Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Az Intel szerint a régebbi processzoraikat keresik az ügyfeleik
- SSD kibeszélő
- OLED TV topic
- ZIDOO médialejátszók
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Samsung Galaxy S2 - téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
geza844
aktív tag
Tegnap feltettem a 6.3-as NeatRom-ot, a kernelben beállítottam pörgősre a CPU-t, visszaállítottam minden beállításomat Titanium-al, most pont ugyanúgy néz ki a ROM mint ezelőtt, csak sokkal gyorsabb!!! Szuper!!
Meglátjuk kibírj e egy napot az akku.
-
Kékes525
félisten
válasz
Jumbozorz #39979 üzenetére
Update.zip-et csináltam, majd Full Wipe.
A hatás katasztrofális volt, pedig csak az applikációkat és azok adataiból csináltam. Nagyon sok program jelzett, hogy leállt. Egyszerűen használhatatlan volt. Utána csak a Titaniumot telepítette (ismét Full Wipe), majd root jog és a kötegelt beállításokkal tettem vissza az alkalmazásokat és azok adatait + sms , könyvjelzők névjegyek, üzeneteket. Ez összevissza pakolta és ezért kellet kézzel elrendezni. Amúgy a legújabbat, a v.6.1.5.6 használtam.Mást kinek mi a tapasztalata az új XWMS3-5.15.9-PhilZ-el?
Nekem nagyon rossz. A GPS nagyon nehezen áll be. Eddig legalább 10-et talált 7-8-al rendes kapcsolatot teremtett, most pedig 5-6-ot talál jobb esetben és sokszor nem tud rendes működő kapcsolatot teremteni. Ez régebben ha nagyon ritkán előjött, egy reboot használt, most az sem. Pedig tudom, hogy nincs lényegi különbség XWMS2 Philz hez képest. Ezért lecseréltem Apolora, majd meglátjuk mit produkál.
Ezeket a segéd programokat használom a GPS-hez:
FasterGPS Ezzel választom ki Magyarországot.
AndroiTS GPS Test Pro Ez gyorsítja a holdak megtalálását és a kapcsolat fenntartását.
GPS Status & Toolbox Néha ezt is, a beállítások letöltése szokott használni.
-
Troy.
addikt
válasz
Just_Reboot #39944 üzenetére
Köszi!
-
törölt tag
válasz
geza844 #39994 üzenetére
Nem vagyok nagy "romolós", összesen talán 4 rom lehetett eddig a telómon. Kernelből sem volt sok, mert szinte mindegyik hamar elvérzett. Ezért nem nagyon ismerem a kernelek lehetőségeit. Csak a Dorimanxét, mert ez ütötte meg a mércét. Erről se várj tőlem részletes leírást, mert a beállítási lehetőségeit taglaló írás hosszabb lenne, mint a teló használati leírása. A lényeg, hogy a Siyah "folytatása". Ezért az ott megszokott módon, van a kernelhez egy STweaks nevű alkalmazás. Ezt ugyanúgy kell megnyitni, mint bármelyik másik alkalmazást és ezzel lehet a kernel beállításain módosítani. A governorok, egyszerűen megfogalmazva olyan algoritmusok, amik azt befolyásolják, hogy a teló processzormagjai, grafikus processzora, stb. hogyan reagáljanak egy-egy szituációra, felhasználói eseményre. Gugliztam egy leírást, ami nem mai, nem tudom, hogy milyen telóhoz készült, de a Dorimanxot ismerve, nagyjából benne van a lényeg. Annyit tennék hozzá, hogy Dori automatikusan tudja váltani a governorokat. Ha ezt manuálisan szeretnénk megtenni, akkor ki kell kapcsolni ezt a funkciót. Talán JB -től van API a governorokhoz, azaz külső alkalmazás is képes váltani ezeket. Célszerű ilyenre vmi automatizálót használni, ami a mi elvárásaink szerint kapcsolgatja a teló funkcióit. Nyilván mindenkinek megvannak a bevált alkalmazásai. A legismertebb automatizáló a Tasker, de ez eléggé pilótavizsgás. Én az E-Robot, Elixír2 párost használom. Ilyen automatizálással a governorokon kívül is sok trükköt meg lehet tenni. Pl. kikapcsol a kijelző, akkor leállítja a szinkronizálást, vagy akár a teljes mobil adatforgalmat, aztán időnként visszakapcsolja, hogy "körülnézzen", érkezett -e vmi új. Vagy automatizáltan letilt alkalmazásokat (mint a Titanium fagyasztás, vagy a Greenify). Így azokat nem kell "kilőni", hisz el sem tudnak indulni. Vannak olyan alkalmazások, amik egyben "Tasker pluginok". Ezeknek a működését lehet közvetlenül az automatizálóból vezérelni. A Playen ezt fel szokták tüntetni az alkalmazás leírásában. Ezeket a Tasker pluginokat az E-Robot is tudja kezelni. Szóval rengeteg eszköz áll rendelkezésre, hogy kis ügyeskedéssel optimalizáljuk, személyre szabjuk a teló működését. I' Love This Game!
-
geza844
aktív tag
válasz
#79335424 #39993 üzenetére
Ahhá, már értem, de mik azok a governorok??
Jólvan, igazából nem értem.Hol tudok ennek utánanézni? Nekem igazából annyi a fontos, hogy kibírja nap végéig a teló. 2 napot úgyse bír ki, ha meg minden éjszaka úgy is töltöm, akkor ennél jobban nem akarok spórolni az akkuval.
Szóval pöröghet nekem akárhogy a proci, csak 1 napot kibírjon. Persze ehhez tesztelni kell a saját szokásaim alapján, hogy ez pontosan mit jelent.
Hol tudok ennek utánanézni? Hogy tudok belenyúlni a kernelbe, meg ezekbe a governorokba?
-
törölt tag
válasz
geza844 #39992 üzenetére
Szerintem ez sok összetevős dolog, de kis trükközéssel sokat lehet segíteni a sebességen. Ha nincsenek egyéb hibák, összeakadások, akkor a sebesség és az akkuidő fordítottan arányos. Nem tudom, hogy a Speedmod mit tud, de egy jó kernelben tudsz játszani a governorokkal (persze ésszel). Készítesz egy "pörgős" és egy spórolós governort, aztán egy automatizálóval különböző feltételek alapján kapcsoltatod a governorokat. Ha csak olvasgatsz, akkor fölösleges, hogy a képernyő első érintésére azonnal, teljes frekvencián pörögjön mindkét mag. Egy játéknál viszont hasznos.
-
geza844
aktív tag
válasz
migabi24 #39955 üzenetére
Hogy csináltad, hogy majdnem olyan gyors mint az S4? Csak a speedmod kernel miatt? Ha felrakod a 4.1.2-t, és megcsinálod azt is gyorsra, akkor szólnál nekem? Mert nekem most 4.1.2 van fenn, de elég lassú... barátnőmnem 2.3.6 van és az övé gyorsabb. Mondjuk ez alapján lehet neki se fogsz
De én szeretném, úgyhogy légyszi a kedvemért!!
Nem akarok visszamenni 2.3.6-ra csak azért, hogy gyors legyen!
-
logarithm
őstag
Még annyi a neatrom használókhoz, hogy a media scanner fix-et rakjátok fel, jót tesz a dolgoknak.
neatrom update appból tölthető, de innen is tölthető [link] -
geza844
aktív tag
Látom itt a mindenféle ROM jelöléseket, pl. "NeatRom 6.0.1", "CM 11", de ezek most milyen verziósak? 4.x.x?
-
logarithm
őstag
válasz
Burt1793 #39987 üzenetére
szépség hibák lettek javítva meg ilyesmi, kis belső fix, plusz az új philz hozzá adva.
(#39988) geza844
nem kell bonyolítani ilyen egyszerű minden(#39990) geza844
Neatrom gyári főzött rom 4.1.2 (jelenleg az xwms3 stock-ból=gyári készült)
cm11 portolt (aosp=android open source project) rom 4.4.2 (kitkat) -
geza844
aktív tag
válasz
logarithm #39984 üzenetére
Ez hihetetlen!!! Napok óta keresem a leírást, és mindenhol csak odinos szarakodást találtam valami 3 fájllal, meg egy rakás hozzászólással, hogy kinek hogy nem indult el utána a telója, erre itt egy zip, ami csak egyszerűen megcsinálta... örök hála!!
Ez az egy fájl megérdemelne egy külön topicot!
-
geza844
aktív tag
-
Jumbozorz
senior tag
válasz
Kékes525 #39978 üzenetére
Ha a TB-vel csinálsz mentést az applikáciokról és kötegelt műveletek segítségével csinálsz belőlük egy recovery-ből telepíthető ZIP-et, akkor mindent vissza rak a TB, abban az állapotban, amikor lementetted.(Ikonok, elrendezések, gesture-ok,lap beállítások). Ehhez annyi kell, hogy először felrakod a TB-t, elindítod adsz neki Root jogot, aztán recoveryből install ZIP és a rendszer indítás után elkezdi a TB a visszaállítási műveletet...Restart és kész is.
Bár ez a módszer az android beállításokra nem igaz. Mármint középen volt-e az óra, százalékos akkumulátor..ilyesmi. Én a launchert szoktam cicomázni és azt a fenti módszerrel sikerül elmentenem.
-
Kékes525
félisten
Full wipe-ot csináltam. Kb. 1 órába került míg visszaállítottam az eredeti állapotot. Beállításokat, lapok ikonok elrendezését. Titaniummal tettem vissza, csak az alkalmazásokat és azok adatait.
Van ennél gyorsabb mód?
-
noto
senior tag
válasz
banuszzs79 #39974 üzenetére
Nekem nem jelentkeztek ezek a gondok!
-
Just_Reboot
addikt
Sziasztok! Cm11 alatt sikerült előcsalogatni a navigációs sávot úgy hogy a build prop ba beirtam egy parancssort de a magasságát nem tudom állítani erre kellene valamiegoldás. Nem lehetne ezt is build prop ban módosítani?
-
banuszzs79
tag
Hát 6.3 neatnek vannak gondjai phil alól ... pl gondol egyet és kikapcsol aztán volt hogy hiváskor elnémult semmi hang most újra tettem teljesen kipucolva minden tegnap megint gondolt egyet és kikapcsolt... lehet még egy próbát kap és megy fel az apollóval ....
-
törölt tag
Újabban azt csinálja a teló, hogy újraindítás után kis idővel a /storage/sdcard0 RO állapotba kerül. Ezáltal persze semmi sem tud rá írni. Ha RootExplorerben rányomok az RW -re, akkor a következő rendszerindulásig rendben van a dolog. Nem telepítettem olyan alkalmazást, ami indokolna ilyen műveletet. Járt már így valaki? Hogy lehetne kiszűrni azt, hogy mi csinál ilyet?
-
emiki6
veterán
Melyik Neatrom aroma jó és stabil? A 6.2-nél vannak anomáliák, pedig telepítés előtt formáztam mindent, ami kell...
-
Bobyenter
csendes tag
Sziasztok!
Asszony teljére rátelepítettem a legújabb neatrom aromát.
Visszazárt a sim. Légyszi segítsetek privátba, mert meg fog ölni... -
logarithm
őstag
Hali
valaki, aki stock philz xwms3 kernel-t használ megtenné, hogy ránéz pl : cpu adjuster-el, hogy mi a stock governor és scheduler? ha jól tudom ondemand és cfq lesz, de jó lenne egy megerősítés. (aki stock romon van kernel módosítás nélkül az is ránézhet, a lényeg a gyári beállítást akarom megtudni)
köszi -
Willanyasz
tag
Sziasztok!
1 kèrdèsem lenne mitől omlik össze a CM 11-nèl a böngèsző?akár melyiket teszem fel.
Köszönöm a választ előlte is. -
Sokee
aktív tag
válasz
Just_Reboot #39946 üzenetére
Valami nemjó, alapra nem engedi felrakni, azt irja hogy verifycation failed, feldobtam egy rootolt kernelt így felment a kitkat kompatible, de viszon egy reboot után nem kapcsol be a teló... Kiirja hogy SII és ott megfagy
-
Kékes525
félisten
Sziasztok!
Van egy kellemetlen problémám. Bluetooth-os telefonálás közben erősen visszahallom a saját hangomat egy kis késéssel. Nagyon zavaró.
Lehet ez ellen valamit tenni?
-
törölt tag
válasz
migabi24 #39958 üzenetére
Nekem ez a Wanam jött be. 14.1 -en, vagyok. Ez után még kijött a 14.6, de még nem frissítettem (lustaság). Ez Samsung alapú, tehát működik minden, ami a gyárin, plusz néhány extra. De sztem ennél is több múlik a kernelen. Próbáltam Philz -t, meg még másokat is, de a Siyah után sivár volt mind. Aztán ráakadtam a Dorimanx -ra (na jó, rávezettek
). Ez a Siyah folytatása. Ehhez is van STweaks, olyan lehetőségekkel, amiknek a feléhez hozzá se merek nyúlni. CPU, GPU frekvencialéptetés, kijelző fényerő mod, töltőáram szabályzás, BLN, memória használat szabályzás, stb, stb. Nagyon megszerettem. Ráadásul nincs is más lehetőségem, mert tudomásom szerint CIFS kernel modul csak Doriban van, azt meg napi szinten használom. Ez hálózati meghajtó (pl. NAS) kernel szintű, fájlrendszerbe csatolásához kell.
-
migabi24
nagyúr
Lehet kipróbálom, valaki linkelne egy 3+1 fájlos hivatalos romot
-
migabi24
nagyúr
válasz
#79335424 #39954 üzenetére
Nem viccelek, még a legelején volt S2-őm amikor 2.3.6 volt a csúcs, most egy ismerőst beszéltem rá, és nálam van a teló, hogy kicsit rendberakjam, 2.3.6-ot raktam rá speedmod kernellel, és hát majdnem olyan gyors és smooth mint az S4-em, nehezen tudom elképzelni, hogy 4.1.2-el majd jobb lesz mint az S4-em, tehát konkrét dolgokat mondj amiben jobb
-
migabi24
nagyúr
Sziasztok, van itt olyan aki használta az S2-őt 2.3.6-al is meg 4.1.2-el is, kiváncsi lennék melyik rendszerel jobb
-
törölt tag
válasz
logarithm #39948 üzenetére
Sziasztok!
Két kérdésem lenne. Szeretnék telepíteni egy alkalmazást, ami min 4.3 -at igényel. Létezik ilyen ROM gyári alapra? Sokat használom az MHL -t, de tudomásom szerint ez csak Samsung alapú romokon működik.
A másik kérdés, hogy sikerült -e már valakinek OTG -n, Lan kapcsolatot összehozni? Van kompatibilis adapterem (Asix 88772 chip), és a Terminal Emulator sem ismeretlen.
Mostani konfigom: Dorimanx 8.43 - Wanam14.1
Előre is köszi! -
logarithm
őstag
válasz
charlie1975 #39947 üzenetére
Philz kernel-el rootolható a legkönnyebben és lesz cwm is.
mehet nyugodtan a legutolsó -> letöltés
-PhilZ-cwm6-XWMS3-FOP-5.15.9-signed.zip ha van fizikai külső sd-karid, akkor ez gyári recovery alól install.
-PhilZ-cwm6-XWMS3-FOP-5.15.9.tar.md5 ez pedig odin alól, ha nincsen fizikai külső sd-karid. -
charlie1975
aktív tag
Sziasztok ehez a Magyar független XEH I9100XWLSS Android 4.1.2 JB Jelly Bean frissítés romhoz keresnék root fájlt és recoveryt köszi
-
Sokee
aktív tag
Valaki tud segíteni? Nem tudom felrakni sehogy a CM11-et, próbálkoztam már több kernellel, különböző recoverykből installálni a zip-et, sd kártyáról meg belső memóriáról is de mindig status 7 hiba üzenet fogad... Esetleg valahogy odinnal nem lehetne felrakni? set_metadata_recursive: some changes failed- ezt írja.
-
Infernusz
csendes tag
Megoldva
-
Troy.
addikt
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem volna, hogy titanium backup pro-val, root jogosultság nélkül milyen feladatokat lehet ellátni?
üdv
-
Infernusz
csendes tag
Sziasztok. Mobile Odinnal akartam feltenni a Neatromot. Végzett a program de a bootanimációnál nem megy tovább. Ötletetek van?
-
K4jusz
tag
válasz
x1port #39938 üzenetére
Akkor tedd fel a stock alapú romot, de ne a multilanguaget, hanem az en.miui.com-on található angol nyelvű változatot. Aztán ha felment, akkor pucolj is ki belőle pár felesleges appot (keychain, miui golden pages, live wallpaper.. stb.). Amúgy pont ma jött ki új verzió 4.5.16
-
D-Phrag
senior tag
Az alábbi jelenség áll fent:
Tegnap 11-12%-on akartam éjszakára feltenni töltőre a telót, de 10 perc után észrevettem, hogy tűz forró a kameramodul alatt és a töltöttségi szint nem igazán megy feljebb.. Hagytam estére kikapcsolva, lehúzva töltőről. Reggel újra próbálkoztam, de hasonló a jelenség volt.
Délelőtt egy másik töltővel kezdtem neki, de kikapcsolt készülékkel. Egy idő után bekapcsoltam és tapasztaltam, hogy felment a töltöttség 48%-ra. Azóta újra bekapcsoltan akartam tölteni, de a korábbi jelenséggel találkozom.. Forró a készülék és nem megy (vagy iszonyat lassan) a töltöttségi szint. Olyan mintha egyszerre szívná valami az akkut miközben tölt.WTF?
(Töltőt érzékeli a készülék, nem ezzel lehet gond. Előfordulhat, hogy a ROM hibája??) -
K4jusz
tag
válasz
x1port #39934 üzenetére
A CM alapú romot tedd fel. A stock alapú rom a plusz nyelvek miatt teljesen beteríti a system partíciót, ezért ennek fordítását lehet, hogy be fogják fejezni, azaz nem biztos, hogy lesz stock alapú többnyelvűú rom. Max csak angol nyelvű. De a CM alapú amúgy is jobb.
A jelenlegi verzióban (4.5.9) 2db bug van: nincs root jog (nem csak az S2-t érinti), illetve a launcher beállítások menü FC-t dob. Gondolom javítják a következő verzióval.
-
logarithm
őstag
válasz
x1port #39934 üzenetére
Biztos jó
root jogra panaszkodtak manapság egyébként, hogy nem ad a rom.
itt több nyelvű példány van: xiaomi.eu és több fajta rom, van a gyári 4.1.2 és a cm alapú 4.2.2 , olvasd el majd hogyan kell feltenni a rom letöltő oldalon le van írva alul.vagy pedig miuiandroid.hu
-
logarithm
őstag
válasz
geza844 #39932 üzenetére
Fejlesztés alatt állnak a kitkat romok szóval ez ilyen, de használható.
slimkat: nem rég jött ki a build 5 stabil , szóval nézd meg azt ha gondolod : slimromsnet -> downloads -> 4.4 stable -> i9100 -> Slim-i9100-4.4.2.build.5-OFFICIAL-4068
gapps hozzá: misc -> addons 4.4 -> több fajta van ami szimpatikus. -
logarithm
őstag
válasz
geza844 #39930 üzenetére
Hello, létezik persze.
Amit linkeltél oldalt szerintem felejtsd el.itt nézz szét: Samsung Galaxy S II I9100 xda fórum
- két menüben-> Galaxy S II Original Android Development vagy Galaxy S II Android Developmentegyébként a legelterjedtebb 4.4.2 droid a cyanogenmod és a slimkat.
-
geza844
aktív tag
Sziasztok!
Pár hete használok egy S2-t, egész jó, bár előtte erősebb telóm volt, de ez stabilabb.
Szóval annó én sokat rakosgattam ROM-okat a régi telóimra, és ránéztem needrom.com-on mi a helyzet az S2-vel. Látom ám, hogy már 4.4-es android is létezik rá, ezeket valaki már próbálta?http://www.needrom.com/phone-roms/samsung/serial-galaxy-s2/galaxy-s2-i9100/
-
oncsi
őstag
Sziasztok!
S2 re szeretnék új üveglapot a betört helyére. Hol és kb mennyièrt tunék ilyet venni?
Köszi elöre is. -
x1port
addikt
válasz
logarithm #39923 üzenetére
Sajnos Failed-el megáll.
<ID:0/013> SetupConnection..
<ID:0/013> Initialzation..
<ID:0/013> Set PIT file..
<ID:0/013> DO NOT TURN OFF TARGET!!
<ID:0/013> Get PIT for mapping..
<ID:0/013> Firmware update start..
<ID:0/013> boot.bin
<ID:0/013> Complete(Write) operation failed.
<ID:0/013> Added!!
<OSM> All threads completed. (succeed 0 / failed 1) -
logarithm
őstag
-
charlie1975
aktív tag
Sziasztok mi a legfrissebb magyar rom most a telóra?legújabb 4 fájlos romhoz kérhetnék linket köszi a segítséget
-
x1port
addikt
válasz
logarithm #39913 üzenetére
Nem lenne gond a gyárival sem mert ha képernyőzárnál lehúzom az értesítési sávot akkor ott van a kezelőfelület.
De mivel nekem be van állítva minta így nem tudom lehúzni.
Ezért lett volna jó valahogy megoldani.
Másik lejátszó progit nem szeretnék feltenni a gyárival semmi gond sincs. (ezen kívül) -
x1port
addikt
Üdv.
A gyári 4.1.2 -es rom-on nem lehet a záróképernyőre kitenni a zenelejátszót?
Köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Az OFF tilos! Baráti beszélgetésért erre.
---------------------
Előzmények I.
Előzmények II.
- Asztalos klub
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- One mobilszolgáltatások
- RoboCop: Rogue City teszt
- Házimozi belépő szinten
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Warframe
- iPhone topik
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest