ötletnek!!! megcsináltam a partíciót és mehet a format, de csak mehetne mivel azt írta ki h az xp-vel nem kompatibilis a partíció.
mi a gond??? sata driver?Ja és azt vettem még észre h a post screen után kiírja a vinyókat és az egyik wd LRG-módban van. a biosban mindkét vinyó azonosan van beállítva "auto" -ra. állítási lehetőség csak a large van még de nem arra van állítva. miért van az egyik LRG -ben a másik LBA-banM?
előre is köszönöm a segítséget!!!!
-
TeGez
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék a hozzáértőktől! Ujra telepítettem az XP-t. Sata RAID 0. Eredetileg volt SATA HDD a gépben, amin meghagytam az adatokat,gondoltam, telepítés után visszadugom az alaplapra, és már nem kell vele foglalkozni! Ugyanarra a csatira dugtam vissza, amellyiken telepítés előtt volt, és nem látja az eszközkezelő. Mi a teendő ilyen esetben? Csatlakozások jók, Próbáltam másik csatira dugni, ugyanaz.
Én elindítottam a hardver hozzáadás varázslót, szépen végigment, és keres valami MTP Device nevű eszközt, aminek a telepítését elkezdte, a Proci 100%-on fut, és már vagy egy félórája megy, és semmi. Le lehet ezt valahogy állítani?
És mit tegyek, hogy a winyómat megismerje az alaplap? BIOSZ-ban minden erre vonatkozót enabled-re állítottam.
Üdv.TeGez -
csubeecrx
csendes tag
Üdv mindenki
kérnék egy kis szakértői véleményt, segítséget
a problem a következő....Noti: AMILO Pi 1505 XP telepítés... (a terv)
- Boot lemez beolvas
- PQ magic Particiók létrehozva (2db az első beállítva activnak)
- WinXP cd be (sokat telepítettem már ezzel a lemezzel)
- kék háttér fájlok bemásolása (szokásos indulás)
- aztán a köv. szöveg
" a telepítő nem talált a számítógépben telepített merevlemezes meghajtót"
" ellenőrizze hogy van-e bekapcsolt merevlemezes meghajtó és megfelelően csatlakozik-e és a lemezzel kapcsolatos hardverbeállítások jók-e. ehez lehet szükség van a gyártó által biztosított dignosztikai ill. beállítóprogram futtatására"viszont BIOS-ba látom
sőt DOS-ba is látom a winyót és még a prticiókat is
FAT32 vel próbáltam de NTFS-el is ezt hozta
és úgy is hogy simma formatált winyót hagytam neki...találkozott már valaki ilyennel?
vagy van vmi ötlete valakinek?!?!előre is köszi
-
atee
őstag
Sil3114 4 portos SATA kártya.
Erre 4 db dvd írót szeretnék kötni.
A probléma a következő.
Egyszerűen nem indul el a rendszer vele. Hacsak egy optikai meghajtót teszek rá akkor sem. Egyszerűen nem hajlandó figyelembe venni azt, hogy az alaplap biosában az alaplapra csatlakoztatott hdd van beállítva first bootnak. Sőt minden egyéb le is van kapcsolva, hogy eszébe se jusson más lehetőséget keresni.Csak abban az esetben működik ha egy sata winyót is ráteszek a kártyára (rendszerrel), de ebben az esetben kevés sata helyem marad az íróknak...
Van e arra valami megoldás, hogy úgy működjön a dolog ahogy az logikus lenne
4 író a sata kártyán...és az alaplapról bootoljon IDE felületről?Volt egy olyan próbálkozás is, hogy egy másik vezérlő kártya lett betéve mellé amin SATA és IDE csatlakozási lehetőség is van. Ez esetben is kiskirálynak gondolja magát a 4 sata portal rendelkező Silicon kártya...onna akar bootolni csakis!
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz
ez_meg_emaz #3631 üzenetére
Nah sikerült, végre a saját gépemről írok. Nemtom miért nem akart a seagate-rőé bootolni ha 2 oprendszeres vinyo volt bent. A lényeg hogy most már jo.
-
ez_meg_emaz
őstag
válasz
tupacamaru #3630 üzenetére
Próbáltam, ugy sem.
Sőt mielőtt vki felhozná a lapom tudja a sata2-t. (ugyanis a samu sata2-es, seagate sata1) Mielőtt azt is felhozáná vki, megprobáltam ugy is, hogy a samut jumperrel sata1-esre állítottam, semmi.A sorrendet elmenti amit beállítok mert mikor ujraindul és megnézem akkor jo a sorrend. De olyan mintha figyelmen kívül hagyná és vmiért alapbol a samurol bootol mindig.
Most az lesz hogy kimentettem a régi vinyom második particiójára a fontos cuccokat és az elsö particiot (amin a régi xp van) formázom. Így csak 1 vinyo marad (seagate) amin oprendszer van. Így már mennie kell együtt a kettőnek. Ha így se akkor nemtom mit csinálok.
-
tupacamaru
veterán
válasz
ez_meg_emaz #3629 üzenetére
Ha a BIOS-ban jól állítotad be akkor nem tudom hogy miért nem boot-ol? Esetleg a SATA kábelt cseréld meg a vinyókon. Tehát húzd le az egyik vinyóról és dugd rá a másikra. Az alaplapon ne nyúlj hozzá a kábelekhez. Csak egy ötlet, semmi több.
-
ez_meg_emaz
őstag
Hi.
Elég triviális a problémám de nem tudom mit kéne tennem. Gondoltam írok hátha tudtok segíteni..
Adott 2 sata vinyo meg 1 pata. Az egyik sata-t(seagate) most vettem ujonnan a másikon(samsung) volt eddig a rendszer.
Xp-t ugy tettem fel a seagatere hogy kihuztam a másik satas vinyot. Miután feltettem az xp-t meg az alaplapi drivereket az uj vinyora visszadugtam a régi samsung satas vinyomat. Csak az a baj hogy a régi sata-s samsungrol bootolni mindig. Átállítottam biosban a boot sorrendet és úgy is! Olyan mintha nem alkalmazná a beállításomat, vagy figyelmen kívül hagyná hogy a seagate van elsőnek beállítva. Mindig a samsungrol akar bootolni.Ha a samu satat kihuzom akkor simán bebootol a seagateről de ha mind2 rajt van akkor mindig a samsungrol probál.
Valami ötlet hogyan tudok egyszerre 2 satas vinyot müködésre birni ugy hogy arrol bootoljon amiről én akarom?
-
csyo
senior tag
Ha BAD sectoros vinyót partítionálnám akkor kikerülhetőp a hbás terület?
-
Lest4t
aktív tag
Hali, Egyik haverom adott neekm egy western digital 1 Tb os vinyot (sata). És én nem látom windowsban. Biosban és eszközkezelőben igen. Partition magicben dynamic valamit ir ki rá. Mi lehet a gond? Van egy 300 as és egy 400 as sata vinyom is azokkal semmi gond.
-
Haromgeee
csendes tag
Sziasztok!
Remélem tudtok nekem segíteni.
Van egy 200GB-s Maxtor SATA HDD-m. Kb. 2 hete egyszer csak belassult.
Másolás, letöltés közben akad az MP3! Nagyon belassult a winchesterem. Még a filmetet sem lehet rajta nézni. Nem bántottam az OP rendszert sem (Windows XP SP3)
Mi lehet a baja?
A HD sentinel ezt írja ki:
Becsült max. átviteli sebesség,4441 KB/mp [3x DVD írási sebesség]Lehet vele valamit csinálni? Vagy dobhatom ki? Kb egy éves, és eddig jól ment.
-
gsxr samurai
csendes tag
Helló!
Barátnőm hp 530-asával lenne egy olyan gondom, hogy a sima XP nem megy rá fel, mivel hiányzik a sata vezérlésvan átírt XP-m, amiben benn van,s még jópár + progi, ez felmegy, de nem tökéletes a rendszer, elég sok mindent módosíthattak benne, igy sok új progi nem mükszik.
Szereztem Vistát mivel ez lenne az eredeti op. rendszer, hátha jobb lesz, viszont az Ultimate verzió.Ezen nem tudom telepíteni a vodás netet, meg az enternet csatin sem fogad netet.
Akkor legyen 2 rendszer ha már máshogy nem megy.
Eddig is volt 2 rendszer, de ha az XP mellé felteszem a Vistát, akor nem látja az XP-t.
Leformáztuk a vinyó mindkét felét, ezután C-re feltettem a vistát, D-re meg az XP-t, viszont most meg csak az XP látható, nem tudom kiválasztani, hogy melyik induljon
Be tudom azt valahol állítani a Setup-ban, hogy lássa mindkét rendszert? -
Márton
nagyúr
én is kérdeznék:
nemsokára megjön a 32gigás ssd-m, ezt tervezem rendszernek és a programok tárolásának, indításának.
A 640-es samsung vinyót meg az E-sata portra tervezem tenni, de nem külső rack-be, mert nem cipelném, hanem ugyanúgy bennt lenne a gépben, csak nem mindig használnám, így jó lenne ha leállítható lenne amikor nem kell.
Ki milyen megoldást javasol?
Gondolok itt arra, hogy ha esata-ként megy, akkor ott lesz az ikon az eltávolításnak, de ha alkalmazom, attól még pörögni fog a vinyó, ugye? IDE-s korszakban még használtam olyan progit, amivel 2 kattintással le lehetett állítani a vinyót, ez megy satanal is? Viszont ha ezután valamelyik program éppen fel akarja térképezni hogy milyen meghajtók vannak a rendszerben, feleslegesen megint felpörögne a vinyó.
Utolsó módszer amire gondoltam, hogy barkácsolok egy kapcsolót a tápkábelre és mikor az ikonnal biztonságosan eltávolítottam a meghajtót, akkor ezzel a kapcsolóval meg is szüntetem az áramellátását, ha pedig később kell, akkor csak benyomom és újra felismeri.
Ez így müködhet, nem? És ha igen, akkor a 4 ér közül a 2 fekete a föld, a piros-sárga pedig az 5 és 12V, ezeket kéne egyszerre megszakítani?
Valaki csinált már ilyet? Esetleg nem kapni gyárilag ilyen kábel toldót?köszi
-
Márton
nagyúr
válasz
StakDrone #3615 üzenetére
először is:
miféle drivert tettél fel a vinyóhoz sp3 alá?
semmiféle nem kell!aztán, ha már az eszközkezelőben látod, az jó jel
Sajátgép jobbklikk, kezelés, tárolás, lemezkezelés.
Itt hozz létre rajta particiot és rendelj hozzá ott betüjelet jobb klikkel.hajrá, remélem menni fog!
jó döntés volt a 640-es samu! -
Kloden
senior tag
Tudomásom szerint teljesen mindegy melyikre dugod, mindegyik masterként lesz jelen.
StakDrone: vinyókezelővel, pl. Partition Magic-el sem látod a vinyót? Én is így voltam, a sata vinyómmal, a windowsos kezelő nem látta de a PM igen. Abban a labelt is könnyedén adhatsz neki.
-
StakDrone
csendes tag
Üdv!
Vettem egy 640Gb-s Samsung SATA vinyót. A beépítésnél/telepítésnél semmi gond nem volt (SATAII portra csatizva, alaplapi cd-ről felnyomtam a drivert win xp sp3 alá, eszközkezelőben ott az új hdd) Csakhogy nincs kiosztva neki betűjel. Az eszközkezelő bár látja a vinyót, adatait rendesen megmutatja, de kötetet nem rendelt hozzá.
Biosban minden okés, ott a hdd, minden engedélyezve sataII, sata, nem raidben fut.Van még két winchester a gépben egy rendszer IDE-s vinyó (SAMSUNG 120Gb) és egy SATA WD 250Gb Ezek már egy ideje rendben futnak.
Biosban próbáltam már turkálni a SATAII módot, ilyesmit, de nem müxik. Próbáltam a régi satás vinyóm helyére áttenni (SATA1 portra), de úgysem ment. A régi SATA vinyót nem tettem be, port cserék, úgysem látni.
Az új vinyó totál szűz, de mivel nem látja a fájlrendszer-kezelő, se particionálni, se formázni nem tudom.
Valami ötlet?
-
Weaver
senior tag
nem problémám lenne, hanem kérdésem. sata-nál befolyásol az bármit is, h a (jelenlegi) 6 port közül menyikre csatalom a vinyót, és a dvd-írót ? és az h slave / master ?
-
hocilala
csendes tag
Sziasztok! Segítséget kérnék, mert már napok óta szívok a következővel: adott egy MSI PM8M3-V H alaplap és egy 80 GB-os samsunk SATA HDD.
Javításra került hozzám, korábban állítolag hibátlanul futott rajta az XP. A hibajelenség az volt, hogy az xp boot közben újra indult és kiírta a gép: device not found, BIOS not installed. Gondoltam, hogy a SATA driverrel van gond, adatokat nem kellett menteni, újra húztam az XP-t (SP2 integrálva). Telepítő megformázta (bár 4-6%-ig iszonyat lassan ment), felment az xp. Most viszont az a gáz, hogy boot közben kb 1,5 percig nem történik semmi (fekete képernyő). Boot iniben /sos/-al kiíratva valamilyen rendszerfájl betöltésekor áll meg - sajnos most nincs előttem, nem emlékszem, hogy pontosan minél, de gyanítom, hogy a SATA okozza a gebaszt. A HDD ás a RAM tesztek szerint hibátlan, driverek frissek, hálózat nincs rákötve. Mit lehetne tenni? -
Kloden
senior tag
Erre senki?
-
Korte123
csendes tag
Üdv!
Próbáltam rákeresni a problémára, de nem találtam hasonlót. (És topikot se találtam rá jobbat)
Kedves barátoméknál egy P3 1,6 GHz gép van, benne IDE winyó, azon van a Windows XP, de kinőtték, és vettek SATA kártyát, + 300 GB-s Sata Samsung winyót.
A kártya működik, a Windows XP-be feltelepítettük, ám amikor a winyót rádugjuk, és bekapcsoljuk, a Windows nem töltődik be! Még kiírja a BIOS a SATA kártya típusát, és a winyót is detektálja, kiírja korrektül, de abban a pillanatban, amikor bootolni akar, fekete képernyő, és nem megy tovább. Nem ír ki semmit.
Próbáltam a SATA kártya mindkét portját, és próbáltam másik PCI slotba tenni a kártyát, nemjó. Bootolási sorrendnél a Try Other Devices kikapcsolva. A BIOS Setupot átböngésztem, sokmindent kipróbáltam, semmi. Optimized defaults-ot is betöltöttem, azzal se jó.
Úgy lehet csak használni a sata winyót a windows-ban, ha bootoláskor le van húzva a sata adatkábel, és mikor a win már betöltődött, rádugjuk. Ekkor simán működik a winyó, lehet másolgatni. De ez így nagyon durva megoldás.
A SATA kártya: Silicon Image SIL3512Ha van ötletetek, köszönöm!
-
Kloden
senior tag
Hellótok, légyszi segítsetek, nem tudom hogyan keressek rá a problémára és a megoldását sem tudom:
Adott egy Abit IS7-V2 alaplap. Ebben Sata-150 csatik vannak. Namost vettünk egy Sata 2-es vinyót hozzá, és sajnos nem ismeri fel az XP, hiába dugtuk át a vinyó jumperét Sata 150-re. Bios felismeri a vinyót, de az XP egy nagy bad sectornak látja. (A lemez formattált és működik.)
Biost frissítettünk már, nem segített. Mit lehetne még tenni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- AKCIÓ! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged