- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- GeForce RTX 5050 VGA-k a Palit értelmezésében
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nagya21
addikt
Üdv Mindenkinek!
Téves vásárlás miatt van egy origi GGS kijelzővédőm erre a Nikon1 V1 gépre, ha vkit érdekelne.
Üdv Nagya -
HollyBoni
veterán
Van a gépnek topikja, vagy ez lenne az? Ha valamelyik J1 tulajnak van valamilyen online galériája, akkor szívesen megnéznék pár hosszú expós képet. 30mp és felfele.
-
Fructy
csendes tag
Sziasztok!
Sehol nem találtam infót arról, hogy a videózásnál amikor letelik a 20 perc, akkor folytatja tovább a felvételt a J1, vagy nekünk kell újból elindítanunk?
Előre is köszi a választ. -
Dare2Live
félisten
Vmi jó tokot tud hozzá vki ajánlani? 30-110nek is bele kéne férnie.
Ilyeneket nézegettem de fene tudja... [link]
-
Szia!
Köszi a választ. Végül a 10mm-es f2.8-ast és a 10-30mm-es f3,5-öst rendeltem meg.
Ha nem lesz elég, elvileg 60 körül van 30-110-es f3,5-ös is. Mondjuk a fix 10mm-es is ennyibe kerül, itt az f2.8-at kell megfizetni mocskos drágán, de végül erre szavaztam.
Rossz döntés volt?Üdv: WG
-
nord_
veterán
válasz
Makszimusz #163 üzenetére
10mm-es fix f2.8-as objektív esetén a gép tud digitális tele zoomot?
Mi van?
A fix objektív jellemzője a fix gyújtótávolság. A tele állás pedig nem egy számszakilag meghatározható fogalom.... Tele állása a 10-20mm-es obinak 20mm, a 80-400-as obinak pedig 400mm.Tehát akkor most konkrétan milyen tele állásra gondolsz a fix obidnál?
Egyébként zoomolni zoomobjektívekkel lehet. A digitális zoom mindösszesen csak annyit csinál, hogy kivágja a kép közepét, majd úgy felnagyítja az eredeti felbontásra, hogy a hiányzó pixeleket találgatással teszi be (matematikaiasan szólva, interpolál). Semmi értelme sincs használni, csak rosszabb minőségű képet kapsz, mintha a zúmobival a megfelelő képkivágást választod. Ha pedig annyira digitálisan zúmolni akarsz, akkor azt megteheted otthon a számítógép előtt a legalapabb képszerkesztő ingyenes progival is. -
-
nord_
veterán
válasz
Makszimusz #161 üzenetére
A Nikon oldalán fel vannak sorolva a hivatalos partnerek: link. Én innen választanék boltot (természetesen az árakat is figyelembevéve.
)
-
válasz
Makszimusz #160 üzenetére
Vagy ha esetleg valaki megválna tőle, használt is érdekelhet.
Mondjuk elég nagy diverzitást láttam az eladók árai között. A legolócsbb és az átlagos ár között kb. 30.000 Ft különbségek is vannak egy-egy szettre. Kicsit zúzósnak érzem ezt. Vagy a 3 éves garancia csak egyes forgalmazóknál jár hozzá?Tud valaki ajánlani forgalmazót?
Köszi: WG
-
Sziasztok!
Most készülök venni egy Nikon J1-et, tudjátok esetleg hogy a 10-30mm-es szettben csak a váz + a 10-30mm objektív van benne, vagy adják a "palacsinta" obit is?
Köszi: WG
-
törölt tag
Richard Franiec grip Nikon J1-hez is, eléggé jól néz ki.
http://www.kleptography.com/rf/
https://picasaweb.google.com/RichardFraniec/2011_12_06?authkey=Gv1sRgCL7_6Knc5da-Kw -
DarknessHope
senior tag
Nemrég voltam kipróbálni a westendbe a pálvölgyi fotó kft-nél.
elsőként őket dicsérném.. mert korrektek.. kedvesek voltak.. ki is tudtam próbálni saját kártyával..
főleg a v1 tetszett. én most próbáltam először olyan gépet aminek ilyen durva elektronikus keresője van... szóval lehet hogy pana v oly.. esetleg sony Nex akármié jobb... azt nem tudom.. nekem eddig az EVF a canon s3is szintje volt... szóval ehhez képest döbbenetes. többihez nem tudom hasonlítani.
Af sebesség káprázatos. Szintén nem tudom kategóriatársakhoz hasonlítani.( de ez itt nem is gáz mert az ott lévő d7000-t a 85mm f1,4 optikával lenyomta többször is.(igen d7000 fázis Af-fel volt lassabb no nem mindig persze)
külön tetszett a kis görgető tárcsa. baromi jól lehetett használni.
egyedól iso állítást nem lehet sajnos megtenni vázról. v én és a kollégák nem találtuk nem tudtuk hova programozzuk...
és hát a váz... nem győzöm hangsúlyozni.. iszonyú minőségérzet.baromi masszív és jó cucc mind a kettő.. persze árban olcsóbban jobban dobogtatná a szívünket.. de azt se kellelfelejteni hogy itt a kis méret mégis (főleg ahhoz képest) baromi jó minőséget kell megfizetni.
Szóval né végülis nem értetlenkedem az árán. persze most az E-PL1 árban is odaver igy tényleg nyerő... de ha azt veszem hogy valakinek családban van nikon tükrös.. mondjuk egy d7000.. akor az mellé.. illetve másodgépnek igen jó választás.
én tuti vennék egyet D7000 mellé... no persze ha lenne már D7000-m és megtehetném h másodgépet is veszek.De mint tudjuk máshol nem ilyen az életszínvonal.. és a Nikon sem Magyarországra tervez
-
Yany
addikt
Ár/értékben van jobb most az Oly E-PL1 + 14-150-es kitnél 150e Ft-ig?
Anno nézegettem az imaging-resource összehasonlító képeit és földbe döngölte a csúcskompaktokat. -
FEDman
addikt
Biztos nem, de úgy tudom hogy ezek a területek teljesen kiesnek a képalkotásból és ezeknek a helyén lévő infot a hot pixel javításhoz hasonlóan a szomszéd pixelek információiból próbálja minél ügyesebben kikalkulálni. Éppen ezért nem hiszem hogy büntetlenül ki lehetne vonni bármekkora kiterjedésű felületet a képalkotásból.
De persze ezek részemről csak találgatások.
-
FEDman
addikt
Arra is gondoltam, hogy direkt az AF miatt lett a Nikon 1-ben "csak" 10Mp a felbontás. Ugyanis ha jól értelmezem itt bizonyos pixelek helyén vannak elhelyezve azok a bizonyos extra szenzorok a pd-af-hez. No most ha nagyon picik a pixelek akkor gondolom ezek az AF szenzorok se lennének kellően érzékenyek.
Vagy ezt rosszul látom? -
-
madgie
titán
"az m43-as vázak nagy részében még mindig elavult érzékelőket használnak, amivel az 1 jelenleg képes felvenni a versenyt"
Sok mindenben nem értettünk mostanában egyet, de ebben száz százalékig igazat adok... sajnos
Kéne már valami újdonság, felőlem csinálhatja más is, nem ragaszkodom a Panához, Oly gépbe mehet más is, Mondjuk egy exr fuji-s oly gép után a pana is jobban ösztökélve lenne a fejlődésre... tudom, nem életszerű az elképzelés, megint sajnos.
-
Ijk
nagyúr
Azért van összefüggés az érzékelő méretével, mert itt nyilvánvalóan nem tudod olyan mértékben kompenzálni a fényerő hiányát az érzékenység növelésével, mint egy apsc, de akár egy m43-as érzékelő esetében (attól most tekintsünk el hogy az m43-as vázak nagy részében még mindig elavult érzékelőket használnak, amivel az 1 jelenleg képes felvenni a versenyt).
-
kis érzékelővel is lehet jó sportfotókat csinálni, nem látom a direkt összefüggést. hogy mást ne mondjak, egy 85/1,4-os obi már nagytele a nikon 1 vázon. az f5,6-ban igazad van, de szerencsére sok obit rakhatsz rá (én csak általában mondtam, hogy egy szuperkompakt 10-100 jót tenne a rendszernek).
-
Fryskitt
addikt
Én személy szerint nem látom az értelmét ezeknek a gépeknek. Zsebrerakós gépnek nekem bőven bejön pl a Canon HS rendszere. Ha meg fotózni megyek, ott a dSLR. Amúgy kifejezetten idegesít az objektív cserebere.
-
-
FEDman
addikt
Érdemes megnézni a bringás sorozatot!
Így első körben sok minden nem az én szájízem szerinti ebben az új Nikon 1 rendszerben, de ettől függetlenül meg kell hagyni, hogy amit jó fényben követő AF-ben tud az jelenleg teljesen egyedülálló a mirrorless kategóriában! -
madgie
titán
Számomra sokkal fontosabb az AF tracking vagy a live histogram, mint a belépő tükrösök keresője, ami a Nikonnál még meg volt fejelve azzal, hogy az AF pontok kivilágítása nem szelektíven történt, hanem vörös fényárba borult a komplett kereső (remélem ez már nincs így az új belépőknél).
-
Ijk
nagyúr
Hát ebből aztán jól ki sikerült forgatnod az evf-hez való hozzáállásom.
Már látom hogy hiba volt lejátékszereznem a MILC-eket, mert végülis a GH-2-t és a NEX-7-et nem tartom annak. Kvázi ez két váz kapott normális kezelést, EVF-et, valamiféle ergonómiát egyszerre. Még talán a samsung NX-11 ami tetszene, mert jó fogása van, de valahogy mégsem sikerült jól megcsinálnia a samsungnak.
Semelyik másik váznál nem érzem azt hogy 5 év múlva is azt használnám. Pedig nem érzem magam túl igényesnek, mert a D50-el is jól elvagyok már majdnem 6 éve.
Nem tetszik nekem ez az irány, az hogy butított gépeket nyomnak le a torkunkon arany áron. Mert lehet hogy sok embernek nem kell EVF, nem kell vaku, de ha 3 év múlva mégis szüksége lesz rá, akkor ott lesz a "prémium" EP-3-as vázával, és akkor majd vagy vaku, vagy evf. Ez a nikon 1-es rendszer pedig megkoronázta az egészet, amikor a csillagászati árú V1-en nincs APSM mód, nincs vakusaru. Ha felteszem kiadnak hozzá néhány fasza fényerős obit, akkor is le leszel korlátozva vele.Mindegy befejeztem a vitát, valószínűleg így vetül ki a frusztráltságom, mivel anno nagyon lelkes voltam a MILC felé, és most pedig úgy áll a helyzet, hogy vagy kifizetem a csillagászati összegeket a minőségi vázakra és a túlárazott üvegekre, vagy pedig erőteljes kompromisszumokat kötök, csak hogy a dslr-nél könnyebb rendszerem legyen. A nikon pedig most végleg betette nálam a kaput.
-
FEDman
addikt
Ha kicsit visszaolvasol akkor hamar kiderül, hogy most rövid időn belül a komplett MILC koncepciót sajnáltad le úgy ahogy van.
Ijk:
"Valószínűleg az lesz egyszer a vége, hogy veszek egy ilyen kis kacatot, minden kompromisszummal, persze valami használtat, mert az újak mindig pofátlanul túlárazottak. Ez lesz ami sokszor nálam van, lehet vele gyártani a képeket, a fényképezés valódi "fílingjének" teljes hiányával."Ijk:
"És végül a minőségérzet, és ez a legnagyobb problémám, beleértve az egész MILC kategóriát. Ez egy játékszer számomra, nem egy olyan eszköz amit szívesen a kezembe veszek. Ezért az összegért ez az egész teljességgel nevetséges."Nem tudom te hogy vagy vele, de szerintem az "egész MILC kategóriában" azért található pár EVF is.
-
FEDman
addikt
Nekem nem is a D50-el van gondom!
Inkább azon szoktam kiakadni, hogy az EVF-et sokszor pont olyanok sajnálják le akik nagy boldogan használják a belépő DSLR-ek sötét alagút keresőjét.
Pont ebben a kategóriában ütős dolog, hogy egy csóri kis G3-nak is FF 5D méretű keresője van.
Vagy ha az Olympus-t nézzük akkor ott meg milyen kellemes dolog tud lenni az a tilt-es VF-2!
-
Ijk
nagyúr
Nem tudom miért nem sikerül leszállnotok a D50-ről, ami egy 6 éves belépő váz, a mostani piaci értéke meg 30k körül mozog. Egy büdös szóval nem említettem hogy ez a minőség netovábbja, erre volt akkor pénzem, kb 6x több időt megélt eddig nálam mint sokaknál ezek a hiper-szuper MILC-ek. De képzeld, szívesebben használom ezt a szutyok kis TTL keresőt, mint hogy egy nyaraláson a kezemmel próbáljam árnyékolni az lcd-t hogy valamit lássak belőle.
-
Ijk
nagyúr
Valószínűleg az lesz egyszer a vége, hogy veszek egy ilyen kis kacatot, minden kompromisszummal, persze valami használtat, mert az újak mindig pofátlanul túlárazottak. Ez lesz ami sokszor nálam van, lehet vele gyártani a képeket, a fényképezés valódi "fílingjének" teljes hiányával.
És mellé szerzek egy Nikon FM3a-t, vagy valami régebbi távmérős lajkát, aminél még megvan az analóg életérzés, még úgy érzem hogy a milliónyi elektronikai szartól mentes, "valódi" fényképezőt tartok a kezemben.Olyan ez, minthogy tartasz a városba egy szuzukit, mert az a praktikus, de van a garázsban egy 20 éves kabrió jaguár, amivel mész néhány kört egy langyos nyári délutánon
-
Kleroo
veterán
-
Ijk
nagyúr
Verőfényes napsütésben lcd-n komponálás nem ad hozzá semmit a "minőségérzetemhez".
MF-t pedig meghagyom a távmérősöknek és a hatalmas, törőékes mattüveg FF keresőknekÉn minőségérzetről írtam elsősorban, nem az anyaghasználatról, építési minőségről. Én nem tudok együtt élni az lcd-s komponálással, kezembe veszek egy fényképezőt már reflexből húzom az arcomhoz. Az hogy a dslr után kizárólag lcd-s komponálásra vagyok utalva, vagy nem tudok vakut használni, számomra hatalmas visszalépést jelentene.
-
madgie
titán
Ott az LCD, kábé csak hatszor jobban használható kézi élességállításra, mint a D50-ed keresője
(főleg a GF1-é)
szerk: de jól van, OK, ezt elfogadom, hogy valakinek gond lehet. ( mondjuk nekem nem az, hiába itt a GH1-en a nagy méretű EVF, LCD-n szoktam jó kompaktosan komponálni, vakut meg egyáltalán nem használok
) ettől nem lesz kevésbé masszív felépítésű egyik váz sem.
-
aSzakember
tag
jó gépek, az a felugró vaku meg nagyon jól néz ki ezen a gépen, igazi retro.
én maradok dslr-nél, egy fényképező legyen nagy és nehéz =) de teccik a két új üdvöske.
-
BiriBum
őstag
Én annak idején a D50 és D70 között vacilláltam, így lett belőle Pentax.
A D50 fogásra valóban nem volt túl megnyerő, pedig előtte F60-as filmes gépem volt így még az objektíveket (igaz nem volt sok) is megkötés nélkül tudtam volna használni. A D70 az ára miatt esett ki.
Hadd védjem meg azájfonnal fotózó fiatalokat. Tény, hogy nem ismerik a fotózás alapjait és nem tudják miről ismerszik meg egy jó kép. Ennek ellenére egy mobillal készült, bemozdult színzajtól zsizsikes kép is lehet érték az adott felhasználó számára: igen, nézzétek ott voltam, ilyen volt a hangulat.
Nekem is van egy tonnányi K800i-vel készült kép olyan pillanatokról, amikor nem volt nálam rendes gép, lemerült az akksi stb. -
nord_
veterán
-
no, én meg pont a fél kézben lóbálom részt szeretem, eleve a csuklópánt a kedvencem. de a féltégla is jó, a kompakt obival, amit nem akarsz tekergetni. a 14-150-nel viszont már nehéz, csavarodik ki a kezedből a súlya miatt, és sajnos itt az e-p3 sem kényelmes, sőt, mivel nehezebb a váz, összességében az is szétszedi a csuklód. miközben egy d300 + 16-85 a közel másfél kilójával tényleg nem.
nehéz ügy. gh2 méretű olympus e-1 kell ide!
-
FEDman
addikt
Én imádom az ilyen markolat nélküli vázakat, régen rengeteget fotóztam ilyen filmes vázakkal és nekem konkrétan kínokat okozott átszokni életem első modern markolatos vázának a fogására (filmes Eos5).
Engem is meglepett, hogy mennyire. Eleinte a régi markolatnélküli vázaimmal pl hosszabb záridőt tudtam kitartani. Szóval én imádtam ezeket a fél tégla gépeket!
Persze kicsi obikkal, stabil kétkezes tartás mellett. A gép meg általában a nyakamba lógott, ami azért érdekes mert pl. a lazán jobb kézben lóbálom a gépet című történethez tényleg nem alkalmas egy fél tégla.
Persze nagyon nem mindegy hogy milyen vastag egy ilyen váz, az E-PL3 meg a NEX-esített forma miatt az E-P3-nál is vékonyabb lett. Hozzáteszem teljesen feleslegesen, mert ettől aztán nem fog kisebb helyen elférni.
-
madgie
titán
Hja, való igaz, a mostani gépek nagy része nem úgy van kitalálva, hogy öt-tíz év múlva is fényképezőnek nézzen ki
Egy időben elég brutál minőségérzetű gépeim voltak: E-1, L1, KM Dynax 7D... ezek után kicsit bazárinak tűnt elsőre a 40D is, pedig az már nem belépő-canon szint volt. Egyébként tök fura, de sokat sejtető, hogy Pana volt az első saját digitgépem, most is az van, és ha jól számolom, akkor a tíz eddigi saját gépemből öt Pana volt
-
-
a canon 300d mindennek a legalja volt.
a d70-et amúgy mai szemmel nézve sem mondanám szarnak, a kártyafedél tényleg gáz. látom apám szétharcolt vázát, tök egyben van, egyedül az a fedél lötyög, kotyog. egy pana g1 ki sem bírna ennyit, ebben biztos vagyok. d50-et mondjuk nagyon keveset tapiztam, lehet, hogy az sokkal rosszabb a d70-nél.
az igazi amúgy egy olympus e-1 volna, pana gh2 méretben. na akkor adnék el mindent, még a lájtrúmot is kitanulnám.
-
paye
tag
Várható volt, itt is kezd kialakulni a Nikon vs Canon flame...
-
FEDman
addikt
A Nikonhoz képest alatt meg azt kell érteni, hogy egy Eos 1000D-hez képest pl. még a D50 anyaghasználata is maga minőség, a belépő Canon DSLR tulajok szerintem pezsgőt bontanának ha csak legalább ehhez hasonlót kapnának.
-
FEDman
addikt
A G1 teljes felületét valami teljesen szokatlan kicsit gumi szerű anyag borítja, ezt valaki vagy szereti vagy nem. Gondolom nagyon újítani akart a Pana, ami bizony nem mindig jön be!
Ettől függetlenül azért szarnak nem nevezném.Egy E-P1-et viszont számomra tényleg perverz öröm kézbe venni!
Persze akárcsak egy Leica-nál, ez is elsősorban helyes pici fixekkel kerül leginkább egyensúlyba.A D50-en anyaghasználata meg pont azért volt megrázó a számomra, mert jól ismerem és szeretem a többi Nikon vázat!
-
Ijk
nagyúr
Nemrég amikor kezembe vettem egy kiállított D90-et, én meg pont azt éreztem hogy a D50 készült jobb műanyagból. Mondjuk rá tett egy lapáttal hogy a D90-en a 18-105 volt, ahhoz képest a a 18-70-em egy magasabb kategóriás, masszívabb darabnak tűnik.
madgie: Igen a kereső az valóban siralmas, kb a régi oly tükrösök csatornájával van egy szinten. Az E-Px nekem semmivel nem tűnt masszívabbnak, leszámítva, hogy majdnem egy sima tégláról van szó. Egyébként még a D50-em segglyuk keresője is fényévekkel jobb napsütésben, minthogy egy szimpla lcd kijelzőre vagyok utalva.
-
madgie
titán
A D50-et úgy kezeld, hogy a D70 butítása, ami azért volt nagy szám annak idején, mert a kopó festékes, kétpálcás 300D mellett minőséginek hatott. Nekem volt D70-em, használtam D50-et, D40-et, D80-at, D300-at és 700-at és ezek csak Nikon vázak... asszem kicsit kevésbé vagyok szubjektív.
Egyébként nem hiszem, hogy bármi le lenne spórolva egy E-P1-ről, azt meg ötvenezerért hozzád vágják és nem akar csökkentett képességű keresővel többnek tűnni, mint ami (lásd D70-D50, meg egyéb, mostani belépő tükrösök)
Parci: pont veled fogok vitatkozni, mi? Annyira Nikon párti vagy, hogy még a Capture NX-et is imádod
De amúgy egyetérek, a Nikonról leválik a 3M ragasztó a guminál, a G1/G2-n meg nincs minek leválnia
-
nem értek egyet, a g1/g2 egy rakás szar bármelyik nikonhoz képest építési minőségben, de legalábbis az érzetében. az e-px pedig kicsit megtévesztő, mert masszív cuccnak tűnik, de igazából az is műanyag, ráhúzva egy vékony alumíniumborítással. a gf1, no, az tényleg masszív darab.
-
FEDman
addikt
Régen Nikonos voltam és volt szerencsém szinte az összes típushoz, de mikor egy D50-es került a kezembe akkor teljesen ledöbbentem. Méretre fogásra nagyon rendben van, mint úgy általában az akkori Nikonok, de pl az anyaghasználat az konkrétan siralmas, még egy full műenyag D80-ashoz képest is. Ennyire gagyi olcsó hatású műanyagot én eddig egyetlen más Nikonnál se tapasztaltam!
Még a D40 is kellemesebb anyagból van! Persze az meg túl kicsi is meg csavarhúzó sincs benne így aztán értem, hogy miért van még mindig D50-ed.
-
Ijk
nagyúr
Volt a kezemben G-s panasonic, bazári műanyagnak tűnik a d50-hez képest. A GH-2 esetében már beszélhetünk minőségről, meg mondjuk a legnagyobb oly-nál, és a GF-1-nél, a többit konkrétan nem tudom megfogni olyan kicsi, nembeszélve a lespórolt kezelőszervekről.
A D50-et pedig pont úgy kezelem ami, egy 6 éves belépő váz, amit a mostani belépő tükrösök ergonómiában meg sem ugatnak. -
-
Sza_Sa
senior tag
Nyáron voltam egy Tankcsapda koncerten, ott is voltak komoly telefonos fényképészek. Csak kapkodtam a fejem, jobbról egy sgs, balról egy ájfón, előttem meg valami se okostelóval próbáltak képet késziteni.
Na de mit várunk mikor az általad is megemlített marketing pont azt sulykolja az agymosott emberek nemlétező szürkeállományába hogy az ájfont még a haditudósító! is használja. Terepen. Nekem nagyon tetszik az integráció, van amikor jó egy telefonos kép is, de egy durva hasonlattal élve ez olyan mintha Peti haverom-autószerelőm az autómat egy victorinox (alias svájci) bicskával próbálná megszerelni. Az is jó valamire, nem hiába szerelték fel vele a svájci hadsereget. Na de nem azt használták szuronyként. -
Kleroo
veterán
válasz
eclipse006 #86 üzenetére
Miért kéne kikérned. Olvasd el figyelmesebben a hszt.
Stifi: még jó hogy nem volt szó,ezért jutott eszembe,s mondtam,hogy nekem ilyen eseményeken ez viszi a hülyeség prímet
-
eclipse006
őstag
-
Kleroo
veterán
Nekem a kedvencem az általad említett eseményen a VAKUZÁS
30 méterről levakuzza. De erről leginkább a marketing tehet. A 21 században már nagyon erősen hülyítik az embert. Erre is jó példa egy hangfal. Most veszel drágán egy mélynyomós 1000utas szettet,ami 6725347 logót kapott mert megfelelt a teszten,és 23761648723 wattos,és mindent tud,és még a zene is FullHD rajt.
Aztán melléraksz egy 50wattos Videoton hifit egy csöves erősítővel,és rájön az addig tudatlan,hogy JAAAA. Sok fiatalnak nincs még meg ez a JAAAAA effekt. Amíg nincs ilyen sokkoló összehasonlítás,hogy a marketing egy hatalmas hülyeség,addig......
-
Sza_Sa
senior tag
Nincs ezzel semmi baj, mi más korosztály vagyunk mint ők. Nekik a telefon a mindenes, nálunk még céleszközök vannak. Sokszor látom hogy a telefon kijelzőjét csodálva mondják hogy :ennek naggggyon komoly a kamerája! Meg persze azt is hogy egy koncerten a csilivili telfefonokkal meg persze kompaktokkal fényképeznek 25 métertől is nagyobb távolságról, "konstans" fényviszonyok között, amit a cseppnyi telefon vagy kompakt fénymérése le is tud reagálni
(hirtelen be vagy kikapcsolnak a fények a színpadon)
Ez van, legyen vele boldog, esetleg kérd meg hogy ne itt szítsa a feszültséget. Tudtommal van ájfón topik is. Leírta hogy neki szar, menjen innen Isten hírével. -
külön élmény olyan emberrel fórumozni, aki:
- huszonhatodszorra is ugyanazt mondja
- még igaza sincsnem volna semmi gond, ha vennéd a fáradságot, hogy utánamenj annak, amit állítasz, de nem. átnézted az imaging resource tesztképeket? összenézted ugyanott egy kompakttal, egy m4/3 vázzal és mondjuk a nex-5-tel? meg tudod fogalmazni, hogy miért rosszabb a nikon 1, mint a kompakt?
ha nincs mondanivalód, ne dumálj, ilyen egyszerű. ha van, akkor meg elő a farbával. a "szar, mert szar" kevés lesz.
-
parancsolj, okostojás, imaging-resource tesztképek. ebből nyomd a vakkert, de leginkább ne mondj semmit.
-
Depression
veterán
Én örülök annak, hogy kisebb méretbe is szerelnek már jobb minőségű kamerákat. De azért valljuk be, ilyen árakkal nem fogják megváltani a világot. Pedig én a célcsoportba tartozom. Nem akarok bajlódni a beállításokkal, de jó képeket szeretnék. Viszont senki, semmilyen teszttel nem tudna meggyőzni, hogy 5x-ös árat fizessek egy kompakthoz képest, és 2x-es árat egy belépőszintű dslr-hez viszonyítva. Szóval ez inkább csak drága játékszer.
-
BiriBum
őstag
A manuális beállítások hiánya kissé rontja az összképet. A szenzormérettel szerintem semmi baj, kíváncsi vagyok, hogy mit tud RAW-ban!
-
vfeco
aktív tag
Nekem csak egy bajom van velük: elmebeteg az árcédula...
-
Tomate
veterán
Hagyd már a nyomorult telefonokat baszki... egy autós teszthez sem írja oda senki, hogy de hát én a városban a rolleremmel előbb odaérek A-B be mint te a körúton az X6-al...
Az csak egy nyomorul telefon amivel jó fényviszonyok mellett nyomsz egy képet és viszonylag szép lesz...Ennyi... Van 5 beállítás és kész. Szürkület után már kár is elővenni. Sötétben szintúgy eldobhatod, ha zoomolni kéne szintúgy eldobhatod el. Mélységélességgel nem tudsz játszani, záridő nincs. Kötött az egész és nincs nincs meg a fényképezés "fílingje"
-
DarknessHope
senior tag
"bizonyára lesznek majd olyan perverz emberek, akik akár csak egy fotó kedvéért, de majd 400/2.8 objektívjüket is felpróbálják a V1-re)."
ha megtudnám venni az álomfelszerelésem mint másodgép egy v1 lenne hozzá... és hogy lennék e olyan perverz? szerintem a sigma 120-300 f2,8+2X simán feltolnám rá.. vicces látcső lenne belőle.
de aki csak poénnak gondolja... pl egy Tatai vadlúdsokadalom alkalmával fajokat nézni és meg is örökíteni. az öreg-tó közepén tökéletes kombó lenne.. használnám is.ha már perverzió.. akkor milliomosként meg is tenném: egy régi 1000mm es tükrös obit 2X-vel és rá a v1-et
na ez lenne perverz
-
ROBOTER
addikt
A mókusos iPhone-os kép azért szép, mert (optikai szempontból) átverés.
Az agyunkban keletkezik a kép, és az agyunkban benne van, hogy a szőr az egy pici dolog, ami képeken gyakran elmosódik, ha bármi gond van a képminőséggel.
Ez a kép viszont rendkívül közelről készült, az optikai nagyítás viszonylag nagy, a szőrök több pixel vastagságúak. Ezért ösztönösen jobb minőségűnek és részletesebbnek érzékeljük másoknál.
Amúgy szemfülesebbek észrevehetik, hogy a mókus orrán lévő apró szőrszálak már teljesen össze vannak mosódva. Na kb, ennek felel meg egy távoli fa lombja egy átlagos képen.
Ettől függetlenül a többi mobilgyártóra nézve szégyen, hogy nagyon kevesen foglalkoznak a kamerával, az Apple meg ezt is jól csinálja az utóbbi időben.
-
bp144
tag
Hello.
Tetszik ez a vita az új ipone kontra nikon milc.
Korner83: Az n8-al való összehasonlítást nem tudom, és nem is akarom megítélni, de a linkelt mókusos kép eszméletlen szép, de letöltöttem, és nincs meta adata, tehát egyértelműen nem jelenthető ki, hogy tényleg iphone-al készült, persze lehet hogy csak a photoshopos módosítás során veszett el a metaadat, de nagyon fura számomra, hogy a mókus fülei már egy picit homályosak, miközben a szeme tű éles, mintha makro beállítással, vagy egy nagy érzékelős géppel lőtték volna, de az is lehet rosszul látom. Ettől készülhetett iphone-al, de ezek gyanúra adhatnak okot, az oldalt nem ismerem, így annak hitelessége nem befolyásol.
A linkelt vélemény a canon közeli blogról pedig: Ugyan mit mondanának már a konkurencia új gépéről? Azonkívül, hogy rengeteg hibája van az övékkel ellentétben?
Szerk: Ne értsetek félre szerintem sem ez a legjobb gép/rendszer a piacon, de azért egy telefon kamerájánál jobbnak kell lennie.
-
szerintem itt van az a pont, amikor abbahagyhatnád a szövegelést, meg idézgetést, és megnézhetnél egy pár raw fájlt, amit rendes, normális, kontrollált tesztkörülmények között végeztek. minden tiszteletem az eoshd-é (not!), de hülyeséget bárki írhat, szoktak is.
a képekkel iso 100-on a világon semmi baj sincsen. csak ki kell kapcsolni a zajszűrést, raw-t kell lőni és rendesen feldolgozni. nincs időm már arra, hogy bebizonyítsam neked, hogy ehhez képest a legjobb telefon (beleértve az n8-at is) labdába sem rúg. persze, szarrá mosott majd élesített jpg-vel, amatőr szemek számára lehet, hogy leveri a nikon 1-et, de fényképezéshez értő embernek ilyesmit ne mondj, mert kinevet a végén.
-
zoltanz
nagyúr
"+ masszív, strapabíró vázak, melyek mégis könnyűek,"
Sztem nem könnyűnek kell lenni egy gépnek, mert akkor könnyen bemozdúl (remeg az ember keze néha) használat közben, inkább megfelelő tömegűnek.
-
A Zéé
addikt
Ebben igazad van, hogy sokszor jó, ha van valami, amit elő tud kapni az ember, ha nincs nála a rendes felszerelése.
Nekem csak az a része nem tetszik, amit az Apple nagyon erős marketinggépezete csinál (annak ellenére, hogy nekem is van Ipodom, és nagy vágyam lenne egy Macbook Pro), és nagyon sokakkal elhiteti, hogy az ő termékük mindennél jobb, és mindenre megoldás.
Nyilván vannak olyan helyzetek, amikor van 1-2 Iphone-al megörökített soha vissza nem térő pillanat, és akkor jól jön az amúgy egész jó képminőség, de azért egy Iphone sosem lesz egy fényképezőgép, az Apple pedig ezt a pár elkészült képet, mint valami véres kardot mutogatja állandóan, hogy "nesztek vegyetek Iphone-t, mert ez mindent tud, ami ma akárkinek kellhet" -
korner83
tag
Helló!
Az én telefonom brutál rossz képeket csinál, egy ősrégi iPhone
Mondjuk iPhone 4S-t érdemes előkapni, ha van egy pillanat vagy történés és nincs nálad másik gép éppen. A vasalalót viszont nem érdemes elővenni bacont pirítani
Azért van aki használja, még ha nem is olyan profi fotós
[link]
[link]Ja és amúgy fényképezőgépem sincsen!
-
A Zéé
addikt
Azért az kicsit vicces, hogy minden fotós cikknél előbb utóbb megjelennek a
"ájfónosok""hozzáértők", hogy bezzeg az ő okostelefonjuk is milyen jó képet csinál.
Saját kategóriájában tényleg igaz lehet az állítás, de azért ne hasonlítsunk már egy telefont egy fényképezőhöz. Mindent tudni kell a saját helyén kezelni.
Vasaló lapján is lehet bacont pirítani, de azért az se olyan, mintha serpenyőben csinálnám.Maga az 1-es rendszer nem rossz elgondolás szerintem, csak a kicsi fényerős fixek és az ára hibádzik. Második gépnek, meg anyámnak kattintgatni tökéletesen jó lenne, viszont ennyit tényleg nem ér, amennyit dolgozni kell az áráért.
-
korner83
tag
Amúgy meg mindkettő masinába Sony érzékelő van.
-
Kleroo
veterán
Teló létére brutáljó képe van az iphone 4nek,ezt nem vitatom.
De mutass más képet is vele. Mondjuk egy napsütötte tájképet,ahol a nap nagyon magasan van,majdnem szemből süt.
Ha ugyanakkor a kis Nikonnal is lefotózzák ezt a mókust,akkor látnád a különbséget
Az objektíveken vagy a fotósonmég van mit csiszolni
-
korner83
tag
Tényleg vicces, hogy valamivel jobb képe van mint egy mobilnak
De nem mérföldekkel. Iszonyat képe van szerintem. Ez mi már: [link]
Összehasonlítottad őket?:
[link]Tényleg porig alázta a Nikon
Nyilván vannak jobb képek is a Nikonos galériában, de azért ennyiért ez elég gyengus szerintem.
Nem tudom mi van a Nikonos mérnökökkel.
-
-
Kleroo
veterán
-
korner83
tag
Én akkor inkább már ezt venném: [link]
Ennek már egész jó képe van
Persze tudom, nem egy kategória, hiszen ez nem is cserélhető optikás. És még fix is. Nekem akkor is bejön
-
Kleroo
veterán
Szerintem ez egy király gép lett.Azoknak király akiknek kitalálták.
De az árával nagyon nagy gond van.Bemegy Joci a laikus a boltba aki jó képminőséget akar,akkor ezt a "kisvackot" nem fogja ennyiért megvenni amikor ott van mellett egy böszme dslr olcsóbban.
Aki pedig nem laikus,az egy 4/3os kis gépet vesz a DSLR cipelésének kiváltására.
Ilyen áron csak a gazdag márkahívők fogják venni.
Vagy egy D3100 is porrá gyalázza fotó képminőségben,és az azért elég kicsi és könnyű váz 130ért az alap obival.....Jobb vétel.Király rendszer,röhejes ár.
szerk: korner83...
A 80000ezer fotós featureből 2-t kérdezek: Tudsz az iphoneon zoomolni? Tudsz rajta rekeszt állítani?..... De ebbe nem is megyek bele,mert aki ilyet ír,az úgy sem értené....(no offense) -
Ijk
nagyúr
Miért ne jöhetnénk kategóriákkal
Vásárlásnál az egyik legfontosabb tényező az ár/érték arány, ezzel pedig olyan mintha azt mondanád nem érdemes figyelembe venni, mit kapok ugyanabból az összegből. De ha csak kategórián belül maradunk (bár már elég nehéz meghatározni mi számít annak), a köztudottan túlárazott m43-as, apsc-s MILC-ek jobb ár/érték aránnyal bírnak.
-
-
Örni76
tag
Ezerszer inkább egy Pana vagy egy Oly, hogy a Sonyról már ne is beszéljek...
Indítványoznám, hogy minden tesztben legyen legalább egy kültéri portré élő emberről!!! Engem érdekelnének a mélységélességek is...
-
korner83
tag
Elég rossz minőségű képet készít szerintem. iPhone4S-el van kb. egy szinten: [link]
-
Frigetrus
aktív tag
Ez érdekes, bár a logika azt diktálná, hogy az elektronikus zárral jobb vakuszinkron érhető el, lévén nincs olyan záridő amikor bármi is kitakarhat.
(Például D40-nél is kombinált zár van, a rövid záridőket elektronikusan éri el a gép. Ezért olyan vakuval ami nem kommunikál a géppel lehet használni rövid záridőt, és nincs kitakarás, ellenben ha már összemérhető a vaku villanási ideje és a záridő, akkor fényerő csökkenés következik be.) -
04ahgy
nagyúr
Csak azt sajnálom nagyon, hogy nem tartották meg az F bajonettet, habár ezek azért annál kisebb gépek.
Esetleg később várható F bajonettes, profi tükörreflexes szintű, de tükörmentes gép?
HGyu
-
Sza_Sa
senior tag
Fátyolosságot én sem érzek, és talán a recéket sem látom annyira vészesnek. Viszont a szoftveres korrekció ellenére felfedezhető egy kevés ca. Az is igaz hogy van ettől erősebben ca.-zó obi, pl. az enyém.
Mindegy, nem ezért, de nem győzött meg a rendszer. Talán ha olcsóbb lenne, és ha lesznek f0,95-1,2-es fixek, akkor. Addig meg maradok a seggemen. -
nord_
veterán
Egyrészt: ha most szeretnél fényképezőgépet venni, csakis a kinézett kitek árcédulája számít. Nem az, hogy mennyi volt x termék ára a múltban és mennyi lesz y termék ára a jövőben.
Másrészt: az idő előrehaladtával nem csak a Nikon, hanem a Pana ára is csökken(het).
Harmadrészt: az argep.hu szerint mindig 190ezer alatt volt a G3 kit.
-
Frigetrus
aktív tag
Valaki világosítson fel!
Nem értem mi értelme a mechanikus zárnak (V1 esetén), ha már van benne ennyire gyors elektronikus is? Ki használná a korlátozottabb képességű mechanikus zárat, ha már amúgy is ki lehet kapcsolni? Vagy van valami technikai hátránya az elektronikusnak, ami miatt bizonyos helyzetekben a mechanikusat érdemesebb használni? -
nord_
veterán
Hadd legyek ma zsémbes öregember
Egyrészt azt mondani, hogy a fotós fórumokat látogatók nem fotóznak... hát eléggé érdekes...
Másrészt, a méretek... le lehet írni, hogy azért volt okos a Nikon a 2.7-es szorzóval, mert az kisebb méreteket kíván a m4/3-hoz képest váz és objektívek tekintetében, csak, sajnos a valóság nem ez.
A m43 és Nikon J1 közti különbséget jól bemutatja a teszt 6. oldala - illetve a kvázi nem-különbséget mutatja meg.
Objektívek terén:
Nikon 10-30: 57,5mm × 42mm
Pana 14-42X: 61mm × 27mmNikon 10mm F2.8: 55,5mm × 22mm
Pana 14mm F2.5: 56mm × 21mm -
Az összegeknél tessék már figyelembe venni, hogy egyrészt ez a nyitó ár, másrészt meg eleve olcsób szokott lenni a boltokban, mint a gyári ajánlás...
-
Ijk
nagyúr
Ott kezdődik a probléma, hogy az árakat el kellene osztani kettővel. Most nézem V1 duplakit induló ára 300k!
Összehasonlításképpen egy d3100 duplakit ára 200k.
Nikon J1+10-30 165k, Olympus XZ-1 120k, ami sokkal jobb obival szerelt.Másik, hogy teljesen kiherélt még a magasabb szintű váz is. Azért egy 200k-s vázon ne legyen A, P, S, M mód az finoman szólva is a vicc kategória.
Harmadik az érzékelő mérete. Elfogadom hogy nem minden gyártó megy rá a m43, APSC érzékelőre ( FF-est meg sem merem említeni), de akkor tessenek a kis érzékelő köré a megfelelő rendszert építeni, f2.0-ás zoom obikkal, f1.0-ás fényerős célobikkal. Itt vissza is jutunk az első ponthoz, ugyanis kapok egy buta vázat, kis érzékelőt, és fényerőtlen obikat. Akkor kérdem én miért fizettem ki ezt a nem éppen kevés összeget?
És végül a minőségérzet, és ez a legnagyobb problémám, beleértve az egész MILC kategóriát. Ez egy játékszer számomra, nem egy olyan eszköz amit szívesen a kezembe veszek. Ezért az összegért ez az egész teljességgel nevetséges.
-
törölt tag
a képek láttán a 10D jut az eszembe róla. Kb azok voltak ilyen "fakók" az olcsó lencsékkel. Persze ott csak a váz volt majd 600k 8-9 éve...
A kis érzékelő miatt rosszabbat vártam, főleg hogy volt már itt MILC, ami sokkal kutyaütőbb képet adott (asszem) nagyobb érzékelővel -
Zsolto
őstag
Fú, Laca, grat meg minden, nem emlékszem, hogy valaha készült volna ilyen alapos teszt a Ph!-n. Szuper volt, köszi.
A gép nagyon szimpatikus, finom kis műszer, de az egész műfaj az, az Oly is nagyon tetszik. Ha sok pénzem lenne, biztos szívesen eljátszanék egy ilyennel, bár az az igazság, hogy mindig-zsebben-lévő gépnek kicsit nagy, főleg a zoomokkal, nagy gépnek meg van nagy gépem, harmadiknak meg nem kéne
.
Viszont töröm a fejem ezen a célcsoportos eszmefuttatásodon, és azon gondolkodom, hogy szerintem ezt nem azok fogják megvenni, akik képminőségben akarnak továbblépni a kompaktról, hanem akiknek a kompaktok túl kommerszek, van pénzük és valami első pillantásra drágát, geeket szeretnének, mert a jó kocsi, jó ruha, jó telefon mellé nem villanthatnak egy Canikoly ultrazoommal. Szeritem őket nem érdekli a képminőség, nem törik a fejüket zajon, peremsötétedésen és kromatikus abeLLáción. Ha törnék, akkor biztos olvasnák a fórumokat, és nem is ilyen gépre vágynának, hanem egy DSLR-re. Az nekik túl bonyolult, macerás, nehéz -- és újabban már kommersz is, mert lássuk be, felhígult a DSLR-es közönség.
Persze ez csak az én véleményem, talán nem is eléggé árnyalt, lehet vele vitatkozni. De konkrétan két olyan srácot is ismerek, akik emiatt vettek nem tükrös, cserélhető optikás gépet.
@Mandarinn:
Azt tudjuk, hogy Laca nem egy fotóművész, elég fantáziátlanok az alkotásai, de a képek minősége szerintem nem rossz. Van egy szint, ami fölött már csak nagyon apró lépésekben lehet észlelni a különbséget, és ezek jócskán túl vannak az átlag kompakt minőségén. Alig van zaj, szép a bokeh, szépek a színek, jó a kontraszt és az élesség is (akinek nem elég ropogós, az még korrigálhat rajta utólag). Az a baj, hogy sokan azonnal 100%-on nézik a képeket, pedig úgy soha nem fogjuk nézni őket élesben. Vagy monitorra kerülnek mondjuk háttérképként vagy képernyővédőként, vagy kinyomtatjuk őket, általában max. 15x18-as méretben, ritkábban A4-ben. Szóval én sose bosszantom magam a 100%-os látvánnyal, bár itt most azt is megnéztem, és annak alapján írtam, amit feljebb írtam. Persze megértem, hogy ennyi pénzért az ember _nagyon_ sokat vár, és bizony ennél jóval jobb képeket lehet csinálni egy sokkal olcsóbb DSLR-rel és egy korrekt (pl. Sigma 17-70-es) obival.Bocs a hosszú postért.
-
Mandarinn
senior tag
Ez iso 400............
-
Mandarinn
senior tag
-
hemaka
nagyúr
Kíváncsi vagyok egy Oly vs Nikon tesztre, hogy melyik a jobb. Bár gondolom az Oly lenyomná, csak annak az árát most lusta vagyok megkeresni.
-
Nem tűnik rossznak, még a zajvadászok is megnyugodhatnak
De ezekhez miért nem adnak ki egy jó makrót? (mármint a MILC-ekhez, de ehhez különösen) Adná magát a nagy mélységélesség miatt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Nintendo Switch 2
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Építő/felújító topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Formula-1
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB SSD fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest