Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung LCD és LED TV-k
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Új hozzászólás Aktív témák
-
robyeger
addikt
Raymonnak is: Pihentem a PH!-ra és közben arra a következtetésre jutottam, hogy tényleg AM2 esetében mivel magórajelen nyomja kedves IMC-nk a témát, a valós sávszélt tényleg a minél gyorsabb memóriával tudjuk kihasználni DDR2-800-asal [link], a késleltetések szinte alig befolyásolják az összteljesítményt. (igazad volt ebben is Raymond ) Intelnél pont fordítva, mert az FSB theorikus sávszélnél nagyobb memória sávszél különbözete képez egy ''holt sávot'' a cpu számára, PCIE, USB, HDD, stb... még ugyan kaphat ebből, de ott a késleltetések nagyban javíthatják az összképet.
A gamepc lévő Sandra 2007-el készült tesztekkel sincs semmi baj [link] Van egy 100-asom rá, hogy Xelo-nál is 6400 alatt hozna a Sandra 2007, de nem az én korábbi téves elméletem miatt, ha nem azért amit ott le is írnak, az X2-ekhez képest fele akkora másodlagos gyorsítótár miatt. Ebből is látszik mennyivel másabb ''blokkszervezésben '' mér az Everest és a Sandra. Ezzel kapcsolatos okok miatt nem lehetett valószínűleg látni a régi verziós Sandrában vagy Everestben a nagyobb eredményeket, azt hogy tuningolva pedig még is, ez tovább komplikálja az egész megértését. Valami hatása van K8-nál az alapórajelnek az L2 cache-re vagy SQR-re, de csak nagy blokkszervezésű sávszélmérésben. A hsz-em véget még véletlenül se vegye senki készpénznek, csak hangosan gondolkodtam
[Szerkesztve]Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
robyeger
addikt
Annyi, tévedtem, mikor azt hittem, hogy csak az AM2-ben van shared IMC, mert van a 939 X2-kben, viszont ha utánna nézel(pl.: #469) az 1magos A64-eknél nem fogja sose átlépni a 6,4GB/sec theorikus határt a CPU számára elérhető valós memória sávszélt.
Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
robyeger
addikt
Mutassál már nekem konkrétan, olyan AMD K8-as lapot, ahol a proci órajelétől teljesen függetlenül tudom állítani a memória órajelét?? Kiváncsian várom, hiszen a K8-nál a processzoron belül van a memória vezérlő, ezért nincs az a chipset ami onnan ki tudná ragadni Intel platfromon ugyan létezik hasonló (Ati RD600 vagy NForce4 IE északi hídak), de ott se teljesen függetlenek, csak nagyon finom osztásokat(FSB : DRAM) képez.
És te találtál cáfolatot a ''shared integrated memory controller''-re???
[Szerkesztve]Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
robyeger
addikt
Ami megnyilvánul a szintetikus tesztekben az minden más alkalmazásban is megnyilvánul, hogy milyen mértékben az már egy másik kérdés Utálod a szintetikus teszteket, te dolgot , azért nehogy oda lyukadjunk ki, hogy tök feleslegesek és haszontalanok
Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
robyeger
addikt
Elismertem, hogy függ az architektúra kialakításától is. Nem tudom miért akarsz ezen lovagolni?? Mit meséljek a Prescott-omról? 266Mhz FSB mellett, 533Mhz hajtom a ramomat 1.9V-on, 3-3-3-9 felállásban. 667Mhz-n 2,2V-on, is birja ezen időzítéseket, de mivel kicsi a teljesítmény különbség(többlet) forumozás alatt, amit te magyarázol, ezért inkább az alacsonyabb órajelen és feszültségen hajtom
-
robyeger
addikt
Most szerintem elbeszélünk egymás mellett, és nem az hogy mást gondolunk Képzeld el 939-nél a memória vagy IMC felől érkező adatok először az SQR-be kerültek bel és innen döntötte el a proci, hogy melyik mag L2 cache-be rakja be(mind2-be max. csak ugyan azon adat mehetett), míg AM2 X2-nél egy idő pillanatban mind2 mag L2 cache-be tölthet be különböző adatokat a memória(IMC) felől, ezért duplázódik a 6.4 -> 12.8GB/sec-re.
-
robyeger
addikt
Még1x: Nem én talátam ki a ''shared'' elnevezést és 939-nél miért nem használták, miért csak most jött elő az AM2 X2-nél????? (olyan szempontból jó a szóhasználat, hogy nem két IMC van, hanem csak 1db)
Ki beszélt arról, hogy a valós memória sávszél a processzor felé meghaladhatja a memória theorikus sávszélességét, mert én nem!Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
robyeger
addikt
Én azt szoktam mindig a DDR2 tulajoknak ajánlani: általánosságban a memória legkisebb időzítése mellett a lehető legnagyobb órajelen érdemes hajtani (persze a memória alapórajele sose legyen kisebb, mint a proci alapórajele) Azért emelem ki az ''általánosságban'' szót, mert ez nem csak architektúra, hanem alkalmazás függő is
Az pedig, hogy a különbségek kicsik, szubjektív dolog. Itt ebben a közegben tényleg elég kicsi Viszont, ha egy Pentium 1 gép teljesítményéhez hasonlítjuk akkor nagy
-
robyeger
addikt
-A külső órajelet összekeverhetted a mag órajellel
-Nem vagyok nyelvtan zseni és mint irtam szerintem is hülye elnevezés az AMD részéről ez az ''osztott'' szó. Jól látszik a tesztekben, ha olyan szintetikus memória benchmarkkal mérik a AM2 X2-ket, ami nem tudja kihasználni a több magos procikat(a régebbiek mind ilyenek), akkor ugyan ugy nem haladja meg a 6,4GB/sec-t az eredmények.Keresem a 9th Company: Roots Of Terror játék magyar feliratos változatát,mindenféle megoldás érdekel; Intel Pentium-D940/''C1''stepping/ (1.3V-200x16) @ (1.43V-333x12) 4Ghz
-
robyeger
addikt
Rejtélyes a ''shared IMC'', ebben totál egyetértünk Mert érdekes módon a 939-nél nem volt ott a ''shared'' szócska, és lám hirtelen ott termett AM2 X2-nél szinte a semmiből. Én is más nevet adtam volna az AMD helyében, nem azt hogy ''osztott'', de az van, nem tehetünk semmit Hangsúlyozom csak AM2 X2-nél van ez, az 1magos AM2-nél tök ugyan az a szitú, mint 939-nél csak DDR1 helyett DDR2-vel dolgozunk.
-
robyeger
addikt
Úgy érzem most szinkronban van a véleményünk , ezt próbálom egyeseknek bemagyarázni, hogy ha nem 2magos AM2 prociról van szó és nincs osztott IMC, akkor 6.4GB/sec nem fogja meghaladni a valós memória átvitel ha fene fenét eszik is.
-
törölt tag
'' A platform nem lesz túl hosszú életű, hiszen a következő év végére már napvilágot lát a Merom, amely a Yonah 64 bites utódaként készül. A hírforrás a fogyasztásról is közöl némi információt: az itt nem említett E-sorozat jellemző fogyasztása (TDP) 50 watt feletti, míg a T-sorozatnál 25-49 watt, az L-sorozatnál 15-24 watt, az U-nál pedig 14 watt alatt marad. ''
[link]
Vagy ajánlom a Nagy Core 2 Duo topic nyító hozzászólását.
Amúgy a Woodcresttel pont nem az volt a céljuk, hogy lenyomják a fogyasztást, mert Opteron agyonverte Xeonokat? -
radírfej
senior tag
és a probléma itt van, bár egy átlaguser nem használ 6-7 hdd-t, de elméletileg tudna kéne kezelni minden sallang nélkül a chipsetnek (alaplap(ok)nak...) gyakorlatilag nem tudja. és nem mentség, hogy a felhasználók 1% át érinti...
Másolat másolatának a másolata, de eredetileg is ilyen volt.
-
dokar
addikt
De azt ugye te is belátod, hogy chipkészletek miatt teljes egészében elítélni az AMD konfigot badarság?
Az tény, hogy az NF4-esek melegedősebbre sikerültek. Nekem NF3 van, full húzva + terhelve a proc, max 32-34°C az NF3 chip. Hamarosan kap tőlem egy chipset voltmodot is, akkor majd kiderül ez is tud-e úgy melegedni, mint az NF4.extra - SEXRay
-
siriq
őstag
Azert vannak pedlanyok az amd-nel is amik keveset esznek. Pl az enyem 1.275 on megy igaz meg ala nem mentem mert nem volt idom tesztelni. Talan megy 1.25 ha mazlim van vagy lejjebb. Az sem fogyaszt sokat. CnqQ nelkul idle 25 fok.
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
Mackósajt
senior tag
Na igen, de mégis, kik ''lophatták'' ki a gyárból? Nyilván a jó belső kapcsolatokkal rendelkező Intel rajongók.
Ezzel nem akarom kétségbe vonni, hogy a Conroe jó, de azért nem árt két lépés távolság ezektől az előzetesektől.
Egyébként valóban, mintha eltűnt volna az Anandtech-en olvasott Conroe teszt. Hiába kerestem ma, de azt hittem én emlékeztem rosszul a helyre.
[Szerkesztve] -
Frigo
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i5 8600K 6mag 6szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i7 9700 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest