Hirdetés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Valami baja van a tápomnak
- CES 2026: árad a Panther Lake az Inteltől
- Melyik tápegységet vegyem?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen egeret válasszak?
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Apple asztali gépek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
audi100td
nagyúr
válasz
h.adam.92
üzenetére
Egy link formájában légyszi, mert így nem látni semmit.
mod: így már jó lesz.

Ultra ATA CRC Error Count változott, ez azt jelzi, hogy adatátviteli hibák történtek. Próbálj ki egy másik sata kábelt, táphiba is okozhatja (kösd át egy másik csatlakozóra), vagy pl. driverhiba. Milyen oprendszert használsz?
-
Benhill
senior tag
üdv.
van egy sata vinyom amin vista rendszer van, meg van egy pata amin xp sp2.
hogy tudom megoldani hogy sata-s vinyorol bootoljon?
ha kihuzom az ide-t akkor : Disk boot failurea lapom: asus p5n32e sli plus
-
audi100td
nagyúr
Üdv,
HDD Life-ot felejtsd el, valószínűleg nem ismeri még ezt a vinyót és azért mutat ilyen értékeket.
Rakd fel a legfrissebb HD Sentinel-t és nézd meg mit mutat.
-
audi100td
nagyúr
-
h.adam.92
őstag
Hy!
Lenne egy kis problémám. Mostanában elég gyakran omlik össze a rendszer játékok és egyéb programok használata közben. Nem rég kezdte el ezt csinálni. Elkezd belassulni, aztán végleg lefagy és mikor újraindítom akkor azt írja ki, hogy Lemez olvasási hiba! CTRL+Alt+Del. Szerintetek ez winchester eredetű probléma? Ha van esetleg valami, amivel kezelni tudnám a problémát akkor segítsetek thx!
-
Atis15
csendes tag
hello nekem is satás vinyóm van és most mikor ujra tettem volna az xpét be a kis lemez stb kiválasztottam az xp servert és utána ki irt egy hibát. d:/xpsprtm/base/setup/oemdisk.c. azt ir ez a hiba leformáztam a d meghajtót mert nekem a c-én van a windows és nem engedte azt hittem hogy a kislemezzel van a gond ahoz is letöltöttem ujra a cuccot mégse jó, az si3112r fáljal van a gond már nem tom mit csináljak.
És így meg nem ismerifel az xpé cd-ét így az egészet nem tom ujra nyomni, mégvissza állítani se tudom mert előtte tettem ujra az xp-ét és akkor szarul vagy nem tom 1 mappából kettő van ha letörlöm az eggyiket akkor mikor megnyitnám a elhalványul szar az egész ha tudtok segítsetek mert nagy a gond előre is kösz -
audi100td
nagyúr
-
törölt tag
sziasztok,
néha a rendszer "eldoja" a vinyókat...
csak azt veszem észre, hogy nincsenek benne a saját gépben vagy a windows oldalsávon lévő gadget azt jelzi, hogy megszűnt a kapcsolat
ha megmozgatom a csatlakozókat, akkor helyreáll a rend, de valószínű, hogy a tépcsatival lehet a gond...
a lemezekkel elvileg nicns gond, teszteltem őket és folyamatosan karban vannak tartva...
van köztük 3 éves, 1,5 éves és fél éves vinyó is, mindig másiknál jelez hibát a rendszer...vegyek egy új tápot? a vinyók csatlakozói nem mozognak, külsőleg rendben vannak, eddig sosem volt gondom velük
-
ikrekapja
csendes tag
Sziasztok !
Én hozzátok képest nagyon gyenge vagyok számítógépek terén, ezért kérem segítségetek !Asus P4V8X-X lapom van, ami már nagyon nem mai gyerek, van rajta 2 db. SATA -1 csati is a szalagosok között.
Tettem bele már rég egy SATA -2 es 160-as samsung HDD-t, le butítottam jumperrel SATA-1 re, floppy-n adtam a fránya XP sp-2 nek Sata driver-t és látta a vinyót, fel ment rá az Op.Emlékszem, amikor vettem bele Sata DVD írót, rá raktam, és nem igazán kezelte a többi régi szalagos mellett a lap.
Le is kötöttem.Most kaptam egy 40 GB-os WD400 tipusú vinyót,
, ez csak SATA -1 es lehet,mert nincs rá írva csak az hogy SERIAL ATA .Még régi táp csatlakozás is van rajta az újjal.
Bele szereltem a gépbe, és nem boot-olt be az XP.
Sőt, a bios egy rohadt vinyót sem lát, csak a floppyt meg az írókat.
Tuti hogy nagy marha vagyok a dolgokhoz, de itt nézem ezt a jó kis vinyót, miután ki vettem a gépből és eredeti felállásban indítottam újra ezt a drága ezer éves Asus P4V8X-X cuccot. Ez a 40-es vinyó másik gépben jól ment előtte, nekem meg semmi !!!!
Ki vettem a régi 160-ast, és csak azzal meg az XP lemezzel próbáltam , ahogy azok előtt a 160-ast, F6 után SATA driver, mégsem látja a gép.

Na mi a francot kellene csinálnom ???
Jó lenne még 40 GB, pláne úgy, hogy külön vinyón van.
Legyetek szívesek ,segítsetek nekem, de úgy már, hogy meg is értsem, mert annyira bosszant , hogy ilyen marha vagyok az ilyenekhez !!!!
Előre is köszönöm !!!

-
joc88
csendes tag
Szia! Nekem is HP(6820s) laptopom van és én is találkoztam a problémával mert xp kellet volna vista helyett. Egy hét volt mire felszenvedtem hátha neked is segit. Ugye nekem is volt sata naitve mod mindenki azt mondta rakjam fel a sata drivert de ilyen "buherált" xp van amiben benne volt alapból a driver, nem ment.
Nos akkor a lépések amik nekem kelletek:
- leszedtem a legfrissebb BIOS-t és frissitetem
-utána a hardver vizsgálat résznél F6 és a sata drivert fel kell tenni és utána a szokásos telepítés lépései jönnek.
Nekem igy már felment az xp. -
Feaon
csendes tag
Köszönöm a választ!De sajnos én nem értek ehhez a részéhez.Megpróbáltam a driverfájlokat a integrálni,sajnos így is kékhalál.Pedig azokat a fájlokat töltöttem,ami szükséges.
-
a kék is pont amiatt van, mert sata csatolású merevlemezre akarsz xp oprendszert telepíteni! ha a bios beállításában nincs mód/lehetőség az ahci/sata mód kikapcsolására, vagy ide módba történő átkapcsolására, akkor integráld a szükséges ahci/sata illesztőt az xp telepítőjébe, és menni fog az xp telepítése; hogyan_telepitsunk_windows_xp-t_notebookra
(lényeg az #1 hozzászólásban!) -
Feaon
csendes tag
Sziasztok!Vásároltam egy új HP Pavilion DV5-ös notebookot,amiben (e)Sata vinyó van,ez az első eset hogy találkozom vele.Olvastam hogy az XP-hez kikell kapcsolni a Sata Native Mode-ot,amit én nem találok a biosban.Próbáltam particion magiccal formatálni,sajnos az sem látja.Az XP telepítésekor mikor betölti a lemezt olvasás közben,a végén bekéne adnia a régi windows verzió nevét,ahelyett csak egy kékhalál jön azzal az infóval hogy a Windows telepítésekor probléma merült fel,ellenőrizze hogy virusírtó...stb. Ha még azt írná hogy nem talál merevlemezt ok,ez nem így van sajna. A winchesteren van egy 8 gigás nem partícionált terület is gondolom ott a Vista telepítő,mert egyáltalán nem kaptam cd-t a géphez.....Elnézést ha rossz helyre írtam,még új vagyok itt,és szükségem lenne az XP-s gépre.Előre is köszönöm a segítséget.
-
terrion
tag
üdv azt szeretném kérdezni hogy 74gb os sata seate vinyon van 4 bad sector lehet javitani?
-
joc88
csendes tag
válasz
audi100td
üzenetére
GABA a márkája azt hiszem. Nem fogom bekapcsolni, nem is az egyém a gép.
De érdekes egy IDE winyoval még elindul bár ugy emlékeszem a haverom párhéttel ezelött vitte a gépet szervizbe mert nem indult a gép és kideült hogy egy ram tönkre ment utána IDE winyo utána meg dvd maghajto majd 2 sata winyo ment tönkre. -
joc88
csendes tag
Sziasztok még egy gondom lenne hogy berakoma gépbe a sata winyot és büdös éget szag jön kicseréltem egy másik winyot és azzal is ez történt. Szerintetek mitől lehet?
-
joc88
csendes tag
Sziasztok! Egy olyan problémám lenne hogy van egy Abit IS7 alaplap csatlakoztatom rá egy Samsung Sata winyot és nem ismeri fel de az IDE winyot igen.
-
Dysnystaxis
csendes tag
Sziasztok! Van egy problémám. Egy Asrock Conroe 865PE típusú alaplapra, már egy meglévő Samsung Sata-II HDD mellé vettem még egyet. A régi 250 Gb, az új 1 Tb. Minden jó is volt, beszereltem, partícionálás, ilyenek. Lassabb lett a gép, de gondoltam, hogy kezdeti probléma lehet csak. Újraindítás után még ugyanúgy lassú maradt. Kérdezősködtem, és addig már eljutottam, hogy Sata-II magától végzi a jumperelést, vagy hogy csak jelölésnek van a Master dolog, szóval ez nem gond nála. Vírusírtás megvolt, windows reinstall szintén, de még mindig katasztrófa, hogy akár a firefox magában eléri a 60% CPU használtságot. Friss alaplapi driverek telepítve vannak, és UDMA módban üzemelnek a vinyók. Teljesen tanácstalan vagyok, hogy mi lehet a probléma, már szinte mindent próbáltam. Volt HDD teszt is, HD Tune-nal, de nem írt problémát. Memóriateszt is volt, az is rendben van. Töredezettségmentesítés szintén volt.
PS.: véletlenül másik topicba postoltam elsőnek, bocs.
-
djkoxos
tag
sziasztok
Vettem egy Seagate Barracuda ES.2 szerver winyót és az a problema h mivel Sata2-es nemtudom feltenni rá az SP2-es XP-met! Nemismeri fel a winyót!
Mien programmal lehet sp2-es XP-hez hozzáfüzni az SP3-at? mert elvileg ugy már jonak kellene lennie??
THX előre is! -
dan390
aktív tag
hello
gyors segitseg kellene
adott egy alaplap amin eddig ide-s 40gb-s hdd volt
de van rajta sata-s kapcsolo is,
a regi helyett bele egy320gb-s sata2 es hddt
bios felismeri
leformatolom, windows bekopirozza magat, de tovabb nem megy vagyis nincs install
probaltam több windowsal is
milyen bios beallitas kellene?

-
pete_21
addikt
válasz
gépészoli
üzenetére
Én úgy tudom, hogy a natív SATA és emulált IDE között annyi a különbség, hogyha natív SATA-n megy, akkor menet közben tudsz bekötni, illetve eltávolítani winyókat /hot plug/, illetve van egy ún. NCQ funkció, ami a fejnek egy intelligensebb mozgását jelenti, amivel elvileg sebességnövekedés jár. Én úgy hallottam, hogy gyakorlatilag mégse nagyon nökevszik a sebesség. Tehát ha nincs szükséged a hot plugra, szerintem semmi hátrányt nem jelent az emulált IDE.
Javítsatok ki, ha tévedek.
-
PAStheLoD
csendes tag
válasz
Tommi000001
üzenetére
http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896642.aspx FileMon
http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896646.aspx DiskMon
-
VooDoo
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne,hogy vettem egy Samsung SATA-s vinyót.A HD sentinel és a BIOS is látja,viszont az XP alatt olyan mintha egy pendrive lenne,azaz az eltávolításhoz szükséges ikont kirakja
Formázni viszont nem engedi és nem tudom,hogy miért.Ha valakinek van ötlete,hogy hogy lehetne megoldani,azt megköszönném! -
Tommi000001
aktív tag
Helosztok
azt hogy tudom megnézni hogy mien program használja a hdd-t?
Azért lenne érdekes mert állandóan tölt ,nem tom miért pedig Én nem inditok el semmmit...
Viszont ha játszanék,vagy használnám vmeik programot ahhoz már nagyon lefogja a gépet....köszi
Tomi -
semetka
őstag
Olyan baj volna hogy nem látja a a terrás winyót a lap. (945PL-S3).
A biosban 33MB-ot ír kapacitásnak.
Samsung HD103UJ a winyó típusa. Jumper nincs rajta. De ha kell hova kell rakni, mert lehet hogy azért nem látja. -
PAStheLoD
csendes tag
válasz
Rainman665
üzenetére
Próbáld ki az alkatrészeket egy másik gépben, ha van rá lehetőséged.
Amiket leírtál lehet, hogy nem jönnek elő egy memtest során, mert alapvetően nem egy gépigényes dolog (proci csak néha kiad pár parancsot a memóriavezérlőnek, az IO alrendszer alszik, DMA nem kavar be, videókártya fel se ébred).
Lehet, hogy alaplap hiba. Esetleg tegyél fel egy Ubuntu-t (Kubuntu szebb különben) és ha azon nincsenek hibák, akkor szoftveres gondod volt, ha azon is vannak, akkor nagy valószínűséggel hardveres.
-
Speed®
titán
Minek LinuxCD
Sima MemTest86+ ISO is leszedhető, kicsit gyorsabban.. -
Farcryboy
csendes tag
Hali!
Tudom kicsit off, de nagyon surgos es itt van elet. Ha egy elsodleges particiobol levalasztok x gb logikait(kiterjesztett) akkor az egy esedleges elsodleges particio formazasakor megmarad, illetve a rajta levo adatok?
Koszonom -
Alex91
félisten
válasz
Rainman665
üzenetére
Memtesthez egy Linux live cd...
-
salmo
csendes tag
Sziasztok! Eléggé kezdő vagyok még ezért fordulok hozzátok.
A gondom az lenne ,hogy vettem egy 500gb-os winyót SATA-at, és a BIOSZOM nem hajlandó látni :S Szerintetek mi lehet a gond? Kábelek?BIOSZ frissítés? -
kem
addikt
válasz
Rainman665
üzenetére
Szia!
HD Sentinelt tedd föl, és nézd meg,h mit ír ki. Lehet alaplap is meg táphiba is. nyomj egy BIOS defaultot. memtest86-ot is futtathatsz, de ez nem ram hibára utal, akkor nem indulna el jól néha se. -
Alex91
félisten
válasz
Rainman665
üzenetére
Memtest volt?
-
Rainman665
csendes tag
Elkeseredtem, mindent megpróbáltam eltelefonáltam vagy 5k-t és még mindig nincsen javulás, hozzátok fordulok óóóóó ti nagy bölcsek, segítsetek egy egyszerű halandónak akinek kötelessége az apja és testvére által szétbarmolt gépet 2 hetente megjavítani...
Probléma: A gép sokszor nem indul el, van amikor a boot from cd után marad a sötét képernyő, van hogy az üdvözöljük képernyő alatt hal el, és van hogy frankón működik(ez van hogy 1-ből van hogy 5.-re jön). Scandisk: A windóz nem tudta befejezni a lemezellenörzést. O&O defrag: Error detected, de minen driveon, és ahogy rákattintok, szerintem ez se indul el.
A gép 2 éves és 2 hónapja vettem bele egy 750gb samsungot, azon van minden 5 partíció: 30gb a windóznak, a többi egyenlően elosztva, 400W cheftech van benne.
Miket csináltam:
-Édesapám szerint aki nem tud még egy iso filet se bemountolni daemontoolsba(egyem a szívét, csak hogy mennyire nem tud a kérdéseimre válaszolni ha megkérdezem:raktál-e föl valami újat?)Szerinte nem ment föl semmi új, kisteső 7 éves és már szedi le a kisjátékokat 60 napos próbaidővel, és szerintem ez is hoz be bőven bajt, Avast van fent, az rendesen működik. Imádják a resetet használni leállítás helyett, lehet ez is probléma.
-HDD-t másik áramellátásra nem tudtam átrakni sata 2-s csatlakozó 2 van a tápon ugyanazon a kábelen.
-HDD -t Átraktam másik portra hátha elvesznek az adatok, nem működött.
-HDD nem kattog nem ad ki furcsa hangokat.u.i.:Elöször Procira gondoltam hátha túlmelegszik de miután kifújtam és leellenörizten marad a a szokásos 40 fok környékén.
Elöre is köszönöm a hozzászólásokat.
-
Speed®
titán
Ne akarj RAIDelni két teljesen eltérő vinyóval. Amúgy mirror az 1, stripp 0, 0+1 vegyes. Valószínűleg az a gondod, hogy a RAID funkció van engedélyezve BIOSban arra a csatira ahová dugtad. Ne a Sil3114 csatijain (piros) ütyködj, hanem az nF4én (fekete). A Sil3114 RAID vezérlőt nyugodtan le is tilthatod BIOSban.
-
sw4r3z
tag
Lassan teleírom az oldalt
Szóval új windows fent, driverek telepítése után eltűnik az új vinyó. Gondolom a Raid driver miatt. Át tudom állítani úgy, hogy a régiről ne tűnjenek el az adatok? Kb. 200gb, elég durva lenne archiválni...
A cél az, hogy menjen a 400-as, és mellette az új, 1,5-es.
Raid téren hiányos a tudásom, neten utánaolvastam, 0 és az 1 kiesik, melyikkel lehet megoldani? Ja és nem számokkal van jelölve, hanem szöveggel, pl mirroring, meg ilyesmik
Most épp nincs a kezemben az alaplap kézikönyve, asszem 0, 1, 5, 0+1 ilyeneket tud (nem biztos).
Egy kis help jól jönne
-
sw4r3z
tag
Szerkeszteni nem tudom már az előzőt, de történt egy kis változás...
A tv kártya zavart be a dologba, kivettem, most indul rendesen a gép. Windowsba (XP SP2) elindult a hardver hozzáadása varázsló, alaplap cdje be, varázsló kész, újraindítás. Windows nem látja, Partition magic nem látja, biosba se nagyon találtam meg. Jobb alul a hardver leválasztása gomb kihozza, valamint ha lehúzom a 400ast, akkor a raid setup előhozza (ST31500341AS néven). Bekapcsoláskor még felsorolná a vinyókat, press f10 to enter raid setup szöveg mellett, ott is csak a 400-as Samsung van.
Ilyenkor mi a teendő? Windows telepítő látja, egyszerűen kenjem rá az újat, és menni fog? -
sw4r3z
tag
Sziasztok!
Ma vettem egy Seagate 1500gigás vinyót [link]
Eddig egy Samsung 400 gigás volt bent, szintén Sata2 (3gb/s, 7200rpm). Beraktam az újat másodiknak, aztán bekapcsoláskor se kép, se hang. Ha csak a régi van bekötve, akkor indul, ha csak az új, akkor szintén süket. Alaplap Asus A8N SLI, ha kell még valami, az adatlapomon van minden.
Valamit mondjatok már, elég idegesítő
Thx! -
gépészoli
csendes tag
Hali!
Vettem egy 250 gigás Samsung Sata II-es vinyót és a rendszer telepítéssel vannak gondjaim (telepítő floppy-t nem kaptam hozzá). Partícionáltam, formáztam Particion Magic-cal NTFS-re a bios fel is ismeri az összes partíciót viszont az xp pro (integrált Sp2-vel)telepítéskor azt írja ki hogy nem kompatibilis partíció a Windowsal. Már telepítettem rá külön az xp-t is de ugyanezt az üzit kapom és nem hajlandó boot-olni róla. Mi lehet a probléma?
-
kephalos
csendes tag
válasz
kephalos
üzenetére
betettem a 200 gigás ide winchesteremet, amit szépen ki is írt a "no hard disk is detedted" helyére és szépen működik. ha egyszer lesz olyan telepítőm, ami sp2-es, akkor lehet, hogy újratelepítem a gépet, hátha az kihasználja a 160 gigát, most mivel a rendszer működik, hagyom a csudába. köszi a segítségeket.
-
kephalos
csendes tag
válasz
Core2duo6600
üzenetére
sziaszitok
köszi a válaszokat, közben sikerült. lehet, hogy hülyének néztek, de elvileg csak annyit kellett, hogy biosban a bootnál a cd-t állítom be (régi gépeknél, ha nem talált a vinyón oprendszert, akkor automatikusan bootolt). tehát sikerült és már az új gépről írok.
ami a "no hard is detected" feliratot illeti, az még megvan, de ha jól értelmezem, az az ide kábeles harddisket keresné (valami marvel-t ír ki meg azt hogy adapter 1)
tehát eddig minden műxik, csak azt nem értem már, hogy 160 gb-os vinyót vettem és 130 gb-re engedte formázni, ez normális így, vagy valami tényleg nem stimmel még?
-
Core2duo6600
veterán
válasz
kephalos
üzenetére
Ha vistat teszel, akkor az felimseri, persze ha nagyon új a lap, akkor lehet, hogy nem
Egy másik gépen az intel oldaláról kapard le a drivert, floppy változat ha van, és azt a pár file -t fel kell tenned egy floppyra xp nél
Vista pednrive ról is megeszi.
Ha nincs floppy a gépben, akkor csak a vista marad.(#3509) kem
Xp csak floppyról tudja megenni.
Vistanak ki kell tenni pendrive ra, vagy másik cd olvasóba, mert nem komálja, ha kiszedjük az install korongott a telepítés közben. -
kem
addikt
válasz
kephalos
üzenetére
Még 1-2 tipp:
Itt a lapod topicja.
Próbáld ki másik Sata portban is, mert asszem van amelyik egy külön Marvell chiphez tartozik.
sasold meg ennek az elejét.Még esetleg egy vista/Ubuntu telepítővel megpróbálkozhatsz, akkor kiderül,h tényleg a sata driver kell-e. Gyári Samsung vinyótesztelő programot is lefuttathatod ha ki tudod írni CD-re egy másik gépen.
szerk: legközelebb kerüld az ASUS-t

-
kem
addikt
válasz
kephalos
üzenetére
Az alaplaphoz elvileg adtak Floppyt, amin a SATA driver van.
Ezt a telepítés elejénél be kell neki adni, amikor kiírja, hogy nyomjuk meg az F6-ot külső eszközillesztő eléréséhez vagy ilyesmi. Ezen kívül még azt megcsinálhatod, hogy a BIOS-ban a Sata vezérlőt IDE módba állítod. akkor nem kell a floppyval tökölni(ezt az alaplapod topicjában biztos szépen elmagyarázzák,h hogyan kell). -
kephalos
csendes tag
sziasztok
most vettem egy gépet webshopról. összeállítottam és elkezdtem volna telepíteni, de azt írja ki hogy nem talál merevlemezt, biosban viszont látszik.
asus p5ql pro alaplap, intel e8400, 160 gigás samsung vinyó sata csatlakozóval
lehet hogy rossz helyre dugtam a kábeleket, vagy mi lehet a gond?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

, ez csak SATA -1 es lehet,mert nincs rá írva csak az hogy SERIAL ATA .Még régi táp csatlakozás is van rajta az újjal.

)

Formázni viszont nem engedi és nem tudom,hogy miért.Ha valakinek van ötlete,hogy hogy lehetne megoldani,azt megköszönném!