- Kemény üzenetet küldött a gyártói részlegnek az Intel társvezetője
- Teljes fényárban: Chieftec Apex Lumo gépház
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- Gyártófüggetlen módon oldja meg a részletes geometria problémáját az AMD
- Hardvereket szállít a virtuális fuvaros
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- UHD filmek lejátszása
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- A gyári kábelek fontosságára hívják fel a figyelmet az új GeForce-ok gyártói
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Achill3uS
nagyúr
akkor nem láttál eleget [link]
egy kis ON, a teszt jó lett grat, az eredményt meg hát ki ki értékelje, én többet vártam volna majd egy évvel a s939 megjelenését követően az biztos
[Szerkesztve]"De tényleg, minek tuningolni? Újabban el sem olvasom a rekorddöntögető hírességek eredményeiről szóló beszámolókat. Teljesen fölösleges tuningolni. Főleg Intel processzort." Taranti (fanatikus tag)
-
Rover623
félisten
Ha láttad az xbitlabs tesztet és rendesen elolvastad a hsz.-emet, akkor:
- láthatod hogy (most kivételesen) az AMD fanoknak szeretnék segíteni, nekik akarok jót...hogy tört volna le a kezem, amikor belekezdtem abba a hsz.be...
- emlékezhetsz talán arra, hogy voltak olyan esetek, amikor az alacsonyabb órajelen hajtott de jobb késleltetésű DDR2-es memó jobban teljesített, mint a magasabb órajelű de nagyobb késleltetésű...merthogy te magad emelted ki a cikkben: az AMD (még mindig) érzékeny a ''latency''-re...
primus inter pares
-
Frigo
őstag
-
Integra
titán
válasz
Mackósajt #81 üzenetére
akkor egyre gondolunk..
mert ettől tartok én is. arra leszek kíváncsi hogy vajon megnyeri e a pert az intel ellen a dell ügyben pl. ha igen, akkor sokat fizethet az intel, bár szerintem csípőből kifizetné a kártérítést.
a fab gyár meg rohadt lassan épül most is, az intel meg futószalagon ömleszt....egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
-
ftc
nagyúr
Grat a cikkhez ezt vártam.Nah de most egy kérdés:
Az árlistákon lehet láttni 3000+ A64-et de viszont AMD nem tud róla akkor most mi is a helyzet?
Upsz és még valami: Mennyire hangos ez az új referencia hűtő?Mert a régiek nem épp a csendes fajtából vannak...
[Szerkesztve] -
erdoke
titán
A közelmúltban kapható volt CL1,5 DDR400 RAM, illetve még most is kapható DDR566 CL2,5. Ezek hasonló áron mozognak mint a CL4 DDR2-800, úgyhogy kb. ez a fair.
A nagy büdös igazság az, hogy az ősztől nem lesz olyan CPU architektúra (kivéve a belépő szintet, ahová kerül a NetBurst), aminek lényegesen kedvezőbb lenne a nagyobb sávszélesség az alacsonyabb késleltetések terhére. Nézd meg, hogy az Intel se erőlteti már az 1333 MHz-es FSB-t az Extreme Core2-höz, maradnak 1066-nál. Nekik is addig volt érdekük nyomni a DDR2 RAM-ot, amíg abból jelentősen profitált a Prescott és utódai. Most már csak evickél a saját kakijában.A legjobb aláírás a héten
-
fLeSs
nagyúr
ismerem az xbitlabsos tesztet, mit is akarsz mondani? ott is ugyanez volt a konklúzió. de mondhatnánk az anandot, techreportot, digitlife-ot, hothardware-t, stb.
nyilván én (vagy a PH) vagyok/ az elfogult..."Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
Mackósajt
senior tag
Én is ebben bízom.
Bár ez nem csak intelligencia, hanem nyres erő kérdése is, ha árháború lesz. Egyébként kétségtelen, hogy amit írtam, az a lehető legdurvább forgatókönyv. Károgtam egy kicsit.
Amennyire tudom, egyébként független tesztelők is csak úgy nyúltak még a conroe-hoz, hogy az Intel mérnökei csőre töltött pisztollyal áltak a tarkójuk mögött. Legalábbis az egyik teszter írta, hogy csak az Intel gyárában tesztelhettek, stb. Meglátjuk mit az, ami a boltok polcaira kerül. -
fLeSs
nagyúr
Tudtommal te vagy kicsit elfogult a DDR2 irányába.
Mondom ezt pár fórumos hsz-ed alapján. Nyilván azért néztük meg a DDR2-t mind3 órajelen azonos időzítésekkel, hogy látszódjon az órajelcsökkenésből adódó teljesítménycsökkenés. Ha különböző időzítésekkel néztük volna meg, akkor meg az lett volna a baj.
A DDR400-at pedig kétféle beállítással teszteltük, a 2,5-4-4-8 esetleg elkerülte a figyelmedet, de még ha CSAK 2-2-2-5-tel teszteltük volna sem lehetne szólni érte, mert egy DDR2-800-as RAM sokkal drágább, mint egy 2-2-2-5-ös időzítéseket tudó DDR400-as RAM!
A PC8000-es Corsair memóriák nem voltak stabilak ennél alacsonyabb késleltetésekkel DDR2-800-on, pedig eredetileg 4-3-3-8-on akartam tesztelni a rencert, de fagyott a gép egészen addig, amíg a 4-4-4-10-ig el nem jutottam."Consider if you change your perspective about life, you have changed your experience of life."
-
Mackósajt
senior tag
A különbség az, hogy az AMD nem tudta kihasználni az évekig tartó architektúrális előnyét. Elsősorban azért, mert nem volt gyártókapacitása, de azért sem, mert Intel mind a köztudatban, mind a vállalati szerződésecskék terén nagyon be volt ásva.
Ez nem szimmetrikus. Ha a Core duo tényleg jelentősen jobb, és az Intel az olcsóbb gyártástechnológiát, és a nagyobb tartalékait kihasználva árháborúba kezd (márpedig nagyon úgy néz ki, arra készül), akkor a K8L-ig előttünk álló 1 év elegendő lehet az AMD kicsinálásához. (Bár lehet, hogy alábecsülöm az AMD anyagi tartalékait.)
Remélem, hogy nem ez lesz, mert nem lenne jó, ha egy szereplő maradna a piacon. Úgyhogy ez most angyon sötét pesszimizmus volt a részemről. -
Rover623
félisten
Azért pöttyet előítéletesnek tartom a cikket...
Tudvalevő, hogy a mecsik órajelének csökkentésével a késleltetések is csökkenthetők...
Ennek ellenére azonos beállításokkal lett tesztelve a rendszer 533-667-800MHz-en is...
Pedig ha a memcsi 800-on elbírta a CL4-et, akkor ha 667MHz-en nem is, de 533-on biztos elbírta volna a CL3-at...
No meg: a DDR400-at ''ereje teljében'', a technológiai határon 2-2-2-5 értékekkel indították.
A DDR2 memcsiket pedig önkényesen 4-4-4-10-en...pedig azokkal is lehet ám lejjebb menni...
Születtek volna pedig érdekes eredmények...primus inter pares
-
Integra
titán
válasz
Dare2Live #68 üzenetére
az amd még most is egy sikeres architektúrát vitt tovább, az intel meg zsírújat csinált.
előbb utóbb jön a zsírúj amd is.
most az intel lesz előnyben, eddig az amd volt, aztán ez megint megfordul. ebben egy jó van azért, hogy mi sokkal többet kapunk a pénzünkért a verseny miatt, nézd meg a vga piacot milt fejlődött egy év alatt és milyen volt pár éve, mikor semmi se történt
[Szerkesztve]...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
konrad
aktív tag
válasz
(Kolombusz) #72 üzenetére
Az csak S754-ben volt.
Búcsúbeszéd a villanyszerelők főnökének temetéséről: - Jó vezető voltál, mindig nagy volt körülötted a feszültség. De most, hogy kiverted a biztosítékot, földelünk.
-
(Kolombusz)
veterán
939be nem lesznek EF procik?
Vagy 939es mobil proci nincs? -
Oliverda
félisten
És ne értsetek félre én AMD X2 -re hajtottam, de mint írtam már, nem vagyok hülye, hogy 2x -es áron vegyem a procit, ezért lett Pentium D 930!
- P4 930 3.0 GHz Dual-Core 64 bit/4Mega L2 cache, dobozos 3 év garancia: 51.900,-
- Athlon X2 S939 3800+ Dual-Core dobozos hűtővel 1 év garancia: 65.900,-
Nem tudom hogy hol itt a ''2x -es ár''.....
Szerintem az sem elhanyagolható hogy az X2 szinte bármelyik 939-es lapban vígan megy."Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
dbius
veterán
Grat! Szép munka volt!
Asszem maradok még jó ideig s939-nél... -
Dare2Live
félisten
2.4es conroe 20-35%ot ver a 2.8ra tuningolt FXre.
Teszt pl anadntech.com on anandetch me k* ra nem bulvárlap.
2.4es conroe 310$ igaz várni kell rá 1.5hónapt, 2.6FX 1200$
negyed áron kapsz +30% teljesítmény ezért van aki inkább vár 1.5hónapot van aki nem.
Te melyiket vennéd?
Tuningról mert ez mindenkit izgat: pre samplek vanak mind2oldalon am2 húzhatósága nemjavult 939hez képest azaz max 3.2-(kompival)3.6ghz conroe pre samplek 3.8-(kompival)4.7ghz.
olcsobb és jobb.
Nagy áresés várható AMDnél vagy bezárhatja a boltot mert k* se akar rosszabbatdrágábban.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
cortez25
senior tag
válasz
Gergo_pet #57 üzenetére
tehát te tudsz mondani magyarországi kis/nagykeres árakat mondjuk az 1,8-as conroera és az alávaló deszkára? illetve egy teljes konfig végeredményre mikor összeáll?
Jól olvasod...Azért hajtunk, hogy öregségünkre legyen miből visszaállítani az egészségünket, ami ebbe ment tönkre.
-
Tommer
tag
Ez nem teljesen így van és nem ebbe a topic -ba tartozik, de azért ide írom, hogy ne legyenek félreértések:
A hwsw oldalain írták: - IDÉZET -
''....Újabb változatokat kell készíteniük az alaplapgyártóknak az Intel 975X lapkakészlettel szerelt alaplapokból, ugyanis a korábban megjelent változatok nem lesznek képesek megfelelően kiszolgálni a processzorgyártó hamarosan piacra kerülő, Conroe kódnéven ismert, következő generációs asztali processzorait.
Az Xbit labs információi szerint májusban többek között az MSI, illetve az olcsóbb alaplapokat piacra dobó Asrock is újabb revíziót dob piacra i975X chipkészlettel szerelt alaplapjából, ugyanis az új processzor támogatásához néhány extra alkatrész, azaz pár ellenállás és kondenzátor, illetve új feszültségszabályzó modul kell. Az Intel maga is rendelkezik már megfelelő alaplappal, a D975XBX típusú alaplap 304-es változata, melyet április 16-tól szállít a vállalat már támogatja a Conroe-t.
A gyártók honlapjaikon jelzik termékeik kompatibilitását, azonban egy BIOS-frissítéssel most valószínűleg nem lehet elintézni a megfelelőség kérdését..... ''
Ez van! Lehet, hogy egyes gyártók, már úgy készítették az alaplapokat, hogy egy BIOS frissítés megoldja a problémát, de ezt őszintén szólva nem hiszem, és ezt olvastam a többi külföldi oldalon ill. fórumokon is!AMD Ryzen
-
Gergo_pet
aktív tag
válasz
CriticalHit #60 üzenetére
Hát ezeket még én sem láttam, ezek után már csa az árára leszek kiváncsi, de ugy olvastam a legolcsóbb conroe 60-70 ezer környeken lesz?
A minőség és a mennyiség nem számít, csak sok legyen és jó!
-
CriticalHit
addikt
A kapkodás első jelei már tapasztalhatóak az AMD-nél.
Persze majd megnézünk egy PH tesztet. Az AMD egyetlen esélye az árcsökkentés, most kivételesen az FX sorozaté is, hiszen már a közepes Conroe leverte az FX-60-t."We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
Boyfish
senior tag
nekem még néhányszor át kell olvasnom a cikket, hogy teljesen felfogjam
''Ráadásul a videókarikhoz nyitotta...'' - by Mr Gambit
-
7600GT
senior tag
válasz
Alvin_ti4200 #52 üzenetére
Én ezt nem értem.
Miért nem kompatibilis?
A 945P támogatja a kétmagos procikat tehát az nem lehet akadály.
A 65Nm sem.
1066-os FSB-je lesz.
A 945P ezt is támogatja.
Ezek után szerintem csak egy BIOS frissítés kell majd.Ha az ember féreggé teszi saját magát, ne csodálkozzon, ha rátaposnak.
-
Gergo_pet
aktív tag
Egyáltalán nem az igéretekről szól a dolog, remélem ezt azután mondod, hogy végigolvastad az összes 50 hozzászólást, mert ha nem tedd meg és rájössz, hogy nem igérgetésekről beszélünk, hanem konkrét ár/érték arányokról.
Egyébként meg milyen csorba esett az Inteles min???A minőség és a mennyiség nem számít, csak sok legyen és jó!
-
Tommer
tag
De persze hogy lesz! Csak éppenséggel NEM ebben az évben!
Ez itt a bökkenő! Világos, hogy lesz válaszlépés a Conroe -ra! Ezt nehiszem, hogy valaki is vitatná!
((( A Conroe teljesítményéről csak annyit, hogy nézzetek be a topic -jába, ha az ott lévő előzetes teszteknek csak a fele (vagy esetleg a negyede) is igaz, akkor az AMD rendesen felkötheti a gyatyeszt! Hiába most ez van! Ez nem INTEL hajhászás, hanem a tények! ))))
Azért írtam többszörös zárójelbe, mert tényleg csak akkor tudjuk meg, hogy mi a pálya miután megjelenik, és le is lesz tesztelve! De azért mindenki látja, hogy nem rossz elsőre!
És ne értsetek félre én AMD X2 -re hajtottam, de mint írtam már, nem vagyok hülye, hogy 2x -es áron vegyem a procit, ezért lett Pentium D 930!
[Szerkesztve]AMD Ryzen
-
cortez25
senior tag
válasz
CriticalHit #50 üzenetére
Láttam, de ettől még nem élből isten. Majdha kézzelfogható lesz, ár, majdha kijönnek az első konkrét felhasználói tesztek, észrevételek tapasztalatok.
Addig egy majd megjelenő technológiát nem érdemes ajnározni....szvsz spec minden esetben megvártam mit teljesítenek az új architektúrák adott esetben nálam amire használom. és utána váltok, ha meggyőz. Ennyi.
Vagy úgy gondolod az AMD-nél most mindenki a kardjába dől mert itt a conroe?Azért hajtunk, hogy öregségünkre legyen miből visszaállítani az egészségünket, ami ebbe ment tönkre.
-
TeeJay
félisten
válasz
CriticalHit #50 üzenetére
én nem láttam még Conroe eredményeket
annyira jó vagy annyira meseszerű? ha dobsz nekem linket megnézek pár adatotMixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/
-
Integra
titán
háááát, azt hiszem kellene itt még mit kalapálni ezen az am2 dolgon.
nekem csóri kis gépről mindenképpen am2re lesz érdemes cserélni, de ugyanakkor amd fan lévén (szeretem a kisebbeket támogatni) lehet hogy először elfogok gondolkodni intelen.
majd meglássuk a teszteket, nagyon kíváncsi vagyok hogy a ph konyhában mit fognak kifőzni.
a proci ára önmagában szerintem semmit sem jelent, vegyük hozzá az alaplapot, a memóriát, és az energia fogyasztást, illetve hogy mit tud az amd és mint az intel alaplap szolgáltatásban és sebességben, mint ide és sata2 vezrélők.
ráadásul egyet értek azokkal akik azt mondják hogy az amd kezd elpimaszodni, de make no mistake! az intel is abban a pillanatban újra szemét geciláda lesz, amint úgyérzi hogy nyeregben van, a profit az profit.
várom a ph teszteket, valszeg az alapján fogok dönteni, addig meg elberreg a mostani absz ''tuningkirály'' palominom...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
7600GT
senior tag
Egy Asus P5LD2 alaplapba bele fog menni a Conroe?
945P chipsetes.
Az is támogatja a dual magot.Ha az ember féreggé teszi saját magát, ne csodálkozzon, ha rátaposnak.
-
CriticalHit
addikt
-
cortez25
senior tag
Itt mindenki azt hiszi nem lesz ellenfele a conroe-nak?
Azért hajtunk, hogy öregségünkre legyen miből visszaállítani az egészségünket, ami ebbe ment tönkre.
-
cortez25
senior tag
válasz
CriticalHit #14 üzenetére
Ez kész, te mióta hiszel az igéreteknek?
Amúgy meg nem értem, ez itt van ez megvan......várjunk a conroe dicsőítésével majd ha itt lesz.....szvsz nem hinném, hogy az amd kontra nélkül hagyná az intel esetleges ilyen lépéseit. Ej csak az a fránya inteles büszkeségen ne esett volna ekkora csorba...Azért hajtunk, hogy öregségünkre legyen miből visszaállítani az egészségünket, ami ebbe ment tönkre.
-
Allien
veterán
válasz
Dare2Live #44 üzenetére
Erre mindenkinek jó lesz a Conroe, hiszen én Venice magról pl. San Diego-ra nem fogok váltani, mert semmi értelme. Játékban nem lesz jelentős ugrás, hiába emelhető a Mhz, hiszen itt már tesztelték, hogy VGA/CPU párositásnál a jelenlegi proc is elégséges (~2500 Mhz). Még sokkal erősebb VGA-val is, mint a jelenlegi x800 GTO, elég lesz. Viszont, fejlődés szempontjából akkor már csak az X2 marad ehez a foglalathoz, még ha elvileg a játékok nem használják ki. De ha lemegy az ára, akkor nekem megéri még esettleg arra áldozni, ebben biztos vagyok.
Aztán, ha majd váltanom kell, akkor majd megnézhetem, hogy mi lesz éppen az AM2 ellenfele (nem a mai procikat kell nézni, azt felesleges), és mire érdemes váltani. Ha az intej lesz, akkor kénytelen leszek arra váltani.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Dare2Live
félisten
SZVSZ:
754/939 ről proc tekintve semmi értelme nincs váltani AM2re. Aki meg mostakar gépet venni az jobb ha halasztja egy 1.5-2hónapot mert brutális áresések lesznek. X2-3800+ 35-40K körül 1.8as conroe(kb x2-4400,x24600+) 45-50K.......don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Thom!
veterán
van most olyan lap(ok) melyek conroe kompatibilisek?
-
Gergo_pet
aktív tag
Ezzel csak az a baj, hogy igen vválthatnak régebbi foglalatokról is, csak nem am2-re, mert látva az eredményeket és az árakat, nem fognak am2-re váltani és beletenni egy jó drága AMD-t, hanem inkább inteles foglalatra váltanak és beletesznek egy jo kis, már most is nagyon olcsónak számtő inteles dual procit. Tehát az a baj, hogy semelyik foglalatról ne éri meg am2-re váltani. Csak gondolj bele, hogy a 805D most már 35ezerért kapható túlhajtva pedig akár a 3,8-3,9 GHz-et is eléri simán léghűtéssel!!! Ezzel az árral az AMD nem tud versenyre kelni.
Az meg különösen dühitő, legalábbis számomra, hogy hiába vennék 800-as méregdrága memókat minimum 40ezerrel drágábban mint a jo kis 400-asokat, nem tudok vele jobb eredményt elérni, magyarul kidobtam 40 rugót az ablakon, abból meg már duplamagos intelt tudok venniSzóval ez nekem valahogy unfrankó.
Nembaj hátha ez egy kicsit elcsendesiti a fanatikus AMDseket.Lehet majd hüppögni az AM2-es platform fölött az FX-ekkel.
A minőség és a mennyiség nem számít, csak sok legyen és jó!
-
Dare2Live
félisten
? core lapok majd 1.5hónap múlva de most
Alsó kategória (Asrock)
775 Dual-880PRO (VIA PT880, LGA775, PCI-E & AGP!, DDR & DDR2!) 11,000 Ft 13,200 Ft
VS
939DUAL-SATA2 (nVidia nForce 410 MCP+nVidia6100, DDR400, 7.1 audio, PCI-E, LAN ) 13,500 Ft 16,200 Ft
Felső kat:
asus premium
P5N32 SLI Deluxe (nForce4 SLI, LGA775, FSB1066, Dual DDR2-667, PCI-E, SataII-R, Lan, 7.1 audio, ieee1394, ) 44,000 Ft 52,800 Ft
VS
P5WD2-E Premium(Intel975X-ICH7R, PCI-E, ATI CrossFire, Dual DDR2-667, DDR2-800, SATAII-R/0, 1, 5, 10/, Lan) 41,500 Ft 49,800 Ft
Yonah lapok peeersze drágák de yonah nem is dektop. Majd conroe.don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
orbano
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #35 üzenetére
na mert az Asus aztán egy igazi költséghatékony lapot dobott össze potom 40 ezerért
A vér nem válik VAZZE!™
-
orbano
félisten
Rádásul, ha megnézed, az egykori erőteljes technikai AMD fölény ellenére nem vesztett akkora piacot az Intel, ez a mostani - remélhetőleg átmeneti - gyengülés sem fog nagyon eljutni a hétköznapi felhasználókig (ahol még mindig az AMD az, ami nagyon melegszik és a Celeron a király)
A vér nem válik VAZZE!™
-
Thom!
veterán
az új conroe lapban menni fog mondjuk Pentium D 950?
[Szerkesztve] -
Dare2Live
félisten
énis ebbe reménykedek 1.8as conroe 180$ az kb egy 4400+-4600+ nak felel meg ergo ha AMD aztakarja, hogy x2-3800+t vegyek tőle akkor azt 35KFt felett nemigen árulhatja.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
orbano
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #28 üzenetére
De ne feledd az alaplapokárát. Ha normalizáljuk az alaplapárakat, akkor nyugodtan hozzáadhatsz egy Core Duohoz +20-50k-t
Mondjuk esetleg egy Core Solo vs. EE SFF tesztnek lenne értelme, EE SFF nincs kétmagosban ha jól láttam
[Szerkesztve]A vér nem válik VAZZE!™
-
Thom!
veterán
válasz
Alvin_ti4200 #28 üzenetére
sőt lesz még olcsóbb is
-
Alvin_ti4200
félisten
Hát lassan a ledrágább Pentium D kerül annyiba, mint a legolcsóbb X2
Hogy mást ne mondjak:
Intel Pentium D 950 (3.4 GHz) -> 70k
AMD Athlon 64 X2 3800+ (2.0 GHz) -> 68k
Bruttó árak, üzletet nem írok reklám miatt (az sem biztos, hogy van raktáron, de elég nagy a valószínűsége).
[Szerkesztve] -
orbano
félisten
válasz
Alvin_ti4200 #26 üzenetére
Yonah-val szemben tesztelni nem túl fair dolog
Nem éppen egy kategória
A vér nem válik VAZZE!™
-
Alvin_ti4200
félisten
Nem vártam többet az AM2-től, viszont arra jó lesz tényleg, hogy eétűnjenek a DDR memóriák a piacról. Chipset- és processzorfüggetlen memók lesznek megint, ó yeah
Amúgy Conroe ellen semmi esélye ezekkel a cuccokkal az AMD-nek
Az EE SFF procikat szívesen összeereszteném mondjuk a Core Duo (Yonah)-kal
-
orbano
félisten
Nem értem iért beszél mindenki csak a s939 -> am2 váltásról. Nem csak s939 tulajokból áll a világ. Válthat valaki s754-ről, 478-ról, vagy slot1-ről is. Akkor pedig jobb már am2-re váltani a későbbi kompatibilitás miatt. Tulajdonképpen semmi nem történt,csak átültették a mostani termékeket egy új ''platformba'', hogy előkészítsék az újat.
Azt is bírom, hogy az AMD jelenlegi árait hasonlítják össze az Intel jövőbeni áraival. Majd biztosan csendben tudomásulveszi az AMD, hogy az Intel durván az ő árai alá megy és mellette kihozza az új processzorcsaládját. Majd sóhajtanak egy nagyot és jólvan, nem?A vér nem válik VAZZE!™
-
VargaI
senior tag
az jó hír, a notikba végre 5 W körüli érték, megvan az ULV-s pentium M utódja
amúgy grat jó cikk lett
a végén esetleg a jövőtállóbb helyett az időtállóbb nem lenne jobb?Az idő pénz, az egyetem idő, hülyeségekre meg nem költöm a pénzem. - - - - - - - - ''The answer for the ultimate question is: 42.''
-
r9550
senior tag
szóval ezek az első példányok nem lettek valami jók
valami olyasmi mint.............s754 130nm később s939 90nm s754 ddr később s939 dual ddr -
rudi
nagyúr
Az AMD-re jellemző, hogy nem nagyon nevezi át a cuccait, meg hangsúlyozza ki a nagyobb változásokat sem. Könnyen lehet, hogy még ebben az évben csiszolnak egyet-kettőt a memvezérlőn és a cacheken is. Egyelőre a Conroe-ról is inkább csak legendák vannak. Kétségtelen, hogy baromi jó lesz és az alapoktól van újra tervezve, de várjuk meg, mi lesz, ha már lesz, és milyenek lesznek azok az A64-ek amik akkor lesznek, amikor lesz Conroe is.
Ami mindkét oldalról baromi jó, az a fogyasztás. Éppen a napokban néztem a Core fogyasztásokat és a kétmagos, 1,66 GHz-es L2400 15 wattja meg az egymagos 1,2 GHz-es U1400 5,5 wattja meglehetősen brutális. Ebben lehetnek jók az Energy Efficient K8-ak is (pláne majd 65 nm-en).Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
CriticalHit
addikt
-
gorlin
őstag
Én nár nagyon régen AMD párti voltam.De azt kell hogy mondjam az Intel visszatért.
Ha igazak a hírek pár hónapon belül egy D960-as(2*2Mb,3400Mhz),dual Core)!! 50-60ezer forint lesz.
És még az új jövevénykeket nemis láttuk -
pschio
őstag
hat en sem am2-re fogok tovabbfejleszteni. inkabb veszek ddr600as ramokat. es meg olcsobban ki is jovok.
[Szerkesztve]''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''
-
jozsi
tag
Üss, fuss, rejtőzz...
Skót taktikaKeresek: e6600 dobozos, számlás, garós processzort. Van egy inno3d 6600-osom 256 mb-os AGP-s by ''razor91''
-
Tommer
tag
Igen, mint már említettétek gyorsulhat a dolog, de egy biztos, hogy nem ebben az évben!
INTEL emberünk az új porcogókkal ( Conroe cuccok ) simán elhúz ebben az évben, főleg ha figyelembevesszük, hogy mostanában fogja újfennt csökkenteni a jelenlegi Pentium D széria 930/940/960 stb. árait, akkor kívácsi leszek ki vesz majd 2x annyiért AMD X2 procit 939 vagy AM2 foglalattal!
Előre megírom, hogy nem akarok semmi AMD kontra INTEL vitába belemenni, de minden logikusan gondolkodó és a tényeket ismerő embernek el kell fogadni, hogy AMD ezt az évet elcseszte, de rendesen (főleg ha nem csökkent árakat!)
Én speciell mindig egy AMD X2 3800+ -ra vágytam, ez volt a legnagyobb kívánságom, de a mocskos kis AMD cseszet lemenni az árral, hát akkor át kellett értékelnem a dolgot és úgy döntöttem, hogy velem nem szórakoznak és vettem kb. 2 hete Pentium D 930 -as procit bruttó 54.000.Ft -ért 3 év garanciával!
Szóval hiába papol nekem itt az AMD, hogy sokkal kisebb a fogyasztás meg bla, bla, bla, ha 2x annyiba kerül a porcogója!
A másik, hogy mindeki aki figyelet az elmúlt évet, nagyon is jól tudta, hogy ez lesz az eredmény, hiába ez van, már a legelején megmondta mindeki, hogy elméletileg is maximum 3-4 % -lesz a gyorsulás, ha egyántalán lesz és tessék itt az eredmény!
( Ez van, és ez már nem lesz jobb ! )
Ja és régebben az aláírásom ez volt: AMD X2 THE BE(A)ST
Most viszont a fentebb tárgyalt átértékelésem után:
[Szerkesztve]AMD Ryzen
-
CriticalHit
addikt
Az AMD most eltaktikázta magát. Miért is döntsünk az AMD mellett, mikor július 23-n jönnek a Conroe-k? Az Intel által júniusra és júliusra igért áresésről meg ne is beszéljünk.
"We are survivors. We control the fear and without the fear we are all as good as dead."
-
Vamp
senior tag
Kiváncsi vagyok, mennyi birka özönlik a boltokba és cseréli le 939-et M2-re
-
Overlocker
veterán
no comment..
Azon se lennék meglepődve ha 939 drágább lenne mint am2.
Sőt ha eladom a konfigom,ami elég fejtörés az am2-nek(DFI+ ~3Ghz venice+ 600-on cl2,5-4-3-7), biztos nem adom olcsón az új foglalat miatt,sőt..
[Szerkesztve] -
voronoi
tag
Hat ez az am2 (foleg a conroe fenyeben) egy teritett betli, ha nem csokkentik az arakat surgosen es radikalisan, becsukhatnak.
-
rudi
nagyúr
Ami a K8-nál megfogja a lendületet, az az L1 és L2 cache közötti szűk folyosó és az L2 cache maximális, 8 GB/s körüli sebessége, ami ugye jóval a DDR2-800 elvi maximuma alatt van. Ha az AMD belepiszkál a cache kezelésbe és lemegy 65 nm-re, akkor van esélye gyorsulni.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
rudi
nagyúr
Egy kis adalák, dolláros árak [link] (energiatakarékosakhoz is, amik nem sokkal drágábbak a normáloknál). Hétvégi hazai pályában hazai alaplap és proci árak is lesznek, mert bár korlátozott példányszámban, egyes modellek már itthon is kaphatóak!
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
-
erdoke
titán
Nem lesz ez gyorsabb, csak ha lecserélik a procit. Ahogy az Intelnél is történt. A 65 nm-es mag állítólag több, nagyobb jelentőségű változást is hoz a magasabbra skálázódáson kívül.
Egyébként aki meglepődött az eredményeken, az csukott szemmel olvasta az elmúlt 1-2 év tesztjeit, és a 90 nm-es AM2 procikkal kapcsolatos híreket.A legjobb aláírás a héten
-
Loretto
veterán
Mintha az intelnél is ilyen eredmények jöttek ki anno, a 915/925-nél. Türelem, lesz ez gyorsabb.
Soirée...
-
ByB
addikt
Ez várható volt, hogy kb hasonlós sebességről indít az új platform... De az idő múlásával változni fog a helyzet! Én évvégén azért lehet kipróbálom!
-
Ez meredek. Gondoltam, hogy az AMD érzkenysége a késleltetésekre nem fogja szeretni a DDR2, de azt nem hittem volna, hogy csak DDR2-800-zal tudja ugyanazt az eredményt produkálni. Ez kb. azt jelenti, hogy elvérezhet az Intellel szemben, és azt, hogy amíg csíkot nem szűkítenek, nem lesz kereslet a processzoraira a 939 tulajok részéről...
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
Új hozzászólás Aktív témák
ph A chipgyártó újfajta foglalatba illeszkedő processzorokat indított útjukra, melyek már DDR2 memóriavezérlőt kapnak. Vajon hogyan hat ez a teljesítményre?
- Politika
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Star Trek
- Már a héten bejelentheti az Apple az új iPhone SE-t, állítja a Bloomberg
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- UHD filmek lejátszása
- Honda topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Hibátlan - INTEL Core i7-9700K 8mag 8szál max. 4.9GHz LGA1151v2 CPU processzor
- Intel Core i5-12400F LGA1700 OEM (ÚJ!!! 36 hónap garancia)
- Ryzen 7 7800 x3d , Eladva ! Értékelésre vár .
- BESZÁMÍTÁS! - Új Intel LGA1851 Processzorok & Alaplapok
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest