Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hobby elektronika
- Hardverbálák rakodása nélkül nincs hétvége
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Akciókamerák
-
PROHARDVER!
Samsung Galaxy S2 - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
ryger
aktív tag
Sziasztok,
CM11-et szeretnek lecserelni mert zavar a zenelejatszo leallasi problemaja, meg egyeb aprosagok. Melyiket erdemes feltenni? Visszaolvasva kicsit [4.4.4][04/06] SlimSaber vagy RESURRECTION REMIX[5.4.6] amit talaltam itt, en meg a [4.4.4][Linaro][SaberMod][Full-O3]-t neztem ki.
Ki melyiket ajanlja ha a stabilitas a legfontosabb? Csak bongeszesre, neha fenykepek keszitesere es zenehallgatasra hasznalom, 0 jatek.
Koszi elore is!
-
Alister71
nagyúr
válasz
shifty! #45296 üzenetére
Az a helyzet, hogy az újak se jobbak. A P7-em is leszívódik estére. Nem nullára 40% körül marad, de azzal már nem vágok neki a következő napnak, mert már délre kampec. Ugyan úgy minden este töltőre kell tenni. Mondjuk az 5-ös FHD kijelzőnek kell az energia.
Tegnap nekiálltam lekaparni a felpattogzott krómkeretet.
Egész jól sikerült. Régi bankkártyát használtam. A telefon kerete persze belemart, de a kártya sem sértette a telefont. A digitezer közeléből azért egy élmény volt így is, de nem csikartam meg sehol. Sajna korábban már próbálta kapargatni az előző tulaj, valami fémmel, mert itt-ott belemart a műanyagba.
Ilyen lett. Sokkal jobb mint volt. Hétfőn megy szervízbe, kaptam egy 5000-es ajánlatot garanciával Miskolcon a Galaxy GSM-be a mikrofon panel cserére, utána már használatba veheti a párom.
-
myke01
senior tag
Erre a problémára esetleg valaki ?
-
Alister71
nagyúr
Avast battery saver-ről valami tapasztalat? Felraktam, reggeltől megy a telefon, jelenleg 82%-on van.
-
adamhun94
tag
válasz
shifty! #45288 üzenetére
Köszi, nem volt ilyesmi. Régebben olvastam csak róla, a 2giga programoknak fenntartott hely növelése miatt, végül nem piszkáltam a dolgot. Most akkor tulajdonképp van a systemnek egy partíció, egy az appoknak és a maradék a tárhely? Mi lenne az ideális mérete ezeknek? 1gb+4gb+maradék pl.?
-
shifty!
senior tag
válasz
adamhun94 #45287 üzenetére
System újraparticiónálás volt?
CM12 óta nem megfelelő a gyári belső tárhely felosztás, ún. .PIT fájllal újra kell formázni, hogy a /system partíciónak legalább 1 GB hely legyen : alapértelmezetten 0,5 GB van, de az Android fejlődésével nagyobb lesz egy-egy rendszer mérete, így ha már a Google Apps is felmegy mellé, nem garantált hogy elfér a rendszer és a gapps is.
A PIT-ekről találsz XDA-n, vagy segíthetünk itt is. -
adamhun94
tag
Sziasztok.
Már egy jó pár flashelésen túl vagyok, de ilyet még nem tapasztaltam. Felraktam a Cm12.1-et [link] , majd a leírásban lévő gapps-et flasheltem. Azt írta ki, hogy sikeres volt a folyamat, gyakorlatilag csak 20 alkalmazás került fel, amik között nincs a play store. A fura az volt, hogy első indításnál amikor update-elte az appokat, akkor 91-en ment végig (vagy ez reális szám?). Kipróbáltam ezután aroma telepítőst, az azt írta ki, hogy a /system tele van és kéne még neki 75 mb szabad hely, így nem települt. Próbáltam egy 5.1-hez való másik gapps-et, abból is a legkisebb se ment fel (pico verzió, error 40 twrp-ben), amiben csak a core cuccok vannak. Mi tévő legyek? -
shifty!
senior tag
válasz
#79335424 #45281 üzenetére
A kettő nem ugyanaz, előttem szóló mondta jól. A vissza gomb nyomva tartásával az előtérben futó alkalmazást lehet bezárni, kvázi ez a piros X a Windows programok jobbfelsőjéből.
Alapértelmezetten ugye az Android a memóriába zsúfol annyi alkalmazást amennyit tud, hogy amikor megint szűkség van rájuk, akkor annyival gyorsabban lehessen betölteni őket. Ha B2K-val kilövöd, nem tárolódik a memóriában, több a szabad RAM, kevesebb háttérben futó alkalmazás eszi az erőforrásokat, cserébe lassabban töltődnek be újra az appok.A háttérfolyamatok korlátozásával csak megadod a rendszernek, hogy max. hány app-ot tarthat közvetlen elérésre a memóriában - 1 GB RAM-nál, a mai app méretekkel ez ugye amúgy sem egy nagy szám, ha korlátozod, még kisebb lehet.
-
mtade
aktív tag
Üdv!
Gyári JB valahogy felvértezhető a back to kill funkcióval?
Köszi előre is! -
törölt tag
válasz
szita.erno #45276 üzenetére
Apolo, vagy Dorimanx. Nekem az utóbbi van és tuti, hogy van benne BLN (Back Light Notifier), vagyis a menü és vissza gombok háttérvilágítását használja értesítőként.
-
Alister71
nagyúr
válasz
szita.erno #45274 üzenetére
Ami most van rajta kernel azzal nem működik az alkalmazás amit a led helyett kerestél? Kipróbáltad?
-
Imi1981
veterán
válasz
szita.erno #45271 üzenetére
Hát azt még sosem raktam fel de ha egy zip akkor a cwm recoveryből kell felrakni szerintem.
A melyik kernel témában sajnos nem tudok segíteni mert egyáltalán nem próbáltam még ezt a fajta kernelt. -
szita.erno
aktív tag
Meg hogy pontosan melyik kernert tegyem fel.mert ugy nézem van több is belöle
-
-
Alister71
nagyúr
Hát ez valami óriás vicc. Nem tudom rátenni odinnal se a cwm-et. Leszedtem már több verziót is, odinból is. Flashelem, azt írja megcsinálta, de nem rak rá semmit.
-
shifty!
senior tag
válasz
Alister71 #45262 üzenetére
Nem találom sajnos, ugyanakkor nem jársz rosszul, ha a gyári ROM-ot root-olod a korábban linkelt kernellel, és azzal teszed fel a modemet.
@Imi1981: ROM csere során a modemet nem telepíti újra, ha megnézed különböző ROM-ok alatt a Beállítások/Készülék adatai(A telefonról) menüpont alatt az "Alapsáv verziója" érték minden ROM-nál ugyanaz. Valószínűleg a kernel a ludas, az ugyanis tartalmaz a WiFi-kezeléshez kapcsolódó fontos fájlokat. Érdemes lehet feltenni ezt a modemet, tesztelni vele, ha nem javul a helyzet akkor a gyári ROM-hoz keresni egy megfelelő "custom kernelt".
-
shifty!
senior tag
válasz
Alister71 #45256 üzenetére
XWLSS ROM, XXMS2 jelzésű MODEM-mel, .tar kiterjesztés, flash Odin/Heimdall-al - nem a legjobb GSM&WiFi jel vétele szempontjából.
XXKI4-es jelzésű MODEM, tapasztalatok szerint a legjobb GSM&WiFi jeleket ezzel érték el. -
Sokka
aktív tag
Most néztem vissza, látom a felkérés nekem szólt, de köszönöm nektek urak, hogy ilyen precíz válaszokat adtatok a kollégának.
Nekem még egy kis időbe telt volna, míg visszakeresek mindenre. -
shifty!
senior tag
válasz
Alister71 #45253 üzenetére
PhilZ CWM6 .tar kiterjesztésben, Odin/Heimdall-al való telepítéshez,
PhilZ CWM6 .zip kiterjesztésben, recovery-ből való telepítéshez. -
Alister71
nagyúr
válasz
szita.erno #45252 üzenetére
Javarésze benne van az összefoglalóba:
Root
Természetesen a legfrissebb JB rom is rootolható, ezt a módszert a gyári recovery-bõl végezhetjük:
(erre alkalmasa a 'signed' *.zip fájlok)1. - Letöltjük a szoftververziónkhoz való PhilZ kernelt (PhilZ-cwm6--*.zip fájlt)
2. - a PhilZ-cwm6--*.zip fájlt felmásoljuk a külsõ tárolóra (SD)
3. - Elindítjuk a telefont recovery módban.
4. - Kiválasztjuk a "apply update from external storage" menüt.
5.- Betallózzuk és telepítjük az imént felmásolt PhilZ-cwm6--*.zip fájlt, majd Restart.
Ezután a telefonunk rootolva lesz és a legújabb CWM 6-ot is tartalmazza.A gond a linkekkel van, mert a java már nem található, de keresőbe rá lehet keresni.
Apollo kernel: klikk
-
szita.erno
aktív tag
Köszönöm a választ.Rootolásban tudnál segíteni hogy mit kell letölteni hozzá és honnan ?És hogy pontosan hogy csináljam?
És hogy tudom fel tenni az Apollo kernelt ? -
Alister71
nagyúr
Tegnap kipróbáltam pár rom-ot, míg végül a CM 10.2-es stabil változatánál maradtam. Nekem személy szerint ez tűnik a legjobbnak.
-
fd3
tag
Nem tudom találkozott-e valaki hasonló problémával, gondoltam megosztom a tapasztalatom, hátha valaki belefut.
Hibajelenség:Unfortunately, the process com.google.process.gapps has stopped - hibaüzenet félmásodpercenként ugrált fel, kb. 20-50 felugró ablak után abbahagyta, majd random előjött. Bootoláskor egyből jelentkezett, későbbiekben teljesen random időközönként.
SlimRom 4.4.2Nem akartam újrahúzással vesződni, próbáltam sokféle megoldást, már majdnem az újratelepítést választottam mikor ráleltem a megoldásra egy fórumon:
"All that needs to be done is to go to settings / apps / all tab and scroll down to google play services, click on it and you will see a box that says MANAGE SPACE, click it and at the bottom is CLEAR ALL DATA and then reboot phone !!"
Hátha valakinek hasznos lesz a későbbiekben.
-
myke01
senior tag
" Nehéz" hálózatváltási problémára keresek megoldást . Bővebben : az automatikus váltás WiFi-ről mobilnetre ,vagy fordítva "betegesen" működik a gyári 4.1.2-es romon (root nincs ) . Szinte mindig újra kell indítani ,hogy "elkapja" a 'másik' hálózatot. Hogyan orvosolható eme probléma ?
(a rom-csereberélős válaszoktól kíméljetek meg
)
-
Sokka
aktív tag
válasz
szita.erno #45245 üzenetére
Szeva!
Tudom ajánlani a NoLed alkalmazást. Igaz, egy "kicsit" eszi az akksit. Én Apollo kernelt raktam, így tudom használni a BLN funkciót. Ez lényegesen energiatakarékosabb.
-
Alister71
nagyúr
A mikrofon panelból mindegy, hogy a rev. 2.2-est vagy a 2.3-ast rendelem?
-
Imi1981
veterán
válasz
szita.erno #45242 üzenetére
Szerintem az android alkalmazások szoftver kibeszélő topik - ban előbb kapsz választ erre.
-
szita.erno
aktív tag
Üdv mindenkinek! Szeretném a segítségeteket kérni. Üzenet jelzőt keresek ami jó. Ami jelzi a nem fogadott hívás, üzenet, email, töltés szintet meg mindent. Köszönöm előre is.
-
Imi1981
veterán
-
shifty!
senior tag
válasz
Alister71 #45238 üzenetére
Ez nem az akku, hanem a szoftver hibája, hogy közelebbit mondjak úgy tudom a töltöttség-érzékelőé, tehát részint hardveres, részint szoftveres a baj. Ha újraindítod, és eldobja a töltést, egy idő után "visszacsöpögteti" a töltöttségi szintet, de sajnos engem is hozott már kellemetlen helyzetbe, este, edzésről hazafelé, hogy egy szűksges újraindítás után már nem tudtam használni a készüléket zenehallgatásra, csevegésre.
Összességében pedig az eddigi legjobb készülékem az összes közül az SGS2, volt már pár pedig, viszont ezek miatt az apró idegesítő hibák miatt lehet, hogy nem hosszútávú megoldás lesz nálam - igaz régóta gyűjtögetek egy O+O-ra, de az majd még arrább van.
-
Alister71
nagyúr
Hát én ráfáztam ezzel a telefonnal. Nem elég, hogy a mikrofon kifingott, de azt csinálja, hogy egy 40%-os akkunál ha újraindítom, már azt jelzi, hogy csak 12%-os. 2 akku is van, mindkettővel ezt csinálja.
-
Imi1981
veterán
válasz
Alister71 #45233 üzenetére
Itt van [link]
De ahogy kolléga is írta xda-n is bármikor megtalálod. Szerintem slimsaber 4.4.4 jóval gyorsabb viszont a cm11 - et jobban lehet témázni. Kinek mi tetszik jobban.
De ha netán a slimsabert akarod témázni nemrég írtam ide, hogy lehet (bár elég sok témát nem kezel de azért találni olyat amit igen) és van link is. -
Alister71
nagyúr
FM rádiót, hogy tudok telepíteni?
-
Alister71
nagyúr
válasz
Imi1981 #45231 üzenetére
Köszi, szedem is le. Gondolom első a kernel majd a rom végül a gaps. Előtte full wipe.
shiftyhungar: most fogom felrakni a linkelt 4.4-et, nem tudom ahhoz jó-e. Érdekes mert nagyon halk hangot vesz fel a kamera is illetve telefonálásnál is átmegy nagyon halkan. Reggel még működött, videó is jó volt, aztán egyszer csak elnémult.
-
Alister71
nagyúr
válasz
Imi1981 #45222 üzenetére
A Nexus 7-el is ez a helyzet a gyári 5.1.1-el. Az elején gyors, semmi gond, majd pár nap elteltével már jönnek a lassulások. Ott is visszaraktam a gyári kitkat-et, azzal rendben van.
Meglesem amit ajánlottál, délután rá is rakom szerintem, gondolom az is cwm-ből kell. Ennek a sárga háromszögnek van valami jelentősége, vagy nem kell vele foglalkozni? Mit számol?Aksit milyet érdemes bele venni? Jó bármelyik? Sajna ami benne van elég gyengusz, és ha ilyen 40%-nál újraindítom a telefont, már csak 12%-ot jelez. Estik sem bírja ki. 2000 körül vannak hírdetve.
shiftyhungar: JB CM/AOKP MALI V2 ONLY! - ezt írja, nekem viszont jelenleg cm12.1 van rajta. Ahhoz gondolom nem jó?
Ezt találtam, de ezek közül nem tudom melyik lenne jó. -
shifty!
senior tag
válasz
Alister71 #45225 üzenetére
Nem lehet szoftveres a probléma?
Az S2 híresen gyenge mikrofon hangerőt kapott gyárilag, de egyes kernelek képesek "Microphne boost"-ra, amivel 3-6 dB-el feljebb lehet tolni a beérkező hangerőt - a legtöbb nem gyári kernel tudja ezt, DorimanX-re emlékszem, hogy az Stweaks nevű app-ban volt ilyen beállítás. -
-
shifty!
senior tag
válasz
Imi1981 #45222 üzenetére
XDA-n fellelhető Resurrection Remix-nek a legújabb kiadását érdemes kipróbálni, nagyin pozitív csalódás volt nekem, nagy szkeptikusa vagyok ezen a készüléken a LP létjogosultságának, szerintem koros hozzá már ez a készülék.
De ez az új, optimalizált RR nagyon szépen megy nálam most már, amióta kijött fent van. -
Imi1981
veterán
válasz
Alister71 #45220 üzenetére
Szerintem igen.Sőt az hosszabb távon is gyors marad! Amúgy a legjobb kitkat a SLIMSABER 4.4.4 ,ez a leggyorsabb és stabilabb amit eddig használtam(jelenleg is ezt használom) .
Cm lolli is tetszene és telepítés után egy ideig jó is de elég hamar drasztikus lassulások jönnek,persze nem most próbáltam és lehet sokat javúlt azóta. -
Alister71
nagyúr
Akker érdemesebb valami drágábbat rendelni, mondjuk nem kínából? Esélyesen jobbat kapok? Amit linkeltem az németből jönne.
Vagy adjam be valami helyi szervízbe, ahol 5000-ért tutira megcsinálják?Nekem az a fehér gumi nincs meg. Nem is volt már rajta. Valszeg már volt javítva, vagy nem mindegyiken van rajta?
-
THag
csendes tag
válasz
Alister71 #45214 üzenetére
Én egy 700 és egy 1600 Ft-os lapkát is rendeltem, a töltés, adatkapcsolat rendben volt, de a 3G kapcsolat egyikkel sem ment.
Ezért az itt látható módszer alapján kettévágtam az eredeti és az új USB csatlakozót is. A régiből felhasználtam az "antenna" részt, az újból pedig az USB port+mikrofon részt.
Elég barbár módszernek tűnik de hatásos, mivel igaz hogy egy nyák, de a két funkció teljesen elkülönül rajta.Az a fehér "izé" a mikrofonon egy darab gumi, körülöleli a mikrofont és csak egy kis lyuk van rajta, ami a készülékházhoz vezet. SZVSZ működnie kellene nélküle is (ha fordítva teszed rá akkor tuti nem lesz hang)
-
beloadjoker
őstag
Hali!
Otg y kábel megy s2vel? Tehát otg és töltés egyszerre megoldott a telóval?
Üdv!
-
gezatata
aktív tag
válasz
Alister71 #45213 üzenetére
én is ebayn vásároltam, szinte a legolcsóbb lehetőség közül.
Persze nem azt küldték ami a képen volt linkelve.
1 hónapot vártam + kis szerelési ügyességgel bent is volt.írták itt a fórumon hogy gyengébb lesz a jel a nem eredetivel.
az enyém biztos nem eredeti. szerencsém volt talán .... de a jel erősség ugyanolyan jó most is mint fénykorában. -
tam@s
tag
Sziasztok!
Okoskarkötőt tud valaki ajánlani, amelyik jó az S2-höz? 3.0 csak a bluetooth, viszont a legtöbb karperec 4.0, ha jól tudom.
Telefoncsörgés-visszajelzésre, meg esetleg egy kis fittness-re kellene, szóval semmi extra. -
Alister71
nagyúr
Ez jó lehet?
Tudom, hogy könnyű beletenni, szétszedtem, láttam.
Rátoltam ma egyébként egy CM12.1-et, XDA-ról.
Csak nem bírtam a gyári rom-ot, márt csak azért se, mert tele volt mindenféle német cuccokkal, programokkal. Egész jó, kellemesen gyors, letisztult. Jók ezek a CM rom-ok, kár, hogy a P7-re nincs.
-
bul07
nagyúr
válasz
Alister71 #45211 üzenetére
Az eredeti alkatrész így néz ki
Én rendelem egy olcsót de nem volt rajta minden alkatrész a szervizes csávó azt mondta hogy azt ő nem építené be
(Amit linkeltél annál nagyon sok a postázás ára)Amúgy én a helyedben vennék egyet bontott készülékből az biztos hogy eredeti, keres vissza van itt pár betört kijelzőjű telefon és hátha bontásra vannak ítélve , de pár ezernél ne adjál érte többet és kérj beépítésig garanciát, tehát ha be lesz építve akkor működnie kell, de lehet hogy egy hét múlva az is elszáll mert ugye használt
Amúgy ezt a részét nem nagy dolog kicserélni , csavarok ki majd ilyen műanyag feszegetővel a keret szétpattint és már ott is vagyunk
-
Alister71
nagyúr
Most viszont van egy olyan gondom, hogy a mikorofon nem akar üzemelni. Nem hallani a másik telefonba a beszédet. Ha erősebben belefújok az hallatszik, illetve ha bekapcsolom a kihangosítót akkor is hallatszik.
-
bul07
nagyúr
válasz
Alister71 #45205 üzenetére
Igen nagyon jó kis telefon egyáltalán nem bántam meg hogy anno két éve 78e Ft-ot adtam érte , nemrég szervizeltettem utoljára(most 6 hóban jár le a garanciája) kicseréltek mindent rajta csak az alaplapja maradt az eredeti, így teljesen új burkolatot is kapott
Nekem is 4.1.2 van rajta és nem látok ésszerű hasznot a cseréjében
Nálam régebben egy két alkalmazás beakad és akkor 90%pörgette a processzort , és gyorsan merült is ilyenkor , fél óra alatt akár 40%-ot is eset az akku(szerviz előtt, lehet hogy egy gyári visszaállítás is elég lett volna erre a problémára)
-
Alister71
nagyúr
Asszonynak vettem, 15-öt szerintem megért. A digitizeren egy hajszálkarc sincs, csodálatos a kijelzője. Meg is lepődtem, hogy ez a régi hardver még most is ilyen jól megy. Gyári 4.1.2-vel van, nem is tervezem cserélni a rom-ot sem.
Nagyon pozitív meglepetést kellett a telefon, csak dicsérni tudom.
Utána járok majd ennek a házcserének, mennyiért csinálják meg, addig meg kap egy tokot. -
bul07
nagyúr
válasz
Alister71 #45201 üzenetére
Ha ajánlhatok pontos típust tokba akkor én ezt ajánlom
Nem a puha valami ami hanem egy feszes vékony tok, a felülete kicsit érdes így még vizes kézben se csúszkálAmúgy kezdjetek bespájzolni a használt tokokból, fóliákból, mert eljött az a pont hogy nem hogy olcsósodna a hozzá való cuccok hanem elkezdtek emelkedni az árak
Amit fentebb linkeltem tokot én legutoljára 0,99$ért vettem ahhoz képest most 1.19$Már persze ha hosszú távra terveztek a S2-vel, én mindenképp remélem még vagy két évig kiszolgál
-
shifty!
senior tag
válasz
Alister71 #45201 üzenetére
Lehet szilikon tokkal is, de ki lehet cserélni külön a keretet, ha jól értelmezem ezt.
-
Alister71
nagyúr
Üdv. Most szereztem be egy fehèr függettlen változatot. A kijelző karcmentes vègig fóliázva volt, a ház is elèg jó állapotban van, de a krómkeret nagyon ramatyúl nèz ki, hazavágja az egèsz külsejèt. Fehèr szilikon tok rá ami eltakarja, vagy van valami mószer ennek a cserèjère? Vagy a digitizer ès a keret egyben van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Az OFF tilos! Baráti beszélgetésért erre.
---------------------
Előzmények I.
Előzmények II.
- Retro teló rajongók OFF topicja
- Bitcoint követelnek a svájci jegybankba
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali informatikai kérdések órája
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Beszámítás! Dell Optiplex 3000 SFF asztali számítógép - i5 12500 8GB RAM 256GB SSD Intel UHD 770 IGP
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest