Hirdetés
-
PROHARDVER!
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
drpele
senior tag
válasz JustGamer #35398 üzenetére
(#35397) JustGamer: A legegyszerűbb megoldás, ha Wifi-n keresztül csatlakozva indítasz egy végtelenített PING-et oly módon, hogy kimenete txt-be van irányítva.
(#35398) JustGamer: visszatetted a TP-LINK-et, s tökéletesen működik mindenféle módosítás nélkül?
[ Szerkesztve ]
"Mily különös a mi helyzetünk, a Föld gyermekeié. Csak rövid látogatásra van itt mindenki. Nem tudja miért, de néha azt hiszi, hogy sejti." - Albert Einstein
-
JustGamer
csendes tag
válasz JustGamer #35397 üzenetére
Vissza cseréltem az előző routerre, és tökéletesen működik az egész. Viszont azt tanácsolták ezzel a tp-link-kel, hogy frissítések rajta frimwaret, és jó lesz. Viszont, ha a legújabb frimware van rajta akkor mi a teendő?
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
drpele
senior tag
válasz JustGamer #35394 üzenetére
Ha valóban WIFI-n egyáltalán nem jelentkezik ez a periodikusan megnövekvő válaszidő, illetve csomagvesztés, akkor valószínűtlen, hogy a DIGI irányában lenne a hiba. Mondjuk ennek igazolására célszerű lenne hasonló méréseket végezni (ha még nem volt ilyen), mint vezetéken.
"Mily különös a mi helyzetünk, a Föld gyermekeié. Csak rövid látogatásra van itt mindenki. Nem tudja miért, de néha azt hiszi, hogy sejti." - Albert Einstein
-
Topikgazda
-
JustGamer
csendes tag
válasz drpele #35393 üzenetére
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni.
A múlthét folyamán átálltunk diginet 1000re. Amihez kaptunk egy Huawei modem/routert(?). Abból pedig kábelen keresztül elér egy teljesen új, Tp-Link Ac1200hoz.
Kezdetben dinamikus ip-vel volt beállítva a router. Majd sorozatos disconnect után. 10-15percenként, levágta a KÁBELES netet. Telefonáltunk diginek, központilag átállították a Huaweit bridge mode-ba. Így jelenleg PPOPE kapcsolaton keresztül kapjuk az internetet. Viszont továbbra is megvan az a jelenség, hogy levágja az internetet, immáron 30-40percenként. Csak vezetékesen, a wifi végig működik. Kipróbáltam külön a huaweiről működtetni, ott is levágta a netet egyszer, (kb 1-1,5óra után),(a Digi szerint végig volt kapcsolat) a vezetékes netet. Az lenne a kérdésem, hogy a Tp-Link routeren belül mit kellene állítsak, hogy ez a probléma megszűnjön? Átlagban 28-48as pingem van, viszont mikor közeledik a kritikus 30-40perc akkor felmegy a ping 52-56ra, és először packet loss, majd teljesen disconnectet kapok. Pont annyit, hogy akár multiplayer játékokról levágjon, meg TS,Discordról is. Majd magától kb 30masodperc után visszajön minden. Router beállításokon belül, állítottam adress lease time-ot maxra, MTU size-ot 1492re, de teljesen tanácstalan vagyok. esetleg meg lehet törve a Digi felé optikai kábel? Vagy mi okozhatja ezt? (Még a dhcp ip-t is átállitottam, mivel a deafult gateway 192.168.0.1 és a dhcp kiosztás 192.168.0.100rol indult azt átraktam .101re hátha, de nem segített.A sebességgel semmi baj nincsen 800-900as letöltés és kb 100-120as feltöltés. Csak ez a véletlenszerű disconnect jelenik meg, és így élvezhetetlen.
A hard resetet is próbáltam már 2X
Bármilyen válasz és segítségért előre is köszi.[ Szerkesztve ]
-
drpele
senior tag
Nekem is az a tapasztalatom, hogy az automatikus csatornaválasztás teljesen logikátlanul működik (legalábbis a consumer eszközökön), nemigen veszi figyelembe az adott frekvenciatartomány telítettségét.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
-
drpele
senior tag
válasz Gyuree91 #35389 üzenetére
2,4GHz-es WIFI esetében 3 csatorna (közül egy) használata ajánlott, az 1-esé, a 6-osé és a 11-esé.
Elméletben ugyanis 11 csatorna létezik, viszont minden csatorna 20MHz "széles", s összesen 100MHz-en osztozik a 11 csatorna. Ez a képlet viszont a fenti három, átfedésben nem lévő csatornát eredményezi, mint valós alternatívát.
-
Gyuree91
tag
Beállítottam a routeren a 3-as csatornát, mert azt nem használja semmi. Amúgy 1-es csatin volt, ahol egy 13% jelerősség körüli Flip wifi is sugároz. (6-os csatornán van 3 db wifi erősebb jelerősséggel...)
Talán mintha jobb lenne, de érdekes csak wifin mobilon tapasztalom a kihagyást, laptopon nem...
Ha nem lenne elektromos áram, gyertyafénynél kellene tévéznünk... :)
-
Gyuree91
tag
válasz Gubek-Einste #35386 üzenetére
Köszi sracok!
Mindjart megnezem, hogy melyik a legüresebb csati, és auto-rol atallitom!
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Gyuree91 #35385 üzenetére
Mindenképpen fix legyen wifi csatorna.
Öreg router GYIKEgy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Gyuree91
tag
-
drpele
senior tag
Ezek alapján a Wifi csatorna váltás jó kiindulási pont lehet...
-
Gyuree91
tag
válasz drpele #35382 üzenetére
Hali!
iPhone X-en probaltam/hasznalom. Macbookot regen kapcsoltam be, mondom xbox one s vezetekkel sztem jo. Bnom is neha tapasztalta szinten iPhone 7.
Semmi nem tortent, eszkozcsere, villámcsapás, aramszunet stb. Semmi nem volt egyszercsak kihagy. Amugy a wifi kapcsolat nem szakad meg, csak nem tolt be semmit a net.
-
drpele
senior tag
válasz Gyuree91 #35380 üzenetére
Ha a router admin felülete sem érhető el WIFI-n időnként, akkor az egyértelműen WIFI hiba lesz. Kérdés, hogy router, vagy kliens oldali-e a hiba.
Másik telefonnal is használod a WIFI-t? Annál is jelentkezik a hiba?
Elsőre én feltennék a telefonra egy WiFi abalyzer-t, s megnézném, hogy a jelenleg használt WIFI csatorna mennyire terhelt, s célszerű lenne kipróbálni egy másik csatornát.
-
yanna
addikt
válasz drpele #35379 üzenetére
Úgy értem, hogy olyan, mintha valami teszt lenne. Olyanok voltak, hogy pl. jött 1 "hívás" a 9000-es számról, 15-20 másodpercig csörög, aztán abbamarad. 5 perc múlva ismét csörget. 10-15 perc múlva csörög a 9001, majd abbahagyja, újabb 10-15 perc elteltével a 9002-es számot látom. Aztán 20-30 perc múlva a 9200-as szám, követi az előzőek szerint a 9201, 9202. Ez elment asszem 9603-ig néhány óra alatt.
Ezek akár belső telefonszámok is lehetnének, de nem azok. Amikor fölvettem néhányszor természetesen semmi nem történt, a telefon semmire nem reagált, vonalat sem tudott bontani, majd kb. 15 másodperc múlva beadta a foglalt jelet.
A szolgáltatóval beszéltem, azt mondta ezek nem hívások, azokat látnák, hanem az ip címet támadják. Volt egyébként akár telefonszámnak tűnő szám is, persze nem magyar, és kissé gyanús. pl. 4-5 db azonos számmal kezdődő.(44444xyzyx). -
Gyuree91
tag
Hello!
Utobbi heten egyszeruen nem megy netem. Adott egy TP-link 1043ND v1 router meg a gyari ZTE Digis ONT.
Telefonon netezek egyszercsak nem tolt be semmit, van hogy percekig. Megneztem meg a router admin feluletet sem erem el ilyenkor. Lebontottam a kapcsolatot es jo lett. Viszont van hogy ezt napi 10x megkell jatszani, vagy varni.
Azon agyaltam, hogy felhivom a Digit, de ahogy nezem a wifi lehet a ludas mivel Xboxon orakig megy a jatek szakadas nelkul online (LAN kapcsolat).
Mi a megoldas? Egyszercsak gondolt egyet a router es elkezdett szarakodni? Volt, hogy ejszakara is kihuztam mindent hatha megoldja de valtozatlan.. Ont akkor ezekszerint jo, ha csak a wifi problemas?
Valaszt koszonom.
-
drpele
senior tag
Mit értesz az alatt, hogy pingelik? Normál bejövő hívások érkeznek a VOIP készülékre? A szolgáltató által biztosított (hívószámot) telefonszámot hívják, vagy SIP hívások esnek be?
-
yanna
addikt
Sziasztok!
Remélem ide tartozó a kérdésem:Van egy ilyen TP-Link Archer MR200 routerem, ami egy laptop és egy mobil wifi kiszolgálásán kívül egy Grandstream 1625 ip telefonnal is vezetéken van összekötve.
A lényeg, hogy a telefonra fantom hívások érkeztek/nek, "pingelik" hol sűrűbben, hol ritkábban.
A router biztonsági beállításai nekem (laikus) kissé karcsúnak tűnnek, a Security menüpont alatt Acces Control, ill. IP & MAC Binding lehetőségek vannak. Mindkét helyre whitelist-re tettem az eszközöket, de a fantom hívások nem szűntek meg, bár jóval kevesebb lett.Mit csinálok rosszul, nem csinálok jól?
-
MODERÁTOR
válasz tibi970307 #35376 üzenetére
Ha csak a routert és egy gépet kötöd össze, kap a routertől IP címet a kliens gép? Ha igen, ping-re válaszol az alapértelmezett átjáró IP címe?
[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz tibi970307 #35374 üzenetére
Másik böngésző esetleg, IP helyett a http://router.asus.com megnyitása?
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
tibi970307
tag
Sziasztok!
Adódott egy problémám, amit nem tudok megoldani.
Volt egy olyan felállás, hogy van egy Telekomos HGW, egy ASUS RT N12+ router és egy Tenda switch.
A Telekomos HGW-re rá van csatlakoztatva a switch, ami ellátja a gigabites eszközöket, illetve a switchre rá van csatlakoztatva a router, amit Access Pointként használtam. A HGW-re rá van még dugva egy IPTV, de másik porton, így az IGMP hiánya nem gond.Volt azonban egy internet hiba, így a szerelő leresetelte a HGW-t.
Az a hibajelenség jött elő, hogy egyszer csak az egyik WIFI-s eszközön nem volt internet, majd reggelre már egyiken sem, de kábelen tökéletesen működött minden továbbra is.Megpróbáltam resetelni a routert, hogy beállítsam az egészet újra, de most már nem érem el a 192.168.1.1 címen sem, mert azt írja ki, hogy "A beállítások frissítésre kerültek. A weboldal frissítése most megtörténik.Az IP-cím vagy portszám módosult. Az Ön és a(z) RT-N12+ közötti kapcsolat bontásra kerül.A(z) RT-N12+ beállításainak eléréséhez csatlakozzon újra a vezeték nélküli hálózathoz és használja a frissített IP-címet és portszámot." Erre már most rájöttem az előbb, hogy valószínűleg a böngésző cache-ből tölti be, mivel most teljesen ki van kapcsolva és ugyanezt az üzenetet látom. Tehát a lényeg az, hogy nem tudom elérni a configját többszöri reset után sem.
Azt már próbáltam, hogy kihúztam a routerből mindent, csak a számítógéppel kötöttem össze, de a hiba ugyanaz.
Valakinek van esetleg ötlete?
-
Dr.Én
veterán
válasz Multibit #35370 üzenetére
igen, tudom mi az aktív és passzív...eddig abban a hitben voltam, hogy minden okés, arány és visszatöltés mennyisége nagyon szépen növekedett..illetve vissza töltés sebessége is maxon szokott menni 9-10Mbit/s
Szóval natolt hálózatot nem ismerem, ez tény....ergo akkor beszéljek a szolgáltatóval és kész
Fix IP cím kérése megoldja?WOT: kissio
-
Multibit
nagyúr
Lehet, hogy olvastad, de akkor nem érted. Tudod mi az aktív és passzív mód torrentezéskor? Mivel a szolgáltatói natolás miatt nem tudsz portot nyitni, csak passzív lehetsz. Ilyenkor csak aktív peer-ekhez tudsz kapcsolódni. Megy így is a feltöltés, csak sokkal szegényesebben, mintha aktív lennél. Köszönhetően a szolgáltatódnak.
-
Topikgazda
-
Csaba No. 1
tag
Sziasztok!
Ftth hálózaton működő AVM gyártmányú Fritz box 3490 routert használok. Tudna-e vki nekem segíteni, hogy hogyan kell a hw NAT-ot beállítani?
Köszi a segítséget! -
mpo
veterán
Akkor is szórja a WIFI jelet, ha éppen nincs internet. Ezért nem lehet sehova belépni.
Vagy visszaállítod a mentést vagy újra beállítod, ha tényleg resetet csináltál (gyári állapotot), mert így nem fog működni.A szolgáltató routere, ha nem bridge módban van, akkor nem lesz visszatöltés.
Ha érted, akkor már elavult.
-
hash99
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy Asus N18u routert mert a szolgáltatói (digi) modem wifije elkezdett szakadozni.
Nem értek a hálózatok konfigurálásához ezért nézzétek el ha hülyeséget kérdezek. Simán bekötöttem a modemből a router wan portjába a netet illetve a router lanportjából a gépbe. Sima quick setuppal beállítottam a routert. A wifi gondok megoldódtak viszont a letöltésem 50.000 kb/s - ről 12.000 kb/s -re csökkent.
Gondolom valami beállítás gond lesz de hülye vagyok hozzá :/ Kérlek segítsetek.
[ Szerkesztve ]
-
Dr.Én
veterán
Hali
Ha idő közben olyan problémám támadt a TP-link routerrel hogy wifit ad, de a gépre internetet nem?! Illetve Tplink oldalára se tudok belépni, resetet probáltam, nem segített.
Torrent vissza töltésem azóta se ment, sajnos mint megtudtam tplink router elött is van egy router a szolgáltató által.WOT: kissio
-
drpele
senior tag
válasz bajzal #35350 üzenetére
FTP helyett a SAMBA-t ajánlanám erre a célra.
Az USB application >> Media Services and Servers >> Network Place (Samba) Share / Cloud Disk menüpont alatt tudod bekonfigolni, jogosultságokat adni a user(ek)nek. Egyébként az FTP esetében a mellette lévő menüpontban tudod elvégezni ugyanezt.
Majd ha felkonfigoltad a SAMBA-t, akkor fájlkezelőből a \\routeripcíme\megosztásneve\ UNC path-on keresztül tudod kezelni a megosztásodat, amit akár hálózati meghajtóként is felcsatolhatsz.
[ Szerkesztve ]
-
bajzal
őstag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy Asus RT-N18U routert. Minden jó, beállítottam, csak még a HDD funkciókkal ismerkedem. Rákötöttem egy 500-as külsö vinyót, amit beállítottam médiaszerverként (DLNA) hogy lássa az okos tv is. Látja is. Ezt a vinyót PC-kről egyébként ftp-vel tudom elérni? Mert azzal a címmel ami a routeré azzal ftp-vel elérem, de csak megnyitni, letölteni tudok dolgokat. Feltölteni Total Commanderrel fel tudtam egy képet, amit látott a tv is, de pl filmet már nem tudok, mert hibát ír ki.
-
Topikgazda
válasz MittuDomain_ #35348 üzenetére
Dedikált AP mód esetén a WAN-ba menjen a bejövő kábel.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
MittuDomain_
őstag
Sziasztok!
A UPC topikból küldtek ide segítségért.
Elvileg az eszközökkel nincs hiba, innen már saját ismereteimet kellene felfejleszteni a hálózatépítésben.A UPC-féle modemet/routert (technicolor TC7200.U, hátha fontos) csak a lak eldugott sarkában sikerült elhelyezni, és kéne kint is jel netezni (kihúznék ca. 30m kábelt, a végére kerülne eszköz), erre a jó öreg vésztartalék ASUS WL 520GC-t akartam bevetni, ami csak g-s, de elvileg tud 125Mbps-t - ám ez már tényleg halott.
Beszereztem egy használt Belkin Surf N150 routert, amiből extendert/repeatert/ap-t akarnék csinálni (tényleg nem értek hozzá, a megfelelő aláhúzandó, a lényeg, hogy kint is legyen netem), és ezt megtámogatnám az utp végére fűzött Belkin-nel, egyelőre sikertelenül.
Először ez alapján csináltam, de R2-n kikapcsolt dhcp mellett nem adott ip-t, nem lehetett csatlakozni. Visszakapcsolva volt ip és felépült a hálózat a router és a mobil között, de net nincs.
Észrevettem, hogy van a routernek beépített ap módja, bekapcsoltam, de azzal sem vagyok beljebb. Pl. ha az eszközt ap-módba teszem és beállít mindent, akkor a upc modemből az utp-t már a wan-ba dugjam, vagy akkor is lan-on kell lógjon az eszköz?
Tudom, hogy én vagyok a hülye, de hol?
Lassan már ott tartok, nézzen rá valaki team viewer-en, mit bohóckodom, de a router újraindításokkal karöltve ez sem játszik.Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
drpele
senior tag
Kis guglizást követően úgy néz ki, hogy szinte egyik consumer eszköz sem támogatja az IGMP snooping-ot AP módban. Rengeteg találat van ilyen jellegű problémára...
Ugyanakkor megpróbálhatnád visszatenni router módba az Asus-t oly módon, hogy kikapcsolod rajta a DHCP-t, s a T-s routert az Asus egyik LAN portjába dugod. Így az AP módhoz képest elvesztesz egy LAN portot (azaz a WAN port kiesik), de konfigolható lesz az IGMP proxy és az IGMP snooping is (s talán működni is fog megfelelően).
[ Szerkesztve ]
-
Mikeee86
tag
válasz st3v3np3t3r #35345 üzenetére
Köszönöm!
-
-
Topikgazda
-
válasz Zamery #35333 üzenetére
a digis lan net pppoe kapcsolatot használ, amit felhasználónév/jelszó kombinációval lehet elérni csak... a upc-s nethez adott kábel modemet távolról menedzseli a szolgáltó,de amúgy az eszköz mac címét használja a neteléréshez...anno ugye nem lehetett megosztani az upc-s netet...most már meg lehet,de a régi SA modemek max.3gépbek tudtak kiosztani ip-t, meg játszani kellett a mac cím klónozással...ezt most már nem kell... mellesleg, más és más a szolgáltató... a upc és digi nem összekeverendő!
Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
Zsocó
aktív tag
Van egy Netis WF2411E router-em, amin nem az a firmware van, mint a hivatalos oldalon. Boltban vettem, en bontottam ki. Hogy lehet ez?
-
Zamery
senior tag
válasz Soma01 #35337 üzenetére
Akkor gondolom amikor bekötötték neki, jött egy szaki, aki belőtte a laptopon a kapcsolatot, automata csatlakozásra tette, és ennyi. Viszont honnan fogom megtudni a felhasználónév/jelszó párost? Benne van a szerződésben, elküldték emailben, vagy hol keressem?
https://steamcommunity.com/id/zamery/
-
mpo
veterán
válasz Zamery #35333 üzenetére
Egy fórumtársnak régebben küldött e-mailt most elküldtem neked.
Ha nincs DIGI-s eszköz a lakásban, csak UTP jön be, akkor tudod használni.
Meccs után visszajövök.
Remélem jó helyre dugtad a routerbe a bejövő UTP-t és kábelen csatlakozol a routerre.[ Szerkesztve ]
Ha érted, akkor már elavult.
-
Zamery
senior tag
Sziasztok!
A következő a gondom: vettem egy routert, TP-Link TL-WR1043N. Nekem UPC-s netem van, bedugtam a LAN kábelemet és működött mindenféle mókolás nélkül a WiFi. Egy ismerőshöz átvíve, resetelve nem működik rajta a digis internet, a kis ikon sárga bármit csinálunk. Mit kell csinálnom, hogy működjön? Sosem volt digis netem, tehát nem tudom hogy kell-e valami speciális beállítás a routerben ehhez. Végigmentünk a beállításokon, amit a router felkínál. Az interneten nem találok semmit ezzel kapcsolatban, csak 6-8 évvel ezelőtti dolgokat.
https://steamcommunity.com/id/zamery/
-
mpo
veterán
A múltkor belenéztem egy Asus router (letöltött) kézikönyvébe.
A TP-Link kézikönyvhöz képest (ami semmitmondó), az Asusé elmagyarázott mindent, ami szükséges.
Töltsd le és valószínűleg megtalálod a megoldást.
Itt is előfordulhat megoldás:
[link]Ha érted, akkor már elavult.
-
drdre
csendes tag
Sziasztok,
olvasgatva a fórumot tegnap vettem egy ASUS RT N-12 D1 routert megoldani az IGMP problémámat. Kapott egy fix ip címet ès beállítottam AP módra. Vezetéken ra van kötve a Telekomos IPTV és egy Raspberry. Ment is minden szépen: Wi-fi, IPTV, elérem a raspberry-t is, de észrevettem h amikor megy az IPTV nem működik a Wi-fi. Miután kikapcsolom az IPTV set top boxot akkor már lesz is netem a wi-fi-n.
Igazából ami furcsa még h nem találok semmilyen IGMP beállítást a router admin felületen szóval nagyon szegényes a menüje. Lehet h firmware-t kellene frissítenem?[ Szerkesztve ]
-
need
addikt
válasz Gubek-Einste #35327 üzenetére
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
Topikgazda
-
need
addikt
Üdv mindenkinek..
Van egy Tplink 1043 Nd v2 routerem valamit nem értek..
Ezek szerint most a hálózatomon ezek az aktív eszközök ha jól tévedek...
De itt menet közben van még egy NAS azt miért nem látom...? főleg hogy fix az ip címe és az eszközt tudom használni.. és használom is..de akkor itt miért nem látszik..?
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
törölt tag
D-Link routerekre vadászik a legújabb Satori variáns
A hírhedt Mirai botnet utódja egy két éve ismert sebezhetőséget használ ki a D-Link DSL-2750B készülékein - patch még nincs, és könnyen lehet hogy nem is lesz.
Folytatja a zombitoborzást a Satori botnet, pontosabban a kártevőt igába hajtó online bűnözők. A 360Netlab blogposztban számolt be róla, hogy a botnet egy frissített verziója elkezdett a CVE-2018-10088 puffertúlcsordulásos sebezhetőséget tartalmazó, a kínai XiongMai gyártó nevével fémjelzett eszközök után kutatni, alig néhány órával a felfedezést követően pedig a Satorihoz újabb frissítés érkezett, amely már jóval ismerősebb célpontra irányította a kártevő célkeresztjét: a D-Link DSL-2750B router-DSL modem készülékekre, amelyeken egy ismert parancsbefecskendezéses hibát igyekezett kihasználni.
A Satori malware tehát nem most bukkan fel először, a hírhedt Mirai botnet variánsa már tavaly ősszel megjelent, 2017 végén pedig több mint 260 ezer routert fertőzött meg alig 12 óra leforgása alatt. A kártevő tombolását akkor az általa használt port blokkolásával az internetszolgáltatók oldalán sikerült fékezni - de nem sokáig, idén februárban ugyanis egy frissített verzió ismét több tízezer router fölött vette át a hatalmat, ekkor már a kriptopénz-bányászatot is felvéve tevékenységei közé. Ezután a malware egy májusban újra felütötte a fejét, akkor GPON otthoni routereket (Gigabit Passive Optical Network) vett célba, elsősorban Mexikóban.
A legújabb variáns június 15-én frissült és kifejezetten a D-Link DSL-2750B routerekre vadászik - a készülékek elleni exponenciálisan növekvő számú támadást a Radware szakértői is kiszúrták, akiknek csalikészülékeit több ezer IP címről próbálták megfertőzni ismeretlenek, egy eddig nem látott kártevőverzióval. A D-Link DSL-2750B router elleni támadások egy távoli kódfuttatásra lehetőséget adó sebezhetőséget használnak ki, majd egy wget paranccsal egy távoli szerverről töltik le a malware-hez tartozó kártékony scriptet. A Radware szerint a kihasznált sérülékenység már 2016 óta ismert - az érintett routerekhez azonban, ahogy arra az Ars Technica is rámutat 2015-ben érkezett az utolsó firmware-frissítsés, így könnyű célpontot jelentenek a Satori számára.
A Radware adatai szerint a legtöbb érintett eszköz Brazíliában található, de szorosan mögötte ott van Dél-Korea, illetve Olaszország is, a negyedik helyen pedig az Egyesült Államok áll - összesen 20 országban találkoztak eddig a kártevővel. Egyelőre pontosan nem tudni, hány készüléket fertőzött meg sikeresen a botnet, a Radware szerint ugyanakkor az elmúlt héten volt olyan nap mikor a támadások száma a 2500-at is meghaladta. A fertőzött készülékekről a botnettől már ismert módon DDoS támadásokat indíthatnak annak gazdái de mint korábban láttuk, akár kriptobányászatra is befoghatják azokat. A szóban forgó D-Link készülékeket egyébként a többek között a Verizon is kiosztotta sok ügyfele számára, nekik egyelőre a készülékek lecserélése tűnik a legjobb védekezésnek, a gyártó még nem adott ki tájékoztatást a lehetséges védelmi lépések kapcsán. Miután egy viszonylag régi eszközökről van szó, az is elképzelhető, hogy annak a D-Link teljesen elengedi azok kezét és egyáltalán nem ad ki patch-et a Satori által kihasznált sebezhetőség befoltozására.Forrás: www.hwsw.hu
-
sfefe
addikt
-
drdre
csendes tag
Sziasztok!
Van egy TP-LINK WR840N routerem, amelyen keresztül Telekom IPTV-t nézek és működik az IGMP, a kép nem akadozik. Abban az esetben amikor viszont AP módra váltok, kikapcsolom a DHCP-t (ebben az esetben a Telekom modemje osztogatja az IP-t az eszközöknek), a Wifi működik, van hálózat viszont az IPTV akadozik. Nem tudom mi lehet mert az IGMP proxy engedélyezve van.
Van valakinek hasonló tapasztalata ezzel a routerrel? Lehet h AP módban nem megy az IGMP?
Előre is köszi a válaszokat!
-
straki89
csendes tag
válasz Gubek-Einste #35317 üzenetére
Ő is DIGI-s, TP linkes routert használ, panelba lakik. Gondolom ott van egy központi doboz és onnan van megosztva a net lakásokba, de ezt nem tudom pontosan hogyan működik
-
Topikgazda
Mennyi idős az eszköz?
Öreg router GYIKEgy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Topikgazda
-
sfefe
addikt
Sziasztok!
Itt is megkerdezem:
Most egy par eves tplink 841nd routem van es mostanaban olyan gond van vele, hogy mikor hazaerunk bekapcsoljuk a gepet es nincs net. Ha kikapcsolom a routert es utana vissza es nyomok egy hibaelharitast es van net.
Javitas utan ezt irja ki: Helyi kapcsolat nem rendelkezik ervenyes IP konfiguracioval.
Mellete meg ott van, hogy : kijavitva.Most a routeremel van gond vagy vmi beallitas nem ok?
(digi net van)Koszonom
udv: sfefePl most is elment a net mar 2x, ki-be kapcs es van.....
[ Szerkesztve ]
Az élet nem igazságos csak jobb a halálnál...
-
straki89
csendes tag
válasz Gubek-Einste #35314 üzenetére
Egy laptop és jó pár telefon kapcsolódik wifin, a PS4 kábelen, meg 3 tv-re van megosztva. Be jön a kábel a házba és csak a ZTE router van.
Javíts ki a hülyeséget mondanék, csak próbálok le írni mindent. -
Topikgazda
-
straki89
csendes tag
Üdv.
Nincs ötletem honnan kérjek segítséget, már beszéltem DIGI-s ügyfélszolgálattal és nem tudtak segíteni.
A problémám a következő. Nem tudok PS4-en játszani egy bizonyos ismerősömmel. A többivel igen de ezzel az egyel nem. (Érdekes módon mobilnetről minden jó volt, kíváncsiságból tettem egy próbát vele) Szóval valami router beállításra gyanakszom. ZTE F668-as szuper szerkezetem van. Ha valaki profi a témában és tudna pár hasznos tanácsot adni, szívesen meghallgatom. Előre is köszönöm.
-
Soma01
veterán
Mikkel próbálkoztál már eddig?
-
hp999
újonc
Sziasztok!
Lenne egy kis router problemam (legalabbis ugy gondolom azzal van a problema)
A problema szimplan az, hogy semmilyen eszkozzel nem lehet csatlakozni a wifi halozatunkra. Ennek ellenere a wifi meg a router ugy tunik megfeleloen mukodik, mert a korabban csatlakozott eszkozoknel megfeleloen mukodik minden. Egy alkalommal a telefonommal lecsatlakoztam a halozatrol, es vegul ezzel se tudtam mar visszacsatlakozni.
Oszinte leszek, nem vagyok valami angy agytroszt ebben a temaban, elore is koszonom a segitseget!
-
törölt tag
melyik országkóddal adja ki az összes 5 ghz-es csatornát a tomato, vagy úgy általában melyiknél keresgéljek? sajna a legtöbbnél vagy auto és választani sem lehet, vagy nem az összesből.
-
válasz Gubek-Einste #35306 üzenetére
hopsz...ezen átsiklottam valószínű
Honor Magic 6 Pro 5G 512GB//HP Victus 16+Rog Ally RC71L//Korábbi hsz-eim #97246720 név alatt...
-
Topikgazda
válasz st3v3np3t3r #35301 üzenetére
A #35282 hozzászólásban le lett írva a szolgáltatói eszköz típusa.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
Adam8199
tag
válasz st3v3np3t3r #35302 üzenetére
Megfogom nézni ezeket amint otthon leszek,van másik routerem azzal kitudom próbálni.Firmware-t is megfogom nézni.
[ Szerkesztve ]
Audi A4 B5
-
válasz Adam8199 #35297 üzenetére
akkor a légköri zavar kihúzva... routeren mikori firmware van fent? esetleg másik routerrel is ennyi-e? ha már Gubek megírta, direkt ONT-n is ennyit mérsz? ki kéne zárni pár hibaforrást...
[ Szerkesztve ]
-
válasz Gubek-Einste #35296 üzenetére
minden tisztelem, de ez nem volt leírva,azért kérdeztem mert az eurointernetnél van rádiós és optikai! sőt az eszközről sem esett szó...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest