- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Gaming notebook topik
- Videós, mozgóképes topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Célegyenesben a Yettel TV
- Autós kamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
wattafaka
senior tag
ja persze, megszoktam már más fórumoknál is, hogy aki AMD-nél driver gondokra panaszkodik, az hazudik. az Omega is biztos azért volt fél évig "új" driver, mert hogy annyira tökéletes volt
egyébként amit még a legjobban utáltam AMD-nél, az a multi-monitor kezelés... 2015-ben szerintem az elég szánalmas, hogy nem tud az ember klónban úgy két monitort (monitor + TV) meghajtani, hogy az egyiken ne legyen vízszintes csík, mint mikor nincs bekapcsolva a V-Sync.. meg hiába tiltottad le a TV-t CCC-ben, akkor is ha valaki bekapcsolta és te közben játszottál, akkor fekete képernyőt kaptál egy pillanatra monitoron, szóval ööö, hagyjuk.
mióta NV van azóta csík sincs, és letiltani sem kell egyiket se, mert nincsenek gondok, de gondolom senki másnál nincs ilyen probléma piros oldalról, számítógépet is tegnap láttam előszörel kell fogadni, hogy mindkét oldalon vannak gebaszok.
elhiszem, hogy lehet szívni Nv kártyával is, viszont NEKEM jobban bejött, ettől függetlenül senkit sem szarozok le, hogy AMD-t vett, nem tetováltattam magamra, hogy Nv az isten, szóval kéretik nem azzal reagálni egyből, hogy biztos hazudok.[ Szerkesztve ]
-
wattafaka
senior tag
nálam pont ilyet csinált mindkettő:
annyi különbséggel, hogy AC durvábban, Far Cry 3 meg mérsékeltebben
kommentekből tisztán látszik, hogy több embert is érintettannak csak örülök, ha másnak jó, driver csere után nekem is hibátlanul ment
de nem csak nálam volt probléma:
[ Szerkesztve ]
-
wattafaka
senior tag
csak hogy örülj, először is KB. minden MÁSODIK-at írtam, és igen szándékosan túloztam, azt hittem itt így kell
egyébként volt ilyen egymást követő négy játéknál, ezt is csak hogy örüljfifa 14 - csak 13.101-es gyárival nem mikrolaggolt
assassins creed 3 - 14.9-cel szétesett a textúra
prototype 2 - tehettem vissza a 14.9-et
far cry 3 - ugyancsak ubisoft, szóval ez is érdekes dolgokat produkált (rajzolt) 14.9-celegyébként pedig igen kamuzok (ne személyeskedjünk), titokban Nv marketinges vagyok és így próbálok reklámot csinálni
kérlek hadd tudjam jobban, hogy mi volt a különbség a két kártyám között teljesítményben és szolgáltatásokban, köszimár csak azért is értelmetlen, hogy kamuzzak, mert tiszta szívből leszarom ki milyen kártyát vesz magának, csak elmondtam a tapasztalataimat
[ Szerkesztve ]
-
wattafaka
senior tag
válasz kikikirly #189 üzenetére
3GB-s 280X-em volt, és nem lett több fps-em, ugyanannyi volt
lehet pont azért mert nem volt mellette fika CPU-m, mert elvileg ezt a keresztmetszetet hívatott főként javítani a Mantle elméletben
a lényeg, hogy nekem a gyakorlatban semmi haszonom nem volt belőle, ellenben rengeteget szívtam a driverekkel, hogy kb. minden második játékhoz másikat kellett feltenni, hogy ne legyen szar
csak egy példa: prototype 2-t ha nem 14.9-cel játszottam (se előtte, se utána), akkor még a MENÜBEN is 10 fps alá esettpedig pont az agyonhype-olt Mantle miatt vettem AMD-t, akkor is voltak már ezek a csodára váró emberek, akik "rábeszéltek", hogy milyen jó lesz az nekem, aztán ment azóta a kukába
szóval kedves dx12-re verő AMD-s pajtik, lehet most itt mindenfélét jósolgatni, hogy az NV lehúzhatja a rolót, csak aztán bele ne ugorjatok még egy ilyen zakóba...
van egy olyan tippem, hogy senki sem rámolt rá a piacra a cikk óta, hogy neki azonnal kell 290X, mert hogy oda-vissza alázza majd a 980Ti-t, valljátok be őszintén magatoknak (ne nekem), hogy azért ti is várjátok azokat a konkrét gyakorlati teszteket...
by the way, tizedike van, hol vannak a 980-at megszégyenítő Nano tesztek? nem találom őket
[ Szerkesztve ]
-
wattafaka
senior tag
erre egy iponos hozzászólás jutott eszembe:
"Ahogy atti2010 írta, pont hogy 3+ gigás kártyáknál használható a mantle. 2 gigás kártyáknál kb 5 percet bír aztán elkezd játszhatatlanul szaggatni a BF4. De az alatt az 5 perc alatt viszont hatalmas fps növekedés volt tapasztalható a régi gépemen, amiben Q6600 volt 3 ghz-en. Dx alatt 15-20 fps, mantle alatt olyan 40-45 körül. Természetesen multiban és 64 fős szerveren."
ezen olyan jót röhögtem sokáig, még szerintem büszke is volt magára, hogy arra az 5 percre mekkora fps-t szakított
összefoglalva a mantle (én magam is próbáltam) semmit nem ért, 2GB kártyával meghalt, több VRAM-os kártyánál meg alapból meg volt a 60, szóval köszönjük
-
wattafaka
senior tag
válasz Ren Hoek #182 üzenetére
"Nagyot nevetnék, hogyha NV-n simán futna rókamóka nélkül... a sok szájtépés után akkor asszem nem olvasok többet szakmai írásokat és kommenteket itt."
pedig pont akkor a legviccesebb olvasni őket
sok ember élből kattint az ilyen cikkekre, mert tudja hogy alatta garantált a sírva könnyfakasztó flame war[ Szerkesztve ]
-
wattafaka
senior tag
válasz Raysen623 #165 üzenetére
ezt én sem szoktam érteni, ha valaki vesz mondjuk 120k-s kártyát, akkor az nem fog szőrözni pár száz forinton a villanyszámlában
mert ezek a 3-8 ezer forintok ezek óriási túlzások... maximum évente lehet ennyi a különbség, az meg fütty
nekem összesen 4 ezer forint a villanyszámlám havonta, pedig amint hazaérek TV, gép bekapcs, és lefekvésig (éjfél körül) ki sem kapcsolom, szóval akinek 3-8 ezer forint különbségek vannak villanyszámlában, az valamit nagyon rosszul csinál..
vagy ha vennék egy AMD kártyát, akkor 10 ezer lenne a számlám? hát nem, mert nemrég 280X-em volt és ugyanennyi volt.. az mondjuk tény, hogy 85 fok volt a max nála (porszívó hanggal), míg a mostani NV-n 66 (hangtalanul), ez már jobban érdekel, mint a fogyasztásegyébként meg szépen elkanyarodtunk a cikk témájától addig, hogy kinek mennyit fogyaszt a gépe, és hogy AMD vagy NV a jobb-e ebben, megintcsak szép teljesítmény
[ Szerkesztve ]
-
wattafaka
senior tag
pontosan erről beszélek
aki nem tehetősebb annak úgysincs pénze (vagy sajnál ennyit) 9-es szériára, pascal-ra se lesz, tehát nem érinti a dolog
aki tehetősebb és 9-es szériája van, az valószínű úgyis 1-2 évente vesz új kártyát, szóval megint nem érintett
aki AMD-s főleg nem érintett, nem is értem mit keresnek itt ahelyett, hogy csókolgatnák a kártyájukat otthon -
wattafaka
senior tag
tegye fel a kezét:
-NV oldalon, akinek a hír előtthöz képest kevesebb fps-e van a játékokban
-AMD oldalon, akinek a hír előtthöz képest több fps-e van játékokbanszóval mindenki nyugodjon le szépen
mellesleg logitech egerem van, akinek csak genius az gáz... komolyan reménytelenek vagytok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- ZIDOO médialejátszók
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Napelem
- Tesla topik
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- MIUI / HyperOS topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest