- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SONY LCD és LED TV-k
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Hisense LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Epson nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
migabi24
nagyúr
válasz mgTerminator #9699 üzenetére
Nekem is ilyen kombó van, elképesztően kényelmes használni
-
Technoman
őstag
válasz Sumptuous #9690 üzenetére
Igazad lehet (a te szemszögedből) és meg is értelek. A felfogásunk ezzel a dologgal kapcsolatban, feltételezem, az életkor különbséggel magyarázható (én még emlékszem a Lenin krt-ra:)
Viszont te is hallhattál a fogyasztótársadalom rákfenéjéről, a "tervezett elavulásról" Na, én meg ebben hiszek. Korom okán bizalmatlanabb vagyok, mint a jelenlegi Y/Z generáció.
Bár már nem konkrétan szervizbe dolgozom, de azzal kapcsolatos vonalon. Látom, mit hoznak be (meglepődnél, 60%-ban nem a szar, noname márkákat) és hogy mennyi telik el a vásárlás és az első gariztatás között.
Sajnos, már el kell engednünk a 2 nagymamát is kiszolgáló szovjet Sokol rádiót, Junoszty TV-t és a szomszédnéninek még mindig működő, 35 éves Energomat mosógépét. Ilyenek már nincsenek.
Hiba esetén, ha mondjuk (ne lovagoljunk állandóan a kijelzőn) csak mondjuk az USB port hal be, egy nem kókány szervizbe uszkve egy 20-as. Igen, tudom a szomszéd "kocka" Józsika is megcsinálja, aztán a sörét én fizetem a köv. buliba. De Józsika rendelkezik-e kellő szerszámokkal, szaktudással, vagy ő is lejutyubozza az egész szervizelési folyamatot, mint oly sokan? Kivihetem-e ezután őszi párás, esős időben? Uez lehet akár a plázás mobilshoposoknál is.
A szarabb, ha kicserélendő alkatrész rá van integrálva az alaplapra, akkor vagy lelehet szedni (vannak erre szakosodott cégek) vagy nem. ilyenkor jönnek a kukázott alaplapok. (szerinted itt, a HA-n hirdetett törött mobilokat, 80%-ban kik veszik?)Persze a fenti soraim érvényét veszítik abban az esetben, ha a fenti szürke importból származó készüléket csak rövid időre veszed, pld. kipróbálásra, vagy a köv. , újabb típusig. Egy évet csak kibír a teló. Sajna én nem ilyen vagyok. Naponta, így is túl sok konzumrabszolgát látok.
-
-
lala666
őstag
válasz Sumptuous #9690 üzenetére
Én a haveromtól vettem meg egy hónapos német telekomos vásárlásút mert rájöttek túl nagy a nejének 260 ba odaadták nem érdekel ennyiért a gari tiltani sem fogják ismerem őket ennyiért jó vételnek találtam.
Saeco xelsis suprema 8889/00, Samsung 65S95B, Iphone 15 pro max, Apple watch9, Samsung galaxy Tab S8,. DELL Latitude 5501
-
Sumptuous
senior tag
válasz Technoman #9675 üzenetére
Biztos unalamas a garis téma, de azért megértem akiknek nem fontos, én is inkább ez utóbbiba tartozom.. persze jó, ha van, de csak azért mert nincs, vagy nem "olyan", nem fogok elállni egy jó üzlettől..
Ha valaki 200e-et tud spórolni egy készülék vásárlásán, azon már érdemes elgondolkodni, hogy megér e pusztán a garancia megléte ennyi pluszt. Ezek a készülékek tesztelve kerülnek ki a gyártósorról, elég kis százalékú a hibaarány. Ha hiba van, a dobozbontást követően úgyis kiderül, ilyenkor a 14 napos elállás hatalmas előny egy online rendelésnél..
Én sohasem törtem össze egyik készülékem, sőt leejteni sem sikerült még józanul, így inkább adok kevesebbet a telefonért. Ha önhibámból keletkezik a kár, úgysem javitják garanciában. (A biztosítás más, és ilyen amúgyis köthető hazai forgalmazású, de nem garis telefonra is.)
Illetve ha hiba keletkezik, nyílván nem kell egyből a kukába dobni a készüléket. A kijelzőhiba a legdrágább, igen..de ez sincs 200e (tmx árakkal sem, ami pedig gyári alkatrészekből dolgozik, [általában gyári minőségben]) Bár én máshová nem is vinném, ha gond adódna.
Ha egy mikrofon megy tönkre, vagy usb csatlakozó, az pár ezresből javítható, ilyenkor is anyagi előnyben leszünk a garanciáshoz képest.
(Szintén tmx, nem sufni)Érdemes mérlegelni. Főleg a mostani helyzetben, ahol még a tehetősebbek is árérzékenyebbek lettek.
[ Szerkesztve ]
-
gippazoid
senior tag
Biztos senkit sem érdekel, de Becsületesnepper S23U-val készítette a legújabb Roadmovie-ját, a 27-et.
Lehet, hogy a többit is, de én most vettem észre, ebben a részben.
1-2 autó üvegén és fényezésén tükröződött.Gippazoid Novelties Inc.
-
Technoman
őstag
válasz gippazoid #9679 üzenetére
Ja, ezért is írtam, hogy ilyen drága teló vásárlásakor csak óvatosan. Értém én, én is pénzből élek, de amikor azt látom, hogy majd' 200k-val olcsóbban is megvehető, elgondolkozom az esetleges ottani gariztatáson.
Ha valakinek nincs erre pénze (sokunknak), akkor inkább vegye előfizuval, részletre.
Nemhiába dobtam a 'milyen telefont vegyek' projektből -bár szívem vérzett érte- a Pixel vonalat. -
gippazoid
senior tag
válasz rhunseeker #9680 üzenetére
Ez hol rögzül a szellőzőrácsban? A tartó is 150 gramm, a telefon még ettől is több, nem szeretném eltörni a szellőzőt mert egy vagyon a koreai alkatrészek mindegyike.
Gippazoid Novelties Inc.
-
Kleroo
veterán
Sziasztok!
Van itt user aki fotósként használgatja a tellát? Avagy nagyon lelkes poweruser, aki minden zegzugát kitesztelgette már a kameramódoknak?
(Én 22U user vagyok, és remek hardware, de pár problémám van, amit hátha a snapi alapú
23U az uj lapkával orvosol) Lenne pár kérdésem privátban Bonus ha 22U-ról jött az illető[ Szerkesztve ]
Hodor. Hodor? Hodooor!
-
gippazoid
senior tag
válasz Technoman #9675 üzenetére
Arról meg nem is fog tudni a kedves ügyfél, hogy legolcsóbbjózsika - gyári eszközök, szerszámok, típus ismeret és tapasztalat hiányában - milyen barkács megoldásokkal szedte szét és rakta össze, illetve ragasztotta össze megint a telefont (nesze neked IP védettség), továbbá szerelés közben milyen károkat okozott benne, ami kívülről nem látszik. Nagyon sok helyen el lehet cseszni egy ilyen készüléket javítás közben. De még a 20 évvel ezelőtti, egyszerűeket is.
Gippazoid Novelties Inc.
-
CP111
tag
Gyári Samsung tartó. 6 ezer körül van. Felesleges drágább. Szépen felcuppan a szélvédőre.
*** Infláció mögé bújtatott vagyonelkobzás folyik a világban! *** Az elektromos autó olyan, mintha egy működő mikróhullámú sütőben ülnél! Gratula hozzá aki azt vesz! *** A "covid" oltás és az elektromos autó olyan, mint az orosz rulett! Sosem tudod mikor döglesz meg tőle! ***
-
BBUN52
tag
Sziastzok!
Ki milen autós tartót használ? Sajnos az utóm még nem olyan AA-val csatlakoztatni lehessen, így mindenképpen jó lenne ha látnám GPSt vezetés közben. De ennek a "téglának" azért van súlya így nem tudom mi lenne a megfelelő tok hozzá.Egy Spigen Cryo Armor tokot használok tehát az még vastagít a telon.. Valamiért a szellőzőrácsos megoldást preferálnám, de meghallgatok minden javaslataot.
Köszi előre is!
-
Technoman
őstag
Továbbpörgetve egy poszt erejéig, ezt a bolti "garanciás" témát, (mint volt -teljesen másvonalon tevékenykedett- szervizes):
Abba sokan nem is gondolnak bele, hogy Ok, megcsinálják "szürkében" pld. a beégett kijelzőt, mert különben megyek a fogyvédelemhez. DE, arra már nem vállaltak garanciát, hogy a javítás során, a gyárival azonos minőségű alkatrészt fognak beépíteni!
Tehát, Seftes Bt. a lehető legolcsóbbjózsikával fogja megjavítgatni, valami kukázott alkatrészből a hibát. Ergo, még a "megjavított" termék esetében sem kapom vissza, a korábban vásárolt minőséget.
Amikor (cca 3 hónapja) leadtuk gariba, a rokon A52-es telóját, a szervizes első kérdése az volt: hol vettük.[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz lalakov #9666 üzenetére
amúgy drága felső kategóriás mobil esetén nem reszkírozom meg a gyártói garanciát,ráadásul az is benne van a pakliban,hogy amit ad a bolt az nem EU verziós! tanúja voltam annak,hogy az ügyfél mellett állva,várakozva,hogy az ügyfélszolgálaton közölték az ügyféllel,hogy nem lehet a garanciában javítani a készüléket,magyarán elutasították annak a javítását mert nem EU-s garija volt a terméken.
közölték vele,hogy ott igényelje a termék javítását ahol vásárolta. -
szabeska
addikt
Aki betazik: az akku statnal elo lehet valahogy varazsolni a regi, utolso teljes toltes ota eltelt akkuhasznalatot, vagy mar csak a napokra lebontott van? Igy tokre nem lehet latni, hogy mennnyi a sot, vagy egy bizonyos app fogyasztasa a teljes feltoltestol szamitva...
F1
-
-
lalakov
senior tag
Eltekintve a bolttól, a 12/256-os változatnak lehet valami hátránya?
-
atosan
veterán
Sziasztok,
Használom az akksi widgetet, de csak a telefon és az óra, Watch4, akku százalékot írja. A Bt fülest és hangszórót nem, ezek JBL. Holott az A34, az S23 es az S21 Ultra is jelezte ezek töltöttségét. Valamit be kell állítanom? Az említett három készüléken nem kellett.Maine Coon
-
pohár
félisten
-
Pufi9
csendes tag
Hali. Tud valaki olyan alkalmazást ami ha a telefon hátulját meg kocogtatom készít képernyő fotót?
-
dannyl
addikt
-
pohár
félisten
válasz d.tiborz #9637 üzenetére
165-öt adnak egy S21U-ért? mondjuk az persze, hogy piaci ár alatt van, de nem fogom beszámíttatni szerintem ennyiért, de a piaci 180-200-as árhoz képest tényleg nem vészes
ettől függetlenül nem lettem még lebeszélve/meggyőzve a vásárlásra/ról
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
leslien
nagyúr
válasz mgTerminator #9642 üzenetére
nem már ..ez komoly?!
[ Szerkesztve ]
Láttál már farkast, aki rosszul alszik a birkák véleménye miatt?.....
-
hdekakas
senior tag
válasz Sumptuous #9634 üzenetére
Köszi, láttam a hirdetéseket. De céges vásárlás lenne, így 320 + áfáért van 12/256-os, vagy amiket küldtél is 480+nincs áfás számla. Azért 160ezer ft az tetemes.
Ja! És ha céges vásárlás, jelzem, egyik változatra sem jár 3 év Samsung gari. Mert hát nem Fogyasztó... Utánanéztem, Emag meg még Telekom is 1 év garanciát ad nem Fogyasztónak minősülő vásárlónak. Úgyhogy ebből a garancia sem releváns sajna. -
CP111
tag
Ha ott veszed a fóliát akkor szerintem fel. Ha nem ott veszed, akkor tuti nem.
Mediás fólia egy ft-ot nem ér!*** Infláció mögé bújtatott vagyonelkobzás folyik a világban! *** Az elektromos autó olyan, mintha egy működő mikróhullámú sütőben ülnél! Gratula hozzá aki azt vesz! *** A "covid" oltás és az elektromos autó olyan, mint az orosz rulett! Sosem tudod mikor döglesz meg tőle! ***
-
Sumptuous
senior tag
válasz hdekakas #9631 üzenetére
Ha ennyire fontos az ár, érdemesebb megbízható tagtól bontatlant venni a hardveraprón.. ilyen-olyan kuponokkal összehoztak kedvező árat, és ettől nem sokkal drágábban már adják is elfelé. Így lehet venni 512-est, 3 év samsung garanciával:
"12/512 GB-os fekete színben 479.000 Ft"
vagy egy másik eladónál, több értékeléssel, szintén hivatalos 3 év garival, bontatlan:
"Samsung Galaxy S23 Ultra (512 GB): 474990 Ft"
Nem linkelek, könnyen megtalálható.
De ha ennyit nem is akarsz rá szánni, a 8/256-os is elérhető, 50e-el ólcsóbban, szintén bontatlan, 3 év (hivatalos) garancia.
Én hamarabb vennék így egy másikat, mint ilyen olyan gsm-től.[ Szerkesztve ]
-
hdekakas
senior tag
Köszi a képméret válaszokat. Több helyen is van 12/256 -os!
[link]
És 1-200ezerrel olcsóbb a 12/512 -es változatnál.[ Szerkesztve ]
-
thomas92
aktív tag
válasz hdekakas #9623 üzenetére
Itthon hivatalosan nem kapsz 12/256-os verziót.
Nem annyira érdemes azzal számolni,hogy mekkora a 200 megapixeles kép, mert teljesen értelmetlen lenne minden képet olyan felbontáson készíteni.
Csatlakozom, hogy egy 200 Megapixeles kép kb. 20-30 mega lesz, 12 vagy 50-en pedig jelentősen kevesebb. A Raw képek vesznek el sok helyet, de egy átlag felhasználónak abban sem érdemes nagyon fotóznia.
Nekem jelenleg 29 GB-nyi kép van rajta, ez több, mint 8 ezer képet jelent (vegyesen fotózva, de főleg 12 megapixel, 3X és 10X telefotó, de akad valamennyi 50, 200-as is és RAW).
Tesómnak 12/512-es van, nekem 8/256-os, jelenleg semmi különbség nincs köztük. Szerintem néhány éves időtartam alatt sem lesz igazán hátránya a 8-asnak egy átlagosabb felhasználónál.
-
pohár
félisten
áh srácok, nem tudok döntésre jutni... S21U-ról váltott valaki? megérte?
nincs semmi baj a S21U-mmal, de nem bír nyugodni ez a rohadék telefon (főleg így, hogy a MM beszámol 70-ért bármilyen retek telefont, plusz itt ülök csomó Ededred ajándékutalványon is, amit el lehet szórni a MM-ban, maradékot meg 0% THM-re, aztán csókolom)
[ Szerkesztve ]
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
patyil
tag
Szintén 20-30mega körüli eredményt kapok 200as beállítással.
Ami kicsit komolyabban bele tud nyalni a tárhelybe ha szeretsz mobil fotózással játszani azok az 50mpx raw fileok (100+mega/db), illetve a nagyfelbontású videó, ezeknél már érdemes lehet 512fele kacsintgatni.Szerintem pusztán a 200megás mód miatt nem érdemes a nagy tárhelyet venni,ez szinte csak tökéletes fényeknél adja a kívánt részletességet, amint csökken a fény hamar zajos lesz a kép, és az 50 vagy 12mp binned fotokal szebb képet kapsz. Illetve nekem korrekt az USBport sebessége, villámgyorsan üríti a telefon a képeket gépre is
a 12 giga ram pedig pár oldallal ezelőtt ki lett tárgyalva, itt se muszáj a nagyobbra menni, a régi szériás 12giga ramos telóknak semmi előnye ehhez képest, sőt. VIllámgyors a chip is és a ram is, nem volt még helyzet h kevés legyen a 8gb.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz hdekakas #9623 üzenetére
Nálam cirka 20-30mega közöttiek a 200-as fotók.
Viszont sok esetben felesleges,sőt sokszor nem is érdemes teljes felbontáson fotózni.
Olvass utána a pixel binning és a quad bayer szűrő dolgoknak (ha nem ismered őket),leginkább a fentiek miatt van ennyi pixel egy telóban.
A 12-50Mpx bőven elegendő normál felhasználásra és ebben az esetben sokkal kisebb méretű fotók készülnek,nem eszik a tárhelyet. -
hdekakas
senior tag
Sziasztok!
S23 ultrára szeretnék váltani a jelenlegi Note 10+ telómról. De gondolkozok, hogy valószínűleg elég lenne a 256Gb tárhelyes (persze a 12GB memóriás).
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ez a brutális számú 200Mpx kamera mekkora méretű képfájlokat készíte? Ugye a 12Mpx esetén nekem most olyan 4-5 Mb méret körül van egy kép. El sem tudom képzelni, hogy a 200-as kamera akkor 60-80 Mb-os képeket csinál? Vagy teljesen más tömörítéssel működik, és ugyanúgy csak pár megabájtosak a képek mérete?
Köszönöm, ha megválaszoljátok, és annak tükrében tudom eldönteni, hogy elég-e a 256Gb tárhely. (Az 512Gb tárhelyes változat szerintem nem éri meg azt a 30% felárat...) -
DeFence
tag
válasz Technoman #9606 üzenetére
Nem sajnos.. nem baj igazából nem érzem csalódottnak magam emiatt, 23 ultra legyen jó sokáig aztán minden király.
S21 sajnos úgy lett kijelzőhibás 2,5 éves korában, 2 év gari ugye lejárt, 75 ezer a kijelző csere, teló ért 100 ezret. Be vizsgálták, látható sérülés nem volt, nem tudni mi lett a kijelzővel, érintést vette ugyanúgy, rendszer működött tovább csak kép nem volt.
Emiatt ennél is az a terv hogy gari lejárta előtt eladó lesz.Honor Magic5 Pro, Galaxy Watch 4 Classic,
-
Capella
senior tag
válasz Leslie1966 #9617 üzenetére
Egyszerre csak 1 db eSIM-et tud kezelni az S23U. [link]
Egyelőre csak az iPhone tud kettőt, úgy tudom. -
gretzky77
veterán
2 esim és 1 fizikai SIM mehet bele, de kezelni egyszerre csak kettőt kezel.
Google Pixel 9 Pro & Fiio FF3 & fiio ka3 & Edifier Stax S3
-
gretzky77
veterán
Igaz én nem használom, de úgy tudom 2 esimet kezel. Talán nemrég volt itt téma, keress rá!
Google Pixel 9 Pro & Fiio FF3 & fiio ka3 & Edifier Stax S3
-
Leslie1966
senior tag
Két eSIM-et tud egyszerre kezelni ? Dual SIM, de mindkettő eSIM. Csak azért kérdezem, mert az iPhone Pro Max tudja igy kezelni, sőt fizikai SIM és két eSIM van benne. A Note 20 ULTRA nem tudja a két eSIM-et egyszerre. Váltani szeretnék vissza Samsungra, ha így működne a dolog S23 Ultrán.
[ Szerkesztve ]
-
NY_A
őstag
válasz klaya86 #9615 üzenetére
Az eMAG-on az S22 Ultra gyári fólia 4500 forint. Az sem rossz ár, és ugyan az mint a 23U. Nekem most is az van rajta. Van itthon 4 dobozzal, nem bíztam a véletlenre. Feleségemmel mindketten 23U-t használunk. Míg nálam legalább fél év egy fólia nála kb. 1 hónap. Kis táskájába mindig úgy sikerül berakni, hogy vagy egy kulcscsomó, vagy egy körömcsipesz, vagy bármi ami árthat egy fóliának az biztosan mellé kerüljön.
-
Omis
senior tag
na jó tudni
-
TomPack
őstag
Kispesten a Shopmarkban van még Ultrára egy ablakos tok!
ᕦ(ò_óˇ)ᕤ
-
workin
senior tag
Sziasztok,
Másik kérdés, samsung töltőpadot szeretnék venni, a kérdésem az lenne ,hogy bármilyen type C -s itthoni adapter jó hozzá, vagy csak samsung adapterrel hajlandó menni ? Vab 2 felé, vagyis 3. De vagy a szimpla vagy a duó közül szeretnék választani, a kérdés, hogy a szimpla pad is képes tölteni a samsung watch -öt? Köszi -
DeFence
tag
válasz Technoman #9582 üzenetére
Én vártam a Honorra 2 hónapot megjelenés után, de a Telekomnál azóta sem kapható, ezért le mondtam róla. Kp-ra nem tudtam megvenni és nem is akartam, csak ezért szolgáltatót sem akartam váltani.
Igy maradt a 23 Ultra, amit a Magic 5 Pro előtt néztem ki, szóval igazából ez sem volt csalódás, csak a sima S21 után szerettem volna ismét Huawei féle telót használni.
Honor Magic5 Pro, Galaxy Watch 4 Classic,
-
d.tiborz
aktív tag
Sziasztok,
Azoktól kérdem, akik Magsafe-jellegű tokot használnak: az iránytűt/navigációt nem zavarja be a tokban lévő fémgyűrű?
S21Ultrán próbáltam ilyen tokot, de az állandóan iránytű kalibrálást kért.
OFF:
iPhone telefonokat valahogy nem zavarja a fém/mágnesgyűrű...
Új hozzászólás Aktív témák
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- HardverApró
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SONY LCD és LED TV-k
- Politika
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- REpont és hulladékgazdálkodás