- Vezetékes FEJhallgatók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Elkészült a nagymama hardverbefőttje
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen alaplapot vegyek?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Vaku topic
-
PROHARDVER!
Samsung Galaxy S2 - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nekem még megvan az S2 telefonom,igaz melegszik nagyon,de szeretem csak most nincs nálam.
Alig várom hogy visszakapjam,addig egy S4 Minit nyúzok.
-
Plasticbomb
addikt
-
Alister71
nagyúr
Elbúcsúzom a topiktól uraim. Eladtam a telefont hibásként, nem volt kedven tovább harcolni vele. A mikrofon csere nem oldotta meg a problémát, alaplap hibás volt.
Mindenkinek köszönöm a kitartó segítséget.
Közben lejárt a 2 éves voda előfizetésem (páromé), úgyhogy egy Galaxy Core Prime-ot hoztam neki újonnan. -
Imi1981
veterán
Szia! Szerintem nem érdemes hosszabb távon használni még. Nálam elég lassú lomha néha (persze telepítés után egy pár óráig gyors). Nem azt mondom, hogy használhatatlan mert bőven használható, de én inkább kitkat vagy jb-t ajánlok (főleg a kedvencemet a slimsaber 4.4.4 - et).
-
shifty!
senior tag
Ha olyat keresel, ami az építőipart jól bírja, CAT telót néznék, bár erősebb árkategória, egyébként (üveg)fólia&kemény/merevített tok minden telefonra, nálam így kezdődik.
Más esetben, én is erősen gondolkodom rajta, hogy a sokszor lassuló és gyorsan merülő S2-t leváltsam egy ZTE V5-re. Nagyon jókat hallok róla, olcsón beszerezhető, itt a HA-n 34.000-ért már lehet kapni új, garanciás készüléket, szerintem igazán jól is néz ki. -
n.mate333
csendes tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem egy olyan programot mondani, amivel gépről tudom flashelni, vagy back upolni a telefont?
A problémám, h kijelző betört, ezert ott nem latok semmit, amúgy működik. es holnap megvennék, viszont le szeretném törölni adataimat róla, de így h nincs kijelző gépről kéne, csak én nem tusom hogy mivel lehet.
Előre is köszi a segítségeket!
Máté
-
stop
aktív tag
Helo,
pillanatnyilag haszálok egy kb 2,5 éves S2-t. gykorlatilag semmi baja, de lecserélném különböző okok miatt
(pl lsssú, gyenge az akkumulátor - már a második)
mit javasolnátok helyette, ami hasonló vagy kicsit jobb paraméterekkel bír
ennek nem tudom milyen kilyelzője van ill. hogy miből készült , de nagyon jó mert engem is kibírt (karc és repedés nélkül az építőiparban)
kösz
-
Edi77
őstag
Sziasztok!
Használtam a keresőt, de nem kaptam választ arra, hogy összességében a Lolly hogy muzsikál a telón? Valaki lenne kedves pár szóba ezt összefogalani pro-és kontra?Illetve flashelni lehet vagy hagyományos módon kell telepíteni?
-
törölt tag
válasz
AgentSmiths #45384 üzenetére
Rosszul tudod.
Dorimanx:
8.xx = gyári és gyári alapú ROM -ok (pl. Wanam 14.x) (tehát max. JB 4.1.2, mivel ez a legfrissebb gyári).
9.xx = AOSP/CM JB ROM -ok.
10.xx = KK ROM -ok.Nézd meg shiftyhungar XDA -s linkjét! V10.45 -ös kezdetűek a KK -hez való Dorik.
-
shifty!
senior tag
válasz
Imi1981 #45383 üzenetére
Itt ebben a thread-ben van a DorimanX kernel továbbfejlesztése, nyomnkövethető és letölthető. Ez itt csak 4.4.4-es alapú rendszerekhez van, működik CyanogenMod11-en(magam teszteltem), SlimSaber-en, ParanoidAndroid-on, lényegében minden, AOSP/CM alapú 4.4.4-es droidon.
-
Imi1981
veterán
válasz
AgentSmiths #45384 üzenetére
Kösz! Akkor a kernelt kipróbálom hátha ad valami pluszt.
-
Imi1981
veterán
válasz
shifty! #45382 üzenetére
Mondjuk nekem nem volt ujraindulás de az xposed-et én is felraktam a greenify pro miatt, lehet az nem tetszett neki. De őszintén nekem valahogy jobban is tetszik a kitkat és kényesebb használni (mondjuk megszokás kérdése).
A melegedés problémával akkor megnyugodtam, hogy nem csak nálam jelentkezik.
A DorimanX kernel jó slimsaber 4.4.4 - hez is?
-
shifty!
senior tag
válasz
Imi1981 #45380 üzenetére
Igen, ez sajnos nagyon jellemző, borzasztóan melegszik. Az asztalon hagytam, USB-ről töltöttem és nem használtam közben, egyedül a Wifi volt bekapcsolva, majd kézbe vettem és szinte foghatatlanul meleg volt.
A ROM-ra visszatérve, egy friss telepítés után egyből, de akár pár óra elteltével sem lehet megmondani, hogy hogy viselkedik a rendszer, kell neki egy nap és legalább egy teljes töltési-merítési ciklus mire beáll a konfiguráció. Ezért írtam, hogy a megjelenése óta használom, és ha nem okozott volna véletlenszerű újraindulásokat az Xposed keretrendszer telepítése, most is azt használnám.
Így visszatértem a legfrissebb CM11 nightly-ra, az új DorimanX kernellel. Ez is megér egy próbát, ha valaki váltás előtt áll. -
Imi1981
veterán
válasz
shifty! #45223 üzenetére
Kipróbáltam ma de szerintem ez is nehézkes lassú ezen a telón. Utána felraktam a gyári romot (tényleg kicsit szebbek a színek mint cm romokon) de nem az igazi számomra. Visszatértem a jól bevált slimsaber 4.4.4 romra ami gyors, stabil hosszú távon is.
Tényleg nektek melegszik a telón? Nekem mindegy milyen rom van rajta néha (pedig nem nyúzom nagyon) eléggé melegszik. Netán játszok akkor nagyon forró a kamera környékén de ez talán természetes is. Meg töltéskor szinte az egész hátulja melegszik, bár töltéskor is természetes de mikor csak böngészek és se nem töltöm se nem nyúzom az már nem annyira.
-
AgentSmiths
tag
válasz
#79335424 #45370 üzenetére
A wanam tetszik,nem eszi az akksit,szépek a szinek minden funkció müködött rendesen ahogy kell!DORIMANX'S kernelt használtam hozzá az stweaks miatt.
Mondjuk pont ma volt az utolsó napja és lecseréltem mert "öreg már" a jelly bean
Most egy [5.1.1][UNOFFICIAL] GZR Validus ROM V8.0 tettem fel ami eddig számomra ismeretlen rom volt.
Az általam tesztelt funkciók hibátlanul müködnek,a telo nem melegszik/nem merül gyorsan. -
Alister71
nagyúr
Sajnos alaplap hibás az S2, 2 mikrofon panellel is ki lett próbálva, egyikkel sem működik.
Ha mondjuk egy föggő töröttből veszek egy alaplapot, akkor is független marad? Bármilyet vehetek? -
Schulczk
csendes tag
Sziasztok!
Rootolás után, recovery modeban romot szerettem volna cserélni egy s2-ön. A rom telepítése közben kaptam egy hibaüzenetet, miszerint nem kompatibilis a leendő rendszer, a telefonnal. Bármivel probálkoztam ugyanazt a szöveget írta ki (cm10,cm11,cm12.1, fusion rom). Természetesen gt-i9100-hoz néztem.
Tudnátok segíteni , hogy mi lehet a problèma? -
Alister71
nagyúr
válasz
AgentSmiths #45367 üzenetére
Lehet, hogy nincs hozzá semmi köze, de nekem anno volt 2 egyforma Ideos X3-asom és mindkettőre ugyan azt a custom rom-ot raktam. Aztán azt vettem észre, hogy egyszerre mindkettő nem tud csatlakozni a wifimre. Észrevettem, hogy a custom rom mindkettőnek ugyan azt a mac számot adta. Tulajdonképpen egy mac szám volt beírva a romba és aki felrakta mindenki azt a mac számot kapta. Miután mindkettőbe átírtam valamelyik konfig fájlba, nem emlékszem pontosan már, hogy melyikbe, mindkettő működött. Itt is lehet, hogy jó páran használják ugyanezt a rom-ot és miután nem oszt ki mac címet mint a gyári, hanem mindenki ugyan azt kapja, a telefon nem tud felregisztrálni a mobilhálóra, mert 34 másik ugyan ezt a rom-ot használó S2 is ezzel a számmal akar.
Mobilnetet nem használtam akkor, ezért nem is tudom, hogy ennek van-e köze hozzá. -
törölt tag
válasz
AgentSmiths #45369 üzenetére
A francba. SIM nélkül nem látom az APN -eket. Azt tudom, hogy a Telenornál van Online és Net APN. Az egyiket a hanghívós, a másikat a csak netes kártyák használják. Le tudod kérni a Telenortól, vagy kérdezz rá a Telenor topikban. Ha nem sikerül, akkor vmikor átrakom a SIM -et és megnézem neked.
Egyébként hogy tetszik a Wanam? Milyen kernelt használsz hozzá? -
Imi1981
veterán
válasz
AgentSmiths #45367 üzenetére
Végén elmentetted? Mert már jártam úgy, hogy beállítottam mindent és csak visszaléptem és úgy nem menti (és én egyből észre sem vettem).
-
AgentSmiths
tag
Sziasztok
Telenor hálozat alatt nem müködik a mobilnetem(eddig nem is néztem
)
A következö modon állitottam beév: Telenor Online APN: online APN típusa: Írd be a 'default' szót (vagy hagyd üresen).
WanamLite Rom-ot használok.
Valakinek valami ötlete esetleg?
köszi -
Alister71
nagyúr
Sajna szóltak a szervízből, hogy nem volt raktáron mikrofon panel, szóval mèg várnom kell a javításra.
-
törölt tag
válasz
AgentSmiths #45363 üzenetére
Félreérted. Én erre írtam:
"mivel független a telefon mindegy melyik rom-ot teszed fel."
Mindegy, de csak azok közül, amik pontosan a "P" verzióra valók.
-
törölt tag
válasz
AgentSmiths #45357 üzenetére
Ezzel azért óvatosan! A mienkre való ROM -okkal, szerencsés esetben csak az NFC -je nem fog működni. De járhat rosszabbul is.
-
AgentSmiths
tag
válasz
HawerKing #45359 üzenetére
Ha esetleg eddig nem találtad volna meg itt a
hivatalos oldala -
shifty!
senior tag
Nem fotózok annyit a telóval hogy bármi bajom legyen vele, most jó és így jó
Ami az aláírásomban szerepel ROM, a legújabb frissítés óta fentvan, és nagyon kellemeset csalódtam benne: egy FC-m volt (billentyűzet), nem fagy, nem eszik sokat, átlag 350-400 MB RAM van szabadon, jó a teljesítménye. -
HawerKing
őstag
válasz
AgentSmiths #45357 üzenetére
honnan lehet leszedni?? Apk ?
-
Alister71
nagyúr
válasz
AgentSmiths #45354 üzenetére
Én pont emiatt raktam fel 4-5 különböző rom-ot, hátha valami szoftveres hiba. Használtam módosított kernelt is és mikrofon boost-ot. Semmi változás nem volt.
2 szervízben jártam, mindkettőben azt mondták, hogy S2-nél ez előfordul és cserélni kell a panelt. A másodikban rövidebb határidőt és kevesebb árat mondtak, sőt garanciát is vállal a cserére. Ezért úgy gondolom, hogy egy működő telefont kell visszakapnom. -
AgentSmiths
tag
válasz
HawerKing #45356 üzenetére
Erre biztos vállaszt én nem tudok adni,de az én véleményem szerint mivel független a telefon mindegy melyik rom-ot teszed fel.Biztos ami biztos azért várjunk egy nálam tapasztaltab forumozó válaszára is!
Root-olni én a legegyszerübben kingoroot-al szoktam1 kattintás 2 perc és a telefon root-olt
-
HawerKing
őstag
válasz
AgentSmiths #45355 üzenetére
AgentSmiths koszi, akkor rootolom az odinnal aztan masolom is ki az EFS mappat.
Egy valamiben nemvagyok teljesen biztos ezert megkerdeznem toletek, pontosan nem tudom , melyik orszagban volt kiadva ez a telo csak annyit tudok, hogy Orange szolgaltatonal es jelenleg kartyafuggetlen, a Samobile rol az Angliai Orange szolgaltato szoftjat szedem le mert jobbat nem talalok. Lehet e baj vele??? Pl nem lesz kartyafuggetlen vagy ilyesmi?
-
AgentSmiths
tag
válasz
Alister71 #45352 üzenetére
Rendben.Nem akarom elhinni hogy a törött s2 amiböl pótoltam a mikrofont pont ugyan azzal a hibával rendelkezik.Amikor megvettem a telefont a mikrofon jo volt.rom csere stb után halkult el...hiába raktam vissza a gyári rom-ot sajnos a helyzet nem változott.Én valami szoftveres hibára gyanakodok!
-
HawerKing
őstag
Sziasztok adott egy SII telefon, pontosabban a GT-I9100P model, gyari 2.3 android van rajta, az odinnal akarom felrakni ra a legutolso gyari szoftot, de nem merek neki allni mert felek , hogy elvesztem az IMEIt, letezik valami egyszeru mod , hogy lementsem ? A leirasban kicsit bonyolult a modszer....
-
Alister71
nagyúr
válasz
AgentSmiths #45351 üzenetére
Holnapra ígérték, hogy megjön a mikrofon panel, akkor többet fogok tudni mondani.
-
etooo
senior tag
-
myke01
senior tag
válasz
Alister71 #45343 üzenetére
Nekem más Samu szériáknál elment a kedvem kísérletezéstől ,így ennél inkább ki is hagyom ,bár Cyanogenmod csapat munkái közül piszkálja a csőrömet ez a stable kiadás . Nem tudom ,érdemes-e vele kínlódni ?
-
Alister71
nagyúr
válasz
myke01 #45342 üzenetére
Fentebb írtam is, nem találtam hibátlan custom rom-ot. Szerencsère az S2 ès általában minden samu az odinnal könnyen stockra állítható így nincs gond.
Legnagyobb gond a kamera ès a videó felvevő hibái, illetve fm rádiót sem tudtam telepíteni, a párom meg nyígott miatta, mivel a telót neki vettem.
Nekem P7-em van, azt a fórumot is szoktam látogatni, ès ott is megy a főzès, de szinte csak a hibákat tárgyalják ott is. Pedig a stock 4.4.2 szerintem hibátlan. Dehát mindenkinek más az igènye. -
Alister71
nagyúr
válasz
myke01 #45340 üzenetére
Minden benne van, nem tiltottam le semmit. Nem panaszkodom rá, gyors, minden működik rendesen (kivève a mikrofont de ez nem ide tartozik ès ha minden jó kedden már az is ok lesz). A philz kernel rootol is, de ez a funkció nem èrdekel, de nem is zavar, semmilyen kárt nem csinál. A philz kernel+cwm+root egy zipben van, ami szintèn be lett linkelve, gyári recoveryből telepíthető.
Próbáld ki. Ha ezután sem fog működni akkor valami hardveres gond lesz. -
myke01
senior tag
válasz
Alister71 #45337 üzenetére
Egyébként a gyári rommal semmi bajom ,csak ne lenne benne a sok felesleges Samsung sallang . Rengeteget (a samsung hülyeségeiből) letiltottam az alkalmazások kezelésénél . Elképzelhető ,hogy ez is okozhatja a problémát ? Pl. ilyeneket : Samsung Push Service , Samsung Apps , Chat On , stb.
Rálesek erre ,amit írtál feljebb .
-
myke01
senior tag
Már kérdezősködtem a topikban eme hibajelenséggel kapcsolatban :
" Nehéz" hálózatváltási problémára keresek megoldást . Bővebben : az automatikus váltás WiFi-ről mobilnetre ,vagy fordítva "betegesen" működik a gyári 4.1.2-es romon (root nincs ) . Szinte mindig újra kell indítani ,hogy "elkapja" a 'másik' hálózatot. Hogyan orvosolható eme probléma ?"Most konkrétan az van ,hogy a mobilnet (3G ) működik ,viszont kimenő/bejövő hívást , SMS küldést nem tud bonyolítani a készülék . Hívásnál azt írja ki ,hogy "Nincs regisztrálva a hálózaton" . Na ilyenkor mi van ? És a mobilnet rendületlenül működik ,de hívások bonyolítása nem .
Hardveres / szoftveres lehet a probléma , vagy esetleg a SIM hibás ? -
-
shifty!
senior tag
válasz
SoldierL #45327 üzenetére
Nem egy rossz készülék, szerintem elég időt álló. ha találsz, olyat vegyél, ami első tulajos, mikrofonja és a kamerája rendesen működik. Szoftveresen jó hátszele van a készüléknek, gyári alapútól kezdve a legújabb főverzióig minden van rá. Huszonpár e. ft-ért nem nagyon tudok jobbat, esetleg HTC One széria régebi darabjai itt az aprón, vagy Motorola. Én kb. 2 hónapja vettem, nem bántam meg.
-
Alister71
nagyúr
válasz
AgentSmiths #45323 üzenetére
Tudom, hohgy könnyű kicserèlni. Mikrofont ebay-en rendelted? Hibajelensèg nekem is ugyan ez. Megkèrdeztem több szervízben is, mindenhol azt mondták mikrofon panel csere.
-
SoldierL
senior tag
Sziasztok! Megéri még ilyen telefont venni? Anno nagy álmom volt egy ilyen. Mostanre eléggé lement az ára. Hol érdemes beszerezni egy újat a legjobb áron?
-
SzTyu
csendes tag
Sziasztok!
Olyan gondom van a telefonommal, hogy hívás közben a másik fél 90%ban visszhangozva hall engem, néha én is őt, és még ritkább esetben teljes csend van tárcsázás után nem hallok semmit, mindegy, hogy engem hívnak vagy én hívok, mi lehet a gond? Főleg a visszhang zavar, esetleg mikrofont kellene cserélnem?
Köszi a segítséget! -
Imi1981
veterán
válasz
szita.erno #45318 üzenetére
Szia! Ezt így nehéz megmondani miért van de valószínű szoftverhiba. Rakd újra a romot és szerintem jó lesz.
-
Alister71
nagyúr
válasz
AgentSmiths #45317 üzenetére
Jövőhèten kiderül, megy javításra. Neked ki cserèlte a mikrofon panelt? Te magadnak vagy szervízbe?
-
törölt tag
válasz
shifty! #45319 üzenetére
Ebben a hsz. -ben egyetlen "előrelépést" említettél, a biztonsági rések befoltozását. Mivel is? Pl. a SELinux -szal. De ennek árnyoldala is van. A SELinux korlátozásokat is jelent. Sem nálam, sem a környezetemben nem tudok olyan esetről, amiben bárki károsult lett volna attól, hogy vki kihasznált egy ilyen biztonsági rést. Olyan ez, mint a BT billentyűzethez, a beviteli mód váltás. Csak manuálisan történhet (elvileg
) , mert ha automatizáltan lehetne váltani, akkor az biztonsági rés lenne, mivel általa át lehetne venni az irányítást. Lehet, de a gyakorlatban mekkora a biztonsági kockázata annak, hogy vki egy meghekkelt, BT billel csatlakozva, kárt okozzon? Sztem kb. zéró. Tényleg ezért kéne minden csatlakozáskor, manuálisan beviteli módot váltogatnom? Szóval én ezeket a "réseket" maximálisan a "viselhető kockázati tényező" kategóriába sorolom.
-
shifty!
senior tag
válasz
#79335424 #45302 üzenetére
Engedjétek meg, hogy egy kicsit károgó legyek, mert nem teljesen értek egyet az előttem elhangzottakkal - szigorúan egyéni vélemény következik.
Semmivel nem tartom rosszabbnak az új főzött ROM-okat, mint a gyárit. Nem állítom hogy jobbak, hogy újjászületik tőlük a telefon, mert ahhoz hogy a gyárinál jobb működést érj el, lényegében másik készüléket kell venned, jobb tulajdonságokkal - ez a telefon ennyit tud, és kész. (Szerintem nincs olyan feladat, amit ne tudna ellátni ma is, miközben olyan telefonok jönnek, amikben egy dinnyével vetekszik a magok száma...)
Ugyanakkor nagyon sok érv szól az újabb főverziójú Android használata mellett, gondolok itt olyan dolgokra, amik pl. funkcionalitásában még nem voltak meg régebbi verziókban, vagy egyszerűen kimaradt a gyári ROM-ból - érdemes itt mondjuk felidézni egy-két biztonsági rést, amit szoftvertesztelők és szoftverbiztonsággal foglalkozó "szakik" találtak régebbi főverziókban, és miután hivatalos frissítést a készülékek nagy hányada nem kap, igencsak erős létjogosultsága van a főzött, aftermarket ROM-oknak, ha másért nem, hát ezek miatt a biztonsági frissítések miatt. Az, hogy driver hiányosságok okán nem működik 100%-ig minden funkció, aláírom, egyrészt érthető a gyártók felől, nem adják ki csak úgy a munkájukat teljesen ingyen, másrészt támadható is, ha az előző pontot nézzük, miszerint hivatalos frissítés úgysem lesz, egy elévülési idő után szerintem kiadhatnák a fejlesztőknek a driverek forráskódjait - aligha fognak tömegesen visszatérni a felhasználók ezekhez a készülékekhez.Mindenkinek szíve joga eldönteni, megelégedik-e a gyári tudással, esetleg megpróbálja szoftveresen jobban felvértezni a készüléket - csak egy példa, én a CM11/CM12.1 témázhatósága nélkül valószínűleg megvesznék a gyári ROM-mal.
Egy szó mint száz, én is a gyári ROM-ról indultam, van rá példa, hogy visszatérek gyári alapú custom-ra, mert néha megelégelem néhány félresikerült custom hibáját, összeségében viszont van akkora fejlesztői gárda ezek mögött a próbálkozások mögött, akik képesek a mostani customok karbantartására, és lényegében életben tartják ezeket a készülékeket, nem csak feltétlenül az SGS2-t, de más gyártók hasonló korú, anno csúcsmobiljait.
-
szita.erno
aktív tag
Segítséget szeretnék kérni! Pár napja ha internetezés közben, vagy üzenet irásnál le fagy a telefonom. És ezt naponta 3-4.szer csinálja. Meg le lassul. Mit lehet vele csinálni hogy jó legyen? Felesleges cucc nincs rajta
-
Imi1981
veterán
válasz
Alister71 #45309 üzenetére
Jól látod! Nekem is úgy tűnik, hogy a gyári és gyári alapú romokkal a legszebb a kijelző! Én elégedett vagyok a slimsaberel de emiatt a Mali probléma miatt lehet én is visszatérek gyári alapú romra.
Már töltöm is (amit somatom linkelt) a wanam romot és kernelt hozzá :-) . -
törölt tag
Más Android főverziónál én biztos, hogy a kályhától indulnék. Először 3+1 (pit) fájlos, gyári JB -t raknék fel PC -s Odinnal, repart -tal. Aztán a mikroSD -s Philz kernelt, hogy legyen CWM, aztán CWM -ből a többit. Más Android verzió lehet eltérő partíció kiosztású, amit nem lehet CWM -ből orvosolni.
-
törölt tag
Only write? Kereső nuku?
Arra kényszerítesz, hogy magamat ismételgessem. -
ryger
aktív tag
Az osszes link elerhetetlen vagy error 404. Ebbol sem lesz wanam
-
törölt tag
válasz
Alister71 #45309 üzenetére
Azt nem tudom, nincs szemem az ilyesmihez. Meg nekem amúgy is az egyszerű, sötét alapú design jön be, ami Amoleden még fogyasztás szempontjából is praktikus. Még a háttérképet is kikapcsoltam az Apex -ben. Fekete és slussz. Érdekes, hogy a Google is rájött, hogy a világos Material téma nem mindenkinek jön be. Az új Android verzióban már sötét téma is választható lesz.
-
ryger
aktív tag
válasz
Alister71 #45307 üzenetére
Videot nem probaltam de a fenykepezo tenyleg nem csinal valami jo kepet, habar a 16:9 beallitassal nem volt problemam. Ez CM11 snapshot-on! A tobbirol nem tudok velemenyt mondani, elso custom amit hasznalok.
Somatom
Gondolom a mostani CWM recovery maradhat ami KK-hoz van?
-
törölt tag
A ROM stimmel. Ez gyári alapú, semmit sem kell hozzá külön telepíteni. Aroma installos, tehát telepítés közben ad választási lehetőségeket, hogy miket telepítsen és miket ne.
Az a kernel viszont NEM JÓ!!! Az KK -hez való. JB gyári alapúhoz 8.xx, CM -hez 9.xx való. Nekem ez a Dorimanx van a Wanamhoz. Ha jól emlékszem, akkor a Wanam alapból Philz kernelt használ. Ha nem kellenek Dori extrái, akkor hagyhatod a Philz -t. Nekem csak rövid ideig volt, de nem volt gond vele. Úgy tudom, hogy általában jó kernelnek tartják. Nekem kellett a CIFS modul, meg a BLN, azért váltottam Dorira. Meg már S1 -en is Siyah kernelt használtam, ami Dori elődje.
-
törölt tag
A teló működését befolyásoló beállításokon én sem nagyon változtattam. Egy kicsit módosítottam a kijelző fényerő kezelésén, bekapcsoltam a BLN -t, felhúztam az USB és az egyéb töltésmódokat is 650mA -re és persze aktiváltam a CIFS modult. Szóval semmi CPU feszelés. A bezárási RAM határértékekkel megpróbáltam variálni, de csak rosszabb lett. Inkább azt is automatizálóval oldom meg. Sztem az akkuidőn is többet lehet javítani az adathasználat és a szinkron automatizált optimalizálásával, mint "csodaromokkal".
-
ryger
aktív tag
válasz
#79335424 #45302 üzenetére
Pont a wanam fele verziot neztem en is, a sracrol mar olvastam regebben es tudom, hogy jo munkat vegez. Lehet akkor az lesz, adok neki egy probat. Kernelt kulon nem raktam fel, nem szoktam allitgatni igazabol a telcsit, inkabb aprosagokat lovok be rajta de alapvetoen nem nyulok bele, szinte semmilyen melysegben.
Koszi!
-
törölt tag
Fejlettebb? Nézőpont kérdése. Én inkább csak korlátozásokat tapasztalok. Ha lenne a KK helyett egy JB 4.3 erre a kínai telóra, akkor azonnal lecserélném. S2 -n csak ráböktem a Mount Managerben a csatolásra és már be is húzta a NAS -t a teló fájlrendszerébe. Vicces volt, amikor a SolidExplorer kiírta, hogy 2TB a teló tárhely.
Ezen a KK -en meg SELinux, meg emulált tárhely, meg kiskutyaf...a, hogy semmi se működjön normálisan.
S2 -n több, mint két éve megy a Wanam 14.1, Dori kernellel, gyakorlatilag nonstop üzemmódban, 200 feletti telepített alkalmazással. Nem csereberélni kell a ROM -okat, hanem tudni kell beállítani és akkor csak használni kell. Majd újra kell raknom vmikor, mert megváltozott a teló feladatköre és csomó telepített dolog fölöslegessé vált. De max. annyi lesz a változás, hogy a 14.1 helyett, az utolsó, 14.6 -os Wanamot rakom fel. Semmi olyat sem használok KK -en, amit ne tudnék megoldani JB 4.1.2 -n. Ezért bukjam be pl. a gyári Mali driver -t, hogy még az MHL se működjön? Kösz, de nem! Csereberélgessen ROM -okat, aki akar, én inkább használni szeretem a telót.
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Az OFF tilos! Baráti beszélgetésért erre.
---------------------
Előzmények I.
Előzmények II.
- iPhone 14 Pro 128GB Független Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 91%/p4257
- IPhone 16e 128GB gyári független 2028.04.17.Apple jótállás
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB // BONTATLAN // Számla // Garancia //
- Kopottas állapotban lévő Apple iPhone 14 256GB 84%-os akkuval kábellel, dobozzal, fekete színben
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- Apple iPhone XR 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest