- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen processzort vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Mini-ITX
- Az új Radeonok is a hagyományos tápcsatlakozóra szavaznak
- Szó szerint táptitán az FSP legfrissebb üdvöskéje
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen széket vegyek?
- 4K-s okosmonitort dobott piacra az ASUS
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomp
félisten
Nálam a távirányító lett bolond.
A le vagy a jobbra gombnyomást sokszor duplának veszi...
Próbáltam a távirányító újraindítást de nem segített. -
tomp
félisten
válasz koncsik #7561 üzenetére
Csak 4K SDR.
Film indítás: buffernél ""HDR jel" üzenet a TV-től, majd mikor ténylegesen elindul a film már SDR.
Amúgy Android TV-n is vicces. 4K-s sorozatnál minden epizód a legkisebb SD minőségben indul. Akkor is ha már 6órán keresztül az megy. Ennyire kókány streaming appot még nem láttam... -
tomp
félisten
Hmm délelőtt mutatta AppleTV-n, hogy mi 4K. Most ránéztem és már nekem sincs jelölés.
Szerintem év végén lemondom amúgy ezt az izét. Képminősége még 4K esetén is vicces...
Poén, hogy az Android TV-s Philipsen az app nem adja ki a Dolby hangsávot...
Ez így legfeljebb SkyBalkán+. -
tomp
félisten
Nekem nem volt váltás mert eddig konkrétan nem volt SkyShowtime előfizetésem. FullHD-ért nem fizetek...
Érdekes a 4K kínálat mivel a főoldalon a "4K Prémium" menüpontban csak pár filmet sorolnak fel. Ennél több van fent.
Oké kimerül annyiban, hogy Transformers 1-4, Halálos Iramban 1-7, az új Star Trek filmek, Vissza a jövőbe 1 és 3, Top Gun, Mission Impossible filmek, Oppenheimer.
Ebből csak az Oppenheimer az ami 4K SDR. A többi 4K HDR10.
Ezen közül nagyon sok az 5.1. Ami viszont 2.0 az sem aac hanem Dolby 2.0.
Én azt mondom ez így MAX 2ezer Ft-ot ér meg. 1Ft-al sem többet.AppleTV-n kuka az app. HDR10-es tartalmat SDR-ben indítja. A hang rendben van csak a kép problémás.
Shield TV Pro-n nézem Kodival. -
tomp
félisten
A SkyShowtime app tud már AFR-t vagy még mindig barkács app szintjén van?
-
tomp
félisten
válasz Franky2Ster #7446 üzenetére
Nem feltétlenül. Nekem se lett baja semmi másnak, a tv-nek sem. Csak a lejátszónak.
-
tomp
félisten
válasz Franky2Ster #7444 üzenetére
Esetleg nem volt a hiba előtt nálad vihar?
Az tud érdekességeket okozni.
Pl nálam egy Ugoos boxnál a 4K képességet ölte meg. 4K-n nincs jel, 1080p-n van de zavaros a kép. -
tomp
félisten
Disney+ app és a tvOS 18:
Egy DV tartalom vagy DV-ben és HD-ben indul vagy 4K-ban de SDR-ben...
Zseniális tud a Disney appot írni... -
tomp
félisten
Vajon miért nem tölt fel a távirányító egy power bankról?
Ami érdekes, hogy rádugva kiírja az AppleTV, hogy töltés alatt és a power bank is mutat konkrét töltést(0,6W) de igazából a távirányító töltöttsége nem változik több óra elteltével sem.
A power bankon aktív a "Low-current Mode" azaz a lehető legkisebb töltésnél sem kapcsol le. -
tomp
félisten
Jelentem végre sikerült a Disney-nek megcsinálnia a 22-es ATV-re a HDR10-es Disney+ appot. El sem hiszem...
-
tomp
félisten
Átírtam a jelszót, azóta megszűntek az sms-ek küldése.
Multibit
Mármint a TV küldte volna el az AppleTV app adatokat? Az azért eléggé meredek lenne. Az meg, hogy diagnosztikai adatokat küld magasról tojok rá. Nyugodtan küldje el, hogy naponta 70%-ban a "CoreELEC" nevű forrás megy, 25%-ban a "Nappali" és 5%-ban a "Shield"... -
tomp
félisten
Nálatok nem érkezett ma gyanús bejelentkezési próbálkozások?
Nálam jöttem a belépési sms kódok...
Ez azért is furcsa mert csak AppleTV boxon és Philips-re telepített AppleTV appon használom az Apple fiókot. Sehol máshol... -
tomp
félisten
Elkezdik bevezetni, hogy az AppleTV appban megvásárolt DV filmek kizárólag az AppleTV eszközön lesz Dolby Vision?
Mission: Impossible - Leszámolás
AppleTV box: DV jelölés, DV-ben indul
Nvidia Shield TV Pro: DV jelölés, elindítva HDR10, film közbeni leírás is már csak HDR-t mutat.
Philips TV: DV jelölés, elindítva HDR10+, film közbeni leírás HDR
A többi megvásárolt film "még" DV-ben indul. -
tomp
félisten
válasz captainnemo #7090 üzenetére
OnePlus 12-n szintén így van.
A HDR üzemmód valójában Dolby Vision Profile 8.4 -
tomp
félisten
Nálam Philipsen gyors a CEC.
Vajon mitől függ, hogy lassú vagy gyors? -
tomp
félisten
Nálam a 22-es ATV-n minden oké.
CMv2.9 és 4.0 megy.
HDR10 az HDR10. A HDR10+ az HDR10+.
Legfeljebb annyi kellemetlenség van, hogy nincs külön HDR10+ jelölés a filmnél de hát na. -
tomp
félisten
válasz Mezga Aladár #6960 üzenetére
Rendszer szinten a régiekben is ott a P8. Attól mert az Infuse kiveszi majd a régiektől, rendszer szinten ott marad.
Infuse-nak mindegy melyik verziód van. Fizeted neki amit kell. Onnantól őket nem érdekli. -
tomp
félisten
válasz Mezga Aladár #6958 üzenetére
Igen de itt nem a gyártó csinálja.
Majd ha tvOS szinten lesz butítva a régi széria akkor beszélhetünk erről.
Miből tart kivennie az Apple-nek a P8 támogatást? Pont, hogy most rakták bele. -
tomp
félisten
válasz Mezga Aladár #6956 üzenetére
Kétlem, hogy ennyire nyalna az Infuse az almának.
Ha meg mégis akkor meg röhej, hogy a P8-ra ennyit kell várni... -
tomp
félisten
válasz Mezga Aladár #6953 üzenetére
Az Infuse fejlesztőinek mi köze hozzá?
Nem az ő termékük az Apple TV. -
tomp
félisten
Sikerült megtalálni a Disney+ oldalán a "Visszajelzés" opciót.
Vicces, hogy max 2 rövid mondatot enged csak elküldeni. Ha leírom részletesen a hibát és megpróbálom elküldeni akkor hibát dob az oldal... -
tomp
félisten
Van HDR10+ anyagom és van hibrid is. Infuse hibátlanul viszi őket úgy ahogyan kell.
AppleTV+, Disney+, Netflix, HBO Max előfizetésem van csak.
Kizárólag a Disney+ app hulladék.Na ezaz, hogy AppleTV-n nem lehet írni nekem pedig kizárólag ez az egyetlen Apple termékem van, semmi más.
Email címet nem találok az app leírásánál... -
tomp
félisten
tvOS 17.4 és a Disney+ app is frissült de továbbra sincs HDR10 az appban...
Kizárólag DV-t tud lejátszani. -
tomp
félisten
válasz zazenke #6783 üzenetére
Nálam is volt egy időszak, hogy villogott a kép de kizárólag a beállítások menüben. Ezt amúgy már nem csinálja.
Mikor abbahagyta nem volt frissítés.
Azóta viszont volt 2x tvOS frissítés és 2x TV frissítés is. Szerencsére nem jött vissza.Nála a youtube-os villogás a DV forced miatt van.
-
tomp
félisten
Ahogy tapasztalom nálam inkább csak AppleTV-n problémás az app.
pl app indításnál már rögtön DV-ben indul vagy ha nem akkor egy DV filmet leállítva marad úgy a kép és a freki is.
Ha DV-ben indul az app akkor a HDR10-es tartalmat is DV-ben indítja.
Most éppen SDR-ben indul az app.
Shielden viszont jó a kép.
SDR az SDR, HDR10 az HDR10. DV is csak akkor van ha a tartalom is az. Most egy ideig tesztelgetem a Philipsen is de eddig ugyan az a helyzet mint a Shielden. Sőt lehet utóbbiról törlöm és marad a TV-n mert itt a képmozgás(23,976/24/25) is hibátlannak tűnik.
Szóval eléggé kontár munkát csinálnak a tvOS-re... -
tomp
félisten
Disney+ app megint bugos a 2022-es modellen?
HDR10-es tartalmat SDR-ben indítja el... -
tomp
félisten
válasz ForRedGlory #6617 üzenetére
Ha kihúzott HDMI és UTP kábellel is bekapcsol akkor lehet akár táphiba is.
Nekem anno a Zidoo boxom kapcsolt be random. Kiderült, hogy a tápja nem bírta tartani a készenléti áramot így mikor azt eldobta bekapcsolt a box. Terhelés alatt jó volt a táp. -
tomp
félisten
katt
Just for fun I was able to create a mp4 from a p8 cm4.0 mkv file to test the Apple TV (latest generation 2022) native player and, albeit heavy audio sync problems, the mp4 played in DV. So for sure the native support for P8 implemented in the 17 firmware works for cm4.0. -
tomp
félisten
válasz zazenke #6444 üzenetére
Próbaként lefotóztam ugyan azt a pillanatot mind2 videóból. Az üvegfújás nyarancs színe a CMv4.0-n kicsit erőteljesebb.
De még mindig nem értem, hogy mitől indul el ez DV-ben miközben a többi CMv4.0-s DV viszont nem...mkvtoolnixben be tudod állítani neki a megfelelő fps-t!
-
tomp
félisten
Érdekes, hogy innen a "Glassworks_IPT_P5_CM4" videót tökéletesen viszi az Infuse DV-ben! Mintha az olvadt üvegnek erőteljesebb lenne a színe.
A Glassworks_PQ_P81_CM4 videó viszont már HDR10.
Van egy másik videó a RPU fake P5 L1.L2.L3.L8_cmv40 (ATV) és az is HDR10-el indul pedig P5. -
tomp
félisten
válasz zazenke #6429 üzenetére
Itt nem az anyaggal van gond hanem magával a lejátszóval.
Nálam Philipsen csak a beállításokban villogott a kép aztán egyik napról a másikra megszűnt.
Mi változott? Passz. Én mit csináltam, hogy már nem villog? Semmit.
Ma frissítettem a tv-t. Eddig villogásmentes vele a 22-es modell. -
tomp
félisten
Vajon miért ilyen bugos a 2022-es? Még ha kiadásnál vannak ezek a hibák az oké. De ennyi idő után is megvannak az már érdekes...
Vagy magasról tesznek a hibákra vagy az SoC van elcseszve...Ha kiderül, hogy a 21-es modell tudja a CMv4.0-t akkor arra váltok. Ha viszont a 22-es is tudja kezelni csak nehezebb megoldani akkor viszont maradok a 22-es modellnél.
Mondjuk már az is jó lenne ha egyáltalán elindulna a CMv4.0-s DV ha kell 2.9-re butítva.
Bár érdekes, hogy tvOS16.6-al működött... -
tomp
félisten
Persze én is feszült lennék ha azt látnám, hogy az újabb modell b@szakszik. Kb a 2. napon már vinném is vissza.
Csak arra akartam utalni, hogy valami szoftveres hülyeség okozhatja ha minden feltétel "összejön" akkor jelentkezik.
Egyre jobban a felé hajlok, hogy cserélem amúgy a 22-es modellt. -
tomp
félisten
Itt viszont a fejlesztő azt írja, hogy a 2021 és 2022-es támogatása azonos lehet.
"but at this point CMv4 support appears to be the same on the 2021 and 2022 models."Viszont ha a fejlesztő sem tudja biztosan kijelenteni, hogy támogatott a CMv4.0 akkor a másik kijelentés miszerint a 21-es tudja a 22-es nem az mennyire igaz?
Szerintem ez a DV alatti kép eltűnés olyan lehet mint a villogás. Egyes TV-ken előjön miközben a többin nem.
-
tomp
félisten
Most valóban nem megy.
Nem lehet, hogy a P8->P5 trükközés kavar be? -
tomp
félisten
válasz Roland861010 #6374 üzenetére
Atmos kérdésre a válasz: Igen!
De a Music app akkor is kiadja az 5.1-et ha a tv-re kötött rendszer nem Atmos képes mivel ilyenkor maga a Dolby Digital jel kimegy. -
tomp
félisten
Ilyen jelenséget amúgy még soha nem láttam.
HDR10+ alapréteggel rendelkező P8 mkv-t és HDR10-es alapréteggel rendelkező P8 mp4-et is próbáltam. Mind2 beégett. Ha HDR10+ -ban indítottam el, az tökéletes volt.
Megvettem iTunes-on a filmet. Ez ugye Profile 5. Tökéletes kép.
Utána leszedtem a szintén profile 5-ös verziót azaz az eredeti verziót. Ugyan úgy hibátlan volt mint az iTunes stream.
A Profile 8-as verziók ugyan úgy beégtek Apple TV 4K-val, Shield TV Pro-val lejátszva de a TV-re telepített Plexel és Vimuval is.
Ugooson LLDV-n a 2 között volt a kép. Azaz nem volt beégve de nagyobb volt a fényereje mint a P5-nek.
Nem lehet, hogy erre érzékeny a Philips azaz nem nagyon tolerálja? -
tomp
félisten
válasz zazenke #6339 üzenetére
Az új M:I film P8-ban szerintem eleve rossz.
Nálam Philips TV-n ilyen beégett és nem csak Apple TV 4K-val lejátszva hanem minden eszközről elindítva ilyen. Sőt a TV-re telepített lejátszókkal is.
Az eredeti P5-öt letöltve és az iTunes Movies-on megvásárolva viszont ilyen
Lehet a tvOS-es Plex kikészül ettől a DV-től... -
tomp
félisten
Érdekes bug jött elő!
Ha a Beállítások menüben vagyok akkor hajlamos a villogásra! Azaz elmegy a kép 3-4mp-re. Van, hogy egymás után 3-4x is csinálja. De kizárólag csak a Beállításokban.
Másnál is produkálja ezt?
Egy 2022-es Philips TV-vel használom. -
tomp
félisten
Nálam a 2022-es Philips tv-vel a tvOS17 néha vicces kedvében van. Ha az ATV kapcsolja át a TV-t a bemenetre akkor megjelenik a kép de jobb alul közli, hogy nem támogatott videóformátum. Kb 10mp elteltével eltűnik. Amúgy semmi hibát okoz csak az üzenet jelenik meg ha a CEC kapcsolja át a bemenetre.
Ha a TV-t manuálisan kapcsolom át az ATV bemenetre akkor az bekapcsol de nincs üzenet. -
tomp
félisten
Találtam még 2 filmet ami P8 és átvált DV-re.
Jurassic World és az új Transformers.
Gondolom a P8->P5 trükk miatt akad össze. -
tomp
félisten
Korlátozottra állítva ugyan úgy HDR10...
Továbbra is csak a Gemini Man-t indítja el DV-ben!
Gemini Man: Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.08.09, BL+RPU, HDR10 compatible / SMPTE ST 2086, HDR10 compatible
Az összes többi: Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.08.06, BL+RPU, HDR10 compatible / SMPTE ST 2086, HDR10 compatible
De P7 MEL-t is próbáltam. Az is HDR10. -
tomp
félisten
Milyen beállítás rossz? Ezen az AppleTV boxon olyan faék egyszerű a menü...
Appban a DV mód Automatikus.
Ennyi az össz beállítás ami a DV-re vonatkozik.
Mintafájl nincs, csak komplett film mkv-ban.
Maga az Infuse felismeri, hogy DV mivel írja a film leírásánál de elindítva HDR10. -
tomp
félisten
Oké de most, hogy a menü SDR, az Infuse nem igazán akar DV-re váltani hanem HDR10-re megy.
Találtam 1db filmet ahol vált. Gemini Man. Itt átvált DV-re pedig ugyan úgy P8 mint a többi amivel próbálkozom.
Gondolom majd ha kijön a tvOS17 akkor nem lesz ilyen gond ugye a rendszerszintű P8 támogatás miatt.Plexet nem használok csak gyorsan letöltöttem és megnéztem. Amúgy töröltem utána.
-
tomp
félisten
Átállítottam. Érdekes, hogy ha nincs menüben DV akkor az Infuse se vált DV-re egyik forrásnál se.
Minden más app(streaming appok, Plex) továbbra is átvált DV-re.
Érdekes ez az Infuse.blakey
Akkor hülyén van megoldva ez a DV képmód.
Homatics-re már nem emlékszem de a Shield és Ugoos nem indult úgy.A képet megnézve valóban látom a sávosodást de film alatt még nem vettem észre. Lehet ha kifejezetten ezt keresném akkor megtalálnám.
-
tomp
félisten
Pedig nálam felhozta, hogy a TV támogatja a DV-t, engedélyezem e.
Nálam ez azt jelentené, hogy majd DV-re vált HA olyan a forrás és nem azt, hogy a menü is az.Androidon nálam se a Shield se a Ugoos nem indult el DV-ben mikor az első bekapcsolás volt.
Shieldnél szintén feljött a DV supported választási képernyő. Bekapcsolás után a menü ugyan úgy SDR maradt. Ugooson pedig default off volt a DV.Ez a sávosodás érdekes. HDR10 és DV esetén nem látok sávosodást.
-
tomp
félisten
Amúgy miért 4K DV a default képmód ha a TV DV képes?
Nem az lenne a normális ha csak akkor váltana DV-re ha a forrás is az?
Oké SDR-nél visszavált de leállítás után újra Dolby Vision.
Manuálisan kellett 4K60 YCbCr 444 SDR-re állítani a képmódot.Úgy érted volt korábban Youtube alatt is AFR csak a reklámhuszárok sírtak és kivették?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD RADEON RX 6700 XT PowerColor Red Devil
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest