Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
robyeger
addikt
Raymonnak is: Pihentem a PH!-ra és közben arra a következtetésre jutottam, hogy tényleg AM2 esetében mivel magórajelen nyomja kedves IMC-nk a témát, a valós sávszélt tényleg a minél gyorsabb memóriával tudjuk kihasználni DDR2-800-asal [link], a késleltetések szinte alig befolyásolják az összteljesítményt. (igazad volt ebben is Raymond
) Intelnél pont fordítva, mert az FSB theorikus sávszélnél nagyobb memória sávszél különbözete képez egy ''holt sávot'' a cpu számára, PCIE, USB, HDD, stb... még ugyan kaphat ebből, de ott a késleltetések nagyban javíthatják az összképet.
A gamepc lévő Sandra 2007-el készült tesztekkel sincs semmi baj [link] Van egy 100-asom rá, hogy Xelo-nál is 6400 alatt hozna a Sandra 2007, de nem az én korábbi téves elméletem miatt, ha nem azért amit ott le is írnak, az X2-ekhez képest fele akkora másodlagos gyorsítótár miatt. Ebből is látszik mennyivel másabb ''blokkszervezésben'' mér az Everest és a Sandra. Ezzel kapcsolatos okok miatt nem lehetett valószínűleg látni a régi verziós Sandrában vagy Everestben a nagyobb eredményeket, azt hogy tuningolva pedig még is, ez tovább komplikálja az egész megértését. Valami hatása van K8-nál az alapórajelnek az L2 cache-re vagy SQR-re, de csak nagy blokkszervezésű sávszélmérésben.
A hsz-em véget még véletlenül se vegye senki készpénznek, csak hangosan gondolkodtam
[Szerkesztve] -
-
robyeger
addikt
Mutassál már nekem konkrétan, olyan AMD K8-as lapot, ahol a proci órajelétől teljesen függetlenül tudom állítani a memória órajelét?? Kiváncsian várom, hiszen a K8-nál a processzoron belül van a memória vezérlő, ezért nincs az a chipset ami onnan ki tudná ragadni
Intel platfromon ugyan létezik hasonló (Ati RD600 vagy NForce4 IE északi hídak), de ott se teljesen függetlenek, csak nagyon finom osztásokat(FSB : DRAM) képez.
És te találtál cáfolatot a ''shared integrated memory controller''-re???
[Szerkesztve] -
-
robyeger
addikt
Elismertem, hogy függ az architektúra kialakításától is. Nem tudom miért akarsz ezen lovagolni??
Mit meséljek a Prescott-omról?
266Mhz FSB mellett, 533Mhz hajtom a ramomat 1.9V-on, 3-3-3-9 felállásban. 667Mhz-n 2,2V-on, is birja ezen időzítéseket, de mivel kicsi a teljesítmény különbség(többlet) forumozás alatt, amit te magyarázol, ezért inkább az alacsonyabb órajelen és feszültségen hajtom
-
robyeger
addikt
Most szerintem elbeszélünk egymás mellett, és nem az hogy mást gondolunk
Képzeld el 939-nél a memória vagy IMC felől érkező adatok először az SQR-be kerültek bel és innen döntötte el a proci, hogy melyik mag L2 cache-be rakja be(mind2-be max. csak ugyan azon adat mehetett), míg AM2 X2-nél egy idő pillanatban mind2 mag L2 cache-be tölthet be különböző adatokat a memória(IMC) felől, ezért duplázódik a 6.4 -> 12.8GB/sec-re.
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
Még1x: Nem én talátam ki a ''shared'' elnevezést és 939-nél miért nem használták, miért csak most jött elő az AM2 X2-nél????? (olyan szempontból jó a szóhasználat, hogy nem két IMC van, hanem csak 1db)
Ki beszélt arról, hogy a valós memória sávszél a processzor felé meghaladhatja a memória theorikus sávszélességét, mert én nem! -
robyeger
addikt
Én azt szoktam mindig a DDR2 tulajoknak ajánlani: általánosságban a memória legkisebb időzítése mellett a lehető legnagyobb órajelen érdemes hajtani (persze a memória alapórajele sose legyen kisebb, mint a proci alapórajele) Azért emelem ki az ''általánosságban'' szót, mert ez nem csak architektúra, hanem alkalmazás függő is
Az pedig, hogy a különbségek kicsik, szubjektív dolog. Itt ebben a közegben tényleg elég kicsiViszont, ha egy Pentium 1 gép teljesítményéhez hasonlítjuk akkor nagy
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
-A külső órajelet összekeverhetted a mag órajellel
-Nem vagyok nyelvtan zseni és mint irtam szerintem is hülye elnevezés az AMD részéről ez az ''osztott'' szó.Jól látszik a tesztekben, ha olyan szintetikus memória benchmarkkal mérik a AM2 X2-ket, ami nem tudja kihasználni a több magos procikat(a régebbiek mind ilyenek), akkor ugyan ugy nem haladja meg a 6,4GB/sec-t az eredmények.
-
robyeger
addikt
Rejtélyes a ''shared IMC'', ebben totál egyetértünk
Mert érdekes módon a 939-nél nem volt ott a ''shared'' szócska, és lám hirtelen ott termett AM2 X2-nél szinte a semmiből. Én is más nevet adtam volna az AMD helyében, nem azt hogy ''osztott'', de az van, nem tehetünk semmit
Hangsúlyozom csak AM2 X2-nél van ez, az 1magos AM2-nél tök ugyan az a szitú, mint 939-nél csak DDR1 helyett DDR2-vel dolgozunk.
-
törölt tag
'' A platform nem lesz túl hosszú életű, hiszen a következő év végére már napvilágot lát a Merom, amely a Yonah 64 bites utódaként készül. A hírforrás a fogyasztásról is közöl némi információt: az itt nem említett E-sorozat jellemző fogyasztása (TDP) 50 watt feletti, míg a T-sorozatnál 25-49 watt, az L-sorozatnál 15-24 watt, az U-nál pedig 14 watt alatt marad. ''
[link]
Vagy ajánlom a Nagy Core 2 Duo topic nyító hozzászólását.
Amúgy a Woodcresttel pont nem az volt a céljuk, hogy lenyomják a fogyasztást, mert Opteron agyonverte Xeonokat? -
dokar
addikt
De azt ugye te is belátod, hogy chipkészletek miatt teljes egészében elítélni az AMD konfigot badarság?
Az tény, hogy az NF4-esek melegedősebbre sikerültek. Nekem NF3 van, full húzva + terhelve a proc, max 32-34°C az NF3 chip. Hamarosan kap tőlem egy chipset voltmodot is, akkor majd kiderül ez is tud-e úgy melegedni, mint az NF4. -
Mackósajt
senior tag
Na igen, de mégis, kik ''lophatták'' ki a gyárból? Nyilván a jó belső kapcsolatokkal rendelkező Intel rajongók.
Ezzel nem akarom kétségbe vonni, hogy a Conroe jó, de azért nem árt két lépés távolság ezektől az előzetesektől.
Egyébként valóban, mintha eltűnt volna az Anandtech-en olvasott Conroe teszt. Hiába kerestem ma, de azt hittem én emlékeztem rosszul a helyre.
[Szerkesztve] -
Frigo
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ph A chipgyártó újfajta foglalatba illeszkedő processzorokat indított útjukra, melyek már DDR2 memóriavezérlőt kapnak. Vajon hogyan hat ez a teljesítményre?
- Musk, X, a deepfake-törvény és a szólásszabadság
- Robogó, kismotor
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- EAFC 25
- PlayStation 4
- Zyxel NAS326
- További aktív témák...
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 4TB WD RED 3,5 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest