- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- A 70 milliárd paraméteres DeepSeek R1 LLM-et is lokálisan futtatná az AMD
- Melyik tápegységet vegyem?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen egeret válasszak?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- E-book olvasók
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kokuszkocka
csendes tag
Csak a biztonság kedvéért teszem fel ezt a meglehetősen nevetséges kérdést Csak azért mert widescreen, attól még ugye lehet vele állítva olvasni könyveket, képregényeket illetve netezni? Gondolom, mivel az ilyen programok alapból tartalmaznak elforgató funkciót, de biztos ami biztos
-
kelzsoca
félisten
Próbálni kell, de valószínűleg több eszközt is ki tud szolgálni, arra viszont lehet számítani, hogy gyorsan szívja az akksit az ilyen jellegű tevékenység, egy Blade pár óra alatt lemerülhet. (igaz, az akkumulátoros MiFi sem bírja tovább...)
[ Szerkesztve ]
-
thetan
aktív tag
Nem is gondoltam volna, hogy a ZTE BLADE -mmel milyen egyszerű a wifi megosztás - ha ezt korábban tudom nem agyalok annyit a mi-fin - hiszen ez ugyanazt a célt szolgálja.
Csak egy valamit nem tudok még - Ha megosztom a wifit - lehet -e több gépet csatlakoztatni rá, mert akkor az előfizetett DIGI mobilinternetemre sincs szükség. Van erről valakinek valami infója?
WayteQ xTAB-70w ; ZTE Blade ; WayteQ T5H; Wayteq xBook-60FL; WayteQ xTAB-8Q; XIAOMI REDMI NOTE 2
-
thetan
aktív tag
A képernyőmentés kicsit gáz mert ha nem egyszerre nyomtad meg akkor vagy kikapcsolja, vagy a hangerőt. De ha sikerül egyszerre megnyomni akkor kivár egy kis ideig, és úgy készíti el. legalábbis én ezt tapasztaltam.
WayteQ xTAB-70w ; ZTE Blade ; WayteQ T5H; Wayteq xBook-60FL; WayteQ xTAB-8Q; XIAOMI REDMI NOTE 2
-
FET-MEN
veterán
Reggelt. Nálam még fagyás sem volt egyszersem.. kop kop..
Iphone 7
-
anglergab
addikt
Nem a build számot célszerű ilyenkor megadnod, hanem azt a dátumot, amikor a rom ki lett adva (ugyanis az egyértelmű).
Az akksinál valószínűleg az idő ugrálása miatt jelent meg a max. időtartam.
Telepítsd a legfrissebb rom-ot; ha ott is tapasztalsz problémát, akkor azt jelezd a topicban.
[ Szerkesztve ]
-
kelzsoca
félisten
Kérlek, tedd fel a tegap este kirakott frissítést.
A képernyőmentés pedig:
Hangerő LE+power egyidejű lenyomása esetén készíthető, root nem szükséges.
A képet itt találod: /mnt/sdcard/Pictures/Screenshots/
[ Szerkesztve ]
-
tomee007007
őstag
a melegedést és a program hibákat én is tapasztaltam ezzel a rommal
-
spiritex
veterán
Ujabb furcsa dolog 3 nap hibatlan mukodes utan a 20120717-es Build-ben. Par ora pihentetes utan a kezembe vettem es azt tapasztaltam, hogy nagyon meleg a gep hatulja, le van lassulva a gep, egymas utan dobja fel az uzenetet, hogy ez es ez a program nem valaszol, lezarom vagy varakozok. Aztan bementem az Akkumulator adataihoz es azt irja 15562 napja akkumulatorrol. Kikapcsoltam a gepet, de azota is ezt a rossz adatot irja... es harmadszor is, es a mostani gepelesen kivul nem csinalok mast parhuzamosan, nem is inditottam mast, es meg mindig forro a gep hatulja...
Mas: Kepernyomentest szerettem volna csinalni az akksi helyzeterol, de nem reagal a hangero le + bekapcsolo gombra. Amikor meg tartom ezt a ket gombot, akkor kerdes nelkul kikapcsol a gep. Ahhoz root-olni kell, hogy a kepernyomentes mukodjon? A pictures/screenshots mappat hol kell keresni, mert azt sem talalom sehol?[ Szerkesztve ]
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
FET-MEN
veterán
Duplára figyelj
Oké köszi. Na mentem srácok, holnap korán kelés megin. Délután jelentkezem, addigis olvassátok a LOGOUT-os cikkem Jó éjt
#886 én úgy is értettem hogy ezek mennek ki a hivatalos oldalra na Álmos vagyok
[ Szerkesztve ]
Iphone 7
-
kelzsoca
félisten
Mehet azonnal a friss.
(#889) tomee007007
Rendben
[ Szerkesztve ]
-
tomee007007
őstag
holnap kipróbálom, köszönöm!
-
tomee007007
őstag
Igen, ez igaz, de az a furcsa, hogy ugyan azok a programok vannak fent, mint amikor még nem rebootolt, sőt még kevesebb is
-
FET-MEN
veterán
Ezt aláírom. Androidnál nagyrészt az maga az alkalmazás okozhat fagyást.
Zsoca, egyik haverom most vesz egyet holnap mehet fel egyenest a legfrisebb Rec-ből vagy sorozatba kell frissíteni? Szerintem mehet egyből
[ Szerkesztve ]
Iphone 7
-
kelzsoca
félisten
A friss szoftverrel nem tapasztaltam fagyásokat, illetve az idő is pontos.
Random fagyások, akár a feltelepített alkalmazások miatt is felléphetnek.
(#883) tomee007007
Ezek is javítva lettek, tedd fel a friss szoftvert, itt a topicban megtalálod.
(#885) FET-MEN
A gyári szoftverként leközölt frissítések mindig hivatalosak.
[ Szerkesztve ]
-
FET-MEN
veterán
így van ahogy a kolléga mondja. Az ugyis hivatalos lesz hamar. egyébként nekem a kezdetek óta még alapszofttal sem volt egy reboot-om fagyásom, FC-m se
Iphone 7
-
anglergab
addikt
Telepítsd a legfrissebb, a topicból letölthető szoftvert.
[ Szerkesztve ]
-
tomee007007
őstag
Nekem a legfrissebb, wayteq oldaláról letölthető frissítés van fönt, de csak a baj van vele:
-véletlenszerű rebootok
-néha fagyások
-ha egy appot áthelyezek az sd kártyára, kb 5 percen belül lefagy, utána pedig nem érzékeli azt....Többször újra raktam a frissítést, és gyári visszaállítást is csináltam, de hiába....
-
FET-MEN
veterán
érdekes. nálam egyszersem fordult elő ilyesmi. legfrisebb szoftver van rajta?
Iphone 7
-
anglergab
addikt
Mikor tapasztaltad a fagyásokat? A kijelző bekapcsolásakor vagy app futtatásakor?
-
agocs
csendes tag
Hát, már volt szó itt róluk,
- az idő ugrálás
- a véletlenszerű fagyások, rebootok -
elpatkorado
aktív tag
Sziasztok, ide írnám kérdésem, mert a 80-as topikban nem nagyon van olyan, akinek van billenytűzetes tokja. Lehetőleg megbízható kellene, és olyan ami a 80-assal is megy (gondolom ami a 70w-vel, megy az ezzel is fog). Köszönöm.
-
FET-MEN
veterán
frissítés hegyekbe
Iphone 7
-
kelzsoca
félisten
Akkor kérlek írd le a problémáidat.
-
agocs
csendes tag
Van esetleg valami changelog szerű, hogy mik ezek a javítások? Csak mert problémáim vannak, de ha ezek pont nincsenek a javítások közt, akkor nem pakolnám újra
-
thetan
aktív tag
Ok. Köszi. De hála Neked azért meg van oldva
-
oszlopos
csendes tag
Lehet nem is kell a csere progi?
Van egy olyan program, amit az előző verziónál még nem tudtam telepíteni mert kereste az sd kártyát, csak a cserélős progival volt hajlandó felmenni, most viszont tökéletesen telpül az alap szoftverrel sd nélkül is.Más, valaki nem ajánlana valami olyan "tennivaló lista" apk-t, ami beépül a gmail-be, hogy mondjuk szinkronizálódna a tablet, a telefon, meg a pc között?
Köszi
-
Keeperv85
nagyúr
Kizárt. Azt a hibát én javítottam ki és tudomásom szerint nincs leadva a support felé. Ráadásul eddig egyik gépre sem érkezett javítás ezzel kapcsolatban hivatalos szoftvereben.
-
kelzsoca
félisten
A root csomag mehet, de a tárhely cserére valószínűleg csinálni kell friss csomagot, azt ne használjátok vele.
(#869) thetan
Nincs.
[ Szerkesztve ]
-
oszlopos
csendes tag
Erre a verzióra is érvényesek az eddigi apró modok, úgymint a root, vagy a két tárhely felcserélése, ilyesmi. Fel lehet őket tenni?
-
thetan
aktív tag
Ebbe már javítva van a videolejátszó felirat hibái? Aki feltette nézze már meg legyen szíves.
[ Szerkesztve ]
-
kameraman77
tag
Inkább jól képzett amatőrnek mondanám magam. Hobbi és munka is a fotózás. De profi nem vagyok Munkában épületeket, tereket, hobbiból meg rendezvények, természet, felhők. De ahogy látom a profi Te vagy, hiszen itt az újabb frissítés
Anglergab köszönöm az újabb részletes leírást.
-
spiritex
veterán
Köszönjük!!
Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
kelzsoca
félisten
Az előző szoftver óta jelzett hibák/problémák vannak kijavítva
A frissítés napokon belül elérhető a WayteQ hivatalos weboldalán is.
[ Szerkesztve ]
-
agocs
csendes tag
Hoppá. Hát emmeg micsoda? Újabb javítások?
-
kelzsoca
félisten
===========================================
WayteQ xTAB-70w Ice Cream Sandwich (20120807)
===========================================Gyári, módosítatlan szoftver!
MD5: a61faa1e31bae24a34dc99a39d763961
.........................................................
MD5 ellenőrzése Windows alatt:
Például ezzel a kis alkalmazással: MD5 Checksum Verifier
MD5 ellenőrzése Linux alatt:
Ahol a letöltött fájl van, terminál-ban add ki ezt a parancsot:
md5sum WayteQ_xTAB_70w_20120807.zip
A letöltött fájlra kapott 32 jegyű számsornak egyeznie kell azzal, amit én feljebb megadtam, egyezés esetén hibátlan a letöltött csomag, és lehet vele dolgozni.
Amennyiben nincs egyezés, kérlek ellenőrizd le újra, ha szükséges töltsd le ismét a csomagot.
..........................................................
A szoftvert CSAK és kizárólag xTAB-70w-re tegyétek fel!!
● A mellékelt csomagot töltsd le a számítógépre, ellenőrizd vissza (MD5) majd csomagold ki.
● A kicsomagolt 5 fájlt kibontás/változtatás nélkül másold be egy üres SD kártyára.
● Az SD kártyát tedd be a készülékbe (kikapcsolt állapotban).
● A hangerő + és power gombot nyomd be és tartsd lenyomva ameddig a második zöld felirat nem lesz látható.
● Miután megjelent a második zöld szöveg engedd fel a gombokat és várd meg, hogy a frissítés befejeződjön.
● Sikeres frissítés után a készülék magától újraindul, majd pár perc múlva már a gyári rendszer fogad.A sikeres frissítéshez pár hasznos infó:
● A frissítést minimum 50%-os akkumulátor töltöttséggel végezzétek vagy töltőre csatlakoztatva.
● Ha megoldható, használjatok 1-2-4GB-os micro-SD kártyát a frissítésre.
● Az SD kártya ne legyen sérült vagy hibás és az 5 fájlon kívül lehetőleg más ne legyen rajta.
● Az internetről letöltött csomagot mindig ellenőrizzétek vissza (MD5), hogy biztos hibátlan fájlokkal dolgozzatok.....................................
Amennyiben a telepítés nem futna le, vagy a szükséges formázásokat manuálisan szeretnétek elvégezni:
Ehhez a következő fájlt töröljétek/ne másoljátok be az SD kártya gyökerébe:
factory_update_param.aml
A frissítés itt is úgy kezdődik, mint feljebb, tehát:
A hangerő + és power gombot nyomd be és tartsd lenyomva ameddig a második zöld felirat nem lesz látható.
● Miután megjelent a második zöld szöveg engedd fel a gombokat és várd meg, hogy a recovery bejöjjön.
Recoveryben meg fog akadni a folyamat, és kézzel kell elvégezni a szükséges formázásokat:- wipe data
- wipe cache
- wipe mediaEzután az apply update from sdcard menüben ki kell tallózni az update.zip fájlt, és a sikeres telepítés után újraindítani a készüléket: reboot system now
A recoveryben a hangerő LE és hangerő FEL gombokkal lehet lépkedni a menüpontok között, és a vissza gomb lesz az OK/ENTER.======================================================
AZ ESETLEGES ADATVESZTÉS VAGY A KÉSZÜLÉKBEN KELETKEZŐ KÁROKÉRT FELELŐSSÉGET NEM VÁLLALOK!
MINDENKI CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE VÉGEZZE EL A MÓDOSÍTÁSOKAT!
======================================================[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
(#852) kameraman77
A szenzorok:
- gyorsulásmérő (3-tengely mentén): 3 db m/s^2 adat, ebből számolható -> gravitációs gyorsulás, lineáris gyorsulás
- mágneses-térerősségmérő (3-tengely mentén): 3 db mT (milliTesla) adat, ebből számolható -> iránytű funkció, fémkeresés
A kettő adataiból pedig a finom elfordítás, forgatás számolható.
Részben a gyorsulásmérő adataira támaszkodik a kijelző pozíciójának érzékelése. Egyes játékok is használhatják a két fenti szenzort.
A Google Maps használja az iránytűt, van iránytű és fémkereső, mágneses-térerősségmérő app is.Van app, amivel kiolvashatók, sőt rögzíthetők SD-re a szenzorok nyers adatai (egyszerű szöveges fájlba), így pl. mérhető a metró gyorsulása stb.
A szenzorok viszonylag sok áramot fogyasztanak, érdemes meggyőződni, hogy az appok, amik lekérdezhetik őket nem futnak a háttérben, mert az gyors merüléshez vezethet.
Az Android támogatja még a giroszkópot, fényerősségmérést, közelségérzékelést, barométert is a fentieken túl.
Azonban ez a tab csak lineáris gyorsulásmérővel és mágneses-térerősség szenzorokkal rendelkezik.Kipróbálhatsz más képnézegető appokat, lehet, hogy ott gyorsabb a képek nagyítása, görgetése nagy felbontásoknál, mivel esetleg jobban optimalizáltak.
Ha egy app CPU használata túllép egy meghatározott limitet egy adott ideig, akkor a rendszer értesíti a felhasználót, hogy megszakíthatja az app futását, vagy várakozhat.
Sokszor automatikusan megszakít a rendszer, főleg, ha programhibára (pl. végtelen ciklus, puffertúlcsordulás, stb.) gyanakodott (Force Close). Ekkor csak a bezárás tényéről értesíti a felhasználót.[ Szerkesztve ]
-
Amantius
senior tag
Nem. Egy szekrényről esett le. Egy forgó szék lába csinálta a mélyedést, naná, hogy arra esett.
[ Szerkesztve ]
Nagy gáz, kis szerencse!
-
z0d1AK
nagyúr
Esés közben mérted a magasságot?
| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
kelzsoca
félisten
Profi fotós vagy egyébként?
-
kameraman77
tag
Amúgy nagyon szép képe van, a térkép kifejezetten jól nézett ki a kijelzőn, én maximálisan meg vagyok vele elégedve, általában 6 megapixeles képeket nézegetek rajta.
-
kelzsoca
félisten
9200x6500-as felbontásban
Adod az ívet rendesen a gépnek.
[ Szerkesztve ]
-
kameraman77
tag
tesztelgettem kicsit a gépet... Megint fényképeztem és jobban megnézegettem a képeket.
Olyan a hatás, mintha 2x-es digitális zoom futna a hátsó fényképezőgépen alapból néhány képemnél.Meg kicsit megnyúztam a masinát, hogy mit bír beadtam neki egy 15 mb méretű scann-t , jpg formátumban - Bakony északi rész turistatérkép - , 9200x6500-as felbontásban. Kicsit küzdött, egyszer kilépett az alap képmegjelenítő, de aztán megnyitotta, nagyítani, görgetni simán tudtam. Persze nagyobb görgetéseknél néhány másodpercbe tellett mire megjelenítette az egyes képelemeket.
-
spiritex
veterán
...vagy az MX valamiért nem kompatibilis a 70w-vel. Mert a gyári video lejátszó szoftver ugye szépen eltünteti a Status bart, simán, animáció nélkül, a lejátszó kezelőgombok megjelenítésével együtt jelenik meg, vagy tűnik el.
Amúgy megtaláltam és lehet a gyáriban is növelni a feliratot, de csak 30-as méretig, ami még mindig egy kicsit kicsi, meg ugye nincs körvonala. A színét is lehet állítani. Úgyhogy már csak a mérete nem elég nagy és jó lenne neki körvonal. De már így is használható a javításoddal! Köszi még egyszer!Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
Keeperv85
nagyúr
Ajaj... lehet a 70w-ben valami ilyen jellegű hiba van az alap szoftverben is. Nálam a 80-as modell fut, ezen "lecsukja", tehát egy animáció keretein belül "kitolja" a képből a Stat.bart.
-
spiritex
veterán
Mit jelent az, hogy az MXPlayer "becsukja" a Status Bar-t? Mert nálam ott marad, csak az ics-es gombok helyén halvány fehér pöttyök lesznek. De attól még nincs kihasználva az a terület... A RockPlayer ugyanúgy ott hagyja a Status Bar-t annyi különbséggel, hogy ott még nincsenek is eltüntetve az ics gombjai, serényen világítanak a helyükön.
Ami pedig az MXPlayer képarány állítási képtelenségét illeti, kiderült, hogy nem a lejátszóval van baj, hanem a dekóderrel. Mert bármelyik programban Hardveres dekódert választok nem működik a képarány állítás, de amint átrakom Szoftveresre, egyből jó lesz...
[ Szerkesztve ]
-
kameraman77
tag
én a témaindító bejegyzésben látható leírás alapján érdeklődnék a szenzorokról.
A forgatási oké, viszont a többit hogyan tudom használatba venni (egyáltalán használhatóak-e)? valamilyen APP-ra van szükségem? gyorsulásmérő, gravitációs, lineáris gyorsulás, mágneses mező, tájoló...
-
tomee007007
őstag
ok, köszi!
-
z0d1AK
nagyúr
Próbáld meg újra feltenni a szoftvert, mert nálam nem jelentkeztek ezek a hibák.
A YouTube hibáját tbj007 már párszor leírta, nem a tablettel van baj, hanem az app hibás, régebbit kell letölteni és azt feltenni rá.
-
tomee007007
őstag
Ma jött vissza a tablet a szervízből, korrektek voltak, egy hét alatt javították.
Felraktam a Wayteq oldalán lévő frissítést, de bár ne tettem volna:
A youtube nem működik, de ez a kisebb baj, óránként fagy, összeomlik a rendszer, és a telepített programokat sem érzékeli rendesen..... -
kameraman77
tag
Köszönöm a linkeket, megmondom őszintén olvastam már őket - mielőtt ide írtam volna első bejegyzésemet természetesen az egész fórumot végigolvastam - de sajnos az információk tömkelegében akkor csak átfutottam Ezt bevallom férfiasan.
De most újra átolvastam - köszönöm én is a leírást így utólag.
Az adattárolásos blogbejegyzés pedig nagyon részletes és rávilágít jónéhány dologra, magamfajta laikusnak is érthető.
-
Browny
csendes tag
siker, danke :-)
I can do science me! • DrawSomething nick: barnade95 <--felvehettek nyugodtan
-
anglergab
addikt
Frissítsd a rom-ot. Ha ekkor sem működik, akkor a recoveryben wipe-old a media partíciót.
-
Browny
csendes tag
van egy kis gond... újraindítottam a cuccot, azóta nem mountolja a tárhelyet. Ez miez? újraindítottam kétszer, de semmi. 20120620-as rom, rootolva.
I can do science me! • DrawSomething nick: barnade95 <--felvehettek nyugodtan
-
anglergab
addikt
De manuális beállításnál miért lassul le az idő? Aztán előfordulhat, hogy egyszer csak a helyes időt mutatja.
-
anglergab
addikt
Ismerem a DCF77-et, az integrált vevőmodul biztos drágább, mint egy BT és/vagy GPS.
[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
A DCF-hez nem kell netkapcsolat. Az egy rádiójel vezérelt eszköz. . A késés betudható annak, hogy nem feltétlen tökéletes a szoftver frissítési gyakorisága. Lehet hogy csak ki-be kapcsolás alatt szinkronizál. Kipróbáltam: kivettem az automatikus frissítést, elállítottam, kikapcsolta, hibás a kijelzés. Visszanyomtam hogy frissüljön, nincs net(!) >> pontos. Na most?
[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
Nem szinkronizálhatott, mert nem volt netkapcsolata, mégis visszatalált.
Úgy emlékszem, akkor is csúszott, ha szinkronizált, majd átállítottam manuálisra az időbeállítást. A default auto szinkron esetén csúszkál, ez lehet szinkronizálási bug is.Úgy tűnt, hogy késik, méghozzá egyre többet. Lassul le az idő -> az órajelforrás leskálázódna?! Lehet, energiatakarékosság miatt leveszi az órajelgenerátorok frekvenciáját, és ez kihat az RTC-re is. Lehet, hogy az RTC a SoC-ban van, és a SoC órajelforrását használja.
[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
Vagy akkor ha úgy működik, mint a DCF karóra...
-
anglergab
addikt
Szoftveres bugnak tűnik inkább az idő csúszkálása (vagy helytelen megjelenítése).
Sokszor elcsúszott, majd "visszatalált" (szinkronizálás nélkül; akár kikapcsolt állapotból bekapcsolva mutatta már a helyes időt): ez csak akkor lehetséges, ha végig megvolt a helyes idő is.[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
Azt nézem éppen, hogy az RTC lába a V_BAT-ra van kötve. (AP láb) Azt aligha kapcsolja le más, mint az akku kiszedése, ami itt nem lehetséges.
Közben megnéztem az MX Player, hogy megműtöm. Hát ez bizony becsukja a statusbart. Viszont a RockPlayer nem. Na most kinek mi tetszik ugye.
[ Szerkesztve ]
-
anglergab
addikt
Megy az óra kikapcsolt állapotban, csak a megjelenítés csúszik el sokszor, ez egy bug lehet.
Pl. a hoszt vezérló feszültségregulátorairól is lekapcsolja a feszültséget standbyban (nincs kimeneti feszültség OTG módban, standbyban), lehet, az RTC feszültségforrását is lekapcsolja és ez okozza a csúszást.[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
Ezt benézetem. Van benne. Viszont az óra sehogy nem megy kikapcsolt állapotban. Sőt még lezárt képernyővel sem.
-
anglergab
addikt
(#833) kameraman77
Még figyelmedbe ajánlanám az Android memóriakezelésének sajátosságait részletező hozzászólásaimat és az Android adattárolásáról írt cikkemet:
Android memóriakezelés 1.
Android memóriakezelés 2.
Adattárolás Androidon(#832) spiritex
Igen.
(#834) Keeperv85
Ha nincs RTC, akkor hogyan megy az óra kikapcsolt állapotban?
Az RTC általában külön modul, i2c-vel csatlakozik a SoC-ra, sokszor backup battery-vel.[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
Ha jól tudom a Meson 3-ban nincsen RTC modul, ugyanis semmi sem használja. (Nincs BT, sem GPS, sem GSM támogatás.)
-
kameraman77
tag
Köszönöm újra a kimerítő magyarázatot! hiába no tanulni kell még az oprendszert
-
spiritex
veterán
"Ha a tabon le van zárva a kijelző, azt alvó/készenléti módnak hívják..."
De ha a Biztonságon belül "Csúszkáról" "Nincs"-re állítom a képernyő lezárását és a kikapcsoló gombbal kikapcsolom a kijelzőt, attól még alvó/készenléti mód ugyanúgy ugye?
-
anglergab
addikt
Ha kikapcsolod, akkor tényleg ki van kapcsolva, onnan semmiképpen nem ébredhet fel, az ébresztés sem szólal meg. Tehát ilyen szempontból (is) nagyon hasonló egy PC-hez.
Készenlétből ébredhet fel szinte bármikor, ha van olyan appod, ami ébresztheti és jön a megfelelő trigger. Ekkor a kijelző általában nem kapcsol be, de persze gyorsabban merül.
Ha a tabon le van zárva a kijelző, azt alvó/készenléti módnak hívják, ekkor jó esetben, ha nincsenek ébresztgető/alvást gátló appok, akkor minimális a fogyasztás. Ez hasonlít a PC-k standby-to-RAM (S3) állapotához.
Ha a tab ki van kapcsolva, akkor semmiképpen sem kapcsolhat be újra magától, ekkor (igen jó közelítéssel) nincs fogyasztás. Ez egy kikapcsolt PC-nek felel meg (S5 állapot). Persze pl. az RTC (valósidejű óra) ekkor is megy, és bizonyos komponensek igen-igen minimális áramot fogyaszthatnak, mivel az akkumulátor csatlakozik (ez hasonló a hálózatra csatlakoztatott kikapcsolt PC-hez). Azonban míg PC-nel van WoL (LAN-ról ébresztés), a tab-nál, meg más hasonló beágyazott eszközöknél általában nincs.
[ Szerkesztve ]
-
kameraman77
tag
Köszönöm az információkat! Ha jól értem kikapcsolt (tehát nem lezárt) állapotban is feléledhet egyes programok hatására? Úgy is, ha a wifi-t mindig lekapcsolom, ha kikapcsolom a gépet?
morpheuss12 - operát ma kipróbáltam tényleg gyorsabb mint az alap böngésző (kompromisszumokkal pl youtube) de köszi, megpróbálom a crome-t is.
[ Szerkesztve ]
-
thetan
aktív tag
Hálás köszönet
-
spiritex
veterán
Ha lehetne választani, akkor én az MXPlayer-re szavaznék, mert minden tekintetben a legjobban kezelhető, a reklám meg megoldható. Csak hát addig nincs kedve megvenni az embernek amíg ilyen hibái vannak.. Mert a Status Bar-os letakaráson kívül az is hibája még, hogy nem működik a képarány állítás (Aspect Ratio). Csak megvágja körben a képet minden képaránynál, nem kicsinyít, nagyít.
-
Keeperv85
nagyúr
Sajnos nem tudok. Viszont ha valamelyiket megpiszkálom akkor lehet menne ez is, csak azért nem foglalkoztam vele eddig mert a MoBO pl. nem fut a system alól, az MX player tele van reklámmal (persze nem a fizetős verzió...), a BSPlayeren akadoztak a videók, az Mplayer halott, nem lett ICS-re átírva, a RockPlayer meg nem látja a belső tárhelyet...de próbáltam még párat, amiket meg sem jegyeztem inkább....
-
spiritex
veterán
Értem. Ugye te sem tudsz normális lejátszót a gyárin kívül, ami ne takarná le a film alját a Status Barral? Mert próbáltam az MXPlayert, BSPlayert, MOBO Playert, és mindegyik takar.
-
Keeperv85
nagyúr
Dióhéjban leírom miért nem lehet. Van ilyen modifikáció, ami még akkor készült, mikor a lejátszó még GB romon futott. Mostanra hogy az ICS megjelent az a modder, aki azt csinálta nem vett olyan tabletet, amin ICS lenne, de nyilván át lehetne hozni ide a javításokat.
Viszont van egy nagyobb baj: hiába van meg a gyári lejátszó komplett forráskódja, ugyanis azt csak a gyártó szoftverrel együtt lehet felépíteni, mert egy csomó értéket vár a felépítés közben. Hogy mást ne mondjak: pl. az audoió modul kezelési rutinjait, a kijelzőfelbontást stb.. stb. Na most mivel csak így tudnám összefordítani, szükségem lenne a komplett forráskódra, ami nincs meg. Időközben az AMLogic szerverei is halottak, most folyik a visszaállítás. Ott talán most fenn lesz a komplett csomag is, akkor ismét megnézem.
-
morpheuss12
tag
Szerinrem a google cromot próbáld ki ,jobb mint az opera. Legalábbis nekem jobban suhanik.:-)
Mindenki kíméljen meg a fikázós hsz-től , nem vagyok kívácsi rájuk.
-
anglergab
addikt
(#814) kameraman77
Az appok egy engedély birtokában készenléti módban is felébreszthetik az eszközt, sőt az erőforrásokat is használhatják (és/vagy megakadályozhatják a tényleges elalvást -- ha a kijelző inaktív, attól még lehet nem alvó módban). Androidon megfelelő engedélyekkel egy app szinte bármikor (pontosabban, bármilyen trigger esemény hatására) elindulhat, ezért (is) kell különösen meggondolni, mely appokat telepítjük.
Ideális esetben a készenléti állapotban minimális a fogyasztás/merülés, hasonlóan a PC-k standby-to-RAM állapotához.
Ebben ez eszközben nincs GSM-rádió/UMTS-modem, szóval standbyban különösen keveset fogyaszt.[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
Ez zseniális! Mert még mindig ez az egyetlen video lejátszó, ami ki tudja használni a Status Bart is! Viszont... a felirat méretét nem lehet normálisan állítani, és árnyéka VAGY körvanala sincs sajnos a betűknek, és mintha nem is fehér volna maga a betű hanem sárga (de ez nem biztos). Ezt/ezeket nem tudnád esetleg még megcsinálni? Akkor lenne tuti. Köszi!
-
Keeperv85
nagyúr
Sziasztok!
Nem sok vizet fogok itt zavarni, mert nekem nincs ilyen tabletem, viszont mivel a "nagytesón" dolgozom egy ideje és tudom, hogy nagyjából azonos a két szoftver, így tisztában vagyok azzal is, hogy meggyűlt a bajotok a gyári videólejátszó alkalmazással.
Készítettem egy kis javítást ami reményeim szerint megoldja nálatok is azt a gondot, hogy az ékezetes karakterek helyett kínai betűk jelennek csak meg.
Innen lehet letölteni egy kis csomagot. Recovery alól települ. Sajnos tesztelni eszköz nélkül nem tudom/tudtam, de reményeim szerint nem lesz gond vele.
[ Szerkesztve ]
-
oszlopos
csendes tag
Küldöm
-
spiritex
veterán
Ha küldesz egy privátot e-mail címmel akkor estére elküldöm!
-
oszlopos
csendes tag
Halihó!
Nálam is kilép a nova launcher, hol találom meg a korábbi 1.2.1-es verzióját? -
spiritex
veterán
Pontosan! Az írott szó már csak ilyen...
-
thetan
aktív tag
Nem a feloldásra gondoltam, hanem a készenlétre. Ha lemegy alvó módban akkor is a bekapcs gombot kell benyomni (tehát használni kell). Vagy nem?
ja megint félreértettem. nem azt állítottad hogy nem kell használni a bekapcs gombot, hanem hogy nem fog magától bekapcsolno
[ Szerkesztve ]
-
spiritex
veterán
Nem vagyok benne 100%-ig biztos, de szerintem semmi köze nem lehet annak, hogy jelszóval, pin-kóddal, csúsztatással vagy nem zárod le a képernyőt ahhoz, hogy elmegy készenlétbe a gép vagy sem.
-
kameraman77
tag
Igen! Még délelőtt nézegettem a tokokat tegnap, de nem találtam, viszont a linkedre már rácsaptam tegnap este és be is rendeltem. Köszönöm az infot.
Más: Ha már merülés és akku. Tegnap este töltöttem fel kb 3,5-4 óra lehetett a töltési idő teljes feltöltődésig (7%-on állt amikor rádugtam), ma reggelre 99%-on állt. A kérdésem az lenne, hogy kikapcsolt állapotban is dolgozik valami a gépben, mint anno a PDA-kban, vagy itt azért lényegesen kevesebb a kikapcsolt állapotban a lemerülés sebessége?
[ Szerkesztve ]
-
thetan
aktív tag
Na jó. de akkor nem megy készenléti helyzetbe és megnő a fogyasztás. Vagy nem?
-
spiritex
veterán
A Biztonsag fulon kikapcsoltam a kepernyo lezarasat es nincs tobb gond a feloldassal. Kulonben is felesleges, hiszen amugy is nehezkes megnyomni a pici bekapcsolo gombot, ugyhogy nem fog magatol bekapcsolni.
-
vond
MODERÁTOR
Tokkal kapcsolatban ezt olvastad?
Szerintem ne is keresgélj tovább, nem fogsz találni olcsóbb és megfelelőbb tartót ennél...[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
kameraman77
tag
Operát ma bepróbálom.
Amúgy pont én is tegnap nézegettem végig tabokat és szintén két Maxellt meg egy Navon-t (a hülye azért nem vagyok áruházban) mert tokot nézegettem a gépnek. Így első benyomásra megerősítem amit írtál, főleg, hogy Maxelleken régebbi Android volt rajta. (bár ez nem tudom, hogy mennyire számít, nem tudom nagyon a különbségeket a verziók között)
-
spiritex
veterán
Akinek esetleg fagyogat a legfrisebb rom es Nova Launcher-t hasznal, akkor az amiatt van, hogy a legfrisebb 1.2.2-t tette fel. Csak az 1.2.1-el mukodik nalam stabilan es gyorsan. (A fenti bug-ok fuggetlenek ettol.)
-
z0d1AK
nagyúr
Játékra nem használható a távirányító. Menüben lehet lepkedni vele, filmet, zenét elindítani, megállítani, stb.
-
spiritex
veterán
Mas: tegnap kiprobaltam ket Maxell tab-ot es hat azt kell mondjam oruljunk nagyon annak milyen szep a kijelzoje a w70-nek! A masikon nem volt feher a feher hatter a bongeszoben. Borzasztoan szemcses es zizis volt. En nem tudnam megszokni, mindig idegesitene.
Amit eszrevettem meg, hogy amikor kattintottam a linkekre, mindig az eggyel alatta levo sort erzekelte, nos ez a w70-nel sosincs igy. Ugyhogy megeri kiprobalni masik tableteket, hogy rajojjunk mennyire jo is ez a wayteq!Ha te az vagy, akinek képzeled magad, akkor ki az, aki képzeli magát annak a valakinek?
-
spiritex
veterán
Az, hogy nem tudod rendesen porgetni az oldalakat lefele az a gyari browser miatt van. Probald ki az Opera Mini-t, el fogsz csodalkozni...
-
kameraman77
tag
Köszönöm az infókat, holnap kipróbálom mindenképpen, most töltőn van a gép, nem akarom megszakítani
-
anglergab
addikt
Egér és billentyűzet (és további perifériák) egyszerre is ráköthetők egy hub segítségével. Ezek általában még elég kis áramfelvételűek, azonban, ha sok bus-powered eszközt, vagy nagyobb áramfelvételűeket is kötsz rá, akkor feltétlenül szükség lesz powered hubra, vagy árambetáplálásra a mellékelt Y-kábellel. Elméletileg a gyári töltője max. 2 A-t ad le névlegesen 5 V mellett; de lehet, a hoszt vezérlő, vagy az akksi töltésvezérlése is felvesz valamennyit, ezzel is számolni kell.
A "belső SD" gyakorlatilag az operációs rendszer feletti adattárolási helyet jelenti igaz?
Igen, ugyanúgy van kezelve, mint a microSD, a rendszernek mindegy is, melyik a default (ez megváltoztatható). Tehát van egy 8 GB-os NAND, ami partíciókra van osztva (a media nevű a belső "SD"), a részleteket lásd az 1. hozzászólásban.
[ Szerkesztve ]
-
kameraman77
tag
Én is azt gondolom, hogy ár/érték arány rendben van eddig.
Amit ma elfelejtettem, de holnap bepótolom, hogy írtam ugye, hogy a netet nem mindig tudtam pörgetni rendesen lefele a TV-re kirakva. No de ha mondjuk rádugok egy egeret, vagy billentyűzetet? Annak elég hosszú a kábele, hogy a kanapén ülve is tudjam irányítani a dolgokat (net, esetleg játék egérrel??? ) Egy próbát megér.
[ Szerkesztve ]
-
thetan
aktív tag
Te aztán olyan megközelítésekben is nyaggatod a gépet ami nekem eszembe se jutott. Nagyon jó, legalább megerősíti azt hogy át-értékben nem rossz vétel
A héten várom a távirányítóját (nem nagy összeg mert csak 1100 Ft kíváncsi vagyok azzal hogy lehet vezérelni a tévén. Meg hogy a multimédián kívül játékhoz használható-e, netán böngészéshez - (fekszek majd az ágyon mint az urigyerek és a tv-n internetezek a távirányitóval ) vagy alkalmazások futtatásához
[ Szerkesztve ]
-
agocs
csendes tag
Tök jó, köszi! Asszem beruházok egyre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Nintendo Switch
- Eredeti játékok OFF topik
- OTP Bank topic
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- A 70 milliárd paraméteres DeepSeek R1 LLM-et is lokálisan futtatná az AMD
- Automobilista 2
- Windows 10
- További aktív témák...
- BONTATLAN ÚJ iPad Pro 2021 2022 2024 M1 M2 M4 Chip 11 és 12,9 128-2000 DEÁK TÉRNÉL AZONNAL ÁTVEHETŐ
- Xiaomi Pad 6 8GB+256GB
- Samsung Galaxy S9 FE+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- újszerű iPad Pro 11" (3. generációs) (2021) M1 chip Wi-Fi 128GB space gray asztroszürke Apple
- iPad 9th. 64GB Wifi Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 96%/p3999
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest