- Néha instabil lehet az NVIDIA GeForce RTX 5080 Founders Edition VGA
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Megemelte az új GeForce-ok árazását az ASUS és az MSI
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz lazydog #2397 üzenetére
Rád hallgatva (meg kicsit magamban is bízva) mégsem tettem röppályára a gépemet az ablakon át!
Egész jó uton haladok a cuccok visszanyerésében, azóta is ezzel tökölök. Már csak (újabb) órák kérdése és megvan!
Eddig mindent vissza tudtam másolni, remélem sérülésmentesen!
Ugy fest a két 80-as vinyo is elég lesz mert azért nem volt ám fullon a 320-as vinyom!
Köszi még 1x a segítséget, és főleg a biztatást! -
Darkness
aktív tag
Udv!
van egy szamomra meg kicsit erthetetlen problemam. vagyon egy Samu 200GB os HDDm ami SATAII, eddig SATAI ben hasznaltam, mivel az intel lap csak ezt tamogatta. nem is volt vele baj. 30mp kellett a gep bekapcsolasautan, hogy elottem legyen az oprendszer hasznalatra keszen. most hogy lecsereltem az egesz gepet, csak a HDD marad, s az alaplap tamogatja a SATAII, gondoltam akkor hadszoljon. hat... valamivel tobb mint 1 percre van szuksege a az oprendszernek a bekapcsolas utan, hogy hasznalni tudjam. ez miert is vagyon? SATAI gyorsabb mint a SATAII boot olaskor es az oprendszer betoltesekor?
egyebkent minden ugyan olyan mint a regi gepen, software szinten.
Otlet?Adj egy falat falat, mondta a falat faló faló. - Cinkosok között hallgatag a néma. - „Azarath, Metrion, ZINTHOS!” - Rock Fire? - No, Sky.
-
lazydog
addikt
válasz Forza_JUVE #2396 üzenetére
Nem javasolt megoldás!
Akkora vinyó is elég lehet, amennyi egy partíciód mérete. Látni fogja a GDB, és majdnem biztos, hogy sikerül majd megmentened az adatok java részét.
Addig is igyál valami nyugtatót!
[Szerkesztve]Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz lazydog #2395 üzenetére
Na ettől tartottam!!!!!! Akkor asszem most jön az h ablak kinyit, és repül ez a szar a 8.-ról !!
A vinyon lévő adatok életbevágóan fontosak voltak, legalábbis jó részük! És nincs még 1 ekkora üres vinyom sajna, van 2db 80-asom üresen.
Eccer már sikerült egy haverom véletlenül leformázott kb. 160-as vinyójára mindent visszavarázsolnom ezzel a progival, de kb. 24 órát szoptam vele!!
Viszont ha tegyük fel mégis megprobálnám ezzel a progival visszanyerni, akkor az a progi egyáltalán látni fogja most ezt a szétkúrt 320-as vinyót ???
Az XP lemezkezelője most ezt látja belőle: [link]
Nagyon köszi az eddigi segitséget, tanácsot. -
lazydog
addikt
válasz Forza_JUVE #2393 üzenetére
Azért nincs ép fájlrendszer, mert az SP2 nélküli XP felülírta a vinyód területének egy részét.
Innentől leginkább a GetDataBack-el próbálhatod visszanyerni az adataid maradékát. Ehhez persze kell egy másik legalább ekkora méretű üres vinyó, és sok idő+szerencse.
Ha a vinyódon lévő cuccok nem különösebben fontosak, akkor most partícionáld és formázd újra.
-
Forza_JUVE
aktív tag
Ime: [link]
[Szerkesztve] -
Forza_JUVE
aktív tag
válasz lazydog #2390 üzenetére
Na, felraktam az SP2-t, és annyi változás már van, hogy már nem csak 128 GB-nak ismeri fel a 320 GB-s SATA vinyot, hanem rendesen, ahogy kell.
Viszont ép fájlrendszer még mindig nincs rajta, azaz a PM továbbra is BAD-nek látja, és az eredeti partíciók sincsenek sehol.
Az előbb viszont azt a lépést asszem elfelejtettem leírni, hogy mikor a másik, 80-as P-ATA vinyora akartam gyorsan felrakni az XP-t, akkor a telepitő azt is formázni akarta, pedig az full üres, formázott volt. Ennek ellenére 2 lehetőséget kínált mikor kiválasztottam h melyikre akarom és Entert nyomtam:
- partició formázása NTFS fájlrendszer használatával (Gyors)
- partició formázása NTFS fájlrendszer használatával
Gondoltam, ha már minden áron formázni akarja, akkor nyomtam egy Gyors-at ... viszont mikor elindult a sárga formázás-csík, akkor nem a 80 GB-s vinyot irta felül D betüjellel, mint mikor kiválasztottam h melyikre akarom az XP-t, hanem a 128 GB-s C-t jelölte meg.
Ekkor 1 pillanatra meg is állt bennem az ütő, de hát 10000% hogy a régi 80-asra nyomtam rá, akkor miért formázta volna le a másik, SATA vinyot ????
Most viszont a jelek mégis arra utalnak. Hát ezt már komolyan mondom nem vágom!!
Mi a jóisten lehet itt ?? -
proper
őstag
válasz Forza_JUVE #2391 üzenetére
hogy látni fogja a 320gb-os vinyodat telepitéskor
én problémámra egyéb ötlet valakitöl?
kicsit visszaolvastam és másnak müködött a fájlok kihagyása és restart után könyvtárba másolása, de nekem akkor is kékhalált produkál -
lazydog
addikt
válasz Forza_JUVE #2389 üzenetére
SP2-es XP-vel próbálkozz.
Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
Forza_JUVE
aktív tag
Sziasztok!
1 kis HELP kéne S.O.S-ben valakitől. Problémám a következő:
Újra akarom telepiteni az XP-t egy 320 GB-s SATA vinyora, ami a következőképpen van particionálva:
C = 10 GB
D = 145 GB
E = 145 GB
Értelemszerűen a C-re akarnám ujrarakni, mivel a jelenleg rajta levő rendszer vmiért szar volt.
A gond az, hogy mikor bebootolok az XP cd-vel, elindul a telepitő, akkor csak egy 128 GB-s C particiót lát, semmi többet.
Választható opciók:
- az Xp telepitéséhez nyomja meg az Entert.
- új partició létrehozásához nyomja meg az L bill-t.
- a partició törléséhez nyomja meg a T bill-t.
Ha megnyomom az Entert, akkor azt irja ki, hogy formáznom kell a 128 GB-snak vélt particiót a telepités folytatásához. Na mármost nyilván nem formáztam le, mivel a D és E particiók tele vannak életbevágóan fontos adatokkal. Amit én formáznék az csak és kizárolag a 10 GB-s C partició.
Az meg rejtély, hogy a telepitő honnan veszi, és mire érti ezt a nem létező 128 GB-t ???
Nyomkodtam az L bill-t is, hogy akkor létrehozok 1 új partíciót, felrakom rá az XP-t, aztán majd ha feláll a rendszer, a Partition Magic-kel rendet rakok a particiók között. De az L bill-t hiába nyomtam mint süket a csengőt, nem történt semmi. Kiléptem a telepítőből és legnagyobb örömömre már el sem indult a korábban még működő és stabil rendszer.
Itt már kezdett elkapni az idegbetegség.
Ezek után beraktam egy régebbi, 80 GB-s P-ATA vinyot, és arra raktam fel gyorsan az XP-t (ez fut most jelenleg), de miután felállt és felraktam az alaplap drivereket, ez is csak 128 GB-s particionálatlan darab szarnak látja az amúgy 320 GB-s SATA vinyomat, tele cuccokkal.
A Partition Magic is sárgával jelöli és a 128 GB mellé oda van irva, hogy: BAD !!!
Valaki segitsen lécci, hogy mit tehetnék jelen esetben ?! Ha belegondolok hogy több100 GB-nyi cucc, köztük több ezer db fénykép az elmúlt évekből odalett, akkor jönne hogy kinyissam az ablakot, és kidobjam az egész vasat a 8. emeletről!
Kérdés tehát, hogy hogyan varázsoljam vissza az eltünt D és E (fejenként 145 GB-s) particiókat, tekitve hogy a PM kizárolag a Format opciót engedné, a szerinte 128 GB-s C particion?!?!?!
Illetve, hogy hogyan telepithetném ujra az XP-t az eredetileg 10 GB-s C particiora, ha a telepitő szintén csak egy 128 GB-s C-t lát, amit formázni akar ??
Köszi előre is bárkinek a segítséget.
Ciao -
Dreft
csendes tag
Jó reggelt!
Esetleg tudja valaki mi a biosban a vinyó beállításánál a Nativ mód?
ÉS az AHCI és RAID/IDE és IDE közül a SATA II-t mire érdemes állítani?
KösziÜdv: Alfi
-
proper
őstag
xp install
sata-s driver flopy beadagol el is fogadja, partició kijelöl-formázás, de amikor a fájlokat másolná akkor nem akarja olvasni a flopyn lévő cuccot, ha meg kihagyom a fájlokat abbol sem fog jó kisülni
valakinek hasonló volt már? -
Laca78
csendes tag
Igazad volt a telepítő CD-vel kapcsolatosan, ő volt a hibás Kipróbáltam egy régebbival, azzal simám működött. Köszönöm szépen, legalább kibogoztuk
-
lazydog
addikt
A C:\ meghajtót nyilván nem tudod XP alatt formázni, csak a az XP telepítő CD-vel.
A BIOS-ban a boot-sorrendet úgy kell beállítani, hogy a CD/DVD meghajtó legyen az első, a HDD a második. Ezután XP telepítő CD a meghajtóban, Windows újraindítás, CD-ről boot, C:\ partíció formázása, majd XP telepítés.Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
Laca78
csendes tag
Szia,
köszi a linket. Sajnos nem úgy sikerült, ahogy ott le van írva. Lehet nem voltam eléggé világos, most megpróbálom részletesebben leírni.
Tehát: vinyómon jelenleg 2 db partíció van: C:/28 788MB<21 159MB free> és D:165 678MB<165 678MB free>, a gondom az, hogy a C:-t nem engedi formattálni, mert ugye ott rendszerfájlok, stb. vannak. Az F6 használata sem világos számomra, ugyanis nem működik nálam, hiába nyomom. Talán a BIOS-ban kéne előtte valamit átállítani?
Hogyan tudom teljesen leformattálni a vinyót és utána újrapartícionálni, esetleg angol nyelvű linket tudnál ajánlani, ahol mindez részletesen, szájbarágósan le van írva?
Nagyon hálás lennék, ha segítenél!
Előre is köszi!
Üdv: Laca -
Laca78
csendes tag
Sziasztok,
hogyan kell XP-vel partícionálni? 200 GB-os SATA-s vinyómat akarom partícionálni. Előtte teljes formattálás hajtok végre, de nem tudom pontosan, hogyan kell. Kérlek leírnád részletesen a lépéseket? Előre is köszönöm.
Üdv: Laci -
-
Paulo81
aktív tag
Semmi más ötleted nincs?
Valakinek van?
Plíz help... -
Paulo81
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy wd3200ks sata2-s vinyó, felraktam rá az xp sp2-t, de érdekes dolgokat csinált.
Természetesen a legelején f6-tal felraktam a raid vezérlőt, de aztán a telepítés közben 1-2 partícióra lefuttatta a chkdsk-et, hogy konzisztencia problémák vannak... (frissen volt partícionálva... )
Majd miután felment a win, a következő újraindulás után már minden boot elején le akarja futtatni a chkdsk-et, hibát nem talál...
Ilyenkor mi van??????
Légyszi segítsetek!!
Előre is köszi! -
*Ropi*
félisten
Mégegy szösszenet ehhez a témához egy másik fórumról:
''Hali! Én most vettem egy 120.as SATA-s Samsung vinyót. A gond csak az, hogy ha tuningolom a gépem, akkor nem hajlandó működni. Fixre van állítva a pci freki, csak az a baj, hogy 33 helyett 33,3-ra teszi. Ez a minimum... Így meg már nem megy... Röhely...Athlon 64-es konfigoknál már hallottam errről a problémáról, de ott a pci freki növekszik, legalábbis én úgy tudom... De neken egy Albatron Px865PE lapom van... Na sebaj. Nem lesz sata vinyóm... ''
''TutiMindnt kipróbáltam. Mindent vissza alapra, csak ezek a frekik maradtak, és akkor már nem ment.... Ha a frekiket autora raktam, és kerek 33-at adott, akkor ment. Pont ez a szopás, de mekkora... Nem igaz, hogy 0,3 Mhz miatt szarik be... Ilyen nincs és mégis van. Teljesen kész vagyok. De már nem érdekel, holnap visszacserélem egy sima ATA-ra, és azzal majd megy. Dögöljön meg. Olyan nincs, hogy nem tuningolom a gépem egy rohadt vinyó miatt... (Mondjuk kíváncsi lennék, mi lenne, ha mondjuk hitachi vagy seagate vinyót raknék bele... Lehet, hogy csak a Samsung nem bírja???)''
''Na itt a nagyobb szopás. Nem a pci freki a gond. Az alaplapon lehet fixálni az AGP-t, a PCI-t és egy bizonyos SRC frekvenciát. Ez az SRC freki ez alapból 100 lenne, ez a SATA frekije... Ha automatikusan állapítja meg a 100-at, akkor minden jó, a PCI freki lehet 38 is, működik. Ha kézzel fix 100-ra állítom, akkor már nem jó. Ez nagyon nem nyerő, mert az alaplap könyve is azt írja, ha tuningolok, és sata-t akarok használni, ajánlott Fix 100-ra állítani az SRC-t... Beszarok. Arra állítom és nem jó, ha magától osztja le ( Ugyanis FSB/2 200-as FSB-nél...) akkor jó. Ilyen a világon nincs. Próbáltam, hogy mi van, ha 101, 102, 103, egészen 115-ig, de nem jó sehogy. Szemét.''Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
*Ropi*
félisten
Ezt találtam valahol:
''SATA másolási problémára egy megoldás:
Akinek Nforce 2-es alaplapja van, és rajta Silicon Image Sata RAID vezérlő
ők már valószínűleg találkoztak olyannal, hogy IDE-SATA, SATA-IDE, vagy
SATA-SATA merevlemez-merevlemez közti adatmozgatáskor bizony az adatok
megsérültek. Ez főleg tömörített állományon a legszembetűnőbb, mert
kitömörítéskor a CRC értékek nem egyeznek meg, és adataink az enyészet
martalékává válnak.
Erre a következő a ''fél'' megoldás:
1.) Flasheld fel a legújabb biost (csak saját felelősségre);
2.) Ha így megoldódott a másolási probléma, akkor kész is vagyunk, ha nem
akkor következik a 3. lépés;
3.) A BIOS Integrated Peripherals menüpontban található 1 ehhez hasonló sor:
''EXT-P2P's Discard Time'' ''30 us'' értékkel. Na ezt kell átállítani/írni ''1ms''-re.
Ez a megoldás azért csak ''fél'' megoldás, mert ezzel az ''1 us'' beállítással
drasztikusan megnő a processzorhasználat (15-20% is lehet). ''
Nekem nem nőtt a procihasználat tőle, próbáljátok ki Ti is, hátha valakinek bejön...Nekem ABIT NF-7s v2.0-án, 2x200GB (Maxtor és Samsung) SATA vinyóval nem jött be, ugyanúgy crc-sek a fájlok...
Ja, BIOSokat itt [link] találtok.
[Szerkesztve]Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
*Ropi*
félisten
válasz knifemaster #2353 üzenetére
Ki kell gyalulni a SATA / SCSI drivereket az ilyen moddolt Windowsokból, mert telepítéskor összeakad az űzal, amit Te szeretnél ráerőszakolni. Ha csak az az egy eredeti van integrálva, akkor nincs gond.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
tothbe
addikt
amit érdemes:
C-nek(rendszer+progik) 10-15GB
egy kisebb partició kb. 3-5 GB a virtuális memóriának Pl: (V: vagy W.
És a maradékot legalább kétfelé osztani (arány az mindig változó) a fontos dokumentumok(a windows-ét is érdemes áttenni ide és a játékok/filmek,stb. részére.
Igy a rendszert(C) csak ritkán kell archiválni, a doksikat(pl. D), fontos dolgokat külön kezelve lehet sürün is, a többiért meg nem kár, ha gáz van.
[Szerkesztve]By(e) Tothbe
-
Laca78
csendes tag
Sziasztok!
Tudom kicsit blőd kérdés, de felteszem 200 GB SATA-s vinyómat mennyi partícióra érdemes felosztani, elég a jó bevált C: + egy másik, vagy többet is érdemes készíteni? Bafolyásolja egyáltalán a kettőnél több partíció a HDD teljesítményét?
Válaszokat előre köszönöm!
Üdv: Laci -
marcias
őstag
Sziasztok!
Nem találtam ennek külön topicot, ezért itt kérdezek:
Chieftec SH-01-es házban el vannak forgatva a HDD-tartók, és sokan panaszkodnak, hogy a SATA adatkábel hozzáér a ház oldalához, és ez rezonanciát okozhat. Létezik 90 fokban elforgatott kábel, ami elvileg megoldja a problémát, de eddig egyik üzletben sem találtam ilyet árlistán. Esetleg az alaplaphoz mellékelnek ilyet, vagy vhol külön meg kell venni? Köszi -
PÁrpi
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy új asus M2N-E alaplapot, és mivel ezen csak 2 pata port van, vettem egy pata-sata adapert. Az adaptert beraktam egy maxtor 40 gigás vinyómba, összekötöttem mindent, de a biosban sem látja már a gép, sőt, ha be van dugva az sata portra az alaplapon, akkor fél óra mire elindul a windows. Valami megoldás? Köszi -
Doki16
addikt
Helló!
Lenne egy olyan gondom hogy van egy Hitachi Deskstar 7K250 160 GB SATA-s merevlemezem a múlt hétig rendesen müködött minden gond nélkül, de amikor másnap bekapcsoltam már nem látta a Windows mint meghajtó a Sajátgépbe. A BIOS a lemezkezelő a Partion Manager is látja csak úgy érzékeli hogy egy formázatlan lemez amit csak meg kéne formázni és már lehetne használni. Ebben kérném a segítségeteket hogy nincs-e vmi olyan program amivel bele tudok nézni hogy egyáltalán rajta vannak-e a dolgok vagy hogy letudom menteni a rajta lévő dolgokat, de az is jó lenne ha valahogy visszatudnám hozzá az élök sorába addig amig lementem rola a cuccokat és rendesen megformázom.
Elöre is köszi a segítséget.A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
Sanci.Bara
csendes tag
Hello!
Mit akarsz a Segate 160Gb wincsivel? Ra akarod telepiteni a Windows XP-t vagy valami mast?Az alaplapod BIOS-a nem fogja latni a PCI-os SATA kartyan levo wincsit soha.Ne kerdezd miert mert, hoosszu elmagyarazni.A lenyeg, hogy ha ra akarod telepiteni a Windows XP, vagy bar mi mast kell a PCI kartya driveret(illesztoprogramjat) floppy-rol betolteni!(Win XP eseten CD bootolaskor F6 es aztan a ploppy-rol).Ha csupan kesz Rendszeren akarod hasznalni a wincsit, akkor telepited a PCI SATA kartyad illesztoprogramjat, aztan ujrainditas es betoltes utan az uj wincsit particionalod.... -
Sanci.Bara
csendes tag
válasz knifemaster #2353 üzenetére
Szia!Meg 2 kerdes.Mennyit vartal a fekete kepernyo villogo kursor alatt? Legalabb 30-50 pasodperc feltetlenul kell.Ha a SATA driverek belevannak integralva a Windowsba akkor valoszinuleg nem a megfelelot valasztja ami illene vasadhoz.Eggyertelmu, hogy tiszta Windows XP SP2 es eredeti SATA driverek az alaplahoz.Sok sikert.
-
knifemaster
tag
válasz Sanci.Bara #2351 üzenetére
Szia,
egyenlőre még nem, lehet az XP-vel lesz a gond.SP2-es,de optimalizált integrált stb,és állítólag ezekkel gond van sata telepítéskor,attól függetlenül,hogy integrálva vannak a driverek.Kb egy napja találtam erre az infóra.
De kipróbálom még előtte amit írtál,hátha..
Ja a részletes infó.
CD-ről bootolás,sata driver kislemezmeghajtóban,F6, driverek másolása,aztán ahelyett hogy rebootolna az Xp telepítéséhez, fekete képernyő villogó kurzorral és itt a vége.
Bios legfrisebb,default állapotban.
[Szerkesztve]Az élet olyan mint a sakk,csak itt több a paraszt..
-
Dumb
senior tag
Problémám adódott: NF7 2.0 a lap (nincs sata), PCI-os SATA vezérlővel használnék egy 160-as Seagate-et, de nem látom BIOSban (sem). A vinyó pörög, a karit pedig felinstalláltam XP alatt, tehát látja a gépem. Mi a gond? Kezdek megőrülni.
"Aki háborúzik, az a legnagyobb barom!"
-
Sanci.Bara
csendes tag
válasz knifemaster #2350 üzenetére
Hello!
Megoldottad mar a problemat?
Ha nem reszletes info kene a sziturol.Olyan mint: a telepito a DOS-os reszt megcsinalja es grafikus feluleten akad el Hardware (vas) illesztoprogramok telepitesekor.Ha ez utobbi a helyzet probal meg az alaplap BIOSaban lekapcsolni az integral Hang es halozati elemeket.Meg egy kerdes, most jutott eszembe.Veletlenul nem WIndows XP-t SP1-es szevizpakkal akarsz telepiteni, mert ha igen az nem fogg menni. Probald meg XP-t SP2-vel tobb eselyed lessz a sikerre. Nekem volt hasonlo esetem... -
fero02
nagyúr
válasz knifemaster #2348 üzenetére
Sztem a konfigod adataira gondolt lazydog...
-
lazydog
addikt
válasz knifemaster #2346 üzenetére
Komolyan kérdezed?
Megpróbálok segíteni. Az adataid kitöltése lehetne az első lépés............Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
lazydog
addikt
válasz knifemaster #2344 üzenetére
A közel zéró mennyiségű információ birtokában nehéz lesz ötleteket adni.
-
knifemaster
tag
Üdv,
gondom támadt satás vinyóval.
Installnál eljut az illesztőprogramok telepítéséig,de aztán kész vége nem megy tovább,nincs reboot nincs xp telepítés.
Lemezkezelő látja,everest látja,mégsem tudok XP-t telepíteni rá.
Van valakinek ötlete ,tippje?Az élet olyan mint a sakk,csak itt több a paraszt..
-
lazydog
addikt
válasz shinter #2339 üzenetére
Jobban jártál volna, ha az XP saját lemezkezelőjével csinálod a partícionálást és formázást.
A különféle ilyen célú programok, mint a PM is, heves undort váltanak ki az XP-ből. Gyakran előfordul, hogy telepíteni sem engedi magát egy ilyen idegen program által létrehozott partícióra. Ha mégis sikerül, később megtörténhet, hogy fagyások, adatvesztés lesz a következmény.Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
Cyberslider
őstag
Hallottam 1-2 dolgot arról,hogy az IDE driverek az nvidianál nincsenek a helyzet magaslatán, pl dvd íráshoz stb, nem is ajánlatos feltenni, hiszen az ms drivere is lekezeli.
KN8-as lapom van, és a SATA drivert feltettem, így kapcsolható az NCQ, korrektül kijelzi, stb. (Persze az ide driverrel együtt lehet csak feltenni,na mindegy)
Viszont alapból az MS driver is kezeli a SATA-t, bár kissé furán jelenik meg az eszközkezelőben. (Egy csomó ide eszközként)
Kérdés, ajánlott feltenni az nvidia drivert, vagy jobb az ms? Csinált valaki tesztet? Melyik a gyorsabb/jobb?
Másik, az óra melett így kidob egy ikont, hw biztonságos eltávolítása (mint az usbknél) ezt el lehet valahogy tüntetni?https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/cyberslider/index.html
-
troland26
őstag
sziasztok
vettem egy haverom megbízásából egy sata2-es samu 250-es vinyót , hogy nem kelljen a havernak szívnia gondoltam leformázom be jumperolom neki a saját gépemen ami sata2-es lappal van szerelve , nállam kis ügyeskedés után gond nélkűl látható volt a sajátgépben az új HDD , de a srác pár órája hívott és azt mondja , hogy nálla nem látható vinfos alatt az új vinyó (bios-ban jelen van ) neki sata-s lapja van vajon mit kéne csinálni , hogy ő is tudja használni a vinyót vissza olvastam pár hsz-t és konkrétan az én problémámra nem találtam választ (mert itt biosba érzékelve van) a srác sp2-őt használ -
shinter
csendes tag
Hi! Az a helyzet, hogy volt eddig egy 160-as maxtor pata vinyóm és most vettem mellé egy szintén 160as sata2-es samasungot. Mivel a lapom (Asus A7V600) csak a sata1-et támogatja ezért a leírásnak megfelelően jumpereltem. Ennek ellenére a betöltés alatta a sata eszközök listázásán kívül semmi sem ismeri fel (bios boot sorrend, win telepítő, eszközekezelő, part.mag., semmi). Olvastam itt, hogy valami sata drivert kéne felrakni, lehet, hogy az lenne a probléma? Vagy ha nem ez, akkor mit csináljak?
-
lazydog
addikt
válasz Forza_JUVE #2329 üzenetére
Igen, mind tudja. A Maxtor vinyókat jumperrel lehet átállítani.
-
kano
nagyúr
Sziasztok!
A topic olvasása után vettem egy WD 2500KS vinyót rendszer vinyónak.
A következő lenne a problémám vele: nem stabil az egész rendszerem. Nem tudom elmagyarázni mi a problémám mert sokrétű. Egészen attől a jelenségtől kezdve, hogy egyszer csak nem dolgozik folyamatosan a vinyóról az op. rendszer hanem csak olyan fél mp-ként olvas és azt is rettentő lassan. Majd RESET és onnantól ''Lemezírási hiba'' miatt leáll az op. rendszer betöltése. Következő akció: Kékhalál után soha többet nem volt hajlandó betöltődni az XP csak a PQ Image-el visszaállított rendszerem. Volt olyan is, hogy a PQ Image visszaállítása közben csontra fagyott a gép.
Szóval nem tudom mi lehet a gáz de a vinyóhoz köze van mert ugye eddig egy 160GB-os PATA Samuval nem volt gondja. Gondoltam, hogy az alaplapomnak (EPOX 9NPA Ultra[link]) nem felel meg a MS SATA drivere így feltettem az NVidia IDE driverét. Utánaolvastam, hogy megjelenik a Hardver biztonságos eltávolítása ikon és nem is zavar de sokan azt tanácsolták, hogy nem kell felrakni az NVidia drivert. Lehetséges, hogy az én alaplapom csak így hajlandó stabilan menni a SATA II vinyóval?
Köszönöm a segítséget mindenkinek.„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
greatchaos
addikt
válasz Forza_JUVE #2329 üzenetére
nem feltétlen kell állítani rajta...
samsungnál úgy van, hogy rárakoda sata 1-s vezérlőre a sata 2-s hdd-t, ha így nem megy, de szokott, akkor át kell jumperelni...
feltételezem, hogy maxtoréknál is így van... -
Primőr
aktív tag
na megoldódott minden, biost frissítettem, és most már minden oké, a windows is rákerült a Satára.
A pessszimista csak azért lát feketén, hogy túlélje a szürkét.
-
Zomb€€
őstag
Hi.
Nekem lenne egy olyan ''problémám'' hogy van 2db wd250ys vinyom 16 mega cache-el és ezek egymással kommunikálnak.A lapon Asus P5B ICH8as chipjeire van kötve.Szóval egyikröl másikra másolva doglokat,kisebb nagybb file,alig éri el a 40MB/s-t.Most ez tünhet soknak is,de ettől a két vinyotol többet vártam volna.Láttam már 70MBos másolást is ide-oda.Most ez a lapom miatt lehet vagy miért?"Egyszer fent...egyszer fent!"
-
greatchaos
addikt
válasz Forza_JUVE #2324 üzenetére
lefele kompatibilis minden hdd
mod: annyi, hogy nem sata2 sebességgel, hanem sata1 sebességgel fog menni, mert a lap nem tud többet
[Szerkesztve] -
lazydog
addikt
válasz Forza_JUVE #2324 üzenetére
Akkor lehet használni a SATA2 vinyót SATA1 lappal, ha lebutítod a vinyót is SATA1-re.
-
Forza_JUVE
aktív tag
Sziasztok! Tudna nekem vki segíteni vinyó ügyben ???
Venni akarok egy Maxtor 320 GB SATA II vinyót, de nem vagyok róla 100%-ig meggyőzödve h ennek az alaplapom is örülne!
Egy ASUS P4P800 -am van [link], ami elég régi már, de azért még egész jól döcög.
Namármost, ezen van 2 db SATA port, de tudtommal (sőt, biztos) ez sima SATA csatlakozó.
Ha jól tudom, akkor a SATA II csatlakozó is ugyanilyen, azaz rá fogom tudni kötni a vinyót, ugye ??
Csak annyi lesz, h nem fogom tudni kihasználni a vinyó max adatátviteli sebességét, vagy tévedek ???
Ha esetleg vkinek ugyanilyen alaplapja van, vagy másmilyen, de vágja a témát, az lécci irjon valami választ.
THX!
Ciao -
Primőr
aktív tag
NEkem viszont továbbra is problémám van.
Megoldottam a driver felrakást, floppyztam, bekérte, felrakta, aztán el is kezdte telepíteni, pár száz megát felrakott, majd újraindítás után jön a hibaüzi, hogy a lemezegység vmilyen hardverhibája miatt a windows nem indítható..
aztán megnézem az alaplapot, ott meg nem ismeri fel a wd-t. egyedül a régi maxtort ismeri fel, és nem tudom, miért.
mit tegyek, hogy felismerje?
pedig egyébként lehet írni rá, és partíciókat is lehet létrehozni rajta...A pessszimista csak azért lát feketén, hogy túlélje a szürkét.
-
Primőr
aktív tag
-
eL Geri
őstag
Sziasztok
Egy bizonyára általános gondom van, de 1-2 per keresésel még nem jöttem rá.
Egy 250GBos SATAII -re szeretnék XPt telepíteni, sajnos az XP CDm régi, nincs rajta SP1 sem, azt utolag szoktam telepíteni.
Ez a baj? Igy nem fog menni, vagy van valami jó kis trükk, hogy ezzel a CDvel formázzam 250GBra, majd utolag tenném rá a SP-ket?
Köszönettel,
eL Geri -
Primőr
aktív tag
-
Noxy
veterán
Bootolj be az alaplapi CD-vel oszt kéri a flopyt, a SATA driveknek. Telepítéskor meg F6-l be adod az XP-nek
Legalábbis, az Asrock alplapnál így lehet, a SATA drivereket leszedni a CD-ről.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Primőr
aktív tag
találtam sata_ide könyvtárat.
sata_raid-et meg Raid tool könyvtárat is.
Szóval nekem elég a sata_ide könyvtár, és azt rámásolni floppyra, és akkor talán menne sp1-gyel is?A pessszimista csak azért lát feketén, hogy túlélje a szürkét.
-
Primőr
aktív tag
válasz lazydog #2310 üzenetére
de a partíció 130 giga alatti lenne. Amúgy nem tudom melyik a driver, legalábbis hogy pontosan mennyi fájl kell hozzá a cd-ről. Vagy bekérné magától a lemezt és kiválasztaná, mi kell, ha sp2-es windowssal telepíteném?
[Szerkesztve]A pessszimista csak azért lát feketén, hogy túlélje a szürkét.
-
lazydog
addikt
válasz lazydog #2310 üzenetére
Elolvasva a lapod manuálját, kiderült, hogy mégis kell a SATA drivert is telepítened. Ehhez pedig szükség van egy floppy meghajtóra, és lemezre.
Telepítés előtt erre kell rámásolnod a drivert az alaplapodhoz kapott CD-ről.Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
lazydog
addikt
Szerencsére a lapodhoz csak akkor kellene külön driver, ha RAID-et akarnál használni.
Ha nagyobb a vinyód 130 GB-nál, akkor SP2-es XP nélkül ne is próbálkozz.
Gondolom tudod, hogy a Gigabyte lapoknál kicsit trükkös a BIOS-ba való belépés. A fontosabb állítási lehetőségek a Ctrl+F1 billentyű-kombinációra jönnek elő.Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
Primőr
aktív tag
válasz lazydog #2308 üzenetére
giga k8n51gmf. nekem nincs hozzá floppy, és fogalmam sincs milyen sata driver kell hozzá, és az hol van. Amúgy wd a vinyó.
(Az nlite-tal próbéláltam többször is az sp2 integrálást, megcsinálta, de a telepítés sose sikerült vele)A pessszimista csak azért lát feketén, hogy túlélje a szürkét.
-
lazydog
addikt
Ne javítgasd a valószínűleg hibásan átmásolt XP-t, hanem csinálj egy zsír új telepítést.
SP2-t is tartalmazó telepítővel, és floppy-ról, a telepítés során betöltött SATA driverrel.
Lehet az is segítene a gondod megoldásában, ha nem titkolnád tovább az alaplapod típusát.Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
Primőr
aktív tag
válasz lazydog #2306 üzenetére
csináltam telepítő cd-vel javítást, nagyon nehezen. aztán alaplapi cd-ről bekérte a sata drivert, és úgy telepítette állítólag. hogy lehetne megnézni, rajta van-e?
mert szeretném átmásolni a sata vinyóra a windowst, ha rajta van a driver.A pessszimista csak azért lát feketén, hogy túlélje a szürkét.
-
kano
nagyúr
Nem is fogsz SATA-t látni csak beállítod, hogy HDD-ről induljon és hajrá.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Primőr
aktív tag
válasz lazydog #2301 üzenetére
értem. Amúgy sata2 vinyót vettem, és arra paragonnal sikerült ráraknom a régi windowst, de egyszerűen a sata-val nem indul el, csak a régi vinyóval. Nem tudom, miért, a biosban pedig nem látok Sata-ra utalást.
hogy lehet megoldani, hogy onnan induljon a windows?A pessszimista csak azért lát feketén, hogy túlélje a szürkét.
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- AliExpress tapasztalatok
- Néha instabil lehet az NVIDIA GeForce RTX 5080 Founders Edition VGA
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Mobil flották
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Trollok komolyan
- Diablo IV
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest