Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gigantikus fordulatot vett a GeForce RTX 50 Super sorozat törlése
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós kamerák
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Vezetékes FEJhallgatók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
külön élmény olyan emberrel fórumozni, aki:
- huszonhatodszorra is ugyanazt mondja
- még igaza sincsnem volna semmi gond, ha vennéd a fáradságot, hogy utánamenj annak, amit állítasz, de nem. átnézted az imaging resource tesztképeket? összenézted ugyanott egy kompakttal, egy m4/3 vázzal és mondjuk a nex-5-tel? meg tudod fogalmazni, hogy miért rosszabb a nikon 1, mint a kompakt?
ha nincs mondanivalód, ne dumálj, ilyen egyszerű. ha van, akkor meg elő a farbával. a "szar, mert szar" kevés lesz.
-
parancsolj, okostojás, imaging-resource tesztképek. ebből nyomd a vakkert, de leginkább ne mondj semmit.
-
Tomate
veterán
Hagyd már a nyomorult telefonokat baszki... egy autós teszthez sem írja oda senki, hogy de hát én a városban a rolleremmel előbb odaérek A-B be mint te a körúton az X6-al...
Az csak egy nyomorul telefon amivel jó fényviszonyok mellett nyomsz egy képet és viszonylag szép lesz...Ennyi... Van 5 beállítás és kész. Szürkület után már kár is elővenni. Sötétben szintúgy eldobhatod, ha zoomolni kéne szintúgy eldobhatod el. Mélységélességgel nem tudsz játszani, záridő nincs. Kötött az egész és nincs nincs meg a fényképezés "fílingje"
-
szerintem itt van az a pont, amikor abbahagyhatnád a szövegelést, meg idézgetést, és megnézhetnél egy pár raw fájlt, amit rendes, normális, kontrollált tesztkörülmények között végeztek. minden tiszteletem az eoshd-é (not!), de hülyeséget bárki írhat, szoktak is.
a képekkel iso 100-on a világon semmi baj sincsen. csak ki kell kapcsolni a zajszűrést, raw-t kell lőni és rendesen feldolgozni. nincs időm már arra, hogy bebizonyítsam neked, hogy ehhez képest a legjobb telefon (beleértve az n8-at is) labdába sem rúg. persze, szarrá mosott majd élesített jpg-vel, amatőr szemek számára lehet, hogy leveri a nikon 1-et, de fényképezéshez értő embernek ilyesmit ne mondj, mert kinevet a végén.
-
A Zéé
addikt
Ebben igazad van, hogy sokszor jó, ha van valami, amit elő tud kapni az ember, ha nincs nála a rendes felszerelése.
Nekem csak az a része nem tetszik, amit az Apple nagyon erős marketinggépezete csinál (annak ellenére, hogy nekem is van Ipodom, és nagy vágyam lenne egy Macbook Pro), és nagyon sokakkal elhiteti, hogy az ő termékük mindennél jobb, és mindenre megoldás.
Nyilván vannak olyan helyzetek, amikor van 1-2 Iphone-al megörökített soha vissza nem térő pillanat, és akkor jól jön az amúgy egész jó képminőség, de azért egy Iphone sosem lesz egy fényképezőgép, az Apple pedig ezt a pár elkészült képet, mint valami véres kardot mutogatja állandóan, hogy "nesztek vegyetek Iphone-t, mert ez mindent tud, ami ma akárkinek kellhet" -
A Zéé
addikt
Azért az kicsit vicces, hogy minden fotós cikknél előbb utóbb megjelennek a
"ájfónosok""hozzáértők", hogy bezzeg az ő okostelefonjuk is milyen jó képet csinál.
Saját kategóriájában tényleg igaz lehet az állítás, de azért ne hasonlítsunk már egy telefont egy fényképezőhöz. Mindent tudni kell a saját helyén kezelni.
Vasaló lapján is lehet bacont pirítani, de azért az se olyan, mintha serpenyőben csinálnám.Maga az 1-es rendszer nem rossz elgondolás szerintem, csak a kicsi fényerős fixek és az ára hibádzik. Második gépnek, meg anyámnak kattintgatni tökéletesen jó lenne, viszont ennyit tényleg nem ér, amennyit dolgozni kell az áráért.
-
Kleroo
veterán
Teló létére brutáljó képe van az iphone 4nek,ezt nem vitatom.
De mutass más képet is vele. Mondjuk egy napsütötte tájképet,ahol a nap nagyon magasan van,majdnem szemből süt.
Ha ugyanakkor a kis Nikonnal is lefotózzák ezt a mókust,akkor látnád a különbséget
Az objektíveken vagy a fotóson
még van mit csiszolni 
-
-
Kleroo
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600 8GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 960 4GB ZALMAN S4 Chieftec 450W
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Dell Precision 7560 - Intel Core i9-11950H RTX A4000 32GB 1TB SSD FHD
- HIBÁTLAN iPhone 12 Mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3644, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

még van mit csiszolni