Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Cáfolta az Intel és az AMD egyesülését az utóbbi cég vezetője
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- DUNE médialejátszók topicja
- iPad topik
- OLED TV topic
- Vaku topic
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alteran-IT
őstag
válasz a.sebi #33799 üzenetére
Akkor ezek szerint központilag NAT-olnak, így nincs mit tenni, be kell menni, vagy fel kell hívni őket és kérni kell publikus IP-t, legalább is akkor, ha routert is akarsz tudni rendesen használni Xbox-al.
Egyébként olyankor milyen IP-t kap az xbox? Mert ha ugyan ilyet (és valószínűnek tartom, hogy ilyet), akkor azért működik, mert ugye csak egy NAT van, amit még elvisel, mert általánosságban szinte minden háztartásban van legalább egy, csak ugye ha szolgáltató is NAT-ol, akkor nálad már a 2. NAT van és az már problémákat okozhat, egyrészt lassabb az internetelérés válaszidőben, másrészt bizonyos szolgáltatások nem működnek megfelelően, mint ahogy most az xbox sem.
Lényeg, hogy azt mond nekik, hogy azt tapasztaltad, hogy privát IP címed van, viszont neked publikus IP címre lenne szükséged, mert bizonyos dolgok nem működnek, ha rákérdez hogy mi, vagy azt mondod neki, hogy semmi közöd, vagy valamit hantázol, hogy pl. távelérés, FTP stb... azt hozzáteszed, hogy az xbox se tud csatlakozni router mögül.
Amúgy az a baj, hogy a weboldalukon nem találtam arra utalást, hogy NAT-olnak, bár mivel ilyen kis szolgáltató, ezért valószínűleg nincs valami nagy IP tartományuk ezért is csinálják, csak kérdés hogy akkor vajon kérésre adnak-e publikus IP címet és ha igen, akkor azt ingyen adják, vagy esetleg külön fizetni kell érte, mert ugye alapból járna, de ezt is a szolgáltató határozza meg a halandzsában (ÁSZF). -
a.sebi
őstag
válasz Alteran-IT #33797 üzenetére
Megpróbáltam , nem tudok belépni , multkor kint voltak azt mondták ez csak egy sima modem wifihez kell router is ! Azert nem ertem mert ha direkt a modembe kotom a boxot , akkor open nat!
A többit amit írtál nem értem 😂😂😂
Holnap be megyek a szolgaltatóhoz (znet) és beszélek velük ! Csak akkor mit mondjak ?
És nagyon koszi , hogy ilyen türelmesen segítesz ![ Szerkesztve ]
-
Alteran-IT
őstag
válasz a.sebi #33795 üzenetére
Biztos? Mert egyébként elég érdekes, hogy A osztályú privát IP címet kapsz 255.255.0.0 alhálózati maszkkal, tehát a dupla NAT az most 100% hogy van, a kérdés csak az, hogy az első NAT hol keletkezik mert nekem olyan nem rémlik, hogy kábelmodemes hálózatnál NAT-olnának, tehát vagy a kábelmodemben van a NAT, vagy tényleg a szolgáltató NAT-ol (bár hogy több ezer felhasználót egy tartományban egy portra tegyenek az elég nagy baromság, főleg nagy sebességű netkapcsolatoknál, modemen meg szintén hülyeség egy ekkora tartományt beállítania a szolgáltatónak), bár érdekelne akkor, hogy melyik szolgáltató ez, illetve akkor ezt neked is a szolgáltatónál kellene tovább intézni, mert így TP-Link-el nem nagyon fog működni, max. ha switch-ként használod tovább, már ha lehetséges és a kábelmodemen keresztül több IP is átjön külső NAT esetében, szóval inkább a szolgáltatót kellene basztatni, hogy csináljanak valamit, már amennyiben tényleg csak egy sima modemről van szó, én böngészőn keresztül rápróbálnék a 10.21.0.1-es címre, vagyis a default gateway-re, ha bejön akkor valszeg a thomson-os modem lesz az, ha nem akkor szolgáltatói eszköz, mivel csak nem olyan hülyék, hogy hagyjanak webkonfigurálási lehetőséget, már ha van egy komolyabb eszköznél.
Attila2011:
Nálam is volt, hogy vihar vagy energiaingadozás alatt nem ment ki minden, csak a gép hálókártyája és a router egyik LAN portja hibásodott meg először úgy, hogy hol működött, hol nem, utána meg már egyáltalán nem működött.Ha megvan a szoftver frissítés és kap WAN IP-t is, akkor csak a WAN-LAN kapcsolat ment gallyra, ha pedig IP-t sem kap akkor valószínűleg port hiba, főleg ha eddig a modemen is a zöld led világított a sárga helyett, szóval a port link sebessége biztos meg változott, vagyis valami probléma biztosan van a routerrel, de ugye a port aktív, ha a modemen egyáltalán világít egy led is, de kiderül majd egy másik routerrel hogy mi a gond, a kérdés már csak az, hogy ha a routerrel van a gond, akkor javítható-e, vagy csere lesz belőle.
[ Szerkesztve ]
-
Attila2011
aktív tag
válasz Alteran-IT #33792 üzenetére
Nem tudok róla, hogy lett volna vihar este, jó néhány éve szállt el vihar miatt router, akkor vitt mindent, ezért gondolom,, hogy most nem erről van szó. Persze nincs kizárva egy kis áramingadozás, de más nem hibásodott meg.
Igen, elérem a webes felületet, onnan csináltam resetet és gyári visszaállítást is.
Megpróbálom még amiket írtál, hátha csak szoftveresen zavarodott össze. Meg elvileg estefelé kapok egy routert kölcsönbe, hogy azzal is megnézzem.
Jelentkezem, ha van fejlemény, köszönöm az eddigi segítséget is!
-
a.sebi
őstag
válasz Alteran-IT #33794 üzenetére
-
Alteran-IT
őstag
válasz a.sebi #33793 üzenetére
Ez csak sima kábelmodem, vagy kábelmodem+router? Típust tudsz írni, vagy esetleg a webes felületére be tudsz lépni mint a TP-Link-nek? Vagy ha a TP-Link-nél rámész a WAN részre, vagy a Status-nál nézed, akkor milyen IP címet kap modemtől? Csak az első 2-3 tagot írd le, abból már lehet tudni, hogy van dupla NAT vagy nincs és ha van, akkor csak a szolgáltatói eszközt kell átállítani.
-
a.sebi
őstag
válasz Alteran-IT #33790 üzenetére
Szia egy szolgáltató által kapott thomson modemem van !
Igen double nat type ot ir , mingyegy milyen beallitast alkalmazok !
Forduljak a szolgáltatóhoz ?[ Szerkesztve ]
-
Alteran-IT
őstag
válasz Attila2011 #33791 üzenetére
Szóval tegnap még minden jó volt abban a felállásban, hogy internet->modem->router->PC, igaz? Történt valami volt valami vihar vagy hasonló? Mert előfordulhat az is, amit mondtál, hogy a router WAN portja hirtelen gallyra ment, de általában nem magától van az, hanem valami feszültség ingadozástól, vagy valami hasonlótól, illetve ugyan így a szoftver is megzavarodhat, érdemes egy firmware frissítést is megcsinálni egy új router vásárlás előtt, hátha, illetve PC-Router WAN párossal egy IP alapú kapcsolatot felépíteni és legalább egy pinget próbálni, hogy működik-e mind a két port, ha igen akkor már csak a WAN-LAN kapcsolattal lehet gond, az szintén lehet hardveres, vagy szoftveres hiba és valószínűleg csere lesz a vége, de először tesztelgetni kell.
Ugye gondolom a router webes felületére beléptél és úgy csináltál legalább egy reset-et, ha nem akkor érdemes oda belépni és megnézni a WAN kapcsolatot, fingom sincs hogy milyen menük vannak a routeren belül és hogy hol van, mert szegény szerencsétlen ASUS-nak nem nagyon van online emulátora, így nem tudok rá nézni, de WAN kapcsolatot kell megnézni és hogy ott van-e IP address, subnet mask, default gateway meg ilyesmik, ha nincs és csak 0.0.0.0-val vagy hasonlóval vannak tele, akkor egy MAC klónozás kellene, vagy esetleg statikusan megadni azokat a címeket, amiket a géped kap a modemre csatlakozáskor és ha van kapcsolat/internet, akkor különösebb probléma nincs, ha nem, akkor kuka a router.Egyébként vannak neten videók MAC klónozásról és hogy mit kell nézni a WAN oldalon, illetve TP-Link-nek is vannak emulátorai, egy olyanon könnyebb eligazodni mert úgy normálisan vannak felépítve a menüpontok és utána könnyebb lesz a saját routeren is megtalálni azt, amit keresel.
[ Szerkesztve ]
-
Attila2011
aktív tag
válasz woodworm #33789 üzenetére
Tegnap este még minden jó volt, ma jelent meg a hiba. Semmihez sem volt ez idő alatt hozzányúlva.
Már próbáltam mindent áramtalanítani és úgy újraindítani Az imént gyári visszaállítást is kipróbáltam, sajnos az sem segített.
Majd lehet megpróbálok kölcsönkérni egy routert és azzal is letsztelni.alteran95
Belső hálózat, viszont az is a routeren keresztül megy, wifi-vel.Nem lehetséges, hogy a routernek csak a csatlakozója, vagy bármi is legyen benne, romlott el, amibe a modemből jövő kábel csatlakozik?
Nem teljesen értem ezt az IP dolgot, viszont most is arról a netről írok. Mindössze a modemet és a PC-t kötöttem össze kábellel.
Még ennek a mac cím klónozásnak utána olvasok, mit is kell csinálni.
-
Alteran-IT
őstag
válasz a.sebi #33786 üzenetére
Most nézem, olyan hülyeség ez az xbox, hogy arra már megfelelő szó sincs, NAT mögött neki még külön beállításai vannak.
Ezt ellenőrizted?
https://support.xbox.com/hu-HU/xbox-one/networking/nat-error-solutionA másik meg, hogy milyen modem van? Mert előfordulhat dupla NAT is és olyankor a második router DMZ-je se sokat segít.
Attila2011:
Ha sárga a felkiáltójel van, akkor ha jól tudom net sincs, bár kérdés hogy a Windows IP vagy DNS alapon ellenőrzi a kapcsolatot, sajnos erre már nem emlékszem, de ha nyitsz egy parancssort és pingeled pl. a 8.8.8.8-at és nincs válasz, akkor "net" sincs.Na de akkor hogy érted el a számítógépet kívülről, ha rossz a router? Vagy belső hálón laptopról érted el, mert ez a része még nem világos nekem.
A másik pedig, hogy az utp kábel rendben van? Illetve a routert mikor csatlakoztatod a modemre, akkor IP-t kap? Mert kábelmodemes területeken előfordul, hogy nem kapsz rögtön IP-t ha más eszköz kerül a modem végére, ilyenkor MAC klónozás kell, hogy a router megkapja legalább azt az IP-t, amit a gép kapott, illetve ha nem ilyen gond van, akkor gyári visszaállítás és esetleg egy firmware frissítés. -
woodworm
veterán
válasz Attila2011 #33788 üzenetére
Hirtelen jelent meg a probléma vagy egy eszközcsere után? Nem volt klónozva a mac-cím?
Próbálj meg egy teljes áramtalanítást és húzd ki a modemből az utp kábelt is. Indítsd el a modemet, ha online, csatlakoztasd a routert és indítsd el azt is.
Ha nem működik a módszer próbáld meg klónozni a pc mac-címét.[ Szerkesztve ]
-
Attila2011
aktív tag
válasz Alteran-IT #33785 üzenetére
Konkrétan böngészés nem ment, tálcán net ikonnál sárga 3szögben felkiáltó jel. De néhány program is hibát jelzett, hogy nem tud csatlakozni (pl. GOG kliens).
Nem próbáltam gyári visszaállítást, csak néhányszor újraindítottam, router böngészős menüjéből is, tehát az pl. elértem. Nem frissítettem firmware-t mostanában.A hálózat jelenleg úgy néz ki, hogy:
Kábelen bejön a net (kábel net, szóval nem ADSL vagy nem tudom még mik vannak, így nincs bejelentkezés sem), beköt egy Thomson gyártmányú modembe (telefon is erről van), majd az Asus RT-N56U routerbe. A routerből megy egy kábel az asztali gépbe, illetve wifin csatlakozik még laptop, telefon.Amennyiben kiveszem a routert a képből, táhát PC-t és modemet közvetlenül csatlakoztatom, van net elérés, mint szokott.
Próbáltam másik kábellel is, úgy sem ment. Attól tartok, hogy a router lehet a hibás, azért megpróbálok egy gyári visszaállítást, mint írtad.
Szerk:
Az kimaradt, hogy mint írtam; például a PC-ről elértem a laptopot hálózaton keresztül.[ Szerkesztve ]
-
a.sebi
őstag
válasz Alteran-IT #33785 üzenetére
Megcsináltam ! És nem oldódott meg !
-
Alteran-IT
őstag
válasz a.sebi #33781 üzenetére
Hát nem teljesen értem amit írsz, de ha a routeren fix IP-t adsz az xbox one-nak és DMZ-be teszed azt a címet, akkor biztos működni fog a dolog, csak ugye a netet is tovább tudod osztani.
Attila2011:
Az pontosan mit jelent, hogy nincs rajta keresztül net? Csak böngészés nem megy (domain/dns alapon), vagy egyéb más dolog sem megy IP alapon? Mert lehet csak a névfeloldás nem megy, egyébként reset, vagyis gyári visszaállítás, esetleg firmware frissítés volt?
Amúgy akkor routeren keresztül éred el az otthoni gépet, vagyis pont azon, amin nincs internet? Mert ezek szerint akkor van, csak más a probléma, a másik pedig, hogy milyen modemed van? Mert egyes modemeknél a sárga-zöld led a 10/100, illetve az 1000 Mbit/s kapcsolatot jelöli, vagyis valószínűleg csak 100-as kapcsolat van a modem és a router között, ami lehet kábel hiba is, vagy csak a modem annyit tud, bár akkor nem kellene megkülönböztető lednek lennie, a routert meg ahogy néztem gigabites, tehát az se lehet probléma, hacsak nincs a routerrel valami gebasz, ami miatt ilyen hibát/hibákat produkál. -
TRroxi
csendes tag
válasz almos94 #33782 üzenetére
Szia.
A második routert így állítsd be és akkor jó lesz:
- A második router IP Adress-ét ugyanabba a tartományba tedd amiben az első ( Fő ) ruoter van.
pl: Fő:192.168.1.1 akkor a második 192.168.1.2 legyen- A második routeren a WAN port üresen marad.
A LAN portra dugd be a bejövő Internet kábelt.
Így 3 gépet tudsz a routerre dugni szintén a LAN portokra.- A második routeren kapcsold ki a DHCP-t.
-
Attila2011
aktív tag
Hello!
Az alábbi problémám lenne.
Asus N56 routerem van és nincs rajta keresztül net. Amit már megnéztem többszöri újraindítás stb... után; modemen keresztül van net, routeren keresztül továbbra is elérem a többi otthoni gépet. Viszont net rajta keresztül egyáltalán nincs.
A modemből routerbe menő kábelnél a led sárgán világít, valamit gyorsan villog.Ha valaki tud segíteni, előre is köszönöm!
-
almos94
aktív tag
Sziasztok!
Remélem jó helyre irok.
Haverokkal akarunk közösen játszani. Adott otthon egy wifi router. Ez egy másik szobában van és ebből van egy kábel vezeteve a mi szobánba, ami a gépemre van kötve és igy netezek a PC-men. Hoztunk még egy wifis router, erről szeretnénk 3 gépet ellátni és netet varázsolni rájuk. A fő kábelt, ami a másik routerből jön bekötöttük az én szobában lévő routerre,a wan portra. Majd az 1,2,3-as portból egy egy ethernet kábelllel minden gépre rádugtuk, de nem lett internet, csak azonositási probléma. Valamit nem jól csinálunk, egyáltalán lehetséges ez?
Segitséget előre is köszönöm!Miért érdemes tanulni??? A tanulás meghozza gyümölcsét, a gyümölcsből meg ugyebár pálinkát lehet főzni...
-
a.sebi
őstag
Sziasztok ! Vásároltam egy Tp-link TL-WR1043N. Routert , de nem tudom beállítani , hogy az xbox one x open nat type on működjön ! 120 as Z- net internetem van , kábelen ha direkt a modemhez kötöm , akkor hibátlan ! Van ötletetek ?
-
Topikgazda
válasz juhi56 #33779 üzenetére
A ma kapható ajánlott kategóriás eszközök már tudják.
Eszköz ajánlás ITT, olvasd el az összefoglalót.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
juhi56
tag
válasz Gubek-Einste #33778 üzenetére
Mi az a hardveres NAT, és hol kell megnézni a router adatlapján.
-
Topikgazda
-
juhi56
tag
Hali!
Asus x550J a laptop, a digi modeme huawei echolife hg865, a router cisco linksys e2000, van egy switch a hálózatba, ami tp-link tl-sg 105 gigabit. Erre csatlakozik a laptop. Most, hogy a digi felvitte 1000mbit/s.ra a sávszélességet, megnéztem speedtest oldalon, hogy meg van-e. Nálam 96mbit/s le, és75 mbit/s fel volt a sebesség. A modem a router a switch is tudja az 1000mbit/s. Az utp kábel cat5e. Még egy adat. A routeren és a switchen is világít a zöld lámpa, ami annak a jele, hogy 1000mbitet észlelt.
Kb 30 méter a router-től a switch-ig, onnan meg kb 6-7 méter a laptop. Mért nincs meg a körülbelül 300mbits le és a mondjuk 100mbits feltöltés?Válaszokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
válasz Gubek-Einste #33769 üzenetére
Sajnos szukseg van a dragabb router funkcioira vhogy atutom azt a rohadt falat a kabelnek.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Topikgazda
-
Prof01
veterán
Sziasztok!
Néhány hete vásároltam egy Asus RT-AC58U routert és folyamatosan olyan problémám van, hogy lag-golnak a videojátékaim. PS4-en annyira nem vettem észre, de Xbox One-on nagyon gyakran. Ún. "rubber banding" lag, amikor akkorát kihagy, hogy visszaránt egy másodpercet legalább, akár többet. Próbáltam 2,4 és 5Ghz-en is, ugyanolyan. A régi router-emmel nem volt ilyen gond. NAT port-okat is kinyitottam, de az se segített. Valaki tapasztalt már ilyet? Mi lehet a gond?
Köszi előre is a segítséget!Four wheels move the body. Two wheels move the soul.
-
Topikgazda
-
kutyuska
aktív tag
Sziasztok,
Linksy E4200 v2-es routert szerettem volna felokosítani OpenWrt-vel.
Webes felületről toltam rá egy manuális update-t.A lényeg, hogy failsafe módba sikerült visszahoznom az eszközt.
SSH-val be tudok rá jelentkezni és NetCat-tal fel is töltöttem a megfelelő OpenWrt viper image-t a /tmp-be ezen ajánlások alapján:[link]A sysupgrade azonban "invalid image" hibaüzenettel elszáll.
Van valakinek ötlete /megodása, hogy mi lehet a probléma?Köszi
[ Szerkesztve ]
" Babra munka, de megéri! "
-
realmadrid92
tag
válasz Gubek-Einste #33770 üzenetére
közvetlen a router mellől mérem telefonról (honor6)
igen, csak angol abc és számok.
11bgn mixed
40mhz és 11-es channel (ezt próbáltam váltogatni, de ua az eredmény)
Enable SSID Broadcast ez be van pipálva, a Enable WDS Bridging ez nincs. -
Topikgazda
válasz realmadrid92 #33768 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4/5 GHz-s csatorna képről.
SSID/jelszó csak angol abc betűi és/vagy számok?
A wifi csatorna fix-en 1 és 11 közötti?
Gyártói/chipset driver-t használsz vagy az OS sajátját?
Milyen adapter van használatban?Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
realmadrid92
tag
válasz Gubek-Einste #33766 üzenetére
köszi,
és a 2,4ghz-es sebesség kapcsán, sehogy se tud(hat) többet mint 30-40mbps? -
arn
félisten
válasz Gubek-Einste #33764 üzenetére
Ahhoz nem ket egyforma router kell? Az egyik routerem egy gagyi nes upc, a masik meg az r7000.
[ Szerkesztve ]
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Topikgazda
válasz realmadrid92 #33763 üzenetére
Két wifi adapterrel igen de csak az egyiken lesz net mivel csak egy default gateway lehet, a másik kapcsolatra statikus szabályokat kellene megadni így csak bizonyos esetekben lenne használható.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
Topikgazda
-
realmadrid92
tag
Sziasztok,
TP-LINK Archer C7 AC1750 router esetén,
lehetséges-e olyan beállítás, hogy egyszerre csatlakozzon a 2,4ghz és az 5ghz-es wifihez, és egyesítse a két sebességet?
digi 1000-es netről van szó, 2,4ghz-en mennyi a wifi maximuma amit ki lehet hozni, közvetlen közelről 30-40mbps-nél nem megy többet jelenleg, 5ghz-en pedig 200 körül a max most.
köszi a válaszokat.
-
Opa
tag
Sziasztok.
7200u modem/router-nél állítottam a rádiót 20mhzről 20/40-re. Azóta nem látni a wifi hálózatot. Nincs ssid.
Csak kábellel lehetne belépni az eszközre? -
arn
félisten
lehet valahogyan wifit wankent hasznalni es konfigolni a routernel?
nighthawk r7000 de merlin asuswrtvel.facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
MODERÁTOR
-
Harkovz
aktív tag
Üdv.Lenne egy kérdésem.A 4G-routerem hatótáv növelésére vettem egy Tplink wifi továbbítót.Az egyik kinnektorban van,sikerült is beállítani,működik.Úgy állítottam be,hogy az eredeti wifit továbbítsa tehát ugyan az az Ssid,és jelszó is.A gond az,hogy a telefonok nem csatlakoznak át automatikusan a routerről a jelerősítőre ha átmegyek a másik szobába.Wifi ki majd be kapcsolással már csatlakozik.Van erre valami megoldás,hogy automatikusan történjen a váltás a router és a jelerősítő között?
-
tibike8
őstag
Sziasztok, kis segítséget szeretnék kérni. Van egy új Asus AC66U B1 routerem. Van egy ultrabookom ami nem látja a wifijét. 2.4-et tud csak az ultrabook és a szomszédokét látom meg a munkahelyen is fel tudok csatlakozni wifire meg a régi routeremet is látja, csak ezt az újat nem. Próbáltam különböző titkosításokat beállítani, de nem segített. Mit kellene állítani a routeren, hogy lássa az ultrabookon. Lanon van net az ultrabookon az Asusból. Illetve mindegyik telefon látja a 2.4-es hálózatot is. Vagy az ultrabooknak van valami nyűgje?. Bár akkor miért lát minden más hálózatot? :S
Kérdeztem ezt a router topikjában is. Nem tudom, hogy melyiket figyelik jobban a hozzáértők. -
Topikgazda
-
Topikgazda
-
nobiand
aktív tag
-
Brandynew
őstag
válasz nobiand #33750 üzenetére
Az 50/50 elég jó eredmény N-es wifin egy - gondolom - panelban. Egyszerű a megoldás: használj UTP kábelt, ha már Gigabites neted van, vagy vegyél egy AC-s wifi adaptert, amivel ha Gigabitet nem is, de 200-300 Mbit-et el tudsz érni: https://edigital.hu/halozati-adapter/asus-usb-ac54-1300mbps-wifi-adapter-p476383
-
nobiand
aktív tag
Sziasztok!
Vettünk egy DIR-850L-t, a Digi 1000-hez.
2,4 GHz le és feltöltés nem tud többet, mint 50mbit.
Sajnos az 5GHz-t nem tudja a gép. Eddig egy Tp-link 300Mbps volt, ami 100/100 le / feltöltést tudott.
Most, hogy jobb lett a netem, meg a wifi is, kevesebb a mért eredmény. Esetleg ötlet?
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
Keksz2002
újonc
Hali! Nekem lenne egy olyan gondom UPC-S ConnectBoxnál hogy a 192.168.0.1-et nem éri el
A kapcsolódás sikertelen
A Firefox nem képes kapcsolatot létesíteni a(z) 192.168.0.1 helyen lévő kiszolgálóval.
A webhely ideiglenesen nem érhető el vagy túlterhelt. Próbálja újra pár perc múlva.
Ha semmilyen oldalt nem tud letölteni, ellenőrizze a számítógépe hálózati kapcsolatát.
Ha a számítógépet vagy a hálózatot tűzfal vagy proxy védi, ellenőrizze, hogy a Firefox számára engedélyezett-e a webhozzáférés.Keksz
-
Sev!er
aktív tag
Sziasztok!
Most vettem egy új routert (TPLINK archer c7 v4) és az a gondom vele, hogy vezetékesen ill. vezeték nélkül is csak maximum 40-45 mbps letöltést hoz. A feltöltés az az elvárt 20 mbps. UPC 240/20as netünk van. Mi lehet a gond?
Köszi!
-
törölt tag
válasz Gubek-Einste #33742 üzenetére
Köszönöm. És ha nem enged be a saját webfeluletére ? Kaptam hozzá kis kártyát azt a címet írom be és nem tölti be az oldalt.
-
Topikgazda
-
törölt tag
sziasztok. szeretném a segítségeteket kérni. vettem egy wifi router jelerősítőt. elsőre sikerült beállítanom és működött is. De valamilyen oknál fogva egyszer gondolt egyet és eltűnt a jel. dap 1330 ő róla lenne szó.
Szóval én próbáltam már állítani a tp link oldalán firefoxban a WPS menüpontban , hozzá adni új készüléket.. error-t ír ki. próbáltam rákötni plusz egy kábel segítségével a routerre közvetlen, akkor a folyamat végbe megy, a jel a maximumom van , de rákapcsolódni nem tudok.Próbáltam mobilon keresztül keresztül a QRS mobile app nevű alkalmazással beállítani, IOS-en és Androidon is és így sem működik. Tehát összefoglalva mi f.. van? Először mikor bedugtam és vártam míg villog narancssárgán majd a routeren megnyomtam a hátulján a WPS gombot mint a kis angyal dalolva működött... De azóta semmi.. Valakinek valami ötlet? Remélem nem kacifántos amit írtam és remélem jó helyre írtam, ha nem akkor bocsánat... De ha valakinek van valami ötlete akkor bármilyet fogadok szívesen... a dobd ki és törd össze azon már túl vagyok... sziasztok -
TRroxi
csendes tag
válasz Alteran-IT #33739 üzenetére
alteran95 -> PÜ ment.
-
Alteran-IT
őstag
válasz Optika01 #33736 üzenetére
Megpróbálhatod kiütni belőle a PPPoE adatokat, majd újra beírni és kapcsolódni, illetve esetleg ha tudod, akkor az MTU méretét megnézhetnéd, hogy mennyi, mert lehet hogy szar az alap érték amit használ, bár szerintem maga a PPPoE kliens a szar benne, bár furcsa lenne ha csak ennél a routernél baszták volna el.
psycroptic: Helyette nem, mert ugye szolgáltatói eszköz, persze ha szolgáltatón belül cserélsz, akkor más tészta, bár akkor meg mindegy mit ajánlok, meg mindegy mit kérsz, legtöbb esetben pont nem olyat hoznak, illetve csak adnak egy cseredarabot és kész.
Ha esetleg 100-as, vagy 100 feletti neted van és beéred a 2,4 GHz-es sávval, egy egy 1043ND-s TP-Link router bőven kiszolgál, illetve egy ASUS RT-N18U is, csak az kicsit többe kerül, ha 100 alatti neted van, akkor esetleg egy olcsóbb 740/741N(D) router megfelel a célra, vagy kicsit feljebb felsoroltam pár AC-s routert, azok közül is lehet nézni, de ezek pluszba mennek a szolgáltatói eszköz mellé, ha plusz eszköz nélkül akarod megoldani, akkor egyezkedni kell a szolgáltatóval, én pl. egy ZTE H368N-t kérnék, így később esetleg ha most nincs 100-as net, akkor később jól jöhet, főleg ha csak bonding-al lehet összehozni.Scofield62: Mert a PPPoE kliens rész vagy teljesen szar, vagy csak szar alapbeállításokat használ, a DIGI-hez meg ugye az kell, UPC-nél és egyéb kábelszolgáltatóknál DHCP-van és az nem olyan nagy dolog, könnyebben kezeli, viszont ha más beállítással se fog menni, akkor ha DIGI netnél maradtok, akkor másik router kell az biztos.
-
psycroptic
őstag
válasz Alteran-IT #33734 üzenetére
Köszönöm! Tudom, hogy van szaktopikja, de esetleg tudnál ajánlani egyet a Speedport w724v helyett?
PSNID: Tomy83PS
-
Optika01
tag
Köszönöm. 11-13-ra max felmegy letöltésnél, fetöltésnél pedig 13-15 környékén mér minden.
Ma még várok tippeket, de ha nincs más holnap vissza viszem cseréltetni. Ma beszéltem velük ( ED) telefonon. bevizsgálják és ha hibás cserélik, ha nem találják hibásnak, akkor meg a netes rendeléssel élve vissza adom .Optika
-
Scofield62
újonc
Jó ideig működött nekem ezzel, de valahogy elszúródott. Nem olcsó routerről beszélünk, és nem akarom elhinni, hogy a routerrel van a probléma. Reménykedem benne hogy valamilyen beállítás kérdése az egész.
-
Alteran-IT
őstag
válasz psycroptic #33730 üzenetére
Van, csak nem fog tetszeni, kell venni egy normális saját router-t, vagy AP-t és azt beüzemelni Wifi-nek, mert a legtöbb szolgáltatói eszköz Wifi-jével csak a probléma van, idővel egyszerűen meghülyül a szoftver és vagy nem enged csatlakozni, vagy éppen enged csatlakozni, csak net nem lesz rajta, ez a hiba a szar szoftver miatt van, viszont mivel nem képesek normális szoftvert írni, ezért a hiba továbbra is fennmarad. Vagy kérsz egy szoftver frissítést központilag, már ha van új szoftver, vagy pedig egy eszköz cserét a szar Wifi-re hivatkozva, de akkor másik típust kérjél, illetve marad a harmadik megoldás, a saját router, vagy AP.
Optika01: Lehet, de sajnos igaz, van annak egy normál változata, az is hasonló hibákkal küszködött, úgy tűnik a B1-es verzióban se sikerült megoldaniuk ezt a problémát, bár elméletileg ha normál DHCP-n kap IP-t, akkor semmi baja sincs, biztos csak a PPPoE kapcsolattal van problémája, viszont ugye DIGI-nél az nélkülözhetetlen. Egyébként 10-nél egyáltalán nem megy feljebb? Mert lehet valamelyik port leragadt 10 Mbit/s-os módban, mert van 10-es, 100-as, illetve gigabites kártya esetén 1000-es kapcsolati sebesség, a nagyobb kártya mindig tudja az előzőt, lehet valamelyik 1000-es port beállt 10-esbe, vagy tényleg a PPPoE kapcsolat kezelése ilyen szar, bár ebben az esetben nem tudom mit tudtak így elbaszni, ha nem találsz hibát és megoldást, akkor ajánlott kicseréltetni, van ennél normálisabb router is olcsóbban, még ha nem éppen ASUS akkor is.
-
senior tag
válasz Alteran-IT #33729 üzenetére
köszi a választ, próbálkozmo.. downgradeltem a router fw-jét, próbálkozok a megoldással
-
Scofield62
újonc
válasz Optika01 #33731 üzenetére
Szia.
Még Májusban vettem ugyanezt a típúsú router-t. Tökéletesen működött nekem DIGI-vel, azonban Október végén ugyanezt tapasztaltam, hol 10mbit volt hol pedig 0.1mbit. Kijött szerelő persze, hogy nem tudott semmit csinálni, laptopján lemérte neki tökéletes volt. Valahogy utána sikerült a router-t úgy beállítani hogy működött végre, de most 2 hét után megint elszállt, és napok óta rossz a net:/ Ha sikerült megoldást találnod, kérlek jelezd
-
Optika01
tag
válasz Alteran-IT #33729 üzenetére
Azért most rendesen elkeserítettél. :-(
Biztos egyről beszélünk (AUSUS RT-AC66U B1)
Most vettem, mert azt mondták, hogy ez az 500 nethez már jónak kell lenni. A korábbi TP-WDR3600 is tudott wifin 80-100Mb-et, ez pedig még 10-et se??? Ez azért egy 30+ os gép. Értem én, hogy nem a legjobb.
A többi kérdésed viszont nekem majdnem kínai.
Full alap beállítás, fw frissítés és reset is volt.
A FW frissítés előtt ezt írta ki: " A WAN iP cím nem egy külsőIP-cím. A kölsőIP-címet igénylő szolgáltatások nem fognak működni." Most viszont már nem jelzi.Optika
-
psycroptic
őstag
Sziasztok!
Adott egy Speedport w724v router/modem aminél a Wifi-t (2,4 GHZ tartomány) a telefonjaink elvesztik a kapcsolódást. A Telefon látja a Wifi hálózatot, de megjegyzésnél a "kapcsolódás megtagadva" üzenet van. Van, hogy több, mint 24 órán keresztül hiba nélkül üzemel az egész hálózat, azután egyszer csak vége a mókának. Újra kell indítanom a routert ahhoz, hogy ismét kapcsolódni tudjon a két Telefon(Huawei P9 és egy Huawei Y6). Sajna az egyik nem kezeli az 5 GHZ-s szabványt. Van ötletetek a probléma elhárítására?
PSNID: Tomy83PS
-
Alteran-IT
őstag
válasz nrbi001 #33726 üzenetére
Szerintem ott inkább szolgáltató gebasz van, bár mikor ilyen probléma van vezetéken, akkor pl. router nélkül ki kellene próbálni, hogy mit produkál, ha olyankor is szar, akkor egyértelműen a szolgáltatónál van a gebasz és nem tudják megadni azt a sávszélt éppen mert pl. túlterhelt a környék, főleg ilyen lépcsőházi elosztásos megoldásoknál szokott ilyen lenni, lehet túl sok az előfizető rajta egyszerre és ezért van ilyen néha, egyébként nem hinném, hogy mind két router kábeles részével gond lenne, plusz ugye az se biztos, hogy az xbox folyamatosan ki tudja hajtani azt a sebességet, mert lehet hogy pl. a szerver amiről tölt szintén nem tud annyit, mert más is tölt róla és így tovább. Több fázisban kell tesztelni és úgy fog csak kiderülni, hogy mi a probléma, de azért felesleges volt szerintem routert cserélni, mert a szolgáltató azt mondta. A szolgáltató sok mindent mond, ami nem igaz, persze csak azért, hogy lerázza az ügyfelet.
Optika01:
Hát hardveresen nem túl erős az a router, de azért nem ennyire gyenge, hogy ne tudjon 8-10 Mbit/s-nál többet.
Csak alapbeállításokon van? Nincs benne valami sávszél limit? Hardveres NAT van benne és ha igen, akkor aktív? Valamint több kábellel és másik LAN porton is próbáltad? Milyen a Link sebesség az egyes szegmenseken? Tehát a modem és a modem WAN portja között Gigabites a kapcsolat, illetve a router LAN portja és a PC-d hálókártyája között is Gigabites a kapcsolat? -
Alteran-IT
őstag
válasz h_benjamin #33725 üzenetére
Mármint mi, a Wifi része? Szerintem az még könnyen megoldható.
Amúgy a hardveres NAT miért van kikapcsolva? Mondjuk 100 Mbit/s alatt nem sok vizet zavar, de felette már gond, ha nem megy.
Ami pedig a Wifi beállításokat illeti, a Wireless Settings-nél a Channel Width-et állítsd 40 MHz-re, a Channel-t pedig 3-asra, a többi meg rendben van. -
Optika01
tag
Sziasztok.
Itt is erdeklődöm, hátha tudtok javasolni valamit.
"Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.
Ma vettem át az új AC66U B1-es routert, a beállításokban kellene egy kis segítség digi 500-hoz. Ha a net közvetlenül a gépbe van kötve, akkor 300Mbps mérhető, de ha a routeren kersztül, LAN porton mérem akkor már csak 8-10Mbps-t mérek.
Ez beállítás hiba, vagy esetleg hibás az eszköz.
Sajnos én nem igazán értek hozzá.
Köszönöm."
Régebbi fw, reset mar volt.
Köszönöm.
üdv:Optika
-
h_benjamin
aktív tag
válasz Alteran-IT #33724 üzenetére
lassúnak már nem lassú. de ez zavar. https://imgur.com/xeQty53 https://imgur.com/HEwebi4
https://imgur.com/yl6u8IO https://imgur.com/mQJXmeY https://imgur.com/JrJoNsO
Bocs hogy csak így tudtam linkelni. Ha valamiről kell kép szólj és csinálok! Köszi előre is a segítséget.[ Szerkesztve ]
i5 10600KF + Z590 + RTX 3070 + 32GB + 1 TB SSD + 120GB SSD + 2TB HDD // iPhone 14
-
Alteran-IT
őstag
válasz h_benjamin #33723 üzenetére
Nincs mit. Egyébként visszaolvasva láttam, hogy ilyen "lassúsági" probléma is volt a routerrel, az megoldódott már?
Mert az elején nekem is kicsit lassú volt az előző TP-Link routerhez képest, persze alap beállításokkal, aztán szépen lassan beállítottam, kicseréltem a szar szolgáltatói DNS-t is (érdemes, mert a weboldalak betöltődésnek az ideje rögtön csökken, legalább is nálam így volt), meg mivel kicsit melegedett, így kapott pár hűtőbordát is a chipset, így már mindjárt sokkal használhatóbb lett.
Azért egy kicsit úgymond lassabb, "gondolkodóbb" (később már nem észrevehető, ha minden beállítás és egyéb megvan), mert ezen már újabb szoftver van újabb hülyeségekkel, mint a hálózati diagnosztika (az elején bekapcsoláskor), meg egyéb hülyeségek, bár a hálózati forgalmat és egyebet nem ellenőrzi, ha jól láttam, ráadásul a 120/10-es netet gond nélkül kihajtja és nem csak kábelen, bár ugye normális kliens eszköz hiányában csak max. 110-115/10 Mbit/s van meg. -
h_benjamin
aktív tag
válasz Alteran-IT #33722 üzenetére
Köszi a választ holnap jelentkezem.
i5 10600KF + Z590 + RTX 3070 + 32GB + 1 TB SSD + 120GB SSD + 2TB HDD // iPhone 14
-
Alteran-IT
őstag
válasz h_benjamin #33721 üzenetére
Nekem is egy ilyen routerem van és sima N-es (150-es) Wifi Stick-el képes 110 Mbit/s-ra, persze gondolom megfelelő kliens eszközzel többre is képes lenne, de sajnos mással nem tudtam letesztelni.
Nálad vagy a beállításokkal, illetve a környezeti tényezőkkel van probléma, vagy lehet, hogy kifogtál egy gyári hibásat, bár szerintem inkább az első szempontok lesznek a nyerők.
A Wifi beállításokról csinálj már printet, illetve telefonra InSSIDer, vagy hasonló Wifi Analyzer programot szedj le és azzal nézd már meg, hogy mennyire telített a környék a 2,4 GHz-es sávon és arról is csinálj már egy printet. -
h_benjamin
aktív tag
Sziasztok van egy TP-LINK TL-WR1043N V4 kábelen tudja a 60/10es netet de Wi-Fin sajna csak 40/8at hoz.. Telepon egy S7 EDGE. De tesómnak Sony van. Nem tudjátok mitől van? Vagy inkább cseréljem le valami másra? Kövi évtől elvileg 100mega feletti netem lesz és ezért is vettem ezt na meg azért mert mert az előző TP-Link router már haldoklott.
-
Alteran-IT
őstag
válasz Brandynew #33719 üzenetére
Ebből a modemből én legalább vagy 2 verziót találtam, a hülye huaweii oldalán meg nem találni hozzá értelmes dolgokat, de ha egy olyan verzió van nálad, aminek a 4. portjánál ott van a WAN/LAN és Gigabitesek a portja (általában ennek az), akkor tudod használni még a Telenor-os szofverrel is, sőt ha nem találsz rá gyári szoftvert, akkor csak azzal tudod használni, viszont én a helyedben előtte szétnéznék a menüjében, hogy DHCP mellett az a WAN port tud PPPoE-t is kezelni, mert ha igen, akkor már nyert ügyed van, már csak azt kell majd kideríteni, hogy port, illetve hardver alapon milyen sávszélt tud lekezelni, mert lehet hogy pl. a portjai gigabitesek, de ha gigás netre fizetsz elő és a hardver mondjuk csak 3-400 Mbit/s-t bír, akkor ajánlott egy új router beszerzése, persze ezt csak teszt után tudod meg.
-
Brandynew
őstag
Sziasztok,
Nem tudom, hogy ide forduljak-e ezzel a kérdéssel.
Tehát:
Van egy E5186s-22a routerem, amelyet a Telenoros mobilnet előfizetésem mellé kaptam, már lejárt a hűségidő. Ezen most valami Telenoros firmware van, megoldható, hogy valami mást rakjak rá, pl. az originalt? Vagy felőlem ez is maradhat, de hogy tudnám Digis, kábeles nettel használni?
-
Alteran-IT
őstag
válasz Thcksl #33717 üzenetére
Igen lehet (főleg ennyinél), illetve azt sem szabad elfelejteni, hogy a szolgáltatói eszköz Wifi-je sem valami nagy kunszt, szóval nem kell tőle csodákat várni.
Egyébként meg a régiót állítsd már át magyarra, a sávszélességet (band widht, aminek inkább channel widht-nek kellene lennie, de ezek a hülye románok azt is elbaszták) 40 MHz-re (ha lehet), a csatornát pedig 7-esre, vagy 8-asra, de inkább 7-esre.
A Beacon Interval is mehetne 100-on, illetve az RTS Threshold 2346-on, de ezek az utóbbi beállítások nem fontosak.
Ha a beállításokat elvégezted, akkor kérlek csinálj már egy mérést és linkeld be ugyan úgy, meg a másik, hogy milyen a vételi adapter? Mert attól is függ, hogy milyen a sebesség, bár ha N-es, akkor vagy 150-et tudnia kellene úgy, hogy vagy kb. 100 jön belőle, csak ugye a Wifi beállítások és a környezet se túl jó.[ Szerkesztve ]
-
Thcksl
csendes tag
Sziasztok,
Egy Digi routeres problémával fordulok hozzátok, hátha itt megtaláljuk a megoldást.
A csomag: DigNET500
A modem/router: ZXHN H298N
SSID: DIGI-NETA beállításokról csináltam pár screenshotot, remélem nem hagytam ki semmit, ezen a linken találjátok őket
A probléma a következő; a net kábelen simán hoz megfelelő értékeket a PC-n, (azaz letöltés kb 388Mbps feltöltés 200Mbps) viszont a wifi jel borzasztó gyenge. Illetve nem is a jelerősség a gond, hanem a sebesség. Wifin a letöltés alig meg 40Mbps fölé a feltöltés pedig 50Mbps fölé.
Variáltam a beállításokkal, próbáltunk olyan csatornát keresni amit nem használnak sokan, de igazi eredményt ez sem hozott. A kérdés az, hogy az egyébként wifi jelekkel teleszórt lépcsőházban lehet akkor az interferenci hogy ilyen mértékben essen vissza a sebesség? Így még egy sima YT videó is akadozik.
Köszi a válaszokat, előre is. -
őstag
válasz Alteran-IT #33710 üzenetére
Köszi a választ, vannak még figyelmes emberek....
Üdv!
-
Topikgazda
válasz Alteran-IT #33711 üzenetére
Attól, hogy valami már újonnan már nem kapható, még nem lesz nem ajánlott, pl használtan ugyan úgy nyugodtan megvehető.
Egyébként mi a bajod a kategorizálással?
Az összefoglalóban nem csak az ajánlott eszközök vannak, hanem egyéb tanácsok és figyelembe veendő tényezők is.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
woodworm
veterán
válasz Alteran-IT #33710 üzenetére
Annak az archer c1200-asnak a chipsetével baj van. Ha meg az új steppingben javították, az meg csak a v3-asban van.
-
Alteran-IT
őstag
Sajnos lejárt a szerkesztési idő, de azt is hozzátenném, hogy nem ártana azokat a listákat is néha frissíteni, mert van köztük egy csomó olyan router (főleg ASUS téren), amit már vagy nem forgalmaznak, vagy egyáltalán nem éri meg megvenni, gondolok a sima Dual-Band routerekre és így tovább.
-
Alteran-IT
őstag
válasz Gubek-Einste #33709 üzenetére
Már bocs, de amúgy ez akkora egy baromság, lassan olyan hülye rendszer van itt PH-n is mint egy szolgáltatónál, egyik helyről a másik helyre irányítják folyamatosan az embert, persze konkrét megoldás nélkül, ha már itt van, akkor kb. fejből le lehetne írni neki vagy 2-3 routert.
Egyébként meg az az összefoglaló is minden, csak nem használható, szépen csoportokba van szedve, de 3-4 ajánlottat ki lehetne emelni pl. ami AC-s és Gigás és így tovább, a 10/100-as routereket meg már lassan el is lehetne felejteni még az ajánlóból is, mert ma már csak pénzkidobás az egész.
-XadAnuX+:
Ami úgy ajánlott hosszú távra és nem csak úgy gyors megoldásnak és pénzkidobásnak:TP-Link:
1043ND - Csak ha beéred a 2,4 GHz-es Wifi-vel, de ma már nem célszerű, főleg ha kicsit telítettebb a környék Wifi-vel és pont azon lenne a hangsúly.Archer C5
Archer C7 - Eddig még olcsó.
Archer C9
Archer C1200 - Ez is árban elég jó, viszont ha ezt választod, akkor V2, V3 verziójú hardvert keress, mert a V1 eléggé szar volt.Asus:
RT-N18U - Szintén mint a TP-Link-nél, viszont ez 150 Mbit/s-al többet tud akár és a vélemények szerint a hatótávja is jobb, de csak 2,4 GHz-en.RT-AC53
RT-AC58U - Árban talán eddig érdemes elmenni, a többi már eléggé drága.
RT-AC66U B1
RT-AC68U[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz -XadAnuX+ #33708 üzenetére
Eszköz ajánlás ITT, olvasd el az összefoglalót.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
őstag
válasz Gubek-Einste #33707 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Akkor feleslegesen vettem.Tudnál olyan típust mondani ami tudná?
És nagyon erős az antennája és megbízható?
És persze ár-érték arányban nagyon jó.Válaszodat előre is köszönöm!
Üdv:
Zoli -
Topikgazda
-
őstag
Sziasztok,
Nem régen váltottam csomagot, eddig 30 mbites netem volt, és 250 mbites lett.
Modem/router egy "Sagemcom F@st 5655v2 AC" típusú eszköz lett.
Jól is működik de a wifi hatótávolságát erősségét keveseltem.
Ezért vettem egy TP-LINK Archer C60 AC1350 Routert.
Hatótávolság jó lett, de mindösszesen csak 10 mbit sebességel tölt.
Asztali gépemen is dettó, amivel össze van kötve.
Nem azért váltottam 250 mbites csomagra, hogy csak 10 mbit sebességgel tudjak tölteni.Nagyon megköszönném ha valaki tudna segíteni, hogy miért csak ennyi a sebesség.
Válaszotokat előre is köszönöm!
Üdv:
Zoli -
senior tag
Sziasztok, adott egy UPC 250/100-as net. Router : Asus RT-N66U , firmware legfrissebb ( Firmware verzió:3.0.0.4.380_8120 ). Problémám a következő ac-s wifin kihajtja a maxot tehát a macbook van amikor szed 20-25 mega / sec sebességgel. Viszont kábelen nagyon ingadozik az Xbox One X letöltési sebessége van amikor 20-30 közt megáll van amikor felmegy 80ra majd visszaesik 5re. Kábelcsere megvolt. A lakásba bejövö utp kábel cserélve lett, a szolgáltatótól tömbházba bejövő kinti switchen cseréltek bejövö kábelcsatit. Nem tudok rájönni mi lehet a gond. Speedtest wifin és kábelen is nagyon ingadozik, rohadtul zavar... Mondhatni sávszélesség fétisiszta lettem.
A szolgáltató tanácsára lecseréltem az előző routerem ( TP link 1043 ND v4) , hazudnék ha azt mondanam nincs változás mert van amikor észrevehetően jobb az új router, de a kábeles rész halál. Mit tegyek? Törödjek bele vagy vegyek vmi ipari mikrotik wifis routert??? Kérlek segítsetek mert megőrülök ha ránézek mennyivel tölt az a rohadt xbox. ( abba is gigabites port van )
-
TRroxi
csendes tag
Üdv !
Bocsánat ha nem a megfelelő helyre írtam.
Segítséget kérnék router beállításhoz.Digi Gigabites Internetem van.
Egy távoli DVR kameráinak a képét nézem online.Amennyiben routeren keresztül ( TP-Link Archer C2 AC 750 )
vagy másik routerrel is próbálva ( Dlink DIR 600 )
csatlakozom az Internetre, tűzfal kikapcsolva akkor a CMS kamera néző program
csak az Extra Stream nézésnek a lehetőségét adja.
Nézhetőek ugyan az online a kamera képek, de csak CIF felbontásban és az is akadozik.Amennyiben a routert kihagyom, és az UTP kábelt direktbe ( ugyanabba ) a szgépbe dugom,
tűzfal bekapcsolva, a CMS program az Extra Stream mellett a Fő Stream lehetőségét is megadja.
Fő Streamben online HD-ban és akadás mentesen tökéletesen nézhető.A routert többször reseteltem, állítgattam, de mégsem akarja.
Kérem aki tud, adjon tippet mivel kellene próbálkoznom, hogy a
TP-Link Gigabites routerrel is HD-ban nézhető legyen a kamerák képe ?Routerrel is megvan a 900/200 Mbit/s sebesség.
Routerrel más Full HD videók akadás mentesen lejátszhatók.[ Szerkesztve ]
-
blizzrd
aktív tag
Sziasztok!
A következő problémával fordulnék hozzátok: adott egy Tp Link WR841N típusú router, legfrissebb firmware-val, egy Digi 500-as net, és egy laptop. A router ideiglenesen van használva, mert a másik szervizes. Összerakva a dolgokat, ha a router be van üzemelve akkor mind kábelen, mind wifi-n a maximális letöltési sebesség nagyjából 10Mb a 100 helyett, a feltöltés viszont hibátlanul megy. Ha kiszedem a routert a hálózatból, akkor közvetlenül kábelről hibátlan a letöltési sebesség. Próbáltam már a router resetelést, de nem oldotta meg a problémát. A különböző lan portokat is próbáltam, szintén eredmény nélkül.
Beállítási probléma lehet? Vagy mi miatt csinálhatja ezt?Üdv, köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest