- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Kompakt vízhűtés
- Gamer headsetek a felsőkategóriából
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen széket vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
pomorski
őstag
Nagyon érdekes cikk volt, köszi.
-
NandoXXL
senior tag
Nálam fordított a dolog. Az Nvidia driver hibái, és hazudozása a 4GB ram-al kapcsolatban tett be. Most pedig egy újabb probléma, kíváncsi leszek szoftveres vagy hardveres a dolog. Mondjuk nem csodálkoznék ha hardveres hiányosság lenne, és szoftveres megoldással javítanák, mint a memóriát. Botrány hogy semmi jogi következménye nem volt az előző balhénak. Vásárlók tudatos megtévesztése
V.R.S.N.S.M.V.-- S.M.Q.L.I.V.B
-
hugo chávez
aktív tag
"Az "összecsinálás" szerintem valószínűtlen, Dx8/9/10 idejében sem siették el a szintre hozást."
Épp ez az! Hogy most kivételesen és meglepően hirtelen nagyon is elkezdték törni magukat a "szintre hozással", pont miután be lett jelentve a DX12 (és, hogy "low level" lesz, vagyis egy komoly paradigmaváltás)... Nem hinném, hogy puszta véletlen lenne.
[ Szerkesztve ]
"sajnos ez a beszélgetés olyan alacsony szintre jutott, hogy a továbbiakban már nem méltó hozzám" - by Pikari
-
LordX
veterán
válasz wattafaka #201 üzenetére
Ezért nincs értelme a driver hibákkal előjönni. Mindkét oldalnak ugyanannyi hibája van (plusz mínusz), mindegyiknél egyik széria jobban bejön, kevésbé hibás, másik széria rosszabbul sikerül, és tele van hibával.
Amíg nem áll elő valaki statisztikával, hogy ténylegesen nagyságrendi eltérés van, addig minden ilyen érv FUD.
-
wattafaka
senior tag
ja persze, megszoktam már más fórumoknál is, hogy aki AMD-nél driver gondokra panaszkodik, az hazudik. az Omega is biztos azért volt fél évig "új" driver, mert hogy annyira tökéletes volt
egyébként amit még a legjobban utáltam AMD-nél, az a multi-monitor kezelés... 2015-ben szerintem az elég szánalmas, hogy nem tud az ember klónban úgy két monitort (monitor + TV) meghajtani, hogy az egyiken ne legyen vízszintes csík, mint mikor nincs bekapcsolva a V-Sync.. meg hiába tiltottad le a TV-t CCC-ben, akkor is ha valaki bekapcsolta és te közben játszottál, akkor fekete képernyőt kaptál egy pillanatra monitoron, szóval ööö, hagyjuk.
mióta NV van azóta csík sincs, és letiltani sem kell egyiket se, mert nincsenek gondok, de gondolom senki másnál nincs ilyen probléma piros oldalról, számítógépet is tegnap láttam előszörel kell fogadni, hogy mindkét oldalon vannak gebaszok.
elhiszem, hogy lehet szívni Nv kártyával is, viszont NEKEM jobban bejött, ettől függetlenül senkit sem szarozok le, hogy AMD-t vett, nem tetováltattam magamra, hogy Nv az isten, szóval kéretik nem azzal reagálni egyből, hogy biztos hazudok.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Azt azért megnézném hány felhasználó küzd vagy küzdött Ati driver problémával és hány Nv vel. Figyelembe véve azt, hogy 2x anyi kártyát adnak el a zöldek.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz wattafaka #197 üzenetére
Nem fogod tudni megmagyarázni, hogy driver gond van, user errornak fogják beállítani stb. Pedig én is ugyan így szívtam a pirosakkal. Aztán szerencsére váltottam. Pont ezek miatt a driver gondok miatt. Több topikban leírtam, hogy ez miatt volt 2 Windows a gépemen, mert egy öreg FPs shooterrel játszottam évekig . ha ahhoz volt fent driver nem bírtam tolni az Új játékokkal és persze ez vissza is igaz volt. Érdekes módon az NV -nél hasonló problémám nem volt soha.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
wattafaka
senior tag
nálam pont ilyet csinált mindkettő:
annyi különbséggel, hogy AC durvábban, Far Cry 3 meg mérsékeltebben
kommentekből tisztán látszik, hogy több embert is érintettannak csak örülök, ha másnak jó, driver csere után nekem is hibátlanul ment
de nem csak nálam volt probléma:
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz wattafaka #193 üzenetére
Az AC3-at és az FC3-at a 14.9-cel játszottam. Azok mentek R9 270-en.
Fifából a 14-et nem tudom. A 15 van meg, az jó volt az összes olyan driverrel, amit múlt év vége óta adtak ki.Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
wattafaka
senior tag
csak hogy örülj, először is KB. minden MÁSODIK-at írtam, és igen szándékosan túloztam, azt hittem itt így kell
egyébként volt ilyen egymást követő négy játéknál, ezt is csak hogy örüljfifa 14 - csak 13.101-es gyárival nem mikrolaggolt
assassins creed 3 - 14.9-cel szétesett a textúra
prototype 2 - tehettem vissza a 14.9-et
far cry 3 - ugyancsak ubisoft, szóval ez is érdekes dolgokat produkált (rajzolt) 14.9-celegyébként pedig igen kamuzok (ne személyeskedjünk), titokban Nv marketinges vagyok és így próbálok reklámot csinálni
kérlek hadd tudjam jobban, hogy mi volt a különbség a két kártyám között teljesítményben és szolgáltatásokban, köszimár csak azért is értelmetlen, hogy kamuzzak, mert tiszta szívből leszarom ki milyen kártyát vesz magának, csak elmondtam a tapasztalataimat
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
Eléggé kiválogatott lett ez a játéklista...
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
wattafaka
senior tag
válasz kikikirly #189 üzenetére
3GB-s 280X-em volt, és nem lett több fps-em, ugyanannyi volt
lehet pont azért mert nem volt mellette fika CPU-m, mert elvileg ezt a keresztmetszetet hívatott főként javítani a Mantle elméletben
a lényeg, hogy nekem a gyakorlatban semmi haszonom nem volt belőle, ellenben rengeteget szívtam a driverekkel, hogy kb. minden második játékhoz másikat kellett feltenni, hogy ne legyen szar
csak egy példa: prototype 2-t ha nem 14.9-cel játszottam (se előtte, se utána), akkor még a MENÜBEN is 10 fps alá esettpedig pont az agyonhype-olt Mantle miatt vettem AMD-t, akkor is voltak már ezek a csodára váró emberek, akik "rábeszéltek", hogy milyen jó lesz az nekem, aztán ment azóta a kukába
szóval kedves dx12-re verő AMD-s pajtik, lehet most itt mindenfélét jósolgatni, hogy az NV lehúzhatja a rolót, csak aztán bele ne ugorjatok még egy ilyen zakóba...
van egy olyan tippem, hogy senki sem rámolt rá a piacra a cikk óta, hogy neki azonnal kell 290X, mert hogy oda-vissza alázza majd a 980Ti-t, valljátok be őszintén magatoknak (ne nekem), hogy azért ti is várjátok azokat a konkrét gyakorlati teszteket...
by the way, tizedike van, hol vannak a 980-at megszégyenítő Nano tesztek? nem találom őket
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
válasz wattafaka #187 üzenetére
Abu pedig anno nagyon sokáig hangoztatta, mennyire érdemes tonga-t venni, hiába a kevesebb ram, kissebb sávszél, denagyonjóleszaznektek...
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
wattafaka
senior tag
erre egy iponos hozzászólás jutott eszembe:
"Ahogy atti2010 írta, pont hogy 3+ gigás kártyáknál használható a mantle. 2 gigás kártyáknál kb 5 percet bír aztán elkezd játszhatatlanul szaggatni a BF4. De az alatt az 5 perc alatt viszont hatalmas fps növekedés volt tapasztalható a régi gépemen, amiben Q6600 volt 3 ghz-en. Dx alatt 15-20 fps, mantle alatt olyan 40-45 körül. Természetesen multiban és 64 fős szerveren."
ezen olyan jót röhögtem sokáig, még szerintem büszke is volt magára, hogy arra az 5 percre mekkora fps-t szakított
összefoglalva a mantle (én magam is próbáltam) semmit nem ért, 2GB kártyával meghalt, több VRAM-os kártyánál meg alapból meg volt a 60, szóval köszönjük
-
wattafaka
senior tag
válasz Ren Hoek #182 üzenetére
"Nagyot nevetnék, hogyha NV-n simán futna rókamóka nélkül... a sok szájtépés után akkor asszem nem olvasok többet szakmai írásokat és kommenteket itt."
pedig pont akkor a legviccesebb olvasni őket
sok ember élből kattint az ilyen cikkekre, mert tudja hogy alatta garantált a sírva könnyfakasztó flame war[ Szerkesztve ]
-
GodGamer5
addikt
Azért szépen jönnek ki a problémák az Nv-nél, pedig év végéig/jövő év elejéig jön egy pár nagy név dx12-re. Ez a cikk is azt a következtetés vonta le nálam, hogy jól választottam... A Deus Ex-re leszek még kíváncsi mekkorát aláz majd, főleg Radeonnal.
[ Szerkesztve ]
"Többször látsz Game Over képernyőt, mint Michelle Wild f@szt." "It's not a Loop, it's a Spiral"
-
kikikirly
senior tag
válasz Ren Hoek #174 üzenetére
Ezt a lehetőséget én is szem előtt tartom.Mivel a 780-ból a 6 gigás ritka változat,ráfizetés nélkül tudtam váltani a 290X-re(szerencsém volt és aprón direkt egy 6gb 780-at keresett valaki 95K-ért).Persze ez a ritka kivételek egyike,én is úgy vagyok vele,hogy legrosszab esetben 5-20K ráfizetéssel tudok venni jobbat.Rendszeresen figyelem az aprót hátha van fent valami jó ajánlat,és nem csak akkor amikor már le akarom cserélni valami jobbra,így lehet a legjobb ajánlatokat találni.Szóval,akárcsak te, én is nyitva tartom a szemem,és ha valami olyan ajánlat van ami nagyon megérős,hát nem vagyok a magam ellensége inkább lecserélem a mostani kártyámat ráfizetéssel együtt is.Én is fenntartom magam felé a tévedés jogát.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
-
Jack@l
veterán
válasz Ren Hoek #179 üzenetére
"VR-re hányinger nélkül, mert nincs benne finomszemcsés preempció ..."
Azt majd a tesztek és saját tapasztalatok eldöntik, lehet preempcióval is ugyanúgy hány vagy nem hány az emberek fele. Egyelőre úgy állunk, hogy cryengine-be és UE4-be már bele van pakolva a Gameworks-ös vr api.[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
Ezen is csak ti problémáztok, miért nem olvastam még EGYETLEN Titan tulaj sírását sem?
Mert aki ilyen vesz az leszarja. Pont.Pont azt mondom best buy kártya. Megveszed 85K-ért használtan, és eladod 70K-ért, miközben kijátszottad az összes jó DX11 játékot és örültél egy hűvös, keveset fogyasztó kártyának. Különben meg ez a probléma Pascaltól meg fog oldódni, mert akkor már ott lesz benne a sok újítás és NV is 'beállt a sorba'
Vagy befektetek egy 390X-be, és jövőre megtetszik a VR... azt mélyen elhallgatja mindenki, hogy ugyan úgy baromira nem lesz alkalmas a régi rebrand GCN smooth VR-re hányinger nélkül, mert nincs benne finomszemcsés preempció ... Vagy vegyek Tongát, ami lassabb jóval mint a 970? Nincs termék kb a piacon ami cserére buzdítana...
-
LordX
veterán
válasz hugo chávez #170 üzenetére
Nyilván sarkítottam, de nemhogy csak az nVidia, hanem az ARM, Qualcomm, Imagination, akiknek most ugyanúgy igazodni kell, se ellenkezett. Az "összecsinálás" szerintem valószínűtlen, Dx8/9/10 idejében sem siették el a szintre hozást.
-
Laja333
őstag
Valahogy nem tudom benyelni ezt az elvet. Abban az esetben egyetértenék, ha valós ok miatt kellene lecserélni a VGA-t. Gondolok itt ténylegesen innovatív dolgokra. Olyanokra, amik hozzáadnak az élményhez.
De az, hogy egy tavalyihoz képest semmit nem nyújtó játékhoz meg kell vennem a legújabb VGA-t, hogy értelmes sebességgel tudjon futni... *fejvakarás*
Létrehozzák a mesterséges erőforrásigényt, és mindenki boldog, hogy vehet új alkatrészt. -
jedis
senior tag
Ezzel csak az a baj, hogy milyenarányban amortizálódik a cuccod az idő haladtával. Ha még arányosan amortizálódik is, akkor logikusan a drágább kategóriáknál, többet buksz,mert 200EFt-nak pl. nem ugyan az a 20%-a, mint mundjuk 60EFt-nak . Már megint csak a Titan-X tulajokat tudom felhozni, ( és ezért egyszer megköveznek tudom ), de szerintem az elmúlt év alatt ők "bukták" a legtöbbet. Az első tökönrúgást, magától az imádott NV-től kapták, mikor pár hónapra a Titan után kihozták a kistesót ( TI ) 100-al olcsóbban úgy, hogy közben alapból is max 10-15% al volt lassabb , de egy kis tuninggal, már ott volt a bátyus nyakán . Most meg ha ez az AC dolog komolyan beüt, még egy pofon lesz nekik.
Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !
-
Ren Hoek
veterán
válasz kikikirly #172 üzenetére
Ez az 5-6 évre veszek számtech eszközt nálam is így volt régebben. Aztán amióta sorra dobtam át anya gépébe, apa gépébe, vagy egyszerűen csak a szekrénybe a hegyekben álló eladhatatlan cuccokat... akkor nyilallt belém, hogy ez sem egy jó megoldás.
A másik véglet az, hogy szintentartod tudatosan a PC-t. Anyagilag biztosan mindkettő bukó, de a szintentartás és használtpiaci kereskedéssel fenntartható egy folyamatosan jelen és közeljövőálló PC szerintem nem olyan túl nagy bukással. Biztos van erre valami diffegyenlet, vagy magic kalkulátor, de pl a VGA a leggyorsabban amortizálódó alkatrész. Minden más sokkal értéktartóbb. Ha veszek egy VGA-t 100K-ért, és eladom 10K bukóval, majd rádobok némi pénzt és veszek egy 30%-al gyorsabbat, akkor szerintem jobban megéri, mintha szenvednék vele 10 évig mint Crytek Ő is ugyan úgy kidobja a kukába a 100K-s VGA-ját, csak épp már évek óta képregénnyel lowon játszik szegény, és bosszantja, hogy mindig jön az új és jobb, de sosem elég.
Valahol mindig van egy optimális megoldás, nem a csúcs Titán meg Fury, hanem a best buy. Ha így nézzük, akkor nem kell vért felköhögve aggódni, hogyha kiderül 1-2 év múlva a Maxwell 2 bedadog DX12 alatt, mert nincs rendes Async.Nekem nagyon bejött a módszer, hogy minden Karácsonykor veszek valami PC-s cuccot és eladom aprón, vagy elajándékozom szüleimnek a régit. Nem egyszerre veszek félmillióért egy csúcsgépet, aztán jövőre meg már B kategóriás csak
TL;DR Összegezve: Nem ördögtől való újgazdag hülyeség, amit sok NV-s csinál. Cserél amikor lehet vagy kell. Elnyomja a régit még jó áron, és vesz egy Pascalt ha lejjebb ment az ára. Lehet ár/érték/élményben ugyan ott van, mintha 5 évig GCN-ezne.
[ Szerkesztve ]
-
wattafaka
senior tag
válasz Raysen623 #165 üzenetére
ezt én sem szoktam érteni, ha valaki vesz mondjuk 120k-s kártyát, akkor az nem fog szőrözni pár száz forinton a villanyszámlában
mert ezek a 3-8 ezer forintok ezek óriási túlzások... maximum évente lehet ennyi a különbség, az meg fütty
nekem összesen 4 ezer forint a villanyszámlám havonta, pedig amint hazaérek TV, gép bekapcs, és lefekvésig (éjfél körül) ki sem kapcsolom, szóval akinek 3-8 ezer forint különbségek vannak villanyszámlában, az valamit nagyon rosszul csinál..
vagy ha vennék egy AMD kártyát, akkor 10 ezer lenne a számlám? hát nem, mert nemrég 280X-em volt és ugyanennyi volt.. az mondjuk tény, hogy 85 fok volt a max nála (porszívó hanggal), míg a mostani NV-n 66 (hangtalanul), ez már jobban érdekel, mint a fogyasztásegyébként meg szépen elkanyarodtunk a cikk témájától addig, hogy kinek mennyit fogyaszt a gépe, és hogy AMD vagy NV a jobb-e ebben, megintcsak szép teljesítmény
[ Szerkesztve ]
-
kikikirly
senior tag
válasz [CS]Blade2 #155 üzenetére
Én sem 5-6 évre vettem a Radeont.És ha a 970-et választottam volna, azt sem ennyi időre vettem volna,akkor még úgy volt hogy DX12 szempontból egy kutya.Előző oldalon leírtam hogy miért Radeont vettem,akit érdekel elolvashatja.Szerintem most annyiban más a helyzet hogy eddig nem volt olyan DX ami növeli a hardverek kihasználtáságát,vagyis a számítási kapacitást.Szerintem 4 évre igen is lehet előre tervezni ha mérlegelünk minden szempontot.Természetesen az Nvidiafog lépni mégpedig jövőre,szerintem reális hogy az már DX12,mégpedig TIER3,csakhogy én nem akarok jövőre kártyát vásárolni,mire azok emberi áron megvásárolhatóak lesznek használt piacon...,boltban pedig nem szeretek vásárolni,tiltakozik a pénztárcám.
Szerintem a jövőre nézve 2 dolog lehetséges:Vagy jó lesz ez a kártya,és a játékfejlesztők használják az AC vagy pedig csak olyan formában használják amik a mostani Nvidia kártyáknak is megfelelnek.Tudomásom szerint minkét konzolon fut rendesen a DX 12 AC-val együtt.Ott szerintem érdemes volna kihasználnia fejlesztőknek ráadásul DX12 alatt a PC portot is könnyebb elkészíteni.B verzió hogy a PC porton lebutítják az AC-t és mindenki kártyáján egyformán fog teljesíteni.De akkor mi lesz majd azokkal akiknek Pascal van a gépében?Elvégre 2 évvel később fognak nagy számban kijönni a DX12-es játékok,addigra már Pascal 2 is kint lesz,ezért nem tartom ezt reálisnak,egy ILYEN szempontból rosszul sikerült sorozat miatt sutba dobják ezt a dolgot.Fogyasztásban természetesen jobb a 970,de erről tapasztalat híján nem tudok véleményt mondani,észrevehető e a villanyszámlán vagy sem,viszont a vásárlásnál úgy voltam vele hogy valszeg nem fogom érzékelni.Melegedésről viszont tudok nyilatkozni:Jól szellőző házban(természetesen ez is hosszútávra lett vásárolvaX D ),nekem egy ASUS DC2 van,ez az egyik legjobb a 290X-ekhez,tökéletesen végzi a feladatát,igaz nem tuningolom,elég nekem a gyári OC.Tápom 1000 wattos 80+Gold,(nagyjából 50% pörög,ez az ideális)mivel nagyon olcsón lehetett venni 2 hónapja hardveraprón,így eladtam a régit 550W és +16K-ért megtudtam venni,hosszútávú fejlesztés címszó alatt.Tapsztalat:Az nekem tényleg nincsen ,januárban raktam össze az első saját Gépemet(akkor még egy 6gigás 780 lapult benne,és a korább gépeimben is Nvidia volt),1 hónapnyi olvasás fórumozás,utánajárás után,kell-e félni a használt hardvertől,mi a különbség a 8magos AMD és i5 intel között,stb.Igaz hogy még nem vagyok vén róka a hardvereket illetően,igazolni nem tudom hogy ez az út beválik-e én azonban úgy vélem,érdemes adni neki egy esélyt.[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
válasz [CS]Blade2 #166 üzenetére
Azt nagyon fontos megjegyezni, hogy az embernek sokkal jobban fáj 5-8k Ft kiadása egyben, amikor kártyát (bármit) vesz, mint ha azt 1 év alatt apránként teszi bele a villanyszámlába. Ha nem értesz ezzel egyet, akkor nem ismered az embereket.
Ami számíthat, az a többletfogyasztás miatt termelt hőmennyiség elvezetése. Viszont ha az embernek van egy jól szellőző háza, megvan a tápegység teljesítménye, és a VGA hűtése sem hagy kívánnivalót maga után, onnantól kezdve tökmindegy, melyik kártyát választja, és rövid távon csak azt látja, hogy olcsóbban kapott ugyanolyan teljesítményt, azaz úgy érzi (és joggal!), hogy jól járt az R9 290 kártyával.
Ha ki van hegyezve a gép alacsony fogyasztásra és halk üzemmódra, akkor egyértemű, hogy jobban jár a GTX 970-nel. Pont. Nem kell ezt túldimenzionálni. A jövőben meg lesz, ami lesz, addig is élvezkedjünk a jelen és a múlt játékain! Én például az idei évet a Borderland 2-vel töltöttem és még fogom is.
#tarcsad
-
hugo chávez
aktív tag
"Newsflash, leültek, megbeszélték. Úgy hívják azt a fórumot, ahol ez megtörtént, hogy Khronos. Amit az nVidia elnököl jelenleg.
És úgy döntöttek, hogy majdnem egy-az-egyben elfogadják a Mantle-t, és elnevezték Vulcan-nak."
Azért ez nem ennyire egyszerű... A Khronos valószínűleg összecsinálta magát a DX12-től és azért vették át sebtében a Mantle 1.0-át. Mert tudták, hogy nincs már 3-4 évük, hogy összedobjanak közösen egy alapjaitól kezdve valóban gyártófüggetlen explicit API-t, hisz addigra az Ms monopóliumot szerezhet ebben a témában, az meg nagyon nem jó, mert ugye DX12=Windows only. És hiába az Nv elnököl jelenleg (aki amúgy erősen esélyesen a háta közepére sem kívánt egy olyan API-t, ami eléggé "megköveteli", hogy kiadják a fejlesztőknek a GPU-architektúráik dokumentációját), azért ott nem ő az egyetlen kutya és pláne nem az alfahím (Samsung, Intel, Apple...).
[ Szerkesztve ]
"sajnos ez a beszélgetés olyan alacsony szintre jutott, hogy a továbbiakban már nem méltó hozzám" - by Pikari
-
[CS]Blade2
addikt
válasz tailor74 #157 üzenetére
Itt most nem az a lényeg, hogy mellette tele van 100W-os izzóval, hanem ,hogy a kártya többletfogyasztása elviszi azt, amiért állítása szerint a 100W-al többet fogyasztó kártyát látja jobbnak, vagyis, hogy 3-8 ezer Ft-al kevesebbe kerül. Ez az igazolása egy kimondatlan, de valós szempontnak. Van egy valódi oka, hogy miért azt látja jobbnak saját részre. És ezért örülni fog a kártyájának, és megbékél a hátrányaival.
Ez teljesen rendben van, csak, ha nem saját részre nézzük, akkor jó azért kimondani a valódi okot.És ez nagyon fontos, mert végül neki a rosszabbik kártya lesz a jobb. A másikkal nem lenne annyira elégedett. És ezért nagyon fontos az is, hogy aki írta, hogy maxwell-t akar most venni, az megértse, hogy az miatt nem kell aggódnia, amiről ez a cikk szól, sem semmi hasonló miatt, és, hogy ne vegyen inkább hosszabb távra radeont, mert egyrészt nem lesz vele elégedett, másrészt az informatikában nincs meg az a hosszabb táv.
Ha valaki GCN-t akar venni, de nem biztos a dolgában, és bele akarja magának magyarázni, hogy az hosszabb távon jobb lesz, hogy igazolja a valódi okát, amiért inkább GCN-t szeretne, az rossz, bár nem ártalmas, mert meglepő lesz a következő: az, aki GCN-re vágyik, egy GCN-el jár jobban.És az jár a legjobban, aki bezárja ezt a cikket, és megveszi azt, amelyiket valóban szeretné, beteszi, és használja, és aztán megveszi a következőt, és használja, és így tovább, és rájön, hogy mindig jól választott. Sosem lesz problémája, hogy nem támogatja a kártya a következő DX-et, sosem lesz előnye belőle, hogy a kártya támogatja a következő DX-et, és erre magától fog rájönni. Aki eljut erre a szintre, az sokkal több örömét fogja lelni a használat során a kártyájának. Kihasználja, és eldobja/beteszi a szekrény aljába. Aki végül nem azt veszi, amit valóban szeretne, mert pl. elhiszi egy ilyen cikknek, hogy a gyakorlatilag a neki kitalált maxwell-el rosszul járt, az sosem fogja tudni ennyire kihasználni a kártyáját, és nagyon benne van a pakliban, hogy elégedetlen lesz a sajátjával.
Ezt az egészet rém egyszerűen le lehet tesztelni. Mindenki gondolja végig, hogy mi a kártya választási indoka: az egy igazolás saját maga felé/mások felé, vagy a valós ok. Ha az igazolás, akkor pedig gondolja végig, hogy mi a valódi oka. Nem kell leírni, csak gondolkodni egy kicsit, és rájön, hogy valójában mi alapján választott. Lehet, hogy a gondolkodás után fogni fogja a fejét, hogy bakker, a másikat kellett volna. Ha eljátszod magadban, akkor sok esetben meglepődsz, hogy bakker, valójában nem is azért választottam ezt, amiért eddig hittem, hanem egy tök más, kimondatlan érv lesz a valódi ok. Nem csak VGA-val működik a dolog, hanem az élet minden területén.
-
Raysen623
addikt
válasz tailor74 #157 üzenetére
Ezen a fogyasztás vitán én is mindig jókat mosolygok Mintha nem venne mind a két tábor kellően nagy tápot a gépébe, ami röhögve elviszi a több száz ezres VGA-kat...Az én VGA-m eszik 200W-ot terhelve + az FX proci meg a 4 merevlemez, amit egy Enermax 400W-os táppal hajtok meg. A gép pedig csendes alapjáraton, ha meg játszom is, akkor sem zavaróan zajos. GPU 70 fokot éri el ha meghajtom, de ugyanennyit el lehet érni akármelyik VGA-val. Onnantól kezdve ugyanannyit kell lehűteni.
A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.
-
félisten
válasz kikikirly #150 üzenetére
Az a gond hogy saját gondolatmenetedet ütöd agyon a saját gondolatmeneteddel. Mire kijönnek az első értelmes dx 12 játékok és mondjuk tömegével elterjednek, addigra már rég nem 290x meg 970 TI vita lesz.
Azt meg te sem gondolod komolyan, hogy az Nv nem fog lépni semmit ez ügyben addigra.
De ezt megfordítva : egy játékgyártó cég sem annyira hülye, hogy a piacvezető VGA gyártó kártyáin játszhatatlanra lassuljanak a játékaik, mert akkor pont feldughatják maguknak,( lásd Batman PC port.)1,tehát Nv. fejleszteni fog és mire lesz értelme kijön értelmes kártya családdal( addig meg megmarad a nyers erőibeni és fogyasztásbeli fölénye, valamint tudják hogy több kártyájuk a mostani generációban gyorsulni fog ugyan úgy Dx 12 alatt) megtámogatva minden földi jóval.
2 a fejlesztők kénytelenek lesznek addig alternatív kódot használni, ha akarnak árbevételt PC fronton, mert azt nem engedhetik meg maguknak, hogy a játékuk szarul fusson a legnagyobb VGA gyártó kártyáin.
Ez van."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Ren Hoek
veterán
Akkor meg egy szó sem érheti az NV háza táját, mert jófejségből eddig nem akadályozták foggal körömmel a játék piac fejlődését - mikor nincs nekik Pascalig (elvileg) rendes HW-jük, ami profitál belőle. Sőt még rábólintottak a Vulkanra is. Tudnék pár dolgot mondani, mivel lehetne megakadályozni a fejlődést, például inf money
Amikor meg elkezdték fejleszteni a Maxwellt, ki gondolt még erre, hogy ez lesz?Lényegében az NV most a jófiú, és átadja a stafétát az AMD-nek, hadd élje ki magát
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Valójában nem teljesen így volt. A DX12 alapjai az AMD-től származnak. Abból az időből, amikor még nem hívták a Mantle-t név szerint Mantle-nek. Richard Huddy egyszer elmondta a Sapphire rendezvényén, hogy az MS-nek 2009-ben mondták, hogy nem jó ez így, és erre az MS válasza az volt, hogy csináljatok jobbat. Az AMD csinált, és ez a DX12, meg a Mantle, meg most a Vulkan is.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
LordX
veterán
A 7850 3,5 éves konstrukció, és mai nappal is erős középkategória, nem diavetítés. Mivel ugyanazt adják el ma is kicsit megpöckölve az órajeleket. Nem gémelek rajta 4k-ban, nabumm. Szerintem ilyen hosszútávra még semelyik kártya nem bírta.
-
LordX
veterán
válasz Ren Hoek #154 üzenetére
Newsflash, leültek, megbeszélték. Úgy hívják azt a fórumot, ahol ez megtörtént, hogy Khronos. Amit az nVidia elnököl jelenleg.
És úgy döntöttek, hogy majdnem egy-az-egyben elfogadják a Mantle-t, és elnevezték Vulcan-nak.
A DX12 egyik cégnek sem gyereke, az a MS csinálta, a többiek meg max véleményezhetik. Persze meg is kérdezte a hardvergyártókat, hogy mit gondolnak róla, de közben gondolom megnézte azt is, ki is szállítja a konzoljukba a chipet..
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Ez a második bekezdés elég hosszúra sikerült.
Engedd meg, hogy ellenpéldaként magamat hozzam fel. Én pl. heti 5-8 órát játszok, többre nincs időm, azt viszont szeretném elég jó beállításokkal tenni. Ez az 5-8 óra alatt felgyülemlő többlet fogyasztás pont nem érdekel, igaz reális kereteken belül a vga ára sem érdekel, azt veszem, amelyik jobban tetszik, vagy ki szeretném próbálni.Gondolom minden fogyasztásra érzékeny fórumtársnál teli van a lakás led izzókkal, és nem a hagyományos "villany körtével", és azok is szigorúan a helyiségben tartózkodás idejéig világítanak, mert ezzel is jelentős összeget lehet megspórolni.
Ugyan, ne sarkítsuk már ennyire ki ezt a témát.
A drágább, erősebb ( megbízhatóbb) táp, a megfelelően szellőző ház kialakításában egyet értek veled, de nem hiszem, hogy erre csak amd kártya tulajoknak lenne igénye, ill. nem csak ők élvezik ennek az előnyét.
Nem védem én az amd-t,se az nv-t, de olyan pocskondia áradat megy már hónapok óta, ami kezd unalmassá válni, elveszi az ember kedvét a fórumok olvasásától, amikben egyébként hasznos információkat, tapasztalatokat szeretne kapni. (Ne vedd magadra, ezt nem rád értettem, általánosan)
[ Szerkesztve ]
Aminek kerekei, vagy mellei vannak, azzal előbb-utóbb gond lesz.
-
Ren Hoek
veterán
Nekem pl +100 Watt pont annyira terhelte meg a tápomat, hogy már rendesen megjött a hangja. Persze egy túlméretezett 80+-os táp esetében nem tudom ez mennyire jellemző.... és arról is tényleg hallgatás megy mindig, hogy 100%-ban házbafújós VGA-król beszélünk. Kíváncsi volnék, kivinné azt a +100 Wattot a mostani hangtalan alapon járatott 12-esem, és a ház tetején csücsülő 14-es. Gyakorlatilag alig szellőzik a házam 970-el, még sem okoz problémát. Amíg pl benne volt a 955 BE kb +100 Wattal, addig esélytelen volt ez a szett. Csak úgy fosta ki a forróságot a gép teteje
de ez már tényleg off
[ Szerkesztve ]
-
[CS]Blade2
addikt
válasz kikikirly #149 üzenetére
Én mindig hosszútávra ajánlom a radeon-t. Én 2003-ban csináltattam (most találtam ki, de ez kell a példába) egy 4GB-s radeon 9200-at. DX 8.1, szóval mindent tud 2003-ban, és 4GB vram-al 15 évre lehet vele tervezni. És ezen a napjainkban már gyorsabban nem indulnak el az idei címek, és szebben diavetit, ami mégis elindul, mint, ha FX5200-at vettem volna.
Kb. ennyi értelme van a jövőre tervezni. Olyan, mint a magyar foci, hogy majd a következő meccsen már jó lesz.Amit tegnap írtam, az pontosan úgy lesz. Rutinos vagyok a témában, ez már kb. a 20. cikk, ami ugyanerről szól, mind a 20x az Nvidiát érintette volna valamilyen szinten negatívan, és eddig az előző 19 jövendölésből pontosan 0 azaz nulla alkalommal jött be a cikkben leírt dolog. A tegnap hsz-ekben benne is az indoklás, hogy miért lehetünk 100%-ig biztosak benne, hogy a következő 100 alkalommal sem kell parázni a témán. (marha egyszerű: ez a játékkészítők érdeke, ez az üzlet érdeke, ez az nvidia érdeke, ez a játékosok érdeke)
Halálnyugattan lehet venni maxwell-t, mindenhol jól fog viselkedni.
Igen, nem érdemes ezt sem és a radeont sem hosszútávra venni, mert nem támogatják a DX20.3k-t, és 2030-ban kevés lesz a 3,5-8GB vram. Minden mai kártya ugyanazon a napon lesz kevés, mert előbb lesz kevés a teljesítménye, mint, hogy mennyi vram van rajta, vagy, hogy támogatja-e a dx következő verzióját. Nem kell támogatnia, mert nincs értelme. Nem akar senki 320x240 low-on még játszani az első DX13-as játékkal a ma megvett kártyán 2025-ben. 2025-ben az ajtót akarod majd kitámasztani vele, vagy madarakat dobálni a ram chippekkel. Na erre tényleg jobb hosszútávon a radeon, mert több madarat tudsz ledobni. Megcáfoltam saját magam, tényleg van egy felhasználási terület, amire lehet hosszútávon tervezni VGA-val.A 100W többlet fogyasztásos témához pár apróság. Ezek a kártyák ált. nem üresben járnak. Azért veszik őket, mert játszanak és játszanak rajta (napi több órát, vagy full játékmániás, és még többet.), ezért terhelve lesz. Nem netezni meg filmezni, így ki fog jönni a többletfogyasztás. És innentől kezdve borul az az állítás, hogy nem számít a 100W többlet fogyasztás, mert számít neki a pénz, és az 3-8ezer Ft-al kevesebbe kerül, és ezzel jobb az telj/ár aránya. Hát nem jobb, mert a használat alatt, mire ajtókitámasztó lesz belőle betekeri a 3-8ezer Ft-ot a villanyórába. És itt van egy ellentmondás, mert a vételárnál számít a pénz, hogy igazolja, hogy jól jár a kevésbé jó döntéssel, de a villanyszámlánál már nem. Persze, ha valamiért nem fizet az illető villanyszámlát, vagy nem ő fizeti, és ezért lesz*rja, hogy végül mégsem jött ki olcsóbban a dologból, akkor nem írtam semmit. Én még nem beszéltük azokról, ami ilyenkor felmerül, hogy jobb, drágább táp kell hozzá, feltehetően nagyobb hűtés és/vagy hangosabb lesz, fűti a többi cuccot a gépházban, stb. Ezeknek is vannak járullkos költségei.
-
Ren Hoek
veterán
válasz kikikirly #152 üzenetére
Amúgy meg belekényszerítették a teljes piacot abba, hogy gyakorlatilag a saját API-jukat használja mindenki GCN-en kívül. Azért nem semmi ugatás ez egy kis legöthösödött csivavától.
Viszont arról nem beszél senki, hogy ez nem feltétlen olyan jó a usereknek. (Nem csak az itt a kérdés, hogy NV-nek) MS azt tette ami nyilván neki jó az Xbox miatt. Ez most rendesen szétszakítja a PC játékvilágot, és ez nem feltétlenül jó. Jobban örültem volna annak, hogyha az AMD, NV, és Intel leülnek egy kerekasztalhoz és ők hozzák össze a DX12-őt közös megegyezéssel - lefektetve az alapokat egy előremutató archnak. Közös erővel lehet jobbat hoznak össze... Ilyen tekintetben az AMD eljátszhatja most ugyan azt a kapzsiságot, mint az NV.
Ha Pascalig nem lesz valós DX12 ellenfél, akkor azt csinálnak a saját játszóterükön amit akarnak, és annyiért adják a kártyákat amennyiért akarják. Gondolom ki is fogják használni ezt...
[ Szerkesztve ]
-
kikikirly
senior tag
válasz Ren Hoek #151 üzenetére
Én meghagyom annak a 99%99 százaléknak hogy hidegen hagyja őket.Cserébe én is ugyanezt kérem.Az hogy veszteségesek természetesen nem jó senkinek,hiszen nincs az Nvidiának rendes konkurenciája,és akkor itt bejön a képbe ismét a piac önszabályozásának legendája,ami így nyilván még kevésbé valósul meg, nem kell versenyezni a fogyasztókért.Én nem is mondtam egy szóval sem azt hogy ezt kellene tennie bárkinek is.Azért ahogy én látom így is fussa nekik fejlesztésekre.(HBM memória,a másik oldalról csak jövőre jön ki,virtuális valóság kompatibilitás FuryX részéről).
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz kikikirly #149 üzenetére
A vásárlók 99,9%-át meg full hidegen hagyja kit "kéne" támogatni, mert az humánusabb cég elméletben.
...de kérdem én, kinek jó a nagy humánusság? Kinek jó az, hogy az AMD kinyírta a saját piacát, minden utóbbi évben veszteséges volt, ráadásul így lassan tudnak új termékekkel kijönni, nincs pénzük K+F-re... ilyen gazdasági helyzettel csoda, hogy tudnak versenyezni a konkurenciával. Ez egy öngerjesztő folyamat volt.
Nem humánusság kell, hanem nagy választék, új termékek átnevezés helyett, és rendes gyártás startra.
-
kikikirly
senior tag
Ja és csak annyit még hogy eddig az AC mutyiig nagyon vonzó volt a 900-as széria,csak hát 980 nekem sosem játszott mivel arra nem fussa a kis pénzemből a 970-meg ugyebár ott volt vetélytársnak a 290X.Abban is igazatok van hogy még nem jött ki egy DX12-es játék sem,de szerintem akkor is világosan látszik hogy a GCN jobban fog teljesíteni a jövőben kijövő DX12-es játékok alatt mint a Maxvall.Egy biztos,a következő kártyám csak is olyan lesz ami 1000%DX12 barát, és szereti a virtuális valóság szemüvegeket,és ebben is GCN jár jóval előrébb.Aztán ott van még a Mantle,hátha abból is kisül valami jó dolog.De majd meglátjuk mint hoz a jövő,továbbra sem zárkózom el az Nvidiától.
[ Szerkesztve ]
-
kikikirly
senior tag
Pontosan tudom hogyan működik a kapitalizmus.Csakhogy én nem szimpatizálok vele.Vagyis a normális profitmotívum még oké,de nem ez a 21.századi,állami és mindenféle felügyelet nélkül tobzódó kapitalizmus,mondván hogy a piac majd szabályozza magát...De visszatérve a témához:Számomra jelenleg és hosszútávon Maxvell VS GNC3 ból nem a Maxvall a nyerő.Való igaz 1 évvel ezelött én is Maxvallt vásároltam volna.vagyis addig amig nem körvonalazódott a DX12.KB. 4 hónapja vettem a 290X-et(ekkor már természetesen szempont volt a DX12 támogatás is) akkor is csak egy paraszt hajszálon múlott hogy nem 970-et vettem,igazából egyetlen oka volt hogy Radeon lett a gyöztes:Mégpedig az hogy még nem volt Radeon kártyám és gondoltam ideje volna kipróbálni, és saját magam megtapasztalni hogy milyen,hátha később látok jó áron egy ilyen kártyát és akkor nem kell tőle idegenkednem,tesztek alapján úgysem volt sok veszíteni valóm volt!Tudom hogy az AMD nem megy semmire a fejlesztéseivel(legalább is elég valószínű),egy paraszthajszállal sem gyárt erősebb kártyákat mint az Nvidia.De ha a 2 gyártónak egyszintű és egy árban lévő kártyája közül kellene választanom inkább a pirosat választom,mert számomra kevésbé tűnik kapzsinak.Nem vagyok hülye,őket is csak a lóvé érdekli,de mint már mondtam egy határig hajlandó vagyok támogatni hogy így működik a világ,he képzeljétek el mi lenne ha a profitmotívum miatt mindenki 5-ször annyit fektetne be a megújuló energiaforrásokba...Ezzel csak azt akarom mondani hogy pénzhajhászás közben is lehet jó és hasznos dolgot cselekedni,és nem csak semleges végeredményű vagy kifejezetten rossz dolgokat.
[ Szerkesztve ]
-
rocket
nagyúr
válasz kikikirly #128 üzenetére
"Oké de szerinted az a mefelelő üzletpoltiika hogy csak a jelenre fejlesztünk,jövőre szarunk magasról,és inkbb pénz adunk a fejlesztőknek hogy a mi kártyáinkon fusson jól több játék"
A kapitalizmusban a megfelelo uzletpolitika a leheto legkisebb befektetessel a leheto legtobb hasznot termelni, pontosan ezt teszi az NV a Maxwell2-vel.
Mire megy az AMD a nagy jovobe fejlesztgetessel?
Nézd meg mire vitte a tesszellacioval, meg az R200-ban Trueform neven kezdte karrierjet, aztan kesobb bekerult DirectX-be, R600-at mar sokadik generacios tesszellatorral reklamoztak, de erdemben semmi nem tortent, aztán eljutottunk a Crysis 2, Witcher 3 jatekokig, ahol az AMD sziv a gyenge tesszellacio teljesitmeny miatt.Minden architekturanak megvannak a gyengei, a GCN-nek is, hiaba lenne gyengebb a Maxwell2 aszinkron computeban, megvan melle a megfelelo szoftver tamogatas amivel fogjak tudni ellensulyozni ha kell.
Nem az NV hibaja, hogy jelentektelen ceg lett az AMD-bol, sajat maguknak koszonhetik, a "jovobe mutato kristaly gombjuk" ami jart 5.4milliard $-ert az ATi-val egyutt mar akkor se mukodott, regen kukaba kellett volna dobni amig meg volt a lehetoseguk.
#142: Dehogynem, jovo junius 1-ig 25-30 low-level API AAA kategorias jatek jon, meg lett mondva!!!! ez ugyanaz a kristaly gomb lehet amit az AMD megorokolt az ATi-tol
[ Szerkesztve ]
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
kikikirly
senior tag
válasz Ren Hoek #136 üzenetére
Szerintem használni fogjá a fejlesztők az AC-t.És a 290X en jobban fog futni mint 970-ebón,legalább is az esetek többségében.Számomra ez jött le a cikkből.Való igaz teljeskörű DX12 kártyákra még várni kell,de én a 290X szintjére azt mondom hogy már jó valamire.Amit még fontosnak tartok megjegyezni:Egyáltalán nem záomr ki hogy a jövőben Nvidia ártyám lesz,majd a tesztek és az árcédulák eldöntik.Viszont a következő kártyámnál nem csaak pc játék teszteket fogom figyelni hanem azt is hogy melyik kártya működik jobban Oculust Riften és társain(virtuális valóság szemüveg vagy mi a szösz).Nvidiának is van valami ilyen fejlesztése de én nem város sokat tőle,de majd kiderül.Az a félelmem hogy az Nvidia kártyákat szeretni fogja de mást nemigen,és én nem szeretem elkötelezni magam egy gyártó felé sem,így vagyok a Freesíncel és a G-syncel is,jó lenne ha kijönne valami olyan ami mindkét kártyán működik és akkor nincs az a para hogy még 144 hertz helyett is csak 70 tud a monitorod.
-
wattafaka
senior tag
pontosan erről beszélek
aki nem tehetősebb annak úgysincs pénze (vagy sajnál ennyit) 9-es szériára, pascal-ra se lesz, tehát nem érinti a dolog
aki tehetősebb és 9-es szériája van, az valószínű úgyis 1-2 évente vesz új kártyát, szóval megint nem érintett
aki AMD-s főleg nem érintett, nem is értem mit keresnek itt ahelyett, hogy csókolgatnák a kártyájukat otthon -
nyakdam
aktív tag
Szerintem az a helyzet, hogy még vagy két évig nem látunk igazi DX12-es játékot. Inkább DX11-es átiratok lesznek, tehát kb. mint a BF4 Mantle átírása. Az AMD szponzorált játékok kihasználnak majd pár ficsőrt amit kilehet kapcsolni, hogy az NV ne legyen hátrányban(mert egyébként nem vennék meg a játékot), Az NV-s játékok meg továbbra is úgy lesznek megírva, hogy szarabbul fussanak AMD-n(mivel ismert a Radeonok felépítés így nem olyan nehéz kivitelezni, és csak a piac kicsi szegmensét érinti így az eladásokkal nem lesz gond). Így az NV villoghat, hogy neki is dx12-esek a kártyái csak tudni kell "optimalizálni".
Az AMD-nél abban bízom, hogy azért szponzorálnak(kvázi kiadnak egy csomó lóvét, hogy a piac igen kicsi része láthassa) olyan játékot ahol megtudják mutatni mit jelent a valódi DX12-es támogatás(Beleértve az APU-k kihasználását is).
-
Ren Hoek
veterán
válasz Raysen623 #135 üzenetére
Le fog futni:
Ez azt jelenti, hogy a grafikai motor minden olyan képességgel rendelkezik, amivel a copy és a compute motor, míg a compute motor tartalmazza a copy motor képességeit. Ez a hierarchia teszi lehetővé, hogy a fejlesztőknek elég legyen multi-engine funkcióval kompatibilis kódot írni, és az fut bármelyik DirectX 12-t támogató hardveren.
(...)
Hardveres szempontból a DirectX 12 egy dolgot követel meg. Az adott grafikus vezérlőnek képesnek kell lennie fogadni minimum egy copy, egy grafikai és egy compute feladatot párhuzamosan.Nem tudjuk mennyit fog gyorsulni:
Mivel a DirectX 12 specifikációja a hardverállapotra vonatkozóan semmilyen követelményt nem fogalmaz meg, így az fog történni, hogy a multi-engine kód nem feltétlenül hoz majd gyorsulást azokon a hardvereken, amelyek elméletben támogatnak különálló copy, compute és grafikai parancsmotorokat, és ezeken képesek is párhuzamosan feladatokat fogadni...
Azonban a hardveres támogatás megléte a különböző hardverek képességei és a DXKG implementációk eltérése miatt nem jelent majd feltétlenül sebességelőnyt, sőt akár hátrányos is lehet a teljesítmény alakulása a multi-engine kódtól.(...)Pontosan ezért ad a Microsoft lehetőséget a multi-engine funkció úgymond szoftveres támogatására, és ezen az NVIDIA-nak is érdemes elgondolkodnia. Bár egy szoftveres implementációval az elméletben lehetséges gyorsulás nem használható ki, de legalább lassulni sem fog a hardver a ráeresztett multi-engine kódtól.Valószínűleg az NVIDIA azért nem lépte még meg a hardveres támogatás letiltását, mert a második generációs Maxwell architektúrára épülő GeForce-ok több esetben is gyorsulhatnak, és ezt ki szeretnék majd használni. Mindemellett a multi-engine funkciónak része az aszinkron DMA is, amely egy nagyon fontos képesség a GeForce-on is, és ezt azért jó lenne megőrizni.
A letiltáshoz:
"...hogy ténylegesen van hardveresen kezelt aszinkron compute a második generációs Maxwell architektúrán, csak elképzelhető, hogy az adott kód gyorsulást helyett lassulást eredményez. Utóbbi esetben érdemes letiltani a funkciót..."Ebből nekem az jön le, hogy abszolút kódfüggő az egész. Az, hogy hogyan fogják megírni a következő év játékait Abu sem tudhatja... és azért bármennyire is szakmai dolog, ez csak egy hazai cikk, jósolgatós végkövetkeztetése. (Azért olvashattunk már egypár ilyet)
Ha valaki ebből azt szűri le, hogy NV-n ki lesz lőve az Async... bármilyen hivatalos NV mérnök kommentár (nem szakíró!), és egyetlen DX12 játék kintléte nélkül, akkor annak gratulálni tudok. -
Jack@l
veterán
válasz Raysen623 #135 üzenetére
Mért, a cikk az szentírás szerinted? Ismered a mondást, hogy a vélemény az milyen? (és mindenkinek van belőle....)
Mi van ha mondjuk netán szoftveres oldalrtól jobban tudják kontrollálni és ütemezni a dolgokat különböző esetekre? Hardveresen meg van egy hardkódolt mehanizmus, azt csókolom...
Mi van, ha netán aszinkron nélkül is gyorsabbak a maxwellek?[ Szerkesztve ]
-
wattafaka
senior tag
tegye fel a kezét:
-NV oldalon, akinek a hír előtthöz képest kevesebb fps-e van a játékokban
-AMD oldalon, akinek a hír előtthöz képest több fps-e van játékokbanszóval mindenki nyugodjon le szépen
mellesleg logitech egerem van, akinek csak genius az gáz... komolyan reménytelenek vagytok
-
Ren Hoek
veterán
válasz kikikirly #131 üzenetére
Nem, nem, nem. "Lesz" helyett írjál "Lehet"-et... és akkor sem biztos, hogy ki kell kapcsolni, maximum limitálva lesz integrálva a rendszerbe.
Most azért kell kikapcsolni, mert konkrétan MÉG nincs implementálva a driverbe. Mindenki most tanulja ezt a DX12 kutyulmányt, főleg NV-nek igazán előlegezhetnénk egy kis türelmet, mikor az ő architektúrájuk - amikor kihozták nem erre volt szabva. Arra volt szabva, hogy helyben kivégezze a 290X-eket, ott ahol a legsebezhetőbbek voltak. A Maxwell 2-vel az NV torokra harapott, kihasználva az összes negatív AMD-s benyomást.
... itt csupán üzletről van szó, ha beálltak volna a sorba és az AMD vízióját követve kiadnak egy GCN like archot amikor még tervbe sem volt véve egy DX12 játék sem, akkor most lehet nyugodtak lehetnének. Csakhogy nem keresték volna magukat rommá a Maxwell 2-vel és nem lenne ekkora brutál részesedésük. Ezt kell megérteni, itt komoly piaci farkastörvények uralkodnak.
-
Raysen623
addikt
válasz Ren Hoek #129 üzenetére
"... legalább a cikket olvasd el, semmi gond nincs a DX12 támogatással. Le fog futni a kód, csak optimalizációt igényel, és nem lehet még tudni mennyit fog gyorsulni az async-tól. SEMMI nem bizonyítja az állításaid gyakorlati mivoltát."
Javaslom olvasd el újra a cikket, mert nem ez szerepel benne! Ha nálad az optimalizáció azt jelenti, hogy valamilyen HW feature hiányát szoftveresen próbálják meg (kerülőúton) emulálni, akkor nagyon messzire sodródsz mindentől. Ez a megoldás ugyanis máshol vesz el erőforrást, ami biztosan lassulást okoz, ha pedig mégsem akkor valamit kihagynak a folyamatból cserébe. Egyértelműen le van írva a cikkben hogy compute és regiszter adott száma is szükséges (mindkét gyártó esetén) a korrekt működéshez. Itt az a kérdés, hogy mire elegendő a jelenlegi architektúra?! NV nem véletlenül rinyál és lekapcsoltat inkább dolgokat, mert tudják hogy nem tudná jól kezelni a kártya komoly teljesítmény csökkenés nélkül. Valamennyit lehet hozni szoftveres oldalon, de nem annyit mint itt egyesek szeretnék...
[ Szerkesztve ]
-
Jack@l
veterán
válasz kikikirly #130 üzenetére
Mi az hogy jövünk, jelzem egyedül irtam a hozzászólást. Egy darab kártyát nem írtam, hogy ez meg az lenyom bármit is. Azt írtam, hogy egy darab adat sincs perpill földi halandó kezében, amiből bármire is következtethetne.
-
sutyi^
senior tag
válasz kikikirly #126 üzenetére
Senkit nem vert át egyik oldal sem, az alapvető DX12-es checkboxok vannak csak meg amire megadjak a plecsnit. Teljes támogatás egyik oldalon sincs, furcsa is volna hiszen mikor az említett fícsőrlista még a véglegesítés közelében sem volt akkor ezen GPU-k hellyel közzel vagy már lekerultek a tervezőasztalról vagy nagyon közel álltak hozzá. Ha valaki full DX12 támogatást szeretne akkor előbb ahoz egy időgépet kell venni és egy 2-3 évet előre suhanni.
-Pedig nem is én utállak téged, te utálod saját magad! - ...és mégis egész nap együtt kell lennem saját magammal.
-
kikikirly
senior tag
Na tessék nem is kell messzire mennünk...És nehogy azt mondja nekem valaki hogy a 970 DX12 alatt egy szinten lesz a 290X-el.Senki nem akarja össze hasonlítani a 290X a 980ti-al,mert mindig ezzel jöttök hogy még nem láttam olyat hogy egy 290X lepipál egy 980Ti...
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
... legalább a cikket olvasd el, semmi gond nincs a DX12 támogatással. Le fog futni a kód, csak optimalizációt igényel, és nem lehet még tudni mennyit fog gyorsulni az async-tól. SEMMI nem bizonyítja az állításaid gyakorlati mivoltát.
Azt meg végképp nem értem ki és miért csapott volna be minket. A context switch-et már ezer éve tudtuk, hogy szoftveres lesz, és nem stateless HW mint a GCN... Maximum te csodálkozol rá, mert eddig nem követted az írásokat.
Az, hogy ennek milyen hatásai lesznek, nem tudtuk akkor sem, sőt megsúgom most sem tudjuk. Jellemző mindkét oldalra, nem is tudom miért, hogy szereti felnagyítani a másik oldal problémáit.Kazán AMD, szar drájveres AMD, black screenes AMD, sípoló pumpás Fury, stb...
Vagy
970 3.5 GB memória, Maxwell 2 jövője, Titan X után Ti, stb....
Ezek közül szinte mind vagy már megoldódott, vagy pont a tulajoknak nem okoz szinte semmi problémát, vagy csak fel van nagyítva mint a fene - pont azok nagyítják fel akiknek nincs ilyen VGA-juk.
-
kikikirly
senior tag
Oké de szerinted az a mefelelő üzletpoltiika hogy csak a jelenre fejlesztünk,jövőre szarunk magasról,és inkbb pénz adunk a fejlesztőknek hogy a mi kártyáinkon fusson jól több játék.AMD legalább hosszútávon gondolkozik,számomra ez szimpatikus.Való igaz a végeredmény ettől még ugyanaz,de számora akkor is az AMD a vonzóbb,mondom ezt úgy hogy 4 hónappal ezelöttig csak Nvidia kártyám volt(legutóbb GTX780)és most vettem éltemben először AMD 290X-et.Vaciláltam hogy 970 vagy 290X legyen,árban pontosan ugyanannyiba kerültek,de úgy láttam hogy a DX12 miatt jóbban járok vele,meg azt is gondoltam hogy ideje személyesen megtapasztalnom hogy milyen egy Radeon kártya,hogyha legközelebb látok jó árban egy Radeont tudjam mi a különbség a 2 gyártó között.Nos mint láthatjuk hosszútvon a 290X a jobb választás.Meg aztán annak is fenntartom a lehetőségét hogy esetleg egyszer tényleg beérnek az AMD fejlesztések és elhúz az Nvidiától.Az Nvidia fejlesztési módszerétől sajnos nem várhat ilyesmit az ember.Ha rajtuk múlik minden évben megveheted a legújabb kártyát,és elmehetsz a picsá...
-
Jack@l
veterán
Egyelőre még semmi kézzel fogható/mérhető/szagolható bizonyíték nincs semmire, csak valaki elböfögte magát. Ezen nem sokat kell védeni...
Az oxide egyszem játékához se jött még ki a publikus dx12 támogatás, pedig igérték pár hete. Az is sejtet valamit. (nem, nem azt hogy az nv lefizette őket és most próbálnak valamit kezdeni azokkal a kártyákal)
Inkább rendes driver támogatásra várnak, vagy rájöttek hogy ők irták meg eleve szarul a kódot és most erősen átalakítás alatt van.[ Szerkesztve ]
-
kikikirly
senior tag
válasz Menthirist #44 üzenetére
Igen én is ezt csodálom a zöld kártyásokon.Azt még meg értem hogy nem borulnak kiés nem anyáznak egy órát az tényleg nem old meg semmit,nem ez a csoda.Az a csoda kérem szépen hogy mindezek után még megvédik az Nvidia becsületét,megvédik azt aki becsapta őket.Azt monták hogy van rendes AC támogatás,a valóságban viszont nincs.És ilyenkor szokták nekem azt mondani hogy nem csapták be őket,igenis támogatja a DX12őt...
-
kikikirly
senior tag
válasz Archttila #26 üzenetére
Te tudod.Én 290X-et vennék helyette van most fent hardveraprón egy Matrix 290X 100K-ért, 3 év garanciával és elég jó a hűtése.Szerintem jobb választás mint egy új 970.(nem én árulom)Tieda döntés.
http://hardverapro.hu/apro/asus_r9_290x_matrix_3ev_garancia
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
Lehet. Csak nem igazán értem, hogy miképp jön ez ide.
1. Érintett vagy? Nem (ahogy az adatlapod elnézem, még véletlenül se... ). Akkor miért zavar?
2. Esetleg én érintett vagyok? Nem.
3. A piaci részesedés szempontjából releváns, hogy miképp reagálnak a Titan-X tulajok (még ha akár rohannak a boltba Fury-ért)? Nem.Vicces, hogy már megint az AMD-tulajok aggódnak a konkurencia-tulajdonosok helyett...
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Ren Hoek
veterán
válasz Archttila #114 üzenetére
Újonnan bolti garival ez jó ár.
Vedd meg nyugodtan, hogyha a következő 1 évben komolyabb hátrányba kerülnél vele DX12 terén / esetleg nagyot esne a használtpiaci ára, akkor add el. Szerintem nagyon minimálisat buknál rajta. Addig meg gyönyörűen fognak menni rajta a jelen és a múlt játékai DX11-benNekem ez a stratégiám... Ha bukok rajta 15 rugót, akkor is bőven megérte az árát.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Archttila #114 üzenetére
nyugodj meg, amelyik kártya belefér a 11 literes házadba, azt elbírja egy 500w-os 12Von single rail táp.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
Jack@l
veterán
Még azt se tudni, hogy hogy működik egy rendesen megírt async copmpute kód egy nv kártyán, mert egy nevenincs, lefizetett stúdió gány techdemójából bármit is leszűrni elég felelőtlen dolog.
Vihar a biliben úgy érzem.
De akit nagyon beparáztattak, féláron átveszem a 970-980-ját...Nem mellesleg van jópár physx-et használó techdemója az nv-nek, a legutóbbi robotos is tele van mindenféle grafikai meg fizikai compute-el, azok hogy a francba futnak gyönyörűen a kártyákon?
Egyelőre még NV se reagált hivatalosan, gyanítom a következő driverben meg lesz a válasz mindenre.
[ Szerkesztve ]
-
Ren Hoek
veterán
válasz Menthirist #115 üzenetére
Gazdaságilag értettem, hogy nem jött be. Igen teljesen hülye mind a 83%-nyi ember, hiszen még a vak is látta azt 970 megjelenésekor, hogy bár a Hawaii-ok sokkal többet fogyasztottak, "sokkal de sokkal" jobbak lesznek majd DX12-ben. Nem jött be, és kész. Nem kellett az embereknek. Teljesen mi van technikailag, érzelmileg mögötte, ezek tények, számok - ennek pedig valahol kell egy felelőst találni. A vezetésben, marketing osztályon akárhol, de ez van. Rettentő kockázatos lépés volt ennyire előre tervezni, és nem is jött be. Természetesen sokkal kényelmesebb le agymosott zöldezni 83% vásárlót, akik csendes, gyors, hűvös, jó driveres, tuningolható (és zöld is) címszavakkal vettek kártyát.
Az, hogy most (végre) bejön-e ez a lépés a múltból AMD-nek majd a vásárlók és a piac eldöntik.
"Az "elrontott" hűtésű Hawaii után".
Nekem erősen elrontott hűtésű kártyának tűnt, mikor válogattam customok között... hogy a Tri-X-en és főleg inkább a Vapor-X-en kívül nem volt kb ajánlott egy sem... A refről ne is beszéljünk. Ha vettem volna csak Vapor-X (ami még manapság is mocsok drága), Tri-X sem mindegyik ütötte meg a mércét - többeknél röcögő ventivel, és nyáron azért nem volt olyan hűdehalk az sem - ennek ellenére az volt azért a 2. top 290X.
Ezt a beégett negatív képet kéne kimosni az emberek (NV tulajok.) agyából az AMD-nek, főleg egy olcsóbb Fijivel. Meg kell győzni zöld tulajokat, hogy váltsanak. Ez hatalmas feladat, itt nem lehet szarakodni már. Én nem érzelmi alapon döntök... egyszerűen győzzenek meg, hogy cseréljem le a Maxwell2-őt. DX12-vel és Fijivel megtehetik.
[ Szerkesztve ]
-
jedis
senior tag
"a Pascal-lal ezek a gondok megoldódnak"
Attól félek, ez a Titan-X tulajokat nem fogja megvigasztalni, akik a kártya debütálásakor 400 darab ropogós ezrest hagytak ott a pénztáraknál
[ Szerkesztve ]
Ha az autópályán haladván, egyszer csak vészjósló mennydörgést hallasz magad mögött, és hátratekintvén egy nagy feketeség közelít feléd ezerrel, ne hidd azt hogy egy viharfelhő vett üldözőbe !
-
rocket
nagyúr
válasz Ren Hoek #113 üzenetére
Az a baj, hogy az AMD-nek nem eleg, ha csak szimplan fordul a kocka, mert megkopott a brand erteke a Radeonoknak, jelentos teljesitmeny tobblet kene hasonlo fogyasztas mellett, vagy arban a konkurencianak ala vagni, hogy az AMD visszaszerezze legalabb a piac ~harmadat ahonnan lecsusztak.
Ezeket olyan piacon kene vegrehajtani ahol a szoftver oldalt az NV ~15eve iranyitja kedve szerint.Semmi nem fog valtozni a DX12 kapcsan, az AMD a 18% DVGA piaci reszesedesevel es a konzol APU-ival semmi jelentos befolyasra nem lesz kepes idoben most se PC szoftver oldalon, a kisebb reszsikerek meg nem elegek semmire a helyzetukben.
Hamarosan uzletileg lepniuk kell valamit, mert jelenlegi formajaban a ceg nem fenttarthato tovabb, fogy nagyon a keszpenz allomany, uj termekek meg sehol.
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
veterán
válasz Ren Hoek #113 üzenetére
kérdés, ha az emberek nincsenek olyan szinten sem hogy felbontást állítgassanak, akkor mennyit számít a performance/watt, mennyire fogják fel az értelmét (pláne hogy ez is csak azóta számít amióta maxwell van), és mennyit az, hogy simán csak nvidia. Mert az a tippem (!) hogy utóbbi drámaian nagyobb szerepet játszik, mint bármelyik másik tényező. Ezért is jön újra és újra és újra ugyanaz a megcáfolt állítás velem szemben a radeonok terén is, hogy mindegyik kénköves pokol és turbina hangerejű. Reflex-Nvidia, bármi áron. Akár a tények ellenére is.
"A valóságban viszont nem jött be"
Jah, mint mondtam, az átnevezett 2013-as 290X (390X néven) ezért van mostanában több tesztben is a 980 nyakán, annyira nem jött be. Ráadásul maga a GCN architektúra sem fiatal. Az arány romlása éppúgy annak is az oka hogy romlik az arány (elvégre mi más jobb érv a kétkedők meggyőzésére hogy 70-30, 75-25 vagy 80-20 az arány, és biztos ennek oka van, így ők maguk is erősítik inkább a szabályt, biztos ami biztos). Öngerjesztő folyamat. A helyzet hogy ez az arány nem demonstrálja a két cég termékeinek erőviszonyait, erősebb a "nekem a haver azt mondta" faktor."Az "elrontott" hűtésű Hawaii után"
Az elrontott GYÁRI hűtésű Hawaii után... Csak mert a többi az olyan hőfokon "ég" mint a többi nv kártya, sőt bizonyos tesztekben hűvösebb akár, ventiprofiltól függ. Nekem nem megy 75 fok fölé a 290X Tri-X-em, míg egy gyári 980-at 80-ig is felenged a venti profil. Ez egy tipikus csúsztatás, ami miatt romlik az amd helyzete. Az állítás folyamatosan fenn áll, pedig nem mondanám jogosnak.sati: oké, a te esetedben érthető, de ettől még nem válik általánossá a helyzet. Nekem a 650-es viccelve elviszi a kártyát húzott 4790K mellett (sőt húzott 8320 mellett is elvitte), megint más meg eleve 750-800W körüli tápot vett.
[ Szerkesztve ]
Star Citizen FAQ http://starcitizen.hu/star-citizen-faq-az-ujaknak/ (Mielőtt kérdeznél)
-
Archttila
veterán
válasz KKaresz45 #87 üzenetére
Kedvezmennyel kapom a 970-et 95K-ba, ezert nem latod.
Van 11literes ITX hazam benne egy 500 Wattos Silverstone SFX PSU amit nem szivesen cserelnek most le, mivel a 970 ehseget bosegesen kielegiti, meg a 4.5GHz-re huzott 4690K-val is.
Szoval nekem iggen is szamit az a 100 Watt difi...Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Ren Hoek
veterán
válasz Menthirist #86 üzenetére
Definíció kérdése mit nevezel egy kategóriának. Ennyi. Neked egy kategória, nekem nem
A véleményed számít, azért az mutat valamit, hogyha a piac tekintélyes részének meg fontos a perf/watt mutató is. A 970/980 eladási számok is tükrözik valamelyest ezt + nem véletlenül gyúrtak rá AMD slide-okon is Nano esetében.Az AMD ideája szép volt, építeni egy nagy jövőbe mutató architektúrát és átnyomni az iparon a Mantle-t meg a DX12-őt. A valóságban viszont nem jött be, mert jó nagyot csúszott a dolog. Ezért tartunk most 83% vs 17% körül. Az, hogy a (közeljövőbeli) problémák miatt lehet fordul a kocka, az benne van a pakliban. Ezért mondtam, hogy csak le kell szakítani a gyümölcsöt az AMD-nek.. de minél előbb, amíg nem jön ki a Pascal, mert akkor viszont vérengzés lesz NV oldalról ez tuti. Nehéz elrontani nekik ezt a kört, bár egyelőre sem a Fury, sem a Nano nem fogja kihúzni őket a gödörből. Az "elrontott" hűtésű Hawaii után pedig valami újat kellene mutatni, mert annak ellenére, hogy rendbehozták a 3XX szériával, a rossz benyomásokat nehéz eloszlatni egy rebrand termékkel. Az, hogy te vagy én tudjuk, hogy a 390 egy jó kártya, még nem győzi meg az átlag usert és veszik tovább a Maxwelleket... Tény, hogy engem is csak egy alacsony fogyasztású merőben új, nép-Nano-val tudtak volna meggyőzni... és a probléma az, hogy nem engem vagy téged KELL meggyőzniük, hanem a maradék 83.9% NV tulajt...
[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
válasz Gunz4Hire #110 üzenetére
Szerintem ez egy picit összetettebb probléma, mint az AMD-nek licenszelni az x86-ot...
Ha jól emlékszem, egy fejlesztő szerint, aki szokott írogatni a vs-topicba, a Pascal-lal ezek a gondok megoldódnak. Meglátjuk."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
-
Egon
nagyúr
válasz Gunz4Hire #108 üzenetére
Az nV helyében ezek után a Vulcan-t erőltetném (ott ez a probléma az eddigi infók szerint menedzselhető), remélve, hogy egyre több játék jön ki Linux alá (is), hogy 2016 végre tényleg a Linux éve lesz (desktopon), az MS meg kenje a hajára a Win10-et...
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Gunz4Hire
csendes tag
Az én véleményem az, hogy amit Abu írt az lesz a megoldás és tényleg külön fognak rájuk írni... Nem hiszem, hogy az NV készen állna egy GCN-hez hasonló cuccal a jövőbeni kartyaihoz, hogy ne legyen gond az egy az egyben atportolas így tehát eléggé valószínű a dolog... Hiába mondjáktok, hogy majd a Pascal, de nem hiszem, hogy olyan egyszerűen fogják magukat és csinálnak egy GCN-hez hasonló saját cuccot meg akkor is, ha volt idő rá... Bár igazából jelen helyzetben akkor is könnyebb dolguk lesz a programozoknak egy alap program kód mellé írni egyet az NV-hez (a korábbi írjunk 3 platformra és azon belül pc-nél két külön gyártónak) szóval kicsit egyszerűbb a helyzet. Nekem így is jó amúgy is AMD-s kártyát néztem ki magamnak ezer év NV után
Szerk.: Ui.: Mivel nem nagyon tudom, hogy a régebbi dolgok hogy voltak , de úgy emlékeztem, hogy külön írtak mindre kódot (PS3, 360, PC (NV, AMD)) ezért írtam a fentebbit, ha rosszul tudnám kérem javitsatok ki. Kicsit újonc vagyok meg a témában
[ Szerkesztve ]
I live for the weekends, I live for Hard Styles, I live for hardstyle baby!
-
Egon
nagyúr
válasz #45185024 #105 üzenetére
Nem tudni, hogy mennyire lesz jellemző async compute használata egy adott DX12 kódban (mondjuk jó eséllyel használni fogják).
Nem tudni, hogy az esetek hány százalékában lassulhat egy adott DX12-es kód nV-ken.
Nem tudni, hogy ha lassul, általában milyen mértékben lassulhat egy adott DX12-es kód nV-ken.
Nem tudni, hogy mennyi meló a fő programkód mellé alternatív kód írása.Szóval sok még a kérdőjel. Annyi biztos, hogy az adott helyzet problémát okozhat nV GPU-k esetében, de azt, hogy egy mennyire lesz/lehet súlyos illetve gyakori, azt nehéz megjósolni.
-
törölt tag
Minden bizonnyal az NVIDIA hardveres támogatást fog használni a multi-engine funkcióhoz a jövőben is, és a vállalat majd arra kéri a fejlesztőket, hogy ha lassulna a kód, akkor a fő programkód mellé írjanak egy alternatív utat is
Azt azért megnézem majd hogy steam-en kiadott programok programozoi hogy fognak azzal még kulon foglalkozni hogy Nvidia ne lassuljon be direct x 12 alatt
Majd igy irák ki a programozoi iskoákba az orákat
1 év C programozás
2 év C++ programozás
3 év 3d programozási alapelvek /matrix transzformácio shaderprgramozás/
4 év Direct x programozás
5 év Direct X programozása hogy ne lassuljon Nvidia alatt -
GeryFlash
veterán
válasz Raysen623 #103 üzenetére
,,Akinek bármelyik gyártótól van VGA-ja, azt szereti és önigazolásként próbálja szépíteni a dolgot."
Ezzel nem értek egyet. értem, hogy nem azt állítod, hogy aki megvesz valamit az azonnal fanboy lesz, de szerintem igenis léteznek kritikus emberek, akik el tudják dönteni egy termék/technológiáról/stb. hogy az jó vagy sem, függetlenül attól hogy nekik is olyanjuk van-e. Ha mondjuk holnap venné meg a 100 ezres kártyáját, akkor természetesen biztos hogy elfogulatlan lenne az ügyben.
[ Szerkesztve ]
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
-
Raysen623
addikt
válasz GeryFlash #101 üzenetére
Ezt az ökörséget honnan sikerült kiolvasnod? Szépen kezded te is a reggelt... Segítség: a vélemények leginkább részrehajlóak, hiszen nem is lehetnek másmilyenek. Akinek bármelyik gyártótól van VGA-ja, azt szereti és önigazolásként próbálja szépíteni a dolgot. Főleg ha 100k+-ért vette Nem is kell objektívnek lenni, de akkor ne is állítson valótlant pártatlanságáról...Lásd fentebbi vitát.
-
Egon
nagyúr
Egon és most sajnáljam az nv vagy az intelt akik pont ugyanilyen, sőt piszkosabb és nagyobb csalásokban vettek részt mindig is..? Mi közöm van nekem vagy bárki másnak ehhez? A lényeg, hogy van dx12? van. Nvidia szereti? Nem szereti. Kész köszönöm, a többit a bíróság rendezi le, nem én.
Te miről beszélsz?
Tettél egy erős megállapítást: "Röviden tehát az nvidia szokásához híven különcködik, keveri a fekália-levest, és trükközik valahogy már megint" Rámuttam, hogy a helyzet kialakulásához köze nincs az nV-nek. Erre jössz a tereléssel.és most sajnáljam az nv-t
Hol írtam ilyet? A sajnálat nem egyenlő azzal, hogy olyat tulajdonítasz nekik, amiről nem tehetnek...
vagy az intelt
Hogy jön ide az Intel?!?
akik pont ugyanilyen, sőt piszkosabb és nagyobb csalásokban vettek részt mindig is..?
1. Tehát csalásnak minősíted a kérdés, köszönöm... Amúgy ne zavarjon, hogy egy szót sem szóltam a kedvenc cégedről: az AMD helyében mindenki élt volna egy ilyen lehetőséggel, ők ezért nem kárhoztathatók. Ez az MS sara.
2. Ez a "mindig is" kitétel pöttyet erős. Nem emlékszem semmiféle stiklire az nV részéről, mondjuk az első 6 generáció, vagy a GF 6 vonatkozásában. Az Inteltől sem rémlik ilyen a C2D széria óta, legalábbis desktop vonalon. Bezzeg az AMD-től a 286-386-os Intel procik másolása teljesen rendben volt, ugye?Mi közöm van nekem vagy bárki másnak ehhez? A lényeg, hogy van dx12? van. Nvidia szereti? Nem szereti. Kész köszönöm, a többit a bíróság rendezi le, nem én.
Ha mondjuk kijönne egy GW-vel megtámogatott játék, ami csúcs nV-n menne 100, csúcs AMD-n meg 10 fps-sel, és nV-sként ugyanezeket a szavakat használná valaki, megnézném a reakciókat...
-
GeryFlash
veterán
válasz Raysen623 #22 üzenetére
Tehát objektív véleményt csak AMD-s (esetleg Intel IGP-t használó) kolléga írhat?
Hi, i'm new to APHEX TWIN, so i was wondering how much the IQ requirements was to enjoy his stuff. and understand all the underlying themes, because its really complex stuff. I have IQ of 119 but i heard that you need atleast 120 is it true?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Path of Exile 2
- Autós topik
- Nincs több iPhone 14, az iPhone Air-t viszont lassan már gyártják
- Milyen videókártyát?
- Windows 11
- Nők, nőügyek (18+)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről