-
PROHARDVER!
Xiaomi Mi8 összefoglaló
(kódnév: dipper)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jabby
őstag
Sziasztok!
PD-s töltővel tudom majd tölteni a Mi8-at? -
xy.zsolt
őstag
Ilyen tokot keressek, de mi8-hoz sehol sincs [link]
Tudtok az ott felsoroltak között vagy egyéb ehhez kompatibilis tokról? -
xy.zsolt
őstag
Jah és köszönet mindenkinek aki tanácsokkal segített!
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Steve1207 #20529 üzenetére
Kiderült a devCheck app futtatásból, hogy nem root-olt a mobilom☝️
Bootloader nyitott mert dev.eu rom van fenn és bekapcsoláskor az "mi logó" felett ott a nyitott lakat.
Egyenlőre úgy oldottuk meg, hogy apkmirror.com-ról letöltöttem a 10.70 előző verziót amit aztán SAI segítségével feltudtam tölteni.
Ezek után engedte a Revolut app a beléptetési folyamat elidítását....majd azt végigcsinálva beléphettem végre.
Nyilván nem ez a legtökéletesebb megoldás, de amíg működik ez a 10.70es verzió csak lesz végleges megoldás. Rengeteg embert érinthet ez a probléma a világban....oldják meg. És pláne ne írja azt ki az app, hogy root-olt a mobil mikor nem az. -
Steve1207
veterán
válasz
xy.zsolt #20528 üzenetére
FR-nél csak az adott rom állna teljesen tiszta állapotban, mintha most raktad volna fel és teljesen "üres", ahogy gyárilag. Ellenben úgy emlékszem az egész magisk-es hercehurcát újra kell csinálni, anélkül meg root esetén nem megy egy banki cucc se évek óta. (vagy most épp mivel kell vagy hol tartanak, nem követem már)
-
xy.zsolt
őstag
Ha factory reset menne akkor is rootoltként tekintene rá a revo app? Akkor mi töltődne a dev.eu helyére....egyáltalán az változna?
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
xy.zsolt #20523 üzenetére
Attól függ, hogy mivel lett a root megcsinálva. Mostanában talán a Magisk a legáltalánosabb. Ennek van is fóruma a PH-n, azon belül megtalálható, hogy hogy lehet elrejteni.
-
xy.zsolt
őstag
válasz
Adamo_sx #20522 üzenetére
igen, revolut app-ot értem. Egyik napról a másikra kizárt emiatt.
Azt írja bejelentkezésnél az app, hogy "Sajnáljuk, a revolut nem használható rootolt készülékeken"
Hogy és hol tudom elrejteni a root-ot a revo app elől?
Ha linket tudsz erről küldeni azt is megköszönném -
Adamo_sx
aktív tag
válasz
xy.zsolt #20520 üzenetére
Nekem ugyan Mix2S-em van, de eléggé hasonló a MI8-hoz. Ha EU dev van rajta, akkor nyitott a bootloadered, mert egyébként nem lehetett volna feltenni, de root-olva alapból nincs, azt külön kell megcsinálni.
Ha a revo app alatt a Revolut-ot érted, akkor annak szerintem mennie kellene, nálam működik, pedig nekem is EU dev van a telómon, az enyém root-olt, de a root-ot el lehet rejteni az applikációk elől. -
xy.zsolt
őstag
S.O.S nagy a gond. A revo app nem enged a számlámhoz a mobil miatt. Hol tudom megnézni, hogy nyitva-e a bootloader és bezárni ha igen. Azt írja "rootolt készüléken nem használható"...... eu dev van rajta, ettől már rootolt?
-
Smiro
senior tag
válasz
attiati #20517 üzenetére
Most épp kikapcsolt állapotban pihen a 8, de kissé kevésbé merülő akku miatt lett váltáska. A 8 maradt navinak, de vannak anomáliák az autóra csatlakozás okán, így lehet, végleges lesz a nyugdíj. Egyébként ahogy kikapcsoltam a mobil hálózatot, BT-t, NFC-t és mindent a wifin kívül, elfogadható lett az üzemidő, de hát ugye nem ezért kell telefon. Szerintem az akku fáradt el, ha csak be nem ragadt valamelyik program.
-
attiati
veterán
Aksi kijelzőnél mit jelent a narancssárga csík? 36%nál?
Haldoklik?
Eddig csak zöld és piros állapotot láttam.
-
konrada
tag
válasz
hdtomi #20510 üzenetére
Az én MI8-asom az évek során azért előforduló többszöri leesés után egy (főleg azok hoz képest)viszonylag kis magaságból pottyanás után a képernyője megadta magát. (Pedig jól elvoltam vele.)
Így a választásom 14T lett, mert úgy megszoktam a MIUI-t (ami közben HyperOS) lett, hogy minden más idegesít, mert máshogy van.
Ez olyan kompromisszumos telefon, mely hardverben lazán tudja az 1 évnél öregebb csúcstelefonok specifikációit - IP68, 134 Antutu-s fotó (A MI8 89 volt, szóval tényleg látványosan jobb), 5G, 1,3 milliós Benchmark, 12 gb memória, 67W töltés, erősebb OLED, stb...), szoftverben viszont a csúcsot kapja meg, nem a középkategóriáét.
Az ujjlenyomat-olvasó tényleg rosszabb, mert valóban jobb volt a hátsó azért ,mert úgy egykezes, és a kijelzős érzékenysége sem olyan jó, szóval egy alapos kézmosás után sok nyomkodás után kóddal kell belépni.
Akkumulátorát nem érzem jobbnak, mint amilyen a MI8-asé volt jobb korában (igaz, több nagyfogyasztót kell kiszolgálnia: 8x gyorsabb procit, 5G-t.)
...viszont: mivel nem csúcs, van benne infra, ami nagy +pont.
Az ára: kb ugyanannyi, mint a MI8 volt anno, és az már az akkori csúcskészülékek között is olcsó volt, szóval valóban, az akkoriban tényleg kiemelkedő volt, de ennyiért a 14T is nagyon jó vétel, mert nem látom azt a pluszt a 14-esben, se a Samsung 24+-ban (de a 25+-ban sem), ami miatt megérnének azok dupla-tripla annyit.
(Ha csak nincs valaki nagyon rákattanva a fotózásra, mert valahol azért meg kellett húzniuk a határt a Xiaomi-nál, hogy a drágábbat is megvegyék. ...és nem fikázom a 14T fotóképességét, mert egyébként átlag userként nagyon jónak látom annak a képeit is, és AI játékkal abból lehet is sok érdekeset kihozni.
-
Smiro
senior tag
válasz
hdtomi #20510 üzenetére
Emiatt is írtam pár sort a 14-ről, mert nyilván ez tűnik ésszerűnek jelenleg. Ha ez lenne az első Xiaomim minden oké lenne, de mivel volt ugye egy igen jól eltalált, és még meg is van, tudom párhuzamosan használni, van összehasonlítási alap. És sajnos nagy áttörés nincs, hanem több apró dolog, ami szerintem sokkal jobb volt az elődben. Az ujjnyomatos feloldás zavar leginkább. Az üzemidő beállt, 80% töltöttség mellett is kijön 1,5 -2 nap nálam, fullon meg a 2 simán. Cserében jobban kell vigyázni rá, mert csak 300 az ára.
-
hdtomi
senior tag
válasz
kirk01 #20508 üzenetére
Hasonló cipőben járok, igaz Global rom van rajta, ha jól olvasom, sose nyúltam bele, itthon vettem a telefont. Én sem akarok már akksit cserélni. Az utód, hát igen. Több, mint valószínű maradok a márkánál. Néztem a 14-et, de ahogy itt az oldalon olvasom, nem hibátlan. Így megvárom a 15-öt. Próbálom az akksival kihúzni amíg lehet, aztán ha minden kötél szakad cserélek.
-
kirk01
tag
Én is még kitartok szeretett Mi8-asom mellett. Most már 7. éve nyüstölöm. A kezdetektől fogva EU-romon volt. Tavaly december óta váltottam Lineage OS-re. Ez már Android 15-ös heti frissítésekkel. Az akku 72%-os, egy nap üzemidő már csak szűkösen jön össze. Érdekesség képen az EU Rom szerintem takarékosabb volt mint a tiszta A15. Gondolkoztam én is az akkucserében, de úgy döntöttem, hogy már nem fogja megkapni, inkább egy új készülék lesz helyette, de mindig elbizonytalanodok a fentihez hasonló hozzászólások olvasása után
...
GCam-al elég jó képeket lehet még készíteni ezzel a telóval. Véleményem szerint a GCam szelfi része sokkal jobb képeket csinál mint az EU Rom kamerája.
Összefoglalva szomorú vagyok, hogy nincs egy jó alternatívája a MI8-nak! -
oris
aktív tag
Továbbra is van egy átlátszó hátlapom (új), ha kell valakinek, szóljon. Grátisz.
-
xy.zsolt
őstag
Én még kitartok
A 3éve vett Nohon akku még a fiókban. Addig ott is marad amíg tudja a gyári az 1napot minimál beállításon, de nem energiatakarékoson. Jelenleg 68%os az akku állapota...de ki tudja.
-
amargo
addikt
Nekem is lassan 3 éve a fiókban pihen a MI8 néha előveszem. Én akkor xiaomi 12x-re váltottam, kb 1-2 évig kapott még frissítést, de azt is csak azért, mert EU rom-on voltam.
Pixel vonalra váltottam, vannak hiányzó részek, de maga a telefon és a szoftveres támogatás kárpótol. -
Smiro
senior tag
Végül: szerintem a MI8 hardvere simán bírná a legfrissebb szoftvert. Ha az akku cserélhető lett volna, nem cserélem le. Tudom, Nohon, de ismerősöm cserélte, már a telefonja nem volt olyan, mint régen és egy év múlva az aksi is kezdett megnyekkenni. Szóval úgy gondoltam, nekem se sok van már hátra, legyen új a telefon és kiszámítható a töltöttség, nehogy akkor szarjon be, amikor a legnagyobb szükség van rá és örömmel használjam, amíg tudom. Hát nagyobb öröm volt a MI8. Ennyi.
-
Smiro
senior tag
Nyugdíjas lett a szeretett telóm is. 14 váltotta egy hónapja. Mit mondjak... Szerintem annyival nem jobb, mint az 5 évvel ezelőtti... Többet vártam, jóval kevesebbet kaptam. Az akku idő és a biztonsági frissítés miatt váltottam. Ami igazán bosszant, hogy a 14 is zászlóshajó, ehhez képest például lassan 2 hete kijött frissítést a telefonom nem kapta még meg. Zavar az előlapi ujjnyomat feloldás is, hátul sokkal praktikusabb volt nekem. 5G-t jóformán nem is használok, mert jobban meríti a telefont. 2 hét után állt be az akku, így nekem másfél nap jön ki. Érthetetlen módon éjjel alvó üzemmód mellett sokkal! többet fogyaszt, mint a régi. Kijelző közt szerintem nincs akkora különbség, mint amit várhatna a user. Kamera valamivel jobb, az esti felvétel sokkal, de a régit nem a gyári appal használtam, így az is jó volt. Nyilván nem profi szint, de vállalható volt simán. Mint ez az alap appal. Szóval lehet itt teszteket írogatni, néhány tized másodperc miatt áradozni - szerintem nagy előrelépés nem történt. Még a közelség érzékelő is biztosabb volt a régin. Mindezt elfogulatlanul írom úgy, hogy megvettem az új telefont és használom. Ja, még annyit: nem lehet BT módban a telefonszámokat átvinni azt autóm memóriájába, vezetékkel sem. Vezetékkel látom a telefonkönyvet, de másolni nem lehet, így kanóc nélkül csak a bejövő hívásokat lehet fogadni, vagy telefonnal szarakodni. És ez a telefon szoftveres hibája...
-
xy.zsolt
őstag
válasz
arsenlupin #20500 üzenetére
nagyon úgy fest, hogy vagy a visszaállításra koppintasz vagy marad így. Egy ki-be kapcsolást gondolom próbáltál már.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Google Pixel topik
- OLED monitor topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Kompakt vízhűtés
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A16 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest