Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ijk

nagyúr

válasz FEDman #129 üzenetére

Hát ebből aztán jól ki sikerült forgatnod az evf-hez való hozzáállásom.
    Már látom hogy hiba volt lejátékszereznem a MILC-eket, mert végülis a GH-2-t és a NEX-7-et nem tartom annak. Kvázi ez két váz kapott normális kezelést, EVF-et, valamiféle ergonómiát egyszerre. Még talán a samsung NX-11 ami tetszene, mert jó fogása van, de valahogy mégsem sikerült jól megcsinálnia a samsungnak.
    Semelyik másik váznál nem érzem azt hogy 5 év múlva is azt használnám. Pedig nem érzem magam túl igényesnek, mert a D50-el is jól elvagyok már majdnem 6 éve.
    Nem tetszik nekem ez az irány, az hogy butított gépeket nyomnak le a torkunkon arany áron. Mert lehet hogy sok embernek nem kell EVF, nem kell vaku, de ha 3 év múlva mégis szüksége lesz rá, akkor ott lesz a "prémium" EP-3-as vázával, és akkor majd vagy vaku, vagy evf. Ez a nikon 1-es rendszer pedig megkoronázta az egészet, amikor a csillagászati árú V1-en nincs APSM mód, nincs vakusaru. Ha felteszem kiadnak hozzá néhány fasza fényerős obit, akkor is le leszel korlátozva vele.

Mindegy befejeztem a vitát, valószínűleg így vetül ki a frusztráltságom, mivel anno nagyon lelkes voltam a MILC felé, és most pedig úgy áll a helyzet, hogy vagy kifizetem a csillagászati összegeket a minőségi vázakra és a túlárazott üvegekre, vagy pedig erőteljes kompromisszumokat kötök, csak hogy a dslr-nél könnyebb rendszerem legyen. A nikon pedig most végleg betette nálam a kaput.

Új hozzászólás Aktív témák