Hirdetés
- Eldőlt, hogy lesz-e céges internetadó az EU-ban
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- A konkurens hardvereken is működőképessé tette az XeSS 2-t az Intel
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
Weeman1
veterán
Ne vitatkozzunk már emberek.
-
Muffi
aktív tag
válasz
busman #45197 üzenetére
De bazze nincs igazad!!! Elhiszem h rohadtul unjak mar le 40x leirni h a 4.0.4as rommal vigyazni kell mert tegla lehet a telo es mas kernellel lehet csak wipeolni vele....ezt olvasom minden 3. Hszben es rohadtul idegesit!! A masik h aki most baratkozik az android rendszerrel az mi a pocsomert akar romolni???? Tokeletes az a rom rajta ami alapbol rajta van!! En 1 ev utan kezdtem el romolni, addig az alap LP7 volt fennt!!! Es igenis megertem a tobbieket h mar unnak valszolni mivel bmeg ott van az elso hsz minden levan irva!!! Ott van Arcanis osszefoglaloja az android "szlengrol" h pl mi az OTA, vagy az odex....stb szoval ne legyen senki se lusta olvasni mert csk 2-3 oldalt kell visszalapoznia es tuti megtalalja a kerdesere a valaszt! Mert igy csak a szemetet latom nap mint nap a topicban....isten bizony egy iphone5 topic mar lassan elvezetesebb....-.-
Szoval szerintem gondolkozz el egy kicsit majd utana haborogjal! -
busman
veterán
Nah,ezen meddig fogtok még lovagolni? Tényleg nem tudom mit képzelnek itt egyesek?
Lehet tényleg a naggyon pro felhasználók elvonulhatnának,főleg azok akiknek nehezükre esik egy esetleg többször feltett kérdése válaszolni.
Használni a keresőt muhaha,egy konkrét problémára kb 10.000 hszt dob fel,gyakorlatilag nem segítség,nem vagyokk lusta olvasni.
Más platform,topicjában nem tapasztaltam ehhez hasonlót.
Az 1 hsz egy androiddal most ismerkedőnek nagyon zavaros hosszú.(de minden tiszteletem annak aki segített megírni) -
P3Dr0
senior tag
válasz
busman #45194 üzenetére
Lehet igazad van de ellentetben veled nekem nem okoz problemat egy mezei levelezo beallitasa a telefonon es egy keresot is jol tudok hasznalni.
google 10 masodperc :Másolás a Freemail súgójából:
"Mit adjak meg a kimenő levelek kiszolgálójaként freemail postafiókomhoz?
A kimenő levelek kiszolgálóját az internetkapcsolatot biztosító szolgáltató adja, itt tehát saját szolgáltatód SMTP szerverét kell megadnod. Ha nem tudod ennek a nevét, fordulj szolgáltatód ügyfélszolgálatához.
Hivatkozás:
http://help.freemail.hu/index.php?method=5&lid=72" -
busman
veterán
válasz
formanekzs #45181 üzenetére
+1
@P3DrO.." es hasonlo beszolasokert ideiglenes ban jarna." el vagy kicsit tévedve... -
schulzz
tag
Sziasztok
Segítsetek. A telóm totál belassult és bármire kattintok, egy kicsit teker majd ezt írja ki hibaüzenetnek: "A(z) android.process.acore leállt". Hiába inditom ujra nem segit rajta.
A segítséget előre is köszönöm. -
-
P3Dr0
senior tag
válasz
Rotate #45186 üzenetére
Egyebkent kulon kellene szerintem valasztani ezt a topicot ha lenne ra mod. Lenne egy alap ahova az "ujjoncok" es "erdeklodok" mehetnenek es ott kiveseznek az alapfogalmakat, rom, root,kernel, cwm, odin.....stb. es lenne egy masik forumresz ahol pedig a "haladobb" userek irhatnanak. Termeszetesen a halado resznel egy olyasmi beiras,hogy "hogy kell rootolni a telom","hogy kell hasznalni az odin.t?" es hasonlo beszolasokert ideiglenes ban jarna.Ezzel kicsit kordaban tartva a kulonbozo szinten levo userek kozti "surlodast".
Magyaran huzni egy vonalat mert igy foleg telefonrol nezve a forumot csak ugy gorget az ember akar percegig es lehet 2 egyszeru hozzaszolas kozt egy hasznosabb szoveget ugrik at az ember.
Ez aztan offtopicra sikeredett abba is hagyom. -
Sziasztok
Egy kérdés: Samsung Galaxy SII 4.0.4 rendszert visszalehet àllítani gyàrira?(valahol olvastam hogy bugos es szetcseszi a telo...
)Választ előre is köszönöm!!
-
P3Dr0
senior tag
Lassan lehet valtoztatni topic cimet : Galaxy s2 chat szoba es az elso hozzaszolas......
Az lesz meg szep mikor jon majd a JB -
Rotate
veterán
mondjuk én sem az elsőből tanultam, hanem xda-ról
-
gaben1117
senior tag
válasz
formanekzs #45181 üzenetére
Pont erről írtam a 45058 -as hozzászólásomban, hogy én ezt szeretném megtenni.
Remélem sikerül megküzdenem vele, és lesz rá időm. Utána remélhetőleg kicsit kevesebb ilyennel lehet majd találkozni.
-
formanekzs
tag
zack Annak ellenére, hogy több platformon is szétromoltam a telefonjaimat, számomra is egy káosz volt az 1-es hsz. Az tény, hogy a leírás nem úgy készült, hogy egy kezdőt biztonságosan végigvezessen egy-egy folyamaton, az is tény, hogy más platformon, pl. a Wave I -ahol Te is megfordultál- leírása sokkal jobb. Nagyon örülök, hogy egy ilyen zsenialitással megáldott ember hozzászólásait olvashatom, de kérlek ne hülyézz le mindenkit, aki talán először szeretne ROM-ot cserélni és félti a telefonját, mert nincs szüksége egy 100000 Ft-os levélnehezékre. Az 1-es hsz alapján nehéz helyzetben van, nem lehetetlen kibogozni de nem irigylem és nem csodálkozom, hogy kérdez.
A megoldás az, hogy írsz egy részletes, pontos útmutatót és megszabadulsz a kérdésektől. -
Rotate
veterán
válasz
C.Brigante #45179 üzenetére
neked most milyen vasad van?
-
Rotate
veterán
micsoda lincshangulat uralkodik errefelé
-
kungzi
veterán
válasz
C.Brigante #45176 üzenetére
csak a saját nevedben beszélj
komolyan mondom, addig húzzák az én idegeimet is, hogy én is csak read only leszek
most is ahelyett, hogy a Homeland-et nézném itt segítek a rootolásban, én hülye
-
zack
nagyúr
válasz
C.Brigante #45172 üzenetére
Valahogy én már túl vagyok a mosolygáson...Ez inkább siralmas.
-
zack
nagyúr
válasz
hdekakas #45167 üzenetére
Nem tudod kitalálni? Ez ismét meglep. illetve már nem is.
Gondolom a 4.2 az újabb mint a 4.1, ezt gondolom te is látod. Egy betűvel sem akarok többet hozzászólni a témához.mod:
De vazze. Gondolkozzáá máá egy kicsit. Arra való az agyad nem?
Ha nem találod itt a keresővel, és nem lelsz rá a google-ben akkor senki se mondta hogy ne kérdezz. De a pofátlanság teteje (már ne is haragudj), hogy a google keresőbe is lusta vagy beírni a romod firmware számát. Ráadásul ott még képeken illusztrálva is van, mit hogy kell, és mi kell hozzá.
-
zack
nagyúr
válasz
hdekakas #45164 üzenetére
Google...Az első link
Pont az ilyen dolgokról beszéltem pár órája. Lusták vagytok, és várjátok a sült galambot, hogy majd jön egy hülye aki meg is rágja helyettetek.
Azt hiszem read only leszek én is...
Legalább is ami a kérdéseket illeti. -
hdekakas
senior tag
A kérdést ironikusan tettem fel, elnézést ha nem így értetted. Látom hogy benne van a nevében hogy SMS backup. Azért is mondtam hogy egy dolog az sms... Tudom azt is hogy Titanium Backup kell, amihez viszont root. Innen indult az eredeti kérdésem, és még mindig nincs válasz, csak egy nagy kerülőt tettünk.
Szóval hogy XXKI3 esetén melyik rootolt kernel a jó nekem? -
Peti N95
aktív tag
HELP!
Be tallózom az Odinba (PHONE RÉSZHEZ) az LPX tar-ját, és amikor elindítom, Piros felirat jelenik meg, hogy FAIL! -
hdekakas
senior tag
De miért, 2.3.5. androiddal nem tudom úgy root-olni ahogy az első hsz-ben van, vagy miért érdemes, hogy utána ICS-et szeretnék feltenni?
-
Ateszpapa
addikt
Mukodik a call recorder 4.0.4 alatt is!
-
Gloob
addikt
válasz
Ateszpapa #45147 üzenetére
Sőt még sokkal többet is tud. Letöltöd hozzá a LAN plugint, csinálsz a sz.gépen mondjuk egy Android nevű osztott mappát, létrehozod a wifis kapcsolatot a PC-vel, és lehet másolni oda vissza a telefon és a PC osztott mappája között mindenféle kábel nélkül kihasználva a két paneles módot, mint a PC-n. Én már nem is tudom mikor dugtam kábelre a telefon ROM-ozás kivételével. Kíméli az USB csatit is.
-
Ateszpapa
addikt
Én az ingyenes total commandert hasznalom. Akár az efs mappa lementésére, vagy fájlok mozgatására, telepitesere. Látja mindkét sd-t, fekvő módban jobban is kezelhető. A beállitásokban meg lehet adni a root jogot is!! Egyszerűen tökéletes ingyenes fájl kezelő program.
-
hdekakas
senior tag
Köszi kungzi és daninet!
Telefonom ezt írja ki *#1234# parancsra: XXKI3.
Akkor melyik kernel jó nekem?
CF-Root-SGS2_XX_OXA_KI3-v4.1-CWM4.zip
vagy ez
CF-Root-SGS2_XX_OXA_KI3-42-v4.2-CWM4.zip
? -
killmix
tag
-
randras
veterán
Valamitől meggyógyult a telefonom!
A legutolsó HR óta minden tökéletes. Ezt máshogy csináltam, valami Odinos frissítést előkészítő threadben találtam egy tárcsázó parancsot...
Létezik, hogy ez máshogy wipeol?
Mindegy is, most minden tanácsban rendesen működik.
-
daninet
veterán
Azzal mit lehet csinálni, hogy beszél a rom? A kisegítő lehetőségekben ki van kapcsolva a dumálás mégis mondja. Milyen apk-t kellene ehhez jegelni?
-
hr2
őstag
-
wacek068
tag
Sziasztok, jó estét!
Ha bár itt sokan nem szeretik a buta, másoknak teljesen egyértelmű kérdéseket, azért én mint
egyszerű, mókolni nem akaró, átlag alatti felhasználó csak feltennék egyet!
Hozzájutottam egy szép S2-höz.
Nem gyári rom van rajta, így vettem, kezdem belakni, egyre jobban tetszik!
Android verzió 4.0.3
MIUI verzió 2.9.21
Kérdésem: tudom-e baj és gond nélkül a letöltött KIES programmal legalább a névjegyeket szinkronizálni?
Köszönöm a segítséget, és bocs ha valakit zavarna kérdésem........ -
Varszegig
veterán
-
-
Peti N95
aktív tag
Sziasztok! Szeretnék valami gyári 4.0.4-et feldobni, mert az aláírásomban lévő rom mostanság eléggé dobálja a hálózatot! A következőre gondoltam: [link] Ezt rakjam, vagy inkább LPY-t? Ezt odinnal tudom majd felrakni, vagy van CWM-es verzió is? Milyen kernelt tegyek fel hozzá, ami fogyasztásban is nagyon jó?
-
-
Arcanis
aktív tag
Gyári kernel visszarakása
1) Lemásolod az eredeti ROM-ot tartalmazó .tar fájlt (pl. I9100XWLPX_I9100XXLQ6_I9100NEELP5_HOME.tar)
2) átnevezed valami másra (pl: I9100XWLPX_I9100XXLQ6_I9100NEELP5_kernel_only.tar)
3) Megnyitod mondjuk 7zip-pel, és kitörölsz belőle mindent kivéve a zImage nevű fájlt.
4) Ezek után ezt visszarakod Odin-nal, mintha CF root kernelt tennél fel ("Auto Reboot" és "F.Reset Time" jelölőnégyzetek bepipálva. Minden más: nem bepipálva)Bár jómagam még nem próbáltam ezt, de ha megnézitek pl a CF root kernelt tartalmazó tar csomagok is csak egy zImage-et tartalmaznak.
-
daninet
veterán
Na most egy olyan dologba futottam amit eddig nem láttam még:
XXLQ6-NEE rom odinnal felcsúszik, utána pedig infinite boot-ot kapok.
A poén, hogy nem lehet sérült a zip, ez előtt 10x felraktam már. Találkozott valaki ilyennel?
Kerítek valami mást addig. -
Gloob
addikt
Sziasztok
Én a gyári kernelt egy alkalommal így tettem vissza:
Mobil Odint elindítottam, és ott a kernelt kijelölve, megmutattam neki az eredeti ROM-ot és start. Visszarakta a gyári kernelt a ROM-ból. és csak azt, mivel nagyon gyorsan végzett, tehát mást nem is tehetett vissza annyi idő alatt. A root viszont így is megmaradt.
A másik dolog, hogy a gyári kernel visszarakása max a sárga 3szöget tünteti el, de a számlálót azt nem nullázza. Arra a nemrégen linkelt progi alkalmas, vagy a régi bootloader visszarakása, és utána a Jig! -
xlzx
csendes tag
halihó!
rég jártam erre...
pfittech romon voltam, úgy bő fél éve... néha volt hogy lefagyott,kikapcsolt..
ma rányomtam pár progit, köztük pl waze meg 1-2 frissítést...
délután nyomkodtam a telót,visszadugtam a zsebembe...1 óra múlva se kép se hang...
ohm mérő nem mutat semmit... irány a szervíz...
srác megnézte,mondta h nem reaágl semmire... dumáglattunk. mondta h nyugodtan mondjam meg h főzőtt rom volt e rajta attól még tovább küldi a gyári szervízbe mondtam h ja azt mondta 2-3hete állt rá nagyon erre a samsung h ha letöltesz vmi új frissítést a playből akkor kiégeti a telót.. ma jött le a whatsapp meg a waze meg a vatera frissítése. hát ennyi...
szóval vigyázzatok srácok.. én most csak reménykedni tudok, hogy nem téglaként kapom vissza a telót...
-
Linkin
senior tag
Note Jb leak Videó
[link] -
Kerio
őstag
Szeretném rootolni a telefonom. Elolvastam az első hsz.-ást. A szükséges kernel verziót letöltöttem. De ezt a részt nem értem:" Amennyiben zavar a bekapcsolásnál lévő sárga háromszög, töltsük le az újonnan feltett rom „gyári” kernelét, és tegyük fel a telefonra ugyanazzal a módszerrel, ahogy a rootolást csináltuk"
Honnan kellene letölteni, és mit?
Lehet, hogy már milliószor megkérdezték, de én nem találok választ. -
Arcanis
aktív tag
Örülök, hogy megmaradt a "köztudatban" ez a kis szótár : )
Köszi, hogy belinkelted.Más: az első hozzászólással kapcsolatban már kifejtettem egyszer a véleményem [Itt (#24807)]
De azért kimásolok belőle egy kicsit:
"...Szerintem kellene egy tartalomjegyzék az 1. hsz elejére, vagy eleve átrendezni, leginkább valahogy procedurálisan:Elméleti alapok - kötelezően elolvasandó, de csak röviden:
- Mi az és miből áll egy rom?
- Mi az a kernel, mi az a root jog?
- Mi az a download mode és recovery, cwm?
- Mi az a KIES és mire (nem) jó?
- Mi az az odin és mire jó?
- Gyakori rövidítésekMit akarsz csinálni?
a) rootolni
a/1) lépések (és itt már találkozott az elméleti részben az olvasó az odinnal, tudja mi az a kernel, tudja mi az a cwm, stb)
b) rom csere
b/0) nulladik lépés: biztonsági mentés (itt ugye már tudja az olvasó hogyan rootol, nem idegen az sem)
b/1) gyárit szeretnél (itt tulajdonképp a 2-es és 6-os fejezet összevonása lehetséges lenne)
b/1.1) odinnal - lépések sorban
b/1.2) kies-szel - lépések sorban
b/2) főzeléket szeretnél
b/2.1) odinnal
b/2.2) cwm-ből
c) témázás
c/1) gyárit témázni ICS domination-nel
c/2) customot tovább témázni/moddolni cwm-ből flashelhető zippel
..." -
Halihó!
Nem értek egyet Veled.
Egyrészt, mert ez szerintem nem egy szakmai lista, hanem felhasználói.
Másrészt, mert szerintem a visszaolvasás gyakorlatilag lehetetlen. Én anno végigrágtam magam ezen és az elődlistán is, de egyszerűen annyira nagy az anyag mennyisége, plusz annyira sok benne a zaj, hogy ez így strukturálatlanul nem sokra jó. Mégis mennyit kellene visszaolvasni? Húsz, kétszáz, kétezer vagy húszezer beírást?
A keresés se segít. Mindenki máshogy fejezi ki magát, nincs kulcsszószedet.
Az 1. hozzászólás se sokat mond azoknak, akik éppen segítséget várnának. Túl négy WinMo-s és két másik androidos telefonon (meg két Epoc-masinán és rengeteg PC-n), amiket vígan hekkelgettem, romolgattam, az 1. hsz. nekem csak annyit mondott, hogy nem értem az egészet. Legalább tízszeri olvasás és jegyzetelgetés után végül úgy döntöttem, hogy ez nem az én játékom.
Nem hiszem, hogy egyedül lennék ezzel.És talán azzal sem, hogy ettől függetlenül vannak problémáim a kütyüvel, vannak vele kapcsolatos kérdéseim, amikre szeretnék választ kapni.
Vannak fórumok, ahol a téma az én szakterületem. Százszor inkább adok úgy tanácsot, hogy tudom, hogy már tucatnyiszor megtettem, minthogy azzal hajtsam el a segítséget kérőt, hogy olvasson vissza. Csak olyankor teszek így, ha tudom, hogy a kérdező valóban elmulasztotta a legelemibb tájékozódást is, holott ott helyben meg lett volna rá a lehetősége, mert mondjuk adott egy olyan szószedet, aminek a szükségességére itt már többen is utaltak. Az 1. hsz. ehhez nagyon kevés alapot nyújt.
Üdv: MaCS
-
Weeman1
veterán
válasz
vtommy #45103 üzenetére
Érdemes helyszíni javítást kérni,
ott a helyszínen megcsinálja.Más:
4.1.2 JellyBam - 20121025 [AOKP + CM10 + PARANOID] [3 ROM in 1] [SPACEDROID]#45104) Varszegig
-
Sziasztok! Ha a *#0*# screen test kék RGB színnél látható, hogy be van égve az állapot sáv + a rajta lévő óra azzal ki tudom cseréltetni a teló kijelzőjét?
Illetve ha az 1hsz es visszaállítással gyárira visszaállítottam + jiggeltem + kiessel fel frissítettem; minden előtte való custom romolás nyoma eltünik?
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Akció! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro - M4 Pro 24GB 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14 G1 - i7-10GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest