Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- TCL LCD és LED TV-k
- SSD kibeszélő
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Amazon Fire TV stick/box
- Androidos tablet topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
ela
tag
Sziasztok !.
Segítségeteket kérem .
Az AM2-es alaplapom hűtőrögzítökeretének letörött az egyik pöcke a kettő közül.
Van valakinek felesleges ?
Köszi:
elaA jó pap is holtig tanul.
-
Xelo
addikt
re mindenki! csak kipróbáltam 667en a memót.. 4-4-4-12re állítottam(1T) és így lassabb volt a memó mint 800on (5-5-5-12 2T). Namost az ASUS BIOSában van egy olyan hoogy AI tuning.. namost mondtam jóvan bittos, 5%ra állítottam. Így a proci 252XMhzen megy.. najó de én azt hittem ez az AI tuning a memóriákhoz nem nyúl.. de mégis: 800ról 840re húzta.. futtattam így egy everest ultimatet (840 5-5-5-12 2T)
és lássuk csak:
memória olvasás: 8314 pont.. nem lassú a kicsike! (Corsair XMS2 2×1GB/800) 667en 4-4-4-12 1T beállítással vmi 7700volt
lehet hogy leveszem az AI tuningot 3%ra.. nem tudom mennyire stabil 840en a memó.. bár nem veszek észre semmi problémát szerintetek hagyhatom így?
szerk: nahh megpróbáltam 3%on
8203 pont - Athlon64 2472Mhz | ASUS M2N-E | nForce 570Ultra | Dual DDR2-824 | 5-5-5-12 CR2
maradok ennél nehogy vmi probléma legyen, meg amúgy sem szántam tuningot.. hát igy kb nincs is meg van is 1kis boost nem árt
[Szerkesztve] -
_Gomba_
tag
Lehet már nálunk ilyet kapni ?:
AMD Athlon 64 3500+ Box
Socket AM2
35 W Energy Efficient Small Form Factor
Típusszáma: ADD3500CNBOX
[Szerkesztve] -
Tiby77
csendes tag
irtam pü-t
nem tudom pontosan le irni
volt olyan hogy 200mhz ott fel raktam 215 re
és találtam olyat hogy 11x 1000
a pontos neveket nem tudom azért nem iromAki nem COD-ozik Ne is egyék!!!!
-
Tiby77
csendes tag
a ramok már 777 en mennek de a proci 2.42ghz felé nem tudom tenni mert már nem indul !
lehet itt a vége nem hinném
a 3.2 2500 stabbil volt
csináltam everest képeket a olvasásban 3. ik 7990 pontal
irásban elsöAki nem COD-ozik Ne is egyék!!!!
-
Tiby77
csendes tag
hello
a ram már 737 en megy de a proci még nem sikerültAki nem COD-ozik Ne is egyék!!!!
-
Tiby77
csendes tag
kösszi a segitséget probálom ugy csinálni ahogy irtátok
majd közlöm mire jutotamAki nem COD-ozik Ne is egyék!!!!
-
törölt tag
Egyébként az egyik linket elbaltáztam, ez akart lenni: [link]
A64 rendszerekben két szorzóval kell foglalkoznod: a processzoréval és a Hyper Transzport-éval. Az előbbit hagyd Auton, az utóbbit pedig úgy állítsd be, hogy HTszorzó x External Clock-kal ne lépje túl az 1000MHz-et. -
robyeger
addikt
Le ne cseréld így hirtelen a ramjaidat, mert Xelo-nak is megy stabilan 800Mhz-en a 667-es ramja [link], igaz 2T-es command rate-ben, de ez nem gond.
Majd ha megy az általam vázolt 1-es verzió, csak utánna kezdjél a 2-esnekKeresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
Tiby77
csendes tag
ha a második variáciorol kicsit bövebben részletesebben irnál nagyon meg köszöném
Aki nem COD-ozik Ne is egyék!!!!
-
Tiby77
csendes tag
szaisztok
meg probáltam a 200 mhz feljebb állitani
ha 201.5 raktam ki irta hogy 1035 mhz en megy a proci''windows''
ha 250 re akkor nem, indult el
a memot t1 re állitottam
van olyan a biosban 5x-1000
6x-1200
7x
ezeket ne bántsam?
köszi asegitséget
de ha tudom a memokat le cserélem 800 as ra mert szerintem ezek nem jók
Aki nem COD-ozik Ne is egyék!!!!
-
rob210
nagyúr
Szánd rá azt a plusz pénzt jobban jársz ha eleve 800-ast veszel.
A tuningra nincs garancia és közel se biztos hogy megy.
Ráadásul a 677-es DDRII-esekkel nem megy valami jól az AM2- alul teljesít velük rendesen.
Az AM2-nél az a lényeg hogy a ram minnél jobb legyen.Renault power
-
ftc
nagyúr
Én az Ati-s lapomra várok proci már kinézve... Kap valami olcsóbb DDR2 800-t pl Corsair azt ellesz vele vagy kap az olcsobbik DDR2 667-ből de mondjuk a 667-t álltalában mennek 800-on is ha jól értesültem....
-
Tiby77
csendes tag
Thx
a segitséget meg probálom
de lehet hogy lesz 1-2 kérdésem még
ha nem baj?Aki nem COD-ozik Ne is egyék!!!!
-
robyeger
addikt
Nincs előttem a deszkád bios-a, de van benne olyan opció ahol a proci 200Mhz alapórajelét lehet növelni(húzni), így legalább a memóriád is gyorsulni fog.(az nem baj, ha az időzítése ezáltal növekedni fog vagy növelni kell) Van egy másik variáció, amikor leveszed a proci és a hypertranszport szorzóját és megprobálod 333mhz vagy fölé csalni a proci alapórajelét. Az első variáció az egyszerűbb, de némely játékoknál talán a második verzió többet hoz a konyhára. Az Athlon64-esek klubja topicban szerintem részletesebben tudnak segíteni.
[Szerkesztve]Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
Tiby77
csendes tag
hello
vedtem 1 am2 es msi k9n platinum alaplapot
3500+ am2 öt
van hozá 2db 512/667 extreme memori
alapon 2200 megy meg szeretném huzni csak nekm tudom hogy kell valaki le irná nekem mit mire állitsak a biosban
ac freezer 64 es hütö van rajta
elözö gépemet 3.2 + ot 2500 fel huztam stabil volt de az asus lap volt az 1x erübb volt szerintem
elöre is köszönömAki nem COD-ozik Ne is egyék!!!!
-
robyeger
addikt
Raymonnak is: Pihentem a PH!-ra és közben arra a következtetésre jutottam, hogy tényleg AM2 esetében mivel magórajelen nyomja kedves IMC-nk a témát, a valós sávszélt tényleg a minél gyorsabb memóriával tudjuk kihasználni DDR2-800-asal [link], a késleltetések szinte alig befolyásolják az összteljesítményt. (igazad volt ebben is Raymond ) Intelnél pont fordítva, mert az FSB theorikus sávszélnél nagyobb memória sávszél különbözete képez egy ''holt sávot'' a cpu számára, PCIE, USB, HDD, stb... még ugyan kaphat ebből, de ott a késleltetések nagyban javíthatják az összképet.
A gamepc lévő Sandra 2007-el készült tesztekkel sincs semmi baj [link] Van egy 100-asom rá, hogy Xelo-nál is 6400 alatt hozna a Sandra 2007, de nem az én korábbi téves elméletem miatt, ha nem azért amit ott le is írnak, az X2-ekhez képest fele akkora másodlagos gyorsítótár miatt. Ebből is látszik mennyivel másabb ''blokkszervezésben '' mér az Everest és a Sandra. Ezzel kapcsolatos okok miatt nem lehetett valószínűleg látni a régi verziós Sandrában vagy Everestben a nagyobb eredményeket, azt hogy tuningolva pedig még is, ez tovább komplikálja az egész megértését. Valami hatása van K8-nál az alapórajelnek az L2 cache-re vagy SQR-re, de csak nagy blokkszervezésű sávszélmérésben. A hsz-em véget még véletlenül se vegye senki készpénznek, csak hangosan gondolkodtam
[Szerkesztve]Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
erdoke
titán
válasz robyeger #551 üzenetére
''Mentségemre szóljon a bechmarkok régi verziói pl: Everest v2.6 még 6.4GB/sec alatt mutatták az Athlon64-eket''
Ez miért szólna mentségedre? Az akkori A64-ek IMC-je nem is tudott többet, csak ha tuningoltál.
Sokkal inkább érdemes azzal foglalkozni, hogy mennyit profitál az effektív memória-sávszélesség növekedéséből az A64, illetve mennyit bukik, ha visszaosztod a RAM-ot. A másik, valamivel kisebb jelentőségű kérdés az időzítések hatása a teljesítményre.
Nem akartad elhinni, hogy alig kisebb a rendszer teljesítményének növekedése a CPU túlhúzásának arányától, ha visszaosztott memóriával csinálod vs. arányosan emelt frekvenciájú, de gyengébb időzítésű RAM esetén.A legjobb aláírás a héten
-
robyeger
addikt
válasz #65675776 #565 üzenetére
Az Everest memória olvasást ahogy figyeltem sose befolyásolta jelentősen, az össz késleltetést annál inkább. Sandra érzékenyebb erre.
Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
robyeger
addikt
Lehet hogy elküldtök a jó francba, de még valami eszembe jutott, ha van még mód egy RightMark Memory Analyzer-t még kérhetek, [link] Részletesen kellene, nem csak az összpontszámok. De ha mégse, az se katasztrófa
Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
törölt tag
-
-
Raymond
félisten
válasz robyeger #551 üzenetére
Akkor remelem legkozelelebb hallgatsz is egy kicsit es megprobalosd megerteni amit az ember mondani akar neked, mert tok felesleges volt egy a legelejen is vilagos tenyt ilyen modon bizonygatni. Nyugodtan olvasd vissza a hsz-eket meg egyszer hogy tanulj valamit, mert ha megfigyeled minden allitasod/teoriad igaztalannak bizonyult a vegen ugy ahogy az azok kozlese utan meg lett mondva. Csak a stilusod miatt kicsit vertizzasztos volt megertatni veled. Igaz meg most is az a velemenyem hogy a legtobb dolgot nem erted, de ez van....
''B@sszus miért olyan drágák az X2-ek...''
Ajanlom figyelmedbe: [link]Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
-
robyeger
addikt
Elmodhatsz minden hülyének K8-al kapcsolatban nem fogok tiltakozni Azért is király Xelo gépe, mert láthatjuk, hogy tényleg támogatják az 1magos AM2 a DDR2-800-at, ha fél hivatalosan is. A gamepc-s tesztben valamit nagyon elbazseválhattak
-
Raymond
félisten
válasz Motion_Blur #550 üzenetére
Na pont ez a proci kellett neki bizonyitekkent. Csak legyszi csinald meg ugy ahogy itt [link] van, hogy mar tenyleg ne lehessen semmi kifogasa (Memoria bus 250Mhz, DRAMSB arany CPU/8). Koszonom
Szerk.: Ugy latom mar nem kell....
[Szerkesztve]Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Xelo
addikt
nahh itt van 5-5-5-12 beállításon:
[link]
nem is olyan rossz, hmm?
szerk:
daa-raa miért menne 2000Mhzen? ez nem X2
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
válasz Motion_Blur #550 üzenetére
Rosszul állítottad be a memória sebességet, ne 400-ra, hanem nagyobbra állísd a BIOSban. Azért várom a tiédet is , mert nehogy difi legyen már a 939 és az AM2 között, mert akkor tényleg újabb vitáknak néznénk elébe
-
robyeger
addikt
Ezer köszönet , teljes mértékig meg vagyok győzve. Mindenkitől bocsánatot kérek, hülyeségeket állítottam a K8-ról, az IMC magórajelen megy és nincs 1magra jutó korlát vagy, ha van is az jó magas lehet és fogalmam sincs mekkora(vagy hogy kell kiszámolni) ezt a theorikus érték. Korlátlan nem lehet az tuti Mentségemre szóljon a bechmarkok régi verziói pl: Everest v2.6 még 6.4GB/sec alatt mutatták az Athlon64-eket., érdekes dolog ez a programirás. Sandra is csak 2007-től mutatja rendesen, dicséret a ScienceMark 2.0-nak, csak azt nem lehetett a theorikushoz hasonlítani. Erre pihenek egyet ugye megértitek.
-
Fori23
őstag
A ''BenchDLL'' verzió számít. Pl.: 2.0.160.0 [link]
"mert ugye ritkán lát az ember egy futó gépben lángoló vinyót"-wnix
-
Elrood
őstag
A honlapon is megtalálható legújabb Everest az 3.01.
''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
Xelo
addikt
válasz robyeger #545 üzenetére
[link]
remélem megfelel, ha még kell vmiről kép szólj
a legújabb verzióval csináltam amit a www.lavalys.com -ról töltöttem le
jahh és természetesen minden alapon
szerk: wow mingy lesz ez jobb is: most látom hogy 5-5-5-18ként kezeli 5-5-5-12 helyett rácsapok a körmére
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
Úgy tudom a legújabb béta is v3.00.645, ha torrent , DCC+, eMule-n találtad, vigyázz lehet, hogy virus
-
robyeger
addikt
válasz #65675776 #540 üzenetére
Mutassál már nekem egy hivatalos Intel doksit, miszerint hogyan lehet kijátszani az EIST energiagazdálkodást támogató procik szorzózárját. Na kb. ez is ilyen dolog, tudni szeretném ennyi.
-
Raymond
félisten
válasz robyeger #539 üzenetére
''Nem tehetek róla enegem hajt a tökéletes megismerés(hogyan is működik a K8 architektúra)...''
No comment.
Egyebkent ha erdekel akkor kezdheted ezzel es tobb cikket nemigen kell mar elolvasnod rola: [link]
''1mag 200Mhz alapórajelen korlátozz 6.4GB/sec-re''
Nem korlatoz ertsd mar meg. Egyebkent meg mindig nem magyaraztad el hogyan is lehetseges az az IMC megosztas hogy aztan egy mag limitalva legyen.Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
törölt tag
-
robyeger
addikt
válasz #65675776 #537 üzenetére
Nem tehetek róla enegem hajt a tökéletes megismerés(hogyan is működik a K8 architektúra) és nem elégítenek ki egyik processzor gyártótól sem a marketing sallangok. Ha úgy nézzük, hogy az A64-es procik lefelé szorzózár mentesek(kijátszhatók), akkor tényleg lényegtelen otthoni használatnál(tuningnál), hogy 1mag 200Mhz alapórajelen korlátozz 6.4GB/sec-re.
-
törölt tag
-
robyeger
addikt
válasz Red Rebcs #534 üzenetére
Ja bocs, fejből nem mennek nekem az AMDs alaplap jelölések Nem tudsz valakit e nemes feladatra?
-
robyeger
addikt
válasz Red Rebcs #533 üzenetére
Tesztlaborok azt állítják az 1magos AM2 prociknál is lehet DDR2-800Mhz-es memória osztót beállítani, persze az AMD hivatalosan nem vállal rá garanciát csak DDR2-667 ig, kb. olyan ez szerintem, mint venice-hez a DDR1-500 támogatás, englishül: ''unofficial''
-
Red Rebcs
tag
válasz robyeger #532 üzenetére
Mondjuk a ddr 501
és ezzek elég jó ramok hogy ilyen órajelen igy mennek
a legtöbb ram 400-on nem tud ilyen késleletetést kicsikarni magából nem hogy még
nagyobb órajellen
mire mennék a venice-al?
754-nem van
ha elérnék 3500-3700 olvasást biztosan benyőgnéd hogy nem léptem tul a 6400-at
[Szerkesztve]netre 1 magós semprón játékra 4 magós athlon
-
Red Rebcs
tag
válasz robyeger #519 üzenetére
Valóban van egy kicsi limit az egy magos és kétmagos amd-nél
a kétmagos kicsit lassabban ólvassa és irja a rammot mint az egy magos
mivel visszafogja a két magot összekötő sin
amúgy az 1 mag AM2 csak ddr2667 kezel ramot
mig a kétmagos AM2 800 ig
ezáltal ha 800-as ramokat használsz győzz a kétmagos (de csak AM2 esetén 939 nél egymagos a jobb)netre 1 magós semprón játékra 4 magós athlon
-
robyeger
addikt
válasz Red Rebcs #530 üzenetére
Hali! Ezt szeretném ha valaki megvalósítaná 1magos AMD procijával Everest v3.0 alatt: [link], konkrétan egy ehhez hasonló [link] screenshot kellene, csak 1magos procival. (amúgy hol látsz itt tuningot?) Remélem a tiéd venice magos?
-
robyeger
addikt
Istenem az ég küldött téged ebbe a topicba. Léci ajándékozzál már meg minket egy Everest v3.0 valós memória olvasási screenshot-al. Minden gyári alapra legyen beállítva a BIOSba. No tuning. Előre is köszönöm!!!
-
Xelo
addikt
ide nem írtam, de közben meglett az AM2 konfigom, nagggggyon frankó - atomstabil pedig nVidia lap és ATI VGA sokkal stabilabb mint az előző PCm
-
rob210
nagyúr
válasz robyeger #524 üzenetére
Ez most komoly???
Én inkább ebbe a vitába nem szálok bele, ember ez nagyon nagy gázzzzzz.
Az fel sem merül benned, hogy a sandra egy fos?
Ráadásul a sandra két magra méri ugyan azt az eredményt mint az egymagos.
Számolj utánna.
100-200-pont körüli lesz a külömbség.
Azaz az egymagos proci eredményét szorozd meg kettővel.
Mivel a sandra mind a két mag mér egyet és aztán összeadja az eredményeket.
Nem tudom már hol olvastam de tudom hogy valamelyik komolyabb tesztoldalon volt, ez így feketén fehéren leírva.
Attól még valós alkalmazás esetén nem érzékelhető a külömbség, hogy egy program ezt írja ki
De bemegyek a boltba és kitesztelem neked komolyan mondomRenault power
-
robyeger
addikt
Csak barátian próbáltam megjegyezni, hogy ''fene bele nem venice magos procid van'', mert a memóriád meg lenne hozzá . Amúgy felőlem nyugodtan megbeszélhetitek a ti verziótokat, de én szerintem ez nem fedi a valóságot. Ha pedig be akarsz szállni a vitába emlékeztetőül, ezt a tesztet kellene kimagyaráznod?* vagy megcáfolnod: [link], miszerint a SiSoft Sandra 2007 - Memory Bandwidth Benchmark mérések eredményeinél miért maradnak le jócskán(drasztikusan) az 1magos AM2-es procik a dupla magosakkal szemben.
-
rob210
nagyúr
Nem ugy ahogy te mondod hogy az egymagos limitalva van 6400MB/s-re. Amit en mondok az az, hogy a kulonbseg az egymagos es a ketmagos kozott csak annyi hogy a ketmagosnal kicsit alacsonyabb az elert savszelesseg, mert a ket mag kozti kommunikacio is elvesz valamit az eroforrasokbol. Egyebkent ez latszik minden eddigi tesztben ha ugyanazt a memoriat hasznalod mindket esetben ugyanazokkal a beallitasokkal.
Ehhez azért tegyük hozzá, hogy ha kitiltod az egyik magot.
Akkor alapon ugyan azt az eredményt fogod elérni.
Mivel ténylegesen a két mag közötti kommunikáció amivel lasabb az X2-es proci.
Tehát itt tulajdonképpen bizonyítást is nyert a vita.
SZerintem na de én ezekszerint csak egy offffffer vagyokRenault power
-
rob210
nagyúr
válasz robyeger #520 üzenetére
Nem vettem ilyet csak mint látod nekem 3700+-os a procim aki keveset ért az A64 hez tudja nincs venice.
Tehát az írásod miszerint ilyet keresek csak venice magosat.
Minek írod le ha tudod, hogy ez nem az??
Na félre értés ne essék én nem vitatkozni akarok csak néha olyan dolgokat írsz, amiket szerintem jómagad se értesz vagy ha igen akkor velünk van a baj fórumozókkal.
Kevesebb off?????hm.............Renault power
-
Raymond
félisten
válasz robyeger #519 üzenetére
''Athlon64-es prociról van szó, minél nagyobb a magórajele és minél nagyobb a hozzá tett memória órajele, minél kisebb a mem időzítése, annál többet fog hozni a proci valós memória olvasásban,''
Ezt allitom pontosan.
''Tök mind1, hogy hány magos'' es ''tehát korlátozó tényezőnek a magok számát nem ismered el.''
Nem ugy ahogy te mondod hogy az egymagos limitalva van 6400MB/s-re. Amit en mondok az az, hogy a kulonbseg az egymagos es a ketmagos kozott csak annyi hogy a ketmagosnal kicsit alacsonyabb az elert savszelesseg, mert a ket mag kozti kommunikacio is elvesz valamit az eroforrasokbol. Egyebkent ez latszik minden eddigi tesztben ha ugyanazt a memoriat hasznalod mindket esetben ugyanazokkal a beallitasokkal.
''...a gamepc tesztéről nem is beszélve
Mar tobbszor elmondtam az miert nem ugy van ahogy te elkepzeled, azokat az erveimet med mindig nem dontotted meg se szamokkal se mas magyarazattal.
'' magonként jelentkező jelentős nagyságú differenciát szerintem már bőven bizonyítottam.''
Mivel? Remelem nem arra az FX57 es FX60 tesztre gondolsz. Megintcsak ugyanazt mondom mint eddig - ne keress mindenfele orult nyelvu weboldalakat orult programokkal, szamtalan angol/nemet/francia/magyar teszt van Sciencemark, Sandra vagy epp Everest eredmenyekkel.
''Látom nincs értelme addig egymás fülét rágnunk, míg meg nem mutatom azt az ominózus Everest screenshot-ot.''
Pontosan. Addig meg elmagyarazhatod hogy osztodik a savszel. Nyugodtan rajzold az a linkelt kepet ha akarod. vagy hasznald a muhelyes peldamat. Vagy ahogy akarod.
-
robyeger
addikt
Ugyan nem vagyok modi, de talán kevesebb off hozzászolás kellene a részedről és azt honnan vetted, hogy én 3700+ venice magos procit keresek????
-
robyeger
addikt
Összefoglalom, te mit állítsz:
Tök mind1, hogy hány magos Athlon64-es prociról van szó, minél nagyobb a magórajele és minél nagyobb a hozzá tett memória órajele, minél kisebb a mem időzítése, annál többet fog hozni a proci valós memória olvasásban, tehát korlátozó tényezőnek a magok számát nem ismered el.
Ugyan ezen elméletedet már az FX57 és az FX60 összhasonlítós teszt is megdöntötte, a gamepc tesztéről nem is beszélve.
Az Everest screenshot-al is csak számszakilag akarom neked konkrétabban bizonyítani a 6400MB/sec limit határt magonként, mert a magonként jelentkező jelentős nagyságú differenciát szerintem már bőven bizonyítottam.
Látom nincs értelme addig egymás fülét rágnunk, míg meg nem mutatom azt az ominózus Everest screenshot-ot.Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
robyeger
addikt
Szép dolog a vallásosság , azt tudom javasolni, mint a többi kételkedőnek, próbálj valami közvetlen bizonyítékot szolgáltatni, hogy nincs igazam
-
robyeger
addikt
A fen bele, nem venice magos procid van , pedig hasonló Everest screenshot-ot hajtok, csak no tuningal.
-
rob210
nagyúr
Nem szorosan a témához tartozik de azért javaslom nézzétek meg.
Az egyetlen dolog ami miatt nem váltottam AM2-re az ez.
Majd ha ilyen stabil lesz az AM2-is /kiforrott technológia akkor váltok/.
[link]Renault power
-
Raymond
félisten
válasz robyeger #510 üzenetére
''Az a 400Mhz sima memória beállítás tuti 6.4GB/sec alá esik a valós átviteled...''
Na ez a forradalmi megallapitas siman van akkora jelentosegu mint a ''kek az eg'', ''a nap minden reggel felkel'' vagy a ''fejsze nem lebeg a vizen'' es tarsai. Mar hogyne esne amikor a 400Mhz memorianak pont 6400MB/s a max savszelessege es eddig 100% effektivitasu memoria kontrollert nem csinalt senki. Egyebkent kismilloszor meg lett mondva mar itt is hogy ennek a memorianak annyi a limitje.
''...összevetünk dupla magot támogató és dupla magot nem támogató memória benchmark eredményeket. pl: 5000+ -nál 7.8GB/sec <-> a 6.3GB/sec -hez viszonyítva.''
Mit is viszonyitottal most mihez? Mar csak a hecc kedveert...
''Szóval mivel neked dupla magos procid van , ha általában olyan progikat használsz, amik támogatják a többszálas utasításvégrehajtást (pl: nem játékok), akkor nem szükséges 250Mhz körüli alapórajelet használni, hanem szimplán a maximális proci szorzóval addig emelni a gyári 200Mhz-et, amíg csak bírja a tuningot.''
Na mit is akartal most itt mondani? Mert hogy ertelme nincs az biztos.
''A Sandra 2007 ahogy eddig figyeltem bla bla bla''
???
''Egy AM2 X2 3800+-nál tuning nélkül Sandrával ellentétben inkább 533Mhz-es memória órajel és minél kisebb késleltetés az eredményesebb, mint 800Mhz mem órajel, amihez 12.8Ghz theorikus sávszél tartozik, de a proci 2Ghz magórajele 6.5GB/sec-re korlátoz ''
??? Nezd meg mar megint az Xbitlabs-os tesztet. Milyen eredmenyeket ertek el egy 2.6Ghz procival es 533Mhz RAM-al ? Itt a link megegyszer hogy ne kelljen keresgelned [link] Meg egy gyorsabb mag sem hoz ki a DDR2-533 memoriabol 6.5GB/s-t....
-
Raymond
félisten
válasz robyeger #509 üzenetére
Ne felj nem kotok bele semmibe, ugyanazokkal a beallitasokkal mint az X2-es shot minimum ugyanazt az eredmenyt fogod kapni, de valoszinuleg inkabb jobbat.
Ad ''Elektronikai megközelítés''
Ennyi marhasagot reg olvastam egy helyen, pedig kitetttel magadert mar ebben a topicban is eddig.
''...ha a memória az IMC keresztül közvetlenül a mag L2 cache-hez kapcsolódna...''
Ezt en meg mas sem nem allitotta soha. Te jottel ezzel, ne akard hogy megkeressem a hsz-idet.
''...olyan ''oszcilátor'' kellene ami pl: 2000Mhz és 250Mhz között teremtene kapcsolatot...''
LOL - milyen oszcilator? Nezd mar meg mit jelent ez a szo kerlek...
''pl: 2000Mhz és 250Mhz között teremtene kapcsolatot, örült nagy a két órajel között a különbség,na most 90nm környezetben ez kivitelezhetetlen...''
El kell arulnom neked hogy egy prociban annal kulomb dolgokat veghezvisznek mint ket kulonbozo orajelen mukodo funkcionalis egyszeg osszekapcsolasa. Ja, es semmi koze ennek a 90nm vagy mas csikszelessegu gyartasi folyamathoz.
''A kegyetlen valóság az, hogy az IMC a proci alapórajele (200Mhz) és memória busz órajele között lát el ''oszcilátori'' feladatokat,...''
A kegyetlen valosag az hogy megint felrebeszelsz. Az IMC a memoriabol olvassa ki az adatokat es tovabitja a processor tobbi egyszegenek feldolgozasra az Crossbar switch-en keresztul.
''...így jön ki a theorikus sávszélhatár 1magra 200Mhz x 128bit/8 x 2= 6400MB/sec''
Megintcsak megkerdem hol? Egy switch nem ugy mukodik ahogy azt te az agyadban felvazoltad. Ott a kep a #487-ben. Nyugodtan rajzolj/irj bele es linkeld vissza mi tortenik ha az egyik magot kikapcsolod.
''...hogy tiszta humbug az AMD részéről, hogy a magórajelhez képzi a memória osztót.''
He?Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
robyeger
addikt
Az a 400Mhz sima memória beállítás tuti 6.4GB/sec alá esik a valós átviteled, és nálad sajnos a 2Ghz magórajel limitálja az átvitelt 6.5GB/sec-re, míg egy magas órajelű procinál sokkal nagyobb különbség mérhető gyári beállításokon is, ha összevetünk dupla magot támogató és dupla magot nem támogató memória benchmark eredményeket. pl: 5000+ -nál 7.8GB/sec <-> a 6.3GB/sec -hez viszonyítva.
Szóval mivel neked dupla magos procid van , ha általában olyan progikat használsz, amik támogatják a többszálas utasításvégrehajtást (pl: nem játékok), akkor nem szükséges 250Mhz körüli alapórajelet használni, hanem szimplán a maximális proci szorzóval addig emelni a gyári 200Mhz-et, amíg csak bírja a tuningot.
Raymond-nak is: A Sandra 2007 ahogy eddig figyeltem túl nagy jelentőséget ad a memóriabusz és a processzort limitáló sávszélkülönbségeknek, ezért igazán csak DDR2-800Mhz memóval hoz jó adatokat, pedig ez egy holt sáv(a proci számára, XBAR-nak nem), a többi tesztprogram eredményekben nincs is meg ez a nagy difi. Egy AM2 X2 3800+-nál tuning nélkül Sandrával ellentétben inkább 533Mhz-es memória órajel és minél kisebb késleltetés az eredményesebb, mint 800Mhz mem órajel, amihez 12.8Ghz theorikus sávszél tartozik, de a proci 2Ghz magórajele 6.5GB/sec-re korlátoz .
-
robyeger
addikt
Már kértem a PH! ilyen Everest screenshot-ot. Feltételezem nem mernek adni, mert te tuti belekötnél, hogy jobb memória időzítésekkel, jobb eredmény érthető el Be kell látni 1mag csak 6,4GB/sec jutt.
Elektronikai megközelítés: Gondolj bele, ha a memória az IMC keresztül közvetlenül a mag L2 cache-hez kapcsolódna, akkor olyan ''oszcilátor'' kellene ami pl: 2000Mhz és 250Mhz között teremtene kapcsolatot, örült nagy a két órajel között a különbség,na most 90nm környezetben ez kivitelezhetetlen vagy ha meg is oldható rettentő költséges lenne az tuti. A kegyetlen valóság az, hogy az IMC a proci alapórajele (200Mhz) és memória busz órajele között lát el ''oszcilátori'' feladatokat, így jön ki a theorikus sávszélhatár 1magra 200Mhz x 128bit/8 x 2= 6400MB/sec. , ezért magyarázom, hogy tiszta humbug az AMD részéről, hogy a magórajelhez képzi a memória osztót.
-
siriq
őstag
Hello
En a legegyszerubb megoldast valasztottam. Fogtam magam es az everestbeli eredmenyhez viszonyitom az egeszet. Ala` mit visz az enyem 400 on es a sima. Nna ha azt nezem akkor kozel azonos redmeny fog kijoni mind 1 mag mind 2 magnal. Ez most hirtelen gondolkoztam es szamoltam az agyamban igy keson este de lehet tevedek.\
szerk: a sisof sandraban meg sosem hittem szerintem nem is fogok.
[Szerkesztve]Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
Raymond
félisten
válasz robyeger #500 üzenetére
Ahogy mondtam, maradj a temanal. Egy hsz-en belul is gondod van kovetni a sajat ''logikadat'', ne keverj ide megint valami uj programot uj procikkal.
Egymagos S939, 2000Mhz CPU, 200Mhz EC, 250Mhz RAM, Everest3 bench. Van akarmennyi ilyen proci tulaj a PH!-n is, hat kerd meg valamelyiket hogy bizonyithasd allitasod.Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Raymond
félisten
válasz robyeger #499 üzenetére
Nem mindegy. Sikerult egy Everest eredmenyt kapnod egy S939 egymagos processorbol a kivant beallitasokkal amivel bebizinyitottad hogy nem volt igazad abban hogy 200Mhz kulso orajel limitalja az S939 procikat es soha nem fognak tobb mint 6400MB/s atvitelt kimutatni akarmilyen gyors memoriat raksz is alajuk. Aztan talaltad ki hogy az orult ''osztott IMC'' teoriad miatt az egymagos nem lesz kepes erre. Meg mindig arra varunk hogy ezt egy egymagos S939 Everest screenshot-aval bizonyitsd ugyanolyan beallitasok mellett mint amiket az X2-vel kaptal (2000Mhz CPU, 200Mhz EC, 250Mhz memoria).
''Egy Athlon X2 3800+ 939-es DDR500-al képes átlépni a 6,4GB/sec-t valós memória olvasásban, az egy magos Athlon64-ek gyári 200Mhz alapórajelen meg nem, hiába raksz alájuk akár milyen gyors memóriát és akár milyen szoros időzítéseket állítasz be.''
Itt tartunk egyelore. Maradj a temanal. Majd ha ezt az egyszeru dolgot megtargyaltuk visszaterhetunk az AM2-re is amit mar tobbszor elmagyaraztak de meg mindig nem erted.Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
robyeger
addikt
Most már tényleg nem kell sokat várni és itt lesz kis hazánkban is az Intel új csodája a Conroe. Akkor vesd össze az árakat és ami számodra jobban megéri. Szerintem 1magos prociban nem éri meg AM2-t venni, mert akkor inkább valami olcsó használt 939-et vagy Prescott/Cedar Mill-t.
-
Calibos
addikt
Egy laikus számára, megmondaná nekem valaki hogy AM2 technológiának jelenleg mi az előnye/erőssége, vagy érv amiért meg kellene vennem! Persze ha úgy döntenék hogy holnap veszek egy ilyen konfigot, és mára gondoltam, nem 1 év múlva...
remélem érthető a kérdésem
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 8600K 6mag 6szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Processzor felvásárlás
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10900F 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest