- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi155
tag
Hát nem hiszem el... Megint előjöttek a fagyások. Azaz ha bekapcsolom, akkor a billentyűzárat még fel tudom oldani, de utána mintha semmit sem érzékelne. Mi a fene problémája lehet? A szoftverfrissítésen kívül valami más megoldás?
-
Tomi155
tag
Ki használja a Sketchbook vagy a Sketchbook Pro nevű rajzprogramot?
És kinek van Stylus tolla a géphez?
-
bbenjamin
csendes tag
Ja és még valami. Ha alvó módba rakjátok a Tabletet, és utána fel akarjátok oldani, megnyomjátok a bal felső élen lévő power gombot, akkor van, hogy nektek is gondolkodik vagy 20-30 másodpercig mire előjön a feloldó képernyő? (sőt 2x olyan is volt, hogy csak sokadik próbálkozásra kúszott elő)
-
spiritex
veterán
válasz
bbenjamin #1680 üzenetére
OK, csak nekem eddig 3 rom volt fent a gépen, és egyik sem csinálta ezt a jelenséget...
Egyébként én az ilyen akksi problémákat (bár tudom, hogy nem ajánlatos, de) mindig úgy orvoslom, hogy amikor lemerült a gép, visszakapcsolom 1x, hogy újra magától kikapcsoljon, majd még 1x ugyanezt, és utána feltöltöm 100%-ig, és rajtahagyom még 1-2 órát. -
barnade95
tag
válasz
kameraman77 #1651 üzenetére
No, én is csináltam hasonlót, amíg nem találok ki valami mást, vagy meg nem veszem a tokot. Itt lehet megtekinteni a "remekművet": [link]
Annyit változtattam, hogy több fokot raktam az aljára. A tablet "polcát" picit ferdére sikerült fölrakni, ezt kellett korrigálni. Banános dobozból van, elég masszív, vágni alig lehet.Csak be ne perelj szabadalomsértésért. Nincs 1 milliárd dollárom
-
thetan
aktív tag
-
bbenjamin
csendes tag
Sziasztok tegnap érkezett meg nekem is ez a kütyü. Első dolgom volt a legújabb hivatalos ROM felrakása. Eddig nagyon meg vagyok vele elégedve, a kijelző gyönyörű (egyáltalán nem pixeles), még a védőfólián keresztül is tökéletesen érzékeli a kisebb tapintásokat is. Az akkumulátortól mondjuk nem vagyok eldobva, mert tegnap 80%-ról 1 óra filmnézés, 1 óra telepítgetés wifivel lemerítette szinte teljesen az akksit.
A 4 gumitalp nekem se ér semmit, ugyanúgy kidomborodik valamiért a ház a bemenetek alatt, és a levegőben állnak a gumitalpak lefektetéskor.MÁS:
Eddig 3x kellett resetelnem, de abból 2x nem fagyás miatt, hanem egyszerűen nem akarta feloldani a billentyűzárt. Hiába húzogattam a kezem, meg se mozdult a kioldó. Olyan volt mintha nem érzékelt volna semmit se a kijelző (mert kikapcsolni se tudtam, az OK gomb lenyomására se reagált). Ekkor indítottam újra hosszan a kikapcsológombbal. Másnak is volt ilyen vagy ehhez hasonló problémája vele? -
Tomi155
tag
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nálam nem épp laggmentesen futnak az indavideós videók. Ezt lehet orvosolni?
Amúgy kinek van meg a Spider Man The Amazing játék? És akinek megvan, fut is rendesen? -
thetan
aktív tag
Még mindig a töltéssel küszködök. megcsináltam a reset-et, megcsináltam a kalibrációt - annak ellenére beragad a töltöttségjelző 100%-on.
Úgy tűnik újra teljes telepítést kell majd megcsinálnom. - hacsak valami más lehetőséget a javításra ki nem kihagytam.
-
Tomi155
tag
válasz
kameraman77 #1665 üzenetére
Igen, én is teljesen így érzem.
Én most újonnan majd az online filmnézést akarom kipróbálni, csak azt nem tudom, hogy hol.
-
Tomi155
tag
válasz
kameraman77 #1663 üzenetére
Hát nekem ez a gép sokára fog elavulni
( #1627 ) thetan nekem is előjött ez a probléma, vagyis valami ilyesmi. 35%-ról felugrott 80-ra. De nem tudom miért.
-
kameraman77
tag
válasz
Tomi155 #1659 üzenetére
Ez nem gond szerintem, az akksija bírja a rátöltést... Igazából csak a full lemerítést nem szeretik. Meg elég jó már ez a technológia, nekem van egy 2003-ban vásárolt Yakumo Delta PDA-m és mind a mai napig 3 óra fölötti folyamatos működést tud produkálni úgy, hogy volt olyan időszak is, amikor fél évig elő sem vettem, fullra lemerült... Nyilván előbb-utóbb (remélem inkább utóbb) az akkuteljesítmény csökkenni fog majd, de hát az az igazság, hogy maga a gép hamarabb "avul" majd el,mint ahogy az akku tönkremenne. 2 év, az kb 600 töltési ciklus, ha ezt tudja visszaesés nélkül, akkor már jó...
-
vamisten
csendes tag
Üdv! Rootolt készülék, gyári 20120807 rom telepítve, build.prop átírva, hogy fussanak a Gameloftos játékok.
Ennek ellenére a hivatalosan megvásárolt Cut The Rope játék indítás után kilép a főképernyőre. (Ultragagyi telómon is megy amúgy...).
Nálatok megy a játék? Vagy nem támogatja az ICS-t?
Kösz a segítséget előre is!
-
Tomi155
tag
válasz
kameraman77 #1658 üzenetére
Tulajdonképpen igen, én is így vagyok vele. De sokszor kb. 2 óra után 50-60-70%-nál már kézbe kapom és nem nagyon érdekel, ha nem töltődött fel 100%-ra. Csak hát így kevesebbet tudok rajta ügyködni.
-
kameraman77
tag
válasz
Tomi155 #1656 üzenetére
Én mindig kikapcsolt állapotban töltöm... az a biztos. Amúgy nekem átlagosan 3,5 óra körüli a teljes feltöltési idő, kikapcsolt állapotban. Mondjuk továbbra is hiányzik a fizikai töltésjelző led... elfért volna. Így kicsit macerás nyomogatni, hogy láthassam a töltődő akku jelet, de pontos infót nem kapok a töltöttségről. Apró, de zavaró hiányosság.
-
spiritex
veterán
Mi lehet az oka annak, hogy a gyári böngészőben ha egy web-oldalba ágyazott kis YouTube ablakban rányomok a lejátszás gombra, akkor elindul a lejátszás, de ha megnyomom a jobb alsó sarokban levő Teljes képernyő gombot, akkor csak nagy feketeség van, néha hanggal, néha hang nélkül, és legtöbbször kiírja, hogy a Böngésző sajnos leállt és kilép. Feltettem a signedblackYouTube3.5.5v2.apk-t, de nem változott a helyzet, mintha fel sem tettem volna, mondjuk lehet, hogy nincs is köze hozzá, mert a weblap nem az alkalmazást hívja meg..
Ha a gyári böngészőben felmegyek a YouTube oldalra és onnan játszok le 1080p-s természetfilmeket, pl. a Planet Earth-öt, akkor gond nélkül tudom nézni teljes képernyőn.
A.G.S. (#1491)-es hozzászólása szerint beállítottam a dolgokat, de nem segített.
-
Tomi155
tag
Hogyan tötődik gyorsabban a tab? Ha ki van kapcsolva vagy ha le van billentyűzárazva? Mert én nem vettem észre különbséget. :-)
-
kameraman77
tag
válasz
spiritex #1653 üzenetére
Az így pontosan működni fog
Amúgy erre is rámegy fektetve, elég széles hozzá, viszont felülte tettem két fület, amelyet állva és fektetve is tartják, mert pont olyan magasságban vannak, hogy ha ráfektetem, akkor "megszorítja" a felső oldalát is.
De elfordítva még jobb
az egész szerintem fektetve stabilabb...
-
elpatkorado
aktív tag
válasz
Thx.
Szerintem én is a fektetett verziót fogom megcsinálni.
-
spiritex
veterán
válasz
Nagyon ügyes vagy!
Ha jól nézem, akkor ez ugye inkább álló használatra való? Mert én pl. 99%-ban fektetve használom a tabomat, akkor ugyanez a menet, csak meg kell fordítani a szélesség és magasság fogalmakat: Amit te magasságnak hívsz, nekem az a szélessége, amit pedig szélességnek, nekem az a magassága. Tehát én inkább a fordítottját fogom elkészíteni, de mindenképpen ezek alapján, amiket nagyon profin vázoltál. -
FET-MEN
veterán
válasz
Nem vagy semmi
Sufnituning level 99
jó lett
-
kameraman77
tag
Akkor hát itt lenne a tartó rövid leírása. igazából nem nagy durranás, de asztalra elmegy szerintem
Ugyanezt vékony furnérlemezből tervezem
Szóval egy jófajta kemény dobozra van szükség, olyanra, amelynek a metszete hasonló, mint a második képen is látható, mert nagyobb stabilitása van, mint a sima kartonnak. Én egy "győzelem görög istennője" márkájú cipős dobozzal dolgoztam.
Először is amire szükségünk van: vonalzó, lehetőleg 2 a merőleges és párhuzamos szerkesztés miatt (az egyik mindenképpen derékszögű legyen), egy sniccer kés (tapétavágó) (az olló azért nem jó, mert nagyon roncsolja a kartont), valamint erős papírragasztó, a Technokol még mindig nyerő
A késsel vigyázva, a ragasztóval pedig jól szellőző helyen, fő a biztonság.
Szóval első lépésként két téglalapot vágtam ki a dobozból, szélességre mindenképpen a Tab szélességét vettem figyelembe - kis ráhagyással, magasságra meg érzésből, de minimum a Tab magasságának 2/3-a legyen, a stabilitás miatt. [link]
Utána az egyik téglalapot meghajlítottam 3 helyen, ahogy a képen is látszik. 1,5 cm vastagon. A hajtásnál egyszerűen a bordázottság segít egyenesen tartani. (ezen a képen látszik a bordázottság is) [link]
Utána a képen látható módon összeragasztottam a két hajtást. [link]
Majd utána a hátlapból kivágunk a képhez hasonlóan egy darabot, ez lesz majd az állítható támaszték. Érdemes minél hosszabbra hagyni, mert így lehet jól játszani majd a dőlésszöggel, ugyanakkor arra is figyeljünk, hogy megmaradjon a stabilitás. [link]
Majd az így elkészült elemet az első hajtásnál felragasztjuk a másik - még a legelső lépésben kivágott - téglalap elejére. [link]
Majd ezután beállítjuk a dőlésszöget - akár több pontot is - és ahol jó számunkra, ott a talpba a sniccerrel vékony téglalapot vágunk, ebbe illesztjük majd a támasztékot, hogy ne csússzon el. [link]
Gyakorlatilag kész is vagyunk. Ráilleszthetjük a Tabot- de óvatosan. Ha mindent jól csináltunk, akkor a tartó meghajlik ugyan, de simán tartja a WayteQ-et. Ha úgy érezzük, hogy nagyon lefele indul, akkor az itt látható módon egy vékony papírcsíkot ragasszunk a tartó alá. [link] Ha a hátsó tartót gyengének érezzük, mert gyengébb papírból készült, akkor a következő képen látható módon vágjunk ki egy csíkot és ragasszuk fel a támaszték hátuljára, ezzel megerősítve azt. [link]
Kb ennyi lenne, ha gyors ragasztót használunk, akkor tényleg kész van 10 perc alatt. Nyilván én most kicsit siettem az újrakészítéssel, így sorjás néhány helyen, de szépen eldolgozható a papír is. Aki úgy érzi, hogy nem stabil amikor a Tab álló helyzetben van benne, akkor kétoldalra ragaszthat kis füleket az extra biztonságért, valamint vékony filcet az aljára.
A.G.S. - hasonló tartót szerintem simán lehet kartonból csinálni. Ez inkább valamilyen fekvő igaz? Ha lesz időm, legyártom
A fenti megvalósítást amúgy érdemes vékony furnérból, kis fém csuklóelemekkel megcsinálni, igaz munkásabb.
Ja és még valami. Semmilyen felelősséget nem vállalok a nem megfelelően elkészített tartók miatt leesett Tabokért
-
Tomi155
tag
Ki jártas a játékok terén? Mármint nagyon jártas. Az írjon privibe :-)
-
spiritex
veterán
válasz
FET-MEN #1640 üzenetére
Én erről annyit tudok csak mondani, hogy az ismerőseim közül akinek SGSI, SII, vagy SIII van, egyik sem panaszkodik, sőt nagyon meg vannak velük elégedve! Nekem az van, ami az aláírásomban, semmi gond vele, páromnak Galaxy Gio, semmi gond vele. Természetesen tesztek elolvasása után vettük őket, a Miniről pedig nem olvasni túl sok jót..
-
FET-MEN
veterán
válasz
spiritex #1639 üzenetére
Nincs asszony
Érdekes igen és örülök is neki, hogy a WayteQ nem hagy cserben érdekes.. Az ilyenek mint a Samsung, LG, meg bexarnak nálam.. Most egyedül az asha 200-al vagyok elégedett. S40 borzasztóan stabil rendszer. Telefonnak a legjobb. Galaxy mini pont telefonálni nem tud..
Majd lehet holnap beruházok egy komolyabb készülékre,de ha nincs jó alternatíva akkor marad a Nokia.
-
-
jercsi
tag
Valakinek esetleg jelentkezett olyan problema hogy a kepernyo jobb szele eszrevehetoen vibral ...feher szineknel ...hasonlit a problema mikor a monitorok kozelebe arnyekolatlan hangszoro kerul...
-
Tomi155
tag
Tegnap nagyon jót wifiztem meg minden, szinte teljesen lemerült az akksi, ezért kikapcsoltam. Ma reggel feltettem töltőre, s megvártam míg eléri a 70%-ot. Ekkor bekapcsoltam, minden jól is ment, egészen a billentyűzárig. Ott teljesen beakadt, nem akart semmit sem érzékelni. Ekkor láttam meg, hogy alul elkezdett bekapcsolni a wifi, nagyon lassan. De még mindig nem érzékelt semmit. Ekkor újraindítottam, de még mindig ez a probléma áll fenn. Mi lehet az oka? Az, hogy bekapcsolva hagytam a wifit?
-
thetan
aktív tag
Van egy kis gondom - hátha tud valaki segíteni. Vasárnap filmet néztem a 70w -ről, ekkor lemerült az aksi olyan 16%-osra. Ekkor kikapcsoltam és feltöltöttem (az újonnan vásárolt töltővel).
A töltés rendben lezajlott.
Igen de azóta nem megy lejjebb, folyamatosan 100 %-on van (lehet hogy valami szupercella lett az akkumulátorom?) igy nem tudom a tényleges merülési adatait.
Mi van ilyenkor? hogy tudom kijavítani? A visszaállítás gyárira segíthet a bajon?
-
A.G.S.
tag
Az örök youtube HD videó mániámhoz egy ki adalék:
Tegnap észrevettem, hogy amíg egyszer meg nem akad a net a tabon (akár a videó közben, akár böngészés közben) addig bármilyen hosszúságú HD videót akadásmentesen játszik az 54g-s routeremről. Amikor viszont megakad, onnantól már nem hajlandó folyamatosan játszani (max 0,5 másodperc, utána újból tölt) egészen addig, amíg ki-be nem kapcsolom a wifi-t a tabon. Utána megint jó amíg ismét be nem akad. 3-4x eljátszottam ezt és mindig működött. Viszont már legalább 10 perce ment az egyik 1080p-s film, amikor a másik (ugyan ilyen) itthoni tabbal a közelembe nem jöttek, akkor teljesen leállt a "vetítés", de miután a másik tabon már nem ment a net, a filmlejátszás (kis idő múlva) újra indult (de változatlanul szaggatott).
Ma hirtelen felindulásból vettem egy 300-as n-es routert és jelentem az 1080p-s HD 29 perces teszt video a youtube-ról megállás nélkül lefutott. Illetve egyszer megállt, amikor a laptoppal egy frissítést töltöttem le, de azután folytatta a lejátszást.
Szóval az akadozó HD videó úgy gondolom router probléma lehet, tehát arrafelé keresgéljetek először -persze miután feltettétek a legújabb flash playert.
Ui:
A speedtest.net app most 20 Mbit/sec-et mért letöltésre... -
A.G.S.
tag
válasz
kameraman77 #1608 üzenetére
Basszus, tegnap pont ilyet akartam csinálni, de lusta voltam, úgyhogy egyszerűen alá tettem egy gumi tenyérerősítőt...
Én amúgy ilyen alacsonyat akartam csinálni:
-
Tomi155
tag
Ez off lesz, de nem tudjátok hol lehet letölteni a Navon Platinum 7 Tablet gyári szoftverfrissítését? Nővéremnek kellene.
-
tomee007007
addikt
válasz
Egyszerű és nagyszerű, grat!
-
kelzsoca
félisten
válasz
kameraman77 #1611 üzenetére
Persze, pár képet dobj fel ide nyugodtan
-
thetan
aktív tag
válasz
Ez igen! Örülök hogy ilyen kreatív embereket hoz össze a 70w !
-
kameraman77
tag
Köszönöm! Ha tényleg van igény - akkor pár képpel illusztrálom majd a készítést - mondom kb 10 perc alatt kész.
Tokot azért kicsit nehezebb, egyrészt merev nagyon a papír, valamint nem szereti pl az izzadt tenyeret, amikor viszed, és a fogása sem lenne jó, mert szögletes lenne
Tokot azt egy régi herlitz mappából gyártottam
-
elpatkorado
aktív tag
válasz
Nagyon tetszik.
Majd írhatnál egy cikket logoutra, hogy hogyan kell elkészíteni. Engem nagyon érdekelne.
-
Tomi155
tag
válasz
Nagyon ötletes, szép kivitelezés.
Egy ilyen kartonból nem tudnál egy tokot instruálni?
-
kameraman77
tag
Az újrafelhasználás jegyében egy régi - de erősebb kartonból készült - cipősdoboz tetejéből készítettem egy asztali tartót a WayteQ-hez
Még oldalsó "stabilizálók" kellenek, a tökéletes tartásért, de ingyenbe megvan és alig pár perc az elkészítése, állítható dőlésszöggel. Az aljára vékony filcet ragasztottam, így egyáltalán nem csúszik az asztalon.
Dolgozom még egyen, de az komplexebb lesz, szintén otthoni hulladékból (műanyag), de pendrive tartóval
-
Tomi155
tag
Vettem egy Tendra routert (vezeték nélküli). Nagyon boldog voltam hogy otthon végre tudok majd wifizni. Hazaértem, kicsomagoltam, megnéztem a használíti útmutatót meg mindent. Kikapcsoltam a gépet meg a netet, majd próbáltam rákötni a routert. Kiderült, hogy nem 1, hanem 2 Ethernet kábel kell hozzá...
Mennyiért lehet ilyet kapni? És feltétlen szükséges hozzá?
-
Tomi115
csendes tag
Nos még mindig nem tudok letölteni a play-ről, azt írja: Hiba a vásárlás közben. mi a probléma?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Asustor NAS
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tőzsde és gazdaság
- Wise (ex-TransferWise)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- Panasonic Toughbook Cf H2 - Ütésálló tablet.- Erős fényerővel - Több darab
- Új - Apple iPad mini 7.gen 2024 Wi-Fi 128GB Purple/Blue/Space Gray - Bontatlan
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 5G - 256GB - új, garis (SM-X926B)
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / M2 / Ezüst / Wifi / 256GB / Garancia
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest