-
PROHARDVER!
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
g_g_g
Topikgazda
-
g_g_g
Topikgazda
-
pumpa007
tag
Ezt olvastátok már a MIUI 12.5-ről? Jönni fog Mi 8-ra is elméletileg...várós lesz
-
Jabby
őstag
válasz
huliganboy #19286 üzenetére
Köszi a választ!
Akkor a Mi8 Explorer tokok nem jók a Mi8-ra?
Azt viszont nem értem, hogy ha az Explorer kínai verziót jelöl, akkor miért árulnak magyar oldalakon (pl. tokshop.hu, edigital...) ilyen sok Explorer tokot? -
-
hdtomi
senior tag
válasz
Steve1207 #19276 üzenetére
Amióta megvan a Band 5 és aktív a csatlakozás, azóta egészül ki a Bluetooth ikon 2 kis négyszöggel. Ha ez megy, akkor látszik, a Band 5 a BT gyors ki-be kapcsolás alatt is. Ha ez a 2 kis jel nincs, akkor belépbe a BT menübe leválasztva van a Band 5.
Band 2-nél, TWS fülesnél nincs ez a jel és azokat sosem dobta el a telefon.
-
Jabby
őstag
Sziasztok!
Létezik olyan telefon, hogy Mi 8 Explorer?
Ha nem, akkor tokoknál a "Xiaomi Mi 8 Explorer telefonokhoz" utalás mit jelent? -
nrg_52
addikt
válasz
nobillgates #19282 üzenetére
Ettol feltem, koszonom!
Akkor hagyom a francba, foleg, hogy gondolom felig kinai meg amgol az is, hiaba van magyarra allitva.
-
amargo
addikt
Sziasztok,
Unlock -nál más felhasználói fiókkal(MI account-ra gondolok) is unlock-hatom a telefont, mint amivel használva lesz? -
nrg_52
addikt
Esetleg meg tudja mondani valaki, hogy a legutolso eu fejlesztoirol a legutolso eu stabilrra valtas is downgeade-nwk minosul (tehat kell full wipe), meg akkor is, ha utobbi a frissebb? Global stabilbol mi a legfrissebb? Valahol lattam V12.0.2.0.QEAMIXM-et, valahol meg a V12.0.1.0.QEAMIXM-et irjak utolsonak.
-
ElGatto
aktív tag
Hello
Tapasztalt már olyat valaki, hogy a kijelző színei megfakulnak? Mi okozhatja? Újraindítással rendbe jön. -
Smiro
senior tag
válasz
Knife.McL #19275 üzenetére
Órát, karkötőt nem hordok, illetve Schaffit igen, de az csak annyira okos, hogy az időt mutatja rendületlenül nálam, idestova 50 éve
De munkahelyen, otthon, kocsiban csatlakozik kihangosítóra, fülesre, hangszóróra órákon keresztül, más eszközre csak rövid ideig, azért ezt nem is figyeltem. Amikor valamelyik cucc nem akar csatlakozni, vagy leszakad, ott az aku szint kezd halványulni.
-
Jabby
őstag
válasz
Knife.McL #19275 üzenetére
Nálam az eszköz Amazfit Bip, az app Mi Bandage és Amazfit megy párhuzamosan.
Jelen pillanatban az Amazfit 21 órája van folyamatosan csatlakoztatva megszakítás nélkül.
Talán 3 hete volt, hogy az értesítősávon megjelent egy üzenet, hogy probléma van a BT kapcsolatban, s a telón egy BT ki-, majd bekapcsolás után helyreállt a kapcsolat. -
Steve1207
veterán
válasz
hdtomi #19272 üzenetére
"Ha jó a kapcsolat Bluetooth ikon kis nyilakkal egészül ki a telefonon," -
ez így szerintem nem igaz, egy okos karkötő/óránál/mérlegnél se mutat semmit a telefon a notifyn, se bluetooth menüben, hogy csatlakoztatva van, ellenben a MiFit, Amazfit, MiHome kezeli a háttérben folyamatosan az adott eszközt (kivéve a mérleget, mert az csak addig aktív, amíg be van kapcsolva).
A többi eszköz esetében viszont fogja írni a bluetooth menüben is az adott eszközt, amivel párosítottad (hangszóró, fülhallgató, gamepad stb), megjelenik az adott ikon is némely esetben, hogy mi lett csatlakoztatva. Teljesen eszközfüggő, hogy mit mutat, de ha jól van beállítva a MIUI-MiFit közötti dolog, akkor jól kellene működnie.Nekem ilyen szempontból mindig a MiFit volt a baj, még jól belőve is simán el volt cseszve a MiFit, megy klasszul sokáig, xy frissítés és lecsatlakozgat, utána 2-3 frissítés múlva megint stabil (pedig kapásból a telefonra gondolnánk, hogy az dobja el a jelet).
(#19275) Knife.McL : szerintem az óra az általában folyamatos mindenkinél. A felváltva a többi inkább, amikor használod akkor bekapcsolod és párosítja az xy bt eszközt, kikapcsolod lekapcsol, de az óra az mindig megy így is, úgy is. Azért nem kell a kifejezéseken lovagolni ennyire (nembeszólás nyugi
)
Úgyhogy, ha mindenkinek a Mi Fit a baja, érdemes lehet az Amazfit app-al is tenni egy próbát, ha támogatja az eszköz (Mi Band 5 ment egy darabig biztosra azzal is).
-
Knife.McL
tag
Hamár statisztika, van közötte Mi band és vagy Amazfit eszköz?
Mert minden más eszközön nekem is jó a bt, bár egyik sem tart fenn kapcsolatot olyan hosszan mint az órák.
És ahogy írtad is a kulcsszó: "felváltva". Úgy tényleg nincs gond, csak egy órát ritkán váltogat az ember. -
hdtomi
senior tag
Sziasztok, global Mi Band 5 Bluetooth csatlakozása megszakad. MIUI Global 12.0.1. van a telón. Ha jó a kapcsolat Bluetooth ikon kis nyilakkal egészül ki a telefonon, band is néha mutatja a Bluetooth jelet.
Nincs aksi kímélő mód, megy a háttérben Mi Fit, stb.
Ha Bluetooth ki-be kapcsolom megjavul.
Mi lehet a gond? -
Istuu15
senior tag
Jó estét
Sim kártya olvasó csere volt már valakinek?
Körülbelül mennyibe fájna ez nekem mert új telefont nem akarok még venni. -
GAbre
veterán
Hát ez a telefon nem akar megjavulni.
Cseréltem kijelzőt,nem volt kép.Nem jó.Cseréltem alaplapot.Alaplap lockolt.
Raktam másik romot.
Kiderült,mind a hangszóró,mind a kamera hibás.
Végre mind megjött.Kamera végre ok.Hangszóró megint nem.
És erre ott vagyok újra,ahol elkezdtem sztorimatxd
-
gerii
addikt
Nálam a legújabb frissítése óta azt csinálja hogy görgetek a Chromeban és lefagy a program, nem érzékel semmit, cm sak ha pöccintek valamelyik irányba a kijelző szélén. Most is írtam ezt, és nem jelent meg a szöveg, lefagyott a Chrome.
Ez most minek a hibája lehet?
A másik, hogy a Waze a beállított cél előtt 500m-rel leáll, és azt mondja megérkeztem, hetek óta ezt csinálja. -
Steve1207
veterán
válasz
Corsa02 #19259 üzenetére
+1, külföldi fórumokon se találkoztam ilyennel, minimálisan fordulhat elő ilyen hiba. Amúgy akinél előfordult így utána nézve ott is a kb fele-fele arányban a képernyő teszt az jó és egy eu rom megoldást jelentett.
Simán bekavarhat a teljes kijelzős vagy alsó sávos navigációs sáv, a google bigyója (az a navigálós, meg hang alapú cucc) vagy akár egy másik billentyűzet (illetve a gyári is, ha valami hülyén szinkronizálódik vissza akár). -
Ájvé
veterán
válasz
huliganboy #19257 üzenetére
Mástól is olvastam hogy rossz az érintő kijelző, nem vagy nehezen érzékel, gyakori a téves érintés érzékelés is. Ez az egyetlen de elég nagy problémám. Ha nálad nem jelentkezik akkor szerencséd van.
-
Ájvé
veterán
válasz
FrankMonzano #19253 üzenetére
Nézz át a Mi 3 topikba, máig aktív
Mondjuk Mi 8-at szerintem elrontották az érintő kijelzővel, pedig amúgy jó lenne. -
HUTCHDB
nagyúr
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni!
Lányom mi8-át tegnap frissítette az új rendszerre, és azóta viber egyszerűen nem akar működni.
Már mindent csináltam vele, de nem megy.
Van erre valami orvosság, vagy egyáltalán ismert ez a hiba?
-
(jan)
őstag
Urak!
Mi az istenért tünik el a vanced-youtube music ujraindítás után? rootolt
-
Zaji
őstag
Sziasztok,
Pár alkalommal amikor vettem ki a zsebemből a telefont kérte a PIN kódot. Nem foglalkoztam vele, mert azt hittem, zseb mód ide vagy oda, valahogy kikapcsoltam akaratlanul. Most az asztalon láttam, hogy a mobil újraindul. Ez mitől lehet? Mit lehet ezzel kezdeni?
Válaszokat előre köszönöm. -
Tarokk79
aktív tag
válasz
FrankMonzano #19246 üzenetére
Nekem is az a gondom, hogy mi 10-ért kb. 150-et nincs kedvem kiadni, mivel a telefon még oké, csak az aksi merül gyorsan. A másik ami kicsit aggaszt a támogatás.
-
Steve1207
veterán
Nincs contact listád az új gmail fiókon. Ha a régit is használod akkor szinkronizáld le annak a névjegyeit is, az új g accounton tuti nem lesz semmi. Ha csak az újat használod már, akkor azért nincs.
Simán lépj be a régibe, exportáld és importáld az új fiókba. Használattól függően pedig figyeld, hogy hova mented az új számokat, ha több fiókot használsz, ha csak az új accountot mostantól, akkor nyilván oda. -
aerol
tag
Sziasztok,
Azt nem tudjátok, hogy mitől lehet az, hogy a híváslistámban csak a számok szerepelnek, nevek meg nem? Telefonkönyv az okés, bár mintha az is bénázna, mert amikor kiválasztok egy kapcsolatot, akkor csak fekete a képernyő. Ha visszalépek és újra, akkor jó lesz.
Kb kéthete tettem fel a legutolsó EU-DEV-et (20.9.3) és szerintem utána jó volt. Viszont pár napja csináltam egy másik vadiúj gmail-t és szerintem ezzel kicsit megbolondult a rendszer. Tudtok erre megoldást? Keresgéltem Contacts-nál de semmi olyat nem találtam, ami helyrehozná a dolgokat.
Előre is köszi a segítséget!
-
noorbertt
őstag
Sziasztok,
Global stabil romot érdemes feltenni?
Jelenleg lineaos van rajta de kezd meghulyulni.. -
Istuu15
senior tag
Igen én is erre gondoltam. Megnéztem másik kártyával és úgy is csinálta aztán ha tiszta telepítés után is csinálja akkor hardwares lehet.
Xiaomi.eu 20.8.13. fejlesztői rom van rajta. De húú nagyon régen volt már tiszta telepítés, mostanában akartam megcsinálni csak sosem jutott rá idő. -
Istuu15
senior tag
Sziasztok. Lehet kicsit off topic nem tudom de már 3 napja rosszalkodik a telefon. Most lett 2 éves és azt kezdte el csinálni, hogy random elmegy a térerő, wifi, mobilnet aztán vissza jön, utána 20mp múlva elmegy megint aztán vissza jön, és így 5-10x ezt csinálja. Utána jó lesz aztán később megint random elmegy párszor aztán megint jó lesz.
-
Smiro
senior tag
Jött egy remek biztonsági frissítés
Stabilon üzemidő nem rosszabb, mint volt, egyébként minden jobb. Szerintem.
-
kurtuzov
senior tag
válasz
nobillgates #19232 üzenetére
Izginek tűnik. Ahogy rákerestem ezzel elég sok minden mást is lehet csinálni, nem véletlenül rejtegetik az appot. Root gondolom kell hozzá.
-
nobillgates
tag
válasz
kurtuzov #19231 üzenetére
Gratulálok!
Ha letudod tölteni próbáld ki ezt:
https://drive.google.com/file/d/12Tgnt4DRI-XJIvhkEo2_5jPEByqo91BR/view?usp=sharing
Ha működik, akkor a későbbiekben is szükséged lehet rá. Ezzel lehet a telót diagnose módba kapcsolni és nem kell a parancssorral vacakolni, egyből mehet a pdc. -
kurtuzov
senior tag
Én is megcsináltam a modem profilváltást a PDC tool segítségével.
nobillgates leírása sokat segített, de sajna a régi linkek kezdenek inaktívak lenni.
A Poco F1 hez kapcsolódó xda leírás rendben is van, de a legfrissebb QPST tool letöltése nem elég. Az xda-n linkelt Qualcomm drivers (2014-es fájl) nekem nem működött rendesen (sem eszközkezelőben, sem a PDC toolban nem látszott semmi) A QPST-ben található 2016-os driver sem volt jó.
Van az xda-n a Mi8 (dipper)-nek is saját VoWiFi topicja, ott van egy egész jó lépésenkénti leírás. Sajna a driver link ott sem él már, de a linkben még megtalálható volt a név
QUD.WIN.1.1+Installer-10037.3+Setup.zip
erre kerestem rá (több helyről is letöltöttem ugyanazt, hiába írják, hogy más-más eszközhöz való) és telepítettem és ezzel már működött a DT_Greece aktiválással.
EFS előtte és utána is le lett mentve TWRP-vel, csak az efs1 és efs2 változott az efsc és efsg nem. Modem partíció sem változott.
Root-ra szükség volt (Magisk) csak mert van pár Redmi amely esetében nem feltétlen kellett root ehhez. -
(jan)
őstag
Érdekes jelenséggel találkoztam, miután időzítve bekapcsol az olvasó mód, bizonyos weboldalaknál a chrome kikapcsolja, és képernyő lezárás/feloldásig úgy is marad. Tudja valaki hogyan lehetne ezt a felettébb idegesítő jelenséget megszüntetni?
Ez mi a túró? És miért eszik ennyi processzoridőt ?
-
Shummo
senior tag
válasz
nobillgates #19226 üzenetére
Köszönöm
-
nobillgates
tag
válasz
Shummo #19224 üzenetére
Nem nagy ördöngősség az aksi csere. Egy hajszárító is eleget melegít, hohy a hátlapot le bírd venni. De ha beviszed bármelyik telefonos szervízbe kitudják cserélni. ha az alábbi linken görgetsz lefele, képekkel mutatja a technikáját. A sim foglalatot ne felejtsd el kivenni, én egy MI6-ost szétbarmoltam ez miatt.
https://es.aliexpress.com/item/32821710473.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.46977e8fcneB44&algo_pvid=db77fabc-ec67-4349-8925-1917db2107b7&algo_expid=db77fabc-ec67-4349-8925-1917db2107b7-4&btsid=0bb0624416062151343478872e7696&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_,searchweb201603_ -
Shummo
senior tag
sziasztok. Eljutottam addig hogy rendelnék egy nohon akksit az MI 8 telefonomba.
Esetleg van valaki DEBRECENBEN aki tudna a cserében segíteni? Vagy tudtok ajánlani valakit?
Köszönöm -
spiky03
veterán
Köszöntem a sok infót és segítséget!
De a hétvégétől már egy F2-t nyúzok.További kellemes telefonozást Mindenkinek!
-
ElGatto
aktív tag
Hm, remek akkor másnál is megvan
Én csak a chromot használom a gyárit talán akkor láttam ha valami véletlenül elindítja -
-
ElGatto
aktív tag
Izé, nálam nincs köze a frissítéshez, előtte is volt
Csak kíváncsi voltam más is tapasztalta-e
-
ElGatto
aktív tag
Hello,
Nekem chrome böngészőnél néha befagy a kép, ki kell menni app váltóval és vissza csak akkor megy tovább. Más is tapasztalt ilyet? Van rá megoldás? -
rwbag2012
tag
Lehet, hogy belefutottam egy bug-ba. Amióta feltettem a global stabil 12-est, az olvasómód hajlamos magától kikapcsolni teljesen véletlenszerűen. Miközben az irányító központ azt jelzi, hogy be van kapcsolva. Csak a ki/be kapcs. segít, utána egy idő után megint kikapcsol magától. Nem tudom, mi lehet az oka.
-
nobillgates
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Enermax 650W
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged