Hirdetés
-
PROHARDVER!
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hansomester
tag
válasz kentucky #34699 üzenetére
Ha sokan használják a netet akkor elég ha csak 1 ember torrentezik és oda a sebességed.
Próbáld ki hogy megváltoztatod a jelszót ideiglenesen és csak te leszel rajta, ha úgy is ugrál illetve rossz a sebesség akkor más lesz a gond."Sesshoumaru Nagyúr, biztos, hogy okos ötlet volt életben hagyni ezt a nőt? -Yaken, legközelebb nyisd ki a szemed, akkor láthatod, ez a nő már halott!"
-
kentucky
őstag
Sziasztok! Az a gondom, hogy egy két hete elkezdett szar lenni a 2.4 Ghz-es 1043Nd routeren a net. Azt hittem, hogy sokan vannak és az a gond, beröffentettem a tétől kapott modemen az 5 ghz-et de ott is ugyanolyan ugráló gagyi sebességet kapok mint a 2.4 Ghz-en. Mindkettő a legjobb beállításokra van konfigurálva. Kábeles mérések alapján a netnek nincs baja. Lehetséges, hogy valaki kiakar babrálni a többiekkel és van egy jelzavaró a környéken?
-
m_kovacs
tag
válasz SkiDev #34697 üzenetére
Szerintem nem szükséges "megosztani" routerünk beállításait a tplinklogin.net -el.
A router alján nagy valószínűséggel ott a készülék IP címe és a default account. Ha mégsincs, az első szembejövő topiclakó megmondja.(ha mondjuk a google nem tudná)
a WIFI sebességnek semmi köze a net sebességhez.A Wifi sebessége némi túlzással 100 plusz 1 körülménytől függ.Nem írom le, neten megtalálható.
Leírom az enyémet, hogy legyen mihez viszonyítania
Router Tplink 1043ND Link sebesség 56Mbps,Letöltés:15.9Mbps, Feltöltés:14.1Mbps (2m távból)
Router ZTEF668 Link sebesség 65Mbps,Letöltés:29.3Mbps, Feltöltés:20Mbps (5m távról)
Ha az Öné tényleg 30-50 közt van, akkor az enyémhez képest hasít! Ez a sebesség elég normál FHD videók továbbítására akadozás mentesen.
m_kovacs -
SkiDev
senior tag
válasz m_kovacs #34695 üzenetére
Rajta volt a router alján egy webcím (tplinklogin.net), ahol belépés után - admin/admin felhasználó / jelszó - Quick Setupban beírtuk az internetszolgáltatótól kapott felhasználót és jelszót, végigmentünk a beállításokon, SSID + pw pl. ezek után működött. CD-re ettől függetlenül is hibát írt állandóan, network hibára hivatkozva.
Viszont ettől függetlenül segítség kellene abban, hogy miért gyenge a WiFi. 2,4 GHz és 5 GHz is próbáltam, de 35-50 mbit, miközben digi 1000 van. Egy fal van köztem és a WiFi között, de így is tölt folyton a 480p feletti videó, de csak WiFin.[ Szerkesztve ]
Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
humax
senior tag
válasz Gubek-Einste #34694 üzenetére
köszönőm
source ip volt gond
rendben vanElnézést kérek a rossz magyar írásomért, külföldi vagyok
-
Topikgazda
-
humax
senior tag
Sziasztok
ASUS RT-AC66U miért nem engedélyezi a port forwarding?
Maid nem minden próbáltam vele.
Mi lehet a gond.?
Tplink 1043 siman engedély.Elnézést kérek a rossz magyar írásomért, külföldi vagyok
-
SkiDev
senior tag
válasz m_kovacs #34691 üzenetére
Köszi a választ! Megoldódott Kiderült, hogy weboldalon kell bebikázni vagy micsodán... Viszont furcsa kissé, mert kábelen elég szép értéket produkál, de 2,4 GHz és 5GHz hálózaton is 35-50 Mbps-t bír WiFi-n...Ez normális dolog?
Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
SkiDev
senior tag
Sziasztok!
Egy olyan helyzet állt elő, hogy routert cseréltünk, a régi 10/100-ast 10/100/1000-esre. A jövevény egy TP-Link WDR3600-as. Viszont teljesen felbolygatja a hálózatot. Falból jön nekünk Digi LAN-kábelen a net. Rácsatlakoztattuk az új routert, nyomtuk neki egy resit, CD-vel próbáltuk feltenni, de hibaüzenetet ír, Windows hibaelhárításra sem reagál. Sehogy nem tudunk netet csiholni, kihúztuk és egyből falra kötöttük a gépeket, akkor sem jött net. Visszaraktuk a régi routert és hirtelen lett net. Mit tudnánk csinálni?
Választ köszi!
-
krealon
veterán
válasz Jocikablack #34642 üzenetére
"Sajnos a port forwardot nem tudom megcsinálni.
Nem igazán vagyok hozzáértő..
Lannal van csatlakoztatva. AP eszközként szeretném használni."Egy AP-n nem kell portot forward-olni.
Port forward-ot csak router modu eszkozon lehet kesziteni. -
ruddee
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi router problémával fordulok hozzátok. Vásároltam egy TP-Link TL-M7350 4G SIM mobil routert. Majd a következő volt a problémám: A 2,4GHz-es sugárzása nem mindig volt elérhető, illetve, ha esetleg csatlakozott, akkor nem mindig volt rajta net. Az 5Ghz jól működik mindig. A laptopom azon tud csak csatlakozni és sokszor megakadt a net. A wifit látja a listában, de nem csatlakozik rá. Firmware frissítés sem segített. Aztán gondoltam, hogy veszek egy asztali routert is, mert úgy alakult, hogy a sim kártyás mobilnet (Telenoros) mellett döntöttünk. Aztán vásároltam egy TP-Link AC750 Archer MR200 4G SIM asztali routert. A mobil routert pedig visszaküldtem gariba, hogy nem jó és vizsgálják meg, akár cseréljék ki. Majd, míg a szervizben volt, ezalatt az asztali is csinálta ugyanezt a hibát.
Aztán egy új készüléket kaptam vissza az eredeti mobil helyett. Hát azzal is volt hasonló gondom. Hívtam a telenort, hátha tudnak mondani valami okosat, nézzék meg, hogy volt-e ez időtájt valami rendszerhiba, de semmi. Majd hívtam a TP-link ügyfélszolgálatot és segítséget kértem ott is. Ott sem tudtak segíteni. Ami a legviccesebb, hogy egymásra mutogattak, hogy a másik miatt nem működik. Van, amikor napokig jól megy. Vagy csak úgy találom én, mert nem egész nap van használva a net, nem egész nap vagyunk otthon. Régebben telefonon sem tudtam rálépni ilyenkor a 2,4-es hálózatra. Próbált csatlakozni rá, de nem sikerült és pár másodpercre el is tűnik utána a hálózat a listából. Az 5GHz-es gond nélkül megy.
Pl volt olyan, hogy újraindítottam és 2 percig tudtam csatlakozni, majd ismét megállt. Aztán volt, hogy hiába indítottam újra, semmi… Utána a router menüjében csináltam egy resetet, de semmi extra, majd újra konfiguráltam az ő automata konfigurálójával és működött kb 1 hónapig hibamentesen. Aztán elkezdte csinálni újra, hogy 2,4-en nem megy megint a net. Újraindítás segített. Most rá 2-3 hétre megint szarakodott és nem segített az, hogy kihúztam 5 percre a hálózatból. Majd 1 óra elteltével egyszer csak működik újra.Volt valakinek hasonló tapasztalata, esetleg van valakinek ötlete? Nagyon szépen köszönöm előre is!
-
MODERÁTOR
válasz Monolith #34685 üzenetére
Az access point a wifi üzemmódjára utal, ami attól, hogy a router switch-ként működik és nem nat-ol, még lehet access point. De mindegy is, értem mire gondoltál. A webes admin felületet ugyanúgy éred el mint eddig, de arra ügyelj, hogy az ip címe ne legyen azonos a huawei ont ip címével, illetve annak dhcp tartományán kívül essen.
-
Monolith
tag
válasz Intruder2k5 #34684 üzenetére
Üdv!
Úgy tudtam igen, mármint acces point-ként gondoltam beállítani, de most vettem észre, hogy a wan-ba volt dugva a huawei-ből érkező utp, és úgy bizony nem az. Így olybá tűnik jó is, egyetlen kérdés merült fel, hogyan érem el a továbbiakban a d-link webes felületét?
-
MODERÁTOR
-
Monolith
tag
Üdv!
A következő a helyzetben vagyok:
van egy szolgáltató által biztosított huawei HG8245, amihez csatlakoznak eszközök, köztük egy dir860l router acces pointként, ami további wi-fi lefedettséget biztosít a ház távolabbi pontján, és egy asztalai gép is rá van dugva, amin viszont szeretnék rendesen seed-elni.Hogyan lehetne ebben a felállásban aktív módba kerülni?
Olvastam portforwarding.com-ot, de ott ez a felállás nincs túl szemléletesen leírva, tud valaki segíteni?
-
bigga
aktív tag
Huawei P8-P9, Huawei Mediapad T3 8.0, Xiaomi Redmi 4x, és egy számítógép szokott lenni a kliens. A Pc-hez egy régi 150 Mbites Tp-Link Adapter van, de az is max. 35 mega, az mondjuk a másik szobában van.
Az 2,4ghz-es frekit 20mhz-re állítottam, 11-es csatorna, N only.
Az 5ghz-es N/Ac mixed, 40mhz.
Amúgy stabil sok eszközzel is, csak ezt a wi-fi sebességet nem értem, miért csak ennyi.
Ja, bluetooth eszközök, és más rádiós cuccok nincsenek.[ Szerkesztve ]
" You know what capitalism is? Getting f*cked! "
-
mezis
félisten
Azért akad a szomszédos csatornákon zavar.
Müködik a közelben más vezeték nélküli eszköz (egér, füles,...) ?mezis
-
Topikgazda
-
bigga
aktív tag
Na megnéztem mindent, a csatornák is beállítva, panellakásban van, de nagyon jó a jelerősség. Viszont 50 mega a leggyorsabb sebesség, még a router mellett vagyok akkor is. Ennyit tudna csak?...
Több eszközzel néztem (két telefon, tablet, wifi adapter).[ Szerkesztve ]
-
bigga
aktív tag
Sziasztok!
Egy olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy vettem egy alap gigabites Asus RT-AC53-as routert, minden szépnek és jónak mondható, kivéve a wifit, mivel csak 4x mbiten hajlandó sugározni. 2.4 és 5ghz-en is próbáltam már. A net 1000mbit Digi, kábelen 650mbit jön, Cat5e és Cat6 kábelek, ezzel sincs gond. Wifin azért többet várnék el 40 mbitnél, ekkora sávszélességnél. Ha bekapcsolom az IPv6-ot, akkor pedig csak 220at tud kábelen a routeren, ez a Digi hibája lenne?... Köszönöm a türelmet, és válaszokat előre is.[ Szerkesztve ]
-
perfegor17
senior tag
Megoldás az lett hogy az asztali gép megy a modembe. az iptv meg a routerbe ami AP módban szépen viszi is.
-
perfegor17
senior tag
válasz Gubek-Einste #34672 üzenetére
-
Topikgazda
válasz perfegor17 #34670 üzenetére
Eszköz ajánlás ITT, olvasd el az összefoglalót.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Triumph81
kezdő
válasz Intruder2k5 #34668 üzenetére
Köszi
Így 94/54 -
perfegor17
senior tag
válasz Gubek-Einste #34669 üzenetére
Tudnál ajánlani valamit ami megbízható?
-
Topikgazda
válasz perfegor17 #34653 üzenetére
A Tenda-nak csak 100-as LAN portjai vannak így emiatt méred a 90 Mbps-es értéket, Gigabites portokkal rendelkező eszközt kellene beszerezned.
A 300 Mbps a wifi link sebessége.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
MODERÁTOR
válasz Triumph81 #34667 üzenetére
Írd be az Administration -> Scripts -> Init részbe ezt, majd nyomj alul a Save gombra.
modprobe bcm_nat
Ezután vagy indítsd újra a routert, vagy futtasd le ezt a parancsot a Tools -> System Commands oldalon is. Ha ez megvan, mérj újra.
szerk.:
Igen, közben kibeszéltük, hogy a Te neted még 100/50 lehet, de ettől még a 94Mbps lefelé elvileg elérhető.[ Szerkesztve ]
-
Triumph81
kezdő
válasz Intruder2k5 #34666 üzenetére
Érdekes a speedtest így is 89/52-t mér.
De remélem a netszakadás megoldódik
Ja most olvasom a másik fórumban hogy miért...[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Triumph81 #34665 üzenetére
Remek, szívesen!
Ha elakadsz valamiben, a Tomato topikban is tudnak, tudunk segíteni.
-
Triumph81
kezdő
válasz Intruder2k5 #34664 üzenetére
köszi , így minden működik
-
MODERÁTOR
válasz Triumph81 #34663 üzenetére
Ezt értem, csak hát attól nem kellene elmennie a netnek. Ezért kérdeztem, hogy pontosan mit állítasz ott.
Wireless Mode - Access Point
Wireless Network Mode - Auto
SSID - Hálózatnév
Broadcast - pipa
Channel - legyen egy lehetőleg szabad csatorna
Security - WPA2 Personal
Encryption - AES
Shared Key - WiFi jelszóEnnek így mennie kell.
-
Triumph81
kezdő
válasz Intruder2k5 #34662 üzenetére
hát hogy osszon wifin is netet, user név meg jelszó
-
MODERÁTOR
-
Triumph81
kezdő
válasz Intruder2k5 #34660 üzenetére
megvolt
Úgy néz ki ha csak a usernevet meg passwordöt állítom be akkor jó a wifi beállítással rontok el valamit
Acces pointként állítsam be?[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Triumph81
kezdő
válasz Intruder2k5 #34658 üzenetére
ja ha azt nézzük a 140-est tettem fel
-
MODERÁTOR
válasz Triumph81 #34657 üzenetére
Akkor már miért nem a 132-est?
tomato-K26-1.28.RT-N5x-MIPSR2-132-Max.zip
Vagy az 1.28 140-es-re gondoltál?
Nézted, hogy mi van a log-ban a csatlakozásról? Status -> Logs -> View All
[ Szerkesztve ]
-
Triumph81
kezdő
válasz Intruder2k5 #34656 üzenetére
v128maxot tettem fel
Beállítottam ott mindent és mégsem megy
Megcsináltam megint az nvram resetet és csak azt állítottam be amit írtál és nem megy[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Triumph81 #34655 üzenetére
Melyik verziót tetted fel pontosan? NVRAM törlés megvolt miután feltetted? Ha nem, akkor inkább csináld meg, mielőtt bármit is elkezdesz konfigurálni.
Administration -> Configuration -> Restore Default Configuration -> Erase All Data In NVRAM Memory -> OK
Egyébként a netet a Basic -> Network menüben, felül a WAN Settings részben tudod beállítani. DIGI esetén a Type legyen PPPoE, alatta töltsd ki a Username és a Password mezőket, majd alul Save, és elvileg megy a net.
[ Szerkesztve ]
-
perfegor17
senior tag
Vagy esetleg olyan megoldás hogy az egyik iptv menjen a tendáról vajon megoldható?
-
mezis
félisten
válasz perfegor17 #34650 üzenetére
Üdv Telekomos dobozba a PC-t csatlakoztatva mennyi az annyi ?
mezis
-
norbert400
tag
válasz perfegor17 #34650 üzenetére
mindent jól csináltál. Viszont elég olcsó router így nem elvárandó hogy ki is hozza a papíron lévőt.
-
perfegor17
senior tag
Sziasztok vettem egy Tenda F3 300-as router-t és lenne egy kis problémám vele.
Adott egy 250-es Telekomos internet de mivel 3 IPTV van a házban így egy csatlakozóm maradt üresen.
Az üres helyre be van kötve a tenda router.Ebbe pedig bele az asztali gép.de csak 90-es internet jön át rajt.
viszont a dobozon 300-as van feltűntetve így nem értem hogy miért csak ennyi jön át. Ebben kérnék segítséget mit állítsak át. vagy dobjam a kukába és vegyek egy másikat? -
Hansomester
tag
válasz Hansomester #34634 üzenetére
Időközben megoldottam.
Leírom, hátha valaki hasonlóan jár.
Szóval ami érdekes nem volt windows frissítés mostanában vagy nem tudtam róla.
Elkezdtem gyanakodni, hogy a hálókártya lehet rosz így megnéztem a gyártó honlapán van-e frisebb.
Csak nem jutott eszembe, hogy Maximus Hero V-VI-VII van-e?
Megnéztem a windowsban, de nem írta ki tehát nem ismerte fel az alaplapot maximálisan.
Nah akkor gép szét lap megnéz Hero VI, driver fel és lám működik.
A windows gondolt egyet és mást telepített fel, mert gondolom nem volt biztos, hogy milyen lap van a gépben.
Érdekes."Sesshoumaru Nagyúr, biztos, hogy okos ötlet volt életben hagyni ezt a nőt? -Yaken, legközelebb nyisd ki a szemed, akkor láthatod, ez a nő már halott!"
-
válasz Gubek-Einste #34647 üzenetére
Szia!
Panel és egy szobában vannak a gépek és a router is.
Most a csatornaválasztást és a frekit automatára raktam. így kb 80/50 szokott kijönni. Ez már egész elfogadható. Wifin 300Mb -s a router.
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
Topikgazda
válasz Lalikiraly #34645 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4 GHz-s csatorna képről.
SSID/jelszó csak angol abc betűi és/vagy számok?
A wifi csatorna fix-en 1 és 11 közötti?
Milyen kliens eszközzel/adapterrel van használva?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
Sziasztok!
Budapest IV kerület Panel. DIGI internet 100/50-es csomag.
Az a probléma a netemmel, vagy a routerrel, hogy a sebesség max a fele. Fix csatorna van kiválasztva és 40Mhz a WIFI. Természetesen wifin megy. TPLINK WR841ND router. Valami ötlet?
És néha megáll a net olyan értelemben, hogy az alkalmazások és programok, valamiért csak pár órával később látnak frissítést, vagy ha valamiért a router beállításait módosítom. Torrent FTP ilyesmi szépen megy. Előre is köszi a segítséget.Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
gboszi
senior tag
válasz Jocikablack #34642 üzenetére
Szerintem rossz helyen jársz. Halozati terkepen megnezed a ps4 ip cimet. Dhcp-ben fixalod. Utána meg port fowarding menuben beallitod a portot. Ha kinai amit irtam irj privatot.
"If you're good at something, never do it for free!"
-
ÁdiBá
veterán
Sziasztok,
Van egy TP-Link WDR4900 asom,
a kérdésem csak annyi hogy 500 as netem van. UPC500 FiberPower, viszont általában mindig ilyen 260-300 körüli értéket mérek, létezik, hogy a ruter nem tudja kábelen keresztül ezt a teljesitményt?
Úgy 4 éves készülékről van szó, eddig még nem volt semmi gondom vele.ÁdiBá
-
Jocikablack
tag
Sziasztok!
Új routert vettem, asus n18U.
Sajnos a port forwardot nem tudom megcsinálni.
Nem igazán vagyok hozzáértő..
Lannal van csatlakoztatva. AP eszközként szeretném használni.
Cod ww2-nek mindenképpen kell port forward, a 3074-es porton.
A DMZ-be mit kell beírni?
PS4 Ip címét hol találom?
A port forwarding menüben az alábbi kérdések fogadnak:
FTP server port:
Service name:
Source target:
Port range:
Local IP :
Local port:
Protocol:Segítséget előre is köszönöm. Sorry a sok kérdésért..
[ Szerkesztve ]
-
Triumph81
kezdő
Az áram rendben, legfeljebb ahogy írtam az lehet a gond hogy nem földelt a konnektor és ráznak a dolgok mikor hozzáérek. Szóval lehet a routerben is valami statikus áram kisülés időnként.
Ha pl. bedugok a gépbe egy pendriveot és nem érek előtte semmihez van úgy hogy megráz a gép és újraindul szóval ilyen statikus áram van
Közvetlenül a pchez kapcsolódik a router UTP kábellel.[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
krealon
veterán
válasz kisfuca96 #34635 üzenetére
"Az lenne a kérdésem,hogy bizonyos portokat hogyan tudnék megnyitni ezen a Routeren: TL-WR720N."
Forwarding --> Virtual Servers --> Add
Service Port-nal vagy egy konkret portot, vagy egy port tartomanyt (a kepen ez van) adhatsz meg
IP Address: az eszkoz cime, ahova a portot tovabbitani / nyitni szeretned
Protocol: TCP / UDP / ALL (mindketto)
Ha kesz a fenti 3 beallitas --> [Save] -
kisfuca96
újonc
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem,hogy bizonyos portokat hogyan tudnék megnyitni ezen a Routeren: TL-WR720N.
UPC szolgáltatónál vagyok.Előre is köszönöm a segitségeteket! -
Hansomester
tag
Sziasztok!
Van egy tp-link archer C20 routerem.
A gond az, hogy random időközönként 2-3 mp re bontja a netet lanon is és wifin is. Tehát a gépen ami közvetlenól lan 1 en kapcsolodik a routerhez a hálozaton ks piros X jelenik meg (nem állnak rendelkezésre kapcsolatok)
PR telekom előfizetésünk van dinamikus IP-vel, a router a PR telekom modemből közvetlenül kapja a netet egy UTP-n keresztül. Közel 1 éve működik már így, de 2-3 napja kezdte a hülyéskedést.
Tesztelgetés alatt az UTP-t ami a PR modemből jön bedugtam közvetlen a gépbe, hibátlanul működött szakadás nélkül. Tehát a gond vhol a routerben van.
Routernél firmwaret frissítettem, utána 0-ról újrakonfigoltam, de ugyanúgy csinálja.
Találkozott már vki ilyennel?
Esetleg kifingott a router?
Köszi a helpet előre is."Sesshoumaru Nagyúr, biztos, hogy okos ötlet volt életben hagyni ezt a nőt? -Yaken, legközelebb nyisd ki a szemed, akkor láthatod, ez a nő már halott!"
-
gorgo
őstag
Üdv!
van egy ASAU RT-N12D1 routerem, elfelejtettem a jelszót hozzá, és gépet cseréltem, a mentett jelszó nem áll rendelkezésre. Új gépet rádugtam, és mi történt? valami módon bekérte a router aljára nyomtatott PIN kódot, azt elfogadta, viszont átnevezte a hálózatot, és wi-fin nem tudok rá feljelentkezni telefonnal. Ott már nem fogadja el ugyan azt a PIN kódot. További érdekesség, hogy míg a laptopon (ez az új gép) van kábelen net, addig nem tudok belépni a router kezelőfelületre, mert a jelszót ugye nem tudom.
Mit tehetek? A jelszót már nem tudom sehogy kitalálni, RESET segíthet ezen? Más megoldás?
Thx!"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
Keef_Lee
senior tag
Azért, mert ez egy ilyen eszköz, amit csak az 1-es lan portól, csak direktben háló kártyán beállított ip-vel lehet elérni. Mindenhol ezt írják, a helpdesk is ezt mondta.
Ha a ZTE router lenne, akkor port forward se lenne. Nem tudja.
Azóta sokat olvastam:
DSLAM isolation opciót-t kell kérni a szolgáltatónál, hogy ne lássa másnak a hálózatát.
Mert ezzel nem foglalkoztak ezek szerint maguktól. -
mezis
félisten
válasz Keef_Lee #34626 üzenetére
Miért lenne probléma az elérése, ha rendben vannak az IP címe ?
Jelenleg amit a ZTE-hez LAN-on csatlakoztatsz (vagy ha be lenne kapcsolva, akkor WiFi-n is), az kívül van a tűzfaladon. Az a Zyxel meg, amit látsz a ZTE-ddel azonos LAN IP címmel, egy közelben lévő, másik Invitelhez csatlakozó eszköz lehet.Pont ezt a katyvaszt szüntetné meg, ha a ZTE lenne a routered és a korábbi link alapján osztanád ki az IP címeket, DHCP tartományt.
mezis
-
lcee79
addikt
Sziasztok!
Szerintetek az mitől lehet, hogy a torrentem nagyrészt nullával tölt fel, de van hogy néha egy egy torrenthez hozzácsatlakozik 2-3 ember és akkor egy darabig seedelek, majd 2-5 perc múlva meg egyszer csak ez is leáll.
- D-Link DCM-704-es modem és router egyben telekomos pár éve ez van (ezen lehet valamit állítani ezzel kapcsolatban?)
- Netgear R7000-es router (port forwarding be van állítva, de ha nincs ha van nem javul, nem romlik)
- qbittorrent aktuális legújabb.
- Asztali pc, vezetékkel, t-home internet
Nem új keletű a problémám, nagyon ritkán látok olyat hogy "normálisan" (max sávszél) töltene felfele, de leginkább olyat látok, hogy 10-15 torrentből 1 ha tölt felfele és az is kb 1 embernek...
Gondolom az nem reális, hogy 800-900 letöltőből egy se akar az én gépemmel szóba állniMár mindent megpróbáltam be/át állítani amit gondoltam, de csak rontani tudok a helyzeten, javítani nem nagyon
Mivel lehetne javítani ezen?
Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
https://www.mixcloud.com/laszloerdelyi2/
-
Keef_Lee
senior tag
Nem gondom van, hanem aggódok, hogy milyen ez vajon adatbiztonság szempontjából, amit írtam. Ha pedig a ZTE lesz a router, akkor az, hogy problémásan elérhető, akár egy statikus cím felvételénél vagy bármilyen beállításnál, továbbá hogy ez a zyxel valahonnan jön, az nem oldódott meg.
-
Keef_Lee
senior tag
H168N v2
Nem, nem. Már bejutok a ZTE-be. Pont ez az, hogy két féle ügy van:
1, kihúzott dsl kábelnél és a PC hálókártyáján direktbe IP-t állítva a ZTE adminfelülete jön be..
2, Bedugott dsl kábellel pedig ugyanígy a Zyxel felülete jön be. Mondjuk nagyon lassan és nem mindig. (amikor nem, akkor kidobja a böngésző,hogy túl sokat várt) -
Keef_Lee
senior tag
Kösz, igen, közben rájöttem, hogy mindent kiír. Ezért csatoltam is a másik képet is.
A ZTE modemet közben ki-be kapcsolgatva, amire direktbe volt dugva a gép (ez a két eszköz volt csak), néha hozott 8 eszközt is, amiknek az ipcíme 192.168.1.2xx volt, TPLink meg Microsoft, meg Huawei technologiát írt hozzájuk. Ezt pl. azóta nem tudom megismételni. Ez meg a szolgáltató hálózati eszközei lehettek?! Nem értek már semmit sem. -
-
Triumph81
kezdő
válasz Triumph81 #34607 üzenetére
Sziasztok!
Készítettem egy hosszabb logot hátha ebben jobban látszik mi a gond:
Syslog2
Az jutott még eszembe, hogy nem lehet-e az a gond, hogy sajnos itt a panelban nincs földelt konnektor és néha kóbor áramot kap?
Lehet hülyeség, de amióta itt lakunk csinál érdekességeket a gép is.Köszi
T[ Szerkesztve ]
-
Keef_Lee
senior tag
Kösz. Ennél nagyobb volt a gebasz. A ZTE a PC hálókártyán direktbe beállított ip címmel jut csak be az admin felületre. De érdekes, hogy akkor is ha nem húzom le a dsl kábelt, akkor olyankor nem a ZTE felülete jön be, hanem egy Zyxel-é. Zyxel egyáltalán nincs a hálózatban. Mi a lótúró ez? Elég biztonságos ez így, vagy a Zyxeles meg az én felületemet láthatja? Nem értem.
A ZTE-nek bridge üzemmódban is világítani kell az Internet lednek ugye? -
Keef_Lee
senior tag
Sziasztok!
Inviteles ZTE modem/routerbe (h168n) nem jutok be. Úgy nem, hogy az ip címét sem tudva, még az admin felületet sem látom. Bármilyen segítséget megköszönök. -
Simba86
senior tag
frissítés:
leteszteltem, lehúztam a lassú LAN-os eszközöket, rámértem a sebességre, hozta a megfelelőt. utána visszadugtam a többit és nem lassította vissza, szóval szerintem bootoláskor valóban felméri, hogy milyen eszközök vannak rádugva és ha csak 1 eszköz is 10/100-as LAN-on keresztül csatlakozik, akkor az összes LAN port sebességét limitálja... hát érdekes, nem mondom...
Siemens C35-> Siemens MT50-> Motorola E398-> SE K750i-> Nokia 6220 Classic-> ZTE Blade-> SE Xperia Mini Pro-> Samsung Galaxy S Advance -> Sony Xperia SP -> Huawei P8 Lite -> Xiaomi Redmi Note 4 -> Xiaomi Redmi Note 6 Pro ->Xiaomi Redmi Note 9 -> Xiaomi Redmi Note 11
-
Simba86
senior tag
Sziasztok!
Írtam (#34592), hogy sehogy se tudom kihozni routeren keresztül az 500 megát, csak töredékét. Megnéztem a connect boxot, azt írja, 100 mbiten csatlakoznak azok az eszközök, amelyek a routeren át vannak összekötve. Ebből az egyik eszköz egy 10/100-as android box, a másik egy horizon box. Létezik, hogy amennyiben EGY eszköz sebessége is limitált 100-ra, akkor lelassítja az összes LAN portot??? Ez mekkora baromság?
[ Szerkesztve ]
Siemens C35-> Siemens MT50-> Motorola E398-> SE K750i-> Nokia 6220 Classic-> ZTE Blade-> SE Xperia Mini Pro-> Samsung Galaxy S Advance -> Sony Xperia SP -> Huawei P8 Lite -> Xiaomi Redmi Note 4 -> Xiaomi Redmi Note 6 Pro ->Xiaomi Redmi Note 9 -> Xiaomi Redmi Note 11
-
Triumph81
kezdő
Nemhiszem, mert amióta megvan a router, azóta 2-szer újraraktam a wint. Utánna csak a routeren állítottam be a netet.
[ Szerkesztve ]
-
krealon
veterán
válasz Triumph81 #34605 üzenetére
"pppd[277]: Remote message: Too many sessions"
Azt jeneti, hogy tobb gep is megprobal PPPoE kapcsolatot letesiteni ugyanazzal a felhasznalonev/jelszo parossal.
Lehetseges, hogy a gepen nem tiltottad/torolted a PPPoE kapcsolatot, mielott a router-en beallitottad volna? -
Triumph81
kezdő
-
Topikgazda
-
NGA
addikt
Sziasztok. Van egy Asus RT-AC51U routerem. Rá van kötve 2 merevlemez, és az egyikre töltök le.
Leszedtem egy 720p-s filmet, 6000 kb/s-es képsűrűségű, vagy hogy hívják. Lejátszáskor néha megáll, majd továbbmegy. Több nagy HD, FHD filmmel is ezt csinálja. A tv utp-n van rákötveEz ennyit tud?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest