- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- VR topik
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
kameraman77
tag
Bocs a duplázásért, csak már kicsúsztam a szerkesztési időből...
Azért majd egy összehasonlító tesztet megnéznék.. és most itt nem a különböző benchmarkokra gondolok,hanem videón, mano a mano, face to face
ugyanazokat a progikat futtatva stb...
-
kameraman77
tag
Ha -és amennyiben stabil lesz a cucc - nyilván megvárom majd az első teszteket - akkor egyértelmű csere, körbekérdeztem 23-ért elmegy a 70W-m
, már van rá jelentkező, szóval egy erősebb prociért és 1gb memóért érdemes váltani...
Persze első szériát azért megvárom,hogy mik a tapasztalatok, mert nekem a 70W durván bejött...
-
kameraman77
tag
válasz
Kokuszkocka #2683 üzenetére
Nem tud valaki valamilyen beállítást, esetleg egy lejátszót ahol ez a probléma nem jelenik meg?
ööö esetleg az asztali DVD lejátszóban az eredeti megvásárolt film biztosan nem fog akadni...
Warezra nincs megoldás...
-
kameraman77
tag
válasz
illes.bence #2622 üzenetére
Bocsánat, hogy csak így megkésve reagálok.
Nem szükséges, a lényeg, hogy ne hagyd teljesen lemerülni. Elvileg - tehát elvileg - hamarabb kikapcsol amúgy is, minthogy teljesen lemerülne az akku, de azért szerintem olyan 3-4%-nál már ne kezd bele semmibe
Igazából jól vannak ezek összerakva, ha megfelelő hálózatról töltöd - úgy értem nem egy buherált hosszabítóról akkor kibírja szerintem az 500-600 töltési ciklust is komolyabb visszaesés nélkül (bár meg merem kockáztatni,hogy többet is) - az meg, ha beleszámolunk közel két év használat (napi / másfélnapi egy feltöltéssel számolva)
Nekem csinált az utóbbi időben furcsa dolgokat.. Tudom, tudom frissítsem és akkor elmúlik
. Szóval rendesen töltőn, gombnyomásra előjön ugye az akku amiben a zöld töltöttség vándorol.. teli van. leveszem, bekapcsolom, 64%..
Nem tulajdonítottam neki komolyabb dolgot, használat közben aztán egyszer csak - 3 óra múlva(!) felugrott 97-re és utána vígan volt benne juice még 4 órányi munkához... Ezt tegnap még megfejelte.. ugyanaz a móka,feltöltés, kivár,hogy teli legyen az akku, leveszem 59%...
Mindegy.. használtam, lement 29%-ig.. Ma reggel felélesztem, belövöm a netet és hopp felugrik 84%-ra
Tudom frissítsem
(Volt másnál is már ilyen jelenség amúgy?) (Amúgy ha végighasználtam volna tegnap, akkor le is állt volna, pedig ezek szerint az akkuban még volt cucc... lehet,hogy kallibrálni kellene valamit?)
-
kameraman77
tag
válasz
illes.bence #2620 üzenetére
Ezt a fajta akksit nem is kell formázni, szóval a teljes lemerítés annyira nem tesz jót neki. A legjobban szerintem akkor tudod "óvni", ha folyamatosan használod. Nem hagyod teljesen lemerülni és kb ennyi... Néhány helyen olvastam, hogy érdemes 50% körül töltőre tenni, de ez a mindennapokban azért nem egészen megoldható, és szerintem nem is szükséges. Az akku egy idő után úgyis veszít a teljesítményéből, az már csak a minőségén múlik,hogy mikor. (Nekem pl van egy 2003-ban vásárolt PDA-m, hányattatott sorsa volt, volt,hogy 3 hónapig nem használtam és csontra merült, ennek ellenére mind a mai napig 3,5 órát tud az akku (eredetileg 4 körül volt, vagy kicsivel a felett)
Teljesítményt lehet növelni pár dologgal, fényerő, wifi kikapcsolása, ha nincs rá szükség. Azt még nem teszteltem, hogy mennyivel rövidíti meg az akkuidőt, ha hangszóró van rákötve fülhallgató helyett. Általánosságban nálam teljes feltöltésről USB-n keresztül pendrive-ról 1 óra videónézés 19-20% körüli akkut eszik meg (ez az esetek 95%-ában igaz az én gépemre, tehát olyan 5 óra körüli videózás megy róla)
Befolyásolja az akkuteljesítményt, főleg most majd, hogy jön a tél, hogy mennyire hül le a táskádban szállítás közben, bár ez nem tudom, hogy a végleges élettartamra hatással van-e (vélhetőleg nincs komolyabban), de a napi használat közben kihatással lehet.
Ha már itt tartunk érdemes felhívni a figyelmet, ha valaki dolgozik a géppel, vagy magával hordja, hogy a párásodás a levegő lehűlésével egyre gyakoribb lesz, tehát ha meleg helyiségbe megyünk be, könnyen páralecsapódás léphet fel, érdemes megvárni míg "normalizálódik" a ketyere hőmérséklete. Egy hátizsákban bizony hamar lehűlhet.
-
kameraman77
tag
válasz
barabali #2553 üzenetére
Mármint múlt szerdán? Töltési időket betartottad? Kikapcsolva töltöd? Kell neki néhány töltés, hogy beálljon az akkumulátor.
Meg az sem mindegy, hogy abban a négy órában mit csinálsz rajta. Filmnézés is lehúzhatja, a játék meg főleg. A sok fehér képernyő is eszi az akkut jobban mint a sötét. Mozgó háttér is plusz energiafaló stb...Ha a wifi kapcsolatra sokat kell keresni netezés közben, az is jobban fogyaszt. (A hét óra azért könyvolvasás és ilyesmi, tehát komolyabb használatnál az nem elérhető)
-
kameraman77
tag
válasz
kelzsoca #2488 üzenetére
Mondjuk én sem félek ettől, csak rákérdeztem, hátha.
(a 2003-ban vásárolt Yakumo PDA-m gomjai sem vástak még el, pedig azokat nyomkodtam rendesen.)
Spiritex: De használom! Talán éppen Te ajánlottad. (beszéltünk is róla, hogy így is alig fogyaszt akku-t és valóban, egy éjszaka alatt 1-3% megy le...)
-
kameraman77
tag
válasz
spiritex #2461 üzenetére
Valaki szólított?
Jelen. Igen én még a gyárival használom, mondjuk nem játszom rajta, talán ezért nem futottam bele komolyabb problémákba... Lassan már én vagyok a negatív példa
Amúgy éppen írni akartam. A szakértőktől szeretném megkérdezni,hogy ugye a tabunk rendelkezik fizikai gombokkal. Azokat esetleg át lehet-e konfigurálni. Úgy értem ha pl behalna a bekapcsoló gomb (gyorsan lekopogom semmi bajom vele
), mert valahol olvastam,hogy ilyen lehetséges. Vagy ez csak mítosz? Mert az a három gomb vész esetén nagyon adná magát.
-
kameraman77
tag
Igazából tudom, hogy 10 ezer az nagy eltérés lehet, de az árkategóriájában 29.900-ért így is az egyik legjobb vétel ez a gép szerintem.
Mostanában nem írtam, "eseménytelen" hétköznapok a tablettel, napi 5-6 óra használat, nem fagy, ami rajta van az fut rendesen.
Hátsó védőfólia kezd felpöndörödni... Milyet érdemes ragasztani rá?
-
kameraman77
tag
PDF-et most is jól kezel, szóval ezzel nem lenne gondod ezen a gépen ICS-el sem. (Egyéb dokumentumokat is jól kezel, word és társai)
vagy van valamilyen speciális tulajdonsága a JB-nek?
Kelzsoca: ennek a kiegészítésnek van hatása az alap szoftverre is, vagy csak már a frissítésekre? (Már a múltkor kérdezni akartam, de valahogy elfelejtettem
)
Snorbis2: érdemes most körbenézni Playstore-ban mert nagy akciók vannak, 50-200 forintokra is vannak leértékelve programok.
-
kameraman77
tag
válasz
tomee007007 #2270 üzenetére
hmm érdekes..Én simán csak lepörgettem wifi-n az egy gigányi adatot a Playstore-ból és fut... :S
-
kameraman77
tag
-
kameraman77
tag
válasz
tomee007007 #2193 üzenetére
Ja azt nem irtad,hogy közben már ránéztél 100%-on. Akkor más a helyzet...Nálam olyat csinált,hogy feltettem, rajta volt 3,5 órát, aztán le kellett húznom, mert indultam és gyakorlatilag azidő alatt 6% ment rá.... De az is csak egyszeri volt.
-
kameraman77
tag
válasz
tomee007007 #2189 üzenetére
Nem biztos, hogy program a ludas, ilyet nekem is csinált már egyszer, de nem éreztem fontosnak, hiszen tapasztaltam már ilyet a PDA-mal is nem egyszer. Lehet,hogy a hálózattal volt valami, vagy a töltő rosszul érintkezett.
Tehát az a 32% azért annyi, mert fel sem töltődött az akku.... Ha rögtön bekapcsoltad volna, akkor is annyit mutatott volna.
-
kameraman77
tag
válasz
apeelme #2179 üzenetére
" A Play-ből bármikor letölthetsz root jogosultságú app-okat, csak nem tudod használni ha nincs root-olva a gép. "
Gondolom te is érzed a finom iróniát ebben a mondatban
Köszi az infókat, azt hiszem, annyira nem hiányzik,hogy fel tudjak venni képernyővideót... (mert spec erre kellett volna, de amit láttam az mind root jogot kért..)
-
kameraman77
tag
Én arról érdeklődnék,hogy a root akkor most legális, vagy illegális? Mert azt olvasom sok helyen,hogy elvesztem a garanciát, viszont a hivatalos PLAY áruházban nem egy olyan programba ütközik az ember, amely nem gépspecifikus, hanem el sem indul egyik gépen sem root nélkül..
Akkor most hogy is van ez? a gyártó elveszi a garit a gépére feltett és a világ egyik legnagyobb szoftvercége által is támogatott root-olás miatt? Mert ha tilos lenne, akkor nyilván PLAY-en sem lenne ilyen program, de akkor mi van a garival?
-
kameraman77
tag
Tegnap volt időm kicsit "szórakozni" a 70w-vel és távirányítgattam vele az otthoni pc-met. Ekkor akadtam erre. A program adatai szerint azért a gépünk tartalmaz nyomokban némi Ramost még magában (Persze, egy és ugyanaz a gép a ramos w19)
Modell - xTAB, device w19
(Mondjuk érdekes, hogy a Ramos gép - a hozzászólások szerint nem támogatja a Store appot, illetve némely alkalmazásokat.. hogy ez igaz lehet-e nem tudom)
Amúgy ezzel a Teamview-errel, de szerintem más programmal is nagyon ki lehet bővíteni a tab tudását, pl én a távoli irányítással Photoshoppoltam már, meg kihasználva az asztali gép erőforrásait, terepen szerkesztettem videót (az otthoni gépen, de a tab képernyőjén
) rákötött billentyűzettel, illetve az érintőképernyőn a munkahelyi gépemen hoztam létre word dokumentumot - anélkül, hogy a gép közelébe mentem volna, gyk a városban sem voltam
, illetve otthon figyel a notebook, rákötve a digitális fényképezőgép, és a munkahelyről vezéreltem a time-lapse felvételek készítését. Ez így már, ennyi árért korrekt.. nem is értem miért kell a drágább - 3x4x - gépeket preferálni, holott azok is "csak" ezt tudják.. (Jó nyilván játékra nem, de azonkívül ez a 40 ezer alatti gép is olyan szinten használható, hogy nem látok különbséget.)
-
kameraman77
tag
válasz
albinolynx #2131 üzenetére
Megerősítem! Ez a gép még az amúgy ingyenes, de "nem megbízható" forrásból szerzett programokat sem tolerálja túlságosan. Nálam az egyetlen ilyen jellegű fagyást egy ilyen okozta. Nekem se előtte, se utána semmilyen problémám nem volt a hivatalos forrásokból megszerzett programokkal...Tehát No Warez! és úgy kipróbálni,hogy előjönnek-e a fagyások, persze előtte azért nem árt egy teljes factory reset sem.
-
kameraman77
tag
válasz
minikahona #2118 üzenetére
Ha garanciális, akkor vissza a WayteQ-nek és megcsinálják, biztos vagyok benne, ha korrekten leírod nekik a problémát foglalkozni fognak vele (arról nem beszélve, hogy kötelességük is, hiszen garanciális a gép) Nyilván idegesítő, és valóban nem kevés pénz van benne, de addig amíg a garanciális szervíz nem látta, ne ítélj felette, én is jártam már úgy, hogy vettem egy tv-t és az első napon elfüstölt. A hiba benne van az ilyen eszközökben, a minőségellenőrzés sem tud mindent kiszűrni. Hétfőn érdemes felhívni a garancalevélen megadott számot, ahol biztosan szívesen segítenek majd.
-
kameraman77
tag
Ez a kompromisszumos dolog érdekes. Vásárlás előtt szerintem magadban kell eldöntened, hogy pro-kontra mi az ami miatt egy tabletre szükséged van, vagy nincs. Legfőképpen, ha laptopot akarsz kiváltani vele, akkor azt mérlegeld, hogy miért akarod. Mobilitásban, kijelző minőségben, akkuidőben, személyre szabhatóságban ki tudja váltani a Wayteq 70w a laptopot. A 7" már bőven elég videónézésre, főleg azért, mert az emberi agy leképezi a képet, tehát ha megfelelő távolságból nézel egy 40" tv-t és 7" tabot, akkor az agyad nem tesz különbséget. (És igen, én is azt mondom, hogy a kijelző nagyon szép, a nagyobb felbontás minőségbeli különbséget is jelent a többi hasonló árkategóriás tabhoz képest - természetesen nem leszólva azokat)
Ha viszont voltak speciális windows-os programok, amiket futtattál, akkor azokat ezentúl is a laptopon kell futtatnod.
Játékok terén amiket kipróbáltam, hogy mit bír a gépen a grafikus kártya - és mentek - ebből talán nagyjából be tudod lőni - Dead Trigger, Call of Heroes, Eternity Warriors II, Race of Champions, Angry Birds összes, War pinball, Drag Racing... Ezek mind bármilyen módosítás nélkül (root, új rom) futnak a gépen akadásmentesen.
Az 1-es hozzászólásban van a legújabb és stabil rom, azt olvasd végig, a legfontosabb dolgok oda vannak összegyűjtve.
Érintésre nagyon jól reagál, gyakorlatilag csak simítani kell és görget. Nekem is ez az első tabom, sőt ezelőtt még androidos készülékem sem volt és nagyon hamar megkedveltem, mert tényleg jól működik és könnyen hordozható.
-
kameraman77
tag
válasz
spiritex #2064 üzenetére
Köszönöm a segítségedet
, a beállítások alatt tényleg aktiválni kellett és utána újraindítani, meg is jelent a widgetek között, ki is raktam egy szép zöld lakat ikont
. igazából ez mit csinál azon kívül, hogy kímélem vele a bekapcsoló gombolt? Alvó állapotba helyezi a gépet? Ez valami hasonló, mint a PDA-k "kikapcsolt" állapota?
-
-
kameraman77
tag
Erre tökéletes lesz, már csak a nagyobb képernyőfelbontás révén (nagyon szembetűnő a különbség a 800x480-hoz képest) valamint a HDMI miatt médiabox-nak is jó, mert tényleg rengeteg formátumot lejátszik.
Spiritex ilyenkor, mármint lockolt állapotban mennyit merül az akku átlagosan?
-
kameraman77
tag
válasz
spiritex #2023 üzenetére
Akkor kezd el akadni a hang és kockásodni a kép, hogyha kezdek eltávolodni a wifi-től, tehát utolsó egységre esik a mérő... Amúgy nem vettem észre, 90%-ban simán ment eddig (tehát nálam is volt néha hangszakadozásm de nem ez volt a jellemző), és váltogatni is tudtam az előlapi és hátlapi kamera között...annyit csináltam,hogy a video quality-t levettem low-ra a beállításokban.
De a Skype első bekapcsolásakor én kaptam is egy üzenetet,hogy nem biztos,hogy 100%-os lesz a videótelefonálás funkció és dolgoznak rajta, vagy valami hasonló...
-
kameraman77
tag
Lehet,hogy kifogtál egy hibás darabot, mert nálam még az eredeti software-rel sincs semmilyen gond, pedig napi szinten 6-8 órát használom, munkában nagyrészt. Tehát OTG-vel szövegszerkesztés (billentyűzet), prezentációk HDMI-vel, folyamatos kapcsolatban van a PC-vel, most már WIFI-n keresztül, az sem tesz be neki, terepen Skype, adatbevitel, majd otthon rá egyből a tv-re HDMI-vel és azon megy a net egy egérrel, (Néha Angry Birds is
), naponta legalább egyszer rá kell tölteni, az sem okozott eddig problémát. Folyamatos terhelés alatt van nálam, és soha nincs fagyás, vagy akár lassulás sem, igaz soha nem warezoltam még rajta, egyszer szedtem le egy ingyenes programot egy nem ellenőrzött helyről, meg is fogta de rendesen...
-
kameraman77
tag
válasz
snorbis2 #1977 üzenetére
1-es hozzászólás, mindjárt a topic elején. Ott van minden fontosabb file linkje...root is.
Én itt még senkitől sem hallottam, hogy Angry ilyet tett volna, nálam is fent van, a playstore-ból letöltött verziók közül egyik sem okozott gondot.. Miért nyírná ki? annál sokkal erősebb játékok is elfutnak rajta...
Valamint ha elfogadsz egy jótanácsot, akkor amikor képet szúrsz be a tabodról, lehetőleg ne legyen rajta más személy, pl a facebook-on, nem biztos,hogy örül, hogy felkerül így a netre, annak ellenére,hogy ez a fórum nem "veszélyes".
-
kameraman77
tag
válasz
spiritex #1969 üzenetére
Hát kb annyi, hogy én azt sem tudtam, hogy van ES F.E.
Na ezen is látszik,hogy full tudatlan vagyok.
Mondjuk talán annak jó, aki nem használ microSD-t.. nem tudom. Így ez tényleg jó kérdés.. Mondjuk a wifi-n keresztüli adatfel-illetve leszedés a tabletről nem olyan rossz pc-ről. Sima húzással megy a total commanderből az adat oda-vissza, tehát a filekezelő funkció teljesen jól kezeli az adatokat wifi-n keresztül a pc-vel.
-
kameraman77
tag
Hö csúzda park? Sokat változott az iskola mióta kikerültem
Találtam egy nagyon jó programot, ingyenes, szóval nyugodtan szedhető, a neve MyPhoneExplorer.
A nagy része nem érinti a mi gépünket, de remekül csinál backupot a pc-re wifi-n keresztül (usb-vel nem próbáltam még) sőt a programokat is lementi apk-ban, azaz ha esetleg egy frissítés, vagy géphalál miatt nem találnánk őket, fent lesznek a pc-n.
http://www.fjsoft.at/en/
Ez a fejlesztők oldala, ingyenesen letölthető a pc kliens, amit lehet telepíteni portable verzióban is, valamint a WayteQ-re a Playstore-ból szintén az ingyenes androidos klienst le kell tölteni, beállítani wifi-t (nálam autómatikusan megtalálta, csak egy magam által választott kódot kellett neki megadnom, amivel védem) majd a pc-ről irányítva simán lementettem a gépemen levő programokat apk-ban, valamint csináltam egy backupot is. Működött visszafele is, azaz a lementett dolgokat pendrive-ról tudtam telepíteni.
Aki esetleg ilyesmit keresett, az próbálja ki. Biztosan tud többmindent a program, de még nem próbálgattam.
-
kameraman77
tag
válasz
spiritex #1865 üzenetére
Lehet, hogy hülye kérdés, de nem használod esetleg olyan közegben a tabodat, ahol vegyi anyagok válnak ki? Vagy esetleg mágneses térben,amely leválaszthatja belül a mágneses térre érzékeny festékrészecskéket? Nincs mágnes a közelében? (Bocs mindenkitől, ha ordas nagy hülyeség amit kérdezek
)
Más:
Én is csináltam egy Antutu tesztet:
Valamint kipróbáltam a rajzolást ujjal
Régi PDA-s vagyok, úgyhogy neki sem álltam stylussal, viszont azon gondolkozom, hogy egy gömbölyűre kialakított és vékonyított radírt, ha ráfogatnék egy toll végére, akkor nem karcolna, de megfelelő nyomást fejthetnék ki.. A hétvégén lehet, hogy tesztelem
Ímhol a rajt, nem nevetni, meg csak olyan programot tudtam csak leszedni (igazából nem is nagyon keresgéltem), amiben egy lépést lehet csak visszavonni
Néhol félrevitt, túl vastag az emberi ujj a finom rajzoláshoz...
-
kameraman77
tag
válasz
Tarcsajana #1855 üzenetére
Én napi szinten használom a Skype-ot, de eddig nem volt gondom vele. Azt mondanám, hogy átlagos a mikrofon. Kint használom sokszor terepen és ott is értik általában amit mondok. Az biztos viszont, hogy a szelet nem szereti,mert az nagyon tud benne fújni
legalábbis ezt mondják a túloldalon.
-
kameraman77
tag
válasz
minikahona #1835 üzenetére
Én azt nem vettem észre, hogy kimaradnának hangok, te azzal én is egyetértek,hogy van valami a hátsó hangszóróban, mármint olyan, mintha virtuálisan tudná középre helyezni a hangot, vagy hasonló, mert sokszor én is nézegettem, hogy mi ez, bőven középről, vagy a másik oldalról hallottam egy-egy hangot. De lehet,hogy csak a fülem csal meg.
-
kameraman77
tag
válasz
minikahona #1773 üzenetére
Az Innovációs díj a Tied
Ez egyszerűbb, mint az én ötletem
-
kameraman77
tag
Tegnap este akkorát játszottam a 70w-vel, hogy na
Ráértem, így kipróbálgattam néhány ingyenes játékot, mégis mit bír a gép, milyen a grafikai tudás stb.. Csak azért gondoltam, hogy írok a tapasztalatokról, mert néhányan kérdezgettek játékokról, így három témában, három ingyenes és - szerintem - grafikailag szép és jó játékmenetű játékot ajánlanék.
Ingyenesek közül kipróbáltam a Race of Champions autós játékot, nagyon szép, igaz csak egy pálya ingyenes, ehhez van 3 féle autó, de kb fél órát bűvészkedtem a "kormányzással"
Simán lejött wifi-n keresztül a nem kevés adatmennyiség, futás folyamatos volt.
Aztán a Frontline Commando nevű FPS szerűséget teszteltem, simán futott a gépen, kb 120 megát ránt le wifin keresztül, folyamatos volt a mozgása, tehát ezen két játék alapján azt mondom, hogy engem meglepett, hogy már ilyenek vannak (mondjuk nem vagyok egy nagy játékos mobil platformokon, tehát naprakész infókkal). Mondjuk ezt le is töröltem, mert nagyon úgy néz ki, hogy sok a reklám benne, meg vásárlás nélkül nem juthatunk előbbre nagyon. Lehet, hogy ebben a kategóriában biztosan van kevésbé - "vásárlós" is, de grafikailag mindenképpen szép.
A harmadik diablo klón-szerűség volt, ez marad is, fantasy jöhet
Ez a Heroes Call volt, nagyon szép grafikával és jó hangokkal akadásmentesen futott a gépen.
Ja és nekem még semmilyen root, vagy frissítés nincs fent, tehát az alap out of the box masinával "izzítok"
-
kameraman77
tag
válasz
Tomi155 #1715 üzenetére
A mellé kapott kábellel nemcsak egér, de billentyűzet is..
Nem csak Play a jó, bár az az elsődleges forrás. A fejlesztők honlapjairól is sok APK letölthető, meg azért vannak megbízható oldalak, ahonnan ingyenes programokat lehet leszedni, bár igazából csak azokat érdemes keresni,melyek nincsenek fent a PLAY-en valamiért, pl Flash, vagy esetleg programok régebbi verziói. (Éppen ma olvastam, hogy a kalózok már rámentek a dologra és Flashnek álcázott programokat tesznek elérhetővé gyanús oldalakon)
Barnade95 - Tökéletes!
-
kameraman77
tag
válasz
barnade95 #1676 üzenetére
Azt gondolom, kihoztad a maximumot egy banános dobozból!
Látom több dőlésszöget is be tudsz állítani. Jó lett szerintem!
Tomi155 - én is azt mondom Warez nyírja ki, pontosabban a nem megfelelő forrásból érkező programok. Azt hiszem, amikor nekem lett problémám a géppel - az ominózus memóriakártyás fagyás - akkor is azt lehetett a gond, hogy olyan programot telepítettem amely nem megfelelő forrásból származott. Nem warez volt, ingyenes, de nem a megfelelő oldalon találtam rá az apk-ra és megfogta a gépet.
-
kameraman77
tag
válasz
Tomi155 #1659 üzenetére
Ez nem gond szerintem, az akksija bírja a rátöltést... Igazából csak a full lemerítést nem szeretik. Meg elég jó már ez a technológia, nekem van egy 2003-ban vásárolt Yakumo Delta PDA-m és mind a mai napig 3 óra fölötti folyamatos működést tud produkálni úgy, hogy volt olyan időszak is, amikor fél évig elő sem vettem, fullra lemerült... Nyilván előbb-utóbb (remélem inkább utóbb) az akkuteljesítmény csökkenni fog majd, de hát az az igazság, hogy maga a gép hamarabb "avul" majd el,mint ahogy az akku tönkremenne. 2 év, az kb 600 töltési ciklus, ha ezt tudja visszaesés nélkül, akkor már jó...
-
kameraman77
tag
válasz
Tomi155 #1656 üzenetére
Én mindig kikapcsolt állapotban töltöm... az a biztos. Amúgy nekem átlagosan 3,5 óra körüli a teljes feltöltési idő, kikapcsolt állapotban. Mondjuk továbbra is hiányzik a fizikai töltésjelző led... elfért volna. Így kicsit macerás nyomogatni, hogy láthassam a töltődő akku jelet, de pontos infót nem kapok a töltöttségről. Apró, de zavaró hiányosság.
-
kameraman77
tag
válasz
spiritex #1653 üzenetére
Az így pontosan működni fog
Amúgy erre is rámegy fektetve, elég széles hozzá, viszont felülte tettem két fület, amelyet állva és fektetve is tartják, mert pont olyan magasságban vannak, hogy ha ráfektetem, akkor "megszorítja" a felső oldalát is.
De elfordítva még jobb
az egész szerintem fektetve stabilabb...
-
kameraman77
tag
Akkor hát itt lenne a tartó rövid leírása. igazából nem nagy durranás, de asztalra elmegy szerintem
Ugyanezt vékony furnérlemezből tervezem
Szóval egy jófajta kemény dobozra van szükség, olyanra, amelynek a metszete hasonló, mint a második képen is látható, mert nagyobb stabilitása van, mint a sima kartonnak. Én egy "győzelem görög istennője" márkájú cipős dobozzal dolgoztam.
Először is amire szükségünk van: vonalzó, lehetőleg 2 a merőleges és párhuzamos szerkesztés miatt (az egyik mindenképpen derékszögű legyen), egy sniccer kés (tapétavágó) (az olló azért nem jó, mert nagyon roncsolja a kartont), valamint erős papírragasztó, a Technokol még mindig nyerő
A késsel vigyázva, a ragasztóval pedig jól szellőző helyen, fő a biztonság.
Szóval első lépésként két téglalapot vágtam ki a dobozból, szélességre mindenképpen a Tab szélességét vettem figyelembe - kis ráhagyással, magasságra meg érzésből, de minimum a Tab magasságának 2/3-a legyen, a stabilitás miatt. [link]
Utána az egyik téglalapot meghajlítottam 3 helyen, ahogy a képen is látszik. 1,5 cm vastagon. A hajtásnál egyszerűen a bordázottság segít egyenesen tartani. (ezen a képen látszik a bordázottság is) [link]
Utána a képen látható módon összeragasztottam a két hajtást. [link]
Majd utána a hátlapból kivágunk a képhez hasonlóan egy darabot, ez lesz majd az állítható támaszték. Érdemes minél hosszabbra hagyni, mert így lehet jól játszani majd a dőlésszöggel, ugyanakkor arra is figyeljünk, hogy megmaradjon a stabilitás. [link]
Majd az így elkészült elemet az első hajtásnál felragasztjuk a másik - még a legelső lépésben kivágott - téglalap elejére. [link]
Majd ezután beállítjuk a dőlésszöget - akár több pontot is - és ahol jó számunkra, ott a talpba a sniccerrel vékony téglalapot vágunk, ebbe illesztjük majd a támasztékot, hogy ne csússzon el. [link]
Gyakorlatilag kész is vagyunk. Ráilleszthetjük a Tabot- de óvatosan. Ha mindent jól csináltunk, akkor a tartó meghajlik ugyan, de simán tartja a WayteQ-et. Ha úgy érezzük, hogy nagyon lefele indul, akkor az itt látható módon egy vékony papírcsíkot ragasszunk a tartó alá. [link] Ha a hátsó tartót gyengének érezzük, mert gyengébb papírból készült, akkor a következő képen látható módon vágjunk ki egy csíkot és ragasszuk fel a támaszték hátuljára, ezzel megerősítve azt. [link]
Kb ennyi lenne, ha gyors ragasztót használunk, akkor tényleg kész van 10 perc alatt. Nyilván én most kicsit siettem az újrakészítéssel, így sorjás néhány helyen, de szépen eldolgozható a papír is. Aki úgy érzi, hogy nem stabil amikor a Tab álló helyzetben van benne, akkor kétoldalra ragaszthat kis füleket az extra biztonságért, valamint vékony filcet az aljára.
A.G.S. - hasonló tartót szerintem simán lehet kartonból csinálni. Ez inkább valamilyen fekvő igaz? Ha lesz időm, legyártom
A fenti megvalósítást amúgy érdemes vékony furnérból, kis fém csuklóelemekkel megcsinálni, igaz munkásabb.
Ja és még valami. Semmilyen felelősséget nem vállalok a nem megfelelően elkészített tartók miatt leesett Tabokért
-
kameraman77
tag
Köszönöm! Ha tényleg van igény - akkor pár képpel illusztrálom majd a készítést - mondom kb 10 perc alatt kész.
Tokot azért kicsit nehezebb, egyrészt merev nagyon a papír, valamint nem szereti pl az izzadt tenyeret, amikor viszed, és a fogása sem lenne jó, mert szögletes lenne
Tokot azt egy régi herlitz mappából gyártottam
-
kameraman77
tag
Az újrafelhasználás jegyében egy régi - de erősebb kartonból készült - cipősdoboz tetejéből készítettem egy asztali tartót a WayteQ-hez
Még oldalsó "stabilizálók" kellenek, a tökéletes tartásért, de ingyenbe megvan és alig pár perc az elkészítése, állítható dőlésszöggel. Az aljára vékony filcet ragasztottam, így egyáltalán nem csúszik az asztalon.
Dolgozom még egyen, de az komplexebb lesz, szintén otthoni hulladékból (műanyag), de pendrive tartóval
-
kameraman77
tag
Nagyon jól néz ki!
Hehe az enyémről nem is csinálok képet, gyakorlatilag ugyanaz a háttér mint az első bekapcsoláskor, leszedtem az órát, meg a zenelejátszót, valamint felkerült néhány ikon - Officesuite pro, Skype, Opera, meg naptár az egyik képernyőre - ami munkához kell
Soha nem "egyedisítettem" az eszközeimet, úgyis a szövegszerkesztőt, vagy skype-ot bámulom rajta a munkában
Ha meg nem, akkor filmet, vagy könyvet...
Persze mindig elnézegettem mások megoldásait, tetszenek is, csak engem valahogy nem vonzott soha alakítgatni.
Amúgy a következőt tapasztaltam:
A gépünk kicsit nagyobb, mint az átlagos 7"-os tabletek. Nem szélességben, hanem hosszúságban. Akartam hozzá venni valamilyen keményebb tokot, Caselogic-okat nézegettem és pont nem fért bele a "keménytokos" szériájába, holott a Navon, Myaudio, Maxell és sorolhatnám termékek igen. Mondjuk azok "csak" (és ezzel nem leszólva őket) sima fekete vékony kerettel rendelkeznek, a mienk pedig bal illetve jobboldalon (kamera és fizikai gombok során) kicsit szélesebb... Ezt érdemes figyelembe venni vásárláskor, tehát ha netről rendelnétek 7"-os általános tokot, próba nélkül...
Tibi683 - alap böngésző általában elboldogul a Flash-sel, pl youtube is megy alatta, 360p-ben. HDMI-t próbáltam már tv-n, nagyon szép képe van, az én általam próbált filmeket vitte - DE ez nem jelenti azt, hogy minden tömörítési formával, illetve bitrátával meg tud küzdeni, azt mondhatom, hogy nagyon széles skálán játszik le formátumokat és az 1080p-vel sem volt gondja - mégegyszer mondom lehet, hogy csak azért, mert pont olyat néztem, amelyet lejátszott... A HDMI simán átviszi a jelet, nekem viszonylag noname - Orion tv-m van, azon is tökéletesen működött. Skype-on működik a videohívás, hívás közben tudsz váltogatni az előlapi, illetve a hátlapi kamera között is... Az nem tudom, hogy lesz-e JB, de itt nagyon profi fórumtársak vannak, akik szinte mindenben tudnak segíteni, és eddig is nagyon sok javítást csináltak a géphez.
Játékokat én nem nagyon próbálgattam...Ja és a vásárláshoz.. Nézz körül, hogy hol a legolcsóbb, mert elég nagy eltérések vannak, pl madaras teszkóban láttam 44ezer körüli árért, ami azért
-
kameraman77
tag
válasz
FET-MEN #1531 üzenetére
Igen az 5-6 óra benne van, de 3-3,5 óra wifi-vel azért nem
A lényeg,hogy tényleg nagyon jó az akku... Terepen nagyon jó, eddig egy Asus EEEPC 700-at használtam, annak az akkuja 2-2,5 órát bírt, ez a dupláját...Egyszerűen nagyobb biztonságot ad, hogy tudom, hogy bőven elég egy töltés egy egész délelőtti/délutáni munkára külső területen, anélkül, hogy töltenem kellene.
-
kameraman77
tag
válasz
FET-MEN #1526 üzenetére
Akkut megerősítem, engem nagyon meglepett a teljesítménye... Azt vártam,hogy ha 3 órát elmegy már jó, de simán veri erős használat mellett a 4-5 órát, ha meg normál, akkor igaz a 2 nap.
tjb007 - köszönöm a yt linket! Feltettem és működik is. Eddig alap böngészőből csináltam, de ott nem ment HD-n, ezzel elvileg igen, igaz álló módban eltolja lefele a videót nem látni rendesen, de ha elfordítom a tabot, akkor teljes képernyőn játsza.
-
kameraman77
tag
válasz
albinolynx #1466 üzenetére
Gondolom nem először álltál neki ilyennek
Más: Gamepad és Joystick, nekem a sajátommal még csak annyit sikerült elérni,hogy elindítom a google keresőt (de ezt az összes (!) gombbal tudja és csak ezt
), szóval itt kompatibilitási dolgok vannak, ki kell fogni...
Amúgy visszatértem a dolgos hétköznapok, mondhatnám úgy is, hogy fagyás nélküli napok száma ismét növekszik. Végülis nem frissítettem, mert úgy voltam vele, hogy akkor már most mindent kipróbálok rajta, aztán ha megint behal akkor, de furcsamód ugyanolyan stabilan bírja a napi munkát, mint eddig. (Nálam volt a memóriakártyás befagyás...) Hogy miért csinálta nem tudom, de újra atomstabil, napi 3-4 óra wifi, OTG-s gépelés billentyűzettel, dokumentum szerkesztés, Skype, most már napi kb fél óra játék (rákaptam na.. hiszen androidra is van Scummvm - és még legálisan vannak dos-os játékaim lemezen, hiába, a kor
) Mondjuk az is igaz, hogy nincs rajta ötvenezer alkalmazás, meg mindenféle widget...Tehát napi kb 6-8 óra használatban van a gép (Ezért tölteni is kell nap közben néha
)
-
kameraman77
tag
válasz
spiritex #1432 üzenetére
Sőt érdemes az ilyen vásárlásokhoz egy teljesen új bankszámlát csinálni, ahol csak ezek a tranzakciók zajlanak, mert így a kockázat is kevesebb, ha bármi beüt - nem szokott, de inkább érdemes előrelátónak lenni - akkor azt a 2000, vagy xezer forintot bukod csak, ami rajta van, amennyit éppen rajta tartasz.
Nyilván hátulütője, hogy ennek is van kezelési költsége és fenntartási díja (tehát pluszban mégegy számla után fizeted), de még mindig biztonságosabb, mintha a "fő" bankszámládat használnád, ahol minden folyik...
-
kameraman77
tag
válasz
Tomi155 #1423 üzenetére
ingyenes alkalmazásokat simán találsz a neten. playstore szintén teli teljes és ingyenes játékokal. meg igazából 2-3 gombóc fagyi árából már nagyon jókat kapni. ingyenes és. nagyon szép diablo klón pl az eternity warriors 2... csak próbából leszedtem, de azóta is elõveszem néha. rengeteg teljes játék van fenn ingyenesen, mondjuk én munkára használom a tabot. igazából párszáz forintosak a fizetősek is, nem éri meg kockáztatni a gépet mindenféle ki tudja honnan származó programmal, szerintem.
-
kameraman77
tag
Én még nem, de éppen a minap olvastam újra ezt és az xtab-80-as topic-ját és ott valaki járt hasonló módon, bár megmondom őszintén nem emlékszem tisztán a kontextusra, talán frissített, vagy hasonló... VAgyis azt hiszem, hogy játékot akart feltenni és közben fagyott a gép, letöltés közben.. de nem 100%
Itt is van:
http://mobilarena.hu/tema/re_wayteq_xtab-80_uj_meret_alacsony_ar/hsz_231-231.html
Bár ez nem ugyanaz a szituáció, de a végeredmény hasonló
-
kameraman77
tag
válasz
Tomi155 #1371 üzenetére
Hidd el megéri átolvasni, az a kb 1 óra ami alatt átfutod segíteni fog. Én full nulla voltam tabletből és androidból is amikor idekerültem - mondjuk most sem vagyok egy Einstein
- de itt a fórumban - egyrészt kérdeztem - másrészt nagyon sok hasznos infóhoz jutottam mások hozzászólásaiból, melyekre magamtól nem jöttem volna rá.
-
kameraman77
tag
Az lenne a kérdésem - bár lehet, hogy valahol megvan a fórumban - hogy a Wayteq honlapján fent levő 0720-as 1.1-es frissítés azonos az itt megtalálható 0807-essel, vagy ez már újabb? Nekem ugye 0620-as build-em van, egyből tehetem rá a 0807-eset?
-
kameraman77
tag
válasz
spiritex #1349 üzenetére
Kipróbálom!
Csak előtte töltés, mert ma délelőtt annyit nyúztam, hogy már most csak 4%-on állt az akku
Kelzsoca - na akkor itt buktam el
Látszik milyen láma vagyok.
Valamivel keverhettem ezt a kibontom-nem bontom ki dolgot, de a ZIP az stimmelt
amint teli az akku, meg is csinálom.
-
kameraman77
tag
válasz
kelzsoca #1319 üzenetére
Akkor, ha nem gond vegyük át mégegyszer a frissítést...
Mivel én próbáltam reggel, de nem sikerült. Vadonatúj microSHDC kártyám van, 4 gb-os, ehhez a géphez vettem. Sandisk (Class 4-es) - nem tudom számít-e.
Formáztam Windows XP alatt, FAT32-re, majd rámásoltam az innen letöltött 0807-es, legfrissebb romot ZIP-ként, gyökérre, tehát semmilyen módosítás, vagy kicsomagolás.Mindezt Total Commander alatt. Majd szabályosan leválasztottam a kártyaolvasóba helyezett microSD-t, és betettem a kikapcsolt tabletbe. Utána hangerő fel + bekapcsoló gomb, wayteq felirat, majd zöld feliratnál elengedtem. bejött a menü, kiválasztottam, hogy frissítés kártyáról és megkerestem a zip-et és elindítottam. Aztán jött egy hibaüzenet, hogy megszakadt a frissítés.... ezért is kérdeztem, hogy mit kell még ezen kívül csinálni?
Amúgy ugyanolyan stabil mint volt, ma egész nap nyúztam... Nem értem mi lehetett vele, miért rágott be a kártyára, mondjuk most telepítettem először rá nem a playstore-ból származó programot. NEM warezt, hanem ingyenes programot, melynek van fileja az interneten.
SPIRITEX: Én összefoglalom, mivel ma reggel tapasztaltam meg
Fullra letöröl mindent ez a három dolog és úgy indul a géped, mint amikor megvetted - legalábbis nálam, mivel nekem még az eredeti 0720-as rom van rajta. Tehát jönnek a "hint"-ek az elején, meg újra be kell állítani jelszókat, szóval minden visszaáll a dobozból kivett állapotra.
-
kameraman77
tag
bocs a sok újrázásért, de közben kisült mi a probléma... a mikro SD kavarja a kakit. Betettem, telepítettem róla apk-t, majd leválasztottam, ennek ellenére ott maradt alul egy SD jel, hogy kellene neki a kártya.. kikapcsoltam a gépet, és mikor újra bekapcsoltam fagy...
Ebből így lehet,hogy frissítés lesz. Előtte kell rootolni, mikor fel szeretném tenni a legújabb itteni 0807 romot?
-
kameraman77
tag
válasz
kameraman77 #1314 üzenetére
Wipe-oltam mindent egy végső próbára és utána factory reset... úgy néz kimegjavult... Nem tudom, hogy mi lehetett.
-
kameraman77
tag
válasz
DriftD1GP #1312 üzenetére
Tehát nálad is bekapcsolás után bejött a fő képernyő, majd onnan sehova tovább, és szép lassan két oldalról összenyomódott a kép, miközben romlott a képminőség - egy fehér csíkká?
Mert nálam ezt csinálja... és nem nagyon piszkálnék bele,mert akkor elveszthetem a garanciát, inkább ők szenvedjenek vele.
-
-
kameraman77
tag
Az enyém valószínüleg megpusztult. Holnap viszem is vissza gariba...
Tegnap kezdődött, amikor bekapcsolás közben, amikor a Wayteq felirat látszik a képernyőn, és azt befejezi nem a kezdőképernyőre ugrott, hanem egy vékony fehér csíkot produkát a képernyőn, és kikapcsolt. A bekapcsológomb nyomására bejött az indító-képernyő, belépés is ment. Ma feltöltés után már azt sem csinálja. Ha hajlandó elindulni, akkor eljut a kezdő képernyőig, ahol a kódomat (amit megadtam) írhatom be a feloldáshoz, de ott belefagy... tehát hiába nyomom nem érzékel semmit.
Azonkívül kb 3-5 újraindításonként azt csinálja, mintha csökkenne a felbontás, homályosabb lesz a kép, valamint alul-felül elkezd fekete csík megjelenni, összenyomja a képet, majd fehér csík és kilép...
Ez kuka ahogy látom, vagyis garis csere. Nem rootoltam, nem tettem fel semmilyen frissítést...
-
-
kameraman77
tag
válasz
Tomi155 #1132 üzenetére
Neten találsz boltokat ahol rendelhetsz, vagy személyesen átvehetsz, de érdemes körbenézni boltokban is, vezeték nélküli router-ek már 3 és félezer forinttól kaphatóak, átlagosan olyan 4-5 ezerbe kerülnek, ha csak alap felhasználást akarsz.
Viszont a tab felismer jónéhány modemet, így mobilinternettel is használhatod, bár ez hétköznapi felhasználásra még kicsit drága szerintem (pontosabban aránytalanul drága a nyújtott szolgáltatáshoz képest)...(tehát arra, hogy csak azért legyen, hogy emailozz, meg megnézz néhány oldalt.)
-
kameraman77
tag
válasz
Tomi155 #1097 üzenetére
A Playstore-ban vannak autoCAD, illetve egyéb alkalmazások, az az igazság,hogy próba nélkül nem tudom,hogy mennyire van létjogosultságuk...
Unalmas délutánokra pedig ott a multimédia
arra tökéletes. wifi jól megy, játék van egy csomó, igaz néhány nem fut, de erről nem tudok érdemileg nyilatkozni.
Én tokot még nem vettem hozzá, egy burhált Herlitz mappában hordom jelenleg - kiműtöttem belőle a fém laptartókat és egyik oldalára közepesen kemény szivacsot ragasztottam, abba kivágtam a tablet formáját, a másik oldalra bolyhosodásmentes filmcet ragasztottam, így védi a kijelzőt is. az egész pedig zippzárral zárható..., mellette elfér még a modem, pendrive, meg egy mini egér.
-
kameraman77
tag
válasz
Tomi155 #1095 üzenetére
Ezt így egyértelműen szerintem senki nem tudja megválaszolni Neked.
Én személy szerint nem bántam meg, a munkámhoz vettem második gépnek, olyannak amely hordozható, bírja a rázkódást (módjával) tehát nincs benne winchester, valamint hosszú akkuidővel rendelkezik. Keveset játszok vele, inkább szövegszerkesztésre, és dokumentumok kezelésére használom elsődlegesen, aztán internet és multimédiás felhasználások. A nagyobb felbontású kijelző miatt kiemelkedik a mezőnyből, az OTG kábellel egyszerre több eszközt is ráköthetsz,mint billentyűzet, egér, adattároló. Így az irodai alkalmazásokat könnyen futtathatod róla. Multimédiában miniHDMI-vel a tv képernyőn szerintem szép a képe, rengeteg fileformátumot lejátszik, így ideális utazásokhoz, nyaraláshoz, vagy a hétköznapokban is. (a tv-n internetezhetsz is, szóval smart-tv hatás ezerrel
) Az akkuidő jó, átlagosan nálam 5 óra körül van, de full terhelem wifi-vel és OTG-vel, de könyvolvasáskor nálam már sikerült 7 óra körüli időt is elérni. Szintén kiemeli a kategóriájából az összeszerelés és a kinézet, a fém hátlap nagyon sokat dob rajta. Ha fényképezni akarsz vele, azt csak módjával, de Skype-ra pl tökéletes, ha nem is a legjobb színeket és felbontást produkálja, és napi szinten használom terepen, így tartva kapcsolatot a munkatársaimmal. Nekem megfelel a gyorsasága is, nem utolsó szempont a garancia, valamint az itt fellelhető frissítések, melyek 100%-ig megbízhatóak.
Játékok is mennek rajta, de arról én nagyon nyilatkozni nem tudok, mert Angry Birds-ön kívül nem nagyon próbáltam rajta semmit.
Igazából magadnak kell feltenned a kérdést, hogy ennyi pénzért szükséged van-e erre a gépre. Mire használnád?
-
kameraman77
tag
Konzolos játékot nem próbáltam még, gondolom emulátorral csinálnád. a több érintést amúgy érzi simán a tv-n, pl Google earth-öt öt újjal forgattam épp a minap. Az tény, hogy kicsit nehézkes a tv-n kezelés egér nélkül.
Viszont kipróbáltam,hogy rádugom a noname (manta) USB-s konzolomat, amellyel pc-n szoktam játszani. Az eredmény inkább érdekes, mint bizakodásra okot adó
Szóval a gombok nagy részével képes vagyok elindítani a bal felső sarokban levő google keresőt
Kb ennyi. Tehát érzékeli, csak ha lenne valami hozzárendelő, egész pofásan lehetne vezérelni egy ilyen cuccal a tabletet akár tv-n is. Szóval az első kattintásra aktiválja - kékre színezi a google feliratot, utána viszont nem tudok navigálni máshova, így második gombnyomásra pedig elindítja. És eddig egyszer véletlenül valamilyen kombinációval sikerült balra elmennem a következő ablakba..
-
kameraman77
tag
Köszi, én is úgy hallottam, hogy 1000 a távirányító. Eddig egereztem ha tv-re volt dugva, de ha a menüben is navigál, akkor tényleg jónak tűnik.
Amúgy ma munkahelyen felvetődött, hogy régebbi tv készülékekre hogyan lehetne feltenni, rákötni a gépet. Utánanéztünk... HDMI - Scart átalakító 25 ezer-től kezdődik
A határ pedig a csillagos ég....és még ez sem biztos, hogy működne, mert ezek általában scarttól HDMI-re alakítanak és nem fordítva. Azt nem tudom, hogy van-e rajtuk áltváltó.. aztán találtunk egyet 8000 körül, de az is brutális ár szerintem.. viszont az HDMI bemenettel és scart kimenettel rendelkezik, szóval elvileg analóg tv-kre is jó lehet.
http://www.argep.hu/popup.asp?pid=188851487&pnr=10001&foto=1
-
kameraman77
tag
-
kameraman77
tag
válasz
anglergab #1003 üzenetére
Köszönöm a választ. Igazából ha semmi nem indokolja én soha semmit nem frissítek, amíg megfelelően működik inkább nem piszkálok bele - lehet, hogy hülyeség, de ilyen vagyok
És félreértés ne essék, hatalmas tiszteletem azoknak akik azzal foglalkoznak, hogy újabb és újabb frissítéseket csinálnak a felmerülő hibák alapján és teljesen megbízhatónak is tartom ezeket az új romokat, csak nekem nem fagy, nem csinál furcsa dolgokat, napi szinten azt tökéletesen csinálja az alapszoftverrel, amire vettem (prezentációk, szövegszerkesztés, internet, kapcsolattartás, képek kezelése és néha multimédiás felhasználás ) Természetesen, ha valami komoly bugot kezdene produkálni nálam is a gép, egyből frissíteném.
Érdekes módon amúgy a ma reggeli bekapcsolásra megjavult az "időmérő" és a tegnapi utolsó etappal kezdte a számlálást
-
kameraman77
tag
Ma a 70w érdekes dolgot produkált. Eddig amikor használtam a töltöttségi időt, vagyis a használatot töltéstől-töltésig mérte. Általában mindig olyan 1-3 százalék köré merült amikor töltőre tettem, és amikor feltöltöttem, akkor a 100%-ról újra mérni kezdte a használatot, de kikapcsolásoktól függetlenül folyamatosan, tehát ha 5x kapcsoltam ki nap közben a gépet, akkor a 6-nál is azt mérte, ahol tartok, tehát több órás használatot. A hétvégén nem vettem elő, pénteken feltöltöttem, és csak ma hétfőn kapcsoltam be újra... és azt vettem észre, hogy minden kikapcsolásnál újra kezdi számolni az időt az akkunál nulláról - a kijelző és a wifi és ehhez igazodik. de sem akkuidőben, sem egyéb működésben hibát nem veszek észre.
Én nyomtam el valamit, vagy ez bug az eredeti szoftverben? (Én még mindig nem frissítettem, mert nem fagyok soha és nincs semmilyen olyan hátráltató tényező, ami indokolná számomra)
Valamint azt szeretném megkérdezni, hogy a tokja mágneses. Ez nem árt a gépnek? Mármint a mágnesesség? Kicsit félve tenném bele, mindig kerültem eddig, hogy mágnes kerüljön az elektromos eszközeim közelébe.
-
kameraman77
tag
Nagyon köszönöm a mindenre kiterjedő leírást!
Ezek szerint az idő múlásával a tárhely csökkenni fog (ha minimálisan is) az elhasználódástól? Akkor érdemesebb nagyobb fájlokat, mint pl médiafájlok microSD-ről futtatni, mert az úgyis pótolható ha bármi éri, mármint az adathordozót? Vagy annyira azért ezt nem kell komolyan venni?
-
kameraman77
tag
Lenne egy olyan kérdésem - bár lehet, hogy butaság - hogy a tárhelyet, belső tárhelyet, amelyre az adatokat mentem, tehát fájlokat pakolok (6 giga) azt ugyanúgy töredezettség mentesíteni kell időnként, mint Windows alatt, vagy itt máshogy működik?
-
kameraman77
tag
Csatlakozom, még az első napok egyikén tapasztaltam egy ilyet a wifi-vel, de nem foglalkoztam vele komolyabban, azóta nem jött elő (kop-kop), gyakorlatilag napi 3-4 órát wifizek vele éppen ahol felcsatlakozok - busz, pláza, étterem, mekdonaldsz, otthon, munkahely - és stabilan fogja a jelet.
(én még nem frissítettem semmit, tehát az alap gyári szoftvert futtatom, gyakorlatilag egyszer a legelején volt egy fagyás-szerűségem, de komolyabb hibával még nem találkoztam, mondjuk olyan sok dolgot nem telepítettem még, csak ami a munkához fontos, valamint mindig használat után amit lehet bezárok és egyszerre nem fut sok program.)
Ma a Play dobott le párszor, nem tudom, hogy miért, nem futott mellette semmi.. de nem vészes, ilyenen nem akadok fent, elindítottam harmadszorra is és utána stabilan futott.
-
kameraman77
tag
Inkább jól képzett amatőrnek mondanám magam. Hobbi és munka is a fotózás. De profi nem vagyok
Munkában épületeket, tereket, hobbiból meg rendezvények, természet, felhők. De ahogy látom a profi Te vagy, hiszen itt az újabb frissítés
Anglergab köszönöm az újabb részletes leírást.
-
kameraman77
tag
Amúgy nagyon szép képe van, a térkép kifejezetten jól nézett ki a kijelzőn, én maximálisan meg vagyok vele elégedve, általában 6 megapixeles képeket nézegetek rajta.
-
kameraman77
tag
tesztelgettem kicsit a gépet... Megint fényképeztem és jobban megnézegettem a képeket.
Olyan a hatás, mintha 2x-es digitális zoom futna a hátsó fényképezőgépen alapból néhány képemnél.Meg kicsit megnyúztam a masinát, hogy mit bír
beadtam neki egy 15 mb méretű scann-t , jpg formátumban - Bakony északi rész turistatérkép - , 9200x6500-as felbontásban. Kicsit küzdött, egyszer kilépett az alap képmegjelenítő, de aztán megnyitotta, nagyítani, görgetni simán tudtam. Persze nagyobb görgetéseknél néhány másodpercbe tellett mire megjelenítette az egyes képelemeket.
-
kameraman77
tag
én a témaindító bejegyzésben látható leírás alapján érdeklődnék a szenzorokról.
A forgatási oké, viszont a többit hogyan tudom használatba venni (egyáltalán használhatóak-e)? valamilyen APP-ra van szükségem? gyorsulásmérő, gravitációs, lineáris gyorsulás, mágneses mező, tájoló...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged