Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lenne egy-két kérdésem.
Mekkora Vcore biztonságos 24/7-re, ha le van hűtve 70 fok alá?
Egy 45-ös szorzónál már ér valamit, ha még finomítgatom az 1600Mhz-es CL9 RAM időzítését, vagy felhúzom CL9-ben egyel magasabb frekire?
Ehhez szabad tartósan kicsivel 1.65 fölé vinni a Vmem-et?Szokott bugzani tuning közben a C-state vagy virtualizáció miatt? (SpeedStep nem kell...)
Szorzó emeléstől instabillá válhat a mem vezérlő (ahhoz képest, hogy kisebb szorzóval stabil ugyan az a freki-timing RAM konfig)?
Ja, és kicsit fura ez az Asrock OC menü. Nem tudom mit akar emelni a sok fesz közül, ha minden Auto-n van, de nem igazán látom, hogy az egyes tételekhez mi lenne az alapérték, amin érdemes lehetne kézileg fixálni (a Vcore még OK, mert az offset mód egyértelmű, de az „ínyencségekhez” csak abszolút értéket tudok megadni, és nem tudom hogy az amit épp belőtt most az Auto, az mennyire passzol a specifikációkban megadott értékhez...)
És Vcore-on kívül mit lehet még érdemes és viszonylag biztonságos emelni egy picit?
Az IGP instabillá válhat, ha az ő saját beállításait nem piszkálom ugyan, de mást (pl. szorzót) igen? (Mert nem találtam olyan opciót az UEFI konfigban, ami letiltaná az IGP-t. Lehet valami billentyűkombó az Asrock lapon, mint Gigabyte-nál ctrl+Fnemtommi...?)
Ja, és az alaplapi chipset működését érinti bármiben a CPU vagy RAM szorzó? (Úgy vettem ki, hogy az már teljesen független, mert szinte minden integrált a CPU-ban, de...?)
Bocs, ha ez mind le van írva valahol, csak eddig nem mindre találtam választ google-el...
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- PlayStation 5
- Formula-1
- Mini PC
- Politika
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5 13400F - 4.6 GHz - 10mag/16szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Eladó Intel Core i9-12900K 16-Core 3.2GHz
- 8.-9. generációs processzorok különböző árak Beszámitok!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest