Új hozzászólás Aktív témák
-
-
alexnowan
aktív tag
válasz
lazydog #2759 üzenetére
[link]
Ha megtennéd hogy az Abit KN8 szekcióban lévő Driver frissítést lehúzod.
Ott u.a. a mappaszerket mint a gyári CD-n.
Ha ott elnavigálnál hogy melyik fájl is kell a lemezre azt nagyon megköszönöm.
Mod: Az Nforce Chipset Driver v6.67-en belül.
[Szerkesztve]Egy hajónak a kikötőben a legbiztonságosabb. De a hajókat nem ezért építik.
-
alexnowan
aktív tag
válasz
lazydog #2755 üzenetére
Hi!
(ismét köszi)
Nahhh az a gond hogy a SATA drivert konkrétan nem találtam meg...
Most nem vagyok otthon de rémlik hogy az alaplap cd-n DRIVER/IDE könyvtáron belül volt valami sataide driver mappa abban fájlok,azokt másolta a lemezre, de valami oemtxt-t hiányolt a telepítésnél a gép.
Van a laphoz NvRAID Driver floppy gyári. Azt is kipróbáltam, eredmény nélkül.Egy hajónak a kikötőben a legbiztonságosabb. De a hajókat nem ezért építik.
-
dan390
aktív tag
-
vipisti
tag
-
hanso
tag
válasz
lazydog #2645 üzenetére
hát igen.nem gondoltam,hogy dinamikusnál egy kicsit leveszem -visszateszem -->és megdeglik.tanultam belőle.így jártam.
azóta mellesleg formázom a lemezt,mondjuk most nem dinamikus lesz.
egy Paragorn part magic nevű progival a döglöttvinyó egyik partíciójáról tudtam lementeni az adatokat(érdekes,h csak az egyikről).az is valami.
szóval,ha most alapvető lemezzé formázom a vinyót akkor egy ilyen kis kiveszem-beteszem akció után,nem lesz ilyen problémám?
választ köszönöm -
Imco
őstag
válasz
lazydog #2440 üzenetére
Valószinü hogy igazad lesz, más forumon is ezt javasolták.
Számomra érthetelen a dolog, de mivel tavaly szeptember óta ez a 4. v. 5. ami behal -és a régi gépből csak a táp van- ezért kénytelen vagyok beletörödni!
Csak megjegyzem, hogy semmi jel nem utal hibára.
Napokig Működik minden rendesen.
Ezek örömére ma beruháztam egy 480W Codegenbe.
Tudom, tudom nem egy Chieftech....
Köszönöm a válaszod!Üdv! Imco
-
Lyon
csendes tag
válasz
lazydog #2431 üzenetére
Köszi!
Valóban, Epox 9NPA nForce4 ultra chipset-es, de erre én nem is gondoltam, hogy ez okozza a problémát.
Ez az uninstall nem fogja ''megviselni'' a gép vagy az XP működését,mert ugyebár azért adják hozzá a drivert, mert az a legjobb neki.
Nem lehet ezt valahogy másképp megoldani?Lyon
-
Forza_JUVE
aktív tag
-
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
lazydog #2397 üzenetére
Rád hallgatva (meg kicsit magamban is bízva) mégsem tettem röppályára a gépemet az ablakon át!
Egész jó uton haladok a cuccok visszanyerésében, azóta is ezzel tökölök. Már csak (újabb) órák kérdése és megvan!
Eddig mindent vissza tudtam másolni, remélem sérülésmentesen!
Ugy fest a két 80-as vinyo is elég lesz mert azért nem volt ám fullon a 320-as vinyom!
Köszi még 1x a segítséget, és főleg a biztatást! -
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
lazydog #2395 üzenetére
Na ettől tartottam!!!!!! Akkor asszem most jön az h ablak kinyit, és repül ez a szar a 8.-ról !!
A vinyon lévő adatok életbevágóan fontosak voltak, legalábbis jó részük! És nincs még 1 ekkora üres vinyom sajna, van 2db 80-asom üresen.
Eccer már sikerült egy haverom véletlenül leformázott kb. 160-as vinyójára mindent visszavarázsolnom ezzel a progival, de kb. 24 órát szoptam vele!!
Viszont ha tegyük fel mégis megprobálnám ezzel a progival visszanyerni, akkor az a progi egyáltalán látni fogja most ezt a szétkúrt 320-as vinyót ???
Az XP lemezkezelője most ezt látja belőle: [link]
Nagyon köszi az eddigi segitséget, tanácsot. -
Forza_JUVE
aktív tag
válasz
lazydog #2390 üzenetére
Na, felraktam az SP2-t, és annyi változás már van, hogy már nem csak 128 GB-nak ismeri fel a 320 GB-s SATA vinyot, hanem rendesen, ahogy kell.
Viszont ép fájlrendszer még mindig nincs rajta, azaz a PM továbbra is BAD-nek látja, és az eredeti partíciók sincsenek sehol.
Az előbb viszont azt a lépést asszem elfelejtettem leírni, hogy mikor a másik, 80-as P-ATA vinyora akartam gyorsan felrakni az XP-t, akkor a telepitő azt is formázni akarta, pedig az full üres, formázott volt. Ennek ellenére 2 lehetőséget kínált mikor kiválasztottam h melyikre akarom és Entert nyomtam:
- partició formázása NTFS fájlrendszer használatával (Gyors)
- partició formázása NTFS fájlrendszer használatával
Gondoltam, ha már minden áron formázni akarja, akkor nyomtam egy Gyors-at ... viszont mikor elindult a sárga formázás-csík, akkor nem a 80 GB-s vinyot irta felül D betüjellel, mint mikor kiválasztottam h melyikre akarom az XP-t, hanem a 128 GB-s C-t jelölte meg.
Ekkor 1 pillanatra meg is állt bennem az ütő, de hát 10000% hogy a régi 80-asra nyomtam rá, akkor miért formázta volna le a másik, SATA vinyot ????
Most viszont a jelek mégis arra utalnak. Hát ezt már komolyan mondom nem vágom!!
Mi a jóisten lehet itt ?? -
Primőr
aktív tag
-
Primőr
aktív tag
válasz
lazydog #2310 üzenetére
de a partíció 130 giga alatti lenne. Amúgy nem tudom melyik a driver, legalábbis hogy pontosan mennyi fájl kell hozzá a cd-ről. Vagy bekérné magától a lemezt és kiválasztaná, mi kell, ha sp2-es windowssal telepíteném?
[Szerkesztve]A pessszimista csak azért lát feketén, hogy túlélje a szürkét.
-
lazydog
addikt
válasz
lazydog #2310 üzenetére
Elolvasva a lapod manuálját, kiderült, hogy mégis kell a SATA drivert is telepítened. Ehhez pedig szükség van egy floppy meghajtóra, és lemezre.
Telepítés előtt erre kell rámásolnod a drivert az alaplapodhoz kapott CD-ről.Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
Primőr
aktív tag
válasz
lazydog #2308 üzenetére
giga k8n51gmf. nekem nincs hozzá floppy, és fogalmam sincs milyen sata driver kell hozzá, és az hol van. Amúgy wd a vinyó.
(Az nlite-tal próbéláltam többször is az sp2 integrálást, megcsinálta, de a telepítés sose sikerült vele)A pessszimista csak azért lát feketén, hogy túlélje a szürkét.
-
Primőr
aktív tag
válasz
lazydog #2306 üzenetére
csináltam telepítő cd-vel javítást, nagyon nehezen. aztán alaplapi cd-ről bekérte a sata drivert, és úgy telepítette állítólag. hogy lehetne megnézni, rajta van-e?
mert szeretném átmásolni a sata vinyóra a windowst, ha rajta van a driver.A pessszimista csak azért lát feketén, hogy túlélje a szürkét.
-
Primőr
aktív tag
válasz
lazydog #2301 üzenetére
értem. Amúgy sata2 vinyót vettem, és arra paragonnal sikerült ráraknom a régi windowst, de egyszerűen a sata-val nem indul el, csak a régi vinyóval. Nem tudom, miért, a biosban pedig nem látok Sata-ra utalást.
hogy lehet megoldani, hogy onnan induljon a windows?A pessszimista csak azért lát feketén, hogy túlélje a szürkét.
-
debrigo
csendes tag
válasz
lazydog #2105 üzenetére
Köszi, a segítséget!
Megtörtént, most a másik gépemről vagyok. Úgy hagytam nindent, kb 10 perc alatt bevette a Windows-t (az új telepítést) és minden rendben van a képernyőn.
Előjött egy ablak: VIA RAID Tool - ezen rajta a rossz vinyó piros !-jel, Device satus=Failed és DiskFailed, Disc Location: <controller 0, channel1, Master>
A TotalCommander látja mindhárom particióját, de ha rákatt, akkor le is fagy. Tehát így bekapcsolva van... -
bigskull
tag
válasz
lazydog #2097 üzenetére
Körülbelül olyan vagy mint az az ember aki a boltba bement, hogy tejet vegyen és megakadt ott, hogy a dobozt milyen dekorral látták el...
Olyan dolgon lovagolsz amin felesleges agyalni... ugyanis mint ''leírom'' lasan 3.jára, a link a molex csati drótozásának feszültésgei végett került be gyorsan a gugliból kiszedve, ha most berakok neked egy molex csatlakozót hogyan erőszakolok rá az egyedi tápos vga-ra akor tudom abba kötsz bele...
Amugy meg oda írom a gondolatom ahova jól esik, legfeljebb rámszolnak, hogy miért offolok feleslegesen egy olyan dologról, amit eltorzítva, feleslegesen problémázva, felfújtál...
Itt befejeztem a szóbanforgó vitát, legyen meg a te akaratod.
(mindenki azt tesz a gépével amit akar, ha fél ha 1 millás... lehet másnak meg ötletet adtam, ha neked nem tetszik foglalkozz mással)
Köszi majd okulok belőlle hogy jobb linket keressek, azt meg had ne mondjam te mit tanulj...
legyen szép napod -
bigskull
tag
válasz
lazydog #2094 üzenetére
Igazság szerint messze elmehetnénk, hogy a táp is lehet akkor minőségen aluli, no meg akkor nem a kábeles megoldás, hanem a szóbanforgó ventilátor a gan...
De bizonyára a nyagymultu és igen híres cég is a te megfigyelésedre alapozva csinálta meg ezen termékét: [link]
Egyébként ennyit az átlag magyar emberről. (értem azokat is aki ''kordontrángat'' meg veri a mellét hogy kire szavazott); nem azt a kis részt nézed ahol le van írva a molex csatlakozó feszültségkiosztása, hanem egyből pongyolán kötekedve (én így éreztem a megfogalamzásod) lebegteted a gondolataid... és mivan ha nem is a ventilátorfolytás volt a link szereppe???
szóval köszönöm hogy tanítottál...
[Szerkesztve] -
-
Apollyon
Korrektor
-
lee56
őstag
válasz
lazydog #1954 üzenetére
Nekem vagy 3évig ment ilyen lötyögősen, a 120gigás sata seagate vinyóm, csak szállitásnál volt gond emiatt egyedül, de akkoris csak annyi hogy néha ujraindulgatott a rencer, adatvesztés szerencsére nem volt, aztán már mindig megigazitottam a kábeleket, miután elvittem valahova a gépem, ennyi.
Az sata csatlakozók valóban visszafejlődésnek tünnek a patásokhoz képest, de legalább nem lesz vastag kábeldzsungel a gépben, mint sok ide-s eszköz esetében például
Most sata2-es alaplapom és 320gigás sata2es seagatem van, és itt mintha nem lötyögött volna ugy emléxem, szal talán kezd javulni a dolog, majd sata3 jó lesz, reménykedjünkNo Comment
-
cromex
aktív tag
természetesen próbáltam már aztis! viszont azt nemértem, hogy ha csak a 60GBos maxtor van a gépbe és installálok xp-t, akkor gondnélkül felmegy rá, majd restart után megse moccan... felpakoltam rá frissebb biosta ami elvileg 80GB körülis tájékozódik HDDk között de semmi.
A legidegesitöbb, hogy több helyröl is hallottam ugyanilyen SFFgépet 80-120GBos winyóval használnak... na ez hogy van -
freeapro
senior tag
-
bozont
veterán
Köszi,de nem azzal van gondom h csak 130-at ismer fel,azt tudom h legalább sp1 kell h normálisan kezelje,és fel is raktam az sp2-t.Na mind1.úgy tűnik megoldódni láccik a problematika,kiderült h ez sata2-es viynó,csak a számlán sem úgy tüntették fel és magán a meghajtón se találtam túl sok jelét,aztán az üzletben világosítotak fel.Most dobtam rá egy jumpert,talán most jó lesz,remélem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 9 és Pixel 9 Pro összehasonlító gyorsteszt
- Elektromos autók - motorok
- Vezetékes FEJhallgatók
- PlayStation 5
- Windows 11
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- ZIDOO médialejátszók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- BONTATLAN/Samsung Portable T7 Shield 2TB
- BONTATLAN! WD Western Digital Blue SN580 1TB M.2 PCI-e Gen4 SSD!
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- Hibátlan - TOSHIBA 3TB PC P300 HDWD130 3.5" 7200rpm 64MB SATA HDD merevlemez
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest