Hirdetés
- Gaming notebook topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple asztali gépek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- 3D nyomtatás
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
hatala
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni.
Az itthoni rendszer egy DSC PC1864 H központból, valamint még 2 db DSC PK-5501 ikonos LCD kezelőből áll, és persze a többi érzékelőből, nyílászáró, stb..de mivel felújítás volt, a szigetelés miatt le volt szerelve a sziréna, meg a készülékekből az akkuk, így a mostani vissza üzemelés során, szeretném kicsit bővíteni a rendszert GSM modullal, vagy ha lehet IP modullal, hogy kapjak értesítést ha esemény van. Van ip kamera rendszer is rögzítővel, így a Lan és wifi hálózat is adott.
Tudnátok ajánlani ehhez a központhoz GSM vagy IP modult, amit így utólag be lehet szerelni?Köszi előre is!
-
purtya
újonc
Szia! Először végig venném a dolgokat. Nem e esetleg pók vagy valami külső zavaró tényező pl nyitott ablak nem lehet nyitva még bukón sem semmi , klíma ne menjen, esetleg radiátor cső vagy radiátor a mozgásérzékelő alatt ami szintén téves riasztást válthat ki. Amit írtál az is jó az érzékenységet nyugodtan vedd le alacsonyabbra, mert az sem jó ha túl érzékeny! tedd át a jumpert és mozogj előtte ha ugy is rendesen érzékel akkor telljesen jó!
-
tepenzed
őstag
Sziasztok!
Van valakinek Paradox vezeték nélküli riasztórendszere?
Már másodszorra jött ki tök feleslegesen a távfelügyelet, fogalmam sincs mire jelez be szerintem tuti bogarak csesztethetik a mozgásérzékelőket.Láttam, hogy a mozgásérzékelőknél egyesével tudnék állítani ilyet:
Sensitivity
JP1 (Jumper) High = High sensitivity (default) Low = Low sensitivityIn high sensitivity mode, you should not be able to cross more than one complete zone (consisting of two beams - left and right sensor elements) in the coverage area with any kind of movement. Use this setting for the majority of installations. Low Sensitivity In low sensitivity mode, the amount of movement required to generate an alarm is doubled. The use of low sensitivity mode is recommended in areas where the incidence of false alarms may be greater.
Fast/Slow Mode Off = Slow mode On = Fast mode (default)
Most High sensitivity és fast mode van kapcsolva.
Nem tudom, hogy egyáltalán melyiket kellene kapcsolni? Mindkettőt rakjam low-ra? Vagy elég lenne slow modera kapcsolni és akkor talán tényleg csak a komolyabb, emberi mozgásra kapcsolna? -
-
fjudors
aktív tag
válasz
Runner_fxr #893 üzenetére
AX Pro
-
lappy
őstag
válasz
Runner_fxr #893 üzenetére
Eldes rendszerhez lehet kamerat is csatlakoztatni
-
Sziasztok! Tudnátok ajánlani valami könnyen szerelhető komplett riasztórendszert? Tehát riasztó + kamera. 3-4db kamera kéne, kültéri és beltéri is. Az sem lenne baj ha mobiltelefonon is nyomon tudnám követni az eseményeket. Gagyit nem akarok, de azért horror összegeket sem költenék rá. Köszönöm!
-
lappy
őstag
válasz
stickermajom #890 üzenetére
attól függ mert vannak
nyílászáró tokba befúrható (rejtett) és felületre szerelhető (ragasztott, csavarozott) eszközök -
stickermajom
addikt
Sziasztok!
Műanyag ablakra jellemzően mivel rögzítitek a nyitásérzékelőt? Mehet arra is fúrva, vagy inkább valami kétoldalúval? -
Ripper17
tag
Nincs "ha", ez így müködik.
de igen, alapvetöen a hub és a szenzor közt nagyon alacsony energiafogyasztású protokoll müködik (zigbee, BLE vagy hasonló, saját megoldások), a hub meg az intelligencia ami az internet fele is kommunikál. Szóval maga a szenzor egy nagyon buta cucc, mármint szó szerint az. -
Iludka
tag
Sziasztok. Távóli felügyelet-re szeretnék felszerelni Mozgásérzékelőt, illetve Ajtó Nyitás Szenzórt, ami értesítést küldene Wifi hálózaton keresztűl telefonom-ra, ami 4G Hálózaton megy. Erre mi lehet a leg egyszerűbb megoldás? Ezt tudja egy egyszerű Xiaomi vagy Hama Okos szenzor?
-
PROTRON
addikt
Jófej tőled hogy nem adsz számlát hogy ne kelljen felesleges áfát fizetniük.
Egyébiránt a melóhelyen ahol dolgozom kapcsolatban állunk riasztó szerelő alvállalkozóval, aki nemrégiben felvilágosított hogy a biztosító társaságok a következőképpen működnek:
Ha van riasztó+kamera rendszer, akkor lehet kiegészítő szerződést kötni, ami kapcsán beígérik a nagyobb káresemény összeget. Én ezt be is rendeltem és fizettem mint a katonatiszt.
De ha baj van, csak akkor fizetik ki a megemelt összeget, ha élő karbantartási szerződés van a rendszerre...tehát ha az elmúlt 3 évben nálam betörtek volna, hiába fizettem ki a biztosítónak az extra biztosítási díjat mondván van kamera felvétel és riasztó, nem fizették volna ki nekem a szerződés szerinti megemelt káresemény összeget hivatkozva az állandó szerződés hiányára.Persze a rendőrségnek segítség a kamera képe az azonosításhoz, + a telóra küldött riasztás esetén azonnal tudok szólni a jardnak és látszik hogy mennyi ideje voltak a lakásban--->mere járhatnak, csak ha az elfogásig eltelt időben túl adnak valamin, vagy betörés közben még hazavágnak pár dolgot, akkor ígyse úgyse kapja vissza az ember az összeget.
-
iceQ!
addikt
Sziasztok,
Ismerősömnek megkért, hogy bővítsük a kamerarendszert, mert nem elég már az 1 kamera. Hikvision rendszert telepítettem 3 éve nekik, tökéletesen működik. Az a kérdés, hogy egy kiszállás(oda-vissza 70km),új kamera konfigurálása, bekötésért(kábelezés, csatizás) mennyi pénzt lehet elkérni? Számlát nem adok nekik,nem vagyok számlaképes.
-
Ulenspiegel
tag
-
attiati
veterán
tudtok ajánlani jó távfelügyelet céget társasházba Bp-en?
-
bozso067
tag
Köszönöm szépen
Még annyi kérdésem lenne, hogy telepítő kolléga szükséges az IP150 EVO192-be történő integrálásához; bízzam szakemberre? Szükséges bármilyen konfigurálás a programban? Vagy csak egyszerűen csak csatlakoztatni kell az IP150-et a központ paneljére, illetve a LAN kábel is bedug a rouerbe és kész? Akár jómagam is meg tudom oldani? Jelzem, nem vagyok telepítő; ha át kell írni a programban bármit a működéshez, arra nem vállalkoznék. -
bozso067
tag
És az általad említett egyszerű (gondolom wifis) router a lakás másik végén elhelyezett routerrel wifin keresztül fog kommunikálni; jól értem?
Ha így van, egyszerű a dolgom, mert egy TP-Link DECO mesh rendszerű (jelenleg három egységből álló) routerem van; veszek hozzá egy negyediket és beállítom a riasztóközpont mellé. Annak a LAN portjába pedig mehet az IP150.
Ez így rendben van? -
bozso067
tag
Sziasztok!
Adott egy Paradox EVO192 központ kezelőkkel, perifériákkal, illetve PCS250 GSM modullal. Előtte egy EVO48 központ volt, de meghibásodott, ezért lett a csere. Azóta 7 alkalommal volt kint több riasztós telepítő cég (Trióda, stb), mert a GSM pontosan 41 percenként üzenetet küld a telefonra, hogy a „A GSM kommunikáció visszaállt a központtal”. A rendszer maga működik, riaszt is, csak a 41 percenkénti üzenet egy kicsit megdrágítja a rendszer üzemeltetését.
Ha egy SMS értesítést 40,-Ft-tal számolunk, akkor 24 óra alatt (a 41 percenkénti értesítéseket figyelembe véve) 35 db SMS érkezik; ennek napi költsége 1.400,-Ft. Egy átlagos 30 napos hónappal számolva már 42.000,-Ft; egy évben 504.000,-Ft.
A hibajelenség előttt csak évente töltöttem fel 3.000,-Ft-os összeggel a SIM kártyát; ez elég is volt egy évre, amikor a rendszer hibamentesen működött.De gondoltam hagyom a GSM modult; újítok és beszerzek egy Paradox IP150 IP modult és az INSITE GOLD applikációval menedzselem a rendszert ; ez évi 14$; alig több, mint amennyivel évente feltöltöm a SIM kártyát. Csak egy a gondom: a riasztóközpont a ház egyik végén van, a modem, illetve a router/switch kombo a ház másik végén és nincs UTP kábelezve a ház. Pedig az IP150 RJ45-tel csatlakoztatható csak az otthoni net hálózathoz. Mivel nincs hangulatom
az egész házat UTP kábelezni, a kérdésem az, hogy létezik-e az IP150 modul wifis verzióban is? Akkor meg lenne oldva minden; no kábelezés.
-
Ripper17
tag
Sziasztok, szükségem lenne egy alap, smart ruasztórendszerre. 2 kontakt szenzor, 1 mozgásérzékelö + jó lenne ha tudna egy kamerát is. Inkább jó legyen, mint olcsó. Fontos kritérium lenne mobilnetes backup vonal lehetösége.
simplesafe csak USA only, amazon ringböl a cellular backupos subscription USA only. Létezik amit keresgèlek, vagy egyszerübb egy mobilnetes routert vennem és amögé egy alap ring rendszer? -
atti1848
senior tag
Sziasztok!
Házunk építés idejére szeretnék felszerelni, szereltetni infra sorompót, sorompókat, a telek 3 oldalára és fizetni egy távfelügyeletnek, aki kimenne, ha gond van.
Ezt én magam is meg tudom csinálni vagy mindenképp a biztonsági szolgálat fogja? Jó lenne olyan, ami SMS-t tud küldeni vagy valahogy riasztani engem is és a szolgálatot is.
Építkezésen ilyesmit láttam, egy kezelővel, amivel ki- és beriasztják a területet:
Ezt a telket szeretném védeni vagyis majd a rajta található értékeket:
Tudnátok adni ötleteket, eszközöket, amivel ez megoldható lenne vagy inkább hadjam a bizti szolgálatra a kiépítést is? -
lappy
őstag
Debreceni van köztünk? aki telepítéssel foglalkozik?
-
tszabi
tag
Illetve még egy kérdés, ha valaki tud válaszolni rá: a neten böngészve ezt olvastam: "Az UC-280 egy 8 zóna bemenetű interfész, amely képes venni a vezeték nélküli JA-60 érzékelők jelzéseit és azt illeszteni egy vezetékes vagyonvédelmi központhoz".
Ez esetleg jelentheti azt, hogy a JA-60-as központhoz is csatlakoztatható, és a JA63R helyett használható? -
lappy
őstag
Satel versa 10 esetén melyik menüponton lehet felhasználói jelszót megadni?
-
tszabi
tag
Sziasztok!
A Jablotron JA-63 Profi riasztórendszerben valószínűleg tönkrement a JA-63R nevű rádiós egység. A vezeték nélküli eszközökkel nem kommunikál, és van egy zöldes "folyás" a nyáklapon. Ebből gondolom, hogy csak ez lehet a hibás.
Tudnátok segíteni, hogy hol lehet kapni ilyen JA-63R nevű egységet? Ha már nincs ilyen, akkor mivel tudnám helyettesíteni?
üdv: Szabolcs -
lappy
őstag
-
enduser
csendes tag
sziasztok!
Segítséget kérnék. Kertkapura szeretnék nyitásérzékelőt, ami sms-t küldene (nekem és/vagy a távfelügyelethez). Van kamerarendszerem, amire rá is tudnék ekkor a távolból nézni, de riasztóm nincs... szóval most nézhetem egész nap a kamerát, ha behatolástól tartok.
Létezik ilyen? Mit ajánlanátok megoldásként? -
imotrepus
aktív tag
-
imotrepus
aktív tag
A kezelőn valóban van egy ikon ami a nyitott zónákat jelzi + a zóna számát, de most nincs mellette szám!
A központ ajtaját kinyitottam, beindult a riasztás, kóddal leállítottam, jelezte mint nyitott zóna a számával együtt. Vissza csuktam, töröltem mindent, továbbra sem élesíthető, jelez nyitott zónát de nem azonosíthatót! -
-
imotrepus
aktív tag
Sziasztok!
DSC riasztó rendszerem van, pittyegni kezdett és kigyulladt egy sárga háromszög.
A telepítő cég munkatársa telefonos segítség nyújtással megállapította, hogy a közp.
egységben haldoklik a kb. 5 éves akku. Nagyon szívesen jönnek ők is, ha kérem, de
szerinte nézzem meg milyen van benne. Vegyek egyet, cseréljem ki és ennyi!
Gondoltam, ha már ennyire nem akarnak hát ne jöjjenek, vettem egy akkut, más márka,
de 12V 7A mint a régi, kicseréltem, persze a doboz kinyitására mind a két alkalommal
szabotázsra beindult a rendszer, szerencsére felh. kóddal hatástalanítható volt.
Most az új akkuval nincs sárga jelzés, nem pittyeg, viszont nem is élesíthető!!
Ha minden ajtó, ablak zárva van, nincs mozgás, akkor is jelez egy nyitott zónát, de nem ír
mellé számot, a riasztás memoria csak a közp. egységet jelzi. Már időt, dátumot is állítottam,
mintha minden működne, ajtó csengő funkció stb. csak élesíteni nem tudom!
Tipp??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest