Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sang66

csendes tag

Szeretnék segítséget kérni laikusként.

A külső 2 TB-os WesternDigital winchesterem nagyon rossz állapotnak örvend, Windows indítás után csak kb. 1 órával később "kel életre", olykor formázatlannak mondja az operációs rendszer, stb. egyszóval nem lehet normálisan használni (érdekesség hogy TV-re dugva azonnal látja a készülék, csak a PC-vel van baja). Le is mentettem róla mindent.

A HD Sentinel 11%-osnak mondja a kondícióját, talált 370 hibás szektort és 715 gyenge szektort, becsült hátralévő élettartam 20 nap.

Az lenne a kérdésem hogy mi a teendő ilyenkor? A 20 nap gondolom nem túl valid, és holnap nem 19-et fog írni. Olvasom, hogy ez még nem elég a garanciális cseréhez (1,5 éves a cucc, 3 év gari van rajta). De mivel használhatatlan a HDD, akkor mi kéne még a cseréhez? A szervizesek is egy ilyesmit le fognak futtatni rajta és visszaadják, hogy ez még jó? Kérdéseim:

1. ilyenkor futtassam-e a progival az ÍRÁS, ÍRÁS+OLVASÁS vagy az INICIALIZÁLÁS tesztet? És ha igen, melyiket?

2. ha én ezzel elzárom a bad sectorokat, azzal lesz egy megint korrekten működő vinyóm, amit mondjuk használhatok még évekig?

3. Ha ezzel nem szűnik meg a probléma, és visszaviszem a boltba, akkor látják hogy machináltam a HD Senitnellel a vinyón és ez gond lehet?

4. Ha jobb lesz minden, de terjed tovább a bad sectorok száma, és közben kifutok a garanciaidőből, akkor végülis két szék között a pad alá esek és megszívtam?

Előre is köszönöm, mert rengeteget olvastam a dologról a mai nap, de pontos útmutatást sajnos nem leltem ilyen helyzetre. Gondolom persze nincs is :) de hátha tudtok segíteni egy forgatókönyvvel, hogy TI mit tennétek pontról-pontra.

Új hozzászólás Aktív témák