Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti / 3070 / 3070 Ti (GA104)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen monitort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Köszönöm a tippet, de ezt a nyomorult WD Mycloud-ot nem lehet megosztani. A gép látja, fájlkezelőben és total commanderben is tudom teljes mértékben kezelni. De egyszerűen nem tudom beállítani, hogy a tv is lássa. Ha a megosztásra megyek, akkor vagy linket lehet küldeni, vagy email cím alapján meghívni valakit.
A Plexel azért működik, mert van Plex telepítő WD-re.A Synology-t látja, gond nélkül. Ott elég volt megosztani, mert ott meg lehet.
-
peu407
senior tag
válasz
#50504448 #142978 üzenetére
Nemcsak outletest néztem. De a tanácsaitok alapján hanyagolom is. Próbálom magam rábeszélni egy úl oledre. [Ezt a LG 55B9SLA] -t néztem.
-
mpo
veterán
válasz
gyeniko #142993 üzenetére
Fogynak azok a webshopok, ahonnan rendelni fogok.
A MM tavaly a mosó-szárítógéppel szívatott, pedig az üzletben intéztem.
Az idén egy kis háztartási gépet vettem a MM-ban, amikor raktam a csomagtartóba megnéztem a típust. Az olcsóbbikat adták, (20e Ft) nem azt amit fizettem, (30e Ft) a doboz tök egyforma.
Szerencsére csak 100 méter séta volt.
Az eladónő elnézést sem kért. -
mpo
veterán
válasz
blakey #142992 üzenetére
Fölhívtam a szervizt, amelyik a háztartási gépeimet szokta javítani, garanciaidőn túl is.
Azt mondták, a Samsung rákérdez, hogy rendben vannak-e a papírok.
A szürke Samsung Warranty Card kell hozzá.
Ha bolti garanciával árulnak valamit, az mindig olcsóbb szokott lenni.
Érdekes, de tudtak adni, csak erősködni kellett. -
gyeniko
őstag
válasz
blakey #142989 üzenetére
Jujjj, milyen jól tettem, hogy lemondtam a rendelést!
Várj csak, írok egy másik sztorit. Az EMAG lemondása után az Euronics-ben megrendeltem ugyanazt a TV-t, de - más ok miatt - még aznap ezt is lemondtam. Az Euronics honlapján nagy nehezen találtam egy "gombot", melyre kattintva le lehet mondani a megrendelést. Kattintottam, semmi. Újra kattintottam, semmi. Vártam egy képernyőre felugró valamit, mely igazolja, hogy lemondtam, vagy ilyesmi, de nem ugrott fel semmi. Arra gondoltam, hogy nem bízom a véletlenre (alapos példány vagyok), ezért a megrendelésemet visszaigazoló emailjükre válaszul írtam nekik egy emailt, melyben szintén lemondtam a megrendelést. Tegnap délelőtt kis különbséggel érkezett 2 email tőlük (2 különböző feladótól), mindkettő megerősítette, hogy lemondtam a megrendelést, sajnálják, stb. Ezután, tegnap este érkezett egy email tőlük, mely szerint a TV-t átadták a szállítónak. Tényleg átadták, mert ma ki is hozta az MPL. Szerinted? -
blakey
titán
Nem tudom te milyen Euronicsba jársz, de az a bolti garancia sem az, van saját papírjuk de teljesen hivatalos és gyári garancia. Sok készülékem van tőlük. Szerintem valamit félre értettetek ami nem egyedi, de nem bolti garanciát adnak, azt elhiheted.
MM is kinyomtatja a garanciát és ki sem tölti pl. az LG-s papírt, mégis hivatalos és az LG elfogadja, megkérdeztem. Ezeknek a gyári papíroknak semmi értelme, sőt, sokszor online "garanciapapírt" kapsz és pontosan ezért van az, hogy másmilyen papír is rendelkezésre áll. Nem kell ettől beparázni. -
bobby45
tag
válasz
BomiBoogie #142985 üzenetére
Köszi szépen akkor maradok a Q70-nél
Főleg hogy még csak fél éves a készülékem -
mpo
veterán
válasz
Oposzumtoszó #142986 üzenetére
Ahhoz nem kell app store.
PC-re fölrakod, a mappákat megosztod és a tévé látni fogja.
Amíg nem volt mediaplayer és házimozi, ezt használtam. -
-
Mauzes
addikt
válasz
peu407 #142976 üzenetére
Én nem vennék hajlított TV-t. De ha ez nem is baj, nézd meg, hogy ki az eladó. Outletes dolgokkal óvatosan.
FollowTheORI: szerintem az outlet átlagosan még rosszabb is, mint egy magánszemély. Ide (feltételezem) nagy arányban érkeznek hiba miatt szervizelt, vagy korábbi vevő által elégedetlenség miatt visszaküldött tévék, vagy valami egyéb trükk van a háttérben.
Persze biztos ki lehet fogni jót is. Egyszer én is bevállaltam egy fóliás új példányt, de mégis vissza kellett küldenem panel egyenetlenség miatt. Szerintem az alacsony árnak általában oka van.
-
válasz
peu407 #142976 üzenetére
Outlet-et kb úgy érdemes kezelni elvárásokkal, mintha egy magánszemélytől vennéd használtan. Mármint garancia/minőség erejét nézve.
(túlzással persze)
OLED-ért érdemes beáldozni talán a méretet, de ha LCD, akkor az első a méret.
Szerintem a Q80R nem rossz, inkább azt, mint a KS-t.Szerintem amúgy lehet venni OLED-et használtan, csak jól meg kell nézni/tesztelni... ha engedik, kicsit plussz macera meg felkészülés. Ha nem, akkor meg felejtős.
Nem kell nagy dologra gondolni persze, meg kell nézni egy RGB és CMY alapszínekkel, meg a szürkeárnyalatokat, és ha nincs gond, beégés, stb. Akkor elhozható. -
Pepin Moody
csendes tag
válasz
tillatrilla #142974 üzenetére
Hi
Ide a Samsung topicban is be lett másolva a vélemény. 141877 a hozzászólás száma. Szerintem nézd meg mit reagáltak rá azok akiknek van ilyen tv-jük. Érdemes. Ha egy tv ennyire gatya lenne nyilván nem dicsérné a kutya sem. De ezt dicsérik. Szóval ne ijedj meg. Nézd meg nyugodtan valahol személyesen, árához képest egyáltalán nem rossz cucc ez.
-
-
peu407
senior tag
Sziasztok, TV-t keresek, használatat. A 2 típus közül szerintetek melyiket vegyem? Samsung UE65KS9000 vagy Samsung QLED55Q70R? Ezek 200-230k között vannak árban. Vagy dobjak még rá egy százast és gondolkodjak OLED-ben? Elsősorban filmet nézünk (letöltve), és Netflix. A lányom Forntnite-ozik.
-
Peace
nagyúr
válasz
bobby45 #142962 üzenetére
Ha nem kamu, akkor lesz legalább két játék, ami 120 FPS-el megy majd 4K-n. Ha ezek miatt érdemesnek tartod lecserélni.
Én nagyon szuperül PS5-özök majd a Q70R-el.
A többi jótékony hatásáról még nem nagyon lehet olvasni, de majd idővel lesznek róla tapasztalatok. Mármint a 2.1 további funkcióinak.
-
mpo
veterán
válasz
Oposzumtoszó #142969 üzenetére
Talán ez:
[link] -
Sziasztok!
Ha nem jó helyen teszem fel a kérdést, akkor előre is elnézést kérek.
Tudtok ajánlani PLEX helyett valamilyen alkalmazást hálózati adattárolóról történő multimédia anyag elérésére?
TV: UE55TU8002
"NAS": WD MyCloudHomeElőre is köszönöm!
-
Kender23
aktív tag
válasz
tillatrilla #142966 üzenetére
Hát ha nem sürgős és tudsz várni kb. 3 hetet, akkor várd meg, hátha :)
-
rainman72
nagyúr
válasz
tillatrilla #142966 üzenetére
Az a tavalyi RU7402 se rossz model,ismerősnek az van 65be!
Az ide TU8502 lehet jobb valamivel,de küldtek már vissza belőle bevilágítási problemákkal!Ez csak egy kis plus info
Vélemény [link] -
-
Kender23
aktív tag
válasz
tillatrilla #142957 üzenetére
Szia.
Szerintem jobban járnál egy Samsung UE55TU8502-el.
Ugyanaz az ár, dual ledes és ha sokat filmezel, akkor ott a 24p,a PQI (képminőségi érték) 1000-el több!!
Meg úgy általánosságban többet tud:https://www.displayspecifications.com/en/comparison/dd1411a3d5
Egyébként igen, hatalmas ugrás lenne az elődhöz képest
-
bobby45
tag
Sziasztok, tanácsot szeretnék kérni érdemes lenne e lecserélni 2019es 75"-os Q70r készülékemet az idei Q80t-re a Hdmi 2.1 miatt? Ps5 miatt kérdezem, vagy annyival nem adna többet a Hdmi 2.1?
-
Polgesz
tag
válasz
PiszokAlfréd #142958 üzenetére
-
kzkz
őstag
válasz
PiszokAlfréd #142958 üzenetére
Talán itt: [link]
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok! Talán sikerült megfelelő tv-t választanom,miután 3-4 napja olvasom a kommenteket itt. Samsung ue55 ru7402uxxh. Egy közel 10 éves ue40d5520-as tv-t váltana. A 40"-os menne a gyerek szobába. Kérdezném,hogy milyen a tv? mi a véleményetek róla? Nem nézek focit rajta,játék konzolom még nincs,inkább hírcsatornák,valamint sok letöltött filmek lényegesek. Meg a sok csatlakozó,ami van rajta. Minőségi váltás lenne a másik után? Ennél többet nem áldoznék rá. Köszönöm előre is!!
-
Hashvrad
tag
válasz
Kender23 #142948 üzenetére
Csak ha HDMI-n keresztül csatlakozik valami.
Kézikönyv:
"A HDMI feketeszint funkció segítségével a HDMI-kábellel csatlakoztatott külső eszközöknél kompenzálható például a fekete szín alacsony az alacsony kontraszt és a tompa színek.
A funkció csak akkor érhető el, ha a bemeneti jel HDMI-kábelen érkezik a tv-készülékre, és RGB444 formátumra van állítva." -
Mauzes
addikt
válasz
BomiBoogie #142953 üzenetére
Q90T-ről volt szó, ahol kérdezted, hogy "túl" világos-e. Q82R-vel hasonlítottam össze. Q80T-t nem próbáltam.
-
huszoli
csendes tag
válasz
FollowTheORI #142950 üzenetére
Márkaszervizben kezdtünk, de mielőtt az árajánlattal előálltak, megsúgták, hogy általában direkt olyan árat fognak kínálni - nem csak tv-ről van szó - , hogy nem éri meg velük megcsináltatni, hanem ezzel is ösztönöznek új készülék vásárlására.
-
-
Kender23
aktív tag
Hdmi fekete szintet csak akkor lehet állítani, ha pcről Hdmi kábelen keresztül nézünk valamilyen tartalmat? Vagy ha valamilyen lejátszó van csatlakoztatva?
-
Mauzes
addikt
válasz
BomiBoogie #142937 üzenetére
Világosabb, mint a Q82, ez tény. HDR-nél előnyös, eléggé látható a különbség. De a Q82 is elég világos az én személyes véleményem szerint, lehet játszani a beállításokkal. (Én egymás mellett próbáltam.)
Ha meg olyan tartalmat nézel, ahol nem kell a fényerő, akkor leveheted bármelyik tévénél.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Köszönöm a magyarázatot, ez kicsit megerősített.
Persze, azért a Q82R elég komoly cucc (komolyabb, mint a Q80T, de ezt tudjuk).Mondjuk tény, hogy még a mostani tévét sem használom maximális háttérvilágítás értéken, mondjuk egyrészt azért sem, mert akkor a fekete az kb. világosszürkévé válik.
-
kzkz
őstag
válasz
BomiBoogie #142937 üzenetére
Mert a kamera amivel felvették a fényerőt a világosabbhoz lőtte be, vagy átlagolt. Ilyenkor a kisebb fenyereju sötétebb, ami nem jelenti az hogy kevés lenne a fenyereje.
Nekem ugyan 82R van, de én levettem a háttérvilagitas értékét 50-rol 40re hdrnel is, mert este annyira fényes volt hogy fájt a szemem tőle. -
PuMbA
titán
válasz
laci12234 #142938 üzenetére
Másnak nem véletlenül jobb Tv-je van? :) Neked a legolcsóbb, legrosszabb képminőségű Samsung modelled van. Mire számítottál? Másnál csak úgy lehet teljes képernyőn a film, hogy az adott film 16:9-es vagy belenagyít a képbe. Ekkor viszont a kép két széle nem látszik és a 4K-nak is lőttek, mert belenagyítva homályosabb lesz a kép.
-
laci12234
tag
Olyan hogy alul felül van fekete csík
de pl a tv adásnál nem ott teljes de mind a 2 nél 16:9 van beállítva a tvbe
de olyan foss az adás mèg a hd is
diginél vagyok optikai kábeles szóval nem értem mit kéne beállítani
másnál meg teljes képernyön van a 4k film és sokkal szebb is -
Batib
őstag
válasz
zsoltip #142933 üzenetére
Nem teljesen tiszta számomra ez a dolog.
1. Az a cikkszámú táv amit írtál, az egy régebbi szériához való. Nem biztos, hogy minden gomb, minden funkció jó a Tiedhez.
2.Valami párosításról írsz. Úgy tudom, hogy az csak a BT távhoz kell ill. ott érhető el, ennél az infrásnál nem. -
Sza_Sa
senior tag
Végre én is beüzemeltem a 75Q90R-t, egy plazma mellett (55VT60) egyáltalán nem csalódás az összkép.
Amitől a legjobban féltem az a mozgásmegjelneítés, de érdekes módon nincs anomália, persze a bekapcsolt dejudder/deblur dobálja a felesleges hibákat, és még a led villogtatással is marad valami képjavítás, mert néha szétesik a kép. Pedig a kisebb vibrálás plazma után megszokható...Mindent kikapcsolva viszont nincs hiba, 50i műsorral nincs elmosódás és darabosság, pedig egy-két olcsóbb lcd után nagyon féltem ettől, volt olyan tv-m ami borzasztó volt.
Minden más egyelőre pozitív majd 8 hónap dobozban várakozás után végre használhatom.
-
Technoman
őstag
válasz
t-joco #142929 üzenetére
Kis millió teszt van róla fent a neten. Úgy keresd, hogy TU8500 (feltételezem, ez a mi 8502-es angol megfelelője) Mindenhol dicsérik mínusznak a kis teljesítményű HDR teljesítményét szokták megemlíteni. de a szokatlanul mély feketéjét általában dicsérik (persze, hisz VA paneles)
Természetesen egy elfogulatlan magánvéleménynek én is örülnék, mert én is egy ilyen készüléket néztem ki magamnak, de 65"-osba. Még versenyben áll a Panasonic tavalyi GX 800-asával ill. az idei HX800-asával (mivel abban meg van multi HDR) -
t-joco
tag
válasz
mihaly13 #142927 üzenetére
Üdv!
A fekete szín mennyire fekete a tv-n? a képernyő széleinél bevilágítás,felhősödés nem tapasztalható? gyorsabb kamera mozgásnál,jeleneteknél "homályosodás","foltos" kép nem jelentkezik? a fehér szin fehér,vagy inkább kicsit sárgás?
milyen a tv hangzása? doboz hang,vagy állíthatóak a mély,és magas hangok? soundbar nélkül is jó hangja van a tvnek?
Elnézést a sok kérdésért!ilyen tvt néztem ki magamnak,és érdekelne vélemény róla.
Választ előre is köszönöm!! -
mihaly13
tag
válasz
delibab #142921 üzenetére
Nekem egy 50TU8502-m van és én nagyon megvagyok elégedve vele , szép képe van és ha jól beállítod szerintem nagyon jó kis tévé . Digi kábelem van és a YouTubet nézem és nagyon jól megy 300Mhz internetem van és nem akadozik jól viszi a filmeket sőt a Google-n is jól működik de ott nem használom a vírusok miatt . Szerintem a két tévé között nagy különbség nincsen , azt a plusz pénzért inkább vegyél egy 50-t és ne 43-t ,ha van helyed !
-
mpo
veterán
válasz
s7evcsenko #142920 üzenetére
Ha a Samsung is nyilvánossá tenné a műszaki adatokat, akkor még az se kéne.
-
kzkz
őstag
válasz
BomiBoogie #142900 üzenetére
A pókember ruháján egy csomó részlet elveszik, mert túl világos a kép...
-
Szilágyi84
senior tag
Sziasztok érdeklődnék hogy lehet tudni év elején kicsit pontosabban mikor jelentik be az új modelleket és szériát pontos adatokkal árral és várható megjelenéssel ? Vagy évente változó esetleg nincs megszokott menetrend ilyen téren ? Köszönöm
-
japunk
aktív tag
Sziasztok!
QE55Q70R-es TV-m van. Tudnátok valami konkrét olcsó megoldást ajánlani DTS filmekhez? Bármit néznék az csak DTS hanggal van és én nem annyira szeretem a némafilmeket.
HDMI kábellel való összekötés nem megoldható, Samsung Smart View valamiért nem találja a TV-t (minden kábelen megy a routerre).
-
brucezly
csendes tag
Samsung WMN-M15EA/XC fali konzollal van valakinek tapasztalata? Úgy látom ez 'nem rántja' úgy a falhoz a tv-t (q90t vagy q95t), mint az lg GX fali konzola?
-
mpo
veterán
Euronics trükközés a jótállási jeggyel.
Csütörtökön a boltban vettem egy Samsung hűtőt, szombaton kiszállították, a régit elvitték.
Este jutott eszembe, hogy nincs jótállási jegy.Ma visszamentem a boltba és kértem a jótállási jegyet.
A hölgy elővett egy nyomtatott lapot és nekiállt kitölteni.
- Ez bolti garancia? Nekem Samsung jótállási jegy kell.
- Ez mindenre szól, bármit visszahozhat.
- Semmit nem akarok visszahozni, ha kell majd a szervizt hívom.
Hátulról egy úr szólt, hogy hoz egy Samsung jótállási jegyet.
Hozott, kitöltötte a szürke Warranty Card-ot.Később fölhívtam a helyi szervizt, ez kell a garanciális javításhoz.
-
brucezly
csendes tag
válasz
BomiBoogie #142907 üzenetére
Igen, kösz.
-
zsoltip
őstag
Sziasztok!
Samsung K5500 TV.
Távirányító: AA59-00741AA távirányítón a Media.P és Tools gombok nem működnek. Illetve a jelet továbbítják, de nem indítják el a Smart HUB alsó sávot, vagy Eszközök sávot.
A TV-n, tegnap teljes, mindenre kiterjedő visszaállítást végrehajtotam.
A távkapcs Return és Exit gombok párhuzamos nyomvatartásával az "újrapárosítás/hangolás" megtörtént.Valami a készülék szerviz menüjében állítható ez ügyben?
-
djg
aktív tag
Sziasztok,
2019. októberben vettem egy Samsung Q70-es tévét Olaszországban.
A gyártói oldal szerint elérhető az HBO GO, de az alkalmazásbolt nem listázza.
Feltételezem azért, mert más a régiókódja.
Viszont csak régi szériás tévéknél találtam meg a régiós kódváltoztatás lépéseit: pl: [link]A tévé típusa: QE55Q70RATXZT
Szoftver: 1361 (a legfrissebb).Járt valaki már így?
Köszi!
-
brucezly
csendes tag
Sziasztok, a kialakításon túl van valami különbség a q90t és q95t között?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
blakey #142903 üzenetére
Abszolút egyetértek, tök felesleges. Igen, tablet és van meg BT hangszóró, de ez egy ilyen szokás. Nem lehet mindig minden 100%-ban észszerű, az túl unalmas lenne.
Egyébként ez nem 0-24-ben van így nyilván, csak néha esténként vagy egy hétvégi napon stb. Ez nem azt jelenti, hogy nincs semmilyen más felhasználása a tévének.
(#142904) Pug
Köszi!Szóval akkor az eredeti kérdésemre visszatérve (úgy érzem, kicsit elkanyarodtunk
), jó lesz akkor a Q80T is?!
-
blakey
titán
válasz
BomiBoogie #142902 üzenetére
Semmi rizikó nem lenne hiszen nem teljesen statikus és alacsony OLED fény esetében elég kicsi a kockázat. Egyébként meg ha Youtube-ról menne nálam a zene akkor tabletről indítanám és egy megfelelő BT hangszóróhoz lenne csatlakoztatva, ha kell a kép akkor ott van kisebb méretben, hanghoz meg elég. Teljesen felesleges így használni egy TV-t, de nyilván mindenkinél mások a szokások.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
blakey #142901 üzenetére
Ezt beszéld meg a feleségemmel, aki szereti látni a képet is úgy a háttérben, hiába effektíve csak a zenét hallgatja.
Persze, a fényerőt levesszük energiatakarékosra.De igazából a mostani tévénk állja a sarat már jópár éve. Csak ugye az OLED-del még extra rizikó is lenne, ami meg felesleges. Amúgy is, azt hittem, ez az LCD-topik.
-
blakey
titán
válasz
BomiBoogie #142900 üzenetére
Ha háttérben megy valami a TV-n, pl. zene akkor a képernyő kikapcsolható és érdemes még LCD esetében is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Dell Latitude E5440 - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest