- 4K-s okosmonitort dobott piacra az ASUS
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- SSD kibeszélő
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
félisten
Úgy látom hogy sokan előszeretettel fogják hardverre a szoftveres hibákat, illetve a hozzánemértésből fakadó problémákat.
Akinek nem inge ne vegye magára."Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
válasz Dare2Live #163 üzenetére
Igen, chipsetek terén lehetne némi javulás, ilyen téren valóban jobban áll az Intel. Viszont én már isten tudja mióta csak AMD procival szerelt gépet pakolok össze mindenkinek, és még nem nagyon találkoztam olyan problémával ami kifejezetten alaplapra vagy procira lett volna fogható. Mondjuk kizárólag Abit, Asus, Gigabyte lapok jöhetnek szóba. Azokból sem a legolcsóbbak.
Amúgy nem értem hogy AMD bácsi miért nem fejleszt a procijaihoz chipkészletet... Anno az AMD 761 és 762 nem volt olyan rossz. Ha jól tudom még Opteronhoz csináltak chipkészletet.
Régebben olvastam olyasmit hogy az AMD tervezi a PCI-E vezérlők prociba integrálását is. Valalki emlékszik erre?"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
válasz afterburner_ #155 üzenetére
valahogy nem igazan vagyok megelegedve (rengeteg kompatibilitási gond)
Ezalatt pontosan mire gondolsz?"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
Meg én nem hasonlítanék egy 19E-ft-s lapot 34E ft-s hoz.
Na jó, ebben valóban van valami, de abban is van valami hogy egy ''erős'' Inteles lap szerintem drágább mint egy ''erős'' AMD-s. Mindenki arról beszél hogy milyen gyors és olcsó lesz a Conroe, na de mennyiért lehet majd hozzá lapot kapni??"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
Én szándékosan (ez itt nem a reklám helye) egy itt a PH!-n már jó ideje tevékenykedő emberke árait hoztam fel példának. Én maradnék az általad említett 930-as P4-nél, és a ma kapható legkissebb két magos X2-nél.
A mai árak szerint:
- Athlon X2 S939 3800+ Dual-Core dobozos hűtővel 1 év garancia: 63.900,-
- P4 930 3.0 GHz Dual-Core 64 bit/4Mega L2 cache, dobozos 3 év garancia: 51.900,-
Na mostan...ha jól nézegettem a tesztet ([link]), akkor a X2 3800+ általában megveri, vagy partiban van a 930-al.
Nézzünk a procikhoz körülbelül hasonló kaliberű lapokat:
- Abit KN8-Ultra S939/Nforce4 Ultra dobozos vadiúj 1 év garancia AKCIÓ: 18.900,-
- Abit AW8-MAX i955X, dobozos vadiúj 1 év garancia: 33.900,- (1 db)
Még mielőtt bárki megjegyzi, tudom hogy lehet kapni a 930-hoz is nForce 4-es lapot 18 körül, de az általam nézett PH!-s tesztben 975-ös lapban tesztelték a 930-at, és azért egy Inteles nF4 nem egy 975X.
Abit KN8 Ultra + X2 3800+ - 82.800
P4 930 + Abit AW8-MAX - 85.800
Az AMD esetében megkapod ugyanazt, vagy bizonyos esetekben még nagyobb teljesítményt is mint a 930-nál. Kevésbé melegszik, kissebb fogyasztás, csendesebb gép.
Ahogy nézem, szépen lassan, hetenkét kb. 2ezerrel araszolgat lejjebb a 3800+ ára."Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
És ne értsetek félre én AMD X2 -re hajtottam, de mint írtam már, nem vagyok hülye, hogy 2x -es áron vegyem a procit, ezért lett Pentium D 930!
- P4 930 3.0 GHz Dual-Core 64 bit/4Mega L2 cache, dobozos 3 év garancia: 51.900,-
- Athlon X2 S939 3800+ Dual-Core dobozos hűtővel 1 év garancia: 65.900,-
Nem tudom hogy hol itt a ''2x -es ár''.....
Szerintem az sem elhanyagolható hogy az X2 szinte bármelyik 939-es lapban vígan megy."Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 13. nap: SIFU
- 2025 - Boldog Új Évet Kívánunk!
- Nem nő a Facebook: csökken az aktív felhasználók száma, de pörög a metaverzum
- 4K-s okosmonitort dobott piacra az ASUS
- Facebook és Messenger
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mi várható 2025-ben a mobilpiacon?
- One mobilszolgáltatások
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...