Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    Lenne egy-két kérdésem. :)

    Mekkora Vcore biztonságos 24/7-re, ha le van hűtve 70 fok alá?

    Egy 45-ös szorzónál már ér valamit, ha még finomítgatom az 1600Mhz-es CL9 RAM időzítését, vagy felhúzom CL9-ben egyel magasabb frekire?
    Ehhez szabad tartósan kicsivel 1.65 fölé vinni a Vmem-et?

    Szokott bugzani tuning közben a C-state vagy virtualizáció miatt? (SpeedStep nem kell...)

    Szorzó emeléstől instabillá válhat a mem vezérlő (ahhoz képest, hogy kisebb szorzóval stabil ugyan az a freki-timing RAM konfig)?

    Ja, és kicsit fura ez az Asrock OC menü. Nem tudom mit akar emelni a sok fesz közül, ha minden Auto-n van, de nem igazán látom, hogy az egyes tételekhez mi lenne az alapérték, amin érdemes lehetne kézileg fixálni (a Vcore még OK, mert az offset mód egyértelmű, de az „ínyencségekhez” csak abszolút értéket tudok megadni, és nem tudom hogy az amit épp belőtt most az Auto, az mennyire passzol a specifikációkban megadott értékhez...)

    És Vcore-on kívül mit lehet még érdemes és viszonylag biztonságos emelni egy picit?

    Az IGP instabillá válhat, ha az ő saját beállításait nem piszkálom ugyan, de mást (pl. szorzót) igen? (Mert nem találtam olyan opciót az UEFI konfigban, ami letiltaná az IGP-t. Lehet valami billentyűkombó az Asrock lapon, mint Gigabyte-nál ctrl+Fnemtommi...?)

    Ja, és az alaplapi chipset működését érinti bármiben a CPU vagy RAM szorzó? (Úgy vettem ki, hogy az már teljesen független, mert szinte minden integrált a CPU-ban, de...?)

    Bocs, ha ez mind le van írva valahol, csak eddig nem mindre találtam választ google-el...

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák