Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Újra nekifeszül az asztali konzolok piacának a Valve
- OLED TV topic
- Autóhifi
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- LG C3: egy középkategóriás OLED tévé tesztje
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Ijk
nagyúr
Hát ebből aztán jól ki sikerült forgatnod az evf-hez való hozzáállásom.
Már látom hogy hiba volt lejátékszereznem a MILC-eket, mert végülis a GH-2-t és a NEX-7-et nem tartom annak. Kvázi ez két váz kapott normális kezelést, EVF-et, valamiféle ergonómiát egyszerre. Még talán a samsung NX-11 ami tetszene, mert jó fogása van, de valahogy mégsem sikerült jól megcsinálnia a samsungnak.
Semelyik másik váznál nem érzem azt hogy 5 év múlva is azt használnám. Pedig nem érzem magam túl igényesnek, mert a D50-el is jól elvagyok már majdnem 6 éve.
Nem tetszik nekem ez az irány, az hogy butított gépeket nyomnak le a torkunkon arany áron. Mert lehet hogy sok embernek nem kell EVF, nem kell vaku, de ha 3 év múlva mégis szüksége lesz rá, akkor ott lesz a "prémium" EP-3-as vázával, és akkor majd vagy vaku, vagy evf. Ez a nikon 1-es rendszer pedig megkoronázta az egészet, amikor a csillagászati árú V1-en nincs APSM mód, nincs vakusaru. Ha felteszem kiadnak hozzá néhány fasza fényerős obit, akkor is le leszel korlátozva vele.Mindegy befejeztem a vitát, valószínűleg így vetül ki a frusztráltságom, mivel anno nagyon lelkes voltam a MILC felé, és most pedig úgy áll a helyzet, hogy vagy kifizetem a csillagászati összegeket a minőségi vázakra és a túlárazott üvegekre, vagy pedig erőteljes kompromisszumokat kötök, csak hogy a dslr-nél könnyebb rendszerem legyen. A nikon pedig most végleg betette nálam a kaput.
-
Ijk
nagyúr
Nem tudom miért nem sikerül leszállnotok a D50-ről, ami egy 6 éves belépő váz, a mostani piaci értéke meg 30k körül mozog. Egy büdös szóval nem említettem hogy ez a minőség netovábbja, erre volt akkor pénzem, kb 6x több időt megélt eddig nálam mint sokaknál ezek a hiper-szuper MILC-ek. De képzeld, szívesebben használom ezt a szutyok kis TTL keresőt, mint hogy egy nyaraláson a kezemmel próbáljam árnyékolni az lcd-t hogy valamit lássak belőle.
-
BiriBum
őstag
Én annak idején a D50 és D70 között vacilláltam, így lett belőle Pentax.
A D50 fogásra valóban nem volt túl megnyerő, pedig előtte F60-as filmes gépem volt így még az objektíveket (igaz nem volt sok) is megkötés nélkül tudtam volna használni. A D70 az ára miatt esett ki.Hadd védjem meg azájfonnal fotózó fiatalokat. Tény, hogy nem ismerik a fotózás alapjait és nem tudják miről ismerszik meg egy jó kép. Ennek ellenére egy mobillal készült, bemozdult színzajtól zsizsikes kép is lehet érték az adott felhasználó számára: igen, nézzétek ott voltam, ilyen volt a hangulat.
Nekem is van egy tonnányi K800i-vel készült kép olyan pillanatokról, amikor nem volt nálam rendes gép, lemerült az akksi stb. -
no, én meg pont a fél kézben lóbálom részt szeretem, eleve a csuklópánt a kedvencem. de a féltégla is jó, a kompakt obival, amit nem akarsz tekergetni. a 14-150-nel viszont már nehéz, csavarodik ki a kezedből a súlya miatt, és sajnos itt az e-p3 sem kényelmes, sőt, mivel nehezebb a váz, összességében az is szétszedi a csuklód. miközben egy d300 + 16-85 a közel másfél kilójával tényleg nem.
nehéz ügy. gh2 méretű olympus e-1 kell ide!

-
-
Ijk
nagyúr
Nemrég amikor kezembe vettem egy kiállított D90-et, én meg pont azt éreztem hogy a D50 készült jobb műanyagból. Mondjuk rá tett egy lapáttal hogy a D90-en a 18-105 volt, ahhoz képest a a 18-70-em egy magasabb kategóriás, masszívabb darabnak tűnik.
madgie: Igen a kereső az valóban siralmas, kb a régi oly tükrösök csatornájával van egy szinten. Az E-Px nekem semmivel nem tűnt masszívabbnak, leszámítva, hogy majdnem egy sima tégláról van szó. Egyébként még a D50-em segglyuk keresője is fényévekkel jobb napsütésben, minthogy egy szimpla lcd kijelzőre vagyok utalva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Újra nekifeszül az asztali konzolok piacának a Valve
- Spórolós topik
- OLED TV topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Plus 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3355, 100% Akkumulátor
- iKing.Hu - Honor 400 Pro Black Stílusos csúcsteló, nagy tárhely 12/512 GB,3 hónap gari!
- FELVÁSÁRLÁS A GYŐRÚJBARÁTI BOLTUNKBAN!
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- iking - Apple iPhone 14 Pro Graphite ProMotion 120 Hz, 48 MP kamera, Dynamic Island 128 GB
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A D50 fogásra valóban nem volt túl megnyerő, pedig előtte F60-as filmes gépem volt így még az objektíveket (igaz nem volt sok) is megkötés nélkül tudtam volna használni. A D70 az ára miatt esett ki.