Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Cáfolta az Intel és az AMD egyesülését az utóbbi cég vezetője
-
PROHARDVER!
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
StLui
veterán
válasz Gubek-Einste #33198 üzenetére
Ez mind megvolt, lépésről, lépésre mentem.
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Topikgazda
Kezdetnek az R1 legyen beállítva rendesen.
Következő lépés az R2 beállítás úgy, hogy csak a beállító kliens eszközzel csatlakozol rá kábellel, majd ha kész a beállítás akkor lehet összekötni az R1-gyel.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
StLui
veterán
Üdv!
Ez alapján beállítottam a két routert, R1-nek egy 1043 V2, R2-nek egy V1.
Vezetéken sincs net az "R2" routeren. Egy 1043 V1-et állítottam be oda ideiglenesen, a V2 maradt a fő routernek. Próbáltunk az R2-re wifi-vel is csatlakozni, de jelszót kér, ami nem az ami a fő routeren, nem tudom mi lehet akkor.
A fő routert szerintem nem érem most el a webes felületen, mert a 192.168.0.2-re tudok csak belépni, 0.1-re nem
Mindkettőn gyári firmware van.
Mi lehet a gond?Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
Doki16
addikt
Van egy D-Link DIR 842 routerem amit a telekomtol vettem, de a Digi nethez használom. Gondolom pár embernek van itt ilyen ebben a topicban és hátha tudtok segíteni Első beállításnál úgy ahogy kell megadtam minden adatot és fél is csatlakozott a netre. Használat közben azt veszem észre meg a router menüjében is látom, hogy a kapcsolat állandóan újraindul. Magyarán szólva mindig eldobálja és újrakapcsolódik és addig amíg ez megtörténik természetesen nincs net. Mondanom sem kell, hogy ez így nagyon rossz, hogy fel óránként állandóan megszakad a net. Van erre valakinek valami ötlete, hogy mi lehet a baj?
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
XeeN
senior tag
válasz Gubek-Einste #33193 üzenetére
Tarr 120/10, CBN modem, Cat5e kábelen. Ha a kábel közvetlenül a modemhez csatlakozik, nincsen gond. Próba képpen elővettem a leváltott 1043 v1.0-t, amivel szintén nem volt probléma. Hirtelen ötlettől vezérelve, kikapcsoltam a HW NAT-ot a routerben és ezzel csodák csodája, helyreállt a rend. Ez HW hiba, bug, vagy a hozzá nem értésem?
-
Topikgazda
-
Szép jó estét.
Volna egy kis gondom az alábbi router wifijevel.
[link]
Jelenleg padawan fw van rajta, de ugyanez a jelenség fenn áll a gyarival is, próbáltam.
Akadozik a wifi kapcsolat, random szerűen hol bejonnek mobilon az oldalak, hol nem.
Amikor nem jön be, hajlamos váltani az 5 GHz-es kapcsolatról a 2.4 GHzre.
Már átraktam másik csatornára is, de a jelenség megmaradt.
Az 5 GHz-es Wifi körülöttem csak még egy van, ami ugyancsak egy asus routerbol megy... (Asus RT-AC52U B1 AC750 kétsávos gigabites wifi router)
Korábban is megvolt ez a jelenség, mielőtt még nem a ket asus ment egy lakás különböző szobáiban.
Egyik ismerősömnek is ilyet vettünk, és nehany hónapja nála is jelentkezett ez a 'hiba'.
Mi lehet véleményetek szerint a gond?Már gondolkodok egy másik routeren, de ha ez 'csak' beállítás lenne, akkor nem vennék, mert nalam egy éve dolgozik, ismerősnek még egy éves sinxs, februárban üzemeltunk be.
Nalam telekom net van, nála digi.
Teljesen tanácstalan vagyok.
Elore is köszönöm ha időt szenteltek a problemamnak[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
XeeN
senior tag
Üdv!
Ezzel a jelenséggel lehet valamit kezdeni, vagy küldjem vissza a modemet?
bix.hu
Packets: Sent = 1000, Received = 1000, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 11ms, Maximum = 1716ms, Average = 19msVéletlenszerűen megugrik a ping, a vizsgált ezerből tízszer. Nincs benne rendszer, de online játékok alatt nagyon zavaró. WR1043ND V4, alig több mint egy hetes.
Ui: A problémát a router saját topikjában is felvetettem, ám gyors választ várok mivel nem szeretnék kicsúszni a 14 napos visszavásárlási garanciáról.
-
Williams
aktív tag
válasz Intruder2k5 #33189 üzenetére
Köszönöm a segítséget, most már jó. Csak azt nem értem, hogy mikor írhattam át rosszul, és miért. Három hónapja frissítettem fw-t a routeren lehet összefügg vele (Ez miatt)
Köszönöm még egyszer!
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Williams
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék, remélem jó helyen próbálkozok.
Évek óta fent van a gépemen a Strong DC++ v2.22 progi. Ritkán, de elő szokott fordulni, hogy használom is. Ugyebár van passzív módja és aktív módja is kapcsolatnak. Éveken keresztül működött aktív módban (ugye ez a legjobb állapot), de most valamiért nem megy, csak passzív módban van találat ha rá keresek valamire. Kipróbáltam, a router nélkül megy aktívba is, ezért gondolom a router tesz be neki. Egy Asus RT-N15U routerről van szó, "Tomato Firmware 1.28.0000 MIPSR2-132 K26 USB Nocat-VPN" verziójú fw-el. A port forwarding be van állítva, régen ezzel a beállítással működött, viszont most nem. Mi változhatott meg, illetve mit érdemes megpróbálnom, hogy megoldódjon a probléma?Köszönöm előre is!
[ Szerkesztve ]
-
ChuckyCheese
tag
válasz Gubek-Einste #33182 üzenetére
Arra tudsz valami magyarázatot, hogy honnan jöhetnek elő rejtett free wifik hirtelen? Egyszercsak előjött és elnyomja az enyémet, úgy látom! De semmilyen jármű nincs a környéken! És nincs is annyira közel senki, aki ilyen teljesítményűt használna! Főleg nem jelszó nélkül..
Láttál már ilyet?Sokan vagyunk, de nem kevesen! - k@bdb3t3pötch
-
cseptomi
csendes tag
válasz Gubek-Einste #33181 üzenetére
Szia!
Belinkeltem a képet.[link] Maximum 2 fal van. De az említett értékeket a router közvetlen közelében mértem.
Eszközök. 1 laptop (b\g\n képes)
2 mobil (b\g\n\ac képes)
4 emeletes panelban vagyunk a 4. emeleten. A lakás 52m2 a router pedig majdnem az egyik legtávolabbi sarkában van elhelyezve. (csak itt van kábel)Az ssid jelszó betűk és számok együttese.
Laptop wifi típusa: Dell Wireless 1701 802.11b/g/n
Telefon: 1db Honor 7 és egy Lenovo A536 (ez csak B\g\n képes)[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz ChuckyCheese #33180 üzenetére
Mindkét router-ben.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
válasz cseptomi #33177 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) van használva az eszközök?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4/5 GHz-s csatorna képről.
SSID/jelszó csak angol abc betűi és/vagy számok?
Milyen wifi adapter van a laptopban?
Milyen kliens eszközökkel van használva?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
ChuckyCheese
tag
-
Topikgazda
válasz ChuckyCheese #33176 üzenetére
IPv6-ot kapcsold ki.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
ChuckyCheese
tag
Zseniális.. mostmár a chromecasthoz sem tudok egyáltalán csatlakozni a laptoppal..
Sokan vagyunk, de nem kevesen! - k@bdb3t3pötch
-
cseptomi
csendes tag
Sziasztok!
Sikerült beszereznem egy gigabites routert.
ASUS RT-N15U lett.Sikerült is beállítani, de nem tökéletes.
Laptop Kábelen 95\50Mbit-et mérek stabilan
Laptop Wifin kb 35\40Mbit nagyjából stabilan
Telefon wifijén pedig 50\50-es stabilanElvileg a wifis készülékek b\g\n képesek.
Létezik, hogy ennyi a teteje ezeknek?Digi 100\50-es net van.
Csatornát nagyjából belőttem a panelos szomszédokhoz mérten.
Előre is köszönöm!cseptomi1211
-
ChuckyCheese
tag
Üdv!
Kezdeném: Van két routerem. Egyik kapja a netet. Ez a TP-LINK 1043ND V4. Erről megy kábelen az asztali géphez is.
Van egy másik, egy ASUS RT-AC51U. Ez most AP módban megy. Erre csatlakozik a laptop és egy chromecast. Na most próbálnám a CC-et használni, pl youtubozni, de igazából már az első pillanatban kezd megfagyni, akadozik és vegyszercsak a TP-LINK kiakad.
A log szerint "Dhcp6c is timeout".
Ilyenkor mivan? Valakinek van ötlete?
Amikor csak az ASUS volt, akkor simán ment a Chromecast. Lejátszott mindent. Mostmeg kampec..
Kérlek szépen segítsetek.Sokan vagyunk, de nem kevesen! - k@bdb3t3pötch
-
fecus
őstag
Ezt kaptam a topikjában:
5GHz-en 433Mbps. 2,4ghz-en 65MbpsEz alapján úgy gondolom, hogy egyedül kapcsolódva az 1Gbps Netre pár száz Mbps-t látnom kellene. Mi foghatja még? Van a sávszélesség allokációnak default értéke?
Akkor azt kérdezem, hogy valaki használ-e TP-Link C7-est, és segítene-e egyeztetni a beállításokat?
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
csabyka666
veterán
válasz Gubek-Einste #33173 üzenetére
Megpróbálom, talán nem rontom el. Nem értem, miért nincs rá angol FW...
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Topikgazda
válasz csabyka666 #33172 üzenetére
Csak 1-11 közti csatorna használható és vannak törvényi megkötések is benne amiket pontosan most nem tudok megmondani.
-
csabyka666
veterán
válasz Gubek-Einste #33171 üzenetére
Nos, és nem akarok különösebb extrát beállítani, WiFi + jelszó, netmegosztás mindkét frekin, és kb ennyi. Miben tudhat kevesebbet?
Az a baj a német FW-t sem találtam, hogy azt esetleg visszatölteném később...
Lefrissült magától, de ugyanúgy német lett.[ Szerkesztve ]
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
Topikgazda
válasz csabyka666 #33162 üzenetére
Az amerikai beállítások korlátozottabbak mint az európaiak.
-
MODERÁTOR
válasz #81556480 #33168 üzenetére
Ha nincs a környéken más WiFi, akkor lényegében mindegy is, hogy melyik csatornát használod. Ennek ellenére javaslom próbáld meg fix 20MHz-es csatornaszélességgel, és mondjuk az 1-es csatornán.
Egyébként mennyit tud speedtest-en WiFi-n?
"no wi-fi devices connected"
Mert gondolom olyan eszközön indítottad el, amiben nincs WiFi adapter. -
törölt tag
válasz Intruder2k5 #33167 üzenetére
nincs a környéken más wifi. ez a program pedig azt írja hogy no wi-fi devices connected
-
fecus
őstag
Ezt hogy érted? Milyen szabványokat tud? Hol nézzem meg?
Próbáltuk még Egy Samsung S5-tel, egy LG G Pad 8.3-mal. Mind 100/100 körül hozta. Sokszor az upload magasabb volt.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
nullpoint
őstag
válasz Gubek-Einste #33160 üzenetére
Szia!
Köszönöm hogy foglalkozol a problémával!
Routerben beállítottam hogy mindig ugyanazt ossza ki a gépnek.
Ez a forward settings:
Számítógépen static IP az előírásnak megfelelően volt. DNs-nek előszőr digi dns aztán googledns lett beállítva, hátha az is gond.
Korábban upc volt, annál ilyen gondom nem volt, mondjuk ott csak modem volt, nem router.
Portnyitást több oldalon néztem, ezekből pár:
[link]Elvben minden jó kellene hogy legyen, gyakorlatban pedig nem.
[ Szerkesztve ]
kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt
-
törölt tag
válasz Gubek-Einste #33158 üzenetére
Az a gond hogy ilyen szinten nem értek hozzá. Alapesetben nem kéne jól működni ?
-
csabyka666
veterán
válasz Gubek-Einste #33155 üzenetére
Hogy érted, hogy nem érdemes? Mármint, nekem nem kell, hogy plusz funkciókat tudjon, de a német nyelvtől egyszerűen frászom van, az angol illik ebbe a szakmába.
Vagy jelent valami hátrányt, ha amerikai területre szánt FW-t teszek rá?
-
norby91
tag
Semmi ötlet?
-
Topikgazda
-
nullpoint
őstag
Jóestéket!
Huawei HG8247 router.
Egyszerűen nem megy a port nyitás. Megcsináltam mindent a fixip, a port forward a routerben, tűzfal nem blokkolja, azt is beállítottam hogy ennek a gépnek mindig ugyanazt a címet ossza ki, mégsem megy. Portforward check mindig closed. Router ip és a külső ip egyezik tehát nincs natolva. Mi a tök lehet? Van valakinek ezzel tapasztalata?
Már mindent átolvastam, mindent megcsináltam és azért se...
kdvsdmnkrvndttrlgsdnhzzszlsmt
-
Topikgazda
-
törölt tag
haller
asus rtn10e routert reseteltem, beállítottam a net csatlakozást, kábelen a PC teljesen jó. de wifin lassú minden. mit kellene még állítanom ?
-
Pancsermeste
őstag
Sziasztok!
ASUS RT-AC1200G+ routerrel mennie kellene WAN felőli WOL funkciónak? Van ezzel valakinek tapasztalata?
Az ébresztendő kliens géppel minden rendben, mert TP-Link routerrel pöccre ébred, ill. helyi hálózaton is tökéletesen működik, csak WAN-on keresztül beküldött magic packet nem megy át, a kliens felé nyitott 9-es porton keresztül. Olyan, mintha az offline kliensek portjait lezárná, bár a 7 és 9-es portokat pont nem kellene...
De nem ilyen egyszerű a történet...
Ha a kliens gépet kinyomom alvóba, majd 1 perc múlva ébreszteni akarom, akkor már nem ébred. Viszont, ha alvóba kapcsolás után rögtön (1-2 sec) ébresztem, akkor felébred. Ezután megint altatás, és ébresztés ciklusokat növekvő alvó időszakokkal végzek, akkor eljut abba az állapotba, hogy akár 24 óra alvás után is felébred. De ez roppant macerás, és csak addig lesz működő képes, míg a router setup-ban nem mentek valamit.
Mindazonáltal ez miez a jelenség?? Számomra érthetetlen. Hol itt az fekete/fehér igen/nem 1/0 elv? Ez inkább misztikus...-= Pancsermeste® =-
-
Topikgazda
válasz csabyka666 #33146 üzenetére
Ráteheted de nem érdemes.
-
fecus
őstag
A Milyen routert topikot olvasgatva vettem egy TP-Link c7-es routert. Digi 1000 van. A routerbe dugott PC-n 578/210Mbps a speedtest.
A Wifi viszont nem megy 100/100 felé. A telefonom Huawei P9. Egyszer egyszer 140/100 is lett. 1m-re a routertől.
Azt hittem az 5G miatt több száz Mbps is lesz ideális esetben.
Már a két sáv SSID-jét is különválasztottam, hogy a telefon biztosan az 5G-n dolgozzon.Kell valami trükkös beállítás, vagy én várok sokat?
-
krealon
veterán
válasz leviatan #33149 üzenetére
"Csak hát az ember azt hiszi hogy ha valamit 100-nak írnak akkor az nem 66 "
Hinni a templomban kell
A rairt 100 Mbps, a halozati csatolo kapcsolodasi sebessege.
Ahhoz, hogy a belso halo osszekottetesben legyen az internettel, az adatcsomagokon cimforditast kell vegezni, amit a router processzora (CPU) vegez ezeken a regi eszkozokon.
Azert 66 a me'rt sebesseg, mert a processzor ennyit tud (marmint az adott firmware mellett). -
ZsoltG60
aktív tag
Üdv. Megadta magát a routerem ..és amíg nem jön meg a másik addig egy TP-LINK TL-WA855RE wifi repeater szeretnék használni. Access pontnak hogy kell beállítani ?
Belépek a menübe ott átállítottam megvolt a reset, rácsatlakozok a modemből kábellel. és nem ismeri fel a hálózatot.
mit hogy kell beállítani hogy legyen wifi hálózatom is ?Lumia 950XL
-
krealon
veterán
válasz leviatan #33147 üzenetére
"Van egy 100Mbites vonalam. Ha TP-LINK WR543G vagy egy WR941ND-et kötök rá akkor a max letöltési sebesség 66Mbit. WR1043ND-t rákötve viszont megvan a 100.
[...]
Ez most normális vagy máshol van a baj?"Ez teljesen normalis.
A regi, radasul 100 Mbps portokkal szerelt vasak ennyit tudnak.
Amikor terveztek oket, a kommersz 100 Mbps internet meg csak alom volt. -
leviatan
csendes tag
Sziasztok!
Van egy 100Mbites vonalam. Ha TP-LINK WR543G vagy egy WR941ND-et kötök rá akkor a max letöltési sebesség 66Mbit. WR1043ND-t rákötve viszont megvan a 100. A fentebb említett routerek nem bírják a 100-at? Semelyik routeren nincs semmi beállítva (még) csak a betárcsázáshoz szükséges felhasználói név/jelszó páros. Ez most normális vagy máshol van a baj?
-
csabyka666
veterán
Üdv mindenkinek!
Tesztelek egy Netgear WNDR3300v1 routert, le is frissítette magát automatikusan a legújabb FW-re, viszont sajnos német nyelvű. Kerestem rá értelmes nyelvezetű (angol) FW-t, de csak olyat találtam, ami North America only.
Ez miben más, mint az európai? Rá szabad tölteni egyáltalán?Köszi a segítséget előre is!
-
Topikgazda
válasz Kristof_94 #33144 üzenetére
Akkor ad meg ugyan azt mint amit a külsőnek.
-
Kristof_94
nagyúr
válasz Gubek-Einste #33143 üzenetére
Az a baj, hogy ha 0 marad a local start port és local end port helyén akkor valami errort ír ki.
Az számíthat valamit, hogy a T-Home-os routerből hozom a netet egy kábellel a gépbe?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Kristof_94 #33142 üzenetére
Lokál-hoz csak akkor kell írni valamit ha nem ugyan arra mely az átirányítás mint ami a külső, jelen esetben ugyan az lesz.
-
Kristof_94
nagyúr
Sziasztok!
A FIFA miatt szeretnék portokat nyitni, de nem tudom mit írjak a local porthoz, mert nem találom a sajátom? Segítenétek abban, hogy merre keressem? Köszönöm!
-
norby91
tag
Üdv!
IQ pro sim kártyás netem van.. naponta többször előfordul, hogy 1-2 percig nem tölt be semmilyen weboldalt, mintha nem lenne net.. Viszont ez idő alatt pl TeamSpeak vagy Discord tökéletesen megy.. Mitől lehet ez? Elég bosszantó már... "apn: net"
online apn felejtős, nem jó a natolt ip..
eszköz: tp link mr6400
firmware frissitve 170519-re, de a hiba ugyanaz..google DNS-t beállítottam gépen az adapternél, illetve routerben is, de sajnos ez sem segített.
Jel szinte mindig 100%, viharos időben csökken 50/75-re, de az normális.Van valami ötletetek?
Előre is köszi.. -
Vidual001
tag
Sziasztok!
Van egy Netgear CG3100-as wireless router, amibe nem tudok belépni. Beírom a gyári ip számot (192.168.0.1)
ám nem hoz be semmit, időtúllépés miatt pedig be is fejezi a keresést a böngésző(k).ipconfig/all commanddal előhoztam az alapértelmezett átjáró számot, ami:
fe00: :ce46 : d6ff : fea7 : 7419%11
109.88.42.1adathalmazt írja ki..
Megpróbáltam ezzel belépni (igen, csak a 109.88.42.1-el majd később az egésszel) de nem jártam sikerrel..Mi ilyenkor a teendőm, hogyan tudok belépni a routerbe?
Előre is köszi a választ!
MSI GT62VR 6RD Dominator Pro
-
freemesy76
csendes újonc
válasz Gubek-Einste #33135 üzenetére
Köszi az eszközöket. Viszont ma reggel egy másik hozzászólást olvasva kiderült a probléma oka. Be volt kapcsolva a QoS szolgáltatás és ezen a routeren ez a sebesség drasztikus csökkenését okozza. Kikapcsoltam és láss csodát, megy a 850-900 Mbps. Szóval ha valakinek D-link DIR-845 routere van és gigabites netje, akkor ne használja a QoS-t. Mindenkinek köszönöm a sok segítséget, a végére minden jó lett (kivéve a szolg. router elérése belülről, de az nem is fog menni, megoldottam máshogy)
-
Topikgazda
válasz freemesy76 #33134 üzenetére
Eszköz ajánlás ITT, olvasd el az összefoglalót.
-
freemesy76
csendes újonc
válasz MasterMark #33133 üzenetére
Köszönöm az infokat és a segítséget. 1gbites routerre esetleg javaslat?
-
MasterMark
titán
válasz freemesy76 #33132 üzenetére
Azért van, mert az a router valószínűleg nem tud elég gyorsan NAT-olni, illetve a PPPOE kapcsolatot is fenntartani.
Ilyen net-hez erősebb router kell.
Switch Tax
-
freemesy76
csendes újonc
Sajnos újabb "érdekes" jelenséget vettem észre. Ha a szolg. Huawei routerre dugom a gépet, és az megy fel a PPOE hitelesítéssel, akkor gyönyörűen megvan a 1000Mbps. Ha viszont az alatta lévő D-link-en van a gép és ő csinálja a PPOE hitelesítést, és azon van a a gép akkor a max. 300Mbps. Ez mitől lehet? Jó lenne a gigabites net. Ez a helyzet, akkor, is ha csak egy gép van rajta a D-linken vezetékkel és a Wi-fi ki van rajta kapcsolva.
-
John Rose
aktív tag
válasz Gubek-Einste #33129 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Sikerült visszatennem a gyári firmware-t. Tökéletesen üzemel a router. Ddwrt-vel nem sikerült a wifi-t működésre bírnom, biztos user error, ha lesz időm azért még próbálkozok vele, mert tényleg sokrétű a beállítások lehetősége a gyárihoz képest. -
krealon
veterán
válasz John Rose #33128 üzenetére
"van egy Tp-Link WR740N routerem amire fel lett téve a hozzá megfelelő DDWRT szoftver. Sehogyan sem tudom működésre bírni a vezetéknélküli részét,
[...]
miként tudom visszatenni a gyári firmware-t?"A hardware verzionak megfelleo webrevert firmware-rel lehet visszaallni a DD-WRT firmware-rol a gyarira.
Ha megfelelo lenne a most telepitett DD-WRT, akkor a Wifi mukodesehez annyi kell, hogy engedelyezed, beallitod a nevet (SSID) es a jelszot. Es persze az elvegzett valtozasokat menteni kell.
-
Topikgazda
-
John Rose
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémám lenne, hogy van egy Tp-Link WR740N routerem amire fel lett téve a hozzá megfelelő DDWRT szoftver. Sehogyan sem tudom működésre bírni a vezetéknélküli részét, a gép kábelel van összekötve és ott van netelérésem. A telefonom látja a hálózatot, fel is csatlakozik, de nincs net. Ha ezt nem tudom megoldani, akkor miként tudom visszatenni a gyári firmware-t?
Köszönöm a segítő szándékotokat -
freemesy76
csendes újonc
válasz woodworm #33123 üzenetére
Ön sajnos nyert Uram!
Nem megy át a ppoe password ha a saját routeren a LAN-ba dugom a szogláltatói router LAN-jából jövő kábelt, csak akkor, ha a WAN portba. Így viszont nem érem el a szolgáltatói routert. Nincs olyan megoldás, hogy valahogy az adott ip cimre vonatkozó kérés "kimenjen" a saját router wan portján és megtalálja az azon lévő szolgáltatói routert. Gondolom nincs.
Ja és a szolg. eszközön vissza kellett kapcsolnom a DHCP-t, mert különben se TV, se telefon. De a két router DHCP tartománya eltér.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz G@bi90MR #33125 üzenetére
Szia!
A 95Mbps miatt nekem gyanús, hogy 100 megán megy valamelyik port. Ha van kéznél másik UTP kábeled, próbáld meg cserélni, ha nincs, akkor esetleg megcserélni a kettőt.
Nekem is ASUS RT-N18U + Huawei EchoLife HG8121H párosom van, és semmi gondom vele. 1000/200-as nettel használom, bár a notim 800-nál többet nem bír.
[ Szerkesztve ]
-
G@bi90MR
aktív tag
válasz Intruder2k5 #33068 üzenetére
Szia!
Vásároltam egy Asus RT-N18U routert, amit Huawei EcoLife HG8121H (DIGI) routerrel összecsatlakoztattam UTP-n. A szolgáltató DIGI, a sávszélesség 200/100 Mbit/s. Ha a számítógép a Huawei routerre direktben van kötve a PC-vel, akkor az internet sebessége stabilan 200/100 Mbit/s. Ha az ASUS routert csatlakoztatom a Huaweihez és a számítógépet az ASUS-hoz, akkor a sebesség 30-95/30-95 Mbit/s között ingadozik (WIFIn és LAN-on is).
A LAN probléma megoldódott (A korábban hibásnak hitt TP-Link tökéletesen üzemel nem DIGI hálózaton), van LAN és WIFI is, de a sebesség nem az igazi.
Mit lehetne még megnézni, hogy rendesen működjön a hálózat? Több ismerősömnek is van ugyanilyen, vagy gyorsabb DIGI csomagja és náluk megy zökkenőmentesen minden.
mazda626 vagyok G@bi90MR kiadásban.
-
MasterMark
titán
válasz freemesy76 #33122 üzenetére
Azert meg nem kell resetelni, adsz a gepnek kezzel IP-t es elered utana.
Switch Tax
-
woodworm
veterán
válasz freemesy76 #33122 üzenetére
Teljesen belezavarodtam a különböző elnevezésekbe (alsó, felső, külső, belső), de ha a szolgáltatói eszközön ki van kapcsolva a dhcp és a mögötte lévő saját eszközön megy, akkor mindkettőn a lan portba kellene csatlakoztatni a kábelt, hogy működjön a hálózat. Kérdés, hogy így működne-e a szolgáltatói eszközön keresztül a pppoe passthrough. Tehát nem lehetetlen, hogy lehetetlen küldetésre vállalkoztál.
-
freemesy76
csendes újonc
válasz MasterMark #33120 üzenetére
Belső router lan portjára kötött gépről szeretném a külső routerre kötött vinyót elérni ftp-n, illetve a külső router kezelőfelületét elérni. Remote management-re a külső router esetében nincs lehetőség (le van tiltva). A belsőn be van állítva, azt el is érem a netről. Még próbálkozok amúgy, mert most sikerült a külső routert teljesen elérhetetlenné tenni, mert letiltottam rajta a DHCP-t (legalábbis remlélem, hogy azért). Most hard reset lesz este és próbálkozom újra.
-
Topikgazda
válasz ElDiabloo #33116 üzenetére
A wifi kommunikáció nem csak a router-en múlik, "vissza is kell kiabálni" elv miatt, hanem a környezeti tényezők (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok), beállítások, használt kliens eszközök/adapterek, egyéb zavaró/befolyásoló tényezők (vezeték nélküli billentyűzet/egér/telefon, fém tárgyak, nagyobb bútorok, stb) függvénye is. Emiatt semmit sem lehet garantálni, csak helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mi is lesz a helyzet mivel minden környezet más és más.
Hatótávot/sebességet nem lehet megmondani előre, csak a helyszíni teszt során fog kiderülni, hogy mekkora is lesz, minden környezet más és más, rengeteg dolog befolyásolja az elérhető eredményt, többek között a használt kliens eszközök is.
Ezek miatt nem is lehet megmondani sem hatótávolságot, sem pedig lefedett terület nagyságot, ahol ezek meg vannak adva, vagy hazudnak vagy marketing duma. Irányított antennás rendszer esetén lehet hatótávot mondani de az egy speciális eset ilyen szempontból.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
MasterMark
titán
válasz freemesy76 #33119 üzenetére
Honnan akarod melyiket élérni? A legleblsőről kellene látnod kifele mind a kettőt.
Ha valamelyiket a WAN-on keresztül kifele akarod látni, akkor remote management-et állíts be.
Switch Tax
-
freemesy76
csendes újonc
válasz MasterMark #33113 üzenetére
Nahhhh, sikerült haladni vmit. A "külső router" 192.168.1.2, a belső 192.168.1.1. A fix ip-k 192.168.1.10-50 között vannak, a DHCP 192.168.1.100-200 között oszt. A belső router a külsőn DMZ-ben van. Van net meg minden, de a külső routert továbbra sem érem el egy belső gépről (ping sem megy). Az alháló mindegyiken 255.255.255.0. A felső routeren semmi sincs beállítva, DHCP sem, csak az alsó van DMZ-be téve. A feslő router egy LAN portja van rádugva az alsó WAN portájra. Mit tudok még tenni? Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
ElDiabloo
senior tag
válasz Core2duo6600 #33117 üzenetére
Azt írtam is, hogy a csatornát beállítottam a legkevésbé terheltre, de ugyan ezen volt az előző router is.
A wifihez meg azért ragaszkodok mert sajnos nem tudom megoldani, hogy áthúzzak egy kábelt. -
Core2duo6600
veterán
-
ElDiabloo
senior tag
válasz Gubek-Einste #33114 üzenetére
Digi honlapján az előző routert max. 50 négyzetméteres lakáshoz ajánlják, ezt az újat 150-eshez. Mi 70 négyzetméteres lakásban lakunk, az előző mégis teljesen jó volt. Ha a dual band miatt ennyivel gyengébb a 2.4ghz is, nem tudom egy kétszer ekkora 150 négyzetméteres lakásban mit tudna kezdeni Sajnos elég nagy csalódás így nekem ez a router, mert nem tudok közelebb menni hozzá, muszáj egy szobával arrébb lennem. Lehet még többet kell kiadnom és beszerezni valami jel erősítőt.
A mode-ot ha mixeden hagyom az jobb mintha csak "n only"-ra teszem ? Minden eszköz támogatja itthon az n szabványt. Ugyan ez a kérdésem a channel widht-el kapcsolatban is, hogy legjobb ha auton van, vagy inkább valamelyik fix Mhz-n legyen. Vagy ezek minimálisan befolyásolják a dolgokat ?
-
Topikgazda
válasz freemesy76 #33112 üzenetére
Így próbáltad beállítani?
-
MasterMark
titán
válasz freemesy76 #33112 üzenetére
Mert érvénytelen IP címet adsz meg valószínűéleg azért.
A router és amit DHCP-n oszt IP címek, azoknak egy alhálóban kell lennie különben nem hagyja beállítani.
Ergo egyik router legyen valami.1 másik valami.2, DHCP tartományok meg mondjuk valami.100-149 a másikon meg valami.150-199.
szerk.: Természetesen 255.255.255.0 maszkkal.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
freemesy76
csendes újonc
válasz Gubek-Einste #33107 üzenetére
Mert nem tudom őket vmiért azonos alhálóba tenni. A felsőn nem is tudom változtatni az IP-t, mindig visszaáll, az alsó meg azt mondja érvénytelen IP.
-
ElDiabloo
senior tag
Üdv
Eddig egy Tp-link wr841n routert használtam, de elég régi volt már, állandóan újra kellett indítani stb. Vásároltam egy Tp-link archerC1200 routert, aminek viszont sokkal gyengébb a jele, pedig egyel több antennája is van így nem gondoltam, hogy a jelerősség lesz pont a gondom. De ezáltal sebessége is fele akkora szinte mint az előzőnek.. Ennyire gyenge egy háromszor drágább router vagy az antennával lehet valami ? Mindkettőnél az SSID, a jelszó és a csatorna volt csak beállítva másba nem nagyon mentem.
Ennél az újnál pont olyan helyen használom a telefont ahova épphogy elér az 5Ghz, így folyton váltogatja a frekvenciákat. Nem tudom, hogy ezt mennyire kéne észre vennem de néha fél percet kell várni egy üzenet elküldésére is, mire összeszedi magát és csinál valamit. Az 5Ghz-t úgy is csak a telefonom tudja, szóval azt kikapcsoltam hátha jobb lesz de így is elég bizonytalan az alap jel is, és ami leginkább zavar, hogy még ugyan azt a sebességet sem hozza mint a régi router. -
csodavas
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni, hátha találkozott már valamelyikőtök ezzel a problémával. Adott egy telekomos iptv előfizetés. Tv+telefon+internet(50mbps). Iptv modem+cisco epc3925 router. A gondom a következő, hogy folyamatosan leugrál a wifi hálózatról az összes eszközöm, laptop a legsűrűbben, telefon, és a tablet kevésbé észrevehetően. A telekom szervizesek azt mondták, hogy a wifire nem vállalnak garanciát, csak a vezetéken leadott sebességre amit többszöri próbálkozás után már csak elfogadni tudok. Illetve a szervizes valami olyanról is beszélt, hogy a társasházban lévő többi wifi router frekvenciája is okozhatja ezt?! A kérdésem a következő, hogyan lehetne ezt megoldani legegyszerűbben? Vegyek esetleg egy Tp-Link routert pluszba és megoldódik a problémám? Elég idegesítő jelenség. Köszönöm előre is mesterek!
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz freemesy76 #33106 üzenetére
Miért nem jó az azonos alhálózat használata?
-
freemesy76
csendes újonc
válasz Gubek-Einste #33105 üzenetére
Hát nem örülök. De köszönöm a választ. Amúgy a D-linken van static routing, de gondolom ez nem elég.
-
Topikgazda
válasz freemesy76 #33104 üzenetére
Sajnos ezekkel az eszközökkel nem fog összejönni amit szeretnél.
-
freemesy76
csendes újonc
válasz Gubek-Einste #33083 üzenetére
A felső a t-s szolgáltatói huawei hg8245h, belül pedig egy d-link dir-842, amit szintén a t adott ajándékba.
-
Topikgazda
válasz Intruder2k5 #33102 üzenetére
Asus eszközökben van dedikált AP mód így nem kell a LAN-LAN összeköttetés, elég menüben aktiválni az AP módot.
-
MODERÁTOR
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Három új Moto G mutatkozott be
- Robotporszívók
- Elemlámpa, zseblámpa
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
- Fractal Design Gaming PC - i5 14th. gen / RTX3080 / 32GB
- Digitális mérleg 500/0,01g 200/0,01 ékszermérleg ek a legjobb áron Budapesten
- Tomb Raider 2,3,The last revelation, Chronicles PS 1
- J4105 Mini ITX 4GB félkonfig
- 12V - 24 V 5A 10A 12,5A 16A 30A 33A 5 Amper 12,5 - 16 és 30 Amper -es minőségi adapter tápegység ÚJ!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest