- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- SONY LCD és LED TV-k
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
LeC
addikt
válasz
Christo3 #2560 üzenetére
Jó kérdés, vajon mitől romlik el egy hdd?
Hát először is alap dolgok hogy ne rázzuk össze, bekapcsolt állapotban ne nagyon mozgassuk, bekapcsolt állapotban kábeleket ne huzigáljuk, ez nem usb. Aztán rendszeres virusellenőrzés sosem árt, néha töredezettségmentesítés. De hogy normális használat mellett mitől mehet tönkre egy vinyó? Hát passz -
LeC
addikt
Kéne egy kis segítség:
Szval lenne egy WD4000YR hdd és ABIT IC7 párosítás.
Nos ha rádugom a vinyót, a bios nem látja, vagy 2 percig probálja detectálni, de nem találja. Viszont CMOS reset után a bios látja, de ilyenkor ugye kiirja indulásnál hogy:
CMOS Checksum Error - Defaults Loaded
És ugye nyomjak f1-et hogy tovább menjek, vagy del-t hogy beállitsam.
Sajnos ha a biosba belépek, és mentem a változásokat, akkor utána a vinyót megint nem látja indulásnál
Más sata vinyó tökéletesen megy, ez a wd is megy simán más lapban, csak itt lehet vmi gubanc.
Vinyón volt egy jumper, már kipróbáltam minden állást, de nem segített.
A lapon a legfrissebb bios van. Lehet nem szereti az az ic7-es ICH5R sata vezérlőjét a vinyó?
Hát teljesen tanácstalan vagyok, esetleg vkinek vmi ötlet? -
LeC
addikt
válasz
CooLM@$TeR #2148 üzenetére
hát én azért megpróbálnék egy low formatot a seagate dos-s progijával, mielőtt visszaküldeném a gyárba.
-
LeC
addikt
válasz
CooLM@$TeR #2146 üzenetére
Mi a baja a vinyónak?
Egyébként ha bemész oda ahol vetted, és megkérdezel ott vkit hogy mondja el neked a gyártóhoz való visszaküldés menetét, akkor biztos elmondja -
LeC
addikt
válasz
branermester #2122 üzenetére
talán ez segit: [link]
-
LeC
addikt
Na végre válaszolt a Seagate Support, és küldték az új firmware-t a vinyóhóz, szval a Maxtor SATA2 - nForce3, nForce4 compatibilitási probléma megoldható!
Szval aki hasonló problémával küszködne és ilyen vinyója van:
Maxtor DiamondMax11 500GB SATA2
Model: 6H500F0
Code: HA421BU0
TLA: 6H500F008A20A A2A
Azoknak itt az új FirmWare, és magyarra leforditottam a frissités menetét is: [link] -
LeC
addikt
válasz
mayday25 #2099 üzenetére
Talán azért nem jelenik meg a windowsban mert először formázni, majd particionálni kéne, de nézd meg az eszközkezelőben, ha ott a vinyó akkor semmi gond, a win látja.
Felraksz egy partition magic-et, vagy xp telepítő cd-t előveszel és megparticionálod a vinyót. Vagy Vezérlőpult/felügyeleti eszközök/számitogép-kezelés/lemezkezelés és itt jobb klick a vinyón és új kötet. -
LeC
addikt
Igy van, igy van, thx dbius
Az eladásoknál van hogy felmerül ez az inkompatibilitási probléma (ugye nForce4 tulajok) és volt ahol eddig csak pl uj sata vezérlővel tudtuk orvosolni a dolgot, vagy sata->ide átalakítóval.
Viszont irtam már a maxtornak, nem is egyszer, és nagyon nem akarnak reagálni.
Most irtam a seagate-nek is, hátha ők küldenek firmwaret. -
LeC
addikt
Remélem tud vki segíteni:
Szval Gigabyte K8NF-9 lap nForce4 chipsett.
500-as sata2-es maxtor vinyó beletesz, win elindul, windows lemezkezelővel akarom particionálni, nem megy, egyszerüen megfagy, többszöri probálkozásra is ugyanaz az eredmény.
Vinyó ki, másik gépbe be, windows lemezkezelő, fél perc alatt particionálja és formázza. Müxik a vinyó rendese.
Vissza az nForce4-es lapba, xp nem tölt be a vinyóval. 500-as vinyó lehúz, windows megy.
usb rackbe téve a vinyót, a windows simán kezeli, de a lapon található sata vezérlő nem bir vele (már az összes sata vezérlőn végig lett próbálva).
Vkinek nincs vmi ötlete? -
LeC
addikt
válasz
Aranygyerek #1982 üzenetére
Milyen lapod van? Kipóbáltad másik sata kábellal? Másik sata vezérlőben?
-
LeC
addikt
válasz
Spacemarine #1642 üzenetére
a csatoló felület, és az átviteli sebesség:
IDE: 100MB/s
SATA1: 150MB/s
SATA2: 300MB/s -
LeC
addikt
tothbe elég tapasztal pc, de legfőképp vinyó téren, szval amit ő mond abban 1000%-ig biztos lehetsz.
Áram nélkül nem fog a vinyó elindulni, ezért rá kell kötni a tépcsatit!
Itt ez a kép:
Amint látod a hosszabbik a SATA tápcsati, a rövidebbik pedig a SATA adatkábel. De a sata vinyókon még szokott lenne MOLEX tápcsati csatlakozó is :
Amibe ilyen tápkábelt dughatsz:
De némelyik SATA vinyoknál ezt a molex tápcsati helyet letakarják egy kis kupakkal, amit egyszerüen ki lehet szedni.
Viszont ha mégse lenne rajta ilyen molex csatlakozás és a tápodon sincs SATA tápkábel, akkor még mindig tudsz venni SATA tápcsati ---> ATA tápcsati átalakítót [link] bármelyik pc boltban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest