- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Melyik tápegységet vegyem?
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- E-book olvasók
Új hozzászólás Aktív témák
-
eladohardver
őstag
válasz
liksoft #2549 üzenetére
Valahol azt az információt olvastam, persze külföldi fórumon, hogy Pl rendszernek valaki off-on használja ezt az opciót, meg talán azt is hogy eleve a wd black-lemezeknél ez alapból off-on van gyárilag. Hmm igazából én nem vagyok benne biztos hogy ezt a funkciót a hd senti ébresztené, ugyanis valamelyik merevlemezemre ha rá nyomok total commanderben, kicsit várnom kell, gondolom annak épp alszik feje, míg más hdd-k azonnal reagálnak, azonnal látni a tartalmuk... De persze ez csak saját véleményem attól még lehet igazad van és hd senti ébresztgeti. Uram Köszönöm a választ!
-
liksoft
nagyúr
válasz
eladohardver #2548 üzenetére
Használat fajtájától függ. Szerintem 1-5 perc környékén. Persze összhangban a Sentinel vizsgálati ciklusával.
-
eladohardver
őstag
válasz
eladohardver #2547 üzenetére
Közben meg találtam, az volna a kérdés, vajh hogyan álítsam, be... ugye itt arról, ír hogy a fejet kapcsolja ki és hogy alapból 8mp re van állítva bizonyos modelleknél... mire érdemes egy rendszer lemeznek, és mire egy háttér tárnak?
-
eladohardver
őstag
Üdv urak! az lenne a kérdésem, régen találtam valami infót arról, hogy wdc merevlemezeknél valahogyan át kell álítani, hogy ne legyen az, hogy annyiszor indul ... némely lemezemen meg el végeztem... viszont van egy olyan sejtésem, hogy nem mindegyiken...
ha jól emlékszem dos-os környezetben kelett valamit bűvészkedni, és valami olyasmit csinált, hogy be álította, hogy x idő elteltével tegye csak idle állapotba, vagy kapcsolja ki a merevlemezt... és ha jól emlékszem a wdc-nek saját progija volt valaki aki képben van kérem kis információ maggal segítsen. Köszönöm!
Ha netán nem jó helyre teszem fel kérdésem, sorry! Ha van ötlet hol kérdezzek pls wrote down!
-
bingolaci
csendes tag
válasz
hdsentinel #2533 üzenetére
Tisztelt HDSentinel!
184 End-to-End Error Count érték növekedett és újra visszaugrott 60%ra a kondíció de jobban zavar a tény hogy növekszik a szám, érték.
Tudna nekem felvilágosítást adni mikor lesz rosszabb a kondíció, lemez tényleges állapota?? -
Travelos
őstag
Lehet nem ide kapcsolódik teljes egészében, de másik aktív topicot nem találtam a hard disk sentinel témakörben.
Szóval, csináltam egy alacsony kondíciójú HDDn egy lemez felületének újrainicializálása tesztet, és amikor odaért ez első néhány hibás szektorhoz, akkor megláttam, hogy a hátralévő idő több, mint 9 óra, akkor úgy gondoltam, hogy majd máskor tesztelek, és leállítottam a tesztet.
Na azóta a vinyót még a biosban sem látom, ebből következően a windowsban sem sehol.
A teszt végén azért lementettem a képet, ekkor állítottam meg a tesztet:Mit tehetnék, hogy újra tudjam használni a vinyómat?
-
hdsentinel
őstag
Most kerültek felszínre a hibák.
Nem tökéletes a merevlemezem, mit lehet tenni?
Érdemes lenne másik gépben kivizsgálni, mert lehet, hogy kábel / tápellátás gond is van, ha hirtelen ilyen mértékű hiba jött elő.
A töredezettségmentesítés ilyenkor tovább ronthat a helyzeten, csak akkor javasolt, ha az állapot stabil és lehetőségek szerint ennél jobb. Helyette a Hard Disk Sentinel számos tesztet biztosít, ami valóban az állapot felmérésére, javítására (már ha lehetséges) használatos.
-
baboss
őstag
Sziasztok. Véletlenül OP telepítésnél töröltem egy másik HDD-t amin rengeteg film volt.A filmeket vissza állítottam egy másik külső meghajtóra és utána az eredeti HDD-re .Ezek után ez a kép fogadót
Mi történt vele,hogy a kondíció ilyen rossz lett
Előtte nem volt ilyen.,lehet javítani
A töredezettség mentesítés nem segített rajta.
-
potyi23
senior tag
Hali.Regebben voltak gondok a Hdd m adatatvitelevel,rossz volt a Kabelom.Most szereltem be egy SSD-t ,Azon van a rendszer,(90 GB) letororoltem a Hdd -t,es azon lettek a filmek,jatekok.DE > az nagyon zavar,h meg a Sentinel igy uj felrakas utan is meg olyat ir ki h :
Adatkapcsolatban elofordultak problemak 519 alkalommal.Hogy tudnam azt onnan eltuntetni ?
-
bingolaci
csendes tag
válasz
hdsentinel #2531 üzenetére
Köszönöm a válasz!
184 End-to-End Error Countot eltoltam -49el és így mind a kettőre 100%ot ír!
Köszönöm a segítséget!
Ez később problémát jelenthet vagy így is nagyon nagyon sokáig tudom majd használni a winyot??
Laci -
hdsentinel
őstag
válasz
bingolaci #2528 üzenetére
Hello !
A kép pontosan leírja, hogy mi a gond: adatátviteli hibák történtek. Érdemes alapos tesztelést végezni (ld. kettővel korábbi válasz), hogy kiderüljön, stabil-e az állapot, nincs-e további hiba.
Ha nincs, akkor a S.M.A.R.T. oldalon kell megkeresni azt az attribútumot, ami a hibákat számolja és ott az Eltolás mezőben megadni a hibák számát negatív előjellel. Így a hibákat már nem veszi figyelembe a program, a szöveges értékelésből is eltűnnek és a kondíció is visszaáll. Ezután csak az esetleges új hibák jelennek majd meg.
Mivel semmit nem írtál a HDD típusáról, nem tudom pontosan megmondani, hogy melyik attribútumról van szó.
Jelen esetben valószínűleg a 184 End-to-End Error Count vagy a 187 Reported Uncorrectable Errors ami nekünk kell. Itt adj meg -49 -et az Eltolás mezőben.Ha használod a Riport menü -> Teszt riport küldése a fejlesztőnek opciót a Hard Disk Sentinel hivatalos megvásárolt vagy nem regisztrált (próba) verziójával, pontosan meg tudom mondani, mi a teendő és segíteni a tesztekkel kapcsolatban is.
-
hdsentinel
őstag
98% nem igazán ok cserére, de Te tudod
Kondíciótól függetlenül érdemes ellenőrizni, hogy nincs-e lappangó probléma és ha nincs, azaz az állapot stabil, akkor minden rendben, a merevlemez gond nélkül használható. A program jelezni fogja, ha az állapot romlik és akkor már lehet gondolkodni ilyesmin.Nem tudom, az "átnézés" alatt mit értettél, de ahogy pl. egy vírusirtó telepítése után is javasolt teljes átvizsgálást indítani, most is ezt tudom ajánlani:
-
bingolaci
csendes tag
Hello!
Van egy ilyen winyóm!
Mi lehet a gond és hogyan tudom felvinni 100%ra?? -
M107
addikt
válasz
hdsentinel #2525 üzenetére
Megvan a baj.....
A w8 csak egy 2006 os alap drivert rakott fel letöltöttem a legfrissebb Sata drivert és minden megy köszönöm.
-
htbocy
csendes tag
Sziasztok!
Új vagyok még itt, remélem jó helyre linkelek!
Van nékem 1 Samsung sp2504C winyóm!
HDD sentinellel "átnéztem" a winyót. Vélemény? Cseréljem ne cseréljem?
A kondíció az újkora óta 98%, játékra ritkán használt, ideje nagyrészét torrentezéssel, és netezéssel töltötteprohardver.hu/dl/upc/2012-11/20/411293_sqxbesekpohzsku1_winyo_1_2.jpg
prohardver.hu/dl/upc/2012-11/20/411293_bw5jlm9n3c0cx6v4_winyo_2.jpg
-
hdsentinel
őstag
Van USB HDD, pendrive, kártyaolvasó csatlakoztatva? Ha igen, érdemes lehúzni és megpróbálni úgy.
A tapasztalatok szerint bizonyos alaplapok Windows 8-as USB driverében ugyanis valóban van egy bug, ami megakasztja a programot, amikor ezeket az eszközöket próbálja elérni.
Eddig két felhasználó jelzett hasonlót, jó lenne valóban többet tudni erről a konfigurációról, kideríteni, mi a helyzet.Ilyen esetben (op.rendszertől függetlenül) érdemes az alábbiakat megpróbálni a Hard Disk Sentinel legújabb béta változatával (ami a Letöltés oldalról érhető el, jelenleg ez a 4.10.5):
Kattintás a Start (Windows) gombra, majd Keresés, CMD.EXE jobb gomb a megjelenő
CMD-n és Futtatás rendszergazdaként.A program mappájába lépve ( CD "\Program Files (x86)\Hard Disk Sentinel" )
indítás a /ENABLETEST /REPORT kapcsolókkal:HDSentinel.exe /ENABLETEST /REPORT
Ez a felismerés során előforduló lépéseket, és kapott "nyers" adatokat naplózza a program
mappájában található "testmode.txt" fájlba valamint riportot is ment HDSentinel_4.10.5 PRO_report.txt fájlba (utóbbi csak akkor, ha sikerül eljutni odáig, azaz nem akasztja meg a programot valami, mint most)Ezeket kellene az info@hdsentinel.com címre küldeni, segítenek a helyzet elemzésében, javításában.
-
M107
addikt
válasz
liksoft #2522 üzenetére
"
A fentiek fényében nem érzem jogosnak a stílusod. Elfogadom, hogy probléma van, az jogosan orvosolandó, de csak abban az esetben lehet szó róla, ha a fejlesztővel felveszed a kapcsolatot, a "Le is fagy a gépem teljesen. Köszönöm." helyett."
Csak a tényeket írtam le és utána lévő köszönömmel köszöntem volna meg a segítséget, elnézést ha félre értettél
-
liksoft
nagyúr
A program kompatibilitása a W98-tól van egészen a legújabbig. Sajnos természetes dolog, hogy a legújabb rendszerek esetén van olyan HW kombináció, mely esetén probléma merülhet fel. Leginkább a HDD driver esetében. Nem véletlen, hogy a programnak van ehhez külön driver oldala. Nem mókolt cuccokról van szó, hanem a gyártók hivatalos, de a programmal leginkább hibamentesen működő változatai. Nem minden esetben a legújabb a legjobb.
A fentiek fényében nem érzem jogosnak a stílusod. Elfogadom, hogy probléma van, az jogosan orvosolandó, de csak abban az esetben lehet szó róla, ha a fejlesztővel felveszed a kapcsolatot, a "Le is fagy a gépem teljesen. Köszönöm." helyett.
-
M107
addikt
Windows 8 pro alatt nem indul el a Sentinel még W7 kompatibilis módban sem a honlap szerint támogatott
Ver : 4.10UI:
Le is fagy a gépem teljesen
Köszönöm.
-
dudi
senior tag
válasz
hdsentinel #2519 üzenetére
akkor kénytelen leszek használni azt a pipát a #5 sor mellett?
köszi szépen! -
hdsentinel
őstag
Szia !
0 % kondíciónál már nem számít az eltolás: mivel a hibák száma elérte a gyártói küszöbértéket, azonnali csere javasolt, további használatra alkalmatlan a drive. Természetesen a gyártó garanciában cserél ilyenkor (ha még garis a HDD).
Általában a BIOS is szól ilyen állapot esetén indulásnál és Win7 pl. fel sem települ ilyen állapotú merevlemezre.Az eltolás csak 1% vagy annál nagyobb kondíció esetén működik.
Ja és köszi
-
dudi
senior tag
sziasztok,
egy olyan problémám van, hogy szeretnék egy hibás lemeznél SMART-ban eltolást beállítani, de miután ezt megtettem, nem javul a kondíció.
Egészen pontosan a #5 Reallocated Sectors Count -ot 962-vel toltam el (), de még mindig azt írja, hogy 0% a kondíció. Ez mitől lehet?
köszi,
dudiJa és tessék megvenni a programot, sokszor van akció, a családi pakkért 6k igazán baráti!
-
hdsentinel
őstag
válasz
kjani18 #2516 üzenetére
A fejlesztő nagyon szívesen segít mindenkinek, aki a hivatalos nem-regisztrált (próba) vagy regisztrált (megvásárolt) változatot használja, ezt szerintem sokan alá tudják támasztani.
De sajnos az illegális változattal küldött riportokkal, kérdésekkel nem nagyon lehet mit kezdeni, a napi több száz érkező e-mail, riport feldolgozásánál, állapot kivizsgálásánál ezeket sajnos egyszerűen képtelenség átnézni, érdemben válaszolni.
És nem is cél természetesen, hiszen a regisztrált változatot használók (még ha lényegesen kevesebben vannak is...) élveznek elsőbbséget, hiszen Ők azok, akik miatt lehetőség van a program fejlesztésére, új funkciók és lehetőségek megvalósítására, a problémák elemzésére. Ez pedig mindenkinek hasznos, értelemszerűen az értékelés és ellenőrzés miatt azoknak is, akik a próbaváltozatot használják. -
kjani18
őstag
válasz
hdsentinel #2511 üzenetére
Küldtem riportot, de a teljes teszthez fel kellett raknom egy másik sentinelt, jött válasz, hogy lopós vagyok, nem segítenek
Tulajdonképpen igazuk van. Visszaraktam a regisztrálatlant, és elküldtem a riportot.
Nem hiszem, hogy segítenek, neked hogy tudnám elküldeni? -
hdsentinel
őstag
válasz
maki001 #2514 üzenetére
Igen, a próbaváltozat az azonnali értékelésre és alap tesztelésre használható, pl. a Lemez -> Rövid önteszt még működik, a komolyabb tesztek valóban a teljes, regisztrált változatban érhetőek el csak.
0%-os kondíciónál azonban nincs jelentősége - a merevlemez hibás, garanciális csere kérhető (ha még van rá garancia). Érdemes mindent menteni róla amíg lehet, további használatot semmiképp nem javaslom, bármikor végérvényesen megadhatja magát.
-
maki001
tag
válasz
hdsentinel #2513 üzenetére
Az a link amit írtál, teljes verziós HD sentinel esetén tökéletes lenne. De a próba verzióban azok a funkciók nem érhetők el.
Közben a HDD kondíciója 0 % lett.
Nem a hibás szektorokat akarom használni, hanem magát a HDD-t. Jelen állapotban nem lehet rá másolni. -
hdsentinel
őstag
válasz
maki001 #2512 üzenetére
Igen: a link ( http://www.hdsentinel.hu/faq.php#test ) pontosan ezt írja le.
A tesztek segítségével a merevlemez rákényszeríthető, hogy vizsgálja felül a szektorokat, a valóban hibásakat zárja ki a további használatból, a gyenge szektorokat pedig javítsa.Természetesen a hibaszámlálók ettől nem fognak változni (bár ideális esetben a gyenge szektorok teljesen eltűnnek), azaz továbbra is mutatja a program, hogy a merevlemez nem tökéletes, de az állapot stabilizálható és ha minden hiba így kizárásra kerül, akkor ezek már gondot nem okoznak és a helyettük használt tartalék terület gond nélkül működhet. Ilyenkor akár nullázhatóak a hibaszámlálók a programban.
További infó:
- szöveges értékelés melletti "?"-re kattintva
- Hibás szektorok találhatóak a lemezen. Lehetséges-e garanciális csere?Miért szeretnéd újra használni azokat a szektorokat, amikről már kiderült egyszer, hogy hibásak?
-
maki001
tag
válasz
hdsentinel #2510 üzenetére
Van esetleg valami megoldás erre a problémára? Ki tudom valahogy zárni azokat a rossz/hibás szektorokat?
Használhatóvá tudom tenni valahogy vagy kuka ? -
hdsentinel
őstag
válasz
kjani18 #2507 üzenetére
Jó lenne a riportot látni és a leírt teszteket elvégezni, megnézni, hogy esetleg van-e változás (esetleg újabb riportokat csinálni közben / a tesztek után) ahogy írtam.
Így kiszűrhető ez a jelenség és akkor módosulhat az értékelés úgy, hogy ennél a típusnál a bizonyítottan kábelhibára visszavezethető gondok ne módosítsák a kondíciót, legalábbis ilyen mértékben. -
hdsentinel
őstag
válasz
maki001 #2505 üzenetére
Szinte biztos, hogy a felület egy olyan részén volt hiba, ami korábban nem volt használatban.
Így amíg a fej nem téved oda, nincs különösebb gond, aztán ha egyszer rátalál, felszínre kerülnek a hibák és jönnek a gondok.Hard disk case: bad sectors cikk pontosan ezt mutatja be (angolul). Relatíve kis mennyiségű hiba (vagy akár tökéletes állapot) egy ideig, aztán ha a egyre több adat kerül írásra, előjönnek a gondok.
Ezért (is) érdemes új drive-ot alaposan tesztelni, hogy még fontos adatok tárolása előtt kijöjjenek az esetleges problémák, esetleg még akkor legyen garanciális csere, ha szükséges Nem tökéletes a merevlemezem, mit lehet tenni?
-
kjani18
őstag
válasz
hdsentinel #2504 üzenetére
Teszt riportot csináltam, minden hibátlan, csak azok az átviteli hibák vannak, amit kiír, de azok elütte nem voltak és mióta újra nálam van semmi nem változott. Sebessége, adatfelület, stb. hibátlan.
100 % riportom nincs, mert az eladásakor újraraktam a gépet az ssd -re amit vettem, amikor ezt eladtam, és venni akartam egy 1TB-set, de a visszafizetés miatt arra már nem került sor. A fiam hálózati vinyójáról visszaraktam a cuccaimat erre, most ez megy... -
maki001
tag
Sziasztok!
Nemrég hozzám került egy WD 1TB-os külső HDD. Másolni akartam rá, de hihetetlen lassan ment több mint 8 óráig tartott 200 Gb átmásolni. Akkor neki estem mint a süket a csengőnek, ilyen teszt progi olyan teszt progi formázás, de semmi nem segített.
Szeretnék tanácsot, segítséget kérni, hogy ilyenkor mit lehet csinálni.
Azért is kellemetlen a dolog mert a főnököm HDD-je, szóval valami megoldás nagyon jó lenneTudom, hogy elég siralmasan néz ki, de nem tudom mi tévő legyek.
A válaszokat előre is köszönöm!Maki
-
hdsentinel
őstag
válasz
kjani18 #2503 üzenetére
Szia !
Valóban, ennél a típusnál az adatkábel okozta probléma sajnos máshogy jelentkezik, mint kellene. A merevlemez feljegyezte az előforduló hibákat, de azok kifelé pontosan úgy látszanak, mintha a belső gyorsítótárral lenne gond, ezért figyelmeztet erre a program.
Tudnál a Riport -> Teszt riport küldése a fejlesztőnek opcióval küldeni egy riportot?
Ez esetben kivizsgálható a teljes állapot, ellenőrizhető az értékek változása és kideríthető, hogy valóban mi a helyzet. Így akár az értékelés is módosulhat, ha a kábelhiba megszűnt és nincs különösebb probléma.Persze a legjobb lenne, ha lenne egy 100%-os riport is, még a korábbi állapotról, hogy az állapotot azzal is össze lehetne vetni.
Esetleg érdemes lenne alaposan tesztelni, hogy van-e bármi gond (ki tudja, mi történt ....) Nem tökéletes a merevlemezem, mit lehet tenni?
és ha megoldható, a tesztek lefutása után is küldeni 1-1 riportot. Így ellenőrizhető, hogy nincs-e további bármilyen hiba, az állapot valóban stabil. -
kjani18
őstag
Eladtam egy vinyót 100/100 állapotban. Néhány nap mulva a vevő panaszkodni kezdett, hogy gondja van a vinyóval. Én szó nélkül visszafizettem az árat, visszavettem a vinyót.
Azóta semmi baj nincs vele, de 100 helyett 60 a kondíciója. 3 hónap alatt ez nem változott. A volt vevő elismerte, hogy utólag kiderült a kábelével volt gond.
Most eladnám, de így semmit sem ér szinte. Mit tudok csinálni?Itt a sentinel kép
-
InfiniteReality
őstag
válasz
biga-csiga #2500 üzenetére
A Windows XP nem támogatja a TRIM-et. Vannak egyéb programok, amikkel hasonló hatást lehet elérni XP-n is, mint amit a TRIM csinálj. De lehet jobban járnál ha (64 bites Professional) Windows 7-et tennél rá. Ha SSD-re telepited és az AHCI is be van kapcsolva, alapból jól fog felmenni (kékhalál nélkül) és utána fel lehet tenni a rendes AHCI drivert.
-
rgeorge
addikt
válasz
biga-csiga #2500 üzenetére
Keress rá itt az utólagos AHCI beállításra, alignálásra. A 99%-os kondíció normális, minden Samsung 830 SSD 99%-ról indul. A 80%-os teljesítmény lehet az inaktív TRIM miatt, ezt az AHCI módra átállás valószínűleg megoldja, főleg, ha Windows 7/8-ad van és nem egzotikus (marvell, j-micron stb.) SATA csatlakozón van az SSD.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A merevlemezek, mint minden más, előbb-utóbb elromlanak. Jó lenne erre időben felkészülni, hogy elkerüljük az adatvesztést.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Elemlámpa, zseblámpa
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fűnyíró topik
- Tippmix
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Elfelejtettem a film címét
- További aktív témák...
- Crucial P3 Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó!
- Álmodtam egy nagyot! Persze! Hisz alszom! WD Red 3.5 8TB 5400/256MB (WD80EFAX) Ingyé FOX!
- Hibátlan - SEAGATE 2TB ST2000DM008 3.5" 7200rpm 256MB SATA merevlemez
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- AKCIÓ! ASRock B550M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Fractal Design Nano S 600W
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- AKCIÓ! Apple Watch S9 45mm Cellular acél GOLD okosóra garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest