Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• abéla

senior tag

válasz Bredokk #9130 üzenetére

Szívesen, szerintem az egyik legjobb középkategóriás lapot sikerült megvenned.

szasanyi: minden beállítás teljesen logikus, nekem csak a ventiszabályzás volt kicsit szokatlan: külön állítod a hőmérsékleti pontokat, ahol feljebb kapcsoljanak a ventik és külön hogy mennyivel menjen és melyik, de adott alegységek hőmérséklete(cpu, vrm, mch, dimm) alpján is beállíthatod melyik vezérelje a ventiket (tehát mondjuk a cpu csak 40c°, de pl. a vrm meg 50, beállíthatod, hogy vrm hőmérséklettől függően felkapcsoljanak a ventik és lehűtsék azt, majd ha eléri a kivánt hőfokot, visszaáll a vezérlés cpu-függővé, azért ez nem rossz :K ).

Tuningnál: a TDC amperban van megadva, szval a már említett 200w-os határ, bizony 1,25-1,3V magfeszültség mellett 160-150A(def.:97A), ekkor már érdemes a turbo-boost burst és sustained teljesítményét(ez viszont watt) is szorosan egymáshoz közel beállítani (nálam 195 és 190 w volt, def.: 120 és 95). Végezetül a power management pont cpu C states-t disable-re állítani (ekkor nem fogja a magokat kikapcsolgatni). itt nem nagyon állítgatott (sztem terhelésnél nem is ment 4,9ghz-et), itt viszont nem cicózott, felnyomta 500 meg 1000w-ra, vcore: 1,6V , TDC:200A (320w), noooormáális :Y :W
    Ja igen cpu vcore: (itt processor voltage override) static(változó: 1,21-1,3V, nálam 1,26v volt, 45x mellett), v-drop: low(perf.), proc. idle state: high perf..
    Na ennyit így dióhéjban :D .

Új hozzászólás Aktív témák