Új hozzászólás Aktív témák
-
robyeger
addikt
válasz
#65675776 #398 üzenetére
Nem érted mit akarok, pedig... X2? milyen AM2 vagy 939??? A64? milyen AM2 vagy 939 vagy 754 vagy micsoda??? Szóval egy 939-nek felemeled a külső órajelét, akkor tényleg butaság lenne vissza osztani a ramot, én nem erről beszéltem, hanem szinkron meghajtásról, mikor 250Mhz a külső CPU órajel és 500Mhz-en megy a ram is. A 200Mhz-nél lévő 6.4GB/sec elérhető elméleti sávszél, 250-nél 8GB/sec-re bővül. Értsd már meg az AM2 X2-nél a két mag függetlenül egymástól használhatják a teljes!! elérhető 128bit széles memóriasávszélt(dual channel esetén), míg 939-nél a 2magra jutt összesen 1 x 128bit.
Azon pedig kár vitatkoznunk, hogy az elért teljesítménytöbblet mekkora egy adott alkalmazásnál, ez totál szubjektív, nekem sok és én hiszek a tuningban a kicsivel nagyobb szintetikus tesztek eredményeimben, neked kevésnek tünik, ezáltal nem látod értelmét bajlódni a tuningal és a teszt programokkal. Tiszteletben tartom a te véleményed, csak akkor ne azt próbáld elhittetni velem, hogy 0 teljesítménytöbbletet okoz, mert ez nem igaz. -
törölt tag
válasz
robyeger #397 üzenetére
Az első mondatod szép: ha emeled az X2 EC-jét, akkor profitál a növekvő sávszélből. Az A64 viszont csak akkor, ha emeled az EC-t és visszaosztod a RAM-ot. Micsoda logika, a sok barom tuningos meg inkább nem osztja vissza, ezzel veszít a teljesítményből. Mekkora lúzerek!!! Ezt Te sem gondolod komolyan. Vagy ha mégis, akkor tényleg nem ártana egy kicsit művelődni a témában. Vagy írd le egyértelműen mit akarsz mondani.
Osztott IMC továbbra sincs, csak a két mag közösen használja (ez az X2 létezésének első pillanataitól köztudott). Attól az ugyanúgy egy IMC lesz. Máshogy nem is lehetne megoldani.
Hasonlítsd össze egy A64 valós alkalmazásteljesítményét (Everest és vidéke szintetikus baromságok teljesen irrelevánsak) single channel és dual channel RAM esetén. Nem fogsz 10-15%-nál nagyobb eltérést tapasztalni sehol (tipikusan 5% környékén lesz a többlet). Innen nem nehéz kiszámolni, hogy mekkora a max sávszélességigénye az architektúrának. Megsúgom, elméleti sávszéllel és maximális teljesítménytöbblettel számolva is 4000MB/s alatti eredményt fogsz kapni. Engem nem érdekel, hogy egyesek az Everest és társai eredményekre izgulnak. Semmit sem árul el az architektúra valódi érzékeny pontjairól egy szintetikus teszt.
Azért több mint két proci esetén már van értelme külön rendszerbuszoknak. Ha minden procit ugyanarra az egy buszra kötsz, akkor megfolytod a rendszert. Erre az AMD már jópár éve rájött, az Opteron elég csúnyán meg is ruházta a Xeon-okat. Minnél több proci volt a rendszerben, annál nagyobb verést kaptak az intel rendszerek. Az intel ebben ''kissé'' lemaradt, és az osztott FSB is csak két proci esetén ad megoldást, a felett egyelőre nem tud mit felmutatni az intel. -
robyeger
addikt
válasz
#65675776 #396 üzenetére
Míg AM2 X2-nél míg ha csak 5mhz-el is (200-ról) emeled a külső órajelet már nyertél többlet valós memória sávszélt(az osztott IMC miatt), addig 939-nél csak a memóriád alapórajelétől magasabb külső processzor órajelen kezd profitálni a rendszer pl.: DDR500-nál, 250Mhz vagy magasabb külső CPU órajel. ''K8 esetén a memória sávszél nem kritikus. ~4000-4500MB/s felett már nem okoz teljesítménynövekedést.'' Ezt honnan szeded??? A sok milliónyi proci tuningos álmát akkarod darabokra zúzni??
Ezt az új verzós Everestet Fiery még mindig rejtegeti
, nekem pl: 266Mhz FSB-n. 533Mhz DDR2-vel 7GB/sec felett olvas a legújabb elérhető Everest.
Én a gyorsabb memória olvasás igényét nem gyengeségnek tartom, szerinted miért terveznek koherens HTT lánba kapcsolt Opteron szervereket, miért kaptak a legújabb Xeon procik osztott FSB-t? Szerintem nem viccből
Sajnos se Conroe, se AM2 X2 blokkdiagramokat nem találtam még a Neten, ha magvan azonnal értesítelek.
Addig kár találgatni a részleteket. Mind az AMD, mind az Intel sok dolgot nem szeret a felhasználók orrára kötni vagy csak jóval később teszik meg, hiába a tudatlanság a felhasználó boldogságával egyenértékű
(marketing-et mindig könnyebb álomképekre építeni, mint a valóságra
)
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
robyeger #395 üzenetére
Aki DDR400-nál gyorsabb RAM-ot vesz, az bizony emeli is az EC-t. És így el is tűnt az L2 cache áteresztőképességi korlátja. Úgyhogy ez nem jött be.
K8 esetén a memória sávszél nem kritikus. ~4000-4500MB/s felett már nem okoz teljesítménynövekedést. Ez a rövid pipeline és az alacsony órajel következménye. Ahogy a Conroe esetén sincs már a NetBurst sávszéléhsége [link] (ajánlom figyelmedbe, hogy DDR2-667 esetén mért sávszélesség lényegében nem haladja meg a 6400MB/s-ot. Mennyi is az elméleti: 10800MB/s. DDR2-800 esetén 7011MB/s, ami szintén jelentősen elmarad a névleges 12800MB/s-tól. Ezekszerint a Conroe legalább úgy ''szenved'', mint a K8. Közben meg...). Mi is változott pl a NetBurst-höz viszonyítva? Pl kevesebb mint fele hosszú lett a pipeline, és jóval alacsonyabb az órajel... Mik vannak! Felejtsd el a NetBurst-öt, ne annak a gyengeségeit vetítsd ki más architektúrákra!!!
Ha csak egy IMC van, az mitől dual?Abban meg mi az újdonság, hogy az IMC mind a két mag L2 cache-éhekapcsolódik? Az IMC köztudottan a XBar előtt van, máshol nem is lehetne.
A linkeden meg az van, amit már mondtunk egy páran, csak ezen nincs DDR2-800. Azt meg ki tudod számolni.
Az AM2 dokumentációja biztosan kész van (különben hogy tudnák gyártani), csak egyelőre nem publikus.
Az általad közölt ''orradalmian új dolg''-okról valahogy az AMD-nél nem tudnak. Pedig állítólag az Ő processzoraiban vannak ezek. -
robyeger
addikt
válasz
#65675776 #386 üzenetére
A memória sávszél hajhászás reménytelenséget talán először azon sok AMD tulajdonosnak kellene elmagyaráznod, kik 400Mhz-nél gyorsabb DDR1 memóriát vásároltak, aztán jöhetnének az AM2 tulajdonosok.
A memória sávszélessége és időzitése egyaránt fontos dolgok, oda-vissza hatnak a rendszer össz teljesítményére, talán a programozókat kellene szidni, hogy miért készítenek egyre memória éhesebb alkalmazásokat, értendő ez mind a sávszélre, mind a időzítésre(lapozásra) Az AM2 X2-kben nem két IMC van csak egy, de az mind2 mag L2 cache-re közvetlenül rá van kötve nem úgy, mint a 939-eknél. Így duplázódhat meg a 6,4GB/sec. Mivel az AMD sose arról volt híres, hogy részletesen dokumentálja processzorai belső felépítését, így per pillanat csak ennyit találtam: (10.6GB/sec) [link], a AM2 X2 adatlapját ahogy látom még el se készítették, itt tartanak AM2 dokumentálásba
, jóformán sehol
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
robyeger
addikt
válasz
Red Rebcs #388 üzenetére
Ebben igazad van az alacsony késleltetésű DDR2 memóriák ára, még mindig elég magas. Ha egy 5CLK 667Mhz-es DDR2 kb. egálnak veszünk az alacsony késleltetésű DDR1-hez képest, akkor egy 3CLK-as 533 vagy 667Mhz DDR2-vel már jobban járhatsz teljesítményügyileg.
Az új programok(játékok) támasztanak egyre nagyobb követelményeket a memóriák sávszélessége és rövidebb időzítése felé, nem a processzorok és az architektúrák, azokat csak próbálják igazítani az aktuális trendek-hez.
-
robyeger
addikt
válasz
Red Rebcs #384 üzenetére
Egyet nem értek, néha napján kis kedden közlök valami forradalmian új dolgot az AMD tervező asztaláról, amit magam is zseniálisnak tartok, mint Intel fun
és mivel én mondtam, mégis hülyének tartasz, sok forumtársaddal egyetemben, +megkérdőjelezitek a valaóságosságát a shared integrated memory controller-nek?
-
robyeger
addikt
Aki úgy érzi csatlakozzon, lehet nyugodtan még ellenem fogadni
[link]
-
Red Rebcs
tag
válasz
robyeger #382 üzenetére
DDR2 ramok azonos valós fizikai órajelen nagyobb sávszélességüek mint a ddr kéretik ezt is figyelembe venni, és mikor nézzegetsz ilyen olyan sávszélt célszerű figyelembe venni hogy amd érzékeny a memoria késleltetésre és ez bizony hátrányosan befolyálja a ddr2 esetén a teljesitményét a magas késleltetés
olyan ramokat ddr2 ben meg nem mindenki tud venni az ára miatt ,aminek jobb v hasonló kategóriábanvan a késleltetése mint a ddr-nek -
törölt tag
válasz
Red Rebcs #384 üzenetére
Tévedsz. E-steppingnél van lehetőség DDR500-ig állítani a RAM órajelét. Csak bizonyos alaplapokban ezt nem lehet kihasználni, nem mintha egyébként sok értelme lenne.
robyeger: Nem sok értelme van K8 esetén a memóraisávszélesség hajhászásának, mert az architektúra szinte egyáltalán nem profitál belőle.
Arra viszont kíváncsi lennék, hogy hogyan valósítanád meg két IMC-vel a K8-at. Most én mondom azt, hogy linkeld az AMD vonatkozó TechDoc-ját, ami alapján ilyen ellentmondást nem tűrően jelented ki a kettős IMC létét. -
Red Rebcs
tag
Robyger
MIVEL AZ AMD NÉL JELLENLEG NEM LEHET FELFELE SZORZÓT ÁLLITANI A MEMÓRIA KEZELÉSNÉL HANEM CSAK AZT HOGY VELE EGYEZŐ LEGYEN VAGY KISEBB (GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT 1:1 200MHZ:200MHZ MEG 200:166 200:133
EZÁLTAL HIÁBA RAKSZ BELE 500V566 MHZ RAMMOT AKKOR AZ A LEGJOBB HELYZETBEN IS 200 ALAPFREKINÉL IS CSAK 200 MHZ-EN MEGY IGY A SÁVSZÉL NEM 8 GB/s HANEM 6.4 GB/s
JÓ HOGY ELMÉSZ KIRÁNDULNI
KAPARJ ÖSSZE VALAKIT ÉS ŐT BASZOGASD NE AZ AMD-T A HOZZÁÉRTÉSEDDEL -
robyeger
addikt
Mennem kell fiúk, gondoljátok át addig a K8 működését, 1 hét múlva várhatóan jövök
-
robyeger
addikt
válasz
#65675776 #381 üzenetére
Ébresztő! Már 2Ghz (200x10) magórajelen is meghaladja a 6,4GB/sec-t az AM2 X2 procik valós memória átvitele: [link], míg a régi 939 prociknál 2.4Ghz (200x12) se tudtak 6.4GB/sec fölébe kerekedni: [link] (amit te említesz a teljesítmény''visszahajlás'' laposodás, miatt lesz mondjuk a AM2 X2 3800+ csak 6,5GB/sec és a AM2 X2 5000+ pedig 7.8GB/sec, de értsd már meg 939 is elérhetők ezek az eredmények csak ott emelni kell az alapórajelet, mert 200x128/8x2 képletben csak ez változtatható pl: 250x8 beállítással közel ugyan úgy 6,5GB/sec-t érhetsz el, mint AM2 X2 testvérénél.
-
robyeger
addikt
-
robyeger
addikt
Kedves fLeSs!
Szerintem ezen cikkben fel kellene tünteni azon tényt, hogy a kétmagos új AM2 procik osztott IMC-t(Shared Integrated Memory Controller) tartalmaznak a régi 939-ekkel szemben, így míg a 939 rendszernél a 200Mhz alapórajelű processzor 200Mhz x 128bit /8 x2 = 6400 Mbyte/sec elméleti sávszélességgel tudta csak a memóriát elérni, a processzor teljes elérhető sávszéle a hypertranszportal együtt 6.4GB/sec + 8GB/sec = 14.4GB/sec, addig a kétmagos AM2 rendszereknél a 200Mhz alapórajel effektíve megduplázódik, mivel egy magra jutt a 6,4GB/sec, így a processzor összességében 12.8GB/sec + 8GB/sec = 20.8GB/sec elméleti átvitelre képes. Az 1magos rendszerek továbbra is csak úgy tudják kihasználni a nagyobb memória sávszélességet, hogy míg a processzor csak 6,4GB/sec elméleti adat felvételére képes, ez mellett még tud memória adatokat küldeni és fogadni a crossbar-on keresztül a mag kihagyásával a hypertranszport linken olyan külső perifériák felé, mint pl. a PCIE, HDD, USB, stb.. . vagy marad a tuning, emelni a processzor alapórajelét. Kiváncsi vagyok ezt a hsz-t törlitek-e?
[Szerkesztve] -
Utopista
tag
Köszi a segítséget.
Már kezdtem megörülni, hogy ilyen hűtést adnak hozzá. Ilyen árkategóriában még nem láttam ilyen pofás hűtőt.
[Szerkesztve] -
törölt tag
válasz
Alvin_ti4200 #372 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Alvin_ti4200 #369 üzenetére
A 939-esen is csak egy lefogatóhorog van.
-
ftc
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #369 üzenetére
Szal 3 hónap múlva elég hangos lesz
-
ftc
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #366 üzenetére
jah mostmár érdekel a rendes hogy néz ki....
-
törölt tag
válasz
Alvin_ti4200 #364 üzenetére
Esetleg meg tudsz osztani velünk képe(ke)t a normál stock coolerről?
-
ftc
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #364 üzenetére
akkor rosszul van a cikkben
Socket AM2-es referenciahűtő -
Utopista
tag
Jajj, most néztem körül itt a tesztek között.
Akkor ez lenne az:
[link]
üdv.
[Szerkesztve] -
Utopista
tag
Szevasztok.
Az AM2 3000+ Sempron érdekelne dobozos változatban, és érdekelne, hogy milyen hűtőt adnak hozzá. Nem találtam róla konkrét képeket, ha valaki tud adni egy linket vagy valami egyebet, az légyszi tegye meg.
üdv. -
Xelo
addikt
M2N-E-t is van aki melegnek irja, meg hogy nem szeret tobb ramot, de szerencsere a Corsair benne van a kedveltekben
[link]
itt pl az latszik, hogy meg azoknak sem volt rossz a karija aki pl 1pontot adott ra.. marmint nem volt DOA.. hanem pl a feszt max 1,95v-ig engedi a memoknak.. ami pl tenyleg kiabrandithat ha pl olyan OCZt veszel ami 2,1et szeretne.. szerencse hogy az en Corsairjaimnak 1,9v kell..
de sztem ezt egy uj biossal orvosolni fogjak ASUS-ek, nem hinnem hogy a lap hibaja.. ha hiba..
[Szerkesztve] -
Xelo
addikt
fogok fogok, majd 16-a utan amikor otthon leszek.. (HDDmet hazamat tapomat nem hoztam.. nem itt akarom hasznalni.. itt csak bevasarolok.. nahh meg jol erzem magam)
es meg valami: igen rosszul irtam, nem az egesz AM2-es MSI bandaval van a baj, a nForce 570 szeriajukat szurtak el nagyon, pl ahogy olvastam 550el semmi baj nincs.. szal nem feltetlenul kell felned az ATI chipsetutol.. -
r9550
senior tag
mmmmm elég rossz
sempron 2800+ socket am2:18450,-
amd a64 socket am2 3000+:26190,-
amd a64 x2 socket am2 3800+,4200+:85800,-/101760,-
[link] -
Xelo
addikt
nahh en a lapoknak vasarlas elott nagyon utannajartam, igy boven van velemenyem:
MSI-t ne! nagyon jo brand de a AM2 lapjainak nagy resze alapbol hibas-doglott(DOA). az asus m2n sli deluxe-ot nyugodtan megveheted, semmi baj nincs veluk, az 1ik legjobb dizajnu es megbizhatosagu AM2 lap. en is ilyet vettem volna, de aztan m2n-e lett.. ez ugyan az csak no SLI (a vegso konfigot az adataimnal lathatod.. mar megvannak az alkatreszek)
[Szerkesztve] -
klambi
addikt
ASUS M2N-SLI Deluxe erről a lapról ki mit tud??
vagy esetleg MSI K9N SLI Platinum SocketAM2 ATX erről meik lenne a jobb?
[Szerkesztve] -
sdrahos
csendes tag
Nem tudom mikor, de az AMD előrukkolt egy 3200+ AM2 vel
Usersben már kapható -
jozsi
tag
Akkor most az Amd-nek halál lesz, vagy mi?
-
TomLion
tag
válasz
#95561216 #314 üzenetére
Várjuk ki, hogy mi lesz.
http://prohardver.hu/c.php?mod=10&id=18972
A cél a 10 ről 15%-ra való növekedés.. háát..
A lényeg az, ha Intel bácsi elhatározta, hogy AMD barátunk pozícióit rontani kell, akkor fel kell kötni a gatyát a fejlesztőknek, ripsz-ropsz be kell fejezni a gyárat, és tolni ezerrel, mert az AM2 re toldozgatott K8 egyre inkább kevés lesz...
Intel: ''A chipgyártó ugyanis nem szán túl hosszú életciklust a mégoly szerencsés kialakítású Core mikroarchitektúrának, hanem két év múlva lecseréli a Nehalem kódnevű architektúrára, melyet újabb két év múlva, azaz 2010-ben a Gesher architektúra követ...
A Centrino már bizonyított (eladásai 2004/2005-ben is egy év alatt duplájukra, 32 millió egységre nőttek)''
Ezt nevezem piaci potenciálnak.. -
Balu77
őstag
Ahogy olvasom itt mindenki az amd vs intel témát feszegeti. Most hagyjuk az intelt és inkább az am2-vel foglalkozzunk! Szal. mint tudjuk már megjelent és piacon van. Első körben arra lennék kiváncsi hogy van-e valaki aki volt olyan bátor és már vett ilyet. Tapasztalatok? Ha lehet nem a neten leírt tesztekre gondolok, hanem tényleg kinek mi az otthoni tapasztalata! Remélem mihamarább olvashatunk ilyet is!
Jómagam pl. az érdekelne első körben hogy pl. az új chipsetek mennyire jók, a drivereikkel pl. mik a tapasztalatok. Vannak-e apró bug-ok, érdekességek.... -
erdoke
titán
válasz
#95561216 #334 üzenetére
Nem akarlak megsérteni azzal, hogy a hivatkozott forrásaidat nevetségesnek titulálom, úgyhogy maradjunk annyiban, hogy egyik se mérvadó.
A Woodcrest és a Conroe gyakorlatilag ugyanaz a mag mint a Merom, akárcsak az AMD-nél az Opteron, az A64 és a Turion. A különbség az, hogy milyen funkciókat engedélyeznek benne, illetve mennyire válogatják. Tehát ha a Woodcrest maximális fogyasztása 3 GHz-en 59 W lehet, akkor alacsonyabb FSB-vel és tápfesszel 2 GHz-en ennél lényegesen kevesebbet eszik a Merom. Ráadásul a csúcsfogyasztás csak az egyik véglet, laptopokban sokkal többet számít az átlagos és az idle fogyasztás. -
csibor
addikt
Olcsó am2 alaplap [link]legalábbis remélem.Lehet mégis am2-öt veszek a gyereknek sempronnal.
-
törölt tag
'' A platform nem lesz túl hosszú életű, hiszen a következő év végére már napvilágot lát a Merom, amely a Yonah 64 bites utódaként készül. A hírforrás a fogyasztásról is közöl némi információt: az itt nem említett E-sorozat jellemző fogyasztása (TDP) 50 watt feletti, míg a T-sorozatnál 25-49 watt, az L-sorozatnál 15-24 watt, az U-nál pedig 14 watt alatt marad. ''
[link]
Vagy ajánlom a Nagy Core 2 Duo topic nyító hozzászólását.
Amúgy a Woodcresttel pont nem az volt a céljuk, hogy lenyomják a fogyasztást, mert Opteron agyonverte Xeonokat? -
erdoke
titán
válasz
#95561216 #314 üzenetére
Érdekes számokkal dobálózol.
A 3 GHz-es, 1333 MHz FSB-s Woodcrest-nél 59 W-os maximális fogyasztást mért a TrechReport. Nem gondolod, hogy irreális a 49 W-os TDP (Intel-féle) az alacsonyabb órajelű, alacsonyabb tápfeszű és fejlettebb energiagazdálkodásal rendelkező Meromra?
Turion akármennyit ehet, amikor 22 W-ot fogyaszt idle az nF chipset... -
lb
csendes tag
rendereles sebessege vs memoria sebesseg.
a teszteken illetve az AA-n kene valtoztatni akkor azonnal meglatszana.
pl
valami alaposan feltexturazott scene, Adaptive AA val. -
ftc
nagyúr
Egy Ati chipsetes teszt is legyen a hirhez:
[link] -
hobizoli
nagyúr
[link]
hobizoli
[Szerkesztve] -
mirrmur
aktív tag
Sztem AM2-ben fog menni a 4x4
-
Dare2Live
félisten
azonos mhzn lehet csak ''20-60%''os a különbség, de hogy mutassak egy 90%os agyonverést is:
levegő nem kompi..... lebegőpontosra egy példa[link]
magyar legjobb, ennél jobbat külföldön se igen csinálnak:
szicsu 25.594sec AMD Opteron 148@3222 DFI Lanparty Ultra-D DDR 537Mhz, 1,5-2-2-0 KOMPRESSZOR
A nem kompis conroe 90%ot vert az amdre.
Ha más érdekel divx/xvid/3d.... eredmények dögivel a neten,
[Szerkesztve] -
VargaI
senior tag
némi AMD csemegék
[link]
4x4 elég dúrván hangzik, és még a rev G procik is jók lesznek bele, azért az a minden mindennel összekötött 8way opteron server is dúrva lesz -
dokar
addikt
Mi ez a sírás-rívás?
Jelenleg az AMD-nek van a leggyorsabb procija. Yonah egy picit gyorsabb, mint a Turion 64 X2, de a teljesítmény/ár arány az utóbbinak kedvez. Ha kijön a Merom és a Conroe, akkor az AMD (végre) árstratégiába kezd és az Intelnek lesz a leggyorsabb procija. Ha a K8L kijön, akkor pedig ismét az AMD-nek lesz a leggyorsabb procija...
Egyik gyártó sem fogja lenyomni a másikat, inkább örül a konkurensének és így a versenyre hivatkozva mindig újabb ás újabb CPU-kat tud a felhasználóknak eladni. -
rolko
őstag
válasz
CriticalHit #315 üzenetére
Nem a 2006-vége 2007-eleje! Nagyából tudja tartania határidőt! Hacsaknem leég vmelyik gyár!
És az árak az egekbe szöknek!!
-
törölt tag
SZVSZ Turion X2 jobb lesz, mint a Merom, ha teljesítményben nem is, de abban ami noteszeknél fontos (energiafelvétel) igen. Persze kérdés, Ati és Nvidia milyen chipsetet bír csinálni mellé, mert maga a proci marad 25-35 wattos max TDP-n, Merom étvágya meg 25-49 wattos _tipikus_ TDP-re hízik. Pentium-M eddig is csak idle vagy alacsony terhelési teszteken verte meg Turiont, Merom talán még idleben is veszíteni fog. És akkor pápá hatalmas nagy megrendelések üzleti noteszekbe, főleg ha megfelelő áron kerülnek ki.
-
Dare2Live
félisten
válasz
cortez25 #293 üzenetére
A külföldi tunningerek tömkelege az nem felhasználó? Vagy csak a magyar felhasználó véleménye/tapasztalata az elfogadható?
Valamint szerinted van rá esély, hogy intel ''nem megbízható'' architektúrát dob ki a desktop/server platformra és ezt se a HWtesztoldalak se a tuningerek nem szúrták ki az elmúlt hónapokban?
A kiskeres árról meg annyit, hogy pont úgyfog keletkezni mint az elmúlt években mindig. Vagy szerinted máshogy?
Ha valami 1.5hónap múlva jön ott baromira nem hülyeség árakat hasonlítgatni max azoknak akik teli vannak zsével vagy hülyék vagy ebben a minutumban gép kell nekik vagy csakis AMD mert tudomisén .....
A többiek ránéznek a hivatalos árlistára rájönnek ha kihuzzák a jelenlegi géppel még 2hónapig mennyit spórolhatnak vagy nem most vesznek x2t hanem 4hó múlva és nem 100lesz hanem 50 és rájönnek nem hülyeség jövőbeli procik árait nézegetni.
Tudom kicsit indiszkrét de te melyik táborba tartozol? -
TomLion
tag
válasz
gliskard #102 üzenetére
Jó sok mobilproci kell mostanában...
Ebben kell jónak lennie az új fejlesztéseknek.
Az AMD technológiai hátránya okozott már kritikus helyzetet a gyártónak korábban is.
A magas hőleadás és energiafelvétel nem nevezhető vonzó tulajdonságnak a mobil processzorok piacán...
Ráadásul nem sok esély van magasabb órajelű revíziókra, ez már erősen a K8 korszak vége, csak ez nagyon korán jött el az AMD számára.
Nem nagyon hibázhatnak, a K9-nek jönnie és villantania kell.. -
Ityu_17
csendes tag
Hello!! van egy alaplapom:GA-7VT600 1394 socket A-s amiben most egy Athlon XP 2200+-os
proci van és szeretnék venni egy ujat csak nem tudom hogy mekkorát bír el az alaplap
pls segítsetek!!! -
rolko
őstag
Mi lett itt? Nagyon elcsendesült a fórum!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Gaming notebook topik
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i9-13900K 24-Core 4.3GHz LGA1700 (36M Cache, up to 5.80 GHz) Processzor!
- Be quiet! Pure Rock procihűtő
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 10850K 10mag 20szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-10700 8-Core 2.9GHz LGA1200 (16M Cache, up to 4.80 GHz) Processzor!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3058
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Eladó egy wittings steel hr sport hibrid okos óra dobozával töltővel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest