Új hozzászólás Aktív témák
-
sixpak
nagyúr
Én ülök fordítva a lovon?
Kösz, hogy aggódsz de nekem nem szenvedés a manual mode, a besértődésre inkább nem reagálok.
Ezek szerint a Pixel és az Iphone feltalálta a tökéletes, fényerős üveget, ahol sötétbe is lehet alacsony ISO-val, gyors záridővel pompás képeket lőni....ebben az esetben azt kell venni, mindenkinek a saját döntése.
Perce. -
sixpak
nagyúr
Kissé túldimenzionálod a témát.
Van olyan a fotózásban, hogy ajánlott beállítás?
Szerintem nincsen.
Én manual-ba tolom általában és nem sajnálom az expót, valamelyik biztos jó lesz, meg ott a Lightroom is.
Sosem volt Iphone-om, de szívesen megnéznék egy összehasonlítást, részletes exif fájlokkal.Gardaai: tényleg nem akarok belemenni ebbe a témába, aki képtelen fotózni ezzel a szarral, az miért nem vesz Iphone-t?
Azzal majd tud...ja, nem. -
VanAzAPénz
aktív tag
Ja, az jól hangzik , azóta a progi is írja hogy 98%-s, nincs is ezzel bajom
.
Ugye amit fentebb írtam hogy nem vágom hogy miért pont a Samunál mért mást az USB teszter (kevesebbet). Emlékszem hogy nem 1 cikk volt ha jól emlékszem hogy bizonyos Benchek jobb eredményt kaptak a Samsungon azonos hardwaren, meg ugye amikor jött ez a Holdat fotózom és ott is a figyelmesebbek észrevették hogy nem is a valós holdról készültek a képek. Asszem ez még talán mindíg téma. Szóval ahogy én látom a Samu szeret trükközni.
-
VanAzAPénz
aktív tag
Amúgy az S23-nál is van valami spekuláció szerintem.
Ugye én most ezen pattogok (szenvedek, tudom, ahelyett hogy elengedném) hogy valami nem kerek a software-s és a Hardwaresen mért adatok között.
Tiszta sor hogy az AccuBattery azt olvas ki amihez a rendszer engedélyt ad, szóval nem 100%-ig megbízható, jómagam a jó minőségű USB teszterre (azokban is van fos) esküszöm.
Pláne és itt indult el az őrület nálam, hogy 3-m másik készüléknél alig van eltérés a két mérés között. Gondoltam hátha töltő/kábel stb, de nem hiszem a Onepluso-m Warp charge technológiát használ és tök mindegy volt hogy a Vivo-mat vagy a Huawei-t töltöttem a gyái töltővel, nem volt eltérés. Talán a Samu töltőjével is próbáltam az egyiket, franc se tudja...
BTW, igen rugózok rajta, vágom hogy el kellene engedem a témát ( amiért bocs, mert azóta ezen pörög a fórum), de engem ez érdekel és ilyenek kötnek le.
Másoknak az okoz örömet ha virágokat fotóz meg kutyát/macskát meg a tököm tudja milyen elő organizmusokat, engem meg nem érdekel amit mindennap látok, stb. De igyekszem tiszteletben tartani.
Este még meglesem az ADB-s dolgot.
-
mgTerminator
veterán
Lehet hogy korábban le volt korlátozva és most a felhasználóra van bízva, de jelenleg nálam ez a helyzet, szóval nem hiszem hogy lenne felső buffer.
Ja igen az lemaradt hogy 85%-ig töltöm állandóan vezetek nélkül lassú töltéssel. Egész nap a magsafe autóstartóban van szóval nincs szükség gyorsabb töltésre.
-
Nem mindenki űz sportot a telefonvásárlásból és költ minden évben a legújabbra. Én is ezt mondom. Amúgy is, figyelem az S24U fórumot is és hát fogalmazzunk úgy, vannak problémák. Most éppen a titán (mennyire odavoltak ezért) keret festése kopik le akár tokban is. Ez azért eléggé gáz egy 600 rugós telefon esetében.
Ja és a másik slágertéma manapság a bandig, vagy más néven a kijelző sávosodása. Mondjuk utóbbit talán szoftveresen is tudják majd javítani. Talán. De a kopást azt nem és egyelőre, ahogy nézem Samsung nem reagál a megkeresésekre.
Az S23U egy jól sikerült telefonnak tűnik, bármire elég lesz még évekig. Meglátjuk az akksi mennyire lesz tartós. -
Lajmund
őstag
Igen dupla vastag de keskenyebb így egy kézzel nagyon könnyű hasznàlni nekem zsebben elfér és azért az ultra se az a kicsi telefon
Igazából én is igy voltam a kijelzőkkel mint te talán még kritikusabban is néztem de használat közben nagyon meg lehet szeretni. Külső annyira elég amennyire kell. Itthon pl össze se csukom. Ez az 5 elvileg strapább aztán majd kiderül ha nem cserélek fold hatra addig.
-
Nem tudom ti mit csináltok, de nekem semmi bajom a szememmel, a plazma tv-nknél volt a plazmára jellemző "beégés", nyílván az más, oled máshogy tud beégni, szóval oled nálunk sosem égett még be. Igaz, a statikus tartalomra mindig oda volt figyelve. Főleg a piros és sárga színekre, mert azok a legveszélyesebbek.
-
arcitec
addikt
Csatoltam képet, bár ezek viszonylag jók (a lényeg látszik), de előfordul olyan is, ahol betakar a képbe. És olyan is van, hogy erősen látszik a fénypont pl. bal oldalt, a kép jobb oldala meg már majdnem sötét. Több képet kell készíteni mire egy jó lesz.
Ezekből is sikerült olyat ami homogén. Akárhányadikra.
Ime szépen látszik a vaku fénypontja : [kép] [kép] -
NvidiaRTX
őstag
Ezt megértem, de ez a hozzáállás csak azt sugallja, hogy már megint az ájfónt kopizzuk és nem akarunk többek lenni tőle.
Én ennek az ellenkezője vagyok, rühellem azt, hogy ha az én telóm nem különbözik a többi embertől csak a hátterem más.
Ezen szerencsére a Good Lock segít és sokkal pofásabban néz ki tőle a telóm.
Magával a telóval amúgy nincs gondom azon kívül, hogy fólia nélkül karcosodik mint állat. Tegyél rá fóliát! Akkor meg nem lehet értelmesen tollal használni. -
NvidiaRTX
őstag
-Home screen áttűnési animáció állításának teljes hiányát. (ezt még a leggagyibb ingyenes Home Screen app is tudja)
-Nem lehet állítani az ujjlenyomat animációját. (Xiaomikba alap)
-Nem lehet egyénileg színezni az értesítési területet/gombokat csak olyan színű lehet amit a teló felajánl a háttérképhez. (WTF?)
-A 3D interaktív feloldást. (ami a Xiaomikba szintén alap)
-Úgy emlékszem még a töltési animáció is kiválasztható bizonyos telókon.Több nem jut eszembe, de rengeteget mutatott munkatársam aztán csak egy régi Mi 9T Pro-ja van.
-
Szoke1982
senior tag
Inkább műanyag szaga van, de végig szagoltam lehet a toknak van ilyen műanyag illata "
Mindegy szerdáig van Időm , ha gáz van cserélik mondták!
De azt hiszem veszek egy gyárit 45w-t
Amúgy nem lehet használni a xiaomi gyors töltöjét?
Mintha olvastam volna valahol ,hogy csak gyárit szabad? -
Surfym@n
senior tag
google bard ezt javasolta:
Download and install Dr. Fone on your computer.
Connect your phone to your computer using a USB cable.
Boot your phone into recovery mode. To do this, press and hold the Volume Up, Bixby, and Power buttons at the same time until you see the Android Recovery Menu.
In the Android Recovery Menu, select "Sideload from ADB".
Launch Dr. Fone and select "Data Recovery".
Dr. Fone will automatically detect your phone.
Select the types of data you want to transfer and click "Next".
Dr. Fone will start scanning your phone for data.
Once the scan is complete, select the data you want to transfer and click "Recover".
Dr. Fone will transfer the data to your computer.lehet ez még működhet. (sideload from ADB)
Elvileg az egy teljesen valid szitu, hogy pl egy törött s működésképtelen kijelzővel működő telefonról lementsenek adatokat (Dr. Fone)
-
Surfym@n
senior tag
lehet települt a háttérben valami, de tuti hogy azt nem feleségem tette (inkább átvették a telefon felett az irányítást)
most még két lehetőséget fogok este kipróbálni, ha hazaérek, s végre rálátok a készülékre:
dex mód (bár nem várok tőle csodát, sztem gondoltak ezek mindenre)
ami inkább jobban izgat, az az, hogy régen recovery módban lehetett fájlokat mozgatni... (anno mikor még ROM-oltam naponta a galaxy nexus-t
)
kérdés ez mennyire működhet manapság
-
Gardaai
senior tag
Én inkább el leszek vígan egy 95%-os akksival 3 év után, mint egy TMX által szétbontott, újra összerakott készülékkel. Ahol reméljük az akku frissen gyártott és szakszerűen rakják össze (vízállóság, nem marad belül por, főleg nem az ujjlenyomat-olvasó szenzor felett, illesztések stimmelnek és nem okoznak semmi egyéb sérülést).
De ezen felesleges vitázni, mert a többségnél 1-2 évet húz (nálam is), csak ha a családba öröklődik (mint esetemben), akkor volt pár vizes eset, már nem úgy vigyáznak rá és ha szakszerűtlen az összeszerelés, nem tudsz reklamálni a szerviz után fél, 1 évvel. 3 hónap után elhajtanak. Én nyugodtabb vagyok egy gyárilag összerakott készülékkel (ebben is lehet ugyanúgy hiba).
Ha meg úgy is eladod, akkor szíved joga, hogy hogyan adod tovább. -
arcitec
addikt
6 év után, már csere érett lehet, na de 3 éven belül azért csak nem megy tönkre, ha meg igen, akkor az akár úgy is van használva. Ha meg nincs rá annyi gari, akkor meg tök mindegy miért, hogy kíméled, úgysem bizonyítható az eladáshoz semmi, csak az éppen aktuális állapot. Szóval minden okoska tech weblapon a kb. 20/30-80% közti használat van akku szempontból ajánlva, + a gyártó szerint, szóval ....
U.I: Amúgy még akár igazad is lehet összességében, csak nincs rá hiteles (és ezért bocsi)
forrás... -
Lajmund
őstag
Oké. De akinek bőven elég 85-röl is az aksi? 30%al érek haza 85-röl. Ha számit valamit hogy nem töltöd fullra ami valószínűleg igy van mert amúgy nem lenne benne ez a lehetőség akkor miért ne használjam? Ha tudom kell a teljes kapacitás feltöltöm fullra. Fél év alatt egyszer kellett akkor is kibirta volna vigan 85-röl is a napot. Két napozni nem fogok meg nézegetni hogy áll mert akkor könnyebben elfelejtem tölteni így meg mindig kellő enwrgia van benne bármit akarok vagy jön közbe. Nekem a napi rutin része hogy felteszem tölteni. Szóval miért zavar ez titeket nem értem.
-
Kleroo
veterán
Ha 4-5+évre tervez az ember, akkor megérheti.
Én sokáig a gyorstöltést magát se használtam, és 90%körül igyekeztem levenni.
De kivétel nélkül oda jutottam, hogy akármilyen okból, de kb 3 max 4 év után cserés a teló. Vagy lényegesen hamarabb valamilyen nyűgje van, és tökéletesen felesleges volt simizni az akkut.
Közeli körömben egy P30Pro 3 éves. Minden egyes nap a 40w-os szupertöltéssel kapta az arcába a naftát 100%ig (és sokszor kb 0-1%ról). És még most is kifejezetten jó az akksija. A kijelzője viszont szellemképesedik..Én beközöltem az elején nagy okosan a tulajnak, hogy inkább csak sos szituban használja a gyorstöltést, de neki lett igaza, hogy beletojt. Mert semmilyen degradáció nincs, ennyit sima töltéssel is romlik az akku.
Én így sok valós tapsztalat és tutujgatás után el tudtam engedni minden ilyet. HASZNÁLNI kell, és ha netán mégis 6 év után csak az akksi megy tönkre, és továbbra is meg akarom tartani, akkor kicseréltetem 10-15k-ért. na bumm.Nincs értelme folyamatosan parlagon hagyni funkciókat tutujgatásból a fullra csavart fogyasztói társadalomban.
Szóval lényegében +110153arcitec A 10évesed ugyanúgy cserés/kuka lenne, mert álltában is megnyekken, hacsaknem beraksz emlékeztetőt, hogy 3havonta nyomkodd meg a telót és töltsd fel 85%-ra.
-
arcitec
addikt
Hááát, nálam így is 2-3 napot visz. Amúgy meg nem 3 év alatt döglik meg, és jobb lenne, ha tovább tudnám használni. Most sem cseréltem volna, ha a 4 éves nem gyengélkedne(nem akku), ellenben a 10 éves még mindig működne. Tapasztalat, hogy nyilván nem egyik napról a másikra adja meg magát, hanem folyamatosan.
De mindegy is, ez a gyári ajánlás és nekem meg bőven kiadja .........#10152DeFence: Nem lehet rossz megoldás, de ha kell külső akku, a táskában bőven elfér, ha kell egy hosszabb vezetékkel. Meg mint írtam - scheduled - a töltésre az idő.
Apropó, még az előzőhez vettem gyári vezetéknélküli töltőt, de vissza kellett vinnem, mert szinte felforrósodott tőle. Valami nem stimmelt vele. Van egy Phillips vezetéknélküli töltő
borotvához, na az igen semmi hőtermelés, de azt sem használom, jó a vezetékes töltés. -
gippazoid
őstag
-
gippazoid
őstag
Forgalmit továbbra sem érdemes autóban tartani mert a biztosítók még mindig elérik hogy ne fizessenek, ha autóval együtt eltűnik az is.
Hogy a rendőr mit szólna ha nem tudnám megmutatni, azt nem tudom.
A személyit, lakcímkártyát, jogsit nem lehet digitalizálni. Ez már 3 db. Bankkártya sem árt ha ott van tartalékba, jártam már úgy, hogy telefonnal nem tudtam fizetni mert nem kommunikált a terminállal - csak azzal -rendesen, bankkártyával meg igen.
Aprót én em tartok, meg sok kp-t sem, de ha visszaadnak, valahová el kell tenni.
Kocsi bicskakulcsára a hátsó zsebben nem szívesen ülnék rá, drága móka. -
-Maci-
addikt
"jah en is ilyen voltam"
Én is. Mint Te most.
Aztán egyre drgább telefonok jöttek, egyre több védelmet akartam...
Tudom, hogy full "meztelenül" adja a prémium érzést. Néha otthon le szoktam venni a védelmet.
Szeretem úgy tartani a dolgaimat, hogy új hatásuk maradjon számomra. Sokan nem is hiszik el pl a járgányaimró, hogy "ez ilyen öreg?" "Ebben ennyi km van?" stb.
Ettől még rendszeresen használom őket és hidd el, nem szoktam sajnálni a benzint -
-
gippazoid
őstag
Egyelőre olyan van csak, amelyik felfeszegeti a fóliát - teljesen random módon. Ugyan abban a táskában hordva a telefont, amikor kiveszem, mindkét felső sarokban fel van púposodva. Máskor meg semmi. Barátom időnként zsebben hordja, ugyan ez a Spigen tok van rajta, de már a 3. fólia. Mindegyik fólia elmászik a kijelzőn.
Már ott tartok, hogy letépem róla a francba, mert csak a baj van vele. Az érintőképernyőt tök érzéketlenné teszi, a felhasználói élményt teljesen hazavágja. Mintha egy ócska, lassú sz.rt vettem volna,.
-
-
Pythoncobra
tag
Megijedtem, hogy gond van a fotó képességekkel, mert ugyan négy napja használom az enyémet, de fotót még nem csináltam vele, macrot különösen nem.
Gyorsan csináltam az 1.0 kamerával (gondolom a főkamera) kb 3 centiről, hát szerintem príma tűéles képet kaptam elsőre.
Szóval megnyugodtam.
A tárgyalt eset valami egyedi beállítási hiba, esetleg hibás készülék lehet. -
Gardaai
senior tag
Mennyire közeli fotót? Macro? Nyilván nem, de itt nem is arról volt szó, hanem egy szimpla nagyjából karnyújtásnyira lévő dolog fotó készítéséről. Nem csak az iPhone, más androidos gyártók is megtudják oldani, hogy ne egy nagy homály legyen a közepén kívül a fotó.
Példának okért, éppen egy Xs Max-ot találtam a közelben:
[kép] [kép]
Gondolom ránézésre látható lesz melyik melyik. -
Gardaai
senior tag
Tudom, hogy az történik, de akkor most egyszerűbb 0.6x-re váltani, majd belevágni a fotóba mint megvárni az alapból bekapcsolt funkciót, hogy éltere keljen és megcsinálni a kész fotót 1 kattintásra?
Én arra szoktam hivatkozni ami a hivatalos elnevezése dolgoknak.De egyébként nem a fő kamerára hivatkozol rosszul, hanem az ultraszélest "hívod" wide-nak. Na de mindegy, nem kötözködöm.
-
Gardaai
senior tag
Nem az a lényeg melyik kamerát használja, hanem az, hogy ha lencsét váltasz akkor a látószöget is módosítja, amíg a Fókuszjavító-val nem.
Egyébként Pro módban ha a fókuszt állítod, mutatja zölddel, hogy mik az éles területek. Azokat is élesnek mutatja, ami egyébként nem lesz éles.
Így továbbra is gond van vagy hardver vagy szoftver szinten.Valamint csak hogy tisztába tegyük: a fő kamera is széles látószögű (Wide-angle), a 0.6x pedig ultraszéles (Ultra Wide). Csak mert látom kevered.
-
Dave Crank
senior tag
Hát igen, csak a végtelenségig egy régi, már akár elavult rendszerre biztonsági frissítés sem jön... olyan nincs, hogy a végtelenségig biztonságos legyen.
pl. (igaz kicsit más) win7ről sem kötelező váltani, annak aki nem akar, még security update is volt rá azért sokáig, az OS frissítéseken túl, de már az sincs.
Nem lehet elvárni, hogy egy elavult rendszerre csak a biztonsági foltozásokat a végtelenségig csinálják és értelme sincs, na meg erre kapacitás sem, fejlesztői oldalról. -
Dave Crank
senior tag
Azért azzal tisztában kell lenni, hogy egy új főverziós szoftvernek mások lesznek a teljesítmény és energiabeli igényei, ami ráadásul egy következő generációs hw-ra jön elsőként.
Ahogy jönnek ki az app frissítések is, azok is egyre erőforrás igényesebbek, több ram kell neki (lehet, hogy ha csak egy frissítést nézünk, akkor még nincs nagyobb erőforrásigény, de a sokadiknál azért már tud lenni). -
-Maci-
addikt
Igazad van. Ezért írtam, hogy ha tart ilyesmitől, akkor minden frissítés előtt várjon 4-5 napot, hogy milyen tapasztalatok érkeznek a fórumba. Ha nem jó, lehet várni a következőig.
De hogy soha semmit?! Akkor a Play-ből se? Ott is hibázhatnak.
Nekem nem romlott az S21U akksi ideje számottevően. Picit talán, de 1 napot így is vígan lepörgettem vele. Talán nem 15%, hane, 10%-nál tettem le este. Az akku időt befolyásolhatja teljesítménybeli változás is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
! Tilos a hirdetés, keresés, kí-
nálás, amelyek helye itt van :
- HardverApró
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged